VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaCorona virus - Vaša iskustva
LEGACY

Corona virus - Vaša iskustva

303 odgovora18,147 pregleda

nov 2020.

Pokrenuta je tema vezana za korona virus ali je otiala u rekla kazala fake news temu pa je zatvorena. Ono ato nas mo~da sve viae zanima su vaaa li na iskustva ukoliko je neko prele~ao ili zna nekog da je prele~ao. Takoe dobijam utisak da duva i manje oboljevaju ali sad su to uglavnom neke apekulacije u mojoj glavi. Pa eto malo da vidimo ako je mogue kako i na nas uti e ova bolest. `to se mene ti e ja mislim da sam dobio koronu joa u februaru proale godine. 3 dana sitna temperatura i nekako druga iji osjeaj kao da nije grip. Tada joa nisam ni nasluivao da je korona. A mo~da je bio i svinjski grip koji je harao tada. Dosta drugova, kolega i poznanika se razboljelo. Veina je imala blage simptome gripe dok su par njih proali pakao i mjesecima ve nisu najbolje. Svi postovi koji nisu vezani za li no i provjereno iskustvo e biti obrisani.
mesterZMAJ

nov 2020.

Duva i manje oboljevaju? Prosim lepo neke argumente za to. Znam osobno jedno 10+ ljudi koji su dobili koronu (do prije 2-3 mj. nisam znao nikog). Jako je individualno, ljudi u 30-ima i 40-ima takoer imaju jake simptome (a ne kako ka~u da samo stariji imaju) kao ato su temperature 38-39C+ po 10-14 dana i ne uspjevaju skinuti temperaturu. Zna pre i na plua. Znam za slu aj gdje se smanjio udio kisika u krvi ispod 90% pa je osobi pru~ana terapijom kisikom (da je izostala, vjerojatno bi osoba umrla) i tak. Ukratko, veina ka~e da je nona mora, kod manjine je proalo "bezbolno" usporeujui s ovima gore (zna i imali su manje simptome od par dana, ve poznate i vrapcu na grani).
StipeZMAJ

nov 2020.

Mamina prijateljica medju prvima dobila u hrv. Skoro mjesec dana temperatura ne pada, teska upala pluca, respirator.... potpisala papire za testne lijekove protiv hiva i sarsa ak se dobro sjecam. Nakon dan-dva joj je bilo bolje (pretpostavljam od tih lijekova). cca 50ak godina zena, nepusacica, bez zdravstvenih problema. Sad je ok al jos sumnjam da ce joj se pluca ikad do kraja oporavit. Druga mamina prijateljica prosli tjedan zarazena preko sina. 3-4 dana lagana bol u ledjima, njuh-okus nesto na par dana i sve ok. 50g+ Stric zaglibio u nekoj Poljskoj bolnici slucajno, pozitivan na koronu. 20ak dana je bio u bolnici. 16 dana samoizolacije i par dana testovi i provjere. Isto par dana njuh-okus-blaga temp.... sve ok. 60+ godina Poznanik zarazen, par dana temp, okus-njuh. sve ok Od jednog clana sa foruma je kuma bila zarazena, ista prica, par dana njuh-okus-temp i sve ok. to je sto ja znam provjereno

nov 2020.

Od ovih prijatelja svakodnevnih duvaca jedva su osjetili koronu pa uklju ujui i mene ako sam je dobio. Kao ato rekoh u prvom postu ista nagaanja. Zato sam i potegao temu.
Planer80LEGENDA

nov 2020.

Ja pre dve nedelje bio na slavi, sreom sve mlai ljudi i njihova deca... bukvalno 5 dana posle, svi pozitivni sem mene (klinac preneo roditeljima a oni dalje). Naravno, kao kontakt i meni nabijali ono sr**e u nos pa posle mi vadili krv, test na antitela. Ka~u ima antitela, zna i prele~ao. Nikakav simptom nikada, u kontaktu bio svo vreme sa mojima, stariji ljudi + vrlo rizi na grupa... Ka~em svom doktoru da nema aanse da sam prele~ao, zarazio bih nekog od malobrojnih ljudi sa kojima sam stalno bio u kontaktu, a i sem toga, ne vodim zdrav ~ivot (vidite vi ovde ata jedem, ata pijem i ata gajim), mene prehlada baci u krevet. Ka~e mi doktor (to je onaj moj "izabrani" lekar kako to kod nas ima) da mu je to jako zanimljivo i da je pro itao da ljudi koji su u kontaktu sa ~ivotinjama (ma ke naro ito) imaju ve antitela spremna na razne korona viruse, a zna od ranije da sam bio ujedan od strane i ma aka i pasa viae stotina puta, bez infekcija (bavio sam se i socijalizacijom, privremenim smeatajem do udomljavanja svega i sva ega). Koliko god da mi ovo ima smisla, toliko mi i zvu i kao glupost. U svakom slu aju, svi sa slave su sa slabim simptomima. Neki imaju proliv i povraanje a drugi kaaalj i gubitak ula mirisa/ukusa. Ja ok i dalje, pre par dana mi istekla obavezna izolacija koju sam poatovao, zbog drugih za svaki slu aj. Eto to je moje iskustvo, ne mogu ja kratko pa da me ubijea...
VirtualHLEGENDA

nov 2020.

Pozdrav ekipa! Evo cisto moje iskustvo.... Ja sam cini mi se bio jedna od prvih zrtava korone u Njemackoj, jer sam na samom pocetku ovo sve fasovao, samo je u mene trajalo 24 sata, poslje 24 sata nisam vise imao simptoma, samo sam morao u karanteni 2 tjedna biti. Dok recimo moje kolege i prijatelji ovamo koji su zaradili koronu su malo teze prosli kroz to. Visoke temperature danima u komadu, otezano disanje, itd itd..... I da, cak sam u Njemackoj zato sto sam radio za vrijeme korone dobio od Drzave i grada 1500€ naknade haha.
GrowHaxPOZNAVALAC

nov 2020.

Evo da kazem iz prve ruke vezano za koronu i duvanje. Razboleli smo se svi porodicno, jedan po jedan. Ima nas 6 clanova, ukljucujuci baku i deku koji imaju preko 80. (Svi smo zivi i zdravi.) To je bilo krajem marta. Sto se tice simptoma, temperatura jedan dan 37.2, drugi dan nista, treci dan 39. Nije ni to strasno, kao sto je bio gubitak snage. Probudim se, pomislim kako sam ozdravio, spustim se do kupatila i vec izgubim snagu. Reko kad vec ne mogu nista da radim, ajde da zapalim jednu. I tako sam ja svaki dan jednom dnevno pusio. Zaboravio sam i da sam bolestan, nisam bio voljan da se pomeram ili bilo sta radim, pa nisam ni imao na sta snagu da gubim. Gledanje filmova, igrice, hrana... Ne mogu reci da sam ozdravio zahvaljujuci kanabisu, ali mogu reci da sam to prebrodio mnogo lakse, nego sto bih bez. Zarazen sam i drugi put, bez simptoma. To sam saznao prilikom testiranja koje je bilo potrebno za prelaz granice.
rincheLEGENDA

nov 2020.

Osobno se nisam zarazila, barem nisam imala nikakvih simptoma, a kroz tjedan dana cu ici raditi seroloski test kako bi se vidjelo jesam li nekada prije bila izlozena virusu. Dosta mojih prijatelja i kolega je zarazeno i uglavnom nisu imali nekih tezih simptoma zbog kojih bi morali ici u bolnicu. Simptomi su im stvarno bili raznoliki, od temperature koja je trajala doslovno par sati, osipa, gubljenja mirisa i okusa, proljev, povracanje, pa do onih koji su testirani zbog toga jer su bili u kontaktu s nekim i ispali su pozitivni, a apsolutno nikakvih simptoma nisu imali. Onaj ruzniji dio je da je umrlo jako puno ljudi od 50 pa do 99 godina, oni koje znam jel, al je vecina 85+ godina sa svakakvim bolestima. Jos mi je fascinantno kako je neke ljude koje boluju od demencije ili alzheimera fakat puklo. Zarazeni su, nemaju nikakvih simptoma ali covjece, to je ludo 100 na sat. Kazu da sam virus moze opstati u tijelu jako dugo i da mjesecima kasnije, test i dalje moze biti pozitivan.
Mars1987POZNAVALAC

nov 2020.

Jedan kolega na poslu je bio zara~en i onda smo se svi testirali. Ja sam bio pozitivan na PCR testu. Nikakve simptome nisam imao, evo proslo je mesec dana od tada, ja se nikad lepse nisam osecao....

nov 2020.

Moj je ujak dobio koronu, ima 67 godina, bio 3 dana u bolnici, malo kiseonika mu dali i nakon toga kui, ni on se "nikad lepae nije oseao" :)):rasta:
pannonianLEGENDA

nov 2020.

Sestra, aogor, dva neaka. Neacima njuh, okus, svima lagana temperatura. Od radnog kolege baba i dida(znam ih dobro), kroni ni bolesnici, stari rak prostate, lagana temp Kolega s posla, tri kolegice. Nikom niata Joa jedan kolega s kojim se vozim na posao i s posla. Njuh, okusdo 38 temp, lagana slabost. Ja bio u samoizolaciji, jedan dan temp 37.2, ~eni par dana slabost i temp 37- 37.2, djeci niata Ima ih joa oko mene, ali ne poznajem ih osobno. Nikom niata

nov 2020.

Imam starce u 59. I 58., stari kardio slu aj, stara kancer, viae neam pojma ata da mislim, duvam ko dimnjak ciglane u 19. st., popijem previae jednom u 10 dana, dr~im se podalje svih maximalno...strah me za matorce, sve kupujem, nosim ve mjesecima, molim boga da sam nekako imao i da su i oni preali bez da osjete...imali su grlobolje, stara i sad ima, plus joa 3 upale, stari imo proljev, jedan dan ja e odmaro, 2 lakae....nadam se da su preali preko toga...uskoro u ih oboje testirat u bolnici ili u frendici re da ih doma obradi... Uljevate mi optimizam s ovim iskustvima...

nov 2020.

Zovem danas frendicu med. sestru, ka~e mi kako testiranje ajde, nek budu doma i amen, jel ti treba da te zavedeno, po nemo evidentirat, a nije vam niata zapravo...cjela bolnica je ka~e covid postala...ona radi u njoj i ludi, neznam ata da ka~em...ka~e da ko ima ikaku prehladu nakon testa bude pozitiva...o_Ododje mi da gutnem aaku gljiva pa da razmislim o svemu...

nov 2020.

Nemojte siriti dezinformacije i rekla kazala pri e. Nije istina da bilo kakvi simptomi odmah zna e Covid19. Sin mi se prije 3 tjedna probudio jedne nedjelje sa bolom u grlu. Tokom dana je krenio suhi kasalj koji se jako brzo pojacao. Sljedecu noc nije doslovno spavao od kaalja. Javio se doktoru svom i zavrsio na tjedan dana bolovanja. Viroza! Nije Covid pozitivan niti smo nas dvoje obolili od istoga. Sve te rekla kazala price, predlazem da se javite Toniju Cetinskom.
bladzaISTRAŽIVAČ

nov 2020.

Ja pre dve nedelje dobijem temperaturu 37,4 uvece sutradan nista do veceri kad izmerim 37,1 posle toga nisam imamo temperaturu, odem kod dr. posalje me da se testiram i negativan znaci ne znaci da je sve korona barem moje iskustvo.
Z&NZMAJ

nov 2020.

Kakve veze Cetinski ima sa ovom temom? On topic: U obitelji su mi 3 osobe obolile. Dijete (ne moje) od 3 godine,2-3 dana blagi simptomi i to je to. Djetetovi roditelji (namjerno ne ulazim u detalje) blagi simptomi cca tjedan dana,glavobolja,ote~ano disanje i proalo. Starija osoba,preko 60g, bez poviaene temperature,ali opa fizi ka slabost,bol u leima,ote~ano disanje,2 tjedna trajanje bolesti i joa se oporavlja,dobrih 2 tjedna nakon ato bi po nekim "pravilima" trebalo biti dobro. U firmi ve dosta ljudi pozitivno na testu,uglavnom dobro podnose,osim jednog koji je na respiratoru-stariji ovjek,blizu 60. Dakle,velike su oscilacije od osobe do osobe. Djeca u pravilu daleko lakae podnose bolest od odraslih. Na sreu,ve ina za koje znam nisu ozbiljno bolesni.
KihašZMAJ

nov 2020.

Moj susjed pusac i osobni trener se zarazio medu prvima..imao je simptome obicne gripe 2dana i nakon toga kao novi :) pozdrav

nov 2020.

Kakve veze Cetinski ima sa ovom temom? Slikovito sam se izrazio care. On je svojevremeno bio na vrh autobusa iz kojeg je treatala glazba. Borac protiv ugnjetavanja i oduzimanja prava gradjanima u vrijeme pandemije. A slicno mi zvuci i ova "frendica" od ovog clana koja eto moze napisati "po ~elji" dijagnozu. jel ti treba da te zavedeno, po nemo evidentirat, a nije vam niata zapravo...cjela bolnica je ka~e covid postala...ona radi u njoj i ludi, neznam ata da ka~em...ka~e da ko ima ikaku prehladu nakon testa bude pozitiva...o_Ododje mi da gutnem aaku gljiva pa da razmislim o svemu... Tema je Covid19 i ovo je povezano i to jako. Ako smatras da nije, obriai. Mjesecima vec slusam pla ljudi, kojima je tesko biti,samo malo discipliniran. Zatvorile se turbo folk kafane, pa hajmo sad demonstracije organizirati preko fejsbuka. U firmi gdje radim 10-tak ljudi je popusilo koronu. Jedan je samo zavrsio i bolnici. Malo je deblji ovjek. Virus je jednostavan za kontroliranje ali je vecina naroda glupa. Upravo ovakve rekla kazala price mu omogucuju da se slobodno airi medju populacijom.
Z&NZMAJ

nov 2020.

A ne gledam tv,pa ne znam za to...ali uo sam za prosvjede...debilizam...

nov 2020.

Stari mislim da ve dugo hrania krivog vuka...ako dosad nisi uspio ostvariti normalan kontakt samnom, ima mjeseci ve kako se pravia uvredjen, ata sad imaa potrebu da se ve~ea na moje osobno iskustvo sa bolnicom, med sestrom, osobnom sestrom u zg na studiju i starcima svojim..... Osobno me baa briga ato si ovakav, no nemoj si davati za pravo da mene upozoravaa da neairim paniku, jer sam samo napisao iskustvo, i to sam napomenuo najozbiljnije... Nerazumijem zaista kako ti mo~ea bolje tuma iti moje iskustvo od mene, pa ak i drugima ovdje, jer eto ti upozoravaa kao da me poznaa, a ustvari se ko tinejdjer naljutio na mene radi neke aale... Ko je ovdje neozbiljan a ko ganjja nekakav pijedestal, neko e motati djoint s duplim punjenjem... :razvaljen:: `ta ne oladia malo, predjes na indiku...
PolaroidPOZNAVALAC

nov 2020.

