VUTRA
ForumMarihuanaMarihuana FAQDobrovoljno darivanje krvi...
LEGACY

Dobrovoljno darivanje krvi...

82 odgovora15,817 pregleda
SekachAMBASADOR

feb 2011.

Evo mislim da je naslov jasan sam po sebi o cemu ova tema govori...samo ovog puta nije vezana za ono cesto pitanje..."da li me testiraju tamo?" :icon_lol: Dakle...zanima me ima li medu vama ljudi koji daruju, ili su darivali krv? Osobno idem svaka 3 mjeseca krvariti...pusim gotovo svakodnevno i nemam nikakvih problema nakon doniranja...iako taj dan kad krvarim ne zapalim...jer sam jednom isao probati i nije mi bas lijepo bilo u glavi... :sick: Eto ova tema neka bude neka vrsta poziva svima koji su sposobni, a do sada nisu isli probati...kosta vas pola sata vremena, a mozda mozete nekome pomoci... Par informacija koje mogu biti korisne: TKO MOŽE DAVATI KRV? Krv može davati svaki čovjek dobrog općeg zdravstvenog stanja koje uključuje sljedeće karakteristike: • dob: od 18 do 65 godina, • tjelesna težina: iznad 55 kg - proporcionalna visini, • tjelesna temperatura do 37°C, • krvni tlak: sistolični 90-180 mmHg, dijastolični 50-110mmHg,(vrijednosti normalnog tlaka :
HighBadgerPOZNAVALAC

feb 2011.

E meni je to oduvek bilo tako lepo i humano i rekla sam sebi da cim napunim 18 god idem da dajem krv...Ali jos nisam :ohno: Mada sad kad sam procitala ove uslove, ne verujem ni da bi mi uzeli krv...:icon_lol: A dobra mi krvna grupa, O negativna, nema ko je ne bi uzeo... xD
IamLegendENTUZIJASTA

feb 2011.

Znaci ti jos nemas 18, lijepo.. :) Darivanje krvi je veoma humana stvar, i do sada sam nekoliko puta bio u prilici darivat krv. Neznam, za mene je osjecaj kada darujem krv nevjerojatan jer znam da sam nekome pomogao, dosta sam prosao u zivotu do sada, presao sam mnogo kilometara u bolnici. I iako nikada neces saznat jesi li ti direktno nekome pomogao ja sebi uvijek kazem da mi je to jedan mali plus kod Onog Velikog tipa gore i nikada nije naodmet. Lijepo sto se netko sjetio te teme na forumu.. Svi koji imaju priliku neka daruju krv.. :))
HighBadgerPOZNAVALAC

feb 2011.

Nisam rekla da nemam 18, nego da jos nisam dala krv...(: A da, to si u pravu...Ti mozes da das krv, ali ko zna gde ce to da stigne...Ja sam htela da doniram i kozu na odeljenju za opekotine! xD
dr.manijakAMBASADOR

feb 2011.

3 godine na svakih 6 meseci dajem krv, a kozu bas i ne bi.
HighBadgerPOZNAVALAC

feb 2011.

Ja bih, jer je imam previseeee...-.- I to me nervira! I bolje onda da dam nekome kome je to potrebno kad meni ne treba, a plus dobijem i besplatan lifting xD
JelenAMBASADOR

feb 2011.

Meni par puta nisu hteli uzeti zbog tetoviranja, bilo sveze. Zavestao sam organe 2005. Od pluca mogu da se pozdrave :D
HighBadgerPOZNAVALAC

mar 2011.

Htela sma i ja da zavestam organe, ali sumnjam da bi bilo sta moglo da se iskoristi :D
PicVajZPOZNAVALAC

mar 2011.

Ja redovno dajem krv vetj godinama, sem kad sam se tetovirao jbga :) A sad si mi dao sjajni ideju sa zaveshtanjem organa...idem ovih dana to da sredim :)
SekachAMBASADOR

jul 2011.

Bio jucer...pa da podsjetim sve koji su u mogucnosti i imaju volje...da odu... =)
ParazydPOZNAVALAC

jul 2011.

I ja takoder redovito darujem krv ovdje... Nisam imao nikakvih problema sto se tice vutre, niti su mi oni rekli ista.

jul 2011.

Prije sam esto darovala krv, ali u zadnje vrijeme nisam jer postoji aansa da mi nau krv u THC-u. :rofl: `alu na stranu, ula sam da je neka djevojka pokupila hepatitis zbog prljave igle, a neato ne bih da se igram s tim...ne znam koliko je to istinito ( isto sumnjam, ali baa me zanima ako neko zna za neki konkretan slu aj, a da nisu ove pri e rekla-kazala). U svakom slu aju, human in koji bi svi koji su to u mogunosti trebali da odrade. Niata straano, a nekome puno zna i. :) Svakako u i ja kad to budem ponovo u mogunosti...
MonkENTUZIJASTA

okt 2011.

Prvi put me kolega s faksa uputio, prije jedno 3 godine. Otada imam nekih 7 darivanja i naravno bez ikakvih problema :) Jos bih nadodao da se covjek jako dobro osjeca nakon darivanja (mozda ne fizicki) ali psihicki itekako..obuzme te neki osjecaj zadovoljstva sto mozes pomoci onima kojima je pomoc zaista potrebna :)
chelloISTRAŽIVAČ

okt 2011.

Puaim gotovo svaki dan ,a krv uredno dajem svaka 3 mjeseca. Krv se kontrolira na zaraze i naravno kvaliteta i zato nema straha. DARUJTE KRV
SekachAMBASADOR

okt 2011.

Evo rep+ svima za darivanje...mali poticaj da sto cesce to cinite... =)
mihilowISTRAŽIVAČ

nov 2011.

jos mali info : ne moze da daje krv onaj ko je u prethodnih 6 meseci do godinu dana radio tetovazu ,pirsing ili tako nesto ,mene su u srednjoj odbili dozivotno zbog obrve jezika i usiju midjuse ,brda tetovaza i neke operacije ,a stvarno bi dao bas sam humana osoba al visa sila je visa sila :/
Big LLEGENDA

nov 2011.

a kako bajkeri dobrovoljno daju krv? kad su svi krcati tetovazama i koznacime ne
SekachAMBASADOR

nov 2011.

Nisam jos vidio da su nekoga odbili zbog toga za stalno...imam kolegu koji je cijeli izbusen i iscrtan pa redovno normalno daje...
Big LLEGENDA

nov 2011.

Kako Yakuze daju krv za ranjene ratnike? xD
mihilowISTRAŽIVAČ

nov 2011.

mene su to rekli jos kad je bilo ono u 4tom gimnazije da se daje krv pa kao imas opravdano 3 dana iz skole i ja odem i oni kao ne mozes ti da dajes zbog tet vamo tamo ,a i imao sam neku operaciju kad sam pao s motora ,moguce da je zbog toga dozivotno jer su u pitanju bili vitalni unutrasnji organi :S
artisticLEGENDA

nov 2011.

za mene je to isto jedna jako plemenita stvar vrijedna hvale, ali ja jbg nikad nisam darivao krv...ali razmialjam o tome, tako da vjerovatno uskoro u i ja dati
HighBadgerPOZNAVALAC

nov 2011.

Ja sam isla pre neki dan bas kad se davalo na trgu kod mene... I mene su odbili iz dva razloga: 1. Isto zbog pirsa, mora da bude stariji najmanje 6 meseci,a meni je samo 2-3 meseca star... a 2. jer mi nisu verovali da imam 50kg, a ne mozes da dajes ako imas manje od 50... I tako ti ja ne dade krv... :/ A bas sam htela...

nov 2011.

pa niata, stavi u d~ep po 2 kamena i onda stani na vagu...

nov 2011.

Nije mi samo jasno mogu li osobe sa tetovazom dati krv tj. postoji li neka fora da mora proci neko vrijeme nakon tetoviranja?
mihilowISTRAŽIVAČ

nov 2011.

mogu posle 6 meseci ili godinu dana ,zavisi kako ti lekari kazu ,ja nisam mogo god dana a drugar je mogo za 4 meseca jer je imao slovo a ja crnu duboku tetovazu ,zavisi oni ce proceniti ,jer kod vecih dubljih tetovaza ,potovo sencenja mnogo vise toxina ulazi u krv preko rane ,dok ako imas slovce il tako nesto ,jos na nekom mestu de ne krvari manja kolicina boje = manje toxina = brzi izlazak iz organizma i tako :)
HighBadgerPOZNAVALAC

nov 2011.

