VUTRA
ForumMarihuanaMarihuana FAQTestovi na droge: što su i kako djeluju
LEGACY

Testovi na droge: što su i kako djeluju

19 odgovora6,510 pregleda

apr 2023.

Cesto pitanje na forum..kako se rijesiti thc-a iz urina,pa evo,rijesenje je na dnu posta:)...mozda pomogne,a i lakse je ovako ...zaljepimo link ,pa neka citaju oni kojima treba. :) Testovi ili analize na droge sve su eaa pojava u naaem druatvu. Bilo da se radi o prevenciji rizika u odreenim vrstama profesija, nadzoru na cestama ili elitnom sportu, ak iu slu ajevima tvrtki koje nude poslove bez ikakvog rizika, danas nije neuobi ajeno proi jedan od ovih toksikoloakih testova, koji kao ato vjerojatno ve znate mo~e se u initi na razli ite na ine, od analize sline do analize znoja ili kose. Ali koje vrste analize postoje? Kako rade? Jesu li stvarno pouzdani? Koliko dugo tvari otkrivene tim testovima traju u tijelu? Danas emo pokuaati odgovoriti na sva ova pitanja i ponuditi vam viae informacija o ovoj vrsti analize. Testovi na viae lijekova, koji mogu otkriti nekoliko tvari odjednom, koriste se u razli itim podru jima Toksikoloaka analiza, alat za otkrivanje Toksikoloaka ispitivanja mogu se provesti iz mnogo razli itih razloga; za po etak, mogu se koristiti iz istog klini kog/medicinskog okvira za otkrivanje kemijskih tvari u tijelu kao ato su lijekovi na recept i bez recepta, vitamini ili dodaci prehrani. Naravno, mogu se koristiti i za otkrivanje prisutnosti legalnih (alkohol) i ilegalnih (kokain, kanabis, heroin, amfetamini itd.) droga. Kao ato zasigurno znate, i iako svaki od njih ima svoju "tradicionalnu" metodu(e) primjene, openito govorei,"lijekovi "se mogu koristiti na vrlo razli ite na ine; mogu se udahnuti, uamrkati, ubrizgati ili ak apsorbirati kroz ko~u ili sluznicu. Sli no tome, postoje mnoge vrste testova za njihovo otkrivanje, testovi u kojima se u osnovi uvijek slijedi isti postupak: uzeti uzorak iz tijela osobe i analizirati ga na odreene kemijske tvari. U mnogim se prilikama koriste testovi na vise droga koji mogu otkriti nekoliko tvari istim testom . U drugim slu ajevima koriste se sustavi koji otkrivaju samo jednu tvar, kao ato je ovaj tets za otkrivanje ganje u urinu Meutim, ova vrsta testa ima "problem", koji nije niata drugo do - ponekad - kratak vremenski okvir izmeu uzimanja doti ne tvari i njezinog mogueg otkrivanja u analiti kom testu . A to je da se trag mnogih lijekova koji se naj eae tra~e u ovoj vrsti kontrola obi no gubi relativno brzo, u nekim slu ajevima za nekoliko sati, u nekima za nekoliko dana. Izuzetak je, na ~alost njegovih korisnika, kanabis koji u vaaem tijelu mo~e ostati 30 dana ili viae . Naravno, bez u inka (traje samo nekoliko sati), ali se mo~e otkriti analizom. Loae vijesti za one koji duvaju, jer vlasti nije briga ato koriste test koji im jednostavno govori da ste koristili kanabis u zadnjih 30 dana; Mo~ete imati problema ako ste pozitivni ak i ako niste puaili posljednja dva tjedna, neato ato se ini jednako nepravednim koliko i neurednim. Testovi sline ne koriste se samo za otkrivanje droga Vrste testova na droge Prije nego ato nastavimo s vremenu koliko "lijek"ostaje u tijelu, vidjet emo koje su glavne vrste analiza koje se obi no rade eae. Naravno, postoje i druge naprednije metode za pro iaavanje pretrage, na primjer, za razlikovanje razli itih vrsta amfetamina ili benzodiazepina, iako se obi no ne koriste s istom u estaloau kao one koje emo vidjeti u nastavku. Analiza urina Zajedno s onima iz sline, obi no se naj eae koriste. Metoda je jednostavna: uzima se uzorak urina iz tzv. srednjeg toka (uzorak se uzima na pola mokrenja, da se razumijemo) u sterilnu posudicu, najbolje odmah ujutro. Budui da mnoge kemikalije ostaju danima u mokranom sustavu , testovi urina jedan su od naj eae koriatenih testova u laboratorijima za klini ku analizu. analiza sline Najpopularnije na kontrolnim to kama uz cestu , kada su brzina i agilnost procesa od najvee va~nosti. Vrijeme otkrivanja droge kod ovih testova je krae nego kod testova urina ili kose, a sli no je kao kod testova krvi. Nakon ato se uzorak uzme, podvrgava se nizu reagensa koji brzo stvaraju mrlju na testu, pokazujui o kojoj se vrsti tvari radi. U ovom testu urina na razne tvari ini se da imamo pozitivan slu aj za benzodiazepine Krvni test Manje se koriste od prethodnih zbog raznih razloga, primjerice da su invazivniji za osobu ili da se tvari krae zadr~avaju u krvi nego, primjerice, u mokrai ili kosi. Obi no se nakon jednog dana u ovoj vrsti analize ne nalaze tvari. analiza kose Unoaenjem" lijeka "u organizam, njegovi tragovi postaju dio strukture naae kose i kose, a mogu se otkriti i do 3 mjeseca nakon konzumiranja . Kako kosa raste, dio dlake s tim tragovima odvaja se od korijena, pa ako se esto aiaa, bit e teako otkriti potroanju u posljednja 3 mjeseca. Naravno, postoje mnoge druge metode za otkrivanje kemijskih tvari u tijelu, kao ato su testovi znoja ili daha , koji se nesumnjivo naj eae koriste za otkrivanje prisutnosti alkohola. Meutim, s iznimkom potonjeg, obi no se ne koriste osim u iznimnim slu ajevima koji to zahtijevaju. Koliko dugo ostaju u tijelu? Kao ato ve znamo, pouzdanost toksikoloakih analiza uvelike ovisi o vremenu, jer e one, logi no, dati pozitivan rezultat samo u slu aju otkrivanja odreene tvari, a njezino otkrivanje ovisit e o tome nalazi li se ona u tijelu ili ne. Nije va~no ako kokain konzumirate svaki dan u velikim koli inama; nestat e iz vaaeg tijela u roku od 4-5 dana bez uzimanja, dajui negativan rezultat u kontroli . Ali oprez; Vrijeme koje tvar ostaje u tijelu ne ovisi samo o njezinoj vrsti, ve i aspekti kao ato su dob osobe koja konzumira, razina tjelesne masnoe ili funkcioniranje vlastitog metabolizma takoer imaju utjecaj. Svi ovi imbenici igraju va~nu ulogu u tome koliko dugo tvar ostaje u tijelu, pa je u slu aju da morate proi kontrolu uvijek bolje biti oprezan i produ~iti karencu prije testa. Vrijeme otkrivanja lijeka u analizi urina Bez sumnje, testovi urina su naj eae koriateni za otkrivanje droga u tijelu, jer postoje savraeno utvrene metodologije i protokoli . Nadalje, droge su detektabilne dulje vrijeme ako se tra~e u mokranom sustavu, u veini slu ajeva danima. Logi no, a kao ato smo ve spomenuli, ova vremena detekcije su indikativna jer ovise o razli itim imbenicima. [*]Kanabis: 30 dana [*]Kokain: 4 dana [*]Amfetamini: 4 dana [*]Heroin/opijati: 4 dana [*]Benzodiazepini: 7/10 dana [*]Vrijeme detekcije lijeka u analizi sline S kraim vremenom detekcije nego kod urina i sli nim kao kod krvi, kod ove vrste testa imamo sljedee okvirne termine: [*]Kanabis: 10-12 dana [*]Kokain: 48 sati [*]Amfetamini: 12 sati [*]Heroin/opijati: 12 sati [*]Benzodiazepini: varijabilni prema supstanci [*]Vrijeme otkrivanja lijeka u krvnim pretragama [*]Kanabis: 12 dana [*]Kokain: 48 sati [*]Amfetamini: 12 sati [*]Heroin/opijati: 12 sati [*]Benzodiazepini: varijabilni prema supstanci [*]zaklju ak Koriatenje toksikoloakih analiza relativno je uobi ajeno u podru jima kao ato su klini ka ili sudska , kada su testovi ove vrste esto potrebni kako bi se odredila najpravednija mogua kazna. Da dam samo jedan primjer, u novije vrijeme ova vrsta analize je pokrenuta u slu ajevima zlostavljanja i/ili silovanja s kemijskim podnoaenjem , gdje se tra~i vrsta supstance koriatene za pokoravanje ~rtve. Nedvojbeno neophodan u bezbrojnim situacijama, niata manje nije istina da u odreenim okolnostima njegova uporaba nije posve ispravna sa znanstvenog glediata, pogotovo kada uzmemo u obzir da osoba mo~e dati pozitivan rezultat na jednom od ovih testova za puaenje. kanabis.10 dana prije polaganja testa. Koliko je sigurno da je pozitivan u inak na kanabis doista pod njegovim utjecajem? Nijedan. Vjerojatno bismo si uatedjeli mnogo problema kada bismo odgovorno i razborito koristili i lijekove i testove za njihovo otkrivanje. I na kraju sta napraviti ako ste duvali ,a test kuca na vrata. navodno postoji rijesenje:) Zydot High Voltage Detox Izvor .alkemija

