Procitao sam negde na netu da ljudi oberu zrele budove na vrhu a ove manje sto nisu gotovi ostave na cvetanju jos tipa nedelju dana dok ne sazriju. Posto sam negde na ovom forumu procitao da to ne treba nikako raditi zanima me misljenje sta je bolja opcija :rasta:
P.S. Ako je tema za yard prebacite me asap :rasta:
Jedini razlog koji vidim zašto to ne raditi je dodatna potrošnja el. energije pa je najbolja opcija napravit pošten pruning tak da donji vrhovi ni ne postoje :)
ali svakako da se može brat odvojeno ako postoji razlika u zrelosti vrhova, tj. ako ima onih koji nisu primali adekvatnog svjetla. Oni koji imaju svjetla a možda su malo niže ne kaskaju baš u zrelosti od onih višljih.
Ja sam prosli out posjeko gotovo citavu biljku nazalost prerano zbog budji samo sam ostavio jedno 3-4 minijaturne grane pri dnu. I sve to dobro zalio kad sam se vratio kroz mjesec imao sam sta vidit iz tih par minijaturnih grana (po 4-7cm) se razvila ponovo citava biljka. I nakon jos 15 dana sam otisao i pobrao oko 15-20gr suhog tako da se u outu isplati barem se meni isplatilo ;)
Kamo lepe srece da ja imam taj problem, da zbog tolike kolicine moram u odvojeno vreme :lol:
Ali da to je u principu to samo sto mislim da cu ipak sve da odradim odjednom i da stavim drugu turu :rasta: