VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaCrohnova bolest, Kavernom i ulje
LEGACY

Crohnova bolest, Kavernom i ulje

61 odgovora14,073 pregleda
blacksmith79ISTRAŽIVAČ

feb 2015.

Pozdrav svima Novi sam na forumu i u svijetu kanabisa. Ako je netko već otvorio sličnu temu, ispričavam se i neka me moderator slobodno premjesti. Bolujem od težeg oblika Crohnove bolesti već 21 godinu. Figurativno, više sam vremena proveo u bolnicama nego doma. Prošao sam 2 jako teške operacije prije svoje 21. godine. Kako mi medicina i nije naročito pomogla ( zapravo me obogaljila ), odlučio sam se okrenuti prirodnim načinima liječenja. Uglavnom, kroz par dana mi stiže ulje od konoplje. Zanima me piju li se dalje i lijekovi dok se konzumira ulje ( skidam se polako s tableta, ali još uvijek pijem nekoliko dnevno ). Poništava li farmacija učinak ulja? Druga stvar koja me zanima vezana je za moj drugi problem. Naime, prije godinu dana otkriven mi je velik dobroćudni tumor u moždanom deblu koji je kirurški odstranjen lani u deveti mjesec. Sad se oporavljam, ali tumor mi je oštetio facijalni i očni živac. Kao posljedica toga, ne kontroliram desnu stranu lica i desno oko gleda u križ. Može li ulje od konoplje pomoći i kod ovakvih problema ? Znam npr. da je multipla skleroza bolest koja napada živčani sustav ( ispravite me ako griješim ), a neki su bolesnici nakon liječenja uljem doslovno ustali iz invalidskih kolica ( pratim vijesti ). Eto, molim neku dobru dušu da me posavjetuje. Hvala unaprijed

feb 2015.

sretno

feb 2015.

Dobro dosao nazalost u forum medicina al sta je tu je...ovako prvo se nadam da si nabavio kvalitetno ulje od vrhova biljke a ne od sjemena?drugo neznam kako ulje utice na crohnovu bolest ali vjerujem da moze ublaziti simptome ako se nadje vrsta koja bi ti odgovarala sto te vodi samo jednom a to da osoba takvih problema bi si trebala sama uzgajat da si lakse moze naci sortu koja mu pomaze jer o kupovanju prednostima i manama mozemo poslije (tipkam sa mob.) Trece tvoj problem sa zivcom bojim se da je trajan i bez neke prevelike sanse da se oporavi jer je vjerovatno fizicki ostecen prilikom operacije a to tesko da ulje moze popravit ali sigurno opet ponavljam moze ublaziti simptome...sto se tice lijekova nemoj nikako prekidati jer ulje je ipak jos uvijek eksperiment koji ces sam probati i otkriti koliko i gdje ti pomaze a terapiju nastavi bez straha jer nije mi poznato da ulje ima nekih kontraindikcija sa lijekovima barem onim sto se uzimaju onkoloski bolesnici...toliko za zad slobodno pitaj sta god te muci i mozemo ti preimenovat temu pa neka ti ovo bude dnevnik gdje mozes pitati sve sto te zanima a isto tako i netko sa slicnim problemima moze pronaci odgovore...pozz i sretno sa lijecenjem znaj da ces ovdje uvijek naci pomoc i podrsku koliko je u nasoj moci :)
blacksmith79ISTRAŽIVAČ

feb 2015.

Puno hvala na podršci. Nažalost, nemam uvjete da sam sadim biljke i pravim ulje, pa sam ga prisiljen kupiti. Bit će to "blind date", da se tako izrazim, ali kako mi je jedina alternativa treća operacija, voljan sam riskirati. Pokušat ću zabilježiti svoja iskustva, u nadi da će nekome pomoći.
mazarLEGENDA

feb 2015.

https://vutra.org/threads/dnevnik-konzumacije-prvi-puta-crohnova-bolest-kroni%C4%8Dna-bol.7980/ za desnu stranu lica i ulje čekat ćemo tebe nakon tvog konzumiranja, inače znam da su neki MSovci to s gledanjem u križ riješili ubodima pčela u sljepoočnicu. I LDN ti je odličan za chrona, ogooglaj si malo http://www.drdach.com/Crohn_s_LDN.html

feb 2015.

može se i oštećeni živac vratiti u normalu uz puno pozitivne energije i vjere u sebe. kako su neki ljudi sa oštećenom leđnom moždinom opet prohodali? ljudsko tijelo neprekidno izmjenjuje stanice (neke vrste stanica brže, neke sporije) i u periodu od 7 godina (mislim, nisam siguran za brojku) promijenimo svaku stanicu u tijelu, neke i više puta. logika govori, ako se promijeni svaka stanica u tijelu, onda se i oštećene veze mogu ponovo obnoviti.
blacksmith79ISTRAŽIVAČ

feb 2015.

Pozdrav svima. Ispričavam se što ne pišem svaki dan, ali otkad mi je operiran mozak, ne mogu dugo gledati u monitor. Uglavnom, ulje je stiglo i krećem s prvom dozom večeras. Čim budem u stanju napisati par redaka, javim se i nastojat ću da to bude redovitog karaktera ( mario339 je predložio da se tema preimenuje u neku vrstu dnevnika i mislim da je to dobra ideja pa neka se netko pozabavi time jer ja ne znam kako ). Za početak, palo mi je na pamet da bi bilo korisno napisati par redaka o težini bolesti. Moja anamneza: Rođen sam 1979. Od Crohnove bolesti obolio sam 1994. Imao sam sva tri oblika bolesti ( upala, suženja, fistule ) i rečeno mi je da spadam u najteže slučajeve u zemlji. Hospitaliziran sam bezbroj puta. 1998 sam prvi put operiran, kad mi je crijevo perforiralo i nekoliko dana se uopće nije znalo hoću li preživjeti. 2000. sam operiran drugi put. Bolest se nakon operacija vraćala u relativno kratkom roku. U međuvremenu mi je dijagnosticirana depresija i PTSP izazvan bolničkim traumama. 2011. mi je operirana žuč ( veliki kamenci, odstranili su žučnu kesicu ). U prosincu 2012. liječnici su mi priopćili kako me žele operirati i napraviti kolektomiju ( odstraniti debelo crijevo i staviti kesicu ). Kako su mi operacije crijeva najužasnija iskustva u životu, odlučio sam pokušati boriti se za svoje zdravlje na druge načine. Nekako u to vrijeme sam upoznao čovjeka koji se preko 30 godina bavi prehranom po krvnoj grupi i koji je pomogao mnogima. Njegovo poznavanje medicine, kemije, biologije i srodnih znanosti me zapanjilo. U veljači 2013. sam krenuo na prehranu po krvnoj grupi. Prvih nekoliko mjeseci prilagodbe je bilo gadno ( bolovi ), ali onda sam se oporavio kao nikad u životu. Sve je bilo super do travnja 2014. kad mi je otkriven krvareći kavernom ( tvorba koja spada u skupinu dobroćudnih tumora ) u moždanom deblu. Operiran sam u rujnu 2014. Operacija je prošla dobro, ali su me bombardirali lijekovima koji su me unazadili i srušili sve ono što sam ja zdravim načinom života gradio do tada. Uz to su me doveli do živčanog sloma. Svejedno nisam odustao od prehrane po krvnoj grupi. U zadnje vrijeme opet imam problema sa stomakom ( bolovi, proljevi, krv u stolici u par navrata ). Kako zazirem od službene medicine, odlučio sam se na terapiju uljem od kanabisa. I to je za sad to. Ako vas još nešto zanima, slobodno pitajte. Pisat ću čim budem mogao. Čitamo se.

feb 2015.

sretno sa lijecenjem i kreni oprezno sa malim dozama dok ne shvatis kako djeluje....ako ti ista bude nejasno slobodno mi se obrati u bilo koje doba
tpaketc2cISTRAŽIVAČ

feb 2015.

Black smith79@ Uz ulje uzimaj i kapsule kurkumina ( kurkume) jako dobro i poželjno za cronovu bolest, pomoći će ti skoro u jednakom omjeru kao i kvalitetno ulje, provjereno u više slučajeva. Sretno!!!
Moj putAMBASADOR

feb 2015.

sretno u liječenju! meni su samo šivali tanko crijevo pa nema dana da ne trpim bolove, crijeva su priča za sebe... znaš i sam koliko stres utječe na crijeva. teško je ponekad vlastitim snagama vratiti mir koji ti oduzmu, ali pokušaj na bilo koji način biti pozitivan. znam da i bolovi ubijaju u pojam, ali razmišljaj pozitivno, na dobrom si putu, koristit ćeš ulje koje će ti pomoći bez nekakvih groznih nuspojava kao što je slučaj s konvencionalnim lijekovima. ovo za kurkumu tisuću puta potpisujem. ja sam ju počela koristiti i stanje s crijevima se značajno popravilo. kurkuma je super i nakon korištenja antibiotika, dovede crijevnu floru u red. eto, još jednom, sretno, uz tebe smo! :)
BizzzoZMAJ

feb 2015.

Sve sto mogu reci, natipkati, napraviti je slati + u tvom smjeru. Od mene imas pozitivne vibre. Drž se!
trubabubaLEGENDA

feb 2015.

potpis na kurkumu. kefir zrnca proucite (vodena ili mlijecna). nekima jako pomazu. ima i tu na forumu o tome nesto. sretno.
blacksmith79ISTRAŽIVAČ

feb 2015.

Hvala svima. Sinoć sam uzeo prvu dozu i to točno onako kako piše u uputama koje sam dobio uz ulje: Početi sa dozom veličine zrna riže uvečer prije spavanja prva četiri dana. Nakon toga povećati na dva zrna riže... dok se ne dođe do konačne doze od tri zrna riže po tri puta na dan, doza koju navodno savjetuje Rick Simpson i na kojoj obavezno treba biti do kraja terapije koja traje 30-40 dana. Također nakon uzimanja ulja treba uzeti žličicu kokosovog ulja zbog bolje apsorpcije u jetri. Nakon svega popiti čašu vode. Slijedio sam ove korake. Očekivao sam da ću osjetiti nekakvo psihoaktivno djelovanje ili bolji san, što je izostalo ( slabo spavam inače, kronično sam iscrpljen ). Probudio sam se prije 4 ujutro i odmah trčao na zahod ( pretpostavljam da je krivo kokosovo ulje koje mi ne odgovara po krvnoj grupi ). Napominjem da su mi od lijekova za psihu usta stalno suha pa sam jednostavno morao, dok sam ulje još otapao u ustima, uzeti par kapi vode ( je li to poništilo učinak? ). Sad me zanima: 1. Moram li slijepo slijediti upute, tj. mogu li već danas početi s većom dozom, pošto očito ova doza ne djeluje tako snažno na mene? 2. Je li baš nužno uzimati kokosovo ulje ( očito mi ne paše )? 3. Ima li opasnosti ako, dok sam na terapiji uljem, preko dana uzmem apaurin da pokušam odspavati sat-dva ( jako sam mršav i kronično neispavan, jedva se vučem ), bar dok ulje ne počne djelovati? Ispričavam se na ovoliko pitanja, vjerujem da razumijete da samo želim izbjeći bolnicu i biti koliko-toliko zdrav. Hvala.

feb 2015.

nisam shvatio, koje ulje koristis, rso ili cbd. ja ti ne bih savetovao da naglo povecas dozu, odlazak u wc moze da bude i reakcija na terapiju, ne nuzno reakcija na kokosovo ulje, potrebno je izvesno vreme da se organizam privikne, zato se i ne krece sa vecim dozama. ako je rso trebalo bi sigurno da ti pomogne kod spavanja, s druge strane ako je cbd ulje, ne mozes ni ocekivati neko psihoaktivno dejstvo jer je thc psihoaktivan, cbd nije. zato i pitam koje je ulje, od koje ili kojih sorti, koliki je % thc-a a koliki cbd-a
blacksmith79ISTRAŽIVAČ

feb 2015.

