VUTRA
ForumMarihuanaMarihuana FAQKako iskoristi mušku biljku - grafting kanabisa
LEGACY

Kako iskoristi mušku biljku - grafting kanabisa

60 odgovora9,007 pregleda
napalmLEGENDA

apr 2016.

Evo naaao na YT-u, zna i ~enske reznice se cijepe na muaku biljku. gK1nQnNryjQ Neato sli no sam i ja isprobao. Mati na biljka je klon muake biljke, a reznice od Blue Disela na vrhu, i nekve sative na prvoj grani klona. Muaka biljka se ina e baca :) Zaato nebi bila korisna :ajnstajn: :respect::vutra:
MarehISTRAŽIVAČ

apr 2016.

Super varianta. A da bi bilju revegetirao sa klonom? Znaci seces, i odmah insertiras klon. Infrastruktura je tu, vjerovatno bi trebalo obilno flushati, .... Ili je previse olesenilo? Kako ti raste ta tvoj "kompozit"? , i u kojoj fazi (starosti) je bio ovaj muzjak?
napalmLEGENDA

apr 2016.

Klon od mati ne biljke sam uzeo u vegetaciji (dok se nije video rod biljke) tj. pokazao dla icu a kasnije dobio muda :( ... taj klona sam ostavio a mati nu biljku bacio. Reko sad u da se igram sa muakim klonom ;) Na taj klon sam prvo stavio na stabljiku neki novi klon, koji mi se u prvom pokuaaju nije uhvatio. Bio je bo no na biljci i bilo ga je teako pri vrstiti... Imao biljku Blue Disel koju sam topirao i bilo mi je ateta baciti taj vrh ;) Taj klon je sada ve 3 tjedan. Bitna stvar kod cepljenja je da no~i bude dezinficiran. Biljku sam dr~ao u staklenom box-u na 80-90% vlage, svjetlo je led full spektra od 20w. Biljku u tom box-u ne treba zaljevati nit flushati. Tu i tamo poapricati vodom.
MarehISTRAŽIVAČ

apr 2016.

Koliko je trajalo da se zacelilo? Na koliko svjetla vegetiras? Koliko je gornji insert narastao u ova 3 tjedna? Ako dobro radi, dobra bas fora,

apr 2016.

fora se zove grafting, pa sam malo dopunio naslov teme ako ce da zazivi. ima o tome na netu dosta. evo jos par priloga za one koje zanima a ne znaju spanski :) NEf-5MoB2rA sHGvDDtXw2g
napalmLEGENDA

apr 2016.

Na dva tjedna mi se prvi klon primio, al drugi mi je jos dosta slab tako da ga ne mogu joa staviti u veg box. Liae se sme~ura na dr klonu. Svjetlo radi 24h. Slika box-a: Gornji klon dao dva nova lista i ne smeta mu viae toplina ... ali mora vegetirati dok se svi klonovi ne prime. Napravit u joa jedan ali na mati ni biljci (muakoj).
napalmLEGENDA

apr 2016.

Ovjde se ne radi o klasi nom graftingu, ve da se mo~e razvijena muaka biljka iskoristiti za dobar start klona. Ovaj apanjolac ima jedini primjer dok otkinea cijelu muaku i stavia ve klon u cvatnji ;) A i nebi bilo ljepo da ti muaka u cvatu pokraj vrha stoji ;) BTW: na drugome video linku pro itaj kometare: "Sorry to say... The cutting did not survive. I will try again..."
FarmerLEGENDA

apr 2016.

Grafting je prastara metoda i koristi se u vocnjacima za kombiniranje sorti na istom stablu i pospjesivanje / selekciju svojstava. Medjutim vocke su visegodisnje biljke pa to sve ima smisla onda, medjutim zezati se toliko oko biljke koju ces posjeci za 2-3 mjeseca, neznam bas... Mozda ako Monstanto izkemija visegodisnji cannabis :p
napalmLEGENDA

apr 2016.

Tema je bila : "kako iskoristiti muaku biljku" , ako je ve izrasla bolje je iskoristiti nego baciti. Nikoga niata ne koata, treba ti 2 tjedna da se klon primi, isto kao da ga stavljaa u zemlju. :rolleyes:
FarmerLEGENDA

apr 2016.

Mislis kako iskoristiti korijen muske biljke. Ustvari znas sta bi bilo zanimljivo, nakon harvesta tako iskoristiti postojeci korjen maticne biljke i nasaditi klona na njega. E to bi bilo zanimljivo vidjeti... eyessss:

apr 2016.

i sta je poenta. jel dobijes vise kad kalemis u odnosu na klona u zemlji
napalmLEGENDA

apr 2016.

Poanta je da ne troaia viae zemlje, ako imaa dobar korijen i biljka e br~e rasti. Bit e ;) Skinu selotejp, evo par sli ica ... Bilo bi i bolje da imam voarskog voska:bocni::
KlikLikPOZNAVALAC

apr 2016.

Zanimljivo.. svaka cast na trudu i prezentaciji..

apr 2016.

ja ne znam za neklasican grafting, ako pogledas komentar koji je ostavio uz taj video videces da izmedju ostalog pise (prevedeno na engl):"and grafting a female variety in the male pattern..." dakle grafting je grafting sve i da kanabis kalemis na hmelj il neku drugu biljku, a to sto ide zenska na musku, ima to i na drugom video zapisu koji sam stavio. a sto se tice poente, to sto si stavio i nije bas neka poenta. ako ces da stedis na zemlji bolje nemoj growati :) "The main benefit of grafting cannabis plants together would be the ability to save space in the grow room. A lot of people like to keep good genetics but this can take up a lot of space. Instead of having a mother plant for each strain you could have one mother plant with three, four five or even more strains grafted on which cuttings can then be taken from." s druge strane, rasprava na tu temu na 420 magazinu kaze ovo:"...But unfortunately, the graft does nothing but replace the supporting mainstalk and root system, leaving the same (unchanged) pot plant branches (grafts) growing from it. So, theres really no benefit at all. (except maybe lower plant total count)" ovo u zagradi se odnosi na zemlje gde je legalno uzgajati par biljaka (4~6) pa na ovaj nacin grower moze imati vise sorti na jednoj. na icmag-u kazu ovo:"The benefit is not widely understood but for the medium size grows this option is the most cost effective. It may take thousands of watts to keep 12 plants vegging and producing clones where it may take only a couple hundred watts to supply one plant." svima koji probaju, sretno s kalemljenjem
napalmLEGENDA

apr 2016.

Pod klasi ni mislio "viae strejnova na jednu biljku"... Graft (splice) multiple strains - to je tema za sebe ;) Dosta grovera koji stavljaju doma e sjeme i dobe muake biljke, ne moraju ih bacati mogu je iskoristiti. PowerSeed ne gledaj ti strane grovere pogotovo gdje je legalno saditi, kod nas dok zasadia neku domaicu pa dobije muda :( , a toliko se trudio da ti je ateta baciti ...

apr 2016.

ne znam sto si zakomplikovao sa tim "klasicni", prvi put cujem za klasicni i neki drugi grafting, a sama rec grafting znaci cijepljenje, kalemljenje. da li ces jednu il vise sorti potpuno je nebitno. spanac nije radio nista drugo do graftinga, sto je i rekao:"...grafting a female variety in the male pattern...". iz tog razloga sam i dopunio naslov. ajd, pratimo tvoj grafting, bilo je reci o tome ranije na forumu ali se ne secam da je neko odradio dnevnik. mozda bi mogao ti
napalmLEGENDA

apr 2016.

Niata graftamo dalje po obi nome ;) :let: Evo kupio vosak za voke: Oporavilo se liae na nova dva klona. Napravit u kalemljenje nakon harvesta i popratiti u ovoj temi. A muaka ako se desi bit e ko u apanjolca ;) :respect::vutra:
sbcjeceoLEGENDA

apr 2016.

A sta ce im tolika vlaga 80/90%? Ne razumem se ali po nekoj mojoj logici listovi slabije disu u tolikoj vlazi a mozda i gresim :D
napalmLEGENDA

apr 2016.

Mislim da vlaga u početku treba, jer će klon uvenuti :( a čim pokaže znakove buđenja može u klasični veg. box (60% , 23-27C°)
sbcjeceoLEGENDA

apr 2016.

A ti jednom ako te ne bude mrzelo probaj i sa manjom vlagom odnosno normalnom i normalnim zalivanjem :)
napalmLEGENDA

apr 2016.

