LEGACY
Paranoja ili nesto drugo
55 odgovora8,941 pregleda
13 REP26%
→ Istraživač
jul 2014.
jul 2014.#1
Pozdrav svima clanovima :)
Vec duze vreme pratim ovaj forum i zaista sam nasao dosta korisnih i zanimljiv stvari i u poslednje vreme mi se desava nesto cudno pa sam resio da se registrujem i pitam vas za misljenje.
Naime pusim oko 4 godine sa pauzama nekim. Ne pusim bas aktivno, jednom u 2, 3 nedelje volim tako zapaliti sa drustvom i opustiti se. Situacija je sledeca: Pre dok sam palio nekako mi je bilo bas za uzivanje, opustim se i ne razmisljam o nicemu, jednostavno mi je prijalo dok mi se nije desila situacija pre mozda 5 meseci. Zapalio sam sa drugovima i tu je pocelo zezanje, odjednom dobio sam osecaj da ne mogu gutati i da mi se skuplja grlo. Konstantno sam bio gladan posle paljenja sto je i normalno sve dok se nije desila ta situacija prvi put. Otisao sam da jedem i dok sam gutao imao sam osecaj da se davim u nekoliko navrata koji su trajali po sekundu dve. Ajde mislio sam da je to samo tada. Kada sam zapalio sledeci put desilo isto i tako sledecih 4 5 puta. Ali to nije bio kraj. Jedno 2 meseca kasnije poceo sam dobijati nove napade, naime poceo sam da se gusim, tj anksioznost. Znaci zapalim i onda posle nekog vremena pocnem da se osecam neugodno, da cu se ugusiti ili sta vec. Takodje mi se desavalo nekoliko puta kasnije ali sto je najvaznije, pre sam mogao ispusiti bas podosta, 2 grama sa 2 drugara u roku od sat i po dva. Medjutim u zadnjih mesec dana, stvari su se promenile. Bili smo kod ortaka pre grada i oni su zapalili, ja sam odbio u pocetku ali sam posle povukao 2 3 dima samo. Ljudi moji, ta 2 dima su me odvalila kao nikoga, otisli smo u klub i ja sam celo vece blenuo levo desno i bio u nekakvoj paranoji, nisam mogao doci do vazduha. To se posle desavalo konstantno kada sam duvao. Pre nedelju dana smo kod ortaka bili i tada sam opet uzeo 2 dima i momentalno se odvalio. Znam da nije do vutre zato sto smo tu istu pusili i ranije i bilo mi je okej sve. Popusimo 2 grama i nista se ne desava dok sada posle 2 dima ne znam gde sam. Imam nekakvu paranoju da cu se ugusiti, ako izadjem napolje jos teze disem, ne znam sta da radim. Plasim se da cu navuci fobiju od vutre a to je ono poslednje sto zelim. Jednostavno zelim stara vremena kada se mogu opustiti a ne ovo sad :icon_frown: Pocelo mi se to dogadjati i kada nisam napusen. Tako nesto radim po kuci, setim se tih trenutaka i opet upadnem i neku paranoju. Konstanto mi se to mota po glavi, pomozite mi :icon_frown:
Da dodam samo da kada sam u tom stanju, imam osecaj kao cu umreti ili dobiti neki epi napad. Grlo me steze i kao da se skuplja. Ne mogu duboko udahnuti. Imam osecaj kao da mi nesto stoji na dnu grla i ne mogu ga iskasljati.
Sativa Diva
ZMAJ19.032 REP
Sativa DivaZMAJ
jul 2014.
jul 2014.#2
Vidia da ti akodi.. kako psihi
ki tako i fizi
ki..budi realan i nemoj niata raditi na silu.. i glavom kroz zid..
Pozdrav, dr~ se..
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
Samuraj u čizmama
AMBASADOR2.074 REP16%
→ Legenda
Samuraj u čizmamaAMBASADOR
jul 2014.
jul 2014.#4
M~da je to napad panike,guaenje,strah i panika malo prizemlj,dobro odmori pa malo re~im prehrane,aktivnost,meditacija,probaj!pozz
Ena&Modelsy
AMBASADOR2.500 REP29%
→ Legenda
Ena&ModelsyAMBASADOR
jul 2014.
jul 2014.#5
Svakako napravi veliku pauzu da nedimis,pa posle toga uzmes samo jedan dimic a ako se to isto ponovi ,onda nemoj nikad vise ni probati..:-)
Tom Marli
ENTUZIJASTA346 REP37%
→ Poznavalac
Tom MarliENTUZIJASTA
jul 2014.
jul 2014.#6
Sve je to do tvoje psihe,kao i sve u tvom zivotu. Moras da naucis da vladas sobom,kanalisi svoje misli iako ih ima mnogo kada si pod uticajem kanabisa. Ili kako to neki kazu,tripujes se coece. :)
Ti ako mislis u sad ce tako da mi bude ovo ono,sad cu da se gusim,ti pocinjes da tripujes da se stvarno gusis,ovladaj svojim mislima i pocni da mislis kako mozes svaku lepoticu da smuvas i bice tako,to je snaga uma,dok je za neke "trip".
boss117
POZNAVALAC765 REP18%
→ Ambasador
boss117POZNAVALAC
jul 2014.
jul 2014.#7
Pa sine, ako nisi aktivni pusac, a srokas 2 grama sa 2 druga, ako imalo valja vutra imat ces te neke poteskoce tj nus pojave, 1 gram za vas 3 dosta.
komsijin mali
POZNAVALAC1.279 REP75%
→ Ambasador
komsijin maliPOZNAVALAC
jul 2014.
jul 2014.#8
Ovo sto ti se desava nema veze sa travom. Rec je o tvojoj psihi jer su napadi anksioznosti poceli da se desavaju i kada ne duvas. Zapravo ne moze ti se nista lose desiti, ne mozes se ugusiti, niti bilo sta drugo, ali tvoj mozak pogresno hendluje informacije koje dobija iz spoljnjeg sveta tako da si ti ubedjen da ti je lose - to je zapravo anksioznost. Trava moze biti samo okidac, pojacava simptome raznih dusevnih oboljenja i poremecaja koji cesto mogu biti i skriveni (ne znamo da ih imamo). Ovo kod tebe je poremecaj koji se vrlo lako resava ukoliko na vreme reagujes. Najbitnije je da se na vreme upoznas sa ovim poremecajem i potrazis pomoc lekara. Pored nekih blagih lekica postoje i vezbe kojima se prevazilaze napadi anksioznosti, a tokom vremena trava ce ti biti samo od pomoci. Nadam se da sam ti barem malo pomogao.
RastaMan_87
POZNAVALAC851 REP28%
→ Ambasador
RastaMan_87POZNAVALAC
jul 2014.
jul 2014.#9
u 9 i pol godina aktivnog pusenja nikad nisam imo takav problem.
aliiiii
npr. prije sama mogo popit litru votke a sad popijem 4 komada sutra u zelucu koda sam jeo kopita i pio razreivac. zakljucak: nepijem votku. tebi zakljucak= nepusis vutru.
kako su vec decki rekli i prije sve ti je to u glavi prijatelju.
imo sam frenda koji je poco brijat kad zapali , kao neki stres crne misli i to... ja pusim da nemislim na takve pizdarije poslje posla da se mogu opustiti. presto je na pol godine i sad dimi ko lud nikakvih problema nema. ;)
Gagiba
AMBASADOR2.454 REP27%
→ Legenda
GagibaAMBASADOR
jul 2014.
jul 2014.#10
Sevaju parajnoje stalno pod vutrom ka~ea?
Zeznuta situacija...
Deaava se katkad pa i par puta za redom ali viae meseci je baa neobi
no.
Mo~da da probaa da nabavia paket provereno dobre vuje, smotaa jedan, sednea sam, povu
ea dim, zagasia ga i onda
ekaa da vidia ata e biti. Kad ne bude niata onda trgnea joa jedan. Ka~u da se klin klinom izbija... :)
Ako na takvo doziranje po
nu paranoje onda bolje iskuliraj neko vreme i poradi na sebi jer tu vutra doe samo kao katalizator odnosno poja
iva
nekih dubljih i slo~enijih problema.
