VUTRA
ForumMarihuanaMarihuana FAQDa li marihuana lose djeluje na srce ?
LEGACY

Da li marihuana lose djeluje na srce ?

90 odgovora30,947 pregleda

nov 2013.

Dakle,zanima me kako marihuana djeluje na srce,ako je vec koristim godinu dana ? Moja teorija je da ona lijeci sve pa se ne bojim,ali me uvjeravaju da ne bi trebala koristiti jer imam tahikardiju,aum na srcu ,bla bla . I ata sad ?
BladeZMAJ

nov 2013.

Apsorbacija THC-a mo~e dovesti do pove anja otkucaja srca,krvnog i sr anog tlaka + na psihickoj bazi ukoliko covijeka opere na neku paranoju takoer nije dobro...inace sama po sebi nema stetnih djelovanja za srce,ono ao je atetno za srce je uvla enje dima u plua.

nov 2013.

thc zauzima mjesto kisiku brze nego dim cigarete i tako izbije kisika u krvi 20-30% a kisik je neophodan srcu...pa sada sam zakljuci dali je dobro za srce. Dali uzimas kakvu terapiju za tahikardiju?

nov 2013.

Koristim vec 4 mjeseca,Propanol neki :d Ali jos nisam osjetila tahikardiju dok sam bila high,koliko ja ZNAM :D

nov 2013.

svi koji duvaju imaju kratkotrajne tahikardije..netko vise netko manje ali rijetko ispod 100 otkucaja u minuti. Trebas biti oprezna ako vec pijes nesto protiv tahikardije glupo je onda uzimati nesto sto ce ju izazvati. tahikardija nicim izazvana nepostoji ima vise uzroka ,,na koncu ova poslije pljuge ja skoro pa bezazlena ali ako ju imas i bez pljuge onda razmisli o duvanju i koliko pomazes svom srcu ako duvas. Vazno je ostati smiren i bez panike kada se tahikardija pojavi,nevjerovatno je koliko mozes utjecati na to.Umivanje hladnom vodom,simuliranje velike nuzde(naprezanje) ju prepolovi,zadrzavanje daha (kratko) ali najveci prijatelj ili neprijatelj je psiha. znaci previse brige oko toga moze doneti anksioznost a upravo ona je turbo punjac tahikardiji i eto zla:)
GagibaAMBASADOR

nov 2013.

Lupanje srca se kod mene javlja ukoliko unesem previae thc-a naglo. Dakle samo dozirano, naro ito kada isprobavaa neku novu vutru i ne bi trebalo da bude problema, ali najbolje je konsultovati nekog profesionalca lekara (po mogustvu nekog modernog, savremenih shvatanja i spoznaja ;) )

nov 2013.

Jedina negativna nus-pojava koju osjetim je da mi se onako zacrni kad ustanem i glava me jako zaboli na 15-ak min,znaci prodje brzo.. A vidjet' cemo sta ce dalje biti,ziva sam za sad hi hi xd
grga77AMBASADOR

nov 2013.

kod mene je bas obrnuto jer koristim samo medicinsku sortu da kad pusim ili koristim ulje mi se smiruje rad srca i pada tlak, a inace imam povisen(140/90) dok ne pusim, ali stavljam samo malo da me drzi onako da se dobro i smireno osjecam kad zdimim i to mi pomaze da sam smiren, kod tahikardije neznam kako djeluje ali pretpostavljam da nebi trebalo koristit vuju s ceste nego odabrat i uzgojit neku med.sortu(a da bude indika za smirenje)
NullISTRAŽIVAČ

mar 2014.

Mialjenje da marihuana le i sve - odbaci. Efekti marihuane su individualni, najbolje je da sluaaa svoj organizam. Kao ato je neko ve napisao, naj eai efekti su ubrzano kucanje srca i poviaeni krvni pritisak. Ali, kod mene je situacija druga ija. Imam ubrzano kucanje srca, ali mi krvni pritisak smanji. Uzmi aparat za merenje pritiska i broja otkucaja srca i prilikom konzumiranja marihuane vidi koje su ti vrednosti. Ako ve imaa problem, bilo bi suludo da slepo ulazia u neato. Sreno ;)
Monty_PythonAMBASADOR

apr 2014.

Ja sam imao tahikardiju i nekih godinu dana pio Propanol. Isao sam na sve pretrage i nisu pronasli uzrok tahikardiji. Skontao sam da mi je odgovarala vuja ali mjesana sa sto manje duvana. Najvise mi je smetala rakija ;) tako da ti je najbolje da sama skontas sta ti odgovara a sta ne, na vlastitom iskustvu.
Mudri MudracENTUZIJASTA

apr 2014.

Ja sam imao takodje sum na srcu i to veci nego obicno ali se sam od sebe vremenom ''zatvorio'' iako sam aktivo duvao u to vreme.
Kanabis_kidAMBASADOR

jun 2014.

Evo da i ja podijelim svoje iskustvo sa vutrom. :) Otkad sam počeo pušit ( prije dvije godine ), konzumirao sam vutru prosječno 2 puta mjesečno. Uglavnom kad sam pušio mi je bilo prebrutalno,chilana žešća, nekad i smijalica... ALI bilo je i slučajeva kad mi je srce počelo lupat 100 na sat..zabrijo sam da ću bit prvi koji je umro od vutre, jbg. Malo sam razmišljao gdje sam bio,šta sam pio i jeo tih par puta kad mi je bilo loše. Skonto sam da sam, kad mi je bilo dobro pušio vani,po danu..a kad mi je bilo loše sam pušio po parkićima usred noći. Tako da brijem da je to do ugođaja oko vas..jer aj ti chilaj na 5°C u mraku. I da, svaki put prije pušenja obavezno pojedem/popijem neš slatko...

jul 2014.

Da se javim,bili ste u pravu vecinom hahaha prvo,nenormalan rad srca je vrlo cesto na psihickoj bazi negdje duboko u nama,nesvjesno smo okupirani i onda nas to pere.Nije mi do sad nikad zasmetala,jeste jedino prije mozda bas evo 10-ak dana malo sam duvala i otisla na trening u teretanu,jos sam i postila pa ja mislim da to nije samo od nje vec od svih tih faktora :D Za nekih 20 dana dobicu ulje i onda bye bye ugljen-monoksidu !

jul 2014.

ja mislim da djeluje atetno jer me srce zaboli kad vidim da je tegla pri kraju... :P
CyberfarmENTUZIJASTA

apr 2015.

Poz svima . Pusim oko 15 godina svaki dan , min. jednu buxnu dnevno i prije par dana sam dozivio pravi horror. Upravo mi se desilo to , mislio sam da ce mi srce iskociti trazio sam halal/oprost od supruge jer sam mislio da cu unrijeti a ona pomislila vidi ove budale hahha. desilo mi se to od neke posebne vrste , neke ulicne , vjerovatno prskana i sav taj negativni effect se jos pojacao kada sam poceo razmisljati da je to mozda moja zadnja noc. prestao sam po prvi put nakon 15god. na 3 dana .probao opet i bio sam opet normalno high....naravno znam da thc ubrzava rad srca + adrenalin od straha j3 valjda ucinilo svoje .. dali je neko od iskusnijih pusaca 10god+ imao ovakva iskustva ? pozz iz rajvoSa ¥_¥

apr 2015.

To ti je napadaj panike, dogaa se i najiskusnijim, ima tema za to na forumu pa kad krenea itat vidia da ima masu ljudi koji su to do~ivili. Nisam nikad ali sam bio prisutan kad mi je frenda posjeklo, isti simptomi, ja sam prvo mislio da ovjek ima sr ani udar al eto na hitnoj se ispostavilo da je anksioznozt. Razlog ti dolazi iz glave, a vutra ti slu~i naj eae kao okida , nema veze sa vrstom vutre koju puaia nego sa tvojim psihi kim stanjem te ~ivotnim navikama. Kod nekoga eae dolazi do napadaja, dok pojedinci ih do~ive samo par puta u ~ivotu.
CyberfarmENTUZIJASTA

apr 2015.

Hvala prijatelju ....nadam se da u buducnosti necu dolaxiti u ovakva iskusenja ...ako nista znat cu se nositi sa tim...
DzparanojaLEGENDA

apr 2015.

