VUTRA
ForumMarihuanaMarihuana FAQKako se rijesiti ovisnosti o zlorabljenju cannabisa?
LEGACY

Kako se rijesiti ovisnosti o zlorabljenju cannabisa?

624 odgovora80,414 pregleda

maj 2012.

Da da, kako kazu znanstvenici, marihuana ne stvara ovisnost. No, svaki "iskusniji" smoker zna da to bas i nije tako. Jasno, nije to kemija, kao recimo hors i koka no ipak stvara ovisnost, priznali mi to ili ne. Uglavnom, vec duze vrijeme pokusavam prestati ili barem smanjiti. Moja ovisnost nije iskljucivo ovisnost vec zamjenjuje antidepresive i slicno... Bolujem od psorijaze, depresije, granicnog poremecaja i tjeskobe. To mi je sluzbeno utvrdeno prije par godina, kad sam imao 18 godina. Ovisan sam i o seksu, no to je usko povezano s navedenim bolestima. Imam osjecaj da su ti poremecaji vec presli u laganu psihozu. Kad ne pusim travu duze od 24h, osjecam sve do jednog simptoma maloprije navedenih bolesti. Osjecaj depresije, tjeskobe, neuspjeha, praznine, ljutnja, bijes, seksualna nezasitnost. Prvi put sam zapalio na 14. rodendan, prije vise od 10 godina. Od tada aktivno pusim travu skoro svaki dan po gram. Kad je trava bila jeftinija, pusio sam svaka 2-3 dana 50g vutre. Jednom prilikom sam popusio 750g u 3 tjedna. Ozbiljno. Evo neki dan sam uzeo 7 grama, mislio sam raspodijeliti za cijeli naredni tjedan. No popusio sam ih, kao i uvijek, u 2 dana. I to se radi o prvoklasnoj travi, da ne bi bilo zabune. Nije skunjara, nije spricano ali je jako jako. Eto, sad nemam nist, opet zovem dilera daj vutre daj vutre. Ne mogu zamisliti niti jedan dan bez vutre, to mi je smak svijeta. Ko doper bez horsa, samo ne toliko izrazeno. Noge mi se pocnu tresti, ne mogu misliti ni na sta osim na travu na joint na samo jos jedan posljedni joint i onda vise necu.... ah... Ne zanimaju me medicinski ljekovi iz ljekarne, ne zanimaju me doktori, ne zanima me lijecenje ni ista slicno... Ima li ista na ovom svijetu da bi mi pomoglo jer ovo vise nema smisla, svaki mjesec mi trava izbije 200 eura... to je za nase prilike puno zar ne? HELP PLEASE S.O.S. f1 f1 f1 Hvala E da, probao sam piti caj od gospine trave. Znaci, najobicnija gospina trava posusena i skuhana u vodi pa isjecedena u caj. Osjecaj je vrlo nalik highu, happy high feel, probajte... no ipak mi nije bila dostatna zamjena jer je efekt za moj pojam dosta slab i traje oko 20min.
hardbluesmanENTUZIJASTA

maj 2012.

Pa gle,to kaj si tolko lud za travom ti je mo~da od malo opsesivno-kompulzivnog,on se voli uauljat meu ove gore navedene poremeaje,pogotovo uz tjeskobu tj. anksioznost,po meni,niata ato dobar psihoterapeut ne mo~e rjeait...

maj 2012.

lupi sakom od stol i budi gospodar svojoj guzici:thumb:kakva psihoterapija i jebeni psihoterapeuti,sve je u glavi!
nenashPOZNAVALAC

maj 2012.

Brate nemoj se ljutiti al' znaa vjerovatno da ea samo prouzrokovati lavinu manje-viae besmislenih postova tipa: idi u teretanu, idi psihologu, pogledaj u svoje srce i sl. U ovom momentu se "lije i" kolegu athlon-a na drugoj temi.veina stvari napisanih tamo, iako su totalno razli iti problemi, se mo~e odnositi i na tebe. No hard feelings, nadam se...
hardbluesmanENTUZIJASTA

maj 2012.

gle u osnovi i nisu besmisleni postovi,zapravo,viae uzaludni mo~da...al jebiga...ja sam samo savjet tamo dao jer sam vidio da de ko ima problema,a poato imam nekog iskustva u tome htio sam pomoi,isto kao i ovdje,al ok,ima sigurno onih koji su puno kvalificiraniji i iskusniji u tome,pa eto...
nenashPOZNAVALAC

maj 2012.

Dru~e od srca izvini, nisam htio nikog uvrijediti.Naravno da smo tu jedni za druge.

maj 2012.

Nisi ovisan o travi, ovisan si o stanju koje ti trava daje ;)
hardbluesmanENTUZIJASTA

maj 2012.

@ nenash prijatelju,nisam se ja uvrijedio,pa gdje bih doaao kad bih se zbog takvih stvari osjeao uvrijeenim! samo sam baa to misliol,dao sam iskreni savjet,koji znam da je ispravan,i ne smatram to besmislenim,jer bi to znailo da je i vrijeme koje sam proveo piaui tamo i itajui i tako besmisleno,a nije... tak da ono,sve 5!

maj 2012.

Ma sve sto kazete je OK, svaki savjet pa i onaj najgluplji je zlata vrijedan ako ga se zna iskoristiti. Psihoterapiju odbijam i bilokakvo lijecenje jer sam to probao i znam kako je i ne zelim pricat o tome jer se svaki put na psihoterapiji doslovno rasplacem ko beba. Inace sam skroz OK, samo imam te neke probleme iz proslosti koje sam doslovno potisnuo u sjecanju... no i dalje ostaje ona praznina koju jedino trava ili seks moze popuniti. Najbolje je kad je combo, onda sam OK par dana bez ikakvih drugih faktora. Snaga volje, uma tu ne funkcionira, jer ja vidim da ovo nije psihicka ovisnost, ja sam si poslozio kockice u glavi i OK sam sto se toga tice bez obzira na psihicke bolesti... radi se o teskoj fizickoj ovisnosti. Morate uzeti u obzir da sam aktivni pusac od puberteta, sto je utjecalo na moj razvoj samoga tijela a i uma pritom... Znam da mi ne mozete reci nista sto ja vec ne znam, iskreno, znam sve i svasta bar sto se tog podrucja tice, dao sam si truda. Zanima me da li itko jos ima isti, ne slican nego isti, problem i da li ga je rijesio/rijesava i uz pomoc cega jer ovo je zesca zajebancija sada s prekidom ovisnosti. Trava mi je postala doslovno ko hrana svakoga dana. Perfektno receno ali na kraju ti dode na isto.

maj 2012.