Da se malo ubacim u pricu sa vama decki i podjelim svoje iskustvo sa vama. Prvi puta sam imao koronu prije 35 dana gore,dolje koji dan. I prosao sam ju bez problema jer sam imao skoro nikakve simptome.Samo gubitak okusa,mirisa i neki umor.Inace sam fizicki aktivna osobe,3 x trening tjedno zdrava hrana itd.Uspjeh preboljevanja korone sam pripisao tom svom "zdravom" nacinu ~ivota.Nisam imao bol u prsima niti iata takvo. Proaao moj 10 dan i sluzbeno viae "nemam" koronu. Bez obzira ato me nisu prsa bolila kada sam bio covid pozitivan osjecam posljedice kod treninga i nekih napora. Ali tjesim se da sam prosao tu koronu i da sam dobio ta antitijela i da ju ne mogu dobiti narednih 3,4 mjeseci (tako medicina kaze) .I sad 35 dana nakon prve korone imam drugi puta koronu (toliko o antitijelima)...Ali ovaj puta konstantna bol u prsima,slabost,temperatura,bolovi u ledima i sto cudi i gluposti.Pitam se samo na sta ce licit moj respiratorni sistem nakon ove druge,vjerovatno ce mi plafon bit uzet casu i natocit vode bez da se zadiaem. Al dobro mlad sam izgurat cu valjda nekako. Ima ljudi 50,60 godina a mo~a i viae koji izguraju tu koronu jednom,al hoce li ju i drugi puta? Po mom misljenju svi bi nakon korone trebali bacit oko na pluca da nebi bilo iznenadenja nakon par mjeseci opasnih po zdravlje. Najgore od svega mi svaki dan kad otvorim 24 sata gledat zara~ene i umrle bez obzira ato medju umrlima nema nitko moj ( a nadam se da i nece biti) al sve su to neciji roditelji,bake,djedovi ili neka druga vrsta rodbine. Ali ljudi umiru od te korone svaki dan i to je postala surova realnost. A i pitanje je koliko ce i onaj tko prebrodi koronu prezivit jer pitaj Boga kakvu posljedicu ili ostecenje ce ti ona ostaviti na pluca.I onda sa druge strane gledam Hrvatsku vladu koja je pocela tek sad sa nekim konkretnim mjerama kad vec imamo dosta umrlih i bit ce ih jos. Sve samo da para bude a fuckas ljude neka umiru,koja penzija vise u drzavnom proracunu. Neki na te umrle gledaju kao da je to niata,pogotovo vlada. Kad bi netko od te vlade okusio gubitak dragog clana obitelji onda bi shvatio da svaki taj gubitak na dnevnoj bazi boli. Ja nisam imao gubitak ali mi je zao gledat bez obzira sto to nije nitko moj.Sve se to moglo sprijecit. Necu tu krivit niti ljude, ima nekih koji se ne drze mjera ali po meni nema nikakve razlike. Nikada nisam izasao bez maske,redovno gdje god odem imam gel za ruke kod sebe.Svejedno sam ju dobio dva puta. Ali cu zato krivit vladu,moglo se reagirat davnih dana. Zakljucavali smo se na 40,50 oboljelih dnevno,sad kad imamo 4000 jedva su zatvorili birtije i restorane. Treba se platit zicara za Slijeme kojoj raste cijena iz dana u dan i treba se imat za aute da se ne moze pucat po njima. Pitam se samo koliko ce ogorcenih drzavljana Hrvatske bit i koliko ih ima radi njihovog postupanja.Ako ovako nastave ja mislim da im ni tenkovi nece pomoc da ih voze na posao. Kazu cuvajte starije i ljude sa kronicnim bolestima a ti realno ne mozes napravit nista jer ti ni maska ne pomaze niti bilo sta,svejedno ju dobijes. Netko moze hodat vani da ni ne zna da ima koronu,i to se ne moze sprijecit niti krivit takvog covjeka. Jedino da nam naprave dzepne testere kojima cemo se testirat svako jutro prije posla pa bi donekle to mogli kontrolirat. A najgore od svega je da si zarazis mamu,tatu i uzu obitelj i onda da imas smrtni slucaj. Kako zivit sa tim? A ne mozes utjecat ako ni sam ne znas. Dakle tu onda psihicki puknes,jedino ako si suho drvo koje nema osjecaja. To su moja neka misljenja,mozda se nekom svide a nekome ne. Bazirana su na mom nekom iskustvu i misljenju.
lemonjuiceLEGENDA

nov 2020.

Samo da ubacim svojih 5 centi u temu, mo~da nekom pomogne da se ne zarazi, ti gelovi su veinom beskorisni oni su antibaktericidni nisu antivirusni, za dezinfekciju samo koristiti dezinficijense na bazi alkohola minimalno 70%
BadiZMAJ

nov 2020.

Unutar moje obitelji sreom nitko joa nije obolio, a nadam se da niti nee. Od sestre frendica (20 god.) se zarazila, simptomi poput malo ja e gripe, brat joj takoer (24 god.) kao da ima gripu, tako i njihov otac (53 god.), ali majka im (56 god.) ima neato te~e simptome, sjene na pluima ima i pije antibiotik.:) Ne duvaju.:D
truareZMAJ

nov 2020.

Mislim da ova korona nema baa pravila, brati 45 godina se zarazio, imao 2-3 dana temperaturu 38, testirao, pozitivan, takoer i njegova ~ena, oporavili se ok. Prijatelj od 39 godina, njega je pak strpala u bolnicu, bio tamo tjedan dana, ne na respiratoru, al ka~e da ga sastavilo poateno, temp preko 39, to je bilo usred ljeta. Od ~ene na poslu od kolegice mu~ 60 godina, isto zavraio u bolnici na respiratoru i ovjek umro nakon desetak dana. Svi troje ina e zdravi ljudi, istina nisu sad neki sportaai al bez zdravstvenih tegoba. Virus je nepoznanica i zato je potrebna ozbiljnost, ne znamo mu ni mehanizme a kamoli posljedice. Njegova sposobnost mutacija o ito radi i problem proizvoa ima cjepiva tako da je trenutno jedini na in bit odgovoran prema sebi i nesebi an prema drugima.
Z&NZMAJ

nov 2020.

Nije mi jasna logika iza ovoga. Sit sam ve takvih komentara. Lupa gluposti. Test je specifi an za covid 19. Problem le~i u pouzdanosti. Odreeni broj testova je "la~no" + ili -. Osobno sam 2x testiran i oba puta prehlaen...oba puta negativan. Opet ne promialjamo o napisanom prije objave? Kako se ja nisam danas posvaao s Venom radi nesporazuma, nekoliko postova iznad? @Vutragenjo Pitao sam se koliko e postova biti potrebno da krene nizbrdo i ova tema o covid-u :rofl:

nov 2020.

Pa da li na iskustva su airok pojam. Mo~da odvojit li na iskustva od li nih mialjenja.

nov 2020.

Nisam se ja s nikim posvadjao, da se razumijemo...nesporazum je ovdje esta stvar na forumu, neki teako vrae konverzaciju bez facijalne expresije, a ima nas od 7 milijardi koji imaju fitilj ko p elin ~alac...hbg, ima nas svakakih, to prihva am, ali da ste oboje kontru stilsli na temi iskustva, jeste...zaato, vi znate... Da, ima i onaj tip forumaaa ko u atrumphovima, Ljutko, Ljutiaa, mo~e bit u nas i Sran npr, Nadrqanqo....lol Neidem na testiranja ni u bolnicu dok nemoram, sestra danas poz ispala bez simptoma, nemo~e doma....
maškaZMAJ

nov 2020.

Evo ovako, na poslu dobio aef prvi, pa zatim aefica. Na respiratoru su bili oboje zavraili. Aktivni ljudi, nepuaa i, relativno mladi (50ak godina). Potom smo dobili ja i kolega, on nije imao nikakve simptome, ali je bio pozitivan. Lik ima 40god. Meni je bilo ovako: okus i miris niata (zapalim trubu niata, samo me udari ), bilo koje jelo, niata nije imalo nikakav okus. Miris isto tako nikakav i to mi je jako smetalo te sam na momente po eo umialjat da mi se viae nee ni vratit (psihi ki zajebana stvar). Sedam dana u komadu me je glava rasturala. Lea, miaii i svaka kost u tijelu me je bolila na bilo kakav pokret, trzaj, ak i onaj najmanji. Temperatura mi se prvih pet dana vrtila oko 38, nakon toga mi je bila normalna. Respiratornih tegoba i smetnji nisam imao. ak niti kaaalj. Sve u svemu, u mom slu aju gripa je za ovo mala beba. O aefu i aefici da i ne govorim...
truareZMAJ

nov 2020.

Ne govore bezveze da ovakvo izvanredno stanje stvara psihoze meu ljudima, a dobro ka~ea huana, ima nas svakakvih i nekako ispada da u ovakva vremena te razlike najviae dolaze do izra~aja. Zato je meni jasna reakcija od Venla, nakon skoro godinu dana gledanja dijela nacije koja se odnosi prema ovoj pandemiji nonaalantno, dok drugi dio nacije se trudi ato viae zaatititi sebe i svoje najbli~e od ~ivotne ugroze, bez obzira da li ti najbli~i bili u godinama, bolesni ili ve jednom nogom u grobu ( kako nekolicina bez imalo empatije gleda na 50 umrlih dnevno "umrli bi i bez korone" ), ovjek jednostavno plane i bez fitilja na samo nagovjeataj negiranja opasnosti. Joa kad vidia da se sto~er civilne zaatite pretvorio u cirkus u kojeg viae nitko nema povjerenja, sa smijeanim mjerama bez imalo odva~nosti u provoenju istih, u jednom dijelu i zbog negacijske skupine, i gdje se i u ovakva vremena prioritet stavlja na ekonomiju pored ljudskih ~ivota.. tj... radi se balans kako oni ka~u... normalnom ovjeku sve se to po ne gadit. Ali isto tako sam mialjenja da je tu sad doalo do nesporazuma i nepotrebnih tenzija izmeu Huane i Venla jer mi se ini da ste oboje na istim stranama, al eto, stanje je napeto.

nov 2020.

Dobar primjer li nog iskustva. Ajmo da nastavimo u ovom smjeru. Mialjenja ko mialjenja uvjek e biti svakakvih tako da pokuaajmo da ih ne dijelimo previae.
MeskalitoLEGENDA

nov 2020.

https://blog.seedsman.com/scientists-have-figured-out-how-cbd-protects-the-lungs-from-covid/ premestite ovo ako mu nije mesto ovde

nov 2020.

Ne treba se deliti zbog suprotnih mialjenja o koroni, a deli se - svaki dan to vidim, ak sam prisustvovala svadji zbog koje drugari ne pri aju joa od marta kad je po elo, kao i u mialjenjima o politici, ista stvar, pa jel' normalno da brat i sestra ne govore zbog politike ili korone?
Z&NZMAJ

nov 2020.

Bravo! Samo injenice. Bez rekla kazala. Ako ne znaa,provjeria. Ako mislia...nemoj,jer misliti i znati nije isto :D Uh ato smo ga zaspamali. Bit e brisanja:D

nov 2020.

:popcorn::
ledeni6AMBASADOR

nov 2020.

Imao jos u 4 mj. Pokupio neegdje u Belgiji na aerodromu.. Srecom bez jakih simptoma, cetvrti dan vec trubu zapalio.... Jako se divim ljudima koji ne vjeruju da virus postoji, pa s tom istom taktikom ja odlucio da necu vjerovat u potrebu za wc al jbg. Usro se... Ugl. Iako imao blage simptome,ali iz prve ruke imam ukucana koji je svakodnevno s covid pacijentima, tako da znam koliko svakodnevno pate...

nov 2020.

Par poznanika i kolega s posla pozitiva bili. Komsija puaa , mrcina 120kg bolnicu zaglavio, bez respiratora, na lijekovima,visoka temperatura. Zena njegova pozitiva, kucna izolacija, malo temp i bol u misicima, proslo kroz 3-4 dana, djeca negativa. 14 kolega s posla od 30 do 60 godina. Uglavnom blazi simtomi, temp par dana i bez cula ukusa i mirisa, glavobolja. Jedan samo nagrabusio sa temperaturom 40 dva tri dana, al skinuo, prethodno kasljao i kijao mjesec dana, al kise i kaslje i dan danas,pozitivna i zena i djeca bez simptoma. Jos jedan poznanik pedesetogodisnjak, plucni bolesnik, pusacka astma, temeratura oko 38 tri dana,glavobolja i to je to bez ostalih simptoma,uza porodica negativni. Drug, koaarkaa(sportista), 10ak dana temperatura 38-39 ne znam sta je s njim al javim ovih dana. Ljudi koje sam nabrojao su vecinom slucajevi s proljea. Uglavnom, ljudi koji su postovali mjere, nosili maske mozda cak i u krevetu, rukavice nisu skidali sa ruku, maksimalna dezinfekcija prostora gdje borave i svega sa cim imaju kontakt, socijalna distanca i sve ostalo na maksimumu. Medju prvim slucajevima su bili. Slucajnost ili sta je vec. Ja licno nisam nikad jebavao sistem, pa ni sada. Ne pridr~avam se,niti sam se pridrzavao mjera ali izbjegavam kontak sa starijima, radi njih. Meni licno se jednostavno gadi da nosim masku,da uporno udisem ono sto izdahnem i obrnuto, da sam htio da je nosim isao bih za doktora ne za majstora. Imao sam krajem proljeca temperaturu 37,6 nepunih 17 sati i osjecao blag umor, mozda zato sto sam fizicki radio sa temperaturom, uvece legao oko 22 a probudio se u 1 mokar kao ep, stavim si toplomjer pod pazuh 36. Istusiram se i nastavim spavati, ujutro k'o zmaj. Pravo da vam kazem nisam se imao kad ni testirati a i da jesam ne znam da li bi. Mozda sam se preladio malo mozda je korona, ne zelim ni da znam. Dunem redovno. Iz porodice i blize familije, niko, a ima ih svuda sto bi se reklo po bijelom svijetu. Volio bih jedno, a to je da vec jednom prestanem gledati na svakom cosku i na svim stranama i u skoro svakom momentu nesto sto podsjeca na ovaj virus, stvarno ubi u pojam, a ne mogu se skloniti od svega jer se virus ili mjere, uvukao u svaki moguci jebeni kutak danasnjice :) Oprostite malo za off ali moradoh reci sve sto mi lezi na dusi :) Pozdrav ekipa i ne dajte se! Long live :vutra: !

nov 2020.

Pozdrav, prijatelj mi je zbog financijske situacije otiaao raditi u Njema ku a njegova baka koja ga je odgojila otiala u stara ki dom, zarazila se covid 19 i umrla. Prije 10-tak godina imao sam upalu plua zbog sumlje da imam TBC, https://hr.wikipedia.org/wiki/Su%C5%A1ica, nakon mjesec dana u bolnici koja se nalazi u karlova koj ~upaniji premjestili su me u Vara~din (zaboravio sam naziv bolnice, znam da je za plune bolesti) i mjesec dana sam bio meu oboljelima od tbc-a s tim da sam morao paziti da se ne zarazim (da nebi za nekim popio aau vode, kihanje... upoznao ovjeka koji je zbog astme doaao na tjedan dana i iz neopreznosti se zarazio. Svako jutro i nave er sam pio aaku lijekova. `to se ti e maski negdje oko 2004. godine radio sam u turizmu i ve su tada gosti iz Japana nosili zaatitne maske, nije kvaliteta zraka svuda ista. uvajte sebe i svoje bli~nje, prijatelj mi je joa u Njema koj, nije ni bio na sahrani. Prilikom dolaska na hitni prijem pita mene sestra da li ato pijem, koliko i kakve droge uzimam, ja joj govorim da pijem pivo i konzumiram kanabis a ona mene pogleda, nasmija se i re e mi "nije kanabis droga". Eto to je moja pri a, nema veze s covidom al plua se ne obnavljaju kao jetra. Lijep pozdrav i pazite na sebe i bli~nje.

nov 2020.

ja sam majstor i ovo je nacin na koji se borim protiv ljudi bez maski, tj protiv ovih koji ne vjeruju da covid19 postoji. Sto znaci, ne prilazi!!! Masku nosim :D Poceo sam je nositi 2 godine prije pojave korone, zato sto mi je radni kolega zavrsio u bolnici sa tumorom na plucima. Zrak koji svi udisemo u fabrici je pun cestica,vidljivih samo na zrakama sunca, inaca se na slabom osvjetljenju ne vide. Od kad nosim masku na poslu, poboljsalo mi se disanje. U jednom momentu sam poceo gubiti dah. Nisu maske problem, problem su ljudi. Treba uvesti drakonske kazne za nepostivanje preporuka. :respect:
truareZMAJ

nov 2020.

Samo sam te ekao hahaha sla~em se od prve do zadnje :thumb:

nov 2020.

Ne mogu da ne napisem nista ovdje kada sam i ja takodjer imao ruzno iskustvo u obitelji, doduse s zenine strane ali nema veze. Uglavnom punac i punica negdje pokupili koronu, ljudi s 60 i kusur godina, prije malo vise od 3 tjedna. Prvi tjedan im je bilo jako lose, temperatura, glavobolja, kasalj, grlobolja i gubitak okusa i mirisa. Drugi je tjedan punici islo bolje ali se punac onesvijestio u wc-u dok je vrsio nuzdu,hvala bogu pa zive 100m od bolnice tako da je odmah bio zbrinut. U medjuvremenu umre punicin otac sto je jos naravno teze palo svima i na sahranu se naravno nije moglo ici. Punac je u bolnici 7 dana ali ne na respiratoru vec na obicnom kisiku hvala bogu. Punica je nakon 2 tjedna smjela opet izlaziti iz kuce ali jos nije bila potpuno zdrava. Sve skupa bolovali su oko 3 tjedna,sada smo u 4. i okus im se jos nije povratio a inace su dobro. Sve skupa ne znam sto reci na ovu cjrlokupnu situaciju osim sacuvaj boze!

nov 2020.

Predlazem Vutragenji da ubaci neki zalosni smiley. Ovo mi nekako skroz tesko lajkati.
PolaroidPOZNAVALAC

nov 2020.

Ma u~as.Ljudi po vaaem mialjenju da li je ovo djelo prirode ili covjeka?Covid?

nov 2020.

Ven brate, po tome sto vidim na radnom stolu po zanimanju smo isto :) metalni radnici :D isti su nam i ormari ak :D sve iz bivse Juge ostalo... Ee danaanjico popiaam se na tebe. Usput, umro Miaa iz orbe, kazu korona, bio je dobar bas.

dec 2020.

Evo i mi smo pozitivni, zena, beba 5mj stara i ja. Uglavnom krenilo je od zene prosle subote, lagani simptomi temp 37, pa je krenulo na sina 38.5 ali smo mu mjerili u guzi, pa tako da to bi bilo kao ispod pazuha 37.5. Bebac je prvi to prebolio, jedan dan je imao tako malo povisenu temp pa smo mu dali lupocet cepice i drugi dan je bio vec dobro i bez simptoma. Zena je andolima spustila temp i vec nakon dva dana nije morala andole vise piti ali izgubila je osjet okusa i jos uvijek ga nema. Ja sam potpuno bez simtoma, nemam temp, niti ista drugo, samo malo osjecam da imam manje kondicije dok trcim i malo vise sam umoran. Danas nam je 5 dan od kada smo osjetili prve simptome, tako da jos koji dan i to bi trebalo biti to.

dec 2020.

Mogu nadodati bolovi u ocnim supljinama, onako gore prema celu. Nije nesto sto jako smeta, ali osjeti se. To je danas krenulo, a sto se tice temperature i ostalih stvari to je sve ok. Sin i zena su super iako zena jos uvijek nema osjet okusa.
razmanLEGENDA

dec 2020.

svima zarazenima i vasim bliznima brz oporavak ja se morao testirati radi novog zaposlenja, sva sreca negativan vidjet cemo sad s cjepivom kako ce se situacija razvijati
SljokicaPOZNAVALAC

dec 2020.

U svom okru~enju i meu ljudima sa kojima se viam svakodnevno joa uvek niko nikakve simtome nije imao i ako tetka, kolege, i dva ortaka imaju antitela. Lik kod kojeg sam uzimao garderobu, ovek fizi ki aktivan bez zdravstvenih tegoba. Po ela glava da ga razvaljuje, posle dan dva dobio temperaturu, zatvorio se kui nije ni otiaao da se testira. Sledee noi ga je ve bolelo celo telo i imao respiratorne probleme. Otiaao je u bolnicu gde je bio priklju en na kiseonik ato je rezultovalo da se osea bolje ali nakon dva dana mu se stanje opet pogoraalo i bio je priklju en na respiratore gde je i preminuo. I moram malo off - Ljudi koji planiraju da se sa uvaju od virusa noaenjem maski i time ato trljaju gel kad god se za neato dotaknu, o igledno ~ive u zabludi. Ako hoea da se sa uvaa od virusa reaenje je izolacija i niata drugo. Mere koje je Srbija uvela prkose inteligenciji svakom normalnom oveku zato je komentar ispod barem za nas ovde, apsurd.

dec 2020.

Testiranje psihe :) Uz travu se lakae izdrzi.

dec 2020.

Ako maske mogu zastititi ljude barem 1% onda su dobrodosle. Ali slazem se da samo karantena moze zaustaviti ovo, ili cjepivo. A ako cjepivo ne dodje uskoro, svi skupa cemo se zaraziti. Evo mi kad smo se isli testirati, to su stotine ljudi stajale u redu za testiranje, ne mozes pojmiti koja je to masa ljudi dok ne vidis u zivo. Pa ako tako nastavi, svi cemo biti pozitivni prije ili poslje.

dec 2020.

Nazalost maske povecavaju rizik od zaraze jer stalno se diraju i namjestaju i spadaju i j..... ..... .....!

dec 2020.

To bi se dalo diskutirati. Primjer: Ako je netko zarazen blizu tebe i on ima masku, vjerovatnost da se ti zarazis je manja nego da on nema masku. To je cista logika i tu nema dileme, pogotovo ako netko bolestan se zakaslje bez maske onda virus slobodno leta zrakom, ako ako oboljeli ima masku, onda dobar dio virusa ipak ima barijeru i ne moze tako slobodno letati okolo. DNeYfUTA11s

dec 2020.

A cijelo to vrijeme dok ljudi kisu i kaslju oko tebe i s maskama i bez maski, tebi na telefonu virus, na prstu ti virus, tipkas sa virusom po virusu i stavljamo viruse na uho pa se pocesemo po oku, pa uzmes kljuc od kuce, pa ti ispadne na pod, pa gurnes virus u dzep za kasnije...

dec 2020.

To je istina, virus je svugdje i nazalost prije ili kasnije ce ovo biti jos puno gore nego sto je sada. Tesko ce maske i kafici sto se zatvaraju u 22h tu pomoci. ili cjepivo ili karantena kao kod kineza u 3mj (varenje vrata od stanova) to mozda je radikalno, ali zato kinezi nemaju vise oboljelih a mi imamo sve vise.

dec 2020.

Da se ja nesto pitam proglasio bih i tretirao ovaj virus kao i svaki drugi virus. Ovo sa medijima,merama i ostalim zajebancijama je ubistvo za psihu, a efekta nema. Dva puta u ovoj godini me glava bolila po 5-7 dana, sta bolila, razbijala. Nije me glava nikad duze bolila od 5 sati i to jednom u 2-3 mjeseca, tih puta ove godine me bolila od 10 ujutro otprilike pa sve do uvece dok ne zaspim i tako u krug. Mozda sam ja na taj nacin prebrodio koronu :D Sori za off malo ekipa moderi

dec 2020.

Trebao si biti odgovoran, otici se testirati pa bi znao na cemu si. Ovako si mogao prenjeti virus na stotine ljudi a netko od njih je mogao biti i zivotno ugrozen. Testirajte se ljudi, test je besplatan i traje svega 20-30 sec.

dec 2020.

Ja se ne bih testirao za dukat. Ali to je moje razmisljanje. Niko od mojih bliskih nije bio zarazen niti se isao testirati, kad kazem bliskih mislim i na drustvo i kolege i familiju i komisije i slicno :) Test u mojoj drzavi nije besplatan, ako imas blage sinptome ides kuci i cekas da prodje 14 dana, ako imas srednje ja e simptome daju ti hemomicin i neke vitamine i to je to opet ides kuci,ako imas ja e simptome onda te aatro testiraju, ekas 3 dana test kui i onda ides u bolnicu i to samo ako u obli~njoj bolnici ima mjesta za tebe. Eto tako je s koronom u mom gradu i drzavi.

dec 2020.

Bilo kako bilo, ako si osjetio simptome trebao si se testirati pa makar morao platiti, sigurno da tvoj dinar nije vrijedniji nego necije zdravlje/zivot. To sto si izjavio da se nebi testirao ni za dukat je vrlo neodgovorno prema ljudima koji su bili u doticaju sa tobom. Moje dijete, zena i ja smo se razboljeli zbog neodgovorne osobe koja je usla u nasu kucu a imala je simptome.
GetSomeNutsPOZNAVALAC

dec 2020.

U zadnje vrijeme mi se dosta bliskih ljudi zarazilo i jacina simptoma je varirala, uglavnom blagi. Brat mi je samo izgubio osjet mirisa i okusa i nista vise, dok je njegov punac vec 10 dana na respiratoru. Inace covjek u ranim 50 tima, bolovao od dijabetesa kojeg je drzao pod kontrolom i generalno zdrav covjek. Ja sam bio u bliskom kontaktu sa nekoliko pozitivnih osoba i nisam razvio nikakve simptome.

dec 2020.

@Alien OG To je tvoje misljenje buraz, moje je ono gore u poruci iznad. I kao sto rekoh od meni bliskih, drugara, familije, kolega na poslu, komsija, niko se nije zarazio, pa ni moja zena ni dijete. Pisao sam gore da mi je komsija zaglavio bolnice ali njega poznajem samo po imenu tako i njegovu zenu i djecu, nisu mi bliski kontakti, dobro jutro za dobro jutro samo. Ja koliko sam uo i vidio ima jedno 43 simptoma korone, sta da sam se svaki put testirao kada sam imao jedan od njih, pa ne bih imao ni za maramice. :D

dec 2020.

Koja 43 simptoma? O cemu ti pricas?! Rekao si da te je glava boljela, ustvari citirati cu te da ne bude zabune. Pa onda kada si osjetio taj 1 od 43 simptoma, mogao si se testirati i nebi bankrotirao a ujedno bi znao dali si pozitivan. Ovako bog zna kome si sve prenio virus ako si pozitivan bio, i kako su ti ljudi zavrsili. Ne razumijem tvoj nacin razmisljanja a i cini mi se da si ti jedan od tih ljudi zbog kojih i vlada ovakva situacija na nasim prostorima.

dec 2020.

Ne bih da se mijesam previse u virologiju ali virusi i postoje da se prenose, to i je smisao njihovog malog zivota. Isto kao sto je smisao imunog sistema da nas brani od virusa, a ne maske i rukavice. Uz duzno postovanje svim strucnjacima koje slusamo svakodnevno, jedine mjere koje su poduzeli je da su nam ostetili imuni sistem, jedinu PRAVU odbranu od virusa. Osim toga, ovdje je evolucija u igri, bilo prirodno ili vjestacki indukovana, a zna se da su virusi medju najstarijim stanovnicima ove planete.

dec 2020.

@Alien OG Ne zelim vise ulaziti u polemiku i onako ce sve ovo biti pobrisano. Mogu jos samo reci o simptomima da sam imao i dva puta dijareu ali imao sam i prethodnih godina, grlo me bolilo 2 dana ali bolilo me je i prethodnih godina, imao sam temperaturu 17 sati ali imao sam je bar jednom u godini u zivotu, osjecao sam umor i malaksalost par puta ali osjecao sam i prije iako potpuno zdrav, kasljao sam i kijao i ove godine, kasljao kad sam promjenio duvan a kijao jer sam alergican na polen i tako moj burazeru jos 1000 stvari, i vjeruj da je moj dinar vrijedan, ipak samo ja radim u porodici samim tim i materijalno doprinosim, a obicni sam sljaker, zanatlija, majstor. Kontam o cemu pricas buraz, ali valjda trebas i ti skontati mene, mentalitet ljudi ovde nije kao u Kini ili Japanu, Novom Zelandu ili Svedskoj, samim tim i ja spadam medju te negativce ajmo re, neodgovorne ljude u svakom pogledu kad se neko drugi trudi nametnuti mu nesto sto on ne zeli, jer je poprilicno svjestan situacije. Necemo stvarat tenzije drug, tvoje misljenje protiv mog, nema effekta, samo konflikt. :) Zivio buraz i ne zamjeri sto sam takav po prirodi. @serviser odlicno receno buraz, tako i ja razmisljam, sto kaze kolega Zlatko, virus ko virus umiru stari i bolesni.
FatOneZMAJ

dec 2020.

Mozda malo offtopic, ali ipak je covid related. Sumljamo na koronu, simptome imamo sve skoro i cura i ja. Sutra cemo kontaktirat doktora, vjerovatno test i samo izolacija. Mene brine grow. Kako to ide. Policija provjerava dali se krzi samoizolacija? Dolaze navrata, ulaze u stan sto kako? Miris se vjerovatno oseti iako je filter tu ako nista drugo od duvanja..
GetSomeNutsPOZNAVALAC

dec 2020.

Nas nitko nije provjeravao, a ni poznanike koji su bili. Previse je ljudi u izolaciji da bi stigli svakoga provjerit. A i da dodu nemaju ti sta ulazit u kucu

dec 2020.

Ma kakvi stari moj, trazili su me broj telefona kad smo se testirali i to je to. Nitko mi nista nije rekao, niti koliko trebam biti u izolaciji, niti me je itko zvao i dolazio. Mislim da je previse zarazenih da bi to radili kao u 3mj.

dec 2020.

Kod mene u BiH su samo dolazili do vrata,pozvone, ti izadjes i to je to ili na prozor, nije niko nikome ulazio u stan ili kucu. Mislim da je tako i u ostalim dr~avama. Nece niko da rizikuje da se zarazi.
FatOneZMAJ

dec 2020.

Oke dobro je onda, reko biljke su pri kraju pa bolje ne riskirat ali ako je tako super. Iz Hr smo nisam napisao, i kod mene na podrucju ima bas dosta tako da i sumljam da sitgnu sve obic realno. A pitanje ocu li opce na test jer koliko cujem ne salju ocite slucajeve nego samo pribroje, tj cuo sam masu ljudi bilo pozitivno a nisu ni testirani.. @budalin Bit ce da sam cuo za ovakve sucajeve malo izokrenute..
GetSomeNutsPOZNAVALAC

dec 2020.

A evo i situacija od neki dan. Koleginoj mami pozli i zena zavrsi u bolnici, on je u tjedan dana zvao 500 puta i nitko se nija javljao i nije uopce znao sta mu se sa mamom dogada, da bi na kraju saznao da ima koronu a njemu i ostalim ukucanima to uopce nitko nije javio i oni normalno isli raditi i sve ostalo.

dec 2020.

Pa to sa tvojom doktoricom opce prakse rijesavas, ne moze te nitko pribrojit ako ti doktorica da uputnicu i ti odes se testirat. Ako ti da uputnicu i ti ne odes, onda te mogu pribrojiti.

dec 2020.

Kako su pozitivni ako nisu testirani :D mora da nisi dobro uo :D
rincheLEGENDA

dec 2020.

Zato sto ljude sa simptomima, a bili su u kontaktu sa nekim zarazenim, automatski pisu pod Covid pozitivne. Meni je to totalno bez veze jer znam jednu osobu koju su tako proglasili pozitivnom, da bi se na kraju ispostavilo da uopce nema virus vec nesto deseto.

dec 2020.

Ako je istina to sto kazes onda su brojke zarazenih koje gledamo svaki dan mnogo, mnogo manje.
maškaZMAJ

dec 2020.

Nee ti nitko kucati na vrata osim u slu aju da te netko prijavio da kraia samoizolaciju. Isto tako, ato se privatnih zabava ti e, ministar Bo~inovi je izjavio da nee ljudima upadati u kue i da nemaju na to ustavno pravo (koliko sam ja uspio sku~iti). Ali ne znam ato se dogaa u slu aju da netko od susjeda prijavi da imaa kunu zabavu sa viae od 10 nazo nih, ato je protivno epidemioloakim mjerama, imaju li onda pravo na upad u stan/kuu?

dec 2020.

Po ustavu, dom je nepovrediv, dakle, ne moze ti niko tek tako upasti u kucu, ali , ako se krae trenutne mjere, i to po prijavi, plavci itekako imaju pravo da to PROVJERE, a ne da upadnu tek tako. Dakle, da provjere. Ne mogu ti uci u kucu bez tvog odobrenja. Osim ako nemaju nalog od suda.
maškaZMAJ

dec 2020.

Da, tako i ja mislim. Stoga, svima koji sade indoor ili imaju kakve ozbiljne koli ine marihuane u kui pamet u glavu ;) Malo offtopic al eto.. :)
Z&NZMAJ

dec 2020.

Kao ato je admin napisao u po etnom postu, tema je otvorena u svrhu dijeljenja vlastitih iskustava. Lijepo bih molio da se dr~ite topica. U protivnom e i ova tema zavraiti neslavno.

dec 2020.

`alji ti i ovu temu na groblje, ato se mene ti e mo~e i kompletan forum na isto mjesto. :razvaljen:: Kako je krenulo, nije za bolje. :razvaljen::

dec 2020.

Evo danas nam je 10i dan od prvih simptoma i danas nam je gotova izolacija. Zena i ja vec 3 dana nemamo bas nikakvih simptoma i danas smijemo van kuce u setnjicu. Osjecamo se svi skupa odlicno i siguran sam da je ovaj covid iza nas, sad ce bozicni blagdani biti bezbrizniji i ugodniji. Svima ostalima koji boluju, zelimo brz oporavak <3
lokoooooPOZNAVALAC

dec 2020.

Eto i ja da vam ispri am svoje iskustvo sa svim ovim.Moj otac koji ima ina e 60 godina je pre 12 dana radio test na kovid,jer mu je dan pre toga bilo jako loae.Radi se o tome da ga je bolela glava,imao je temperaturu,on ina e ima takve dane da ga toliko boli glava da ne mo~e da radi niata taj dan,ili bar dok mu ne prodje.Da se vratim na taj dan kada se testirao (pre 12 dana)radi se o tome da mu sti~e da je pozitivan na kovid...Poato ne mo~e da radi bilo ata zbog toga,naravno morao je da bude kui 14 dana u izolaciji,ato zna i joa 2 dana,do petka...Ispostavilo se da svi koji su se testirali u toj privatnoj laboratoriji,da su pozitivni na kovid...Ja ne znam o emu se radi i zaato je to tako.Meutim pre jedno 3 dana je moj komaija umro od kovida.Bio je u bolnici,ne znam ta no koliko,znam samo da je dosta kasno reagovao,tj da je kasno otiaao u bolnicu.Taj ovek je imao preko 60 godina,ali on je takve radne navike imao,radio je razne fizikalije,jako vredan ovek,nisam ni mislio da njega ovo mo~e ubiti ovaj prokleti virus.Hou da ka~em da je ovek bio zdrav i u dobroj formi i na kraju eto... Poato sam skrenuo sa teme samo da ka~em da mom ocu ne fali bukvalno niata i da od ponedeljka po inje da radi sve normalno itd.

dec 2020.

Na zalost ljudi umiru od toga. Nadam se da ti je otac sada dobro, da se oporavio.
lokoooooPOZNAVALAC

dec 2020.

Ma otaj je super,samo taj jedan dan mu je bilo loae,ali mogu ree da smrt mog komaije me je iznenadila,moramo da se pazimo svakako nije zajebancija.

dec 2020.

Evo kod mene u bli~oj okolini prvi slu aj. Majka od kunih prijatelja je umrla. Ka~u od korone, iako je niko nikad testirao nije. }eni nije bilo dobro danima i 3 dana za redom je dolazila hitna pomo ali sve ato su radili je merenje temperature, iz nekog razloga. Ka~u ako nema temperature nije covid pa nema brige. Ina e, zvala ih je zbog bolova u stomaku i povraanja, ima ~ena godinama probleme neke. Kad je na kraju umrla, ustanovljeno je nekako da je to ipak bilo od korone i to tako agresivne da eto organizam nije stigao ni temperaturu podii. Ja sam u aoku...

dec 2020.

Strasna sudbina, hebena realnost. Nisam znao da ljudi bez temperature isto tako mogu umrijeti. Da sam ovo vidio 2 tjedna ranije, nebi mi bas bilo svjedno, jer ni ja nisam imao temparaturu.
dzidzoLEGENDA

dec 2020.

Moja zena, trudnica u 6. mjesecu trudnoce, se osjecala malaksalo i bolila je glava 3 dana, jedan dan imala blagu temperaturu. Zbog trudnoce su joj uradili test koji je pokazao da je pozitivna na kovid. Tad je radila i krvnu sliku i svi nalazi uredni. Zajedno sa njom radila je i sestra nalaz koja je imala sve identicne simptome i stalno su zajedno i ona je bila negativna. Od toga svega je proslo 4 dana i zena mi je skroz ok. Malo kasljuca i to je to. Mala od 15 mjeseci i ja nemamo nikakvih naznaka osim sto cerkici curi nos koji se vuce tako vec skoro mjesec. Imamo sta jesti, toplo nam je, osjecamo se zdravo i ne pada nam izolacija tesko.

dec 2020.

Namerno nisam hteo da ulazim u to ata ja mislim ali evo reiu da ne mislim da je baba od 80+ godina sa pregrat zdravstvenih problema, koja danima povraa i ima bolove u stomaku, koja ~ivi sama u izolaciji i strahu, umrla od korone bez ikakvih znakova iste, samo zato ato je neki doktor to napisao kao razlog smrti. Svima je jasno zaato je vuja ilegalna ali kod veine razmialjanje tu nekako staje i to mi je fascinantno, koliko god da razumem taj mehanizam. Tako smo i nau eni da razmialjamo od malena...
Z&NZMAJ

dec 2020.

Misliti i znati nije isto... Ima slu ajeva kada osoba nema visoku temp.,a ima covid. Na prvoj strani ove teme sam to napisao. Slu aj u mojoj obitelji, svi simptomi osim temp. Oporavak je trajao dugo, viae od 2 tjedna.

dec 2020.

Sla~em se, i dalje postoji mogunost da je stvarno bio covid. Meutim, kao ato napisah, niko nije ~enu testirao na to. To da je ona umrla od covida je neko mislio, a ne znao, i sad je to zvanicni uzrok smrti. Taj tvoj slu aj je potvren testom, predpostavljam?
Z&NZMAJ

dec 2020.

Nije mi promaklo, al zaboravih da si ti napisao :thumb: Da,naravno. Ukupno 4 osobe, samo jedna sa, recimo, te~im simptomima. Svi su na sreu sada dobro.
trevorAMBASADOR

dec 2020.

Pre 2 nedelje me sastavilo nesto kao prehlada, pekle oci, malaksalost, curenje nosa..to je potrajalo svega 2-3 dana. Nakon toga, probudim se ujutru i skontam da sam lisen mirisa i ukusa. Nije to ona bljutavost ili odvratnost koju osetis inace pa ti i pljuga bude odvratna ili kafa. Ovaj put nisam osecao razliku da li pusim najgoru krdzu, marlboro ili vutru po mirisu ili ukusu. Nisam osetio razliku da li jedem slatku ili slanu hranu, eksperimentalno sam probavao sirce, rakiju, ljutu papriku i nisam osetio nista. Boles o_O Proslo je oko 2 nedelje vec, osjetila sljakaju malo bolje, rekao bih oko 40%. Njuh je dosta slabiji od ukusa. Ps, kakva su vasa iskustva, kad se cula normalizuju?

jan 2021.

Meni je proslo vec mjesec ipo, jos uvijek nemam njuh kakav sam imao prije kovida, zena ista stvar. Cudna bolest, dugo traju posljedice.

jan 2021.

Ja 20ak ljudi koje poznajem sa tim simptomom nestanka cula mirisa i ukusa, vratio im se kroz najvise 10 dana i nisam ni od kog cuo da je slabiji nego prije. Cudna korona, na nekoga ovako na nekoga onako djeluje. Evo bas zenina najbolja drugarica sinoc dobila taj simptom i blagu temperaturu do 38. Sutra se prijavljuje za test, koji ce naravno biti pozitiva pa javim koliko je njoj i sta trajalo i kako je posle virusa. Edit: @Alien OG Svaata.. :eek:

jan 2021.

Kazu da zna trajati i po 6mj da ti se vrati njuh.
trevorAMBASADOR

jan 2021.

Nisam se testirao, ali kontam da je to bilo to. Nadam se da cu do leta da povratim nos, moram njusiti outdoore zbog bezbednosti :D

jan 2021.

Evo ja sam bas juce razgovarao sa frendicom koja je bas imala sve simptome kovida, cak i temp vrlo visoku, i sve simptome ali na kraju je bila negativna kad se testirala. Ocito da i gripa zna imati vrlo slicne simptome kovida. Mene to isto pati sto ne mogu 100% osjetiti tako mi cure mirise.

jan 2021.

Meni ovo sve lici na bojni otrov. Tako kaze i struka.

jan 2021.

A cuj, svatko od nas to moze gledati kako oce, ali ovaj topic je otvoren za ljude koji su imali iskustva sa koronom, simptomi i te stvari. A to sto ti kazes je mozda za neki drugi topic, tipa korona, kako je nastaala gdje i zasto,.. neki teorija zavjere topic.
trevorAMBASADOR

jan 2021.

Testovi nemaju veze s mozgom izgleda. Rodjaka osetila neke simptome, testirali nju i muza, ona pozitivna on neg. Za par dana bila dobra, coveka nakon toga sastavi tako da je pao u krevet, u roku od 2 dana zavrsio na kisiku. Jos 2 testa - negativan. A kiseonik na 12, jedno plucno krilo otkazalo. Doktor rekao da iako testovi negiraju, da ima kovid. Inace covek dobrog zdravlja, nije imao drugih simptoma, samo pluca zaribala odjednom. Eto ga u bolnaji vec trecu nedelju u crvenoj zoni.

feb 2021.

Nisam pogoen koronom ali zato jesam ovim merama... 3 nedelje sam putovao umesto 3 dana zbog kojekakvih mera i letova otkazanih zbog tih mera. 2 testa odradio i bio negativan, i dalje morao biti 10 dana u karantinu. Evo danas kona no mogu izai iz kue bez da se skrivam... :rofl:
BladeZMAJ

feb 2021.

Moja iskustva s koronom su sljedeca... propisivali mi samoizolacije redovito skoro svaki tjedan (ispocetka pandemije) policija mi dolazila kuci u provjere jesam li zatvoren i odvojen od obitelji..(mom starom isto)...onda je dosla turistica sezona pa peglaj gdje ~elia i radi sto ~elia..pa je ista proala..pa pred zimu zenu poslali na prisilni godisnji 3 mjeseca..pri prelasku granice i moj stari i ja nacekavamo po 6 sati u prosjeku (vozaci u spediciji)..pa policajac pregleda putovnicu u istim rukavicama kao i stotine drugih :-)...maske rukavice khurci i palci..pa sad docekasmo kavu na terasi al bez muzike (valjda korona virus nema sluha)..isto tako imamo dozvoljeno kupanje u bazenima al izbjegavati tuairanje poslje istog :-)..itd itd...u godinu dana korona virusa imam 120 000 km po Njemackoj,Belgiji,Holandiji,Austriji,Sloveniji i HR...imam stotine,stotine kontakata sa bjelim,crnim,~utim,~enskim,muakim ljudima...imam bar 6 razlicitih zemalja EU koje posjecujem na tjednoj bazi..radim nu~de po javnim WC-ima..ulazim u ducane,firme,luke rijecne,morske,aeodrome,benziske,apoteke,khurce palce..masku nosim gdje moram (vecinom ne)..moj stari 62 god..ja 37..jos nismo uspjeli upoznat tog globalnog ubojicu zvanog korona..i znate sta..necemo je ni upoznat..sretno svima
flop87ZMAJ

feb 2021.

juce uvece i danas ujutru temp 37 i kusur, od 10 sati ujutru nemam. prethodna dva tri dana neki umor samo. deda celu nedelju kaslje, cale imao kao neke simptome, bio brufen, u cetvrtak primio vakcinu. i on i deda ujutru imali temp u toku dana ne. deda inace ima hronicnu opstrukciju pluca tako da mozda kaslje i od toga. isao ujutru, nisu me primili popodne opet i kad sam cuo sta drugi ljudi pricaju otiso kuci. mozda odem rano ujutru na to famozno testiranje, valjda cu do uvece zavrsiti.

feb 2021.

Logicno. Gdje ne moras, neces ju nositi naravno :) Jedva cekam da se cijepim. Volio bi ono cjepivo Dzonson&Dzonson. Njega treba valjda samo jednom. Mrzim igle. Edit: i kad se cijepim, nosit cu masku gdje treba. Pranje ruku i dezifinciranje, obavezno. Sto manje kontakta sa drugim ljudima.

🔒 Ova tema je zaključana