VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaStrast vs. Ovisnost(komentiraju samo nikotinski ovisnici)
LEGACY

Strast vs. Ovisnost(komentiraju samo nikotinski ovisnici)

148 odgovora11,539 pregleda

jan 2008.

Mali uvod za pocetak-ako ka~em da sam ovisnik o Duhanu ne la~em ni malo.Ne sjecam se kad je zadnji put proalo du~e od 1-2 dana bez cigareta,to su situcaije ekstremne,npr. bolest ali vidjet cete kad mogu i po tjedan dana.I pokuaaji prestanka su redovito potpuno neuspjeli.Ka~u da je nikotin jedna od najadiktivnijih spojeva poznatih ljudskom rodu.... Trava-najbitnije u vezi Marihuane za ovu temu,puaim ju kad kod imam priliku za to. Definicija ovisnosti:Stanje koje ne dopuata slobodan odnos prema komu ili emu. -`to to znaci?Ova definicija kad se proairi daje medecinsku definiciju.No ovako gola,jednostavna.........prihvacanje samo ove definicije kao definicije ovisnosti bi rezultiralo zakljuckom da se mo~e biti ovisan samo o necemu ato stvara fizcku ovisnost ili pravu,jaku psihicku ovisnost koju je moguce dijagnozirati i koja rezultira psihozama ili....... *2 vrlo cesta primjera koja objaanjavaju ucestalo puaenje trave i ~elju za njom,znaju ljudi to napisat i na ovom forumu-"ovisnost" o Marihuani je kao "ovisnost" o okoladi ili sexu- -Zaato Marihuana nije kao sex-sex ukljucuje nagone...da skratim,svi imamo i fizicku ~elju za sexom......sex je lakae poistovjetiti sa hranom nego Marihuanom..zar ne?Trebaa vodu,hranu i ato ti trece pada na pamet,ato joa treba na pustom otoku---ljepa cura ili zgodan decko.Usporedjivanje Marihuane sa sexom je apsurdno.Ne mo~emo usporedjivati Marihuanu sa jednom od osnovnih ljudskih potrebna,jednostavno nije normalno. - okolada..ukljucuje nagon za hranom,a mi joa uvjek volimo masnu ili slatku hranu da bi pre~ivjeli u djungli...Kakao potice lucenje hormona za srecu....toga nismo svjesni jer nije dovoljno da nas "pukne" i taj suptilan efekt zapravo povezujemo sa okusom bla,bla,bla.......nastavite sami i vidjecete da nema smisla neku namjernicu usporedjivati s Marihuanom. Krece prica,jednostavno nabrajanje meni po onome sto ucim cudnih stvari,nisam jedini i vjerujem da je vecina nikotinskih ovisnika sa ovog foruma isto tako: Krecem sa pravim primjrima,istina,dozivio: *Ne jednom,sam se suzdr~avao od cigareta i po tjedan dana da bih skupio pare za travu.Kad god treba ucinit cu a ovako nema jebene aanse da izdr~im bez cigareta 2 dana. *Viae puta sam subotu proveo bez cigareta da bih imao travu.Subotom moram imat cigarete,to je dio subote ali kad moram birat uvjek trava.Subotu cu radje provesti bez gutljaja bilo kakve tekucine(dogadjalo se) nego bez cigareta ali mo~e trava. *Kad se sjetim koliko sam puta potroaio para na par pljugi i umjesto toga mogao kupit kutiju cigareta no nikad mi nije ~ao a kupim si cigarete umjesto da jedem. Zamialjene situacije u koje se stavite svi vi puaaci: *Morate birat 1 tjedno dobra trava ili svaki dan kutija cigareta-bez razmialjanja trava *1 mjesecno dobra trava ili svaki dan cigarete-ista stvar *Ovo je po istinitoj prici-npr. za kockicu hashisa koji sam popuaio sa curom mogo sam si kupit steku nekih cigareta ali nema aanse.Sad da mi netko nudi tu kockicu ili 10 ateka uzimam kockicu. *Netko vam nudi ljepu pljugu o.k trave u zamjenu za kutiju cigareta-dam mu kutiju i cigaretu iz usta iste sekunde Zakljucak:Cini se da je strast prema Marihuani jaca od kako ka~u jedne od te~ih ovisnosti.Napisao sam ovo jer mi je fascinano kako "ovisnost" o Marihuani bez problema(bar kod mene) pobjedjuje pravu ovisnost od Duhanu. Pusaci Duhana i Marihuane komentirajte.Jeli i s vama tako?:hippy:
delboyLEGENDA

jan 2008.

Odlicna tema! Da se nadovezem,slazem se u potpunosti sa tobom. Odkad sam poceo pusiti uvuklo mi se pod kozu navika kava i cigarete.I dan danas tako dan zapocinjem. Isto tako neki alkohol,pivo recimo obozavam zapalit dok pijem pivicu. Prestati pusiti sam uspio jednom u 5 godina i tad sam se totalno navikao bez cigara,jako tezak period navikavanja ali sam uspio. Nakon pola godine nepusenja,uletio sam u krug kronicnih pusaca i tako i ja poceo.Mislim bezveze 2 ljudi puse a ti gledas...nisam dugo izdrzao. Moram istaknuti da mi je ovo najgora navika...navika koju bi pozelio da nisam nikad probao. Dok je trava sasvim druga prica od price sa cigaretama,nemoze se usporedjivati pod kategorijom ovisnosti. Dakle kad nemam trave,nepusim ali bi volio zapalit..Isto kao sto bi sada neku dobru plavusu,brinetu,azijatkinju,crnkinju...hm... u glavnom te dvije stvari su u mojoj glavi na istoj razini. A cigarete, a nadam se da cu do sljedece godine ostaviti se tog sranja...
bongashLEGENDA

jan 2008.

Pametnome dosta ... :pat:
hashberryboyENTUZIJASTA

jan 2008.

iako pusim cigare vec 10 god i nije proso dan da ne zapalim(cak ni kad sam bolestan) u svakom trenu bi odabro,ako treba,tjedan dana ne pusenj za 1 dan napusavanja sa nekom skuljom...a za to ti treba tjedni budjet novca koj si mislio dat za cigare... :thumb: stoga i kod mene na utakmici strast vs ovisnost strast uvjerljivo vodi !!! :smoke18: bas me zanimaju i ostali sta ce rec.... dirty odlicna tema...pohvale...:clap: pozz

jan 2008.