Obicno je godinu dana za tetovaze, a 6 meseci za pirsinge...
BabaRogaISTRAŽIVAČ

dec 2011.

Ja ne mogu jer sam mraava. Jbg.
SekachAMBASADOR

dec 2011.

Pojedi nesto... :icon_lol:
galijaENTUZIJASTA

dec 2011.

Ljudi sve je to medicinska mafija. Davanje krvi je potpuno nepotrebna stvar, opasna i neprirodna. Post na svjezim sokovima od voca i povrca daje iste efekte poput transfuzije krvi, ali medicina ne zeli znati za nesto tako jednostavno i jeftino

jan 2012.

kako da ocistim krv za pet dana
dr.manijakAMBASADOR

jan 2012.

Izbacis svoju i stavis tudju. Sala naravno. Zaprepastio bi se kad bi cuo da u mokraci duze ostaje thc nego u krvi, tako da je potrebno manje od 2 nedelje ako si redovan duvac da sve izadje. Ako tek po nekad pirnes za 5 dana si kul.

jan 2012.

a ako hoces da budes bas siguran nemoj narednih pet dana ni da pirnes i ok si, strpi se, izdrzi ;)
dr.manijakAMBASADOR

jan 2012.

Tacno tako, samo sam se nejasno izrazio, ali tu je gosn power da ispravi.

jan 2012.

pa sinoc sam sa ortakom jedan mali. nisam pre toga dve god. za pet dana mozda cu morati da dam krv za neku zenu ide na operaciju kuka. da li postoji nesto sto mogu da uradim da procistim krv da li ce tamo samo da izvade krv ili ce i da je nesto proveravaju
dr.manijakAMBASADOR

jan 2012.

Pa tako reci covece. :popworm: Nece ti proveravati prisustvo thc-a.

jan 2012.

majke ti? posto mi je bedak da ne dam krv.posumljace sto izbegavam i posle ce da me hvata paranoja i verovatno ce me proveravati.znaci da budem opusten..nece da proveravaju. vidis ja sam mislio zbog toga sto je operacija da ce da testiraju krv ili sta vec nisam imao kontakta sa tim pre pa ne znam kako ide..bas sam maler ja kao ajd da dunem malo onako opusteno kad keva danas kao u fazonu moracu da dam krv? pa gde me nadje bas sad?

jan 2012.

opusteno milose, ako nisi dve god. pa jedan mali, izdrzi brate jos tih par dana bez, daj krv, pa se naduvaj u ime dobrog dela sto si ucinio, samo cool

jan 2012.

hvala brate samo da me ne izvale trazio sam po netu neko resenje da bih bio mirniji da vidim dal moze to nekako da se ocisti krv ili da nadjem nesto sto posto tacno da nece da me izvale ali nema nista.frka mi je jbg

jan 2012.

ne znam kakvo si resenje trazio, ali ako si trazio po netu mogao si naci i ovo:"Delta-9-THC enters the bloodstream rapidly after smoking (in minutes) or more slowly when ingested orally (20 minutes to 1.5 hours). It is rapidly metabolized into inert molecules known as metabolites. These chemicals also have the word Tetrahydrocannabinol in them and are called THC, which can be quite confusing. Delta-9-THC is detectable in the blood for a few hours..." ili sa stranog foruma:"There is also a sticky on detection times but I'll be nice and tell you that for most people the detection time for blood tests is about 72 hours." nadam se da sada nemas frku, samo oladi tih par dana
chifnotechAMBASADOR

jan 2012.

nitko nee ni provjeravati prisustvo bilo koje droge u krvi, provjereno ve masu puta tako da nemaa uope brige, nemoj duvat samo da si umiria duhove, ali garantiram da ti nee to provjeravati.

jan 2012.

hvala braco pajdomani.....
SekachAMBASADOR

jan 2012.

I sada da dode neki mod i ocisti ovaj off sa teme...

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se