VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaPomoc
LEGACY

Pomoc

70 odgovora5,560 pregleda

nov 2008.

evo novi sam clan i vidio sam da dajete mnoge savjete prosjecnom covjeku poput mene zeljnom samo malo opustanja... pijem tablete xanax iz zdravstvenih razloga normalno... I samo me zanimalo jel smijem konzumirati marihuanu sa njima u uputama pise samo za alkohol ali za marihuanu nista... a nisam :spliff:vec 3tjedna... Hvala unaprjed na savjetima...
LaidbackPOZNAVALAC

nov 2008.

Baci tu kemiju a, i nastavi pusit... Ako se dobro sjecam xanax je antidepresiv? Pa pobogu, ako vec pusis, sta ce ti antidepresiv
TarkiPOZNAVALAC

nov 2008.

Tocno to baci to ***** prokleto i spali si gens jedan ak treba i 2 ovo te navuce pa ih moras stalno kljukat pa ces fino ko zombi
GreenManAMBASADOR

nov 2008.

Ako je doktor prepisao xanax dryi se ti terapije a vutru malo iskuliraj.Pa kad prestanes sa lekovima,a ti onda probaj pa vidi da li ti prija.
RosieLeeISTRAŽIVAČ

nov 2008.

ja sam pila xanax jedno vrijeme i normalno sam se i redovito udimljavala. doduae, pila sam tablete ne iz zdravstvenih razloga, nego iz moronskih eksperimentalnih pobuda, pa nisam objektivan uzorak za razmatranje.
TarkiPOZNAVALAC

nov 2008.

E a paz ovo frend imo saobracajku i nista strasno malo ga rame boli istegnut vrat i tako nikaj sa glavom (a malo bubnjic napuko al jbg i ode on do doca doc mu prepishe normabele veli tipu pij 2 komada po 3 puta dnevno ovaj do ljekare i veli mu frajer u ljekari ma daj buraz ohladi od toga toliko sto je i istina jer doc mu prepiso ipak malo previshe malo puno previse i tako lik danas ima jedno 3 table normabela viska koje ne bi trebo imat da je pio kako je doktor reko a xanax jos vece sranje pila ga stara neko vrijeme pa je bila ko neki kosturkasti zombi brr lose razumijem kad ljudi moraju hepove rokat neko vrijeme al ova americka sranja te sjebu a da ni ne znas al dobro ovisi od slucaja do slucaja
BeyondLEGENDA

nov 2008.

Dobijem napadaje bjesa im ujem rije i poput xanax i prozac, morat u ii doktoru da mi pripiae normabel da se smirim u takvim situacijama. Te stvari pretvaraju ovjeka u biljku.
tamburaENTUZIJASTA

nov 2008.

nije to bas ugodno sa tim sranjima.tesko se skinuti sa toga.ali ja znam iz iskustva da je bolje ostati na travi.danas se svijet razvija brze nego covjek.i vjerovali ili ne vecina ljudi postaje depresivna zbog stresa i brzine zivota ali to ne priznaje ili ne prepoznaje.ja sam naklonost toj biljki otkrila relativno kasno sa 33 godine.do tada sam mislila koko je to nesto grozno i kako to ljude pravi neuracunljivima.onda sam par puta probala i evo me 3 godine kasnije i uzivam.svaku vecer po jednu cigaretu i postala sam sretna na svijetu.
FlegyPOZNAVALAC

nov 2008.

a da mi svi pocnemo proizvoditi ulje od konoplja i svi cemo biti zdravi i dozivit 200 godina :icon_lol: ko bi reko al cu za koji dan i probat to napravit da vidim jel stvarno djeluje kao sto kazu :)

nov 2008.

Ja se nebi nikako dr~o te terapije! Pa kad prestanea sa lekovima ea dobit nove za ovo ata su ti stari ubili...Pa vidi da li ti prija... :mrtva_banana:
GreenManAMBASADOR

nov 2008.

