Khm, khm...ako bi mogla, zaato to ne napravia? Koliko dugo ve "mo~ea bez nih", a koliko dugo ve "kre
ea na postepeno odvikavanje"? Koji su antidepresivi u pitanju? Tricikli
ki, SSRI, anksiolitici sa izra~enim antidepresivnim djelovanjem?
Sorry, ali ova
udesa farmacije su mi prili
no uticala na ~ivot. Ne da san na sebi iskusija, (proba jesan, do detalja :angry015::shit2:), ali san ima priliku joa detaljnije, "
ista" uma, ispitat i viditit kako to ide sa tin ljekovima.
I to na razli
itim "povjestima" bolesti.
A i inae se naje~in na sprehu "Mogu se ja skinit, ali to je proces, znaa i bla, bla, blal...", Sorry, but je-bi-ga :hippy:
Xanax nije
isiti antidepresiv. On je benzi sa AD djelovanjem, dodatnim. Piae mu u uputi lipo da nije za suicidne slu
ajeve, hmmm. S njega i rodbine mu, te~e se ide doli. Ko se navu
e, jebo je je~a. :punch: A sa travon je raketa... Raketa koja NAVLAI!!!
Pravi antidepresivi djeluju tek nakon 3 tjedna uzimanja. I svi rade na isti sistem: tako da "nagomilaju" serotonin u mozak i puf!!! smjeaak se pojavi na licu, depra se pretvara, pa skoro u euforiju. I 3cikli
ki i SSRI rade na isti na
in. A onda slijedi odr~avanje u terapiji.
Da bi pacjent bija OK.
A silazak? Neznam. Prelipo je ono stanje, osobito nakon "egzodusa" iz mraka depresije.
Iz ovoga izau samo ljudi koji su u depru uletili zbog "vanjskih" razloga. Jbga, vrate se u normalu, nivo serotonina se normalizira, malo po malo i nema viae potrebe za AD.
Ostali, polako...problem je tu "unutraanji", kemijska, hormonalna neravnote~a, perhaps?
Definitivno je bolje. Ali isto tako znam samo da ima ljudi koji imaju stvaran i heben problem, problem koji nemogu rijeaitna sisitem: "Zapali joks i izli
en si." Za mene je to to
na receptura:bong7bp:, a za njih je, na~alost, to to
no, ali 1. AD. Bez AD-a nebi mogli uope ni zapalit. Nebitno jel to uroeno ili si je neko shebo ~ivot nesmotrenom konzumacijom
uda moderne kemije (i farmacije).
Imaju joa i MAOI antidepresivi. MAOI-a koji traju po misec dana nakon uzimanja. Za posebne vrste depre (nezna koje i ata, jednostavno neman volje niti doznat) i strog re~im prehrane za tu vrstu terapije.
A ima i kratkotrajnih MAOI antidepresiva. Jedini za kojega znam je moklobemid. Djetvoran je a netreba 3 tjedna do efekta. Nema posljedice ka SSRI i 3cikli
ki i nije navlaka. Radi na isti na
in na koji rade Harmalinski alkaloidi. Ali je kutija prije 4 godine bila oko 150 kn (20 Eur) u ljekarnama. `ta je sad s time, neman pojma. Bie pharmafia izbacila kakve nove aarene slatkaste film tablete u meuvremenu. Al nevirujen da se minjalo puno.
Ljek sa manje kontraindikacija je uvjek skuplji, normalno :ludaci_lol:
Tako je to...ko ima love mo~e kupit kvalitetnu dro..ups! lijekove, hehe
A za stoku idu mukte portali, heleksi za namisto xanaxi, normabeli, zolofti i pitaj Boga koliko imena joa ima.
Iako moran (teaa srca) priznat da ti ljekovi stvarno rade svoj posao, kad trebaju, ono stvarno...MRZIN IH, te akovace.
@Weederan:
A ata se tie toga sa su prozac, xanax (on je joa i dobar) ameri
ka sranja, i da je diljenje tih tableta za svaku pizdariju (ata nije samo ameri
ka stvarnost nego je i debelo naaa) debilana, i jednostavno - najobi
niji profit-alizam...to se DEFINITIVNO sla~en.
Uff, jebote...dobar je :goldmaryjane:Ice:goldmaryjane:, dobar:bong7bp:...piaen ja...:wave: