VUTRA
ForumMarihuanaMarihuana FAQKupovina internetom i sigurnost
LEGACY

Kupovina internetom i sigurnost

288 odgovora47,639 pregleda
|{ 1 T @ENTUZIJASTA

avg 2005.

evo odma i pozdrav od novog èlana vutra sajta ... nadam se da æemo dugo i ugodno suraðivati :petak A sad pitanjce: Zanima me koliko su sigurne naruðbe sa ovog linka iz amsterdama kojeg držita na vašem sajtu ? dali možda imaju neke cake prilikom naružbe, dal su nekog veæ ukebali i tak... pliz jer me malko prpa a volio bi da pocnem uzgajati prave stvari jer mi je veæ dopizdilo zajebavati se s onim smeæem od sjemenki koje sam isèeprko iz jointa, od kojih svaka 500-ta proklija ... ak ima neko iz hrvatske ko je probo tako naruèiti bio bi mi još korisniji njegov savjet .. hvala svima
brendPOZNAVALAC

avg 2005.

Ja sam narucio..videcemo..ako me nema neko vreme to znaci da sam u zatvoru..posaljite mi koju cigaru....
|{ 1 T @ENTUZIJASTA

avg 2005.

dada, al ja bi ipak da izbjegnem tu opciju ~)
GreenManAMBASADOR

avg 2005.

Prakticno ne postoji rizik iz sledecih razloga : 1.Dobijate obicno pismo na kucnu adresu 2.Zamislite da neko konrolise svako pismo?Pa posta bi putovala 6 meseci 3.I u gotovo nemogucoj situaciji da neko nasluti sta je u posiljci niko ne moze dokazati da to neko nije poslao svojevoljno,tj. da neko nije narucio na vasu adresu i da vi nemate nista s tim. Samo opusteno i da niko ne zna da ocekujete posiljku i nece biti problema.
|{ 1 T @ENTUZIJASTA

avg 2005.

evo hvala, i to je bilo utjesno .... pokusatcu onda tako sad krajem ljeta kad mi taman izadje ova zadnja zetva, pa krecemo sa pravom stvari, ova Aurora Indica mi izgleda lijepo ~)
brendPOZNAVALAC

avg 2005.

100% je sigurno narucivati.Meni je danas stiglo pisamce.Putovalo je 25 dana od dana uplate. ::super :petak :pivo
BambiISTRAŽIVAČ

avg 2005.

Sta si naruchio...
brendPOZNAVALAC

avg 2005.

Burek sa mesom...
brendPOZNAVALAC

avg 2005.

Green Man me je ohrabrio,da sa njim nisam pricao od ovoga nebi bilo nista.Green hvala druze na podrsci.
|{ 1 T @ENTUZIJASTA

avg 2005.

ajde de ljudi, otvorio sam topic da iznesete svoja iskustva o naruèivanju a ne za prepucavanja .... btw, posto vec pishem a lijen sam i neda mi se otvarati novi topic, sta nebi bilo zgodno da se na ovom forumu napravi jos nekoliko kategorija, posebno za indoor uzgor, posebno za outdoor i recimo za hydro kao sto sam vidio na sajtu devilsharvest.com . Bilo bi puno funkcionalnije nego da trpamo sve u jedan te isti post ... just a suggestion ... ~~

avg 2005.

Nije losa ideja. Vidjecemo kad se community prosiri da ubacimo nesto slicno. Sto se tice narucivanja ja mislim da je totalno OK i znam masu ljudi kod kojih je narucivanje proslo glatko. Ostatak poruka koje nisu ni blizu teme "Uzgajanje" i teme "kupnja internetom" su obrisane.
su uspjele kome proæi spore od gljiva ili growbox?
unknowerAMBASADOR

sep 2006.

ja sam uzeo internet karticu....ako me nema da pisem znaci... e spremi se kad izadjem :banana_sex: ...za jedno 10-15 godina :ludaci_lol: pazi kad mi riba iz shopa trazila da joj isfotokopiram karticu ccc pa reko da neces i biiiip da ti popusim...
unknowerAMBASADOR

okt 2006.