apr 2023.

Meni treba 45 dana od prestanka puaenja da budem negativan na testu na urin. Bez nekih specijalnih detoxa, prvih 10-15 dana pijem po litar zelenog aja dnevno. Ne znam imal kakve koristi u iaenju, al mi poma~e u prestanku puaenja. Kad po nem piti aj, cijelo tijelo zna da ne smijem viae puait.:)
ludi_milojko_69POZNAVALAC

jun 2023.

Od svih poslodavaca(cak sam i 6 godine navogao) do sada svi su trazili test na droge... Nikad nisam prestao puaiti dok sam cak jednom i zapalio u wcu dok sam cekao abnormalnu guzvu... A rjeaenje za TEST je limun(meni?) ... Svaki put do sada bi nakapo par kapi limuna i to bi bilo to, nikad ne nitko nia nije pitao.... Sad dali on neutralizira THC ili test bude negativan pa im se dalje neda zajebavati nebi znao....
DjedMrazENTUZIJASTA

jun 2023.

ili postoji mogucnost da nisu gledali na THC ? jer THC ti se nakuplja u masnim stanicama ne u samom urinu.,pise u tekstu,. i sve dok ti se tijelo cisti od THC on ce se ispustati pomalo do potpunog nestanka iz organizma. I svaki najlosiji test a kamoli oni moderniji ce otkriti prisutnost THC u urinu..A da limun neutralizira THC u urinu ,. nebi se kladio, kojim spojem ? kojim procesom? '' na doljnji post od 26.6 osvrt , ti znas sam .,jedino ovaj dio malo cudno zvuci za vutru..nije bas ugodno a niti su vutra teme ostalo... citiram. ''.(ja se nadao da ce i ostalo poniatiti) '' Tekst je informativno znanstvenog karaktera, nije za hvalu osobnih iskustava i koketiranja sa necim osim vutre.
ludi_milojko_69POZNAVALAC

jun 2023.

A onda nisu samo meni gledali... Kolegu su zvali da je pozitivan i da dodje opet 10 dana... Ne znam stvarno, i dok sam bio mulac aa je kupio neki i od 100i kusur kuna, na sve sam bio pozitivan al ne i na THC(ja se nadao da ce i ostalo poniatiti) :D Ne znam, moje iskustvo koje sam nekad negdje uo i primjenio...
Pozdrav svima, imam jedno pitanje... Moram jednom mjesecno raditi test na thc, poprilicno sam mraav i treba mi oko 10 do 15 dana pauze da budem negativan pa me samo zanimalo ako na tisku uzmem onaj cbd za puaiti da li e mi to usporiti iaenje od thca ili dovesti do pozitivnog testa? Mislio sam uzeti taj cbd i zapaliti doslovno jednu pljugu toga prije spavanja, isto da se neato vrti u rukama a opet da ne puaim ni puno toga da ne pretjeram... Eto isto ako imate kakav savjet, da li uzeti to pa zapaliti samo nave er da br~e i lakae proe pauza od thca ili ne puaiti niata i trpiti tih 15ak dana??

avg 2023.

Ja nebih niata duvo za vrijeme iaenja. 15 dana je niata, strpi se, pij zeleni aj, bar 1l dnevno. Najte~e je prebrodit prvih 5-7 dana, poslije je lako.
siemprepositivoPOZNAVALAC

apr 2024.

Sto se tice testova na drogu koje sam ja radio (obavezno sudski), a to je test putem mokrace, kao redovni, stalni konzument prvi put sam se krenuo cistit u cetvrtak, a prvi test je bio zakazan za srijedu. Znaci rokao sam samo pivo i vodu tih 6 dana, thc se vidio samo u tragovima, onda sam otisao tjedan iza prvog testiranja, ali odmah nakon prvog testa sam zapalio baketu i nisam ponovno pokusavao s pivom i vodom da natjeram u znakove navodnika toksine iz sebe i bio sam negativan. Malo setnje svaki dan, ukoliko znate vrijeme testa i dovoljno tekucine, sto vise tekucine koja tjera na mokrenje i test ce biti negativan. Takoder imao sam iskustva i s lizalicom, prije testa ukoliko imate vremena stavite malo sode da neutralizira toksine u slini i test je negativan ili jos jednostavnije, u usta prije testa staviti tekucine, zadrzati i lizalicu u biti stopiti sa zadrzanom tekucinom u ustima i na testu ce pokazati ili negativno na sve ili samo u tragovima. Eto, cisto da podijelim moje iskustvo.

apr 2024.

Pitanje, da li neko zna kako se ocistiti od spidaili izlazirati test ako se radi test preko mokrace iz apoteke test. Prosli put sam cula za sodu da se stavi u mokracu i nije uspjelo.
StipeZMAJ

apr 2024.

[bez sadržaja]
ĆyroZMAJ

apr 2024.

Mozda sam ja danas malo krind~ ali ovo me iznervira do zla boga! Jel ti se stuca? Trebalo bi bgmi!!:grrr: Ovo je forum o uzgoju svete biljke Cannabisa! I to za vlastite potrebe! Ovo nije forum za narkomane i za djeljenje savjeta kako da se narkomani ociste. Lipo obrisi profil, ovdje ljudi poput tebe nemaju sta trazit! Da sam admin zaljepio bi ti bann altro momento i to na IP adresu odma!

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se