Ne ku~im baa...pa itaj cjele re enice- Rekao sam:Ne sje am se kad je zadnji put proalo du~e od 1-2.......ali vidjet cete kad mogu i po tjedan dana. A ono zadnje-subotom cu radje biti ~edan uz cigarete ALI mo~e trava umjesto cigareta.
wu-traENTUZIJASTA

jan 2008.

evo ja pusim nekih vise od 5 godina...ma cak i 6....i sad nakon nove godine sam rekao da cu prestati....i ono brijao sam da sam ovisan o cigari...uopce mi nije tu neka ovisnost u djiru...nego skuzio sam da pusim cisto iz dosade...a to je istina...onako sjedis vani sa frendovima i nemate sta radit...bilo di sjedio, negdje vani, u kaficu, i sta cu?zapalit cigaru...tako je uvjek...nije da sam jos skroz stao al nisam zapalio vise od 2 cigare na dan od nove....a pusio sam po kutiju najmanje....a za feste da ne pricam...kad si pijan ili na bilo cem drugom...smrt za pluca...

jan 2008.

@delboy- i meni je najgore ne puait u ekipi pusaca,to je nemoguce. @hashberryboy- mislim da vecina ima stav ko i nas trojica.u pocetku sam pomisljao da je to mo~da samo kod mene i manje-viae svih pusaca koje poznam. Hvala na pohvalama :thumb:.
bongashLEGENDA

jan 2008.

Meni nije jasno kome se ti dokazujea ? Kakva ti je to pri a 'vidjet ete ...' ?
wu-traENTUZIJASTA

jan 2008.

e to je...kad si u ekipi di puse pusis i ti...to je istina...al kad smo kod strasti prema travi...ma...nabi pusio cjeli dan da bi zapalio neki joint na kraju dana....

jan 2008.

TorcidaSpalato zaato vrjedjaa?Kolko vidim onima za koje je tema njamjenjen smatraju da je dobra.Nikome se ne dokazujem.A prica vidjet cete-napiso sam vidjet cete umjesto-tokom citanja daljnjeg teksta uocit cete da u odredjenoj situacija... Ljepo sam napisao da ne komentiraju oni koji ne puae Duhan jer ce manje viae komentari biti poput tvoga u smislu ata serea da ti je lakae bez Duhana nego Marihuane a to uopce nije bit.I cak mi ni to ne smeta nego eto ajd pusti da prvo vidimo jel i ostaloj ekipi tako ko delboyu,hasberryboyu,djelomicno wu-tri i meni. @wu-tra- da bar ja tako mogu prestati.Upozno sam par ljudi kojima je ustvari ritual puaenja a ne nikotin ovisnost no vecina puaa a pati i od nikotinske ovisnosti i od ovisnosti o samom ritualu puaenja pa zbog toga nikotinski flasteri nekima pomognu.Vrlo malo ljudi uspije prestati a najcesce ko delboy u prikladnoj situcaiji ponovno pocnu.
Yami_RazielAMBASADOR

jan 2008.

ja cigarete pusim sam kad nemam nista drugo za pusit...i to ne zbog neke ovisnosti ili nekaj neg jednostavno zato kaj sam naviknut nekaj pusit^^.....kad dobijem za pljugu hasha ili neceg nema sanse da ja taj dan vise zapalim cigaretu...
LucidDreamAMBASADOR

jan 2008.

Ja nisam pusac pa necu nista da kucam...Ali samo sam hteo da kazem sledece...Ovisnost kod mog starog je nenormalna...Minimum su mu 2 paklice dnevno i nema sanse da prodje dan da ne ispusi bar jednu paklicu...Ali njega natera bes da pusi...Po ceo dan radi i nervira se oko raznih mnogobrojnih stvari,pa pusi 24h neprestano...Mnogo mi je zao zbog toga a ne mogu da ga ubedim da prestane...:icon_cry:

jan 2008.

Napisao si odlican post u korist marihuane kao lijeka sa oslobadjanje ovisnosti, bilo to ovisnosti o tabletama, alkoholu, pa cak heroinu i nikotinu. Mogu prstom pokazati osobe kojima je upravo marihuana pomogla da se oslobode ovih odvratnih ovisnosti i za to su joj zahvalni... Ljudi i drugi sisavci imaju urodjenu zelju za promjenom stanja svijesti i zato cak i zivotinje posezu za psihoaktivnim biljkama... Marihuana je nesto sto se provlaci kroz kulturu covjeka otkad ona postoji... Puno ljudi moze bez trave i uskracuje si taj uzitak, puno ljudi su svecenici u celibatu, i uskracuju si seks (navodno :) Ne pusim cigarete i nisam nikotinski ovisnik tako da mogu obrisati ovaj post ako ti smeta u tvojoj temi. NHF
bongashLEGENDA

jan 2008.

@Dirty Odakle ti to da nekoga vrijeam ? Budui da sam malo stariji od tebe i da sam svojevremeno tukao 3 kutije crvenog malbora dnevno, znam o emu pri am. Zna i, baci duvan, nemoj govoriti nikome o tome, nemoj mislit o tome ... nakon 5 dana gotova je fizi ka kriza i onda je sve stvar volje. Ako si toliko labilan da se ne mo~ea suzdr~ati u druatvu puaa a ... onda se nemoj niti trudit. SVE JE NA TEBI (SVIMA VAMA KOJI }ELITE BACIT DUVAN) !!!
wu-traENTUZIJASTA

jan 2008.

eee bravo torcida...nesmjes spominjati ni misliti na duhan i moras se pobrinuti da imas sta raditi...jer kao sto sam rekao...zapalit ces cigaru iz dosade....al sve dok ti imas sta raditi, nije vazno dal je posao, pricanje sa frendom, cuganje ili sta ja znam ti neces imati potrebu zapalit cigaru...e a kad izdrzis samo dan bez da povuces jedan jedini dim...odmah ti je lakse i sam skuzis da ti to nije ni najmanje potrebno... e da i zajebu te oni koji ti ponude cigaru ako ne razmisljas... :D
NarquilaENTUZIJASTA

jan 2008.