Fizi ka ovisnost o travi? Gadno si ti zabrijo Vjeverice. Ovisan si ti o travi jer ti se tek na njoj kockice poslo~e, imam filing.

maj 2012.

probaj piti aj od valerijane i mati njaka, to je odli na kombinacija za smirivanje (i za spavanje)
DJFlyHighLEGENDA

maj 2012.

evo ja cu ti rec u mojoj je situaciji isto slicno, ali evo ja sad manje pusim nego sto sam prije :) tako da sam (ajmo rec) ponosan na sebe sta sam barem smanjio... uzmimo u obzir da pusim ovo sranj* s ulice... jednostavno si rasporedim dan, sto god radio, rasporedim si da cu zapalit 3 ili 4 pljuge od 0.2-0.3 na dan, to kad se ima se tako pusi. kad se nema se zapali samo navecer npr, ili ako neko jos zove na pljugu ( i ako nemam vaznijih obaveza) idem... stvar je u tome da si moras rasporedit vrijeme pravilno i da ti trava nesmije bit na prvom mjestu... meni je na prvom mjestu, necu lagat, jednostavno to mi je nesto najbolje :) znate na sta mislim i kako :D ali opet sam si rasporedio i imam neku mjeru i sve 5 ide :) a evo i opa cupa ti je objasnio u jednoj recenici s cim se apsolutno slazem jer je to tako. peace out!
hardbluesmanENTUZIJASTA

maj 2012.

znam da e sad opet biti,ali mislim da bi ti moralo bit jasno da to osjeaa,jer su ti seks i trava bijeg od tih problema...vrlo jednostavno,to moraa sam rjeait,poato ne ~elia druga ije...

maj 2012.

Ovisnost o marihuani ea rijeaiti tako da jednostavno prestani puaiti. Radije puai da razmialjaa o tima *****rijama koje si nabroja i radije puai da ne pijea.
matiaAMBASADOR

maj 2012.

Evo ti odgovora u tvom postu. Svrha psihoterapije i je da se otvoria i pustia da sve iste e iz tebe, sve stvari koje si "potisnuo u sje anju", nemoj biti stava "ne~elim pri ati o tome", suo i se sa njima. Netreba ti za to psihoterapeut, priznaj sam sebi, prepusti se i "raspla i se kao beba" bit e ti bolje vjeruj mi

maj 2012.

Ma nema veze, evo bas motam mrtvo sam naduvan i bas me briga :)))
orbitLEGENDA

maj 2012.

Opet si pobjegao od problema.... do sutra ;)
DJFlyHighLEGENDA

maj 2012.

eh da, uvijek je lakse zarolat bata :) ali doci ce vrijeme kad ces se morat suocit s tim. sto prije to bolje, za tebe. iako sve ovo sta smo ti napisali nemoras nista uzet u obzir, trebao bi barem malo jer ipak ti si zatrazio za pomoc. ja sam pri tome da utvrdis neki stav i da stvarno prestanes onda neko vrijeme ili barem smanjis, i sam to znas kao sta si napisao. a sad jesi li toga svjestan je drugo pitanje. nadam se da ces krenut u pravom smjeru i izvjestit nas sve o tvojim napredcima. sretno! :) peace out !
matiaAMBASADOR

maj 2012.

Kad uhvatia vremena pro itaj ovu temu "trijezne glave", kad tad...
dinosaurAMBASADOR

maj 2012.

Da ponovim, sam si odgovorio, ali bezis od problema :dada
SimasZgAMBASADOR

maj 2012.

a brate nisi normalan...... (u pozitivnom smislu)

maj 2012.

Ma mozda ste vi stekli krivi dojam, nije to meni problem, samo sam se zapitao kako bih se toga mogao rijesiti. Ja sam privatnik, imam firmu, imam dovoljno novca za svoje potrebe samo ih volim racionalno trositi ko i svi :) U zivotu sve u svemu sam potrosio preko 50 000kn na travu. Ali to je razdoblje od 10 godina. I sad si planiram sljedecih 10 godina, da ne bude bas tolko love otislo u tom smjeru :( zisku :D

maj 2012.

ovim postom neu bit od neke koristi mo~da ali moram vam napisat.. puaio sam do prije mjesec dana svaki Bo~ji dan,na poslu,svugdje,u bilo koje doba dana i noi.. bio sam normalan samo ujutro 10min dok ne smotam pljugu.. al onda,neki preokret,neznam ni sam,doalo mi je viae stvarno muka,nije me ni radila kak treba ni niata,samo sam lovu bacao bzvze.. u posljednjih mjesec dana,mo~da sam spalio 2-3 pljuge,i to samo s djevojkom,kad je njoj doalo...tako da stvarno mislim da je trava potpuno bezopasna i da se ne mo~ea navu..a to kaj ti je lijepo kad si napuaen to je sasvim drugi par cipela..naravno veina bi nas htjela stalnoo taj feeling! evooo ja ne vjerujem,kolko sam samo para zbacao na rizle a vutru da ni ne ra unam..sad sam promjenio malo na in ~ivota,i supeeer mi je,odli nooo!! kad mi baa doe zapalit u si,volim marihuanu i to ka! puait u do kraja ~ivota,ali samo tad,kad mi se baa prohtije!

maj 2012.

to o emu ti govoria je psihi ka ovisnost, jednostavno si toliko nau en na taj osjeaj da viae ne znaa funkcionirati bez trave, tj. zaboravio si u~ivati u ~ivotu bez trave, a joa imaa i svoje probleme koji te mu e tako da je situacija sigurno vrlo teaka. jedino pametno ato ti mogu rei je da, ako niata drugo, uzgajaa svoje i puaia do mile volje...

maj 2012.

hehe,nemaa ti problema vjeverice...zato puaia gand~u svaki dan:ovca....uplati jedan mjesec 200 eura u neku humanitarnu svrhu a ne dileru:icon_lol:pa nam javi kakav je to osjeaj https://forums.vutra.org/medicina/10176-dnevnik-nekonzumacije-2.html#post209028

maj 2012.

Ja si utvaram da sam iskusniji smoker, bar po sta~u - i ne , neznam na ato mislia. `ta nije tako? Ajd vjeverice prestani biti razma~eno deriate i po ni se ponaaati u skladu sa svojim godinama jer su i neki 12-godianjaci ozbiljniji od tebe. Toliko kontradiktornih izjava si dao u samo ova 3-4 posta da mi se neda ni nabrajati sve. Uglavnom ako puaia 7 g na dva dana i troaia 1500 kn mjese no ispada da je vutra u ZG-u 15 kn gram. Da troaia 1500 kn na mjesec - to je na godianjoj razini 20000 kn - dakle u samo zadnje 2 i po godine si potroaio 50 000kn koliko si naveo za 10 godina.Ono oko koli ine nema ni potrebe komentirati, najbolje nalo~i logorsku vatru s kilo-dve pa ska i preko nje... Ti da si naduvan kako ka~ea ne da nebi mogao sastaviti normalnu re enicu nego nebi ovo mogao ni pro itati, tako da ... ajd ne kaki viae i ne spamaj forum uzdu~ i poprijeko. MARIHUANA NE STVARA FIZI KU OVISNOST - dovoljno jasno i glasno ? A to ato neki nose tikvare na ramenima radi ukrasa to je drugi par cipela ...
makisplitAMBASADOR

maj 2012.

Kenny + 100000000000 i moja toleranca za neke stvari opcenito je na izmaku....
RolipopLEGENDA

maj 2012.

