LEGACY
Nalazi prije operacije
18 odgovora5,204 pregleda
13 REP26%
→ Istraživač
sep 2013.
sep 2013.#1
e ovako ljudi moram na rutinsku operaciju kile... pa me zanima da li ce mi traziti THC na nalazima prije operacije.. i pomazel to mlijeko da se procisti masnoca :D
Domar
POZNAVALAC947 REP39%
→ Ambasador
13 REP26%
→ Istraživač
sep 2013.
sep 2013.#3
thx al opet mi malo prpa bilo jer ipak cu morat pisnut za te nalaze :D pa reko da mi po baksuzluku ne urade i to :) znaci thc se ne trazi u nalazima osim ako neko ne insistira na tome?
Domar
POZNAVALAC947 REP39%
→ Ambasador
DomarPOZNAVALAC
sep 2013.
sep 2013.#4
gle ne testiraju ti oni na sve mogue prije operacije osim onoga bitnoga za op, nisu svi ti testeri besplatni a i kad bi bili i kad bi testirali moro bi im fino demi~onku napunit da imaju dovoljno primjerka za sve to. Bez brige budi, opusteno pred operaciju.
neznam kako si naru
en, ali isto nikako nemoj taj dan duvat zbog anestezije, neznam dali bi bilo belaja ako zapalis al nevalja testirat.
sretno ;)
13 REP26%
→ Istraživač
sep 2013.
sep 2013.#5
ma jock necu pred operaciju nego sad sam malo ucestio pravio sam pauzu jedno 3 mjeseca pa sam ajmo rec pozelio se opustit :D svkako cu 7 dana prije operacije prestat :) hvala ti jos jednom
Vu ing.
POZNAVALAC1.144 REP60%
→ Ambasador
Vu ing.POZNAVALAC
sep 2013.
sep 2013.#6
Pozdrav kolega, i ja imam istu situaciju - zaradio sam kilu u teretani i treba to da resim. Pouzdano znam da te pitaju pre operacije da li koristis drogu ili alkohol i koliko cesto a to zbog anestezije (ko sto napisa Domar). E sad dal ce da te testiraju...ne znam, al ne moze da skodi pauza pred operaciju. Jer kako sam razumeo coveka za "konzumente" psihoaktivnih supstanci ide veca doza anestezije a nekad (npr kod zavisnika od heroina) anestezija na bazi opijata cak i ne deluje tj. kolicina potrebna da uspavaju pacijenta prelazi neku granicu koja je dozvoljena. Kod lokalne anestezije (a takvu ce kod mene da koriste) nije problem.
Ja planiram mesec dana (mozda i dva) strogog posta - cak i bez alkohola. Aj sa srecom i javi kako je proslo!
13 REP26%
→ Istraživač
sep 2013.
sep 2013.#7
ma bice dosta 7 dana odmora :D a nisam jos striktno zakazao termin jer mi nije "hitno" al bi se trebalo rijesiti pa uglavnom pauza ce ici prije operacije :D
Rizik
ISTRAŽIVAČ186 REP91%
→ Entuzijasta
RizikISTRAŽIVAČ
sep 2013.
sep 2013.#8
Kao sto ti je vec rekao Domar, nece ti traziti THC nalaz zato sto je to nevazno, a i ako ocu imas tabletice od medicinskog ugljena one te ociste u 1,2 dana.
dizzeeland
ISTRAŽIVAČ188 REP92%
→ Entuzijasta
dizzeelandISTRAŽIVAČ
sep 2013.
sep 2013.#9
evo vam odgovora od strane medicinskog djelatnika..
prije operacije idu rutinski pregledi krvi,uglavnom va~ni za anesteziologa,dakle to bi bili pregledi u kojima se vide koli
ine krvnih stanica..broj leukocita,da se vidi ako postoji kakav unutraanji upalni proces,broj eritrocita va~nih za prijenos kisika do stanica,broj elektrolita,da se zna da li zbog gubitka krvi tijekom operacije ima potrebe za dodatnim nadomjestkom odreenih elektrolita,koagulogram, da se vidi brzina cijeljenja tkiva,odnosno brzina zgruaavanja krvi..blaa blaa..poanta svega je da mo~ea zapaliti i dan prije bez ikakvog straha i potrebe za pro
iaavanjem organizma..jer da bi ti iali tra~iti thc u krvi,treba biti izdan nekakav nalog za to,a ne vidim razlog zaato bi ti,meu svim ostalim pacijentima koji e se tog dana spremati za operaciju kad i ti, bio sumnjiv ili nemam pojma ata..
takvi testovi koataju,i definitivno se ne provode u rutinskim pregledima,pogotovo ne u pregledima va~nim za kakav operacijski zahvat.
sep 2013.
1 / 10
sep 2013.
sep 2013.