VUTRA
ForumMarihuanaMarihuana FAQPao sam prvi put i trebam pomoć
LEGACY

Pao sam prvi put i trebam pomoć

38 odgovora10,100 pregleda

sep 2016.

Bok ekipa neki dan na partiju imao sam dvije smotane frule (0,8 i 0,9) u kutiji od cigara sto su mi krimovci nasli te sam pao kao i moj prijatelj no njega su uhvatili tijekom motanja. Ovo mi je prvi put da imam ikakav prekrsaj i rekli su mi da podnesem prigovor jer je kazna 5000 kn (u Hrv sam) i da bi mi prigovor pomogao da smanjim kaznu ali ni ne znam kako pisati prigovor i sto da u njemu napisem zato se obracam vama

sep 2016.

evo iskopirano sa neta: ako te prekraaji sudac ne oslobodi plaanja kazne,umanjit e ju sigurno
winergy2013AMBASADOR

sep 2016.

Mene su slali na "odvikavanje" tj na piaanja na koja jedostavno ne stignem jer radim, pa me zanima ata e bit, jer glupo mi je da rade scene tu zbog 0.8 ...

sep 2016.

Bahah, izvini prijatelju, ja se ne bi pitao oko prigovora, nego okolo toga odakle mi murija na vrata!? :) Vozdra iz RS

sep 2016.

Popljujte me sad kolko hocete al si i zasluzio da padnes... Svi vi koji se qurcite okolo i pusite na otvorenom i nosate dim ko da je duhan zasluzujete da padnete..
cvitan georgeISTRAŽIVAČ

sep 2016.

pozovi se na loaa primanja, materijalno loau situaciju u obitelji. zapo nea sa poatovana gospodo, imajte razumjevanja na navedeno. i s poatovanjem. p0zdrav-

sep 2016.

ali smo i aktivisti za dekriminilizaciju istovremeno! borci takoreci :D

sep 2016.

Pa dobro al ni ovi PRO Abortus ne abortiraju di stignu,samo zato da bi aktivizam dokazali..
dedaZMAJ

sep 2016.

Spustit ce ti s 5000 na 2 i nesto
xcxAMBASADOR

sep 2016.

Hahahahaha, ovo je odli no, uljepaao si mi dan :)

okt 2016.

to nisu revolucionari, to su ubice kako njihovi protivnici govore, ne mozes poredditi ove dve vrste aktivizma.
xcxAMBASADOR

okt 2016.

Ja mislim da je svatko tko masturbira masovni ubojica, pa vam ne govorim da ste ubojice, forum je o travi, samo opuateno ;)

okt 2016.

i svi koji voze su potencijalni samoubojice i serijski ubojice, i joa puaimo ~i~u, pa mi smo strava, a ako neka sestra sa foruma joa i abortira, ovo je diablov brlog...najgora bi izvedba onda bila neobuzdana konzumentica kanabisa, koja vozi esto, abortirala je i voli muake spermije malo viae, onako jel tokom svojih perverzija, to je za exocizam :zvizd:
klaricaLEGENDA

okt 2016.

