VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaUpotreba thc ulja kod generaliziranog anksioznog poremeaja
LEGACY

Upotreba thc ulja kod generaliziranog anksioznog poremeaja

78 odgovora3,248 pregleda
Jasenka1959ISTRAŽIVAČ

jan 2021.

Dobar dan! Imam pitanje!? Dijagnoza mi je generalizirani anksiozni poremeaj, uzela sam cbd ulje i stanje mi se pogoraalo. Poja ala sam dozu, joa gore je! Predla~u mi da uzmem thc ulje u epiima, 60%,ja se bojim jer imam niske otkucaje srca i visoki tlak. Imate li savjet?

jan 2021.

Uzmi za pocetak cisto ulje. Kolicina pola zrna rize i vidi kako se osjecas pod cistim uljem. Racunaj da ulju treba sat-dva-tri da pocne djelovati. Thc ulje snizuje krvni tlak tako da sa tim ne bi trebala imati problema, a rad srca ce ti se malo ubrzati.
Jasenka1959ISTRAŽIVAČ

jan 2021.

Strah me je da ne dobijem sr ani udar
Z&NZMAJ

jan 2021.

Onda nemoj... Sve ove godine, koliko sam na forumu, nisam joa naiaao na slu aj kojeg se bojia. Strah nije osjeaj sa kojim trebaa probati thc ulje. 101% sam siguran da e te uhvatit panika. Prvo se informiraj, pa onda odlui.
GronaZMAJ

jan 2021.

Sretno Jasenka! `teta da je CBD ulje imalo ''obrnut'' utjecaj kod tebe... Nemam savjet na ~alost, ali sretno ti u svakom slu aju i koju god odluku odaberea! Mrzim anksioznost... :respect:

jan 2021.

Da sam ja u toj situaciji, prije uklju ivanja THC ulja puaio bih neku indiku sedmicu-dvije da malo pripremim receptore. Ili bih posluaao savjet @Zlo&Naopako . Puno sree ~elim.
Jasenka1959ISTRAŽIVAČ

jan 2021.

Zbog itanja po forumima sam se u plaaila! Zato sam stavila pitanje! Cbd ulje svima poma~e, meni ne. Normalno da me strah
Jasenka1959ISTRAŽIVAČ

jan 2021.

I ja je mrzoim
Jasenka1959ISTRAŽIVAČ

jan 2021.

Zaato cbd je kod mene djelovao loae?

jan 2021.

ma nije, nego si se istripovala unapred ne znajuci sta da ocekujes. snadji se za duvku da smotas sa nekim iskusnijim i bice sve ok.
flop87ZMAJ

jan 2021.

mozda ce ti pomoci cinjenica da za sve ove godine koliko ljudi konzumiraju kanabis nije zabelezen slucaj da je neko umro od posledica iste.

jan 2021.

Mislim da bi se manje-vise svakoj osobi ista situacija desila da bez ikakve tolerancije odma po ne sa uljem, definitivno bi bilo bolje da prvo neko vreme pusis travu na klascian nacin, da ti se organizam bar malo privikne kad vec nije hitno, kolko sam shvatio odma na ulje idu samo oni koji bas moraju i kojima je svaki sekund bitan, a ti taj slucaj nisi. Nabavi malo vecu kolicinu(15 20 grama), nabij sebi toleranciju bar kolko tolko da provalis kako je i da vidis da nema u tome ama bas nista strasno, pa onda nastavi sa uljem. Sreno dalje i nadam se da ea se ubrzo oseati bolje.

jan 2021.

}ena ima GAD, ne znam imaa li iskustva s anksioznoau, ali to nije neato ato ~elia poja avati na bilo koji na in. Ne reagiraju svi isto na kanabinoide, nekom pomognu, nekom baa i ne. Ali u svakom slu aju ne bih mazao ulje bez dimne pripreme.
Jasenka1959ISTRAŽIVAČ

jan 2021.

Hvala
Jasenka1959ISTRAŽIVAČ

jan 2021.

Razumijete me! Hvala! Ja sam uzela cbd ulje 5%,pila ga mjesec dana, bilo mi je sve gore, zato su i rekli da probam sa thc ( epii), 60%. Normalno da ne ~elim poja avati ove muke. Pitam jer se nadam da netko zna objasniti, ato se to dogaa?

jan 2021.

Ako ne pitam previae, je li vam to doktor rekao (ako ~ivite u zemlji gdje se kanabis koristi u medicinske svrhe)?
Jasenka1959ISTRAŽIVAČ

jan 2021.

Ne, nije dr! Proizvoa i cbd su mi rekli

jan 2021.

Ja ne bih o ekivao puno od THC ulja ako je CBD imao loa u inak, i odlu io bih se za doktora, a vama sretno u svakom slu aju.
Jasenka1959ISTRAŽIVAČ

jan 2021.

Imam zakazanoj kod dr

jan 2021.

Odli no, dr~im fige! Bit e to sve ok :sun2:
Jasenka1959ISTRAŽIVAČ

jan 2021.

Izgubila sam nadu i vjeru, ali lijepo je uti da to neko ka~e

jan 2021.

Koliku si koli inu CBD ulja uzela i kada(dob dana)? Dali ti je prvi puta da unosia bilo kakve kanabidoide u organizam,u ovome slu aju CBD? Nije sve crno kako mislia,mo~da samo to radia na krivi na in.
Jasenka1959ISTRAŽIVAČ

jan 2021.

Prvi put koristim vbd ulje, 5%,4 puta po 2 kapi, ispod jezika. Nakon 45 min do sat vremena po inje jaka napetost, nervoza i bijes
Jasenka1959ISTRAŽIVAČ

jan 2021.

Uzme ujutro i drugu dozu oko 15 sati, ako uzmem kasnije ne mogu spavati

jan 2021.

Ne postoji ''carobni atapi "... tako da ni thc nece pomoci. Sve je u glavi. Lupi sakom o stol, pricekaj da prodje covid i fataj se neke zemlje gdje tece med i mlijeko.
flop87ZMAJ

jan 2021.

ukljuci neku fizicku aktivnost, ne moze da skodi mozda i pomogne bar da malo ublazis simptome ako vec nisi fizicki aktivna.

jan 2021.

@Jasenka1959 Otidji u sumu, prosetaj, budi sama sa sobom. Kada ti dodje napetost, nervoza i bijes izbaci sve to kroz sebe deranjem, vristanjem. Deri se iz sveg glasa, izbaci iz sebe sve sto te muci. Placi ako treba. U sumi si, sama, nitko te ne cuje. Biti ce ti lakse. I iskljuci mozak, ne analiziraj sta ce biti ili sta je bilo jer takvo analiziranje ti vise steti nego koristi. Budi u sadasnjem trenutku. Mislim da ce tebi vutra samo dodatno pojacati te sve napetosti i strahove jer ih nosis unutar sebe.
Jasenka1959ISTRAŽIVAČ

jan 2021.

CBD mi je jako poja ao, sada u probati sa thc

jan 2021.

Mala plata, kredit, roditelji stari, nemocni, mu~ pije, ~ena pati ili obrnuto, mala djeca, skupe pelene, skolske knjige da ne pricam, zavist medju ljudima, internetske vijesti, portali, sudbina milijarde... bolest neka opaka. Umiru ljudi, umiru mladi ljudi. Ne vidi se izlaz ::ludak:: Moglo bi se do unedogled. S druge strane cijelo cudo pozitivnih pri a. Tako da je o ito da izlaz postoji. Kad se nae, e onda trava pomaze da u~ivaa u tome. Pronadjes nesto sto bi zeljela i razmisljaj o tome. Malo je tesko davati prijedloge a ne poznavati tematiku.
truareZMAJ

jan 2021.

Ja bi na tvom mjestu, ako ve nisi probala, uzeo full spectrum cbd ulje ako ga mo~ea nabaviti, skuplje je, mislim da bo ica 10ml nema ispod 100 eura, a mo~da sam i to malo rekao. Ina e meni isti cbd takoer stvara nervozu, pa ak i glavobolje, dok su u full spectar uklju eni i ostali kanabinoidi uklju ujui i thc al u jako malom omjeru. Ipak istra~ivanja govore da cbd sam po sebi nije baa efikasan koliko je kad je u simbiozi sa drugim kanabinoidima.
SitriPOZNAVALAC

jan 2021.

Koliko sam vidio po netu anksiozno-depresivni poremeaj neki lije e sa uljem biljke koja ima omjer THC:CBD 1:1. Po meni ovisi koliko je teako stanje, ali ako je baa teaka depresija onda najbolje otii lije niku. Ovdje govore o vrstama koje poma~u kod depresije, makar ne znam koliko je pouzdano: https://www.leafly.com/news/strains-products/best-cannabis-strains-for-depression
SitriPOZNAVALAC

jan 2021.

Dosta su bitni i drugi kanabinoidi recimo CBC ima 10x ja i u inak nego CBD na anksioznost. Dosta je zanimljiv ovaj video, od 32 minute govori o tome. COxEoW_rsLw
xx_taniLEGENDA

jan 2021.

@truare takoer u kombinaciji sa terpenima. Pokazalo se na nekakvim istra~ivanjima(ako budes zainteresiran, potrazim pa ti posaljem u pm) da ulje sa ''vra enim'' terpenima ima puno vei efekt odnosno mogu nost ''apsorpcije''. Znaci pri pravljenju ulja potrebno je izolirat terpene, napravit ulje, a potom vratit terpene nazad kanabinoidima. Sad taj proces je puno kompliciraniji od toga kako sam ja to napisala, ali u grubo je to to... Otisla sam u off...my apologies :respect:
Jasenka1959ISTRAŽIVAČ

jan 2021.

