VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaProblem sa grlom
LEGACY

Problem sa grlom

54 odgovora7,750 pregleda
ReggaesaurusENTUZIJASTA

jun 2007.

Neznam kako da opisem... Uglavnom, to stanje se pojavilo pre oko mesec (i vise) dana i traje... Kad zapalim joint minut ili dva posle toga me zaboli grlo, tek posle prespavane noci se delimicno povuce(bol). Taj bol je nekako specifican nije kao kada se osusi nego se javlja neki osecaj kao da mi grlo otekne. Citavo zdrelo kao da se ukruti, kada pomeram glavu (gore doloe i levo desno) osecam tu ukrecenost. Imam utisak kao da je od temperature dima i verovatno jeste tako. Koristio sam i vodeni pajp, pomaze neko vreme ali se bol pre ili kasnije navrati. Nisam koristio ganju na redovnoj bazi vec neko vreme ali se posle svakog jointa taj bol vrati. Opisao sto sam bolje mogao, valjda sam koliko toliko uspeo da vam docaram osecaj. Moje pitanje da li ste susretali sa necim slicnim i opste me zanima vase misljenje
Misticni YaracISTRAŽIVAČ

jun 2007.

Nikada nisam imao takvih problema k'o sto ti opisujes... Mada, moguce da ti je grlo samo prenadrazeno. Ja bih ti savetovao da pijes neke cajeve i iskuliras varenje na neko vreme, cisto da vidis da li ce da ti se smiri ta situacija... Ako ne, jbg, batali ganju ili otidi kod nekog lekara pa vidi sta on ima da ti kaze.

jun 2007.

Moze biti da ti dim jednostavno ne pase tvome tijelu...pa zapravo za nikoga nije dobar..to moze biti obrambeni organizam tvoga tijela koji ti govori da si pretjeto i da te to truje. Najbolje da odes kod doktora ako ti on kaze da je sve O.K. onda ti je to od trave. Ako te ne boli kad ne puaia onda je sigurno od trave. Pravi si maslac ili mljeko pa te nece boliti grlo. Mozemo mi sad pisat kak da pusis da te manje boli ali ta bol nikako nije dobar znak,nemoj se igrati s time ako te zbilja boli nemoj pusiti da si nebi ozbiljnije nastetio.
mr.skunkAMBASADOR

jun 2007.

Dobar avatar Regesaurus, sto se tice tvog problema imao sam ja ponekad nesta slicno i mislim da je to od forsiranja. Inace savjetujem ti da odes do doktora pa da budes siguran da nije nista opasno.
tokyaISTRAŽIVAČ

jun 2007.

moguce da je kronicna upala sluznice zdrijela ,znam iz iskustva ,a mozda nije nista ,uglavnom jedi meda on je strava za grlo bilo koji i to je to , malo smanji hladno gazirano
ReggaesaurusENTUZIJASTA

jun 2007.

Pa ne kad ne pusim ne osecam nista. Inace ne pusim cigare(duvan), jednom sam probao da zapalim i ista stvar mi se desavala. A sto se doktora tice... e to mi je trenutno malo teze nemam zdravstveno osiguranje tako da ce do malo da priceka. Sta da se radi trenutno nemam para za lekara. U svakom slucaju smanjio sam drasticno. Zapalim jednom nedeljno ili ne a na putu sam da smanjim jos vise bar u ovim letnjim mesecima. Hvala svima

jun 2007.

Nije dobro pusiti ako te boli ali ako ne mozes bez bar koristi bong.Najbolje bi bilo da odes kod doktora cim budes mogao.Jel stavljas duhan u pljuge?Probaj zapaliti cistu pljugu,samo trava.Moguce je da si alergican na duhan.
Kurblaj KanAMBASADOR

jun 2007.

Mo~da je jedan od rijetkih koji su na vutru alergi ni?
BloodspillerPOZNAVALAC

jun 2007.

ma i mene zna boliti kada jako esto puaim vutru.. Stvar je u dimu, i cigari koliko ju stavia.. Ma jednostavno dim nije dobar za tijelo i netko ga bolje podr~ava netko slabije..
ReggaesaurusENTUZIJASTA

jun 2007.

Pa mi se pojavila alergija posle 10 godina, ne verujem I meni se cini da je od dima jer mi se ista situacija dogadja i kad zapalim cigaru

jun 2007.