Sjetila sam se da imam kopiju ovog pa ti mo~da pomogne. (ne, nisam pala :P pravnica je pisala za frendicu) IME I PREZIME Adresa GRAD OIB: xxxxxxxxxxx MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA POLICIJSKA UPRAVA XXXXXXX POLICIJSKA POSTAJA XXXXXX Broj: XXX-XX-XX/X-XXX/XXX-XX za PREKR`AJNI SUD PRIGOVOR NA PREKR`AJNI NALOG BROJ: XXX-XX-XX/X-XX/XXX-XX od XX. mjeseca 201X. godine Ovim putem podnosim Prigovor na Prekraajni nalog Policijske postaje Xxxxx Broj: xxx-xx-xx/x-xxx/xxx-xx od xx. mjeseca 201x. godine, a kojim sam proglaaena krivom da sam dana xx. xxxxxx 201x. godine, oko xx,xx sati u Xxxxxx, prilikom odr~avanja koncerta u xxxLOKACIJAxxx dragovoljno iz torbice predala pvc smotuljak sa sadr~ajem suhe zelene biljne materije nalik na drogu marihuana, bruto te~ine 1,4 grama. Prigovor podnosim zbog pogreano i nepotpuno utvrenog injeni nog stanja, pogreane primjene materijalnog prava te zbog izre ene mi prekraajnopravne sankcije. Naime, to no je da sam dana xx. xxxxx 201x. godine zaustavljena od strane policijskih slu~benih u XXXXXX te da sam im dragovoljno iz torbice predala pvc smotuljak sa sadr~ajem suhe zelene biljne materije. No, koli ina koja se nalazila u vreici nije bila 1,4 grama ve puno manje, odnosno od oko 0,8 grama, (te~ina vreice je 0,6g) a ato je vrlo neznatna koli ina te je razlika u odnosu na 1,4 grama, ato je skoro dvostruka koli ina. Moram napomenuti kako mi je ovo prvi put da sam posjedovala navedenu tvar te nikad prije nisam po inila takav prekraaj ili prekraaj sli ne naravi. Takoer, moram istaknuti kako je pogreano primijenjeno materijalno pravo. Naime, Prekraajnim nalogom izre ena mi je prekraajnopravna sankcija temeljem l. 54. st. 1. t. 1. Zakona o suzbijanju opojnih droga. Predmetni lanak navodi kako e se kazniti za prekraaj pravna osoba ako posjeduje drogu, biljke ili dio biljke iz kojeg se mo~e dobiti droga. Obzirom da ja nisam pravna ve fizi ka osoba, razvidno je kako je pogreano primijenjeno materijalno pravo. Prigovor podnosim i zbog izre ene mi prekraajnopravne sankcije. Naime, izre ena mi je nov ana kazna u iznosu od 5.000,00 kuna te smatram kako je ista izre ena u prevelikom iznosu. Ponovno isti em kako nikada nisam po inila ovakav prekraaj ili prekraaj sli ne naravi. Uzoran sam graanin te poatujem zakone i propise. }elim takoer navesti kako mi je ~ao zbog po injenog prekraaja te kako isti viae neu ponoviti. Htjela bih takoer napomenuti kako sam zaposlena u XXXXXX XXXXXXX, GRAD, gdje mi je plaa 2.500,00 kuna, a kao dokaz o istome dostavljam platnu listu. Obzirom da sam porijeklom iz XXXXXXX, a ~ivim i radim u XXXXXXX, od predmetne plae mjese no izdvajam 1.500,00 kuna za stanarinu, uz dodatne troakove re~ija. Slijedom navedenog, razvidno je kako mi ne preostaje mnogo za podmirivanje osnovnih ~ivotnih potreba (higijena i hrana). Uzimajui u obzir da mi je ovo prvi prekraaj, da se kajem ato sam istog po inila te na moje materijalne prilike, ovim putem molim prekraajni sud da mi izrekne opomenu, odnosno podredno da ubla~i izre enu mi prekraajnopravnu sankciju. Slijedom svega navedenog, predla~em da nadle~ni prekraajni sud usvoji ovaj prigovor te da preina i Prekraajni nalog Policijske postaje XXXXX Broj: xxx-xx-xx/x-xxx/xxx-xx od xx. xxxxxxx 201x. godine na na in da mi izrekne opomenu, odnosno ubla~i kaznu. U Xxxxxxxx, xx. xxxxxx 201x. godine IME I PREZIME ______________

okt 2016.

Nisam se kurcio nego sam si smotao bas zbog toga sto sam se bojao motati na partiju da ne bi pao pa se nemoj pravit pametan :)
BladerZMAJ

okt 2016.

Jbg, na partijima ako se puai uvijek postoji aansa da se padne. Eto i ja sam ko mlad topove po partijima rolao pa eto viae sree nego pameti, nikad niata. Sada na bakomatu ne puaim, ni u trgovini, ni u pekari, a ostalo sam kui ili na poslu ;). edit: ata se tie abortusa mogu usporediti sa biljkom naaom. Puno gore je za biljku je pomalo guait sa niskim ili visokim ph nego je sasjei u korjenu. To ata mi ne ku~imo da utjeemo na PH oko sebe nije opravdanje, jer svejedno radimo drugima ~ivot nepodnoaljivim pa nakraju i tim jadnicima koji ubiju plod. Ali za svaku daljnju raspravu potrebno je znanje puno viaeg stupnja nego zbrajanje i oduzimanje koje upotrebljavamo dok osuujemo druge, kvarei PH sebi i drugima...

okt 2016.

Nosim dim na party?? Kao techno house edm party??? Sad si jos pametniji ispo..Vi bas ono trazite da padnete... jel da? i onda kukate jos.. I ONDA SE JA PRRAVIM PAMETAN?

okt 2016.

Da nosim "dim" na party i nisam tolki kreten da idem na edm samo tech house :D
StipeZMAJ

okt 2016.

ja sam ovo zakljucao jer opet pocinju prepucavanja i spam.

🔒 Ova tema je zaključana