VUTRA
ForumMarihuanaMarihuana FAQBad Trip
LEGACY

Bad Trip

76 odgovora13,799 pregleda
PelinkovacISTRAŽIVAČ

maj 2013.

Ovako slucajno sam naletio na ovaj forum.imam 30 banki:)i rijetko pusim travu,nekad me znala ustondirati,nekad se smijem samo,prije sam imao i malo zvucne haldze ko da cujem da neko stalno kuca,znaci znala me malo oprati paranoja i jos nesto kad god sam duvao recimo tih nekih 20 puta u zadnje 2-3 godine bio sam pripit il` pijan posto ja skoro SVAKODNEVNO konzumiram alkohol,njega volim to je supstanca koja mi 100% odgovara nazalost:) Medjutim prije koji dan sam zapalio s frendom neku bas jaku travu,on je redovniji konzumet sve mi je bilo ok u pocetku povukao sam malo kad ono pljus ...vrtoglavica mi se javi,prije toga sam popio par piva i jos nakon toga koje pivo da ugasim zedj i poceo jos vise zalivati u tom momentu se utripam da cu se srusiti,pa znoj ,pa tripam da mi srce lupa,osluskujem se odlazim od drustva i tek tad pocinjem jos jace tripati da cu puknuti,ko da gubim kontrolu nad sobom...Ljudi ja sam se jedva smirio legnem pa ustanem ne da djavo mira,istrazivao sam malo na netu i vidio brdo slicnih iskustava,svi to opisuju kao neki panicni napad,a okidac je mariihuana. Sve se smirilo al meni to i daje u glavi ,i fino me juce opere potpuno`trijeznog`slican napad samo mnogo mnogo manji,popijem lexilium iskuliram.Strah me je savladao da ce mi se to ponoviti. Jel ima ko slicna iskustva?
DJFlyHighLEGENDA

maj 2013.

nikakve tablete, a pogotovo alkohol ne kombinirat sa vutrom!! pa sto je vama ljudi ?!!? napusis se i ides popit pive da ugasis zedj xD pa popij vode ! :D ja komnbiniram alkohol i vu ali u umjerenim kolicinama koje su meni poznate da mi bude super... ne znaci to da te poticem da i ti radis to, ali najbolje bi ti bilo da bjezis od alkohola, i sam znas da je zlo... ja pijem mozda jednom u 2 mjeseca, na nekom partyu i to je to... samo pamet u glavu :)) peace out !
PelinkovacISTRAŽIVAČ

maj 2013.

Svasta sam ja buraz kombinovao prije al alkohol je uvijek bila glavna baza,nista bez njega,svaki dan ga pijem skoro i to godinama.Ne trazim povod klupa,kafic,slava,koncert,fancy klub...
SiDAMBASADOR

maj 2013.

tvoja situacija je sasvim normalna stvar... deaava se svima, eae "puaa ima" kao ato si ti, a deaava se i hardkor puaa ima... alkohol nije uzro nik pani nog napada, nego je uzro nik sam kanabis... vjerovatno je u pitanju bila sativa, ali o tome netreba duljiti... alkohol i kanabis esto zavraavaju povra anjem, u nekim slu ajevima... meni osobno, ja mislim, ne smeta... ali naravno kada je rije o nekim normalnim koli inama, a usput nije to loae niti izbalansirati... opusti se, oprala te paranoja,.. uo sam da ljudi esto znaju "zaboraviti" disati kada ih tako udari neki pani ni napad... nije to niata, tako si se valjda trenutno osjeao, obuzeo te strah, joa si ga dodatno poja ao svojom paranojom da neato nije u redu i eto ti "BED TRIPA".... opusti se, sve je ok sa tobom :)
DJFlyHighLEGENDA

maj 2013.

ma majstore izbaci te tablete i alkohol iz organizma... imas skoro pa duplo vise zivotnog iskustva od mene, zato i moras znat da alkohol nece u nicem pomoc osim da brze prodje vrijeme ili da na nesto zaboravis... ja sad cigare pokusavam prestat pusit, zajebano je totalno, kad ne pusis vu, pa onda cigaru je tesko odbit, jer sam doslovno ovisan o dimu, bilo kakvom, tako svi mi smo ovisni o necem, ali bolje da pijes 3 kave na dan nego 3 litre rakije xD sretno i znam ja da ti znas sta je najbolje za tebe :) peace out !
PelinkovacISTRAŽIVAČ

maj 2013.

Tnx SiD na odgovoru,mene je vise od tog loseg tripa frapiralo sto mi se to dogodilo potpuno cistom juce(nekih 5 dana nakon bed tripa)doduse nije ni blizu onome,i mogu reci da me jos pere anksioznost nakon toga.Sad ne znam sve je to u glavi il` treba proci jos vremena da vutra napusti potpuno organizam. FlyHigh,pilsevi su najvece smece.to znam iz licnog iskustva,to sam izbacio ...al alkohola sam se pokusavao rijesitial ne ide cuga raja oko mene isto puno,to je dio folklora. Ne pijem ja ko prije bas,sve je to umjerenije.

maj 2013.

Prijatelju evo ja pusim sigurno 7-8 godina travu svakodnevno,i u zadnje vrijemo sto sam stariji i meni se pocela dolazit lagana anksioznost i svatia san da jednostavno uz sve obaveze nemogu pusit toliko trave kao prije. Jedino da provas pusit manje trave,povuci dim ili dva netreba pretjerivat.I alkohol ti sigurno nije okidac za paranoju ,naravno nevalja pretjerivat,ali ja sam na sebi primjetia da mi 2 case domaceg vina uz joint cak pomognu za rjesit se tog nelagodnog osjecaja.
Vutroslav123ISTRAŽIVAČ

maj 2013.

jesi siguran da je bila marica?Je takve paranoje znaju bit od oni kemijskih sranja sta se prodaju...pa da ti taj lik nije donio to sranje da pusite?I da ako je trava pusi provjereno zasadi doma barem pa da poznas travu,jer ovako dok nepoznas "udarac" mozes imat paranoje
PelinkovacISTRAŽIVAČ

maj 2013.

@Medar prijatelju kao sto rekoh rijetko sam ti ja vario vutru,i to samo jednom mozda bez alkohola i totalno mi je bilo bezveze.Uz sve ja bih volio da se meni trava svidja vjerovatno jer ne sjebava unutrasnje organe ,kao ostale supstance.Znam ja da nije od alkohola,alkohol je moj cure usput i sad sam pripit:) @Vutroslav ne vjerujem,da je... jaka bila jeste,a ja sam vjerovatno pretjerao a nisam sigurno 7-8mjeseci prije toga zamangijao.
THC_powerLEGENDA

maj 2013.

Pelinkovac i Piva su super kombinacija Piva-dvije i joint su takoer super kombinacija Ali kad se opijes ja ti preporucam da ne pusis, ili pij manje ili nemoj pusiti uz alkohol, meni je uvjek bila istastvar kao tebi kad bi se opio i zapalio, bolje popij manje i zapali i sve 5
PelinkovacISTRAŽIVAČ

maj 2013.

Hvala na savjetu,probacu travu uskoro na "cistaka"...ne moram bas uvijek biti stoka:)

maj 2013.

naravno ako mozes da kontrolises pice kad krenes, u suprotnom bolje nemoj paliti ;)
fat_trollAMBASADOR

jun 2013.

gle frende. prva i osnovna stvar. Nikad, NIKAD, NIKAD travu i alkohol skupa. Joa ok ako naduvan krenea pit, no ako pijan pripalia joint, nek ti se nebo smiluje. trava i alkohol meusobno izvla e ono najgore jedno iz drugog. tako da ja na featama u pravilu nikad ne puaim, i svi mi se ude. al eto. ako cugaa, cugaj, ako dimia, dimi, al ne mijeataj ako boga znaa
DomarPOZNAVALAC

jun 2013.

Ista preporuka kao svi, nema mjesanja jer e te to prebit da nit ea u~ivat u cugi nit pljugi. Ja ionako ina e nepijem, ak i na svadbama i slavljima mi dra~e zapaliti. Ali jednom se ja i draga odlu ili izbit, i uz pljugu popili bocu tekile. Od tad sam joa par puta tu kombinaciju koristio, prva liga!! Kod mene samo to pali da ostanem svjestan i da mogu normalno pri at plesat itd....
BosnafariaPOZNAVALAC

jun 2013.

Dvije najgore kombe za mene sa ganjom, mislim kad dobro popijem pa zapalim: bijelo vino, i ato je najgore travarica rakija. Mene odvali da ne mogu hodati, ali na svu sreu skonto sam ata je, pa izbjegavam ove kombinacije. Ina e, zapalit pa po et pit', to je idealna kombinacija :smoke18:

sep 2016.

Drugari da vam ja ka~em neato, kad popijes veu koli inu alkohola i zapalia Joint (Pogotovo istak sa vrlo malo duahana ) pocinje te hvatati paranoja u maximalno 15 minuta, ja sam 2 sata iz tripa u trip ulazio, ata god da sam zamislio tripovao sam se i to prvi put u ~ivotu to da mi se desi nakon 10 godina puaenja marihuane.. Poslije sam otiaao do tog dilera i pitao ga u vezi toga, on mi je rekao da je to bila nova droga po imenu Space ( Sinteticka droga/vrsta trave ) .. Mene je fatala vrtoglavica, tripovao sam se da ne mogu disati, sve mi se je vrtilo, citav svijet, vrijeme mi je bilo stalo.. Ne daj bo~e da se ikome to dogodi.. I samo da vam ka~em, ne mjeaajte nikada travu sa Alkoholom to je najvee zlo !!! Jer jednom to kad pomjeaate, i kad vam se desi ovo gore ato sam napisao, to ce vam se uvijek deaavati kada zapalite Joint .. Ja evo desetak mjeseci vec pusim puno manju kolicinu trave i ne mjesam je, i dan danas imam halucinacije ali nikome se nisam ~alio za to, sam sam pogrijeaio...
L0oDZMAJ

sep 2016.

Dimim cistu vuvu,nekad i mesam sa duvanom,al mesa se kad su zalihe male... elem,a uz to znam i popit,nikad nisam imao takve bad tripove... probaj da odmoris malo od vuve,pa nakon pauze kreni sa malo vuve,mslm ce te proci bad trip :) stej haj
amrildoooLEGENDA

sep 2016.

Mislim da je sve do osobe, ne podnosi svako na isti nacin iste supstance. Ja bas volim pivo s vuvom mjesat pred spavanje ono 2 limenke zuje i dobra buxna, naspavam se bas ko insan. I s drustvom uz dzox popijem limenku dvije i bude mi bas fino. Imam taj neki osjecaj kad znam da mi je dosta i koliko mi je taman. Par puta sam ko klinac dok smo se rasturali po poligonu ono pijes, pusis, pijes, pusis pa se poslije ne sjecam ni ko me nosio kuci. Treba samo bit umjeren u svemu pozz i batali opijanje svaki dan dosta u sedmici, alkohol unisti zivot, imam par slucajeva u komsiluku, alkohol im sve uzeo... :razvaljen::
trubabubaLEGENDA

sep 2016.

kakve veze ima govno zvano "spice" sa prirodnom biljkom zvanom kanabis? i neznam koji konj je doso na ideju da taj "spice" naziva sintetickom marihuanom??? bice neki nepismeni novinar...

sep 2016.

koliko ja vidim iz posta, ti si alkohol pomesao sa sintetikom a ne sa marihuanom, tako da nemojmo brkati loncice po pitanju paranoja. a to da je sinteticka droga vrsta trave, o toj nebulozi bolje da ne diskutujemo. i tako u pravilniku lepo pise:
napalmLEGENDA

nov 2016.

Evo moje iskustvo s alkoholom i onda vutrom: Prije par godina nisam neato pljugao, bilo je jednom za vikend ili jednom na mjesec... obitelj, posao uglavnom nisam imao vremena. Ako se i pljugalo bilo je uvjek veselo druatvo s par gajba pivi :) Po eo ja s pifkanima 5-6 kom i na to pljuga... simptomi su bili isti kao kod pelinkovca ;) Imam iskustva ili shemu za featu: Blago pripit i onda pljugica, pa te opii dar govora... to je u 70% slu ajeva. Kod nekvih privatnih feata, normalno tu padne i koje prase od 25-35 kg, pa takvo stanje npuaenosti i pripitosti potraje u kasne jutarnje sate. I kontinuirano se ponavlja :P Ako po nea prvo s pljuganjem vutre, kasnije mo~ea popiti pivo i nemaa bedtripova ;) Ako pa se prvo napijea pa onda pljuga(joa ako nisi redovni konzument vutre), hmm... e onda ima i aarenih boja i unicorna :P peace!
H2O888LEGENDA

nov 2016.

sve je to do tolerancije i do osobe:D inace:) GyDEbV3zblA
MementoKuriENTUZIJASTA

nov 2016.

Evo i moj mali doprinos.Iskustva s alkoholom. Odmah da kazem da sam nekad cesto mjesao alkohol i vutru. Prvi put mi je doslo zlo, ali ne samo u zelucu nego i u glavi. Nisam mogao nista nego sjediti i povracati, beskrajno dugo povracati, onako na suho, ako me kuzite. I nisam mogao otvoriti oci nikako, jer bi mi se pocela slika trest ili gore-dolje ili lijevo-desno, od cega bi mi se opet povracalo.:zvezda:: I drugi put isto tako. Isto. Tako.:D Treci put je bio presudan. Da, znam, uporan sam:D Sad je smjesno, a tada sam htio umrijet u jednom trenutku. Bili smo kod frenda doma, u vrtu i cugali i pusili, opustanje i to. Kasnije navecer me isto tako ulovila mucnina i proljev istovremeno. Prvo sam povratio po nekom povrcu valjda, onda sam morao trcati na wc i usput povratio u sudoper i kroz prozor. Kad sam dosao napokon do wc-a, e onda je krenula igranka, sa skoljke na umivaonik, sa umivaonika na skoljku. Skoljke sam se brzo rijesio, ali povracanja nikako, isto kao i prva dva puta. I to je bilo to, tad sam rekao nikad vise. Sve sto sam naucio, naucio sam na tezi nacin:razvaljen:: Sad maricu mjesam samo sa kavom, sokom ili cajem. I to jos pazim da nije prejak. Piva max jedna od pola litre i to samo na plazi da vlazim usta

nov 2016.

U potpunosti se slazem sa svim navedenim u ovoj temi. Ako ste isplanirali da pijete jedan dan, onda taj dan u potpunosti zaobidjite marihuanu, jer puno alkohola pa kanabis = beton. Nije losa kombinacija prvo se napuaiti pa onda poceti cugati, svako naredno pie cak na neki nacin ce vas i " trezniti " :D Nisam pusio travu skoro pa 4 godine, pa sam ponovo poceo, a u tom periodu dok sam prestao navukao sam se na alkohol :D , nije sad bas svakodnevni, bude tu i perioda kad nista ne pijem, al da se pilo, pilo se :D. I onda kad sam ponovo poceo da dimim travu, provalio sam foru, ako sam isplanirao da pijem jedno vece, znaci pijem kao konj, na samom kraju veceri, kad vec hocu da idem kuci, ili da idem spavati, e onda treba popuaiti dzoint :D , taj dzoint ce vas onako pjane oterati u samu crnu zemlju, i bukvalno cete se odma onesvestiti u krevet, znaci dejstvo gandze necete moci ni da osetite, al zato cete se sutradan probuditi sa mnogo, mnogo manjim mamurlukom nego da niste puaili travu :) , pritom cete zbog gandze dosta bolje i odspavatu. I da, sto se tice samog bed tripa u potupnosti vas mogu razumeti kolega :D , zbog identicnih problema sam morao da batalim kanabis jako dugo dugo vremena, sad sam vec zagazaio u 30 te , i kad pusim, trudim se da to bude ponekad i samo jedan , dva dima , sasvim dovoljno, al opet doduse blagi panicni napadi me cimnu na 10-15 min al bude sve ok posle, prefeiram indice poput master kusha u ovim starim danim :) svako dobro :)

jul 2017.