Ovako...promenio sam misljenje o kupovini preko neta...odnosno da suzim preko Alina jer : -Ne postoji dokaz da ste narucili ako placate opcijom Send Cash -Nema direktnog dokaza sta ste kupili kod njih ako kupujete opcijom VISA manualy -Moguc je dogovor oko slanja (samo treba da se kontaktiraju na mail) Koristite ovaj link da bi se upoznali sa nacinom "online" kupovine E sada u skladu sa pravilnikom nemojte kupovati nista sto je nelegalno u vasoj zemlji :wink:

okt 2006.

za sve one koji se plase koristiti svoju kreditnu karticu preko interneta za narucit sjemenke ili nesto ... Postoje virtualne kreditne prepaid kartice dakle kao prepaid mobiteli ... Pa tako imate jednokratne ili one koje se mogu puniti Pa kako to radi ?? Pa ljepo kupite vitrualnu kreditnu i to platite nekim drugim naciom bilo Western Unionom ili pak vasom kreditnom karticom ... i onda platite koliko para zelite na njoj i to mozete potrosit ... Cemu to pa eto ako vec i dodete u sukob sa organima jer ste narucili ovo ili ono ili pak ne zelite da koristite svoju karticu na cudnim shopovima ljepo nabavite virtualnu i nemate straha ... ima vise firmi od kojih ja preporucam www.cashu.com imate takoder epassporte.com ... ukoliko nemate kreditnu karticu ovo je puno laksa metoda nego da dobijete od banke ako ne radite nigdje jer morate 3 mjeseca primat placu na taj racun pa onda ovo pa ono pa ugovori pa bla ... a ovako ljepo posaljes pare i dobijes
galijaENTUZIJASTA

jun 2010.

Da, postoje virtualne kartice. Jedna od kompanija koja vam prodaje virtualne kartice je ENTROPAY.COM Mislim da uzimaju 2.5% provizije, minimalna uplata je $20. Racun uvjek mozete dopunjavati. Cak i ako nemate svoju karticu ima neka opcija da im posaljete pare na bankovni racun pa vam otvore, mada to nisam probao.

jun 2011.

ovak imam jedno pitanje: malo sam surfao u svezi seed banaka naišao sam na posrednike u eu koji nisu u nizozemskoj, imaju sjemenke iz svih banaka. neću nikakva imena spominjat jer mislim da se nesmije ali shvatit ćete šta me zanima. uzmimo gledao sam jednog posrednika koji je prihvaćen/prporučen partner od jedne jaće seed banke koju dosta vas koristi. E sad oni imaju odvojenu poštu od firme, ne može se povezati s seed bankom. šalje se u stelthu, problem je kaj su sjemenke skuplje nego da se ide drito kupovat od nizozemskih banaka, npr: 5 feminiziranih skuplje za 3€ (whitewidow od nirva****) 10 običnih skuplje za 7€ (durban poison od dutch****) na to ide još poštarina za stealth cca 7€ uzmimo da su informacije točne i da je firma pouzdana recimo iz UK, da li je zaista manji rizik. u slučaju da je, se isplati dat više para za manji rizik? odma da pitam se plaća dodatno poštarina u nizozemskim bankama, ili je uračunata u cijenu sjemenki?
SmehENTUZIJASTA

avg 2011.

pa recimo da je isplativo za manji rizik dat vise kesa...postarina ti se neplaca to ti posiljatelj sam plati nesto sitno jer sam ja iz njemacke narucivo bio neke djelove za auto oni plate postarinu

okt 2011.

samo da pitam dolaze li sjemenke na kucnu adresu ili su u posti i moram li ja staviti svoje ime i prezme i svoju adresu? i da vas pitam mozete li mi preporuciti neku biljkicu a da nije skupa

okt 2011.

zavisi od nacina slanja (sto imas naznaceno kod cekauta), ako je obicna posta ture ti u sanduce, ako je registered mail (preporuceno) ondak moras potpisati po preuzimanju postaru koji ti donese na kucu, a ako tada nisi kod kuce onda ti stavi u sanduce cedulju, pa imas 5 dana da podignes na posti, posle vracaju nazad. sto se tice adrese, moras staviti neku validnu, na neku svakako mora da stigne, pa sad vidi hoces svoji ili od frenda, ne znam trecu opciju :) sta je to "da nije skupa" do koliko ti nije skupo, da li hoces regular ili fem seme, da li je u igri automatic, koliko komada planiras... odakle porucujes (zbog postarine) sve je u igri. ako te eventualno zanima jeftiniji seedbreeder, onda bih tu izdvojio holandski kc brains, njihovo seme spada u jeftinije a kvalitet je ok, rade taj posao od 1976. god, ne moze da se kupi od njih direktno ali ima ih gotovo svaka seedbank koja ima svoj sajt.
BladeZMAJ

okt 2011.

Ja sam do sada imao 12 narubi sve proalo bez problema.

okt 2011.

ma da, ja ne znam bas tacno broj, ali znam da do sada nije bilo problema, stigne najnormalnije, kao da je knjiga ili dvd

okt 2011.

e ovako to je dobra stvar (da dodjes u postu po to) posto nezivim sam :) zivim u okolini sarajeva zanima me sve sto nije lose moze i reg. kao i fem sjeme ako mi mozes navedi neke solidne cjene posto na onom sajtu ima bas puno da se probira pa ako mozes preporuci mi sta ... i jel jedna kesica naprimjer kosta 20e ili jedno sjeme ?? koliko dolazi sjemenki u kesici ?

okt 2011.

u postu ces da ides jedino ako je registered mail i ako postar kada dodje nikog ne nadje kuci. sto se tice broja i cene semenki, imas opcije od 3, 5 10, ponekad 11 ili 12 u pakovanju, sve to pise na svakom sajtu za svaki pojedinacan strain (a tih npr. 20e moze da bude recimoi 3 fem ili 10 reg, pa opet ti biras sta hoces)

okt 2011.

e ovako drustvo imam jedno neobicno pitanje :) zelio bih da uzmem sjemenke preko alien shopa i vidim da su posteni i ako posaljes pare da ces dobiti sto si i trazio, medjutim , posto nezivim sam i kad bi meni dosle sjemenke na kucnu adresu jeb* bi mi stari staru :D pa neznam mozete li mi sta predloziti ili kada vi saljete posaljete i za mene ja cu dati kes nije mi to problem help please .. :D

okt 2011.

e druze da te pitam jesi li ti iz bih ? ako nije problem da mi to ti posaljes kad budes sebi slao dacu ti money ...

okt 2011.

a po "money" se treba javiti u SJB Centar :)))

okt 2011.

ako si mene pitao, nisam iz bih, i ne znam kako salje alien shop, nisam od njih porucivao

okt 2011.

ja cu da posaljem pa kako bude samo ima na alienu veoma dosta vrsta sjemenki imate li sta predloziti a da nije preskupo :)))

okt 2011.

svaki seedbank ima "veoma dosta vrsta sjemenki" :) stvarno nisam razgledao njihovu ponudu i ne znam sta za tebe nije preskupo?

jan 2012.

Kakva su iskustva,mislim da ne otvore paket?

jan 2012.

danas sam narucio sjemenke iz amsterdama preko alien-a i sad me zanima dal je sigurno to i o e mi poslat da im platim prvo ili e mi do u postu pa da njima u posti platim i dal je ko mozda narucivo iz hrvatske i za kolko mu je to stiglo bio bi zahvalan ako bi mi ko mogo odgovorit na tu poruku hvala!!!!
not smokeLEGENDA

jan 2012.

sta da im platis platio je alian da ti dode do kuce tj.ti si platio onih 7e postarine tako da samo preuzimas od postara.a to sto kazu preporuceno ja mislim da preporuceno moras licno uzeti i potpisati meni je ostavljeno pismo u sanducetu 2 puta.neverujem da je preporuceno

jan 2012.

kolko si trebo cekat da ti doe
not smokeLEGENDA

jan 2012.

tacno 21 dan

jan 2012.

sta si platio postaru koji ti je to doneso ili si platio u posti i kolko ti je sjemenki uspilo

jan 2012.