Žmukler87
ISTRAŽIVAČ156 REP71%
→ Entuzijasta
Žmukler87ISTRAŽIVAČ
jul 2014.
jul 2014.#11
Ja
u se samo nadovezat na ovo ato ka~ea da se srokaa od 2 dima kao nitko, e pa to se i meni dogaalo nakon ato sam uzeo 3-mjese
nu pauzu od puaenja (puaim cca 7 godina) , to bi se moglo pojasnit kao prag tolerancije, kada puaia viae puta na tjedan kroz sljedeih pola godine, prag tolerancije ti je dosta visok a kada uzmea "ja
u" pauzu prag tolerancije ti se spusti jako nisko, zato ti i ispadaju o
i nakon 2 dima :) - a ato se ti
e paranoje takoer sam upoznat s time, imao sam sli
an problem ali ne ovo sa guaenjem i gutanjem nego baa sa paranojom/ bad tripom, i baa sam zbog toga uzeo pauzu jer mi nije pasalo biti takav, odprilike je to izgledalo ovako; zapalim frulu, ne pretjerujem u dimovima ( kao ato manje to bolje, ne
e me paranoja lupit) i onda odjednom tlakovi vrtoglavica i tako negdje 20 minuta, najgore sljedi kasnije kad pocnu prave paranoje, cimanje na svaki auatanj, korak, glas, auto itd.... sve prestaje kada doem kui i legnem se u krevet :D
Zaklju
ak; Sve je to u glavi, ako si prije frule zacrtaa da e te prat smijalica tako e i biti, ako se bediraa i razmialjaa kako ce te paranoja uloviti to ce ti se i desit ...
Vutra Samotnjak
ZMAJ17.570 REP
Vutra SamotnjakZMAJ
jul 2014.
jul 2014.#12
Odea 5 km duboko u aumu,sjednea i zapalia joint.U jednom trenutku pomislia,ijaooooooooo sad e netko naii pa me vidjeti ovakvog :D napuaenog,hahahahahaha.
Joint,neka tekuina(voda ili sok),neki ureaj ato reproducira zvuk,najbolje sam biti ... i poleti :D ,zahebi te fore o paranoji i sl. :D
kapela
ENTUZIJASTA220 REP5%
→ Poznavalac
kapelaENTUZIJASTA
jul 2014.
jul 2014.#13
prvo brate koliko godina imas, drugo i meni se to desilo ali kada sam bio osnovni razred, pa je bila neka prskanica sa LCD, kozna kakvu vutru si zapalio, ja koliko znam jedan moj drug pusio neku kanabis hemiju i ima slicne stvari ponasanja kao ti, jednostavno opustise i pauziraj malo,pa kada budes hteo zapaliti nemoj se secati tog dana kada si imao paranoju,jasam se za drvo cvrsto zagrlio mislijuci da se svet prevrcuje ;) ...tosu zajebane hemije i preporucujem da pazis sta pusis.. pozdrav iz MKD P.S kapela
bobo519
ENTUZIJASTA279 REP20%
→ Poznavalac
bobo519ENTUZIJASTA
jul 2014.
jul 2014.#14
haha , to sam i ja bas prije koji dan napravio , odisu u sumu zapalit kad ono cujem ide traktor , ja gledam sve okolo nema nikoga i ono mislim sad ce kao netko doc i vidit me :D
da najbolje slusalice muzika.
A ove slucaje s paranojom vidim stalno , ima likova koji probavaju sve i svasta (ostale droge),pa ih trava samo razbjesni postaju agresivni ug utjece na psihu, sve je to do okruzenja u kojem zive i naravno takve ces osjecaje imat (kad se napuse briju hafia ovo ono) .
sale82ful
ZMAJ43.002 REP
sale82fulZMAJ
jul 2014.
jul 2014.#15
Hehehe,ovo sam ja jucer uradio,leden sok,sendvic i u sumu. Nasao jedno mjesto pored izvora,i nigdje nikog samo suma i ja.
I cvrkut ptica. :)
DrOrange
AMBASADOR2.683 REP34%
→ Legenda
DrOrangeAMBASADOR
jul 2014.
jul 2014.#16
Brate da nisi mozda pusio tefal ili ti bijeli sljez.. znam par ljudi koji su imali slicne fobije od ovog smeca..
6 REP12%
→ Istraživač
avg 2014.