I to je moguce.Alergija se moze pojaviti i nakon 50 godina,tj. simptomi alergije.Ako pusis s duhanom mguce je da si alergican na duhan,ta alergija nije tako rjetka kao alergija na travu.Vjerovatno nisi alergican to je vrlo mala vjerovatnost. Sad kad si rekao nakon 10 godina.....nakon 10 godina pusenja se mogu pojaviti stvarno ozbiljni problemi sa zdravljem.Stvarno bi bilo dobro da odes kod doktora.Odi kod doktora i reci da te boli grlo kad puaia(duhan naravno) te da te zanima dali se pocinje dogadjati nesto ozbiljno. Mislim da svi mi koji puaimo trebamo biti svjesni da,ako ne za par godina ,za 10 godina ce nas vecina osjetiti stetu koju smo nanjeli organizmu. Javi sta ti je doktor rekao.Nadam se da nije nista strasno.

jun 2007.

e amoze kako trava utjecati na bubrege,,,?naime juces smo se razvalili i danas me tako jako bole da....sto mislite?
Yami_RazielAMBASADOR

jun 2007.

jedna rijec...narguila... ne shvacam zasto nitko nevoli nargilu? kazem ti...pusi na to...ohladjeni dim,kao da vuces zrak...ako te i tad bude pralo onda nije do jacine i topline dima vec do neceg drugog...
NarquilaENTUZIJASTA

jun 2007.

Bas se u potpunosti slazem s tobom, ja uvijek pusim na nargilu a dzoju motam kad idem u grad ili sa kakvom curom; Ja mislim da cu do kraja ovog mjeseca napraviti tutorijal kako napraviti homemade nargilu mislim kako je ja pravim pa cu vam pokazati
prolaps_rektumaENTUZIJASTA

jun 2007.

ne,nikako...varem koliko ja znam,jer nema pretjerane povezanosti...jedino metastazama raka sa plu a,ali to je ve neato sasvim deseto
Kurblaj KanAMBASADOR

jun 2007.

Daj tutorial za nargilu ja bi si napravio tak ata poato je bong murja zaplijenila
hahISTRAŽIVAČ

jun 2007.

To ti je sluznica, kupi si kod farmauceutke za cuclat, objasni simptome samo (netrebas spomenut kad pusis) i nek ti preporuci nekaj... A takoder trava ti steti imunitetu pluca i grla al nen sto ozbiljno isto ko cigarete...
Yami_RazielAMBASADOR

jun 2007.

jedi ganju^^

jun 2007.

...samo nemoj filtere :P
cannebosanacPOZNAVALAC

jun 2007.

Naravno da je dim atetan , zato su ljudi izmislili ima nekoliko 1000 godina u Nepalu i ostalim zemljama gdje je bar neato ato je vrijedilo od onih propalih civilizacija ostalo . ak ako se dobro sjeam prije nekih 10 godina lik mi je pri ao da ovi u Nepalu ak imaju i neki oblik primitivnog vaporizera , dakle vutru ne pale da gori nego samo zagriju na nekoj metalnoj plo ici temeperature tik ispod temperature na kojoj po inje goriti tj. ovi duvaju naravno samo haaia(zna i stvar sa joa manje sporednih tvari) takav dim kad se joa dodatno i ohladi kroz vodu je daleko manje opasan od npr. aetnje kroz grad gdje prolazi gomila auta i ostalih zagaiva a i da ne nabrajam joa 100 drugih potencijalno opasnijih stvari ato se ti e kancerogenosti , pa ak i hrana bez koje se ne mo~e ~ivjeti, da ne pri am o vodi zagaenoj razno raznim negativnim utjecajima ,mogao si danas na HRT -u vidjeti ata o vodi i stani nim biofrekvencijama,ka~e ovaj jedan Dr.Alternativac(da ga ne imenujem jer s vutrom lik koliko mi se ni nema nikakve veze a i da ima isto sumnjam da bi izaaao na HRT i ko grom iz vedra neba izjavio Vutra je dobra za spre avanje airenja raka). ak i voda koja je bioloaki ispravna za piti tj.nema atetnih bakterija i ostalih mikro sranja , mo~e biti zagaena jednostavno frekvencijama raznim , jednostavno ~ivimo u zagaenom svijetu i jebiga , snalazi se kako znaa , ovaj ima neku spravu za poniatavanje tih loaih utjecaja i zra enja iz okolice. Ja sam dosta skepti an prema takvim stvarima ali ima u tome neato sigurno ,mora biti neki odgovor na to kako obole ljudi koji nisu ni puaili ~ivjeli su na istom zraku itd. i nisu imali nekih genetskih predispozicija za oboliti od raka , barem tako mislim zbog injenice da im u bli~oj familiji nije bilo oboljelih, ak ni meu onima koji su puaili i ~ivjeli nezdravim ~ivotom od onih koji su oboljeli.Niata nije 100% dokazano ato se ti e tog raka , jest ono kao da ovi koji puae imaju puno vee aanse ali ata je sa ovima koji nikad nisu puaili kao ovaj jedan moj malo dalji roak,kome niko drugi nije obolio i umro od raka. A sam THC mo~e biti jedino lijek ili ako se previae koristi sredstvo za otupljivanje mo~danih osjetla za u~itak,ali onda napravi pauzu i mirna Bosna ili ve gdje ~ivia :) . Uzgoji ti Reggaesaurus sebi neato da valja ako imaa priliku i nabavi kakvu dobru lulu vodenu i baci duhan,alkohol i ostala sranja bie ti grlo super,nee ti trebat ni NEo anign ni strepslis(namjerno sam izvrnuo malo rije i ali znaa o emu se radi , mada nisu loae stvari ja sam nekad kad me uvati grlo poato svetog dima nema uvijek , onda apoteka jebiga bayer ali poma~e dobro) sad ne znam ata je tebe uvatilo ,ovo meni je nekad davno ponekad od prehlade a i puaenja raznih sranja tzv. trava i duhana posebno znao sam i krvavih pa ia iz grla izbacit valjda kapilari popucaju ,a nije ima 8-9 godina kako sam prestao sa la~njak vutrama i cigarama , nadam se da ni tebi nije niata ozbiljnije , meni valjda nije evo ima od tad nisam izbacivao nikakve krvave pa ie ni pilie iz plua. Siguran sam da ti nije od vutre mora da duvaa neki zajeb ja sam od takvih imao ako ne iste onda barem sli ne a ato se ti e plpua i nekih drugih stvari i joa ore probleme sve je prestalo kad sam prestao duvati bilokakvo ***** koje iole sli i na vutru.