onda sigurno nije registered mail, neg regular pa je zato i zavrsilo u sanducetu

jan 2012.

ko mi moze rec kako da platim to kad mi doe papir da je stiglo trebam platit postaru ili u posti ili kako vec trebam to platit hvala !!!!!

jan 2012.

druze, postarina je obicno uracunata pri kupovini, i najcesce se tada plati sve, postaru moz da platis jedino ako ti je nesto poslato unutar zemlje, a ako ti stize kao regular mail, postara neces ni videti, ako je registered moras potpisati po preuzimanju

jan 2012.

u mojoj op ini postar samo nosi papir da treba potpisat i taj paket trebam u posti uzet sad sam procito nego zanima me kolko sjemenki uspijevaju od 5komada

jan 2012.

pa moze bez problema sve, pogotovo ako je brendirano seme a ne sa ulice ;) ako moras u postu po paket ne preuzimaj ako vidis da je otvaran... obrati paznju pre nego ista potpises
not smokeLEGENDA

jan 2012.

ovo nisam znao regular mail,registered sta to znaci sta je bolje dobices pismo a ne paket tako da neverujem da ces morati u postu donece ti sigurno a ti brate powerseed sve zivo znas kao da si doktorirao vutru svaka cast svida mi se to

jan 2012.

regular (obicna) posiljka/pismo je jeftinja i ne ukljucuje tracking number kao ni potpis po preuzimanju tako da postar takvu postu samo ugura u sanduce + duze putuje registered/signed for (preporucena) je uvek skuplja ali ima tracking number (ne moz da se zagubi) i mora se potpisati po preuzimanju, bas zato sto joj se prati put od posiljaoca do primaoca... trebalo bi da se ovakve posiljke ne pregledaju u zemlji prispeca posto se po pravilu pregledaju u zemlji iz koje se salju (po meni bolja i sigurnija opcija, al nisam imao nikada do sada problema ni sa jednom).
not smokeLEGENDA

jan 2012.

ali kako odredujem sta hocu preporuceno ili ne

jan 2012.

bude to uvek naznaceno na svakom sajtu kada radis cekaut, a cesto pise i pod payment ako zaviris... u najvecem broju slucajeva ozbiljne firme za inostranstvo salju kao registered, pa ukoliko se ne preuzme vraca se njima, naki daju opciju da biras, a neki salju najjeftinije, obicnom postom, neki imaju free shipping i tada je isto regular mail u pitanju... uglavnom, uvek je napisano na samom sajtu i treba malo citati a ne samo bunariti po sortama ;)
not smokeLEGENDA

jan 2012.

peglao sam po uputstvima sa foruma ono kako detaljno naruciti seme od aliana u svakom slucaju hvala na inf.

jan 2012.

pa kod njih mislim da moz da biras, pa sad sta si izabrao, pise sve lepo na sajtu Ordering Info

mar 2012.

Da li bi moglo da bude problema ako narucim na neko izmisljeno ime a na moju adresu? Naravno ne preporuceno
H2O888LEGENDA

mar 2012.

moglo bi bit problema kod podizanja..razumis ono pitanja dali je to tvoje bla bla moras opet to podignut ko da je tvoje...

mar 2012.

na to sam i ja mislio pa bas zato ne bih uzeo preporuceno nego ono sto ti ostavi u sanduce, samo ne znam da li moze da se desi da i to ostane u posti
H2O888LEGENDA

mar 2012.

kad narucis preporuceno posiljka se otvara kojiko sam skonta ako grjesim nek neko ispravi,inace u svakom slucaju dolazi na vrata pismo osim ako te nema doma pa ga vrati na postu..

mar 2012.

preporucena posiljka se po pravilu ne otvara u zemlji prispeca, jer bi trebalo da je pregledana u zemlji iz koje se salje, a ovo pitanje za tudje ime a prava adresa, ne kontam zasto, u nacelu bi moglo ako je obicna posiljka u pitanju jer takvu postar samo ubaci u sanduce, ali moze biti problem ako "tvoj" postar zna ko je na toj adresi pa vidi neko levo ime i prezime, ne znam da li ce ubaciti ili tretirati kao neku greski pa vratiti posiljaocu

mar 2012.

podstanar sam tako da ime nema veze, isto bi mu bilo da je moje ili neko peto video sam da neki salju u kutiji od cd-a pa mi je frka da ne otvore na grani ako vide pismo sa kutijom. Sta mi jue boje kutija ili bez?
SiDAMBASADOR

mar 2012.

nema smisla davati krivo ime, a to nu adresu :rofl: baa sam se nasmijao :)) u svakom slu aju e ti pokucati na vrata pa makar bio ti Mirko, Marko, ili Jura pa i Milan

mar 2012.