Uh, pa i ja se sjeam takvih vremena, mislim na svakodnevno namotavanje i momente kad su duhan i rizle postale "ozbiljan troaak" :-) i kad je to bio stil ~ivota i smisao opcenito.. To ti obi no prestane kasnije tako biti. Nemojte krivo shvatiti, ali meni se dogodilo da sam zapravo imao puno problema dok sam pusio, kad sam prestao jedno vrijeme je bilo glupo ali je postajalo zanimljivije i zanimljivije pogotovo kad su se kriteriji i ba~darenost smanjili pa je mala koli ina bila udo... Dr~i se Vjeverice, vjerojatno e sve doi na svoje!
PappiISTRAŽIVAČ

maj 2012.

kenny ne moras biti toliko negativan..a vjeverice,nemoj da se komplexiras i to sto ti ljudi ovde kazu da shvatas kao uvredu ili prozivku..nego izvuci pouku iz toga.. a te probleme koje ti imas,ima barem 50-60% danasnje omaldine..i ja se ubrajam u njih..imam barem 3 psihicke bolesti karaktera i ko zna koje sve bolesti jos..i kad se napusim,zaboravim na sve to :D tako nam je svima.. moras da nadjes psihicki izlaz iz situacije..ja iskreno mislim da je to bolje uraditi napusen..al to zavisi od osobe do osobe..kako koga radi vutra..neko se ne moze uopste koncentrisati,neko..npr ja..mogu mnogo bolje da se skoncentrisem na neke stvari..tj vecinu..al kad me neko prekine,izgubim "nit".. i tako dalje.. nego poenta price je da pauziras barem 2-3 nedelje..i onda pocni da pusis po jedan dzoint dnevno..bice ti dovoljno da te opusti..i kad si str8,nemoj da mislis o problemima..smisljaj resenja! informisi se malo po netu sta je to snaga volje...i pocni da primenjujes to..veruj mi da ces vec sutra kad ustanes da primetis veliku razliku.. evo ti jedan koristan link.. ;) Tajna uspeha procitaj svih 6 stavki..citaj ih svaki dan..i ako se trudis,posticices to..zivot ce ti se promeniti totalno..tj stavovi prema zivotu.. pozdrav i puno srece! keep up!

maj 2012.

Baviti se nekim sportom da bi malo zaboravio.Ali bolje pusiti travu nego da ti doktori daju bensedine za smirenje.Marihuana jos nikog nije ubila.

maj 2012.

Keny, kaj bih prvo priznao da sam "psihicki bolesnik" a onda lagao oko ostalih stvari? I dont think so :) Sve je istina, ko vjeruje vjeruje ko ne vjeruje ne mora vjerovati. Ali bas mi je drago da ste se svi ukljucili u ovu temu, sigurno ce biti od koristi puno ljudi. :)))
BladeZMAJ

maj 2012.

Kaj si onda na kraju? "Pshiki bolesnik" (tvoje rijei ne moje) koji ima firmu i nisu mu problem pare za vutru (kako si reko u jednom postu)? Grower jer previae troai na vutru koja je preskupa kao i HPS jer ~dere previae struje (a imaa firmu i pare ti nisu problem),racionalan si a ne ~elia se ljeiti?+ovisnik o cannabisu?ovisnik o sexu?Nema boleatine koju nemaa i to sve do 18 godine? Biljke ti u roku par sati umiru od opeklina od sunca itd itd...~elia smanjiti konzumaciju vutre a svaki dan zovea dilera i joa growaa uz sve to.... Sorry frend al stvarno nas zbunjujea......bar mene....svakim postom diskreditiraa prethodni post...... iskreno toliko si me zbunio da ti joa nisam dao rep- jer te pokuaavam dokuiti
nenashPOZNAVALAC

maj 2012.

Ljutio se ili ne, Kenny i Blade su u pravu.Tebi izgleda treba pa~nja, a mi se primili k'o levati...
SimasZgAMBASADOR

maj 2012.

A da mi ovu temu lijepo u ubre?
DeckoISTRAŽIVAČ

maj 2012.

Imas toliko novaca, vodis svoj vlastiti biznis ( koji ocito dobro ide kad imas novaca ), ne brines o tome dal ces sutra dobit otkaz, sam sebi organiziras vrijeme kad os a kad neces radit...mislim sta da vise nabrajam... Steta, mislim da je jako glupo NE zapo et svoj grow, posvetit mu se i mozda se malo skinut s tolke doze svaki dan. Ja osobno da sam srece ko ti, da imam tolko novaca...neznam di bi mi kraj bio. Ti volis marihuanu kao i svi drugi. Drugi imaju manje pa i konzumiraju manje (ako se ne odluce na svoj grow). Ti imas novaca i olako shvacas biljku. Konzumacija ti je postala tolko cesta samo zato sto ju mozes imat bez problema. Nista te ne sprjecava. Eto to ja mislim.
makisplitAMBASADOR

maj 2012.

:konjo :konjo :konjo :konjo :konjo :konjo
dinosaurAMBASADOR

maj 2012.

Cini mi se da Vjeverica ima problem ( izmedju ostalog) kao i svi danasnji privatnici, da ne znaju kuda ce sa parama kada se kote, i da ne mogu naci neko zadovoljstvo, uzivanje i opustanje. TREBA TI SADO MAZO, * uspjeva, veruj mi !!! Recimo licno i ja imam problema, ali se opustam uz nasu biljku, nekada se bolje koncentrisem pa super bude proizvod, a ponekada ( kako je Pappi rekal ) izgubim Nit , pa 2-4 puta radim isti posao, ali se nasmejem i uzivam u tome
DeckoISTRAŽIVAČ

maj 2012.

Vjverice jel sad pusis ili samo razmisljas kad ces ? :icon_lol:

maj 2012.

ato vjeverica radi kad ne puai? mota...
dinosaurAMBASADOR

maj 2012.

a kada smota, onda i popusi.... e sada da li uziva ? ili se opusta ? ili razmislja ? ali najverovatnije resava neke probleme ! ( kojih imamo svi )
mar1oPOZNAVALAC

maj 2012.

Zna i 24god para ko blata i ovisan o travi e da su meni takvi problemi
MiovutraISTRAŽIVAČ

maj 2012.

Haha ova tematika mi je lol ina totalna a joa sam i bez vutre na ~alost >.< keep it up Trollejbus :D

maj 2012.

Bokte ak sam privatnik ne znaci da sam bogatas, imam mjesecna primanja izmedu 1000 i 1500 eura, radim sam za sebe i kolko odradim tolko zaradim. Vidite kako ste stekli krivi utisak :) Nisam trebo nis ni spominjat :)))
makisplitAMBASADOR

maj 2012.

cuj stari, virtualna simpaticnost prelazi u virtualni pritisak,ovaj prostor koji nam je dan na koriatenje trpi svakakve tripove za koje osobno nisam zadu~en pa cu na tome stati. Ne smeta mi zezanje,dobronamjerno sprdanje al ne volim kenjanje...750 grama podjeljeno na 21 daje broj 35....ato bi znacilo da si puaio 35 grama dnevno,da si stavljao cijeli gram u oju ispada da si puaio 35 gramskih jointa dnevno sa cim bi i neuniativi chuck norris imao problema. volio bih te upoznati sa par ljudi koji kopaju cjeli dan u polju sa aakom suhih smokava i dva prsta vina na 30+ stupnjeva i da sjednea s njima u konobi kad se ti isti zabavljaju pa da znaa na cemu si
BladeZMAJ

maj 2012.

Yeap tako nekako......
DeckoISTRAŽIVAČ

maj 2012.

Ti ako imas takva primanja ti ces propast s takvim stavom i s tom opsesijom o konzumaciji. Naravno ako je sve ovo sta si napisao istinito. Makar jbt i sam znas da je vecini tesko povjerovat ovo sta si ti sve napisao. Nekuzim kak uopce radis kad si non stop napusen ? mislim nemoj me shvatit krivo da ti se rugam il nesto al ono cisto me zanima.

maj 2012.

:ovca:ludak:ovca
BladeZMAJ

maj 2012.

Kako osoba kojoj su dijagnosticirani slu~beno toliki pshiho problemi mo~e imati prijevozniki obrt i vozaku? Da ti ja frende odgovorim...nikako...budi mi dobar i u~ivaj u vuji ja se povlaim s teme na groblju tebi ~elim svaku sreu
naturaPOZNAVALAC

maj 2012.

lud covek
makisplitAMBASADOR

maj 2012.

znaci sa 18 g si kupio kilo trave da dilaa jer si rekao da ti je sad 24 ako se ne varam puaio po 10 grama u oji jer je gram prije 6 godina koatao 3 kn??????????????? jel moram dalje nadodavat....zakljucavam se necu viae majke mi :ludak
dinosaurAMBASADOR

maj 2012.

Vjeverice, Od tvog prvog posta na ovom forumu, samo sam ( meni deluje ) gubio vrijeme citajuci, odgovarajuci,.... Nemoj se ljutis, ali evo i ja se odjavljujem sa tvoje teme i necu te vise prozivati, u usta stavljati, a ni smarati. Sretno u resavanju problema, grow-a i svega u zivotu. p.s. ako sam nesto lose napisao, nemoj se uvrediti :) peace

jun 2012.

Eh sad sam dobre volje a nemam pametnijeg posla pa cu si fino zapisati ovdje. Uglavnom, jucer (subota) nisam zapalio ma ni gram, ma kakav gram, nisam zapalio nis. Probudio sam se u 6 ujutro da upalim lampe... malo prozujo do wca i tako to, pogledo vijesti na netu i otisao u krevet. Da sam imao sta pusit, ostao bih budn al eto... Lezao sam u krevetu, nisam ni bio toliko pospan koliko sam bio svijestan da danas necu nista zapaliti. Tako sam lezao/spavao u krevetu do 14h kada vise nisam mogo izdrzat jer sam se sav ukocio. Vec oko 14:30, kad sam popio prvi srk kafe, dosla mi je ogromna zelja da zapalim. Hodao sam po kuci smisljajuci di da nabavim pare, jel imam sta vrijednog u kuci da prodam ili da negdje zaradim mozda, posudim... Nista mi nije palo na pamet, do 15h hodao sam lud po kuci nisam znao sto bih sam sa sobom. Zaletio sam se u ducan po cigare, da bar nesto pusim. Sjeo pred komp, pio kavu pusio. Zapalio jednu, drugu, trecu.. i sesta je vec ugasena a nije ni 15:30. UZAS. Do 16h sam hodao po kuci i dvoristu, cijelo vrijeme u glavi sam razmisljao da stisnem okidac i kazem bye bye, ne da mi se vise...al ajd... Doslo je i 17h... e sad sam stvarno bio lud. Nisam znao sto bih. Upalim komp nema nis, upalim tv nema nista, odem van nema nista, odem jesti... i opet NISTAAAA Treba mi trava a nema je. Nemam ni para. Otisao sam leci, na silu zaspao. Probudio se oko 19:30 brijem, nisam siguran. Malo mi je bilo lakse posto sam jeo i odspavao. No i dalje mi je bilo muka. Popusena je i 15 cigareta. E onda je pao mrak. Nema mi goreg od toga, vani mrak a ja cist. Nemam ni alkohola... nemam nis. Zadnju kap destiliranog alkohola iz kupaone sam popio davnih dana. Cijeli dan se tresem, nisam dobre volje, mrk sam i muka mi je od svega. Hocu da ovaj film vise stane jer ga ne mogu gledatttttttttt. Al ne gasi se jbg. Evo nekako sam probdio noc, ne sjecam se kad sam zadnji put osto ovak dugo budan... aha kad sam prespavao kod jedne cure pa smo se.. cijelu noc. Uglavnom... pozitivno je sto je jedan dan prosao. Negativno je sto nisam spavao, ne jede mi se, ne pije mi se i nije mi do niceg. Popusio sam kutiju cigar u pol dana, to je jako jako lose. Nadam se da cu prezivjet ovaj dan bez ikakvih ekscesa, probat cu si naci neku zanimaciju.
MarcoPoloLEGENDA

jun 2012.

probaj malo izbjegavat vutra forum...godit ce i tebi a bome i nama ;-)
HookerLEGENDA

jun 2012.

Napuaena Vjeverice,da si jeo suncokreta onoliko koliko si konzumirao ili koliko konzumiraa vutre ti bi se i na suncokret navukao... Lepo je neko ovde na forumu rekao da je prednost ove komunikacije ato mo~ea dva puta da razmislia pre nego neato napiaea.Samo ekam da se posle ovih tvojih postova javi neko od ispranih mozgova i ka~e - Eto bili smo u pravu,marihuana je opasna droga,ona stvara zavisnost,pogledajte ata piau oni koji je koriste. Treba biti iskren,ali prvo budi iskren prema sebi pa napiai da nije vutra u pitanju nego da si u pitanju ti.Ti imaa problem sa sobom a ne sa vutrom. Nema tu puno filozofije,dva i dva su etiri,kraj pri e. Nemam niata protiv tebe,ali ove e stani na loptu.Mlad si,razmisli... Pozdrav
nenashPOZNAVALAC

jun 2012.

Ako ne la~ea, uspjeaan si privatnik.Kako to da nemaa za pis vutre? Nisam zagovornik toga da te se sputava jer onda bi smo bili kao politi ke partije, jednoumlje i sli na sranja.Ali brate, kad ve fantaziraa, piai nam o sexu, zanimljivije je...:ohno:
sharpLEGENDA

jun 2012.

pokojni dino dvornik bi ti rekao: "SAMO RECI NE:dada:pilot" http://youtu.be/6-2tqaDEpvk

jun 2012.

Nenash, bio sam napisao pa obrisao da sam privatnik i da radim sam, nemam zaposlenih. Nemam registriranu firmu nego radim sam nesto, nije bitno sta. I nemam love kolko mislis da imam i ne da mi se vise o tome, krivo smo se razumjeli, moja greska. Nego... Hook, mogu ti reci da si mi otvorio oci. Bio sam procitao tvoj post cim si ga napisao ali sam nesto prtljao po kuci i razmisljao usput. Ja sam si krivo poslozio stvari u glavi sto se trave tice. Nije trava ta koja mi stvara probleme, tj. ovisnost. Ona je bila moj lijek od 14 godine a ne uzrok mojih problema. Mislim nisam na to tako ni gledao ali sam ovom temom ostavio taj dojam, sada to shvacam. Istina, da, ne izaziva trava ovisnost meni nego ja bez nje ne mogu/tesko mogu jer sam od puberteta sve probleme rijesavao tako da bih se dooobroo naduvo pa mi je sve bilo svejedno. I tako nisam emocionalno sazrio. Hvala Hook, ovo ce mi pomoci u daljnim razmisljanjima.

jun 2012.

Evo jos jedan dan je prosao. Jucer, tj. danas, sam bio zaspao oko 6 i 15 ujutro, nakon sto sam ugasio lampe. Oko 11 i 30 probudio me zvuk katastrofe - pao mi je reflektor u ormaru. Digao sam se brzinom munje, krmeljavih ociju, sanirao stetu. Nista strasno sva sreca, par grana supercropano, cak niti jedna puknuta. Kupio sam cigare u 12. Pio kavu, pusio, bio na kompu... do 17h popusio sam 15 cigara. Tada mi je dosla "frendica", koja je otisla nema ni sat vremena. Cigara vise nema. Trebao bih ici leci... spava mi se a bojim se leci, svasta mi pada na pamet. Moram se dici u 6 pa otici naci neku lovu... Uglavnom, osjecam se uzasno, stisce me u prsima ko trema neka nonstop, zapalio bih joint dao bih bubreg za pol kile trave.

jun 2012.