Kako sam već naveo, nemam uvjete ( nažalost ) da sam sadim biljke i pravim ulje, tako da sam bio prisiljen kupiti od nekoga tko se bavi time ( navodno u kompi s jednim liječnikom ), moj brat je sve sredio, ugovorio i otišao po ulje, tako da ja nisam čovjeka ni vidio. Rečeno mu je da je ulje napravljeno od sorte Indica. Brat je donio ulje u šprici od 5 ml, vrlo je tamno ( gotovo skroz crno ) i gusto. Skinuli smo zaštitu, brat je pomirisao ulje ( ima iskustva s marihuanom ) i rekao da njemu miriše kao prava stvar. S uljem sam dobio i upute ( koje, doduše, izgledaju kao da su samo skinute s neta i isprintane ) u kojima uopćeno piše o tome kako je utvrđeno da se najbolji rezultati u izlječenju teških bolesti postižu relativno nedavno otkrivenim hibridnim sortama Indice - napominjem, ovo je sve u uopćenoj formi, nigdje ne stoji da u rukama držim baš to ulje - te da je ulje ( citat ) "izrazito velike ( ljekovite ) koncentracije kanabinoida THC, CBD,...(cca. 85% vol.)". Žao mi je što sam trenutno u lošem stanju, pa nisam mogao sam otići po ulje i doznati sve što se može. Uglavnom, kako i sami znate, ulje nije jeftino, a ja želim prizdraviti, tako da sam odlučio nastaviti ga uzimati, pa čak i ako nije najviše kvalitete. Život me stavio pred zid.

feb 2015.

Prvo da ustanovimo o kojem je ulju rijec ako je sa thc-om onda ces spavati prije ili poslije samo ipak idi polako ovo ti je tek prvi put...kokosovo nije obavezno mozes i bez njega i doziranje kasnije sam sebi odredjujes ovo su samo upute ali svi smo drugaciji i ti ces najbolje znati koliko ti odgovara....slobodno povecaj dozu ali sacekaj jos par dana da ti se nebi desilo da prebacis vjeruj mi nije nimalo ugodno
blacksmith79ISTRAŽIVAČ

feb 2015.

OK, onda ću nastaviti ovako još koji dan. Zabilježit ću bilo kakvu promjenu.

feb 2015.

ako je visoka koncentracija thc-a trebao bi da spavas ko beba. tesko je konkretno govoriti o bilo kakvom doziranju ako ne znas koliki je procenat jednog il drugog... nije isto ni kad uzmes "meku" rakiju od 12~15% ili neku domacinsku od 23~25%. onaj ko prodaje trebalo bi da zna sta prodaje, a ne samo da kaze "izrazito velike koncentracije"... kako on to zna ako nije merio, a ako jeste onda nek saopsti %. mislim da bi to bilo primarno ako se radi o ulju i leku, ipak nije za rekereativnu svrhu i sa tim se mora ozbiljnije i to sto cill kaze, ako ti treba za lek, kako ne mozes kod kuce da radis, ko ti brani i zasto ako je situacija jasna. kupovati nesto na "poverenje" nije isto kao kupiti birano brendirano seme i sam sebi napraviti ulje. ako radis sam ze sebe u svom domu niko ti nista ne moze, ne pricas okolo i nema nacina da "padnes" a za par meseci imas svoje ulje, i znas sta imas
Moj putAMBASADOR

feb 2015.

i ja bih ti savjetovala da ne ideš naglo s povećavanjem doze. slab si i iscrpljen, zadnja stvar koja ti treba je reakcija na previše ulja, vjeruj mi. teško je odmah na prvu reći da li je reakcija od ulja jer i inače imaš probleme s probavom, a s uljem si tek sinoć krenuo. pokušaj jedan period bez kokosovog pa ćeš vidjeti. i samo polako, naravno da su očekivanja velika nakon svega što si prošao, ali nemoj si stvarati još dodatnu napetost, ulje će djelovati ako je sve napravljeno kako treba.

feb 2015.

tako je, al to ne mozes znati ako ga pravi drugi... zato sam svoj majstor u kuci i sve na mestu ;)
blacksmith79ISTRAŽIVAČ

feb 2015.

Slažem se s vama. Znam, nemam opravdanja osim spleta nesretnih životnih okolnosti. Jako zajebanih ( ne govorim samo o bolesti ). Jedina opcija mi je, i zadnjih nekoliko dana intenzivno razmišljam o tome, da uzgojim jednu biljku u stanu ( samo za jednu imam mjesta ) i kad se oporavim, učinit ću sve da to nekako provedem u djelo.
Moj putAMBASADOR

feb 2015.

upravo tako power. sve mi se čini da svi koji smo postali na medicini, a koji smo kupili ulje nekako nismo bili baš prezadovoljni istim, ali evo iskreno se nadam da će naš kolega biti zadovoljan, a ako ne, @blacksmith79 upregni braleta da uzgoji par biljoza za tebe! :)

feb 2015.

pa i to je ok, nabavi fem menku i odradi jednu kako treba, uz malo srece dobijes 200gr+ i to je lepa kolicina za kvalitetno ulje a sigurno ce te izaci jeftinije nego da kupis 4x5ml ulja. naravno, u takvim situacijama se ne gleda na pare, al opet, bitno je da znas sta si zasadio i da sam napravis ulje, onda je to to i mozes biti siguran u kvalitet, sretno drug
blacksmith79ISTRAŽIVAČ

feb 2015.

Hvala, prijatelji :)
blacksmith79ISTRAŽIVAČ

feb 2015.

Uvijek nastojim poslušati pametan savjet. ;) Čim mi bude bolje, krećem u realizaciju.

feb 2015.

Ja bih samo dodao da to sto se tice spavanja nema nikakvih pravila. Ako ne mozes zaspati probaj ulje uzeti mnogo ranije. Najbitnije kod ulja je sto ti donosi pozitivu u zivot. Ako od njega ne mozes spavati onda bas i nije 100% pozitivno tako da pushti se prica rick-a simpsona i ostalih. Nadji sebi mjeru kada a svakako kreni polako vidjeces da vremenom ide mnogo lakse. Bolest je bazirana na stresu a sama bolest stvara jos vise stresa. Neprestani krug stresa. Tako da ulje treba pomoci da se vrati pozitiva u zivot.
tpaketc2cISTRAŽIVAČ

feb 2015.

Kokosovo ulje je obavezno poslje svake konzumacije ulja kanabisa, ako ti nepase miris kokosa imas i bez mirisa, te dva tri dece vode poslje toga
mazarLEGENDA

feb 2015.

http://www.everydayhealth.com/crohns-disease/how-sleep-affects-crohns-disease-and-digestion.aspx Melatonin si nabavi za san....
Moj putAMBASADOR

feb 2015.

@tpaketc2c ništa na ovom svijetu nije obavezno, a za kokosovo ulje sam mu napisala da ne mora ako mu ne paše u smislu PROBAVE, a ne mirisa. Zadnja stvar koja mu trenutno treba je nešto što će mu ubrzati rad crijeva

feb 2015.

Podrška i od mene ,ulje ce pomoci da se stolica unormali, postiče da se crevna flora brže obnavlja, meni je celo pomagalo i pri ostecenom zivcu( hiruskom greskom) neboli me od kako ga redno konzumiram! Sve najbolje ti želim i jedan veliki:respect: za sve sto si podelijo snama!:sun2:
ludPOZNAVALAC

feb 2015.

druze u vezi tvoje bolesti.. dobar strain.. jack 47.. odlicna je za lecenje te bolesti. citao sam o njoj dosta veceras,pa da ti pomognem koliko mogu.....
Snjezana1971AMBASADOR

feb 2015.

Pročitao sam sve od početka i evo da i osobno pripomognem raspravi i možebitnim savjetima(ako si pročitao dnevnik koji ti je kolega linkao) vidjet ćeš naša iskustva pa s obzirom na ine komplikacije i da je Chron(žena je imala 11 operacija) u pitanju najgora je opcija neznati s kakvim "uljem" imaš posla jer ti neće sva pomoći adekvatno te su moguća i prvotna razočarenja kad očekuješ brzu pomoć i djelovanje s obzirom na stanje u kojem se nalaziš. Tražiš isključivo ulje bogatije THC-om te min 18% kako bi ti ublažilo bolove i navelo da bolje spavaš(od takvog ulja možeš zaboraviti dnevne obaveze jer si slabo funkcionalan). Žena pije poprilično velike i jake supstance protiv bolova i kad smo krenuli sa uljem(dakako kvalitetnim i opet hvala svima koji su pomogli) žena je cca 3 tjedna svašta prošla glede iskustva i djelovanja na organizam ali je spavala kao beba i kaže da se nesjeća kad se toliko odmorila i stvarno došla k sebi te je to vrlo pozitivno iskustvo te je promjena nastupila glede djelovanja ulja u cca 2-3 dana dakle jako brzo, naravno krenuli smo s malim količinama ali imaš sve u dnevniku glede konzumacije. Žao mi je kad pročitam takve slučajeve, a nemočni smo glede sustava i inih problema da imamo adekvatno liječenje kad medicina udari o dno, a neželi priznati nemoć i neznanje već bolesne zavlaći i oduzima im potrebito vrijeme za djelovanje i ine opcije glede alternative kojoj je jedini nedostatak iskustvo s teškim oboljenjima(sve je to individualno i nema slučajeva koje bi mogli uzeti kao početak te po njima i sebi pomoći nažalost) te traži vrijeme koje nažalost i nemamo previše kako bi isprobali sve mogčnosti pa smo prisiljeni gubiti vrijeme i tražiti što nam pomaže i kako čemo brže do potrebnog lijeka u ovom slučaju do "ulja" koje stvarno pomaže. Sretno, ako ikako možemo pomoći tu smo.
tpaketc2cISTRAŽIVAČ

feb 2015.

Zamoliću te lijepo ako nešto neznaš pitaj onda pitaj i nemoj tvrditi ono što neznaš . a to je Zašto se konzmira ulje kokosa uz ulje kanabisa ???? Ili što će naj bržim putem donjeti ljekovite kanabiode do oboljelog mjesta i preko kojeg organa????? Peta je godina kako sam izlječio kancer na sebi isad sam po medicini u remisiji još 10 godina da budem izlječen i trošim ulje godinam radi drugih dijagnoza. Pratim uz to još dvadesetak osoba koje se lječe od teških kancera pa i one bez želudca i debelog crijeva samo sa tankim cijevom i znam što pišem. Ovde treba čovjeku spasiti život a ne pisati ne provjerene teme.Toliko!!

feb 2015.

@tpaketc2c Zamolio bi da pišete sa manje tenzija. Sve se može reći manje napadnim riječnikom. Ukoliko mislite da neko nije u pravu navedite protiv argumente zbog cega to nije istina.
tpaketc2cISTRAŽIVAČ

feb 2015.

preko glavnih filtera u organizmu jetre i bubrega te krvi kanabiodi dolaze uz pomoć ulja kokosa u krvne žile arterije do oboljelog mjesta koje je upaljeno ili kancera koji je već prokrvljen novim žilama osobito onih koji nisu operabilni.
tpaketc2cISTRAŽIVAČ

feb 2015.