SiD, ako mu stize kao obicna posiljka niko ne kuca na vrata, pismo zavrsi u sanducetu, a ako je podstanar moze teoretski da naruci to na ime gazde stana i realnu adresu (jel to je zapravo prava adresa:), ali samo ako je siguran da je iskljucena mogucnost da to gazda prvi pokupi ;)
SiDAMBASADOR

mar 2012.

nisam mislio na poatara... openito realno gledajui.. ako te netko ~eli nai, nai e te... u tom je bila stvar.... jer realno nema smisla.. ja sam jednom kao klinac policiji dao sve krive podatke osim broja telefona... mislia da me nisu naali... tako je i sa adresom.. ja se osobno ne volim igrati s tim naru ivanjem preko interneta, koliko god da to bilo sigurno...

mar 2012.

ok, nismo se skontali, al' eto, ja sam do sada iskljucivo narucivao internetom, jbg. nikakvih problema do sada, nikad (naravno, znam za ono nikad ne reci nikad;) al' eto... tema je Kupnja internetom... koliko sigurno? po meni jeste...

mar 2012.

21 dan od tvoje narud~be, ili 21 dan od kad su oni poslali?
BladeZMAJ

mar 2012.

Ja volim kupnju preko int. posebno ato se sijemena i grow opreme tie,neke cool sitnice sam kupio na E bay-u nemam loaih iskustava

mar 2012.

I ja bih najradije "iz ruke u ruku" i ne bih se zezao sa postarima ali ne mogu da nadjem gde a i ako nadjem to je uglavnom neka domaja. Necu na gazdino ime, ne bih da ga uvlacim... je moze neko da mi posalje u poruci neke seedbankove da nisu iz holandije

mar 2012.

u dilemi sam da li da im kazem da mi stave u kutiju od cd-a ili u originalno pakovanje. Sta je po Vama sigurnije?
BladeZMAJ

mar 2012.

Ako e netko otvarat poaljiku svejedno u emu je nai e,niko ne otvara niata bez opravdane sumnje,an vama je da odluite hoete li kupiti ili ne a pakiranje propustite njima

mar 2012.

i originalno pakovanje staje u cd, u cemu je problem?
Smokey McPuffAMBASADOR

mar 2012.

Ekipa, naj sigurniji i naj manje riskantan na in ( to se odnosi za one sumnjiave, jer sam i sam bio/ostao takav :icon_lol: ) je da naru ite na POSTA RESTANTE. To znai, da vam poaalje paket, poatu ili ato ve na glavni poatanski ured u vaaem mjestu, ili bilo gdje drugdje u dr~avi... Ako vam se da voziti iz Osijeka u Dubrovnik! hahaha Npr: Pero Peri POSTA RESTANTE !0000 Zagreb I nakon par dana odete u glavni poatanski ured u Zg i podignete poatu. Nitko vam ne dolazi na vrata, i nema aanse da mo~e biti kakva saekuaa... Mislim, bili bi debilni :ohno:

mar 2012.

poslednji primer "pada" spomenut na forumu je upravo bio kada je paket preuzet u posti, pa po izlasku iz iste, cisto da spomenem

mar 2012.

Da se nadovežem na taj primjer, upravo sam jučer kasno navečer primila mail od Aliena (u odgovoru na moj upit u nestizanju pošiljke) gdje mi savjetuju da odem provjeriti u poštu. Primjer im je malo lud, ili ne kontaju da je ovdje sadržina paketa ilegalna i da se tako maksimalno izlažeš riziku. :ohno: Također su mi spomenuli da je moguće da se pošiljka vrati njima ako iz ovog ili onog razloga ne stigne na destinaciju...znači da imaju nekakvu povratnu adresu. U svakom slučaju, nema teorije da se odem na poštu raspitivat o tom paketu. Žalosno je jedino to (osim mojih izgubljenih 75 €), što se sad neću usudit growat neko duže vrijeme. :sad2:

mar 2012.

bar da ti jave da im se vratilo, onda bi sve bilo ok, uz eto izgubljeno vreme, i zivaca
makisplitAMBASADOR

mar 2012.

da je tvoj paket u poati a nisi ga predigla xy dana vec bi se vratio poailjatelju ti si njima slala novac u pismu a oni tebi preporuceno il obicnom poatom?

mar 2012.

@Power Sla~em se, koliko god ~ivaca da sam izgubila, bilo bi mi puno lakae uti da im se vratilo. Ovako niata od growanja i ostaje mi samo mizerija :( @maki ja sam slala lovu u pismu, avionski, a oni meni (valjda) obi nom poatom, ili kako ve aalju, ne znam da li aalju prioritetno (avionski) ako nije preporu eno.. uglavnom, ja sam izabrala opciju seeds, kako ve ide i nisam tra~ila preporu enu poailjku.
makisplitAMBASADOR

mar 2012.

hm,ma pitam radi djela oko poata zadr~ala poatu al to nema logike,oni bi to napravili kada bi mislili da si ti obavjeatena a ustvari nisi iz x razloga al opet bi nakon 5,7,ili 10 dana vratili poatu nazad zato je preporucena poata mnogo sigurnija jer se po njoj manje pr ka i manje se gubi jel se viae pazi,ima drugaciji status,mora ti je osobno uruciti a u k.... predpostavljam kako ti je....

mar 2012.

jesi im pisala? ato ka~u? meni poailjka od Dutch passiona putuje ve 2 tjedna i nikako da stigne, rekli su mi da ako ne doe do kraja ovog tjedna onda dobivam pare natrag ili aalju opet...

mar 2012.

:signs053: Meni nisu spominjali uope vraanje para! Kako si uspio to dogovorit? Ako tebi misle vratit pare na vidim razlog zaato ne bi vratili i meni. Meni su napisali samo da bi bilo najbolje provjeriti u poati (ato ne namjeravam ni u ludilu) i da je mogue da poatar nije znao to no kamo uru iti paket i sli ne gluposti. Maniac, javi molim te ako e ti vraat pare da ih uzmem na red. :crash:

mar 2012.

drimerice:
makisplitAMBASADOR

mar 2012.

uvjek postoji mogucnost poatara-dostavljaca fuaera nisi prva ni zadnja,mo~da je tvoje pismo-paket uistinu u poati bez da si obavjeatena,u normalnim okolnostima idea na poatu provjeriti,u nenormalnim ekaa da se paket vrati poailjaocu i narucujea drugom metodom-s preporukom osobno da primia

mar 2012.

hvala power, ma toliko sam rastresena u zadnje vrijeme sve neka sranja, pa uope viae ne kontam ata itam :ohno: maki, ne vjerujem da u ikad naru it preporu eno, too risky... a pogotovo s obzirom na moju ludu sreu da mi prva narud~ba u ~ivotu proe ovak loae.
makisplitAMBASADOR

mar 2012.

ja sam prvu platio wester unionom i odrali me ko vola al nije me bilo briga,danas narucio novu preko visa kartice,platia instant,na racunu ti nema naznaka od seedkuca,dobijea max brzo i diskretno zapakovano. kad bi me i uhvatili na poati sa sjemenkama,99% sam uvjeren da mi nebi mogli niata u procesu....al to sam ja a ne smatram se hazarderom nekakvim ja ku~im tvoj strah i on je opravdan,samo za paniku mislim da nema argumenata i plz nemoj misliti da si nesretna,to je loaa vibra koja se akumulira i ponavlja,budi na oprezu al misli pozitivno:bis: btw. gdje je post od covjeka koji je pao na poati i kako je to zavrailo?

mar 2012.

