VUTRA
ForumMarihuanaMarihuana FAQSkladistenje na duzi vremenski period
LEGACY

Skladistenje na duzi vremenski period

40 odgovora4,114 pregleda
tvojamajkaISTRAŽIVAČ

mar 2018.

Pozdrav drugari, pokusavao sam naci neku temu sto se ovog skladistenja tice ali meni treba malo vise pomoci, ko ima znanja i volje nek pomogne. E pa ovako, interesuje me skladistenje skankica na duzi vremenski period, znaci zelim da skladistim vecu kolicinu vutrice na nekih 5,6,7,8 meseci pa i do godinu dana. E sad interesuje me kako je najbolje skladistiti s' tim sto ce se to svaki dan uzimati za pusenje i to pa da se nesto ne osteti a i da ostane onaj jak kvalitet kao i kad se bere. Da li su dobre plasticne posude za vakumiranje pa u zamrzivac ili nesto drugo, pisite svaka pomoc ce dobro doci. ps: Nisam diler ali volim da popusim koju :D

mar 2018.

tegele sa hermetickim zatvaracem i nema problema, to sto ti spominjes kao duze vreme je smesno, do godinu dana nije duze vreme, to ti je unutar jedne sezone :) https://www.vutra.org/threads/skladi%C5%A1tenje-trave.9168/ https://www.vutra.org/threads/skladistenje-budova.8089/
tvojamajkaISTRAŽIVAČ

mar 2018.

Mislis da ce sve ok ostati ako se stalno otvara i zatvara? Sta mislis o ovakvim teglama? http://dodatnaoprema.com/tegla-fido-1000-ml-hermeticko-zatvaranje-149220-143/tegle-cene/56527 Na primer da se ubaci u one zip kesice i sve to da se potrpa u ovakvu teglu? Koliko bi to moglo da stoji?

mar 2018.

moze da stoji koliko oce na nekim mjestima na svjetu su naeni vrhovi sa pokojnicima u grobnici i po nekoliko tisuca godina stara pa je imala aktivnih sastojaka unutra ako vlaga u bijki nije prevelika nego optimalana i nema dovoda zraka biljka ti barem po pravilima nekakvima prehrambne industrije moze stajat 2-3 godine a realno i puno puno vise od toga :D

mar 2018.

znam, ne mislim. koristim takve tegle i drzim vutru unutra bez zatvaranja u zip-kesice
Degen erickAMBASADOR

apr 2022.

el valjaju ove posude...osjeti se miris isto dosta pa me zanima 
h0ndaZMAJ

apr 2022.

Ako je posuda diht bude dobro i nece se osjetit van,al u poc proluftavaj tu i tam ak biljka ni dobro suha da se vlaga ne zadrzi unutar posude.

apr 2022.

Poklopac ima gumu,koja ako se krivo stavi,ne dihta kako treba, mada ako je zgužvana,skinete ju i vratite na mjesto U običnim staklenkama od krastavaca,držim žižu i preko godine dana ,staru i dobro drži vlagu. Ove sa gumicom i dulje,samo neka je u mraku i na 20°C i sve ispod.....može i do 25°c ,ali u podrumu, u starom frižideru,stoje jako dugo!
Degen erickAMBASADOR

apr 2022.

Hvala
MravakLEGENDA

apr 2022.

Nisam primjetio da je netko napisao punjenje tegli ili vrecica kontrolranom atmosferon konkretno mislim na CO2 i Ar. I jedan i drug plin se koriste u industriji kako bi ocuvali svjezinu prehrambene namirnice, i sprijecili nastanak plijesni, bakterija itd... Npr verecice chipsa, gljive, naresci itd... Argon se na testovima pokazao kao plin koji bolje cuva aromu i nesto je uspjesniji kad je u pitanju odrzavanja vlaznosti proizvoda. Oba plina su teza od zraka pa ih mozete napuniti u tegle koje nakon toga treba hermeticki zatvorit kako bi plin i ostao unutra. Nakon ovog growa cu napraviti kontrolni test sa plinom i bez pa da vidim ima li kakve razlike... Nisam nasao nikakvu konkretnu informaciju na netu po tome pitanju.
maškaZMAJ

apr 2022.

Samo nek je nama dima, a za skladiatenje istog ne treba izmialjat neku raketnu fiziku :confused: :)

apr 2022.

Tight Vac je idelano rijesenje, taman i zrako-nepropusan. Kome nije skupo moja preporuka (tamni), ja drzim i kavu u zrnu za espresso, bude svjeza kao prvog dana.
BizzzoZMAJ

apr 2022.

[bez sadržaja]

apr 2022.

E jbg sad ti, ko u grow shopu :)) To je to perfekcija
Degen erickAMBASADOR

apr 2022.

Ekipa pomagajte...par postova prije san objavija kakvu posudu imam..sve sam to u konobu stavia u mrak..bilo je 100tinjak g u 2 posude..na pocetku je konoba smrdila nemoguce sad nakon 15 dana ne osjeti se nista a i posudu kad otvorim ne osjetim onaj skunky miris..trebam li strahovati da je losa tegla da ce se osusititi il se plaaim bzvz 
BizzzoZMAJ

apr 2022.

Jesi probao zgrindat bud? :D
Degen erickAMBASADOR

apr 2022.

Grindam svaki dan
MravakLEGENDA

apr 2022.

Uzmi si koju manju teglu pa preseli dio da ne luftas stalno veliku teglu jer ce ti se presusit sve
Degen erickAMBASADOR

apr 2022.

To sam i mislio u posude male od krastavaca...fala
BizzzoZMAJ

apr 2022.

Svakako preporuka za te staklene tegle s metalnim cepom. Drze i dihtaju dok su tvornicki pasterizirane i povuku zrak. Jednom kad ih otvoris vise nemaju bas diht. Uglavnom, ispod poklopca, izmedju poklopca i tegle, ubaci ili celofan ili plasticnu vrecicu i onda stegni poklopac.
Degen erickAMBASADOR

apr 2022.

Ee to sam i mislio

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se