jul 2007.

brate znas kako naduvao sam se i sad krenemo ja i drugar kuci kod njega da prespavao kad nas je pustila trava. i onda motor nece da upali posle sat vremena upali nekako odemo kod njega kuci prespavamo i sutra ujutro me grlo bolelo mnogo i nos mi slinio ja mislim da je cist nazeb da nije zbog trave.. inace nikad me grlo nije bolelo dok sam duvao uglavnom mi se osuse usta etc.. jednom mi se tolko osusilo da nisam mogo da jedem!! nisam mogo da sazvacem pljeskavicu xDznaci nisam jeo dok me nije pustilo tek posle..
Ma to ti je od trave :) jbg ne valja ni kad se preteruje.. A Ja na pr .. kad palim sa duvanom grlo me otkida kashljem kao looda, a kad je samo vutra onda manje :/
BloodspillerPOZNAVALAC

avg 2007.

Produvali plua `to oateuje plua gotovo jednako razorno kao i pet popuaenih cigareta zaredom? Jedan joint marihuane. Treba li zato legalizirati marihuanu ili na javnim mjestima zabraniti puaenje cigareta? Ako popuaite jedan joint marihuane, to je za plua atetno kao da ste popuaili pet cigareta zaredom, ka~u stru njaci s novozelandskog Medicinskog instituta za istra~ivanje, iji je lanak objavljen u asopisu Thorax. Istra~ivanje je obavljeno na 339 ispitanika od kojih su neki puaili cigarete, neki marihuanu, neki i jedno i drugo, a neki su bili nepuaa i. Premda su samo oni koji konzumiraju cigarete patili od emfizema, korisnici kanabisa su takoer imali problema s radom plua. "Opseg atete na pluima je bio izravno povezan s brojem popuaenih jointa... U inak jedne smotke na plua bio je isti kao kad se popuai 2,5 do 5 cigareta odjednom", ka~e jedan od autora istra~ivanja. Autori studije naglaaavaju kako se esto zanemaruje atetan u inak koji marihuana ima na plua. http://www.net.hr/zdravlje/page/2007/07/31/0043006.html

avg 2007.

Nisam gledao da li je neko napisao slicno, ako jeste jbg, kada sledeci put budes rivao napipaj ispod brade i ispod usiju, ako imas kvrge koje su natekle i pomeraju se pod pritiskom, onda verovatno imas problema sa zlezdama, zasto ne znam i takodje pokusaj da stavljas manje pljuge u buxnu. Ili mozda samo tripujes:bis: poz.
LucidDreamAMBASADOR

avg 2007.

Pij caja,puno caja!Moja baba je u pravu.Ako ne onda idi do doce da vidis da li je nesto drugo ili je zbog vutre.peace
stellacISTRAŽIVAČ

avg 2007.

nije da reklamiram al ja sredim probleme u grlu sa Bronhi bombonom ili kako neki zovu Odzacar grla ... a ponekad popijem caj od kamilice ili nane i takodje mi pomogne .-) probaj
Jim MorrisonISTRAŽIVAČ

avg 2007.

u pravu je 70kgshita... caj je najboljiza grlo.... a ni bronhi bonbone nemogu da skode...

avg 2007.

3 velike ~lice meda i 2 ista limuna iscjeena, sve zajedno promjeaat i lagano pijuckat. A sve to sa strane zalijevat sa ajem, dobra je kombinacija lipa+kamilica...

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se