Cigare sam poceo pusit jako rano sa 13 godina jbg pusi ovaj pusi onaj pa haj i ja cu jbg glup..sad to je sve ono pusenje tamo vamo al od 16 poceo sam pusiti pred svojima i pusim dan danas...sve dok moji nisu znali mogao sam komotno prestati al od kako oni znaju i od kad pusim u kuci stvarno mi je tesko prestat...pokusavao sam al jbg nisam imao ono glavno CVRSTU volju jer jbg tjesim sebe kao nije to nista opasno:( nije ***** ev tek sada vidim kada sam dosta zreliji i kad imam problema sa plucima..jbg to je stvarno glupa navika na koju se naviknes i postane ti sastavni dio zivota i jednostavno tesko ti je zamisliti zivot bez toga:( nadam se da cu prestat kad-tad jbg kako se ono kaze doce iz guzice u glavu al nadam se da nece biti kasno..kao ovisnost sta ja znam jeste to ovisnost al ipak vise mislim da je to navika jbg nije to neka stvar zbog koje imas bolove i psihoze kad ne uzimas..nemas tjeskoba kad prestajes mislim na tjeskobe bol,povracanje i ta sranja..tako da ja mislim da je to vise navika tj.svakodnevnica nego neka ovisnost(ok ima neki stepen ovisnosti al nije toliko velik da pretstavlja bas neki problem).. Uvijek imam svoje cigare jer imam dobar izvor prihoda i cigare mi ne prestavljaju stavku tako da nikad nisam imao izbor trava-cigare...al kad bi imao uvijek bi izabrao cigare na zalost jbg nije da ne volim travu daleko od toga nego sto mozda nisam bio u takvoj situaciji..pa trava jednostavno pruza uzitak jeste fino i sve al ne prestavlja naviku tj. da je pusis uz kafu,kod kuce,kad si u kaficu,nebitno ne moze proc sat da ne zapalim cigaru a travu vec moze i neko vrijeme..jednostavno nije ti u glavi da ti je ona uvijek u ruci...trava je jednostavno neki "stimulans" koji te opusta,od kojeg vrijeme provedeno ne bitno sa kim uljepsa..a cigare su navika i ako ih ne uzimas postanes zivcan(e to je dokaz da ima ovisnosti al nije to nesto veliko jbg ja tako mislim jer sam prozivio dosta gore stvari tj. ovisnosti:( ) A ne znam koje spomenuo da trava pomaze odvikavanju od nekih stvari a da Brain u tome se 100% slazem jbg nazalost znam po sebi.... Evo i za kraj ovisnost o duhanu je koliko-toliko mala naspram nekih ovisnosti al ako je covijek jakog karaktera moze ostaviti duhan bez ikakvih problema..ja nikad nisam ostavio duhan al sam ostavio dosta jebenije stvari i bez pomoci psihijatra,roditelja bilo cega ja sam se skinuo a moji nisu ni znali..nije da se nisam bio navukao neg dobar ovaj odlican haha glumac:))) Tako da nemojte dopustiti da ovisnost nadjaca vas i da budete neciji sluga da vam on govori kad i gdje a ne VI..to je stvarno jebeno:((( jbg malo popio i raspisao nadam se da nisam promasio temu:))))

jan 2008.

@brainchip-da,Marihuana je definitivno izmedju ostalog vrhunsko sredstvo za skidanje s puno toga.Ali ne samo to i odlican je balans za reguliranje i cuvanje konzumacije bilo cega na normalnoj,razumnoj razini. A ono,tjedan ili mjesec dana bez cigareta za dobru travu....da mi bar to neko ponudi,presto bi puait al jebiga nitko ne nudi tu opciju.Ovako uglavnom skupim $ za travu al se najcesce nadje i za cigare. Definitivno se sla~em da je drogiranje ljudima u krvi i mislim da je to prirodno no nema ni blizu toliko iskonske ~udnje ko za sexom. Nije da se baa previae trudim prestat puait no ovisnost je to i ne blaga....iskreno mislim da je ono ljestvica sa drogama koje stvaraju ovisnost :shit2:,ako je netko mo~da vidio to,heroin ima 99 bodova valjda a nikotin 94.Najviae bi volio bezopasne cigarete,puno viae od prestanka.Ima poseban odnos s Duhanom ali jebiga niti ga ja neato posebno odbijam a i on me ~eli zadr~ati.Ne mogu sam sebe uvjeriti da je atetno.
GreenManAMBASADOR

jan 2008.

Ja sam cigarete ostavio a i svim pusacima zelim isto!
TripcoPOZNAVALAC

jan 2008.

Niata lakae nego ostaviti duvan. Ja sam to barem sto puta uradio. O.K., to je svojevremeno rekao Mark Tven, ali to je takoe i moja pri a. Mislim, ljudi, da se ne la~emo, nema raairenije droge na svetu od toga. Alkohol izgleda kao "Big Thing" ali u poreenju s ovim je niata. Ja to nekako dr~im pod kontrolom dok ne pijem (mo~e da proe i par dana), al im popijem koji alc. odma krene serijski, a pogotovu uz pivo. Ladno omandam 2 pakle za ve e kad se zapijem s druatvom. Nije loae da se ia uri koja cigara smotana od dobrog duvana, posebno dobro legne posle kakve dobre Vu, ali ko mo~e da se ograni i samo na to? Naro ito ako imaa puaa ki sta~ od 20 i viae godina ko ja. A najgore u svemu je ato se ovek odri e duvana kad ga muka natera. Mislim, bolje ikad nego nikad, ali esto biva da je "kad muka natera" ve malo kasno. Evo, moj tast prestao da puai posle 45 godina. Nije imalo gde dalje, hroni ni bronhitis, astma, oslabilo srce. Zadnjih godinu i kusur ne puai, bolje je, ali zeza ga i dalje, treba sve to iskaaljati. Moj prvi komaija radio u Duvanskoj industriji Nia i zaradio trombove po venama a to mu je pre neki dan napravilo i infarkt. Doktori mu stalno govorili da mora da ostavi duvan, on ostavljao pa se ponovo vraao. Sad valjda viae nee. Meni bi li no bilo bolje kad bih zasadio malo duvana u dvoriatu (a planiram ovog prolea, Virginia i Burley, za meaavinu) i motao ono ato uzgajam, ali znate ata, to nije legalno. Naime, po va~eem zakonu u Srbiji, uzgoj duvana je dozvoljen samo uz dozvolu dr~ave. I zamislite, da me uhvate i osude za nelegalni uzgoj duvana. Joa samo treba da zabrane i pe enje rakije (a ata u sa onolikim gro~em i smokvama, neu valjda da ih suaim), onda odo ja u drumske razbojnike.
PSG fanENTUZIJASTA

jan 2008.