Ljudi molim vas sve da izbegavate da dajete ovakve savete posto koliko znam niko od nas ovde nije lekar.Igrati se sa takvim stvarima moze da ima nesagledive posledice.Bez obzira kakvo misljenje imali o marihuani i njenim svojstvima budite svesni cinjenice da niko od nas ovde nije kvalifikovan da daje dijagnoze i prepisuje terapije! Hvala
BeyondLEGENDA

nov 2008.

To je isto istina. Kad je rije o ljekovima i savjetovanju o lje enju treba se paziti da niata ne tvrdite nego stavite pod rije i "mo~da" ili "ja mislim" da vas nebi optu~ili za nadrilije niatvo, to je ka~njivo po zakonu. Samo doktor s licencom smije savjetovati pacijenta o tome ato ga mo~e izlje iti, a ato ne. Takoer nebi trebali tvrditi neato za ato niste sigurni da je istina, naglasite da je to vaae mialjenje i da ne tra~ite da vam se vjeruje. Ali s druge strane, ovo bi trebao biti slobodan svijet, internet je slobodan medij, i mi smijemo izraziti svoje mialjenje i svoje iskustvo.
GreenManAMBASADOR

nov 2008.

Da se razumemo jednu stvar.Jeste internet slobodan medij,ali ne radi se ovde o slobodi govora nego o tome da i sloboda mora da ima ogranicenja.Ako nikakva druga,onda bar moralna.Zar ne? Odakle nekom pravo da posavetuje bolesnog coveka cime da se leci i da mu uz to tvrdi da ne treba da se pridrzava saveta lekara?!?!Na osnovu cega bilo ko od nas moze da se ponasa tako?Na vosnovu predrasuda za koje mi optuzujemo druge? Mislim da bi kad su ovakve stvari u pitanju treba svi da budu mnogo ozbiljniji nego sto trenutno jesu. Zamisli da ovakvo pitanje postavlja neki maloletnik koji ima zdravstvenih problema kakvih ima.I neko mu posavetuje ma jebes lekara samo ti pusi vutru.I sutra taj maloletnik prsne totalno i kaze mami i tati kako je eto procitao da ne treba da slusa lekara nego da duva do mile volje i bice izlecen...Ljudi nemojte zajebavati,zdravlje je najvece bogatstvo koje covek poseduje i zato molim da ga tako i prihvatite. Davanje saveta ovog tipa napamet je u najmanju ruku neozbiljno,a moze da bude i opasno.
BeyondLEGENDA

nov 2008.

S tim se sla~em, ja sam neato drugo pokuaao re i, no dobro, nije bitno. nitko od nas tu na forumu nebi trebao savjetovati niata ato se ti e medicine.

nov 2008.

Slazem se s GreenMan-om , lijepo je pusiti vutricu ali sa zdravljem se ne smije zahebavati,u ostalom nije analgin ili kofadon u pitanju,u pitanju je antidepresiv i ja nikad nikome nebi preporucio da s takvim tabletama pusi travu,jer vjeruj mi,s psihom se nije igrati a siguran sam da ti doktor nije bez razloga ukijucio taj antidepresiv. Vjeruj mi,ko god ti kaze da slobodno pusis s tim tabletama ,nije ti prijatelj niti ti zeli dobro. Nego ako nije kakva tajna,de nam reci sta te muci,jel depresija,anksiozonst...?
LaidbackPOZNAVALAC

nov 2008.

Nitko mu ne govori da pusi i pije tablete. Il jedno il drugo. Stvar je u tome da je ovo forum gdje su useri anonimci. Ako ti je u pitanju zdravlje, a poslusas neke tamo sa foruma koji ti govore suprotno od doktora i zdravlje se pogorsa, jebiga kompa, sam si kriv. :thumb: Ja ovdje mogu laprdat i govoriti "bolje ti pusit vutru, jebes antidepresive, baci to", jer je to moje misljenje i zato postoji forum - a to dal ce netko poslusat mene, greenmana, doktora ili sagledat sve i poslusat sebe, je njegova stvar i njegova krivica ako stvari krenu na losije.
GreenManAMBASADOR

nov 2008.