@ No Joke Pa ne bih se baa slo~io sa tobom da nema veze koja je vutra,da je samo do ovjeka.... Prije neku godinu doaao sam u posjed neke smara ice,i svaki put bi bila ista stvar. Nastupili bi neki luda ki tripovi,tipa rupe u glavi,ne ujem srce,oe vrat da mi se polomi :p To sam do~ivio samo od ove vutre,bez obzira na druatvo,a nerijetko nijesam bio sam u patnji....
StipeZMAJ

apr 2015.

Stres obicno potencira takve situacije :) Tipican napad panike. Ak dodje ponovo, znas sta je. Nista nije al ruzan osjecaj je :) Doduse moze bit do vutre, ako je naletila neka jaca nego sto si naviko pusit.

apr 2015.

Gle @Dzparanoja to ato ti govoria nisu simptomi koje je ovjek opisao, to je neat sasvim drugo, klasi ni bad trip. Meni frendu kad se desilo puaili smo Amneziju, drugi put Blubery. Kao ato sam rekao nije razlog loaa vutra ili sli no ali mo~e biti od ja eg napuaavanja, jer je vutra okida . Ovo ato je @Cyberfarm opisao su tipi ni simptomi napadaja panike a to vjerovali ili ne zna biti jako jako zajebano, ak se zna desiti i ljudima koji nepuae vutru, veina u tom trenutku misli da e umrijeti.
DzparanojaLEGENDA

apr 2015.

U pravu si,ali i ja sam u pravu :) Obojici nam pri a pije vodu. Kada sam otkinuo hed sa moje domaice radi probe,mjesec dana prije,imao sam umrijeti! Nedozreli,"divlji" trihomi,koji su dominirali izazvali su mi ludacku tahikardiju. Normalno da me je uhvatila panika,samo sam pomislio "zar i ja". Crkavao sam sat ipo. Drugar mi je ovih dana u finansijskim problemima,povraa i udara mu krv na nos od stresa.....nadimio sam ga uve e i sjutra mi je zahvalio jer je spavao ko jagnje. Sve od slu aja do slu aja
BizzzoZMAJ

apr 2015.

Eto, ja citiram stipeta ali napisao si ti gore. Biljka koja je obrana prije nego je trebala biti ( prozirni trihom ) pojacava navedene efekte panike i svega ostalog. :)
DzparanojaLEGENDA

apr 2015.

Ma jaata,prozirni trihomi kidaju,osjetio sam ih na svojoj ko~i....kad kupujete na ulici, velike su aanse da naletite na vutru sa nedozrelim trihomima. Evo ovaj moj prijatelj,ni kriv ni du~an, samo zato ato je htio da pomogne drugima sada grca u dugovima. }irirao je da stvar bude gora bliskoj osobi,i sada duguje barem 50000 hiljada eura,vjerovali ili ne!!! Ni luk jeo,ni luk mirisao,ali se kola slomiae na njemu....platu ne prima,sitnu djecu ima,svaka nevolja na njega pala! Kao ato rekoh,udara mu krv na nos,povraa,ima oscilacije krvnog pritiska,stiska ga u grudima,ne mo~e da spava..... klasi ni anksiozni napadi,a nije mu ni udo. Evo ve mjesec dana ga lije im,tako ato mu ljubazno dajem po jedan hedi svakih 5 dana :D Rekao mi je da je miran samo kad se naduva,misli mu odlutaju na drugu,ljepau stranu,a i rekao mi je idealno spava poslije dzoksa..... Naravou enije,ili uzgojite svoju,ili pazite gdje i od koga kupujete vutru ;)

apr 2015.

Znalo se i meni nekad desavati. Zalupa mi srce toliko da se bas isprepadam,ali se uglavnom uspijem iskontrolisati,i zanemarim to jer se uspijem ubijediti da je to od vutre i da ce brzo proci. I bude sve ok. Ali pojedini ljudi to ne umiju pa im se desi da se to samo jos vise pojaca jer se utripa da ce da umre i tako od samog tog straha srce pocne udarati jos jace.

apr 2015.

ubrzan rad srca, pa napadi panike... da i ja malo prosirim temu, ranije dok sam skoro svakodnevno koristio, primetio sam narocito leti kad su visoke temperature da se manje znojim i da nije toliko toplo?

maj 2015.

Vutrica ne utjece na srca utjece samo u smislu da srce zahtjeva vise zraka kad se pusi sprava pa onda pocme brze kucati i to je normalno i to tako treba biti,tako da nije potrebno se paranoizirati...Btw imam frenda trenira kosarku 10 godina i pusi 4 ima isto problema sa srcem,mislim da ima sum na srcu tako nesto i nikad mu nije lose bilo od vutre :D

maj 2015.

Pa meni je dijagnostikovan aum na srcu prije nesto vise od 10 godina,(kad sam isao na sistematski pregled za regrutaciju u redovno sluzenje vojnog roka) pusim travu 15+ godina,nikad nista mi nije bilo. I sumnjam da ce se u buducnosti to promijeniti. Ako je trebalo da mi nesto lose bude od trave,dosad bi se desilo. Kontam da se neke stvari preuvelicavaju,a vecina ih je na psihickoj bazi.
DzparanojaLEGENDA

maj 2015.

}arko Paspalj ??? :D

maj 2015.

Stari tko je to ? hahahah...tek kad sam otisao guglati sam skuzio da je to neki kli koji igra basketa hahahah Itekako se uvelicavaju haha :D...Travica nikad nije nikog ubila...To sta sstvara ljudima paranoju to su si oni sami krivi jer je to cista psiha,prosao sam to i kad sam skuzio da nije nista reko daj zajebi tu spiku...Btw pusim od svoje 14 sad imam 18 ziv i zdrav sam,samo sam malo ljen xD

maj 2015.

Jos ti trebas mnogo godina da jedes puru i kajmak. Ali dobar si,cini mi se. Polako samo... I ne pretjeruj. Jer,i u hrani kad covjek pretjera,bude mu lose,a kamoli nesto drugo.

maj 2015.

meni to bas ne obecava ako je vec sa 18 poceo biti lenj ;)

maj 2015.

Pff kakav sam prio bio...Poceo sam meditirati pa sam si malo rascistio mozak od gluposti,puno pomaze..
assassingtiISTRAŽIVAČ

maj 2015.

Imao sam slicnu situaciju prije neoliko godina. U srednjoj smo znali zapalit par puta mjesecno, i sve je bilo ok. Dok jednom nisam bio sam doma i sam pusio. Odjednom me je pocela lovit neka paranoja, pipnem srce mislim da ce iskocit, usro se ko p...., trcim susjedu da me vozi na hitnu ( ljeto bilo, izmislo mu da treniram i da mi je pozililo :), on mi kaze popij secera sa vodom i legni si, neznam ni sta sam sve proso tad ), al srce i dalje lupa ko ludo, mislio sam da sam gotov. I spremim se i odem nekako do hitne (isto sam rekao da sam treniro i da mi je pozlilo), mjerili mi tlak, neznam koliki je bio, i EKG mi radili, al puls mi je bio 185!! A kazu da covjek moze prezivit 220 minus njegove godine! I onda mi je doktor tad u hitnoj reko da se moram smirit, i nekako sam se smirio, reko mi je da radim tzv. VASAVU, ( nacin disanja- tako da se smanji puls ili bilo, znaci udahnes dubookoo i zadrzis sto duze mozes, i tako par puta). I poslje toga sam reko da necu vise pusit. Al poslje sam zapalio par puta sa strahom, ekipa i to, al sam se drzo pod kontrolom, okrenes na zajebaciju i salu i zaboravis na to. Tako da mislim da je bilo i do vutre tad, nesto mi je lose uvalio, al glavna je psiha, ne panicarit dodatno i smirit se i zajebancija, ako mislis na to stalno, onda si najebo.
zumbysISTRAŽIVAČ

maj 2015.

isto se i meni desilo samo sam ja imao 140 otkucaja u minutu i tad sam presto pusiti a pusio sam 3 god konstantno al koliko je sjebano kad se to desi da sam prestao nmg pusiti pod strahom nije to vise to haha al sigurno je psiha i mislim da nema toliko veze sa srcem vec sa nama jer i ja imam problema sa srcem vec 10 god pijem ljek i nije mi nikad nist bilo desilo mi se to i od tezih drog.. tako da nije do srca do psihe je nebi toliko dugo mogao konzumirat a da ti se samo jednom desi

maj 2015.