imao sam obicaj sa 14, 15 godina da vikendom pusim, tj da pusim dok pijem :cool44: ali hvala Bogu nikad se nisam navukao na cigare, mozda zato sto su i mkoji pusaci pa mi je duvanski dim sranje najvece... ali realno mislim da nije ni malo lako ostaviti pljuge, sve je to psihicka zavisnost a to je nekad malo teze prevazici:vb_smash:
delboyLEGENDA

jan 2008.

Hihiihi,ja se sjecam kad sam prestao pusiti na 6-7 mjeseci,udebljao sam se ko svinja. 6 kg sam dobio.Stalno gladan,stalno sam nesto jeo.Nevjerovatno sta taj duhan radi od ljudskog tijela! Da je to toliko toksicno da zavarava tijelo da nisi gladan... Hm... Bar je to meni sve tako izgledalo. I evo sad, kad sam poceo pusiti opet kilaza se vratila na staru mjeru. 75kg Aaaaeee dalmatinac reci koliko si se udebljao? @torcida slazem se u potpunosti treba samo prestati i nista negovoriti. Ja se sjecam da sam uspio uz kostice od bundeve zaposlit ruke i zavarat glavu od cigara. Raznim vocem, banana po par kila strusim.Mandarina tonu. I ja sam tako najlakse zaboravio cigaarete, prestao piti kavu i jedno vrijeme alkohol izbjegavat! I ide to.Prema meni je pravilo bilo : Skinuo si se sa duhana kad ti pocne smrditi taj dim od cigarete!
elephant0rAMBASADOR

jan 2008.

Probao sam komercijalnu cigaru jednom u zivotu i nikad vise.. Okus u ustima nakon sta povucem dim je bio kao da sam pusio mokre miseve. Katastrofa. Dakle ganja bez konkurencije.. i to kad god je moguce cista bez mjesanja sa duhanom naravno :thumb:
LaidbackPOZNAVALAC

jan 2008.

Od kad sam smanjio pusenje vutre na vikend akciju, a ne dnevnu akciju kao sto je do nedavno bilo, trosim cigare ko nista... Ne znam kako vama, ali meni nakon sto zapalim gicu, cigare mi se gade i ne pasu mi za pusit. Jednostavno ne idu... Tek sa sad ciste glave poceo kuziti koliko duhan stvara i fizicku ovisnost, za razliku od vutre. Jucer bio u kinu, i tako, nisam zapalio cigaru jedno 2-3 sata i bas ti ono dodje u ustima da bi je zapalio. Ta cigara pase vise nego ista (ok, osim vuve, ali kako sam smanjio...). Buduci da ce najvjerovatnije ubrzo stupiti na snagu onaj EU zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima, vjerujem da ce vecina pusaca ako ne prestat, barem smanjit pusenje duhana. Ljudima se jednostavno nece dati ici vanka da bi zapalili cigaru (barem meni). Situacija: Sjedim na kavi u bircu i u sat vremena sto sam tamo, ubijem jedno 5 cigara. Novi zakon: sjedim na kavi, pusi mi se cigara, ali je vani hladno i u kurcu neko vrijeme, zapalit cu mozda jednu. Tako da, koliko god je taj zakon cisto Babylonsko sranje i uskracivanje slobode, mislim da ce mnogima (meni prvom) dobro doci da se maknemo od ovog otrova sto nam prodaju pod cigarete. Sto se tice vutre i "ovisnosti", mogu samo reci LOL Pusio sam zadnje 3 godine dnevno (ubit 5g shita ili skunka dnevno, bez beda) i eto kao olfa novogodisnja odluka - smanjivanje na vikend. Jednostavno sam skuzio da to nema smisla, buduci da se ne napusis kako treba jer ti je imunost velika (pogovotovo kad se cijelo vrijeme radi o istoj vrsti), trosis brdo love na vutru ili riskiras sa nekim vecim kolicinama i rijesavanjem ljudima da bi si nekako vratio lovu jer nemas mogucnosti da si priustis kupovanje vutre buduci da pusis ko konj dnevno koliko neki popuse u mjesec dana. Mogu vam sam reci, da je prestat (ili makar smanjit) pusit vutru nesto vrlo jednostavno. Kljuc je zanimacija
TripcoPOZNAVALAC

jan 2008.

Oe, oe, prestae, kako da ne. Nema aanse, ljudi e baa iz inata puaiti joa viae. Mnoge EU stvari na ovim prostorima ne ferceraju. Isto ko kad su pre desetak godina stavili na Guaranu "Nikako ne meaati s alkoholom" da bi ljudi baa to i radili, jer onako bez, nema efekta. Baa ve eras sam malo bistrio politiku s kumom i doosmo do zaklju ka da su u nekom makro EU planu ex-Yu dr~ave + Bugarska, Rumunija i Albanija zacrtane kao glavni budui proizvoa i i konzumenti duvana u EU. Da ne razvijam sad tu temu, ali, razmislite malo kako se stvari odvijaju u razvoju te industrije u regionu. To e sigurno ovde biti jedna od glavnih grana industrije uopate, barem sledeih desetak godina, a onda se to sve seli u Tursku, Tunis i Maroko koji su zaplanirani za EU negde posle 2020 do 2025. E tek e tad da bude pravo puaenje.
mr.skunkAMBASADOR

jan 2008.

lele al e se napuaimo:pat:
rizlaISTRAŽIVAČ

jan 2008.

matematika..fizika..kemija.. sva saznanja i osjecaji vlastitog tjela... zdrava ljudska logika govori mi .... svi silni matemati ari oko mene ra unaju mi .. dane puta kuna puta 20 godina iste budalaatine a ja i dalje ..uvjeren u istinitost i iskrenost dobronamjernika vidjam sebe na udnim mjestima u udna vremena .... ....benzinska u gluho doba noci..birc gdje nepripadaa.. pred vratima selskog ducana u redu s kruhom i mlijekom .... izgovaram priglupu re enicu monotonim glasom i jedan plavi walter... hmmm..

jan 2008.

Cigarete ;), sjecam se prije 3 godine dok su mi pusaci govorili kako je DOBRO sto ne pusim jer dok pocnes nemozes prestati... Oduvijek sam zivio zdravo, ono zdrava prehrana, vjezbanje etc... i onda mi je jednog dana dopizdilo kako svi govore da NEMOZES prestati...i tako sam prije 3 godine poceo pusiti s ciljem da nakon 3 godine nakon sto se dovoljno navucem pokazem kako se prestati IPAK moze. Pusio sam kutiju dnevno, SVAKI dan, subotom bog mi pomogo...i stvarno sam uzivao u tome, smirivao sam se zahvaljujuci cigaretama, i jednostavno uzivao, nisam vidio razloga zasto bih prestao. No evo prije 2 mjeseca bacio sam zadnju kutiju i rekao gotovo, i smijao se u lice slabijim. Bez uvrede, ali SVE je u snazi volje, cigareta nemoze upravljat mojim zivotom...to mi je bio kao neki moto da prestanem ;)
LaidbackPOZNAVALAC

jan 2008.

Naravno... Sve je u glavi. Samo je pitanje koliki si karakter
prolaps_rektumaENTUZIJASTA

jan 2008.

jedna stvar je 3 godine, aj jedna stvar 6 god ili viae.... a stvar djelom i je u psihi,al brate i tijelo tra~i svoje
LaidbackPOZNAVALAC

jan 2008.

Tijelo trazi prva dva-tri dana... Nakon toga je samo psiha. Bilo to 3 ili 30godina

jan 2008.

da...ka~u britanski znanstvenici koji se bave raznoraznim smeem... ka~u i da trava utjee na smanjenje sposobnosti,pad koncentracije,ovisnost,pa da li im pola ljudi vamo vjeruje... prihvaamo ono ato nam odgovara,a ne ono ato je istina
LaidbackPOZNAVALAC

jan 2008.

Ne... Kaze moja stara koja je prestala pusit nakon 25god ;)

jan 2008.

ok.al to mo~ea re i za heroinn da je potrebna samo volja da se skinea...je al ima i tjelo svoju ulogu,kako sa cigarama tako i sa horsom
LaidbackPOZNAVALAC

jan 2008.

ne citiraj bez potrebe Ne mozes stavljat heroinsku ovisnost i duhansku ovisnost u isti kos...
elephant0rAMBASADOR

jan 2008.

Laidback mozes itekako.. Ako znas sta je nikotin i kako djeluje na mozak. Na ljestvici izazivanja tjelosne ovisnosti heroin ima 98 bodova, nikotin ima 95.
mari-huan-koISTRAŽIVAČ

jan 2008.

Cigarete sam po ela da puaim odavno i prvi put kada sam prestala da puam to sam uradila bez veih problema. Posle toga par godina nisam puaila pa sam ponovo po ela i tako sam periodi no viae puta po injala i prestajala. Kada sam dolazila u fazu da puaim cigarete onda sam u roku od pet dana po po etku po injala da puaim celo paklo na dan, ato ina e smatram ogromnom koli inoom cigareta, a to na moj organizam deluje mnogo negativno. Mislim ja primeujem da meni cigarete mnogo smetaju, uti u mi negativno na raspolo~enje(smaraju me), eae me boli glava, ruke su mi hladnije nego ina e,ne daj bo~e kaaalj, i na kraju ne mogu da podnesem da mi smrdi iz usta. LJudi u suatini nisu ni svesni koliko im akodi i koliko duvan negativno uti e na njihov ~ivot, a to mogu jedino saznati ako ostave cigarete. Zavisnost postoji ali mislim da je strast i slabost vei uzro nik velikog broja puaa a. Kada ovek shvati da on sam upravlja i odlu uje u svom ~ivotu(ko ato neko re e),ali kada to stvarno shvati cigarete e lako nestati iz njegovog ~ivota kada i ako on to po~eli. Mene bi iskreno bilo pomalo sramota da ka~em da sam zavisna od cigareta i da jednostavno ne mogu ni par dana bez njih. To mi je toliko jadno i apsurdno.... Cigarete su obi no sranje bez kojega svako mo~e!
choki123POZNAVALAC

jan 2008.

Da se dove~em malo na ovo s nikotinom...ako ste gledali bilo je ju er ona epizoda NRB pa je u sklopu onog svega ato je bila tema,onaj lik..joj opet sam mu zaboravio ime..uglavnom onaj antropologist je malo objasnio stvar sa nikotinom...u biti nikotin se kao ve~e za te receptore u mozgu odreene za nikotin,kad se kao ve~e na njih oni se dalje mno~ei li tako neato,u biti i neato je i sa neuronima....uglavnom ~elim re da mislim da nije samo do psihe cigare...ima tu joa neato...joj jedva sam napiso ovo....:icon_mrgreen:
BeyondLEGENDA

jan 2008.

Nije NRB nego NRZ :icon_biggrin:, Lik se zove Jeremy Narby, baa sad itam njegovu knjigu Kozmi ka zmija, tema NRZ- je iz te knjige. Da, tu sam prvi put uo za neku pozitivnu primjenu duhana, ali to su duhovne stvari... Puaenje kutije na dan meni je besmisleno, isto kao i biti ovisnik. Inae nije mi loa duhan, paae mi da zapalim uz kavu ili aj. Ali injenica je da je nikotin teaki otrov pa zato ka~em da mi je totalno jadno kada ovjek mora puaiti cigaretu za cigaretom zbog ovisnosti (kao moj deda koji je puaio staru moravu bez filtera jednu za drugom... dok ga nije infarkt stisnuo...) Zaklju ak... ono, nevidim niata loae da se zapali tu i tamo, ali vidim puno toga loaeg kada se navu e na nikotin, i to je problem, pola balkanaca je navu eno na nikotin. Ja sam prestao uope sa duhanom jer mi remeti rad srca iz nekog razloga...
redwildENTUZIJASTA

feb 2008.

Ja pusim te pljuge i znam da cu prestati cim mi kcerkice narastu..:rasta1:. kao i mnogi od vas kad god ne pusim *ebeni duhan na duze vrijeme osim u rori udebljam se strava, Tkodje sam cuo, da duhan ubija zelju za slatkim a pogotovo apetit, dok kod nama svima drage biljke desava se suprotna stvar,, hehe Peace
-hate camel-ISTRAŽIVAČ

feb 2008.

Ja sam isto pusio nekih godinu dana i uzivao sam manje vise u tome, ali sam nedavno prestao upravo zbog nacina na koji duhan utjece na mene. Pocele su mi se javljati kao neke kontrakcije srca, promjena raspolozenja kako je vec netko rekao doslovno me umarao duhan, cesce me glava bolila...i reko zajebi sta ce mi to u zivotu.
Be_HappYISTRAŽIVAČ

feb 2008.

naravno :)... a razlika je sledetja... Cannabis ima dejstvo.. radi i to mnogo leeeepo :)... a duvan je bolesna, zavisna navika koja ne radi :)... Zato je strast prema dzici jacha :D Lek protiv pushenja cigareta... hehe :)... mada prija pljuga posle dzoka jbg

mar 2008.

Lagan recept koji je meni pomogao u ostavljanju od cigareta. Duvajte weed koliko god mozete! Znam da ne zvuci nesto revolucionarno ali pali. I sve te gluposti ostavljanja duhana na silu su bezvezne i neprirodne. Kada shvatis da ti to u zivotu ne treba, i da ti je ista stvar ako zvaces zvaku ili pusis cigaretu (da, koliko god nevjerojatno zvucalo) onda to dodje samo od sebe, cisto snagom svijesti. Ljudi nisu ni svijesni koliko mogu postic samo ako vjeruju u sebe, to pokazuje i ovaj "problem". Tip:ako ti bude tesko sjeti se koliko je cigareta ogavna i smrdi :hehe: Ovdje pricam o cigaretama koje su ogavne. I koje sam pusio 6 godina. Ogavne, i to bas svaka. Domaci duhan je sasvim druga stvar... respect :vb_kez: Dakle, da ne zaobidjem temu, od mjesecnog budzeta za cigarete si sredim 10 g super weeda...i :banana_rasta: Lp

mar 2008.

Prvo ak cu pusit "weed" kolko god mogu vise cu si sjebat pluca nego da pusim 7 kutija na dan, drugo domaci duhan je vrlo opasan, kubanske cigare su ti ilegalizirane u americi zbog toga sto se nesuse na nacin kak se susi duhan koji ti i svi mi pusimo , imaju vrlo veliku koncetraciju nikotina, i u velikim dozama su smrtonosne (velikim sad stvarno neznam kolko to)...
gloss_zelenkyAMBASADOR

mar 2008.

Kao prvo, ako ~elia probati puaiti 7 pakli dnevno, ja ti platim! Pa da te vidim za nekih tjedan dana na ata bi li io. Domai duhan je najbolja opcija ako ve puaia cigarete. Kubanske cigare su ilegalne zbog Castra i politike, ne zato jer su uber atetne...jesi li se ikada pitao zaato ih bogati svejedno kupuju? Razlog nije zato jer si mogu priuatiti najbolje lje nike. I duhan koji ide u cigarete ne raste u domaoj proizvodnji? Ili mislia da ga dobri ljudi iz duhanske industrije malo "razbla~e" da se njihovi potroaa i slu ajno nebi razboljeli... Odvoje 1. klasu za van, ostatak melju, preaaju, prskaju sa 4000 razli itih kemikalija i potom ga sjeckaju i pakiraju u rizle koje su napravljene od lanenog ili konopljinog vlakna takoer tretiranog sa 100 kemikalija da se dr~i kao papiri. Ionako nema smisla puaiti KVALITETNU travu cijeli dan jer nabijea toleranciju taj as. p.s. A kako se suai duhan za kubanske cigare? :maryjane:

mar 2008.

Suai ti se nadrukciji nacin da ga se razblazi jel se onda cesce kupuju cigarete... Postoje 2 nacina susenja air curing i fire curing, tvrtke koji proizvode duhan koriste fire curing koji ti smanjuje jacinu duhana, a i prakticnije im je jel se tak duhan brze osusi... ovo imas pravo sa castrom
greenthombISTRAŽIVAČ

mar 2008.

E ovako ,za sve koji zele da batale duvana evo jednog saveta-procitajte knjizicu Antoan Kar-a Easy way to quit smoking, ne moze da skodi u krajnjoj liniji,zar ne? Btw, nije stvar u snazi volje...Good luck

mar 2008.

Nije stvar u snazi volje ako to nasilno provodis. Ako si dosao do faze da si iznad cigareta, onda je prestanak veoma lagan. Barem meni bio. Pusim do 10 jointa dnevno, rijetko kad preko, i nikakvog pljuvanja, hra kanja i ostalih stvari po kojima mi je prije "mirisalo jutro" :hehe:
greenthombISTRAŽIVAČ

mar 2008.

eeeeeeee prijatelju,i ja bi pusio po 10 dnevno da nam u bg-u nije neka ubiboze nestasica koja traaaje vec duze vreme, a skunk pak skup...a,da i da ne zaboravim sto se tice cigareta-MNOGO JE LAKSE U DRUSTVU NEPUSACA
DeleeshzISTRAŽIVAČ

apr 2008.

naletio sam na tekst koji govori o tome sto je zapravo stetno u cigaretama tj. sto uzrokuje rak! Odgovor je: Katran! E pa krivo; Radijacija uzrokuje rak! Kako? evo teksta u cjelini: http://www.erowid.org/plants/cannabis/cannabis_health2.shtml Radijacija je kriva za najmanje 90% svih, uz pusenje vezanih, rak.ova! I jedna stvar za nikotin ( strucnjaci nisu dosli do konsenzusa sto je vise ovisno, nikotin ili heroin ) cigarete su zlo; al jebiga ljudi ga "puae"...haha i 1) Most marijuana smokers smoke the bud, not the leaf, of the plant. The bud contains only 33% as much tar as tobacco. 2) Marijuana smokers do not smoke anywhere near as much as tobacco smokers, due to the psychoactive effects of cannabis. 3) Not one case of lung cancer has ever been successfully linked to marijuana use. 4) Cannabis, unlike tobacco, does not cause any narrowing of the small air passageways in the lungs.
Red WeedENTUZIJASTA

apr 2008.

ma svima je jasno da su ovisnost prema cigaretama je najgluplja ovisnost! Ja sam pusac cigareta vec dobrih 8 god. dok travu pusim 6 god neredovito. I svijestan sam stetnosti cigareta i sranja sa grlom plucima i ostalima idiotarijama, ali tesko je nepusacima objasniti uzitak dima cigarete i dobre kave, ta opijenst :181:. U biti ja pusim jer mi je dosadno i jer ne mogu piti kavu bez toga. Pokusavao sam prestati i jednom nisam cigarete zapalio par tijedana ali sam onda shvatio da imam zelju i da je bezveze potiskivati zelju kad se tak i onak samo jednom zivi! A ove idiotarije sa zdravljem u vezi cigareta to zavisi od covjeka do covjeka i njegovog imuniteta, jbg ako lik sjedi citave dane u steriliziranom uredu i pusi kutiju dnevno gotof je dok drugi moze pusiti i tri kutije i ostati ziv 100 god. Vise preferiram marihuanu ali i cigarete su mi uzitak ( samo da je neka dobra kava brazilska jao jao jao).
GreatboyISTRAŽIVAČ

apr 2008.

Ja bih travu redije usporeivao sa okoladom! Ja puaim ve 2ipo godine! Da nisam probao alkohol vjerojatno nebi ni nikotin! Nikotin za sobom povla i kofein, jer da nepuaim vjerojatno nebi pio kavu! Dakle alkohol je kriv za sve! Ali jebiga i u vutri ima nikotina kad se mjeaa sa duvanom! Alkohol>Nikotin>Kofein!
Red WeedENTUZIJASTA

apr 2008.

kod mene je prvo nikotin pa alkohol a onda su dosle i ucestale kave?
Yami_RazielAMBASADOR

apr 2008.

ma prebacivanje krivnje na nikotin je glupost...nikotin nije stetan vec je za to kriva masovna "nametacka" medijska glupost o tome kako je on stetan...kad vam netko cijeli zivot tupi da je nesto lose to postane lose u vasoj podsvjesti...a vasa podsvjest oblikuje vasu stvarnost... tako da...nemojte napadat nikotin jer vam je on fizicka manifestacija onog sto ste sami izazvali.... nikotin je super sam za sebe..isto koliko i ganja... tu svi stuju ganju kao vrhunac kreacije prirode..ovo ono.. naravno...a nikotin?odnosno...duhan? i on je od prirode...ali nije vrijedan kao ganja? ovaj prirodni je....ali ovaj smrdljivi industrijski sto smrdi je los...zasto?jer se covjek opet igrao s kemikalijama...
GreatboyISTRAŽIVAČ

apr 2008.

Ma duvan je zlo! Ja sam prije dok nisam puaio pod vodom izdr~ao minutu, a sad nemogu ni 30 sec! Kad igramo nogomet ja nemogu igrat viae od 10 minuta! Prije sam pivu pio sa guatom, a sad nemogu je popit bez duvana, a bogami ni kavu! Higjena je 20 % ni~a kad puaia svakih pola sata! Moraa stalno kupovat ~vake! P.S. }ene su se po ele lo~it na nepuaae duvana!
NarquilaENTUZIJASTA

apr 2008.

:))) smijesno...nikotin je otrov!!!!! Jel i strihnin super? Jedna kap cistog nikotina je letalna za psa... Ne bih se bas slozio da je super sam za sebe isto kao i ganja...... Poredis nebo i zemlju...
Yami_RazielAMBASADOR

apr 2008.

nebih rekao.... sto se strihnina tice...gledo sam na telki o nekom selu u iowi...di si mjestani neke crkve opijaju s strihninom po 2 sata...svatko popije po litru i nist im nije... tak da otrov je samo ako ga tako percipiciras...
NarquilaENTUZIJASTA

apr 2008.

http://en.wikipedia.org/wiki/Strychnine "A lethal dose was cited as 1/2 a grain (32 mg), but people have been known to die from as little as 5 mg of strychnine."- hm cekaj cega su pili po litru? Strihnina??? Evo ti link pa se malo educiraj http://en.wikipedia.org/wiki/Nicotine "The LD50 of nicotine is 50 mg/kg for rats and 3 mg/kg for mice. 4060 mg (0.5-1.0 mg/kg) can be a lethal dosage for adult humans. This makes it an extremely deadly poison." Pa ti sebi percipiraj sta hoces.... I nemoj vise pisat gluposti... p.s. treba li prevest tekst :)))?

apr 2008.

Duhan je sveta biljka jednako kao i Marihuana samo ato je puno opasnija i treba ju puno opreznije konzumirati.Te isto kao sa ulicnom vutrom treba izbjegavati loae proizvode.
DeleeshzISTRAŽIVAČ

apr 2008.

evo procitajte si malo o Duhanu ... kaze "the most dangerous drug in the world" -- nije bez razloga.... http://www.biopsychiatry.com/tobacco/ Shamanima je najvaznija biljka upravo duhan. ayahuasca i slicne stvari su sporedne ( ali ne i manje vazne ) Duhan ( pravi ) skoro da i nema veze s cigaretama.....nusprodukt gorenja cigarete su 4000 kemijski stetnih spojeva.....MA molim te .... zasto ih onda ljudi kupuju ? Neznam! preduboko se prosirio (ukorijenio) konzumerizam, ljudi uzimaju previse stvari zdravo za gotovo.
Yami_RazielAMBASADOR

apr 2008.

pa to sam i ja rekao...industrijski duhan=*****...pravi duhan nije ni po kojem aspektu manje vrijedan od ijedne druge biljke :)
elephant0rAMBASADOR

apr 2008.

Ljudi moji razmislimo o uistinu bitnoj razlici izmedju duhana i cannabisa. Duhan izaziva KRONICNU i cesto DOZIVOTNU tjelesnu ovisnost!! Dok kod prestanka pusenja canabisa nema nikakvih fizickih kriza!! Dakle ostaje samo ona psiholoska zelja da se zapali jer je toliko dobro.. ali to je prirodan nagon!! Isto kao sta zelimo jesti pecenu janjetinu jer je ukusna.. Prema tome ova jedna jedina razlika cini ocean razlicitosti izmedju ove dvije biljke i za mene nikakva daljnja usporedba vise nema smisla.

apr 2008.

Nije nitko tako mislio usporedjivat.Ko ato Deleeshz rece Duhan je nekim aamanima najbitnija biljka.Duhan je opasan, lako te mo~e omotati i nikad ne pustiti iz zagrljaja.Kad bi ga ljudi koristili recimo 1 tjedno biloloaki uzgojen,slabo obradjen Duhan itekako bi im djelovalo a opasnost bi bili minimalna.A puait lulu mira 1 godianje zaato bi to bilo loae?
NoTrippinAMBASADOR

apr 2008.

E ovakvu re enicu tra~im ve neko vrjeme al nikako da je pogodim. A ata se tie duhana,pa lakae je nuklearni reaktor nabavit nego prirodni netretirani duhan ali ku~im ata deeds oe da ka~e.Duhan je atetan ali rjetko koriatenje netretiranog duhana i ne predstavlja neku opasnost po zdravlje,ali ko to danas mo~e.
elephant0rAMBASADOR

apr 2008.

Ma naravno da je prirodno uzgojen duhan super stvar.. zapalit u specijalnim prigodama par puta godisnje je ok, ali sve vise od toga izlaze vas riziku da se navucete.. na ljestvici ovisnosti nikotin ima 92 boda, a heroin 95.. tako da samo oprezno!!
Yami_RazielAMBASADOR

apr 2008.

eeeeeeee znam da sam vidio tu ljestvicu negdje na forumu al ju nemrem nac bi ju mogo pm-at ili nekaj... sry zbog off topica :)
DeleeshzISTRAŽIVAČ

apr 2008.

evo malo o Uporabi duhana: http://www.hoboes.com/Politics/Prohibition/Notes/Shamanism/ Methods of Tobacco Use in South America In ritualistic use, tobacco was consumed in quantities large enough to cause hallucinations. The most common method of use was some form of smoking. Among some cultures, tobacco use replaced coca use. Some shamans would “thoroughly intoxicate” themselves with tobacco smoke; some would fall to the ground and remain “stupefied for the greater part of the day or night.” And, on returning to their senses, reported visions and visits to the gods. Jean de Léry, 1578, described “ritual tobacco blowing” among the “Carib” Indians. Their chiefs would use a 4-5 foot cane and blow smoke on the men dancing about them, saying “Receive all the spirit of fortitude whereby you may overcome your enemies” Indians use tobacco smoke as a ritual of protection. Yaruro shamans blow cigar smoke over parties setting out to hunt, fish, gather, and cultivate, “to protect them from all sorts of potential danger and thereby guarantee an abundant food supply.” .....ovo su samo neki citati ...na ovom linku ih ima jos gomilu i svaki govori o razlogu njihove uporabe....
DeleeshzISTRAŽIVAČ

apr 2008.

tu si valjda mislio na "cigarete" jer sumnjam da je itko od nas probao "kvalitetan" duhan.... ( cak su i skupe kese duhana ) obicno gov**. priznaj i ti bi htio dozivjet halucinacije od duhana...ja znam da ja bi!
elephant0rAMBASADOR

apr 2008.

Pusio sam duhan koji frend uzgaja doma u vrtu i sve sto imam reci je da to nema veze s okusom i mirisom komercijalnih cigareta.. Komercijalne cigarete su kemijski otrov. Iz tog razloga cesto odbijem pusiti djoju koja je mjesana sa takvim duhanom.. fuj..
Yami_RazielAMBASADOR

apr 2008.

totalna istina... meni zapalit hashish s duhanom iz cigarete je nepodnosljivo...to neide zajedno...normalni duhan iz vrecice je jos ok...
NoTrippinAMBASADOR

apr 2008.

Di uope ima sjemenke duhana za nabavit? I koliko ja ku~im, nije ga toliki problem uzgojit koliko je curat i osuait ga pravilno al to joa tribam proguglat malo bolje

maj 2008.

:icon_confused:DZABA JE SVE PRIJATELJUUUUU...........NIKAKO DA GA BATALIM......STA LI NISAM URADILA
elephant0rAMBASADOR

maj 2008.

A jesi probala ne zapalit cigaretu? Cujem da ako je ne zapalis eventualno prestanes pusit.. pa kad si vec probala sve probaj i to.
DjangoENTUZIJASTA

maj 2008.

ja puaim izmeu pola kutije i kutije dnevno, al nije to samo ovisnost, ja stvarno volim puait cigarete, u~ivam u njima planiram prestat puait, la nikako da po nem...i puno je te~e kad su skoro svi u druatvu puaa i mo~da me zabrana puaenja po kafiima potakne na prestanak...
pecko88ENTUZIJASTA

maj 2008.

Ma pusim po dvije kutije dnevno i stvarno volim pusiti i jos nisam razmosljao prestati... Mozda nekada prestanem, ali dok mi ne skode mislim da uopste necu razmisljati o prestanku. lol :google2:
dominoENTUZIJASTA

maj 2008.

Ja volim cigarete! Obozavam prvi dim uz jutarnju kafu. Pa onda posle doruchka! Pa posle ruchka! Pa posle vechere i sexa! Greshka je sto poduvam paklu-paklu i po dnevno, planiram da na tom polju malo poradim! Znachi 10ak dnevno i ja sam sretjan! Jednostavno mi prija dim pechenog duvana i ne zelim da se odreknem tog zadovoljstva!

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se