Zašto ulje kokosa jer ono naj prije preko glavnih filtera u organizmu jetre i bubrega te preko arterija donese ljekovite kanabiode u upaljene dijelove probavnog trakta i prokrvljene kancere novim žilama osobito onih tumora koji nisu operabilni. Evo i jedan link dobrobiti osobito za Cronovu bolest http://matrixworldhr.com/2012/06/25/vise-od-100-razloga-za-koristenje-kokosa-kao-kucnog-lijeka-za-prirodno-poboljsanje-zdravlja/

feb 2015.

svako ima svoj neki sistem i to je OK ali to nije opravdanje za napadanje na bilo koga... ja sam prvi spomenuo da mu nije potrebno kokosovo pogotovo ako mu ne odgovara jer i mi konzumiramo ulje godinama bez kokosovog i nismo jedini al ocito nisam upucen....sto se tice pisanja o lijekovitosti raznih biljki netreba vjerovati svemu sto pise jer prvi i osnovni razlog pisanja o istima je marketing i prodaja jer sto jucer nije valjalo danas je zdravo i obrnuto kako pase onima koji prodaju ...kokosovo sigurno ima svoja lijekovita svojstva ali nisi pojasnio na koji nacin ono transportira kanabioide?
Moj putAMBASADOR

feb 2015.

@tpaketc2c čitala sam na mnogim mjestima da se kokosovo i kanabisovo ulje koriste zajedno. Sve je to u redu, ali nismo svi isti i ne odgovaraju nam svima iste kombinacije. Žao mi je što si imao ružno iskustvo u svom životu i sretna sam jer si se uspio izliječiti. Nije na meni da kolegi pokretaču teme govorim što da radi, kao što to nije ni na tebi. Tko bi od nas mogao preuzeti toliku odgovornost za čovjeka, pogotovo jer nismo svi medicinske struke? Ali stvar ovog mjesta na kojemu se okupljamo je da podijelimo VLASTITA iskustva. Meni osobno nije odgovaralo kokosovo ulje i zato mi je ljudski reći čovjeku neka pokuša i ovako i onako, jedino tako će znati što mu bolje odgovara.
tpaketc2cISTRAŽIVAČ

feb 2015.

Pošto nisam biolog, kemičar, nutricionista,liječnik nego povremeni iscjelitelj sa par semestara žuljanja klupi na katedri o ljekovitom bilju, tako da znam nešto i teorije ali opet što napišem skeptici imaju svoju teoriju pa evo opet copi paste link. Postoji ulje kokosa bez okusa i mirisa i kao takvo nikome nije teško za popiti., dok obično kokosovo ulje po okusu nepaše ni meni. Doza ulja je jedna jušna žlica http://matrixworldhr.com/2013/12/28/medicinsko-cudo-kanabis-u-kokosovom-ulju/
Snjezana1971AMBASADOR

feb 2015.

Pošto se radi o Chronovoj bolesti koja je sama po sebi specifićna što osim crijeva kad je u pokretu napada sve živo tj. nema organa ili dijela tijela koji je izuzet od mogučih oštećenja(osim kad je u remisiji dakle miruje) mislim da bi bilo dobro da kolega napiše i što koristi od lijekova što je isto jako bitno, naravno u igri je i način prehrane te alopatska medicina koja kaže/tvrdi da oboljeli nesmije dizati imunitet kako se bolest nebi pokrenula ako je u remisiji(što je dobro dok je tako). Dakle lijekovima se imunitet konstantno ruši tako da ako se bilo što koristi od toga slabe koristi(probali smo s uljem crnog kima i još neke kombinacije te nismo skoro ništa postigli cca 5mj korištenja osim što je žena imala bolji apetit dok sva ostala dobrobitna svojstva nije osjetila, isto tako tinkture kurkume usporedo s tim uljem) radi imunomodulatora konkretno žena koristi Imuran i Pentasu trenutno što se tiće same bolesti tj. Chrona i jedno vrijeme kortikosteroide kad je upalni proces bio aktivan. Situacija je kompleksnije nego što se misli i kolega zna u kakvim je sve problemima i mukama te znam da želi u što kraćem vremenu pomoći sebi i olakšati sve tegobe dakle uskraćen je vremenski s inim isprobavanjima što i kako(sve smo to i sami prošli i prolazimo nažalost,teško je naći slićan slučaj pa se ravnati po njemu) ali brzog oporavka jednostavno nema i najbolje što se može u kratkom vremenu pokušati riješiti "bolove" što će sigurno ulje ako je kvalitetno pomoći vrlo brzo. Dakle "ulje" s visokim postotkom THC-a pod obavezno, a ukoliko se može i korisnik podnosi "dim-pušenje" može si trenutno i tako pomoći glede bolova jer i to u nedostatku ulja poprilićno pomaže i tu opet igraju ulogu financijske mogučnosti naravno dok si nekako neosigura sve potrebno.
blacksmith79ISTRAŽIVAČ

feb 2015.