[bez sadržaja]
Z&NZMAJ

jun 2012.

:thumb: @svi koji samo pljuckaju i bockaju: Aj ostavite de ka na miru, ata ga provocirate. Vidite da ima momak ozbiljnih problema. Ako nemate ato pametno za rei, nemojte niata ni pisati, kao ato sam ja do sada ostajao po strani u ovoj temi. Vjeverice, ovo ato sam citirao je klju ! Vjeruj mi, znam ata je nervoza kad se nema ganje, a dosada izjeda. Nemoj dopustiti da ti bude dosadno! Evo, ja baa ovih dana pokuaavam pobjediti dosadu, jer posla ne da imam, nego ga imam na hrpe, a nia mi se neda...al obavit u sve ato trebam, jer u se poslije bolje osjeati. :ridinghorse: Btw, ova tema bi se mogla prebacit u Marihuana FAQ, jer nije potpuno beskorisna. Za sad ostavljam tu gdje je, pa nek se i ostali izjasne. Malo editiranja, neki postovi su suviani itd... :vb_wave:

jun 2012.

11.6.2012. Tako se lose nisam osjecao godinama. Stvarno sam jucer puko. Nisam opet bio spavao cijelu noc, u 6 sam upalio lampe pa prilego do 11., posto je cijelo jutro padao jak pljusak pa nije bilo smisla izaci iz kuce i raditi nesto. Oko 11 i 30 sam popio srk kave, nisam je ni popio do kraja posto nisam imao ni trave ni cigara. Krenuo sam nesto raditi, do 13h sam okrenuo oko 130 kuna. Sica... ebena sica. Tad mi je puko film. Da ja padnem na taj nivo da u dzepu imam ebenih 130kn kojima mogu obrisati dupe. Znam da to nekome predstavlja velik novac, al kad si kupim cigare, nesto za jesti, sok... ostane mi 100 a to bi kao trebao imati neko vrijeme. Okrenulo mi se nesto u glavi, sve mi je postalo svejedno i krenuo sam do jednog lika sto mi je duzan pare da se naplatim. Vec sam si zacrtao cijeli scenarij u glavi... on ce reci da nema a ja cu mu slomit kicmu... doso sam do njega doma, nije ga bilo. Cekao sam ga... Dok sam cekao, naisao je frend. Vidio me da sam sav u banani, faca mi se iskrivila od zivaca, bas sam bio lose. Otisli smo na pivu, on je zamoto frulu. Ufff koja sativica ajme. Ne znam dal je to bilo do mene jer sam bio u takvom stanju il do trave. al body high nisam uopce osjecao, samo mental i debeli smijesak. Opet mi je livada u glavi bila zelena i puna cvijeca... Nakon sto smo se naduvali i popili, otisli smo raditi nesto... okrenuo sam jos 200 kuna, tad mi je bilo vec malo lakse. S 300 kuna u dzepu ipak se osjecam ko covjek. Do navecer sam popio jos koju pivu i zapalio frulu, dosao doma oko 22 tako strgan, jedva sam cekao krevet. Morao sam cekati do ponoci da ugasim lampe, ugasio sam ih 15 do 00 jer nisam vise mogo trpjet... Legao sam u krevet ali koliko god sam bio slomljen, san nije isao na oci. Lezao sam, zmirio, slika mi se okretala u glavi. Zaspao sam oko ponoci. Probudio sam se jutros u pol pet, zapalio cigaru, malo prozujo netom, pa opet malo lego, ne spava mi se i sad sam budan. Uglavnom... da ne filozofiram, toliko mi je ljudi duzno pare i imam moralni temelj da svakom sjednem i naplatim se... al kad se naduvam, onda ne mogu biti ljut, ne mogu biti zivcan... jednostavno mi je sve super i opusten sam. 4 dana bez trave unistilo me psihicki, ne mogu ja bez nje, postajem stvarno opasan u glavi i sva sreca da je sve zavrsilo bez ekscesa.
Z&NZMAJ

jun 2012.

Pa nemoj bti bez, samo nemoj baa stalno dimit. To bi bila poanta, zar ne?

jun 2012.

Ma jest, kako nije. Samo imam problem... koliko god imao trave kod sebe ja to moram podimit isti dan. Razumijes? Ljudi mi ne vjeruju kad im kazem kolko sam poduvo a meni trava dode ko cigara. Jos i vise trave mogu poduvat nego cigara posto je blaze za grlo. Bar meni, osobno.
THC_powerLEGENDA

jul 2012.

Evo vjeverice da i ja malo pridonesem temi Ja sam star otprilike kao i ti i svakodnevno sam MORAO pusiti, imace nisam o nicem, al bez vutra u mom zivotu prestavlja neko zadovoljstvo, neki ZEN, kad se psihicki i fizicki osjecam dobro ja sam isto kao i ti pusio svaki dan, ali sam bio bez posla i nisam imao para, al bi opet ja i prijatelji skupili nesto i kupili po jako visokoj cijeni, a ako slucajno nebi imali novca ili ako nitko od dilera nije imao onda bi svi bili zivcani i ubrzo bi se razisli kucama jer kad bi se skupili samo nam je na pameti bilo da se napusimo jer smo se samo tako mogli druzit e sad RJE`ENJE Zasadio sam svoje bilje, uzivao brinuci se o njemu i dobio mozda nekih 150g suhog koje mi traje jako duge, evo sad imam u kuci sigurno 50g i uopce mi se ne pusi, a nisam pusio 3-4 dana, probaj uzgojiti svoje i vidjet ces da ce ti djelovati kao meni, jednostavno ti zelja toliko poraste bas kad nemas ne namjeravam se ostaviti vutre, ne zbog tog sto ne mogu nego nemam potrebe, pusim samo kad nisam na poslu niti radim neki odgovoran posao, naci ces i ti svoj zajednicki jezik sa vutrom sretno

jul 2012.

Op op prebacili ste temu... Onda update: Nisam zapalio ima tjedan dana i vise, fali mi jako, pogotovo poslije posla, bas bi mi dobro doslo da se relaksiram. Ali kada sam shvatio da trava nije izvor problema nego posljedica, tj. ljek... logicki sam sam sebe natjerao da ne uzimam i ne pusim. Plus, sto sam vise gledao tude dnevnike, to mi se vise ogadila. Evo bas sam prije 2min pomislio da si skemijam jedan gram, onak da si fino zapalim... a onda sam se sjetio lika sto zalijeva vutru s vodom iz klime... e bogami necu kupit od dilera pa makar krepao. Doslovno. Da umirem na mukama NECU

jul 2012.