avg 2014.#17
varim aktivno oko 2godine i sve je bilo okej do pre neko ve
e..to ve
e smo ja i 3ortaka prvo spurnjali 2g skanka...posle toga kupili smo joa 2g domae d~eje od lokalnog dilera i od toga smo napravili 4jointa..posle onog unka ta 4jointa smo spurnjali u roku od 30min i nismo niata oseali..meutim ja kad sam stigao gajbi osetio sam mu
ninu,blagu vrtoglavicu i nisam mogao da zaspim(a obi
no kad se navarim spavam k'o zaklan :D )..sutradan nisam mogao da hasam niata jer me je boleo stomak..mislio sam da je to zato ato sam prehladio stomak ili tako neato ali nije...sada ne varim ve 6dana i preko dana se oseam ok..ali uve
e oko 9-10h(kad bi otprilike izaaao da zablejim sa ortacima i povarimo neato) po
inju da mi se deaavaju
udne stvari..kree blaga vrtoglavica,
as mi je vruina-
as mi je hladno,i kad sam npr u parku i tu prolazi mnogo ljudi ja moram da se okrenem i da pogledam svakog-jednostavno hvata me neka paranoja praena sa ve gore navedenim simptomima..da li neko mo~e da mi pomogne ili da mi ka~e ata da radim,da li da prestanem skroz sa d~ejom ili ata?Hvala u svakom slu
aju!
Peace!
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
avg 2014.
avg 2014.#18
ako svako vece tuces po gram vutre mozda bi mogao malo da odmoris. jesi pitao lokalnog dilera sta on misli o tome. probaj da izguras jedan grow pa vidi da li ce ti od tvoje vutre biti tako, niko ovde ne moze da zna sta kupujes na ulici.
6 REP12%
→ Istraživač
avg 2014.
avg 2014.#19
Pitao sam jednog dilera za to i on mi je rekao da se i njemu ponekad deaava da sutradan po
ne malo viae da se znoji...ali ono ja sam iz prve mislio da je to zato ato sam naglo prestao sa duvanjem,i evo ve 6dana ne varim ali skoro svako ve
e mi se isto deaava..hvata me ta "paranoja",
as mi je vruina
as hladno,blaga vrtoglavica..stv ne znam ata da radim jer sam i pre vario dosta,
ak i ja
e trave i u veim koli
inama i nije mi se to deaavalo...prva stvar koja mi je pala na pamet bila je ta da je ta d~eja mo~da bila prskana dopom i zbog toga mi se stvorila blaga zavisnost tj ti simptomi u vreme kad bih obi
no vario...da li bi pomogao onaj akt. ugljenik,da se pro
istim i mo~da bi sve to nestalo?u svakom slu
aju pijem dosta
aja,mo~da po litar-2na dan i ne jedem neku teaku hranu,iz razloga da se pro
istim..
Avantura
ZMAJ15.881 REP
AvanturaZMAJ
avg 2014.
avg 2014.#20
Budi u pokretu, hodaj, tr
i, radi, umori se preko dana! Lakae
ea zaspati i utoniti u san.
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
avg 2014.
avg 2014.#21
rokaj slobodno caja, vode, supe, voca, soka i to sto kaze kolega, kreci se sto vise, cim se ocistis bude za par dana sve ok, a ti onda razmisli kako ces dalje
6 REP12%
→ Istraživač
avg 2014.
avg 2014.#22
pa i ja pretpostavljam da e biti ok kadse o
istim ali koliko otprilike bi trebalo da proe vremena da se o
istim?msm znam da to zavisi od organizma i nije svakom isto,ali prose
no?
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
0 REP0%
→ Istraživač
okt 2014.
okt 2014.#24
Pozdrav gospodo , desavaju mi se jako cudne svari vec 2-3 meseca zabravo sam u problemima sa dosta ljudi nznm ni ja zasto osecam da su svi ljudi losi sem par i nekako to me proganja i pogadja pogotovo ljudi da moram da se izvinem picke i jako losi ljudi nekako tresem se na ponasanje losih ljudi kako prema meni tako i prema nekim drugim.Osecam da sam se jako razocarao na ovaj svet na mnogo aspekata,vec duze vremena nemam da kazem prave ortake nekako izlazim ja sa ortacim ali ne osecam neko prijateljstvo vise izdaju,po sebi sam osecam da svi treba ljudi da budemo dobri i da lose stvari ne cine nista boljim.Jako sam se razocarao i povuko ali necu da jadikujem nego zelim da se izvucem dok jos imam vremena.Moze li mi neko pomoci ili reci da li je imo slicne stvari.U poslednjih godinu ipo dana izdat sam od ljudi za koje sam dosta uradio a oni su me nozem zabili u ledja,ko da ne mogu da se pomerim neko vreme sa te situacije stalno se razocaravam u sve.Inace imam 17 godina ...Stalno me ta panika vata ne mogu da se opustim jednom recju osecam se kao protiv celog danasnjeg sveta i razmisljanja neznam ni sta da mislim i pisem vise tesko mi je sve ovo...Dosta stvari sam pokusavo ali nista..Imo sam dosta trauma u zivotu i problema ali zelju da pobedim.Pomoc ako neko moze bio bih zahvalan,... :icon_cry: :mrtva_banana:
17 REP34%
→ Istraživač
maj 2015.