Udisanje bilo kakvog dima nije dobro za srce i to je cinjenica e sada koliko smo to spremni priznati to je drugi par opanaka :)
đoksonPOZNAVALAC

maj 2015.

kada uzmem ulje lupa mi srce isto kao da sam puaio dragu nam biljku.
DzparanojaLEGENDA

maj 2015.

`to se mene ti e, im povu em dim uka udara preko 120 u minuti.... Ako je baa jaka, tj sa veom koncetracijom THC-a, i frekfenca srca je vea.... Izbrojao sam jednom 140... Ali, ja na ovo uopate ne obraam pa~nju, i kasnije samo konstatujem da je proalo.... za max 40 minuta ;)
DataAMBASADOR

maj 2015.

Zato ka~e stara klingonska : Ko' utkucaje broji svega se potom boji:lol:
jadran-kushAMBASADOR

maj 2015.

ja sam siguran da marihuana lose djeluje na srce... ja evo cidim zadnji cvit i zaboli me srce kad pomislim da popodne nemam nista :( :objesen:
smileeeeAMBASADOR

maj 2015.

Da, pusenje gandze podize broj otkucaja srca. Najvise sto sam izbrojao je nesto preko 140. E sad, ako je to stetno, onda jbg.. Ma najbitnije je ne isparanoisati se da ces dumres i sve ok.

nov 2015.

Sa tim iskustvom moja prica ide ovak...pusio sam cirka 10god svaki dan vutru i to po 3-4 do 10-15 komada dnevno..zavisi o lovi,kombama i vremenu koje sam imao al pusilo se puno..kese su se pusile tad ko vi sad kaj imate petice iliti mi tad panjeve..panjevi su isli u pljugu samo tak pogotovo poslje skole il ak se zuri nekam..uglavnom dimilo se da se ne kurcim previse i nikad do zadnjih godinu dana (mog aktivnog duvanja) nisam imao probleme..i onda odjedanput show u glavi.srcu i tijelu opcenito..znaci nesto ko zelenilo ali puuuunoo gore..prvo osjecas herc da ti nabija i onda lagano sve gore i gore sve dok me tlak tolko nije zasiljio da nisam cuo nikoga oko sebe...znojenje i drhtanje i totalni kolaps organizma..nije ti dobro i onda jos najgore ako me opro napad panike, nisam se oporavio sljedeca 2h od toga...to je znalo trajat po 15-20 min i nije bila presudna niti kolicina niti jacina trave ili okoline i slicno..imam lagano povisen krvni tlak godinama i trosim tablete ali u to vrijeme nisam pio nista..jedanput mi se cak desilo kad smo se najeli exova a prije toga zapalili neki mali talijan..mozete zamislit ekipu nas 10 nazobani ko picke i jednom pozlije hahah napad i filmovi sa 10 strana..ali sve to je bio pickin dim dok se to nije pocelo desavat jako cesto..par puta mi se desilo 3 puta tjedno i to nakon prvog jointa...lupanje srca i taj sum u usima da necujes nikog oko sebe i da ti organizam ode u kurac, me nakraju natjero da uz moje napade panike (koje su postajale sve gore) doslovo preko noci prestanem duvat..od tad je proslo vec 4-5 godina i sad mislim da mi se to desavalo od nepravilne prehrane u kombinaciji sa tlakom a nekad i idiotima koji nisu zajedno s menom dobro odreagirali na taj moj bad trip...svako malo sam sa drustvom koje aktivno preko 20god pusi i njima se to nikad nije desavalo..opere ih zelenilo i preznoje se 2x u 5god i to je to al ove filmove koje sam ja imao nitko od mojih nije prezivljavao..bio sam hrvac 10tak godina,imao jako srce i jos jaca pluca al mene je uspjela sjebat na neki svoj nacin...neko vrijeme sam mislio da mi se to dogadja jer smo uvijek cugali uz pljuge..nemislim na cuganja da se napijes nego da zalijes grlo...gemisti i zuja su bili nezaobilazni sa gensom ali kakve god kombe sam radio uvijek me nakon nekog vremena oprao taj los trip..znam da cu jednog dana opet pocet dimit..mozda kad zadrti ljudi napokon shvate kako je gandja zapravo pozitivna stvar..pa cu se s gustom moc naduvat i otic doktoru da mi pukne dijagnozu pa da napokon saznam jer problem bio u mom tlaku,srcu il u glavi..nadam se da je bio u glavi :-) ..trenutno radi posla i skupoce ni ne razmisljam da opet pocnem duvat ali kao sta sam reko..kad tad ce se slovenci iliti slojke opet motati pod mojim prstima

mar 2016.

Pozdrav ljudi, naime prekjuce mi se dogodilo nesto veoma cudno i zabrinjavajuce.. Ustanem ja oko 7, popusim pola joke, neki jak skunk, odem do banke kad ono meni lose, vrucina neka u meni, otvorene mi oci a ne vidim nista, dezorjentacija, jaka mucnina... Imao sam osecaj da cu se svakog trenutka onesvestiti. Zna li neko sta moze da bude uzrok?
BladerZMAJ

mar 2016.

Kombinacija puno stvari. Pitanje je da li bi se to dogodilo da nisi puaio? Nisi ni prvi ni zadnji koji je to proaao. Nekad se skupi par stvari u ovjeku i oko njega i zapalia malo viae dobre vutra i jbg malo ti sruai tlak. Ali ata puaia kad idea u banku ? :thumb:
mtranAMBASADOR

mar 2016.

Meni se to isto dogadja kad mi skidaju sa racuna.

mar 2016.

Pusio sam na gladno, mislim da je u tome stvar.. Ali svako je imao neki los trip, ili iskustvo..

feb 2017.

Pozz ljudi novi sam ovdje na forumu ali morao sam se registovati da napisem svoje iskustvo Ovako sad trenutno imam 24 godine od rodjenja imam urodjeni sum srca kao i rupa neka na srcu tako su mi doktori prognozirali .Do 17 godine stalno sam bio kod doktora i par mjeseci do 18-te godine dogovorim pregled za operaciju .I na pregled odem u Sarajevo i doktori iz vana utvrde da imam neispravnu valulu (zalistak) na srcu i odluce da se ta valula mora zamjenit i tako i odrade zamjene sa mehanickom valulom koja ima garanciju oko 25 godina godina roka trajanosti kod (100 %) pridrzavanja oko prehrane i zivota i nakon toga opet zamjena te valule ,do tad koristim tablete za razredjivanje krvi svaki dan otprilike po jednu tabletu ili vise i trebao bi konstantno mjeriti Inr kolicinu gustoce krvi jer moze doci do zgrusavanja i zastoja te valule. Poslije 2 godine nakon operacije poceo sam pusiti maru i sve ok bilo dok kod prijatelja nisam dozivio napadaj panike mislio sam operacija i valula sve da puca da mi je zadnja noc i otisao sam na Hitnu i poslan u drugu bolnicu dobio nesto za smirenje .Sutra pokusam ponovo zapaliti kod tog prijatelja i ponovo isto dozivim samo pokusavajuci prikriti do pred njim jedva dodjem do kuce .Nakon toga prestanem pusiti je 8 mjeseci i poslije odlucim zapaliti neke domaje i sa strahom zapalim i ponovo isto dozivljavam al uspjevajuci izvuci se iz toga i poslije sam dokucio da je od prehrane :kafe,cigareta,suhe hrane i tako tih stvari .i evo pusim oko 2 godine kako sam poceo i svjestan sam da je taj strah koji pravi djelovanje mare .Al ugl mislim da je zdrava i da ima pozitivno djelovanje na srce kao i na cijeli organizam.I da napomenem da sam aktivni pusac cigareta vec 10 godina i prehlada me strefila neka i osjetim da otezano disem i odlucim ostaviti ih i evo oko 3 i pol mjeseca ih ne pusim al maru konstantno koristim dnevno oko 0.5-1 g .Sto se tice velikih otkucaja srca imao sam stalno ih prosjek od 90-105 i sad su otprilike takvi nekad nesto manji i nemam nekih problema cak sto se tice parnjaka mojih i mladjih imam odlicnu kondiciju cak puno bolju nego oni a i stalno setam i odrzavam kondiciju

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se