Nisam procitao sve postove,ali imam drugara koji je isto tako bio navucen na vutru.E sad on se izlecio tako sto je isao kdo psihoterapeuta i pijo je neke lekove nekoliko godina do pre nekih 3-4 meseca,ali naravno za to vreme uopste nije konzumirao nikakve narkotike niti alkohol.Kada mu je Psihoterapeut rekao da je izlecen prestao je sa terapijom,ali jednostavno ga vise ne zanima vutra niti bilo sta drugo,eventuoalno neko pivce svremena na vreme. On i sam kaze ako bih ponovo probao vutru 99% bi se ponovo navukao,tako da jednostavno to vise ne zeli raditi. Ali posto je tvoj stav drugaciji,ne zelis terapije niti psihoterapeute,probaj promeniti drustvo ako imas nekog ko je strejt a mozes sa njim kulirati,i naravno stvar je u glavi,da jednostavno zelis smanjiti pusenje i nadji sebi neku obavezu.Ne znam sta drugo da ti kazem!

jul 2012.

Ma preletjevai ovo sve ponovo..pade mi jedna stara izreka na um.Vjeverice,naai stari bi rekli;Sinko,joa ti puno pure moraa pojesti. Naravno,shvati ovo kao dobronamjernu kritiku. ekaj, kud si navalio sa tom ovisnoau,heba ga ti... Moraa samo disati,hraniti se,moraa piti vodu i moraa umrijeti...sve ostalo ne moraa. 20-tak godina ~ivota i ne mo~e bez trave:ohno:To kad razuman ovjek pro ita,netko tko poznaje gand~u u duau....brate,nemoj marihuani nanositi toliku atetu sa ovim postovima. Razmisli malo,nije li to kod tebe samo navika a ne ovisnost. Imaa li snage napraviti neke promjene u svome ~ivotu.Vrijeme je da ovjek u tim godinama po me razmialjati malo i o drugim stvarima a ne samo o travi. A travu onda ubacujea kao jagodu na vrhu 'torte'.Zna i,'torta' ti mora biti cilj a trava dekoracija,slatka.
macedoniaENTUZIJASTA

jul 2012.

eto vodeci primer nek bude power seed covjek posteno radi preko dana kada dodje sa posla sredi si svoj stan obaveze i slicno onda dodje noc sedne na forumu poprica sa prijateljima podleli neki savjet na forumu zamota zapali i ide da spava sve je to nekako izbalansirano kod njega na neki nacin medicinski za odmor ima logiku uzeti kao repera njega pozzz

jul 2012.

fala mac, u principu dobro si "procitao" kako mi izgleda svakodnevnica, samo sto ne zapalim bas svako vece, ali u nacelu da, kada palim palim uvece i zaista mi pomogne da se opustim, lepo odspavam i sutra ustanem punih baterija... evo, nisam palio vec treci dan, da li cu ili ne vecaras pojma nemam, kako mi sedne, po pitanju vutre nemam neki schedule, nisam opterecen tim da moram ili ne moram, imam svoje i kada sam raspolozen zapalim ali se desi da nekad napravim pauzu 10ak dana, dve nedelje... just cool and easy
SKTAMBASADOR

jul 2012.

ja bih pre rekao da ti imas ozbiljnijih problema. patolosko laganje ili nesto tome slicno.

jul 2012.

Zasto vi jos uvijek pricate o meni? Ja sam svoj "problem" rijesio, to sam i napisao. I to zahvaljujuci Hookeru, koji mi je otvorio oci. Vi ostali ste me uglavnom samo ismijavali i/ili govorili da lazem. Nisam zapalio 2 tjedna, evo danas razmisljam da riskiram i uzmem pol grama posto je subota, radio sam cijeli tjedan i bas bi mi dobro sjelo da odagnem stres. Pricajte o necem drugom.
Pablo EscobarENTUZIJASTA

jul 2012.

I ja sam imao takav slican problem ( ne bolujem od nicega ve sam se jednostavno krenio gubit u vremenu i prostoru ) i bio sam odlucio prestati iako je meni bilo lakse jer sam koristio puno manje doze nego ti uglavnom nisam bio zapalio 4 mjeseca i nekad mi je falio onaj opuatajuci osjecaj koji pru~a trava ali jednostavno izbio sam taj stres tr anjem il tako neata mislim da je to sve u glavi,imaa moju potporu :)
SKTAMBASADOR

jul 2012.

ja nisam rekao da te ne podrzavam, bas naprotiv, nego price kako si popusio 750g i slicno..... mrzi me da citiram sve ali pricas stvari koje veze s mozgom nemaju.

jul 2012.

22.7.2012. Upravo zapalio 0.25g, originalka. Nisam prije toga zapalio oko 2 tjedna skoro. I nije mi previse ni falila, jest da sam htio ali s druge strane jos vise nisam htio. Probleme koje imam ne moze rijesiti trava, mislim moze al dok me high drzi makar je i to zabluda... dakle nema smisla toliko pusiti. Povuko sam evo 3 dima,vec osjecam da me lupa iako je lose kvalitete. To je prednost dugog nepusenja, mos se naduvat od lose i male robice :))) Uglavnom, kad ovo popusim ostalo mi je 0.25g jos, to cu oko podneva zapalit jer je nedjelja i ne radim nista osim sto imam nekog posla po kuci, kao i svi. Planiram zapalit opet za 2 tjedna, kad mi se akumulira stres. Zivjeli :D

jul 2012.

E to je ve neki pomak.Umjerenost u 'iu i piu',nema trbobolje:icon_lol:
BladeZMAJ

jul 2012.

Valjda se svi sla~emo da kemiske supstance u cannabisu ne stvaraju ovisnost....biti high...mo~da je covijek postane ovisan o tom osjecaju...mada i to je samo psiho stvar...

avg 2012.

..moj je slu aj sli an (ato se ti e "bolesnog" stanja), samo ato sam ja odlu ila da ne ~elim prestati jer vutra me izvla i iz svega loaeg ....dolazim na posao, tra anje, nervoza, la~i i podmetanje su nezaobilazni dio moje radne svakodnevnice (sve ~ene bez "~ivota")...ali neka sve se to da prigrmit kad pomislim da za 8 sati idem u svoj stan -najdra~i dio- (tuairanje, kau , tv, coca-cola i "truba"-SAMA)..e tad zaboravim na svi ovi predhodni 8 sati i "bolesno" stanje, zato prijatelju ako ti "zelena srea" poma~e i vraa te te u stanje u kojem se osijeaa dobro samo nastavi :smoke18:
AlcatrazISTRAŽIVAČ

sep 2012.

Uvek moraa prvo cjeniti sebe. Koliko se sam cjenia toliko o ekuj da te drugi cjene. Moraa biti samopouzdan, jer koliko je samopouzdanje toliki je uspjeh u ~ivotu. Uvek se pouzdaj samo u sebe, ne zavaravaj se da e neko umesto tebe napraviti neato za tvoje dobro. U mislima je snaga. Uvek moraa misliti i verovati da e ti se ostvariti cilj koji si sebi postavio.
jesamZMAJ

sep 2012.

nikako
HookerLEGENDA

sep 2012.

O emu se ovde piae,meni stvarno nije jasno.Da se ja pitam zaklju ao bih temu odavno ili je poslao na groblje gde joj je i mesto. TRAVA NE STVARA OVISNOST I KRAJ

sep 2012.