maj 2015.#25
Neznam evo ja sam imao par puta te napadaje panike i brio sam ono da cu umrijeti,srusiti se srce da ce mi stati preskociti ovo ono.Nakon toga svega sta sam prosao i skuzim pa jbt led ja sam ziv i od tad sam presto izbrijavati "tripovati" kako kazete vi...Tako da ono sve ti je u glavim,neces umrijet ne brini nece ti srce iskociti neces se ugusiti...
gandalf beli
ISTRAŽIVAČ81 REP21%
→ Entuzijasta
gandalf beliISTRAŽIVAČ
jul 2015.
jul 2015.#26
Sve je to u glavi coveka,milion problema i gluposti je oko svih nas.Treba maknuti sa pameti bedake i crnjake.Tada mara ima najbolji rad.(naravno ako mara valja)
faki
POZNAVALAC1.294 REP77%
→ Ambasador
fakiPOZNAVALAC
jul 2015.
jul 2015.#27
ma koje bedake i crnjake ja kad se zvicnem zaboravio bi da sam zgazio 3 babe pokosio 4 lika i opalio kera na ulici u rektum
to gusim se i te fore znaci da su mladjani momcici i devojke i ne znaju sta da ocekuju kad puse po prvi drugi put
pa mi onda pricaju kako vide mrtve babe guse se i imaju eksere u stomaku mora malo i zrelosti da bude i kad se pusi
a ako ne stajes sa tripovanjem batali onda nije taj sport za tebe idi pij pivo ...
Cvele11
ENTUZIJASTA243 REP11%
→ Poznavalac
Cvele11ENTUZIJASTA
sep 2015.
sep 2015.#28
Ja ne vjerujem sta sve mogu procitat ovdje.. haha
Svi imaju par ili vise sjecanja na gluposti paranoja,strah,hladnoca,vrucina,ovo ono i iz takvih gluposti uvjek krene smjeh sto se tice vutre, a sta se ti gusis od dva dima to je bolesno, ima galaxi,sharp i ta smeca kemijska kao osvjezivaci... to te prevrne koda si na neznam cemu od samo par dimova, od toga sam imo stvarno jedan bolestan dijelic koda si u crticu samo sa mucninom i jakom vrtoglavicom tako da nemojte to pusit a ima i smrtnih slucajeva.. ovo je stranica o vutri tako da samo varite i varite i i sadite i varite, jebite, pijte, zabavljajte se.. nikom nije lose od puno djoje :D :D
mikule
ENTUZIJASTA379 REP45%
→ Poznavalac
mikuleENTUZIJASTA
sep 2015.
sep 2015.#29
Godinama nista slicno mi se nije desilo. Mozda ponekad blaga nelagoda ali nikad paranoja i sta ti ja znam.
Onda mi pre pola godine drugar da da probam neku novu vutru. Nisam imao pojma o cemu je rec..on kaze odlicno bla bla. povucem dim iz njegovog bongica i onda sam sledecih sat vremena vremena setao po sobi izbezumljen i uplasen kao nikada u zivotu.
Posto sam povratio sve sto sam imao u telu i kada sam dosao sebi posle hladnoh tusa pokazao mi je vrecicu. ono sranje sto prodaju kao osvezivac vazduha. stim sto je on to pomesao sa malo vutre.
dva dana posle toga sam se osecao kao isprdak i bio veoma paranoican. teskoba i jad.
Drugara sam odjebao iz zivota iako sam ga znao 10 godina. da mi uvali tako neko smece moze samo neko mi nije prijatelj.
Posle toga sam imao problema i sa vutrom. Cim ima malo vockasti ukus odmah me hvata paranoja. Posle pauze od 3 meseca vratilo se sve na normalu.
Pazite sta pusite..trava cesto nije trava..eksperementalne hemikalije su siroko dostupne i ima gmazova koji svoj buckuris od neke usrane trave poprskane sa tim sranjima prodaju ovde kod nas u Backoj kao "skank".
malo malo cujes kako se nekom ogadila trava.
Znaci samo pauza i eventualno resavanje nekog svog nemira drugim metodama. sport ili neki hobi...
jul 2014.
1 / 29
jul 2014.
sep 2015.