Evo jel si ovo ti rekao? E sad zamisli nekog recimo pubertetliju sa druge strane koji misli (kao sto vecina u tom dobu misli) da je najpametniji na svetu.Zamisli u stvari bilo koga.I svidi mu se to sto si rekao i poslusa te.I pogorsa zdravstveno stanje.Sta onda?Onda on treba da zna da je sam kriv?!Pa da je svestan mogucih posledica ne bi postavio uopste takvo pitanje.Zar ne?Pogledaj,to mu je prvi post.Uostalom mozda se i zajebava,ko zna.Ali doci ce neko drugi,procitace itd. A nastojanje ljudi na ovom forumu (ja se bar nadam da je tako) je da se o ozbiljnim temama i pitanjima sto manje "laprda".I da se iznose kvalitetne informacije zarad dobrobiti svih nas. Zbog toga vas sve jos jednom molim da kad su ovakve stvari u pitanju obratite paznju kakve savete dajete.
LaidbackPOZNAVALAC

nov 2008.

Rekao sam sto je moje misljenje. No dobro, razumijem da to moze lose utjecati na nekog pubertetliju, stoga cu se suzdrzavat u pisanju misljenja/davanju savjeta za stvari za koje nisam kompetentan - bar vezano za zdravlje U biti se sve ovo krivo razvilo (pocevsi sa mojim postom), jer je covjek pitao da li smije pusit i pit xanax - nije pitao da li da prestane pit xanax i odbaci misljenje doktora. Xanax pubertetlija --> sta se antidepresivi prepisuju i maloljetnicima?
GreenManAMBASADOR

nov 2008.

Zasto mislis da se ne prepisuju?Sta se prepisuje maloletniku ako se recimo ustanovi da boluje od depresije i kad shvate da mu treba terapija lekovima?Ali to uopste i nije tako bitno.Mozda covek iz ove price i nije maloletan.Maloletnike sam naveo kao primer najpodloznijih.Neki ce doci,procitati i misliti kako bi mnoge probleme mogao da resi sam,da se lepo naduva i milina.Sta on kome da se zali kad lekari nemaju pojma. Kad kazem da se pazi sta se pise ne mislim samo na ovu temu.Ima jos nekoliko tema vezanih konkretno za zdravlje gde su ljudi stvarno lupetali svasta.A to zaista nema smisla. Ipak nije ovo pitanje zasto mi pozuteo list na biljci pa sad da mi tu razvijamo kojekakve teorije.I tamo nije u redu da neko piste nesto sto ne zna,ali ne moze da ima ozbiljne posledice,tako da nije problem.Ovde ipak moramo biti svesni bar minimuma odgovornosti za ono sto pisemo.
LaidbackPOZNAVALAC

nov 2008.

Zbog nerazvijenosti mladog uma, navlacenja ovisnosti na AD, itd... A i sama pomisao da kljukas dijete antidepresivima mi ne lezi.
McGreggorENTUZIJASTA

nov 2008.

evo samo da se ubacim s mrvicom informacije koju ljudi mozda neznaju....naime...nisam pobornik antidepresiva ali morate biti svjesni jedne injenice...... Depresija, kao bolest, nije stanje svijesti. Vecina ljudi poistovjecuje depresiju sa u malou, nevoljkoau, nezainteresiranoau, pesimizmom. No, depresija kao medicinski pojam ima druk ije zna enje. Depresija CNS-a (sredianjeg ~iv anog sustava) je u potpunosti fizi ko oboljenje. Dakle, ona ima posljedice na psihi ko stanje osobe, no izvor depresije je fizi ki. Naravno da postoji viae etiologija i patogeneza kao i klini kih podvrsta, ali radi se o usporenom prenoaenju signala u odreenim dopaminergi kim, serotonergi kim i inim ~iv anim putevima. Antidepresivi koji se piju u svrhu lije enja depresije su tretman nezamjenjiv drugim substancama, veina lije nika ih nevoljko pripisuje jer su svjesni njihove dugoro ne atetnosti, no u suvremenoj medicini joa ne postoji nadomjesna terapija...Barem ne u rutinskoj upotrebi...
GreenManAMBASADOR

nov 2008.

@ laidback Aj procitaj moj post ponovo posto sam ga editovao dok si ti pisao ;) Evo opet pitam,sta mislis cime se lece maloletnici koji boluju od depresije?
LaidbackPOZNAVALAC

nov 2008.

Osobe, s kojima sam se susretao da su pili antidepresive, vecinom su bili depresivci na psihickoj bazi (citaj: ne znam sta bi, pa cu bit malo depresivan bez razloga) koji su se kljukali tabletama mjesecima ili su imali odredjena teska razdoblja u zivotu (smrtni slucaj, prekid, razvod i tako to)- gdje su doktori bez treptaja pripisivali "terapije" antidepresivima. S takvim doktorima se jednostavno ne mogu slozit. Pitanje je kojem postotku korisnika AD je zaista terapija i potrebna? Koliko ljudi pati od depresije cns-a gdje je AD neophodan, a koliko ih konzumira iz razloga jer je to laksi put za prec preko problema. Ako me razumijes sto hocu reci...

nov 2008.

................................

nov 2008.

eo hvala na svim odgovorima ja reko psihicu da necu i dao mi neke antidepresive na biljnoj bazi... a jebiga moram pit starci kontroliraju... imam 17god... a i nije u hrvatskoj trava sta je bila prije 3-4godine prije bi se napusio od 1jointa a sad mi treba minimalno 2-3...

nov 2008.

Sve je u tvojoj glavi!

nov 2008.

-tjelo stvori imunitet nakon vremena na sve pa tako i na wu... .prije 3,4 je bila ista ak i slabija...
McGreggorENTUZIJASTA

nov 2008.

digresija...ne nu~no relevantna...... emu ope "napuaavanje"? Da neznas za sebe i katatonican gledas u strop dok ti sline kaplju? Dobro je neko napiso na forumu, ne sjecam se vise ko, uzmi ciglu pa ljepo s njom u vugla i imas isti efekt...a i manje kosta....ak imas srece mozda se i onesvjestis.... Nekak mi je sve jasnije zakaj se vise ne kaze "uzivanje" nego "zloupotreba".... Zapali malo, chillaj, u~ivaj....
Kurblaj KanAMBASADOR

nov 2008.

Pa ne bih rekao da je napuaavanje katatoni no gledanje u plafon Ne znam kak ostalima ali meni je glavni razlog puaenja marihuane "napuaavanje"(Helou):family1: Ne kontam ata je htjela re i osoba iznad mene

nov 2008.

Zaista zanimljiva digresija........!!???wtf!? Imam prijatelja koji uzima antidepresive i puai ko smuk! To radi ve nekoliko godina i ka~e da mu ni jedna tableta nije pomogla ko ganja! Neznam na kojim je tabletama jer obi no ne pri amo o tome kad se joint vrti u krug.... A evo i da se malo pohvalim da sam nedavno imao prometnu na motoru(bez smrtnih slu ajeva ali sa velikom materijalnom atetom). Da ne spominjem u kakvom sam aoku bio! Treso sam se 1h ko pizda! Jedan poziv, jedan joks i mir u glavi i tijelu! Milina...
pecko88ENTUZIJASTA

nov 2008.

Ma kakva depresija... ???? Izdepresiaj depresiju... :O Znaj da je to sve u tvojoj glavi, i imaj na predvid da je mozak nesto veoma mocno i da se uvek sam moze izvuci iz sve i svasta bez ikakvih problema, samo ako mu dozvolis.
Red WeedENTUZIJASTA

nov 2008.

Ako je covjek depresivan to nije u njegovoj glavi... vec ima problema i treba ih lijeciti atnidepresvima koliko god mi bili protiv toga oni pomazu... Uostalom mislim da rijetki uopce citaju ono sto je napisano prije njih...~ Kao prvo ekipo covjek je pitao da li smije pusiti uz tablete nitko mu nije dao odgovor vec ste se posvadjali oko savjeta i svojih misljenja... ODG: Da smijes pusiti travu uz tableta cak bi ti ja to i preporucio (samo ne pretjeruj ni s tabletama ni travom) P.S. Dajte vise citajte postove... EDIT: Ono sto je u psihi prenosi se na fizicko stanje osobe, tablete nisu rijesenje ali su trenutna pomoc i mogucnost da se pomogne psihi... To je moje misljenje
Kurblaj KanAMBASADOR

nov 2008.

I mi neato previae popraemo teme govnima Uglavnom stvarno treba ovjeku dat odgovor, koliko ja znam nemaju neke kontraindikacije trav i antidepresivi ali nisam osobito upuen u tematiku
pecko88ENTUZIJASTA

nov 2008.

E sad ste me prisilili da pisem nesta za koja nisam bas vojlan pisati ih. Kao prvo bio sam zavisan na opijate 12 god., od kojih sam proveo 10 na spricu. I mislim da sam popio dovoljno tablete za 9999 zivota i mogu vam reci da su to samo njesra. I vjerujte mi kad vam kazem da niko nema potrebe od antidepresive, osim u nekih tezih situacija, kao pokusaj za samoubistvo... Ali i tada antidepresive ne bi se trebale davati na vise od nedelju dana. Sto vise nekome dajes Antodepresive, to mu vecu stetu radis. Kod mene su na siriko poznata dva stara doktora koja su vec u penziju. Oni su prepisavale antidepresive za sve i svasta, pa makar i da si na krivo piskio ujutro dobijah antidepresiv kao terapiju. BTW. Mladze generacije ih zovu Dr.Mengele, jer su imali najvisu smrtonst pacijenata. Prvo im prehebu psihu sa sve i svasta, pa posle se sami pacijenti dohebu sami sebe. Ajt, ovaj post je postao predugacak za nesta koja nisam voljan pisati ih. Samo za vas info, sada ne pijem ni jednu tabletu od grupe benzodiazepina, pa makar bilo smak sveta, a osecam se kao masina ( ili jos bolji opis je...PERPETUM MOBILE ). Embrace and fight for your healt...!!! Pozdrav....:ludaci_lol:
tamburaENTUZIJASTA

nov 2008.

trava se smije umjereno pusiti tj.jedan joint na dan,ako uzimas AD.ja ih uzimam vec 3 godine i paralelno pusim.mogla bi i bez njih ali je problem u postepenom odvikavanju.znaci nesmijes samo tako prestati nego se moras postepeno skidati sa njih.ali vjeruj mi bolje je barem po mojem-pusiti travu.imam kolegicu 44 godine,ide na posao,zivi sasvim normalno i pusi vec sigurnih 20 godina.ujutro za dobar dan, uvecer za dobar san.probaj pa ces vidjeti.a od toga umrijeti neces.:hippy:
EXARPPOZNAVALAC

dec 2008.

Khm, khm...ako bi mogla, zaato to ne napravia? Koliko dugo ve "mo~ea bez nih", a koliko dugo ve "kre ea na postepeno odvikavanje"? Koji su antidepresivi u pitanju? Tricikli ki, SSRI, anksiolitici sa izra~enim antidepresivnim djelovanjem? Sorry, ali ova udesa farmacije su mi prili no uticala na ~ivot. Ne da san na sebi iskusija, (proba jesan, do detalja :angry015::shit2:), ali san ima priliku joa detaljnije, " ista" uma, ispitat i viditit kako to ide sa tin ljekovima. I to na razli itim "povjestima" bolesti. A i inae se naje~in na sprehu "Mogu se ja skinit, ali to je proces, znaa i bla, bla, blal...", Sorry, but je-bi-ga :hippy: Xanax nije isiti antidepresiv. On je benzi sa AD djelovanjem, dodatnim. Piae mu u uputi lipo da nije za suicidne slu ajeve, hmmm. S njega i rodbine mu, te~e se ide doli. Ko se navu e, jebo je je~a. :punch: A sa travon je raketa... Raketa koja NAVLA I!!! Pravi antidepresivi djeluju tek nakon 3 tjedna uzimanja. I svi rade na isti sistem: tako da "nagomilaju" serotonin u mozak i puf!!! smjeaak se pojavi na licu, depra se pretvara, pa skoro u euforiju. I 3cikli ki i SSRI rade na isti na in. A onda slijedi odr~avanje u terapiji. Da bi pacjent bija OK. A silazak? Neznam. Prelipo je ono stanje, osobito nakon "egzodusa" iz mraka depresije. Iz ovoga izau samo ljudi koji su u depru uletili zbog "vanjskih" razloga. Jbga, vrate se u normalu, nivo serotonina se normalizira, malo po malo i nema viae potrebe za AD. Ostali, polako...problem je tu "unutraanji", kemijska, hormonalna neravnote~a, perhaps? Definitivno je bolje. Ali isto tako znam samo da ima ljudi koji imaju stvaran i heben problem, problem koji nemogu rijeaitna sisitem: "Zapali joks i izli en si." Za mene je to to na receptura:bong7bp:, a za njih je, na~alost, to to no, ali 1. AD. Bez AD-a nebi mogli uope ni zapalit. Nebitno jel to uroeno ili si je neko shebo ~ivot nesmotrenom konzumacijom uda moderne kemije (i farmacije). Imaju joa i MAOI antidepresivi. MAOI-a koji traju po misec dana nakon uzimanja. Za posebne vrste depre (nezna koje i ata, jednostavno neman volje niti doznat) i strog re~im prehrane za tu vrstu terapije. A ima i kratkotrajnih MAOI antidepresiva. Jedini za kojega znam je moklobemid. Djetvoran je a netreba 3 tjedna do efekta. Nema posljedice ka SSRI i 3cikli ki i nije navlaka. Radi na isti na in na koji rade Harmalinski alkaloidi. Ali je kutija prije 4 godine bila oko 150 kn (20 Eur) u ljekarnama. `ta je sad s time, neman pojma. Bie pharmafia izbacila kakve nove aarene slatkaste film tablete u meuvremenu. Al nevirujen da se minjalo puno. Ljek sa manje kontraindikacija je uvjek skuplji, normalno :ludaci_lol: Tako je to...ko ima love mo~e kupit kvalitetnu dro..ups! lijekove, hehe A za stoku idu mukte portali, heleksi za namisto xanaxi, normabeli, zolofti i pitaj Boga koliko imena joa ima. Iako moran (teaa srca) priznat da ti ljekovi stvarno rade svoj posao, kad trebaju, ono stvarno...MRZIN IH, te akovace. @Weederan: A ata se tie toga sa su prozac, xanax (on je joa i dobar) ameri ka sranja, i da je diljenje tih tableta za svaku pizdariju (ata nije samo ameri ka stvarnost nego je i debelo naaa) debilana, i jednostavno - najobi niji profit-alizam...to se DEFINITIVNO sla~en. Uff, jebote...dobar je :goldmaryjane:Ice:goldmaryjane:, dobar:bong7bp:...piaen ja...:wave:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se