Dan danas razmisljam o svemu tome... i zakljucio sam da je ovo prica s dva lica ili kako se kaze, druga strana medalje. Istina je: -trava ne stvara psihicku i/ili fizicku ovisnost Takoder istina je: -trava stvara ovisnost jer je toliko dobra i toliko pomaze da je bez nje sve crno Nisam li u pravu? Ova tema definitivno nije za groblje, nek stoji buducim generacijama. Mozda da malo karikiram. S nekim ste u vezi, volite se jako jako. Svaki dan ste skupa. Sve radite zajedno, imate zajednicke interese, zajednicki humor itd itd da ne nabrajam jasno vam je. I sad dode dan kad druga polovica ode... ili ode na put ili umre ili dode do prekida veze. Onaj osjecaj praznine koji ostaje nista na ovom svijetu ne moze ispuniti. To je moje misljene i stojim pri tome. Trava i stvara i ne stvara ovisnost, ovisi o pojedincu. Trava je lijek. Ako secerasu ukinite penicilin... ne to nije dobar primjer jer ce umrijet. Koji bi primjer nasao... aha evo odlican primjer, jako dobar. Ako shizofreniku ukinete lijekove i/ili terapiju, nastat ce kaos. Pazi sad poantu price: trava je lijek koja stvara ovisnost samo psihicki poremecenoj osobi. Dobro, to je mozda malo prejaka rijec... prije bi stajao prijed emocionalno nezreo... ili jos bolje traumatiziran. Zar nisam u pravu? Ako je osoba posve zdrava ona nece imati potrebu pusiti travu svaki dan ili jednom tjedno ili slicno no ako osoba ima psihickih i/ili dusevnih problema (a postoje razni), ta osoba ce trebati travu.
HookerLEGENDA

sep 2012.

Dobro,ajde,nije za groblje... Nego mi je viae dopizdilo da itam "iskustva" drugih tipa - navukao sam se na travu,ne mogu bez nje, moj drugar iaao kod doktora da mu pomogne da ostavi travu pa pio neke lekove i ostavio,bruka,ispuaio sam d~oint radi me nedelju dana ata da radim,kuku lele... A ovo Vjeverice ato si napisao kao primer,ne sla~em se uopate.Onda ispada da svi mi imamo,kako ti ka~ea,psihi kih ili duaevnih problema. Pa ja sam ubedjen da smo mi ato puaimo travu psihi ki i duaevno mnogo stabilniji od onih ato ne koriste istu.Po emu su to oni psihi ki i duaevno zdraviji od nas. Dobro,stoji da nas ima i druk ijih ali vrlo,vrlo malo.Ali opet tome nije trava kriva.Budala je budala naduvan ili ne. Trava se ne uzima iz potrebe nego zato ato se voli.Mada preterivanje u travi je problem kao preterivanje u svemu drugom.Prejeaea se belog luka koji je lek i neverovtno zdrav pa e da te pad pritiska obori u krevet,prejedi se jabuka pa ea imati odredjenih problema,popijea ko ja ponekad previae piva koje je puno vitamina B pa te ujutro razbija glava :) Hou samo da ka~em da ako neko misli da ima psihi kih problema ne tra~i pomo ni krivicu u travi.Neato drugo je u pitanju. Pozdrav Vjeverice

sep 2012.

E pa tako je da, umoran sam od posla pa nisam ni zavrsio misao do kraja. Poanta price: svako ko smatra da je ovisan o travi treba potraziti pomoc, ne mora sad to biti iskljucivo psiholoska pomoc nego pomoc od prijatelja, obitelji itd. Isto kao i svaki drugi problem, to je poanta price i zato ne bih volio da ode u groblje jer ima puno ljudi koji misle, kao sto sam ja mislio kad sam otvorio temu, da su ovisni o travi a zapravo nisu nego su to drugi problemi a trava je samo lijek i onda kada lijeka nema, dode do krize u zivotu. I da se ispravim... naime dobio sam dopis od tajnice foruma, krivo sam napisao, nije penicilin lol nego inzulin. :uhvacen

sep 2012.

Ma kakva ovisnost, nezelim se lijecit niti prestat pusit travu ikad, ovisnan jesam i pusit cu je do smrti i neka me zakopaju sa jointom tako da imam sta radit tamo na drugoj "planeti" :goldmaryjane:
Dark SideISTRAŽIVAČ

sep 2012.

ovisnost je gruba rije jer uglavnom asocira na fizi ku ovisnost a zna se da marihuana ne uzrokuje fizi ku ovisnost. I zato ne volim kad se upotrebljava ovisnost i marihuana u istoj re enici jer laici ( previae ljudi joa uvijek na~alost) dobiju krivi prvi dojam koji ostaje predugo Mogua je psihi ka ovisnost ali u stvarnom ~ivotu smo ovisni o toliko razli itih stvari ali rijetko kada sam uo ili pro itao rije "ovisnost" u istoj re enici s "tim drugim stvarima". Npr ovisnost o mobitelima, nitko ne pri a o tome, ovisnost o TV-u, igricama, internetu, autima, izlascima, kladionici, kavama, ~utoj atampi.... ima koliko ho ea primjera samo se osvrni oko sebe. Jednostavno mislim da nije u redu prema biljki, prema nama koji je u~ivamo i cijenimo.
dite_splitaAMBASADOR

okt 2012.

ako je "ovisnost" uzivati u necem, sto ti cini dobro, sto te ne unistava, sto lijeci od cega ne umires, od cega ti bude samo bolje. sto te oraspolozi svaki put, sto ti izmami osmijeh i kada si naj**ebaniji onda smo svi mi ovdje "ovisni". da mi je sada netko uzme (da je nestane, nedaj boze!) bio bi tuzan jer bi nestalo nesto sto je na sivjetu od vijeke vijekova, nesto plemenito, dobro i reka bi cak i casno. Marijana volim te
Huge headISTRAŽIVAČ

okt 2012.

tema viae nije toliko aktivna no imam potrebu napisat neato :) svi mi puaimo onoliko koliko mo~emo jer to je jednostavno tako... svako troai pare na ono ato voli i ato ga usreuje ajmo re i zato mi nikad nee bit ~ao ni lipe ato sam potroaio na travu... kako smanjiti? e pa moja teorija je sljedea i uvjek radi - ato manje para imaa to ea manje puait pa fino sljedei put barem dio para koji bi potroaio na travu potroai na neato drugo ato e te razveselit, ja recimo znam uzet po 100-200 kuna kad se zabrinem za sebe i odem u prvi konzum i nakupujem si gumenih bombona, okolade i raznih grickalica da ih mogu barem sljedeih 2-3 dana jest i vjerujte mi pali probajte nekad ... ak i ako ne mislite smanjit savjetujem vam da probate.. ovisi kolko kupujete sljedei puta uzmite upola manje i nakupujte si takvih sranja skinite hrpu filmova i cjele dane samo ilajte u krevetu, nekoj udobnoj stolici,fotelji nije ni va~no sam ilajte :) btw nadam se da e ovo pomoi barem nekome ko misli mrvicu smanjiti

jun 2013.

Korisna tema. U istom se problemu nalazim ak smo isto godiate i znam da ne serea jer puaim 12 godina i ne mogu prestat zna i ovisan sam...Mogu ti rei da mi je ova pri a dala dodatnog povoda da prestanem ili bitno smanjim puaenje jer vidim da je netko bio toliko duboko koliko sam i sam. Moj plan je rijeaiti se ovisnosti od trave i konzumirati je povremeno, ako mi se bude dalo postat u svoja iskustva.

jun 2013.

Mo~ea samo misliti da si ovisan, ali zapravo nemo~ea ovisiti o tome. Nema tu nikakvih kriza, to su gluposti. Naea si zanimaciju, ispunia si dan obavezama pa bi te ja pitao jesi ovisan. Puaim dosta dugo i du~e od tebe Orange, i nemoa govoriti da si duboko u tome, pa nije ti to dop da si duboko u tome. Gledaj to na na in da svaka osoba ima svoj "guat", nekima je to pivo, nekima rakijica, a nekima pljuga dvije i u tom nema niata loae. Napravim pauzu kad god po~elim, dan dva, popunim si dan obavezama, slobodno vrijeme ugodnim druatvom i uope mi ne padne pljuga na pamet, i sve to nakon toliko godina konzumacije. Jedino ato me mu i to bude slabija nesanica ali i to se izgura bez beda. Ima osoba koje "misle" da su ovisne i to su si toliko zabrijale u glavu da i ja sam nemogu vjerovati u takve stvari. Recimo moj frend i ovjek u srednjim godinama, obrazovan, inteligentan ali na ~alost ne zaposlen si je tako zabrijao da je jedan dan prodao pola tehnike iz kue da bi si priuatio vutru koju je popuaio za samo par dana. `to je najgore ja njemu ne uspjevam objasniti da je on to samo zabrijao ili moj mozak jednostavno nemo~e pojmiti da se kod nekih ljudi mo~da zaista javlja ta ovisnost. Sve u svemu taj frend je sada ostao i bez pola namjeataja i kompletne tehnike jer je sve trampio sa dilerom za 20x manje vrijednosti vutre al on je sad sretan jer samo duva iako gleda u zid, a prodao ~eau perverziju od smart TV-a, joooj, jojjj.

jun 2013.

Is Marijuana Addictive? It Depends How You Define Addiction
loopAMBASADOR

jun 2013.

ja ve dve nedelje nisam zapalio (puaim preko 15god.) i nikakve probleme/krize nemam,osim ato mi je malo dosadno...ali (kako je ve gore napomenuto) kad ispunia/isplaniraa dan dobro,sve bude kul.

jun 2013.

Svakoko u probati popunit dan obavezamama. Stvar je u tome ato je moj guat postao moj cilj na dnevnoj bazi tj. ~i~a je ono zbog ega ujutro ustanem iz kreveta, ono zbog ega ~elim raditi i ne znam da li ~ivot ima smisla bez pljuge jer me trenutno ne zanima ni jedna stavka iz ovog kapitalisti kog svijeta mislim na auto,vikendicu,skupu garderobu, putovanja dakle ne znam zbog ega bi dalje iata radio kada mi bez troaka na travu novac maltene ni ne treba. Da se mene pita ja bi puaio i dalje jer sam svjestan toga da me je trava napravila boljom osobom nego ato bi bio bez nje ali u pri i nisam sam i to je bad jer ~ena i ja smo 9 godina u vezi a ona nije nikada pljugala (svega par puta) i ne ~eli da joj ~ivot proe u 4 zida bez mene jer je sam jebena biljka pred monitorom,
Z&NZMAJ

jun 2013.

Zanimljiv post... ini mi se da gotovo svi stoneri dou do tog stadija prije ili poslije :D Da, materijalno esto zna izgubiti svaki smisao kad ti ganja otvori um. Zato si postavljaa dobra pitanja i samo nai odgovore na ista. Ja ih nemam (odgovore, jel :icon_lol: ), ali kad ih naem, bit e i tako samo meni od koristi ;) Ako e te to utjeaiti, naznake u kojem se smjeru trebam kretati postoje, pa eto, mislim da ni ti nisi izgubljen slu aj :D

jun 2013.

E to je pravi zaklju ak do kojeg sam i ja doaao. Ma koliko vi drugima tupili da vas trava ini pametnijim i uravnote~enijim osobama nikako to da shvate zato sam i sada sebe doveo u sumnju prema vutri. Zapravo ne sumnjam jer sam siguran da je stoniranje neato kroz ato bi svatko trebao proi jer te difinitivno u ini boljom osobom ali problem nastaje kada odea iz sobe staraca te zapo nea ~ivot sa voljenom osobom koja te na neki na in isto ini boljim ali razlika je ta ato ona spada u ljude koji ne pate od nikakvih poreme aja i ovisnosti (imala je savraeno djetinjstvo) isto tako ni ne razumije moju ovisnost kao i veina na ovom sajtu koji pljugaju ali vjerujte da ovisnost postoji a to mo~e biti ovisnost i od zdravog razuma koji mi high pru~a Ne znam ato da napravim jer obje stavke u ~ivotu imaju dosta pluseva ali mislim da sam spreman svoj ~ivot posvetiti toj kvalitetnoj osobi kada sam ve imao sreu da je upoznam ma koliko god njena ideja na prvi pogled bila besmislena...Ako niata isplati se probati...Kreem kad popuaim ostalih 10g tj. za 3 dana :)

jun 2013.

Mialjenja sam da bi se prije trave trebao skinuti s monitora iako vjerujem da ti mislia kako je to dvoje povezano.
fat_trollAMBASADOR

jun 2013.

ako nas ne trolaa, onda imaa problem, ali ne s travom trava je slu ajno tvoj mehanizam suo avanja s tvojim stvarnim problemom, ato god to bilo. Neki piju, neki kockaju, neki provode dane u kladionici, a ti si se eto primio trave potra~i pomo kod nekog psihologa, popri aj s njim (odajea dojam da imaa love, pa ti nee biti bed odvojit neato love za tako neato), vidi ato te jebe u ~ivotu i sredi to, umjesto da bje~ia i skrivaa se iza jointa sretno
jesamZMAJ

jun 2013.

Ja se iskreno nadam da je Napuaenko puno bolje nego prije godinu dana kad je pisao ovaj post, a i da e nam se malo javiti :)
loopAMBASADOR

jun 2013.

stvarno,gde nam je Vjev :( ...

avg 2013.

Evo malo odmaram na poslu i citam pa da napisem stogod, kao sto sam napisao u predstavljanju nisam pusac, niti na bilo koji nacin koristim marihuanu, ali nemam nista protivi i podrzavam i sve to. Za ovisnost, i ja sam ovisan i racunalu, internetu, igrama, necu da priznam ali znam da sa ovisan. I znate sta je najbolji lijek za takvu vrstu ovisnosti, zena, djeca, posao, dobra knjiga. Mozda se nekome ovo cini sranje, ali nekad sa djecom odem po cijeli dan vani, igra, skaka, zajebancija, malo navecer sa zenom, meh meh itd, i prode dan, pomislim ja da bi rado odigrao jednu, ali ono, tu sam necu sada o tome i gotovo. To je cisto psiholoska ovisnost, jer se osjecas dobro dok radis to sto radis, a u neku ruku to nije lose :) A sto se tice vjeverice, momak ima problema sam sa sobom, on to zna ali mu je fjaka to rijesiti, trava pomaze jer na probleme ne misli i gotovo. Nades sebi fino kakvu milicu, malo hodas malo volis, ozenis se, stalni posao, djeca obaveze, svi problemi lagano nestaju, samo se drzis svog zivota i gotovo, neces imati nekad vremena ni zapaliti...

avg 2013.

imo sam viaegodianju pauzu od trave , i mogu re da nisam pogrjeaio .... sad isto napravim pauzu od par dana i sve ok.......... :kiss:

avg 2013.

imo sam viaegodianju pauzu od trave , i mogu re da nisam pogrjeaio .... sad isto napravim pauzu od par dana i sve ok.......... :kiss:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se