Problem je da je stakleni box u vegetacijskom, ako biljku stavim samo u vegetacijski klon e odma uvenuti a ako stavim PVC preko biljke, mo~e se oatetiti (bilo u prvom pokuaaju). U staklenom mi je izmjereno 82-85% vlage. Dovoljno je tjedan dana u staklenom i da se prebaci u vegetacijski (s manje svijetla). Evo dobio jednu muaku biljicu pa u je kalemiti kao apanjolac.:watch: :bocni:: Evo jedne interesantne stvari za staklene boxeve, tj flaae: VPog7W7J5ps
Fenix94POZNAVALAC

apr 2016.

Mozda zvuci glupo, ali koliko je realno i koliko bi bilo mogue uraditi grafting na koprivu?

apr 2016.

Vjerovatno je mogue cijepiti ili kalemiti na mnogo ato, no isto tako postoje i situacije gdje e se na neku vrstu odmah primiti a na neku teako ili nikako. Mehanizam je kod svih nas isti, samo vodovi, vodii, sustav nije identi no poslo~en. Kad doktoriraa maricu samu onda ea bolje kop at s im se podudara i ata dalje kemijat. Za takve stvari moraa viae vremena u divljaku provodit. Studiraj, :bocni::, :vutra:
Fenix94POZNAVALAC

apr 2016.

Kako bi bilo dobro kad bi neka druga biljka mogla poprimiti osobine stvaranja kanabinoida.. :)
sbcjeceoLEGENDA

apr 2016.

Hipoteticki kad bi moglo koja je dobit od toga? Ajde ovo i nekako ako se dobije muska biljka pa da pokusas da izvuces zensku od nje mada i to je tanka prica ali recimo da moze na zaru da se nakalemi? @napalm Pokusao sam ja da napravim mali ekosistem u balonu za rakiju od 34 litre i pored toga sto je jako pipavo i sto sam zivce izgubio oko pravljenja, zavrsih ja to na kraju i izgledalo je prelepo bar meni i posle 2 dana su biljka po biljka pocele da crkavaju, za 10 dana sve su bile mrtve, jako je zeznuto napraviti to :(
napalmLEGENDA

apr 2016.

Eh ovo je interesantno ;) Evo neato: W1Z8gXSjsZo Koliko je istinito ili ne ... najbolje je da neko proba ;)
Fenix94POZNAVALAC

apr 2016.

Kako bi bilo dobro jos da je istinito :D

apr 2016.

da li ima ikakve prednosti ako se kalemi zenska na musku jer znamo da muska bude mnogo sira suplja i vise thc ima u listovima/stabiljci i kannabis nije biljka koju nakon 3 mjeseca odrezes moze se revegetirati ako pazljivo otkines vrhove i ostavis barem jedan cvjeti
napalmLEGENDA

apr 2016.

Jasno je da u flowering-u ne kloniras (preveliki stres)... mada nije nemogu e ;) ... cannabis je interesantna biljka :gled:. Ne znam dali si mislio da nakon berbe stavia reznice iz vegetacije ? Nakon harvesta indora u pokuaati ;) Klon na pokoaenu biljku. Ne koata me niata :thumb: Ako ima tko da kalemi neka podjeli iskustva.
FarmerLEGENDA

apr 2016.

Mislim da je amnezia mislio na ponovno stavljanje biljke u vegetacijski mod nakon sto je odcvjetala i ti pokupio plodove, a ostavis par cvjetova da biljka ima za fotosintezu i puknes je na 18/6. Dobijes nesto ovako ... Koliko sam procitao tudja iskustva, ljudi tvrde da je brze iz sjemena, al to je pak diskutabilno. U svakom slucaju korisno ako zelis sacuvati genetiku a nisi uzeo klonove ranije dok je vegetirala prvi put. A ovo sto sam rekao, klon na pokosenu biljku, to bi ustvari bio dobar test da se vidi dal postojeci razvijeni korijen znaci sta u pogledu brzeg rasta klona koji se ima samo fokusirati na razvoj lisne mase... logika kaze da da, al i ona je nekad ko nada ... :rolleyes:
NogudAMBASADOR

jan 2018.

kakvi su utisci posle konzumiranja? koliko se promeni rad i ukus te kalemljene biljke?

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se