Pozdrav svima. Trenutno sam u stanju napisati par redaka, pa vam se javljam. Dakle, nakon tri dana terapije uljem količine 1 zrno riže uvečer, četvrti dan ( sinoć ) sam krenuo sa 2 zrna riže. Do sad nisam imao apsolutno nikakvih psihoaktivnih učinaka, osim što uspijem odspavati sat-dva više na noć, ali još relativno slabo spavam i iscrpljen sam ( moji mi doslovno donose hranu u krevet ). Jučer me bolilo toliko da sam razmišljao o odlasku u bolnicu, ali sam odlučio pokušati izdržati i vidjeti što će se dogoditi kad povećam dozu. Imam 5-6 proljevastih stolica na dan. Sad je 9.20 ujutro i već me počinje boljeti. Najlakše mi je kad se stavim na dijetu i ne unosim hranu dan - dva ali trenutno sam toliko slab ( mislim da imam nekih 55-56 kg na 182 cm visine ) da moram jesti. Najradije bih odmah danas povećao dozu za još jedno zrno ( kad već ne djeluje na psihu ), ali strah me jer ste mi rekli da to nije pametno. Kupili su mi Melatonin i večeras ću ga uzeti, pola sata ili sat nakon ulja. Možda se bar naspavam. Također sam počeo uzimati i kurkumu. Ako se stanje uskoro ne promijeni na bolje, bojim se da ću morati opet u bolnicu, gdje će me bombardirati svim i svačim, zakiseliti organizam, izmučiti... Ne želim..

feb 2015.

mislim da nemas adekvatno ulje, za bolji san i protiv bolova ti treba ulje sa dosta thc-a, a tu je onda i psihoaktivni ucinak, kod cbd ulja situacija nije bas takva, cbd nema psihoaktivno dejstvo
Snjezana1971AMBASADOR

feb 2015.

C: "Zanima me piju li se dalje i lijekovi dok se konzumira ulje ( skidam se polako s tableta, ali još uvijek pijem nekoliko dnevno )." Svašta pišeš ali nisi naveo o kakvim tabletama se radi, sa nekih se smiješ skinuti, a neke ćeš morati skroz uzimati jer u protivnom bi ti se mogao destiti "zapetljaj crijeva ili prestanak rada istih) već sam naveo da je situacija kompleksna te moraš paziti što i kako uzimaš i što jedeš, a izbjegavanjem hrane nećeš si ništa dobro napraviti jer organizam uzima sam od sebe dok god ima što(to je sukus tvog stanja i kilaže) pa dobro razmisli ako neželiš završiti u bolnici i infuzijama.Znam o čemu prićam jer imam ženu koja slićno živi i bori se s istom bolešću te njezinim nuzproduktima.Trebaš jesti 4-5 puta dnevno po malo par žlica juhe(kuhana brokula i prokulice jako jednostavno zdravo i dobro te kuhana jaja barem 2x2kom u toku dana npr. doručak i večera).Moraš JESTI jer u suprotnom si više škodiš nego što činš dobra tako da bez ishrane i konzumacija bilo kakvih pripravaka je upitna.To je inaće nuzprodukt Chrona da odbija organizam uzimanje hrane pa se radije tjeraš na glad nego da nešto prisilno pojedeš i činiš si krivo i sa ženom radi toga ratujem.Samo da ti kažem da žena ima od 10 do 15 stolica dnevno i kad se dese dani da ide 5-6 puta onda je sretna kao malo dijete kad dobije igračku, vjerujem da češ znati kakvi su sve problemi sa tolikim odlaženjem na wc nažalost ali još uvijek se bori usprkos svima koji joj nisu dali nade za život i borbu i netreba se prestati boriti. S obzirom kako koristiš "ulje" i tvoj opis istog navodi da imaš neko s manjim postotkom THC-a.U našem dnevniku smo se osvrnuli na neke vrste koje smo koristili i sve doslovce zabijaju u krevet i žena je imala velike koristi od istih, pa i kad nije bilo ulja od nabavljenog što je "dimila" neka domačica vjerujem ali je bila fino/blago ušlagirana pa mi je neshvatljivo djelovanje istog ali naravno to uvelike ovisi i "kakve/koje" lijekove koristiš i u kojoj količini što nisi napisao premda sam u prošlom postu naveo kako bi bilo od velike pomoći da znamo s čim imamo/imaš posla.
blacksmith79ISTRAŽIVAČ

feb 2015.

Trenutno uzimam: Salofalk, 2 puta na dan po 2 tablete od 500 mg ( znači 2 grama dnevno ) Za ostale bolesti: Phemiton ( barbiturat, za sprečavanje epileptičkih napada ), uveli su mi ga nakon operacije mozga. Sad su mi smanjili dozu, ali još 2 mjeseca ga moram piti. Seroxat ( 20 mg ), za psihu, 1 i pol tableta dnevno Leponex ( 25 mg ), isto za psihu, 1 i pol tableta dnevno Iron Complex + ( kompleks vitamina, željeza, folata, mangana..), 2 tablete dnevno L-glutamin ( aminokiselina ), 1 kapsula dnevno Inače, tokom proteklih 20 godina moje bolesti, svašta su gurali u mene, teško mi se svega i sjetiti. Među ostalim velike doze kortikosteroida ( koji su mi izazivali strašne nuspojave ) i Imurana. Kad završim u bolnicu, odmah me, za početak, stave na koktel antibiotika. Primao sam, također, i tzv. biološku terapiju punih 5 godina ( zadnje što je izašlo za Crohnovu bolest ), konkretno govorim o govnu zvanom Remicade ( kojeg su u medijima znali zvati "kancerogeni lijek" ).
tpaketc2cISTRAŽIVAČ

feb 2015.

Pemiton je teška droga u rangu heroina za koju moraš imati dupli recept i osobnu kartu pri podizanju u ljekarni. Meni osobno uništio moju jetru i teško se skida sa njega i zato sam već godinama na ulju. Tako da nije ni čudo što nemožeš zaspati a tako je bilo i meni dok se nisam uspio skinuti sa njega, krvavo ali sam uspio
mazarLEGENDA

mar 2015.

Jesus a to je legalno.... Nešto grdo ne štima u ovom društvu, no to već odavno znamo.....
Snjezana1971AMBASADOR

mar 2015.

Sve je to isto ili slićno Pemiton,OxiContin,Sevredol,Metadon i ini supstrati morfija,heroina te ih se svrstava u 3 grupu opijata dakako ima ih još gorih u 4 grupi jer smo prićali sa anesteziologom koji radi za Palijativnu skrb, a mnogi znaju o kakvim je tu bolesnicima rijeć(uglavnom umirućima) tako da smo dobili dosta novih informacija glede mogučeg liječenja najtežih bolesnika(kojima se pokušava smanjiti bol, jer nismo mogli ništa promijeniti glede terapije jer su oni ipak zaduženi za davenje svega navedenog) i dok je god lijek farmaceutski obrađen dozvoljeno je "SVE". Pošto je žena bila na raznim medikamentima glede smanjenja bolova mislili smo da je skoro u vrhu glede (Lumidol,Tramadol, ini flasteri Transtec) ali još nije zagazila u sam vrh opijatnih sredstava koji su naravno dozvoljeni i blagoslovljeni od strane struke i farmacije:fuck:. Naravno za sve navedeno većinom ide na 2 recepta i osobnu iskaznicu ali očito draga nam biljka nespada ni u jednu od navedenih već ju se klasira kao "drogu" koja odmaže dok navedeni samo pomažu naravno pod okriljem farmaceutskih lobija i struke:fuck: nažalost.

mar 2015.

Pozdrav svima :) Želim s Vama podijeliti jednu informaciju, koja bi mogla biti od pomoći.. Naime, jednom mom poznaniku je dijagnosticirana Chronova prije 7god. i pokušao je doslovno sve, ali s ničim nije bio zadovoljan, pa je krenuo sa vegetarijanstvom, reikijem, meditacijom i yogom i sa sigurnošću kažem, danas je potpuno zdrav zahvaljujući tome! :) Ne gubite nadu.
tpaketc2cISTRAŽIVAČ

mar 2015.

Bez mjenjanja prehrambenih navika i prelaza na vegetarijanstvo nema lijeka za ovu opaku bosest. Kvalitetno ulje će samo smanjiti bolove i samo dio simptoma a prehrana je ta koja mijenja uzrok bolesti. Oboljeli od ove bolesti su se puno bolje osjećali poslje klistiranja ( čišćenja crijeva). Neki su se klisirali sa 800ml u dozi crne kave bez šećera. Ima na netu par naučnih studija na tu temu
Snjezana1971AMBASADOR

mar 2015.

Neke alternativne metode nisu moguće kod određenih bolesnika koji imaju Chron/Ulcerozni kolitis jer sve ovisi s kakvim su se problemima javili u bolnicu i koje i kakve su sve kirurške zahvete/postupke prošli s obzirom na postavljenu dijagnozu zato i je sve jako kompleksno i zavisi od slučaja do slučaja.Klistiranje se nikako nepreporuća na svoju ruku pogotovo oni kojima je uklonjeno "debelo crijevo" radi krive dijagnoze ili koji su bili operirani radi fisura/fistula to su najveći problemi glede tog oboljenja i radi toga su većinom završili na stolu i po nekoliko puta.U nekim slučajevima nije ćak moguć ni rektalni/kolonoskopski pregled bez uspavljivanje iz gore navedenih razloga(teži slučajevi) pa treba pripaziti glede davanja bilo kakvih savjeta/prijedloga bez dobrog poznavanja bolesne osobe i njegovog stanja. Dosta o tome ovise i savjeti glede yoge,vegetarijanstva pa i neizbježno financijsko stanje osobe koje je nemoguće izbjeći dakle treba biti i financijski sposoban sve to pratiti i priuštiti si o čemu mnogi mogu samo sanjati.Vjerujem da ima dušebrižnika(za ovakve stanje conta od 2.000kn za život pa neka sve ispoštuju što tvrde naravno treba podmiriti i režije npr. umirovljenici) koji kažu da ništa što se tiće zdravlja nije skupo ali to je klasična neistina i nemoguća misija za bolesnog jer dosta ljudi bi si i samo pomoglo pa i nebi tražili savijete i pomoć da si sve mogu priuštiti i kupiti jer na netu ima mnogo dobrih savijeta i opcija ali bez financijskih mogučnosti "0" poena. Volio bi da sam u krivu ali znam kakvo je "naše stanje" i neodudaramo od gore navedenog jer ako imaš na raspolaganju max. 2.500kn sve spada u fantaziju glede bolesti i svih potreba za liječenje premda znamo što bi nam pomoglo i ublažilo stanje ali nam je nedostižno nažalost nemamo ni za sve potrebite lijjekove jer sve što iole valja se plača i nepokriva zdravstveno u cijelosti. Samo primjer s osobom koja ima Chronovu bolest i odudara od prosjeka je gosp. Denis Latin i kako se on s tim nosi glede financija i mogučnosti u odnosu na nas i nama slićne umirovljenike nažalost istina je surova i neumoljiva.
Moj putAMBASADOR

mar 2015.

definitivno, klistiranje ni u ludilu, pogotovo kod slučajeva kakve je snježana1971 opisao

mar 2015.

Sa mnom na yogu idu dvije osobe sa Chronovom.. Ženi fali pola crijeva (tako sam načula, ne razumijem se baš), dok je drugi izliječen zahvaljujući onome gore što sam nabrojala .. (tako tvrdi, tako izgleda!) Eto, rado bi vježbala sa ljudima koji žele naučiti neke asane (vježbe), a nemogu si priuštiti satove.. Znanje o tome je neprocjenjivo i mora se dijeliti.

mar 2015.

Vježbati bilo šta i zdravo jesti je recept za zdravlje ili ozdravljenje.Bez vježbe i prejedanje lošom hranom put je ka bolesti.
Snjezana1971AMBASADOR

mar 2015.

I sam sam upoznao par osoba kako sa Ulceroznim tako i sa Chronom(ima osoba koje nisu bile na nijednoj operaciji te kojima je bolest ispravno i na vrijeme dijagnosticirana pa čak i normalno žive bez nekih večih problema i reguliraju istu s lijekovima) pa sam čak bio i na nekim seminarima gdje su predavanja vodili ugledni internisti gastroenterolozi sa inim slučejevima koje su navodili te isto tako i sve komplikacije koje doleze s bolešću kao i možebitna stanja glede iste, te su neke osobe normalno funkcionirale i bile radno sposobne dok druge sa večim problemima glede bolesti(4-5 i više operacija to nisu mogle biti) i skroz su po bolnicama i imaju velikih problema te se neki i nisu sposobni brinuti za sebe a kamoli vježbati nešto ili raditi.Sve zavisi od slučaja do slučaja ali znam kakvih mi osobnih problema imamo da se znalo desiti da je žena toliko oslabila da nije mogla do wc-a nažalost i toga je bilo(a onda pisanja da bi bilo dobro odraditi za sebe grow su samo puke fantazije i želje i da osobno nisam pokušao žena to nije bila u stanju tako da i mnogi oboljeli kako ovdje na forumu tako i u životu jednostavno mogu nešto htjeti i željeti ako nisu sposobni djabe htjenja pa i potrebe kao i mišlje da će si pomoći i da je to jedini put koji im preostaje, kad medicina digne ruke od njihovog slučaja, naravno ovakvih situacija nema puno ali ih ima, a nekome nametnuti krivnju da mu i nije pomogao a mogao je može samo stvoriti velike probleme glede obitelji/prijatelja). Mnogi i sami navode ako se nešto radi treba to odraditi u tišini i sam sa što manje priće ali kako u ovakvim slučajevima nešto raditi i sebi pomoći pa vjerujem da je i kolega barem kako navodi u velikim problemima i pitanje je može li on to sebi sam odraditi(mislim dakako na fizičku mogučnost jer tu ima poprilično obaveza oko uzgoja ako se želi nešto izvući).Ako se nešto iole zakomplicira i mora u bolnicu iz nekog razloga sve propada, a takvi bolesnici su uvijek na pola puta do bolnice nažalost volio bi da nisam u pravu ali znam kako prolazim sa ženom i naša iskustva nisu baš najbolja. Dakako kolegi želim sve najbolje i volio bi da griješim u svojim izlaganjima barem glede njega i njegovog stanja ta da si što bolje olakša ine probleme i na što lakši način. Ako možemo pomoći na bilo koji način tu smo makar i savjetom i iskustvom kojeg nam nemanjka glede same bolesti.
blacksmith79ISTRAŽIVAČ

apr 2015.

Pozdrav svima Razmetni sin se vratio:) Napokon sam u stanju napisati koju riječ. Naime, nedavno sam otpušten iz bolnice gdje sam proveo više od tri tjedna. Bolovi nisu jenjavali, kao ni proljevi, imao sam povišenu temperaturu, i jednostavno nisam htio doma čekati da se stvari zakompliciraju. U bolnici su me napunili antibioticima, albuminima, kalijem... Napravili su mi MR stomaka i još neke lakše pretrage i rekli da imam suženje na spoju tankog i debelog crijeva ( što meni nije ništa novo, živim s tim više od 10 godina ) i zaključili kako bi oni to voljeli kirurški riješiti. Kirurg me pregledao i rekao da on to u ovom trenutku ne bi dirao, ali da se pripremim za operaciju u bližoj budućnosti. Kad su mi se krvni nalazi malo popravili, otpustili su me na kućnu njegu. Još uvijek sam trpio bolove i isti dan sam iznova započeo terapiju uljem. Sad sam na tri zrna uvečer i jedno ujutro i zadnja dva dana ( otkako sam na ovoj dozi ) nemam posebnih bolova ni povišene temperature. Stolica mi se popravlja. Apetit mi se vratio i dobro spavam. Nadam se da ću uspjeti izbjeći operaciju. Toliko od mene za sad. Nadam se da ste svi dobro i da vas zdravlje služi. Čitamo se.
blacksmith79ISTRAŽIVAČ

apr 2015.

Pozdrav svima. Evo, da javim kakvo je stanje. Trenutno sam na 8 zrna dnevno. Sutra je veliki dan - zadnje povećanje doze. Od sutra sam na 3 puta 3 zrna, i tako do kraja terapije. Bolovi su manji, smanjio se broj proljeva, apetit i san zadovoljavajući. Želio sam vas pitati u vezi jedne ( i jedine ) nuspojave: izgubio sam okus na jeziku. Slatko još nekako osjetim, ali slano nikako. Hrana mi je kao blato. Da li još netko ima iskustva s ovim? Hvala

maj 2015.

Uz ulje kanabisa predlažem i tinkturu od psilocibina koje se također uzimaju kod multiple skleroze jer obnavljaju stanice mozga koje ta bolest ubija. Općenito ta tinktura obnavlja tkivo i stanice pa ima smisla uzimati je i kod kronove bolest s obzirom na očtečenje crijeva ali i smanjenje stresa koji hrani bolest. Ta se tinktura uzima i kod depresije, akksioznosti, PTSP-a... Blagotvorno djeluje na mozak i ,holistički, na cijelo tijelo. Moja cura ima kronovu bolest pa joj dajem ulje kanabisa i tinkturu od psilocibina... Tek smo počeli ali mogu reći da je bolje...Što se tiće ulja ja baš istražujem koja vrsta bi bila najbolja pa da mogu saditi i raditi uklje sam...ako netko ima kakvu informaciju... Također, odlična stvar koja obnavlja tkivo je i hidrogen peroksid (35% food grade, ne onaj za rane ili frizere...) Odličan holistički ljhek... http://www.ivantic.net/Ostale_knjiige/Zdravlje/hidrogenperoksid.htm Za oči postoji i jedna vrlo interesantna biljka koja se upotrebljava u plemenima južne Amerike u obliku kapi koje se zovu Sananga Moj prijatelj je izlječio jednog dečka koji je imao rak na mozgu...sa uljem mu je "skinuo" tumor a sa hidrogenom oporavio mozak jer hidrogen, kao i psilocibini i npr. ayahuasca obnavljaju moždane stanice... Sretno ;)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se