LEGACY
Fight or Flight
15 odgovora828 pregleda
ŽutoKuče22
ISTRAŽIVAČ79 REP19%
→ Entuzijasta
ŽutoKuče22ISTRAŽIVAČ
10. avg 2025.
10. avg 2025.#1
Pozdrav svima,
Primetio sam zanimljivu pojavu pa bih voleo da
ujem vaaa iskustva. Naime,
ini mi se da u druatvu, nakon konzumiranja, efekti znaju biti izra~eniji nego kada sam u miru svoje kue. Mislim prvenstveno na lepljiva usta, povla
enje u sebe, nesvesno zadr~avanje daha pogubljenost ponekad znam biti i agresivan ili oseaj poja
ane samosvesti.
Razmialjam da li to mo~da ima veze sa tzv. fight or flight reakcijom, kada mozak u prisustvu drugih radi pod blagim stresom, a dejstvo THC-a te senzacije dodatno poja
a.
Da li je joa neko imao sli
na zapa~anja i kako ste to prevazilazili?
Bizzzo
ZMAJ166.557 REP
BizzzoZMAJ
10. avg 2025.
10. avg 2025.#2
Zapalio sam samo jos jednu i nastavio shvaati misao po misao
:rasta: Nastaviti ce se.
26.240 REP
10. avg 2025.
10. avg 2025.#3
E }uo naaao si crkvu u kojoj ea se molit:)) :cool:sjedi,zapali i dobro nam doaao ::listomahanje::
ŽutoKuče22
ISTRAŽIVAČ79 REP19%
→ Entuzijasta
ŽutoKuče22ISTRAŽIVAČ
10. avg 2025.
10. avg 2025.#4
Hvala na dobrodoalici
Vidim da ste mi naali i klupu u dvoriatu crkve
ŽutoKuče22
ISTRAŽIVAČ79 REP19%
→ Entuzijasta
sale82ful
ZMAJ43.002 REP
sale82fulZMAJ
30. avg 2025.
30. avg 2025.#7
itam temu, i ne verujem da niko ovom momku nije pojasnio da kanabis ne poja
ava agresivnost. Ako je i imaa to bi ti bilo i bez konzumiranja marihuane. Kanabis nema apsolutno nikakve veze sa tim. Dakle, ako si takav, biea takav ceo ~ivot. Kanabis mo~e samo ublaziti tu tvoju karakternu osobinu. Prvo po
ni od sebe. Zaato si agresivan? Koji trigeri (okida
i) pospjeauju tvoju agresivnost? Kakav ~ivot vodia? Da li je tvoj stil zivota takav da se nalazia u okru~enju koje te podsti
e na takvo razmialjanje i ponaaanje? Odgovorno tvrdim da kanabis nema niata sa tim. Do tebe je.
26.240 REP
31. avg 2025.
31. avg 2025.#8
Brate, baa mi je drago ato si ovo primijetio i stao da razmislia o tome, to ti je ve ogroman plus. Znaa koliko ljudi prolazi kroz sli
ne situacije, a nikad to ne ka~u na glas :respect::clap::
I da, ima totalnog smisla to ato si rekao kad si u druatvu, mozak automatski prebacuje u neki druatveni na
in rada. ak i kad si s ekipom koju volia, podsvijest stalno radi skenira prostor,
ita tuu energiju, pokuaava razaznat kako te drugi do~ivljavaju. A kad na to dodaa THC, sve te senzacije se poja
aju. Suha usta, zadr~avanje daha, povla
enje u sebe, to su
esto znakovi da je tijelo u laganoj fight or flight reakciji. Nisi u stvarnoj opasnosti, ali mozak tako reagira jer je pod blagim stresom.:cool23:
To poja
ano osvjeatavanje sebe, koje nekad zna otii i u paranoju, ili
ak kratki ispad agresije ,to je samo um koji pokuaava obraditi previae informacija odjednom. Nisi lud, nisi
udan samo si osjetljiviji i prisutniji u tim trenucima i to je potpuno ok.
Ono ato je mono kad jednom to osvijestia, imaa alat u rukama. Mo~ea disat svjesnije, uzet pauzu, promijenit druatvo ili ambijent, ili se jednostavno povui ako osjetia da ti treba mir. To nije slabost, to je snaga. Ne moraa se uklapat u svaki vibe tvoj mir je broj jedan.
I zato, kad idui put osjetia da kree, samo se podsjeti: nisi ti
udan, nego si jednostavno fino podeaen, osjeaa nijanse koje veina ni ne primijeti. A to zna
i da imaa dubinu i kad ju prihvatia, to postaje supermo.
Lagano, s razumijevanjem, u svom ritmu.
:spliff:::listomahanje::
Ti si taj koji vodi igru.
:joint2::vutra::let:
Dino Poplava
LEGENDA5.337 REP3%
→ Zmaj
Dino PoplavaLEGENDA
1. sep 2025.
1. sep 2025.#9
Ovo je odli
no sro