Nisam duvao od srednje, pre 8,9 godina, i tad sam imao svaki put los trip, neka nervoza, sve mislim da svi gledaju u mene i zanju da sam napusen, sinoc zapalih u nekom drustvu, izgubio se skroz, poceo da setam, jer me uhvatio neki strah, pa se vratim i samo sedim i gledam u jednu tacku, bez razgovora. Svega se secam, i sad kad se setim, bas sam lose tripovao. Posle par sati, sam se normalizovao i poceo da pricam :O

jul 2017.

normalna pojava kod nekih duva a ako te to jako pere,drugi puta povuci samo 2-4 dima i najbitnije ... izbaci sam sebe iz svog fokusa :) troaia resurse thc-a bezveze ;)

jul 2017.

Kako da izbacim sam sebe? Mozes li mi malo bolje pojasniti? Bilo je super drustvo, krivo mi je sto je tako ispalo.

jul 2017.

i onda ti vidia samo sebe :D

jul 2017.

Znaci nikako :(

jul 2017.

probaj odaetati negdje u prirodu sam pa zapali ako te i tamo pere crnjak,batali travu

jul 2017.

Ok hvala ti na odgovoru, probacu sam da uhvatim dugu :)

jul 2017.

A mozda si zapalio nekakvog minde-fuckera,a vjerovatno jesi :)

jul 2017.

ma jok, samo je preduvao.

jul 2017.

Rece da je neki hibrid, a da sam preduvao, moguce, jer sam cimao kao blesav, dok druga strana je lagano vukla i bilo im je super. Bez tripova.

jul 2017.

Klasican danak neiskustvu, sve dolazi sa iskustvom, tako da moras da pojacas trening :D ili za pocetak da slabije uvlacis....

jul 2017.

Drug prije svega moj savjet ti je da odea negdje sa druatvom gdje ne mislia da e te neko vidjet, policija i sli no, sa drugom otvori neku temu kad se po ne duvat i dalje s njim pri aj dok buksna kru~i prija onda nastavite pri at pa malo neato smijeano i zaboravia da si puaio i odjednom ea skontat da te ufatila. Fino druatvo fina pri a par buksni niata bolje nema paranoje niko od tog nije umro ako srce lupa nek lupa bolje da lupa nego da ne lupa unormalit e se odr~ati par min ignoriai to. Bitno je da ti bude lijepo uglavi dok ne krenea puait Ako bude vidjet e me neko policija :murija: Jesul mi crvene o i skontae me tad paranoja radi i ubrzano lupanje srca Opusti se boli te za sve moraa bit opuaten i ne misli na loae samo pozitiva :joint::joint: Samo davaj prebrodit ea ti to Ko puai zdravlje ruai, ko duva zmaj ga uva

jul 2017.

Hvala vam na odgovorima, pa da tako cu i da uradim :D, sad sve nesto nemam vremena, ali on cuci u fijoci i zeli me :D Ja dugo nisam, i onda sam preterao sa cimanjem, i eto, los trip :D trebao sam bolje da se spremim, ali sada sam bogatiji za jedno iskustvo, pa znam kako cu, hvala vam svima jos jednom!
jaime88LEGENDA

jan 2018.

sorry ato ti piaem u temi... da ne otvaram novu temu, pitanje za iskusne: da li je ok ako uberem komadi biljke nakon 10-ak dana cvjetanja (danas) i osuaim i zapalim joint, tj. kako e djelovati?

jan 2018.

pazi da te ne izuje iz cipela :) pali brate ako nema druge, to ti je ko da smotas list, sta ima od cveta u 10 dana cvetanja. ako genetika valja nesto kratkotrajno ces verovatno osetiti, al ne bi trebalo da zavrsi kao bad trip :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se