Maki, ku~im te i veinom se sla~em s tobom, meutim mene nije "strah" padanja, kazni, zatvora i atajaznam ega, nego zbog ostalih okolnosti koje sad ovdje neu nabrajati ne mogu si priuatiti da me se povezuje s time nikako, previae toga je na kocki. edit: i mene interesira ato je s tim ljudima koji su pisali po forumu da su pali, poslije viae ni traga ni glasa. (kao da su zaista pali u neku rupu ili gdje :icon_lol:)
makisplitAMBASADOR

mar 2012.

samo da napomenem danas sam primio mail od tipa iz jedne kuce neznam dali smijem reklamirati pa za sada necu sa brojem moje poailjke i stranicom na kojoj pratim svoju poailjku i tocno znam gdje se nalazi i kad je gdje zaprimljena....super stvar!

mar 2012.

To je onda preporu ena poailjka...

mar 2012.

jeste, preporucena sa tracking number, i stize na ruke
makisplitAMBASADOR

mar 2012.

zar normalna poata nema svoj broj,npr preko city ex su svi nacini mogli biti praceni unosom broja u sustav,provjereno,a danas takav sustav ima i HP i obicna poata,meni je lik dao stranicu svoje poate i broj poailjke

mar 2012.

obicna (regular) pisma se ne zavode pod brojem (nemaju tracking number), ali preporucena, vrednosna i sva koja idu kurisrkim sluzbama da. ona se moraju uruciti na ruke uz potpis i imaju svoj prateci broj
KALIBARISTRAŽIVAČ

apr 2012.

Dva puta za mesec dana saljem preporucenom postom I oba puta je bilo OK.Moja preporuka......PREPORUCENO PISMO.....iz Srbije.
dinosaurAMBASADOR

apr 2012.

kada saljes ? a sta navedes kao primanje ? preporuceno ili
KALIBARISTRAŽIVAČ

apr 2012.

primaoc:Green Seed CO. ime i prezime:Nord Holland1100AM postanski br:12507 mesto:Amsterdam postanski adresni kod:Netherlands U kvadraticu obelezi avionom. Naravno preporuceno to ti omogucava pracenje posiljke,u slucju da si pogresio adresu vratice ti pismo.RADI 100% Nadam se da sam pomogo.
not smokeLEGENDA

apr 2012.

poslao mi alienjuce mail i kaze" RECIVED AND SENDED TODAY" lakse se daise
Bravo za ovo! Nesto poput ovoga sam trazio. Naime od kompanije SensiSeed sam dobio ove podatke: P.O. box 10952 1001 EZ Amsterdam The Nedetlands Da li bi mi mogao pomoci sa ovim? Kako bih trebao popuniti tu " potvrdu o prijemu posiljke" ,koju dobijem na salteru poste kada zelim poslati preporuceno pismo, sa podacima koje sam naveo? Ja vise ne znam sta gde treba pisati a sluzbenici na salteru nisu od nikakve pomoci. :ohno: Hvala u napred my smoke brother! :vb_wave: P.S. Je..vam se mesec dana sa bezuspelim pokusajima placanja Visa internet karticom jer ne prihvataju taj nacin placanja iz nase zemlje. Ako nekome treba podatak na tu temu neka me pita. Kuckacu o svemu sa cim sam se sreo do sada.
Like MikeISTRAŽIVAČ

apr 2012.

Da li obicna posiljka od GHS-a stize na ruke ili moras da odes u postu da podignes?
Z&NZMAJ

apr 2012.

Pa ako je obina, onda ide u sandu i. Ako je preporu eno, onda potpisujea prilikom preuzimanja. Ako te nema doma, onda idea u poatu i potpisujea da si preuzeo.
not smokeLEGENDA

maj 2012.

ni traga ni glasa od moje poste sad vec ocekujem svakog na vratima danas je 22 dan od maila iz aliana kad izuzmem praznike mozda ima sanse za to ali iz slovenije da putuje 22 dana nemogu da verujem!
Like MikeISTRAŽIVAČ

maj 2012.

Brate ja moje narucio pre 28 dana i jos uvek cekam samo sto sam ja uzeo preko Greenhouse seed-a. Ne znam sta da ti kazem zabrinut sam koliko i ti ali su oni meni na mail odgovorili da nekad treba i 18 radnih dana da stigne.
BladeZMAJ

maj 2012.

Bez panike sve je mogue,nije joa niko pao na taj nain pa neea ni ti
not smokeLEGENDA

maj 2012.

dali se preporucena posiljka isto tretira kontroli kao regularna i kako uopste funkcionise carina za pisma jel to neko opipava ili .... sta?

jul 2012.

ja sam narucio sjemenke od jedne firme u eng,razlog zasto engleska je sto imam american express i nije mi se dalo jebavat posalji pare,cekaj bla bla ovako sam platio,doslo za 3 dana,bilo upakirano u kuvertu,u kutijici s perlicama,ispod perli sjemenke,inace sam postar,radim taj posao.. jedini je bed bio sta sam morao potpisat posiljku,znaci ne salju ovako vec preporuceno al doslo u kuvertici ko kad ekipa s e baya salje *****rije,pisalo perlice i nitko taknuo nije..al kao sto je netko napisao vec,di bi dosli da otvaraju svako pismo...~ivili
vutrankoISTRAŽIVAČ

avg 2012.

Kako ozna it da poailjka ne bude preporu ena i da je ne moram podizat u poati?

avg 2012.

neki sajtovi u inostranstvo salju iskljucivo preporuceno, u svakom slucaju ako imas opcije da biras trazi regular mail, nikako registered (to je preporuceno i moras potpisati po preuzimanju, mada je to obicno sigurnija opcija, al ako ne zelis nista na ruke il u postu onda jedino regular mail). svaki sajt ima opciju da ih kontaktiras, ako nisi siguran kako salju ili imas posebne "zelje" kontaktiraj ih email-om
murcielago919ISTRAŽIVAČ

avg 2012.

A kako da narucim iz Srbije jer kod prve opcije pise ;Select a shipping destination to odaberem srbija odma ispod ima opcija ;Select a shipping method; tu neznam sta da odaberem probao sam seeds signed i presao na drugi korak gde treba da upisem podatke ko sam,odakle sam itd ali kada treba da upisem iz koje sam zemlje srbije nema. E sada dali ja tu mogu da stavim neku drugu drzavu i izaberem opciju da mi salju na drugu adresu jer tamo ima Srbija a opcija je :Deliver to a different address: Molim vas za pomoc ko je jos kupavao iz Srbije preko Aliena unapred hvala. Ljudi jel moze neko pomoci oko ovog mog problema : (((((
vinerPOZNAVALAC

mar 2013.

sigurno je sigurno koliko je sigurno ,ja sam iz susjedne de~ele narucio stigle su za 5 dana od emaila koji sam poslao 100% sve zenke 100% sve izrasle a sada samo klonovanje i to je to....

okt 2013.

Sta mislite hoce li moci proci u BiH?
s0vaAMBASADOR

okt 2013.

http://www.youtube.com/watch?v=2NAq9LxsyXE&feature=youtu.be&t=36s

mar 2014.

Pozdrav, nova sam na ovom forumu pa imam neka pitanja vezana uz ovu stranicu http://www.greenhous...structions.html de ko me gnjavi da mu naru im northern light sjemenke a tu su mi nekako najpovoljnije (ina e preko neta kupujem odjeu/nakit a ne ovo:)) Zanima me ovo oko plaanja, koliko sam sku~ila ne mogu platiti jednostavno s karticom nego samo preko bank transfer ili da im aaljem lovu u kuverti? Koliko onda treba ekati da njima stigne ta lova i onda da oni meni to poaalju? To mi se ini dosta dugi period a proviziju mi se ne da plaati preko bank transfera Takoer,ima joa koja stranica gdje ima northern light po razumnoj cijeni a da je jednostavnije plaanje i naravno da je provjerena? Ve dva sata itam sve podforume ali nisam naala neke konkretne odgovore,tj.naala sam par stranica gdje se mo~e naru iti ali neke mi se ine dosta skupe,na nekima nema norther ligh sjemenki i tako dalje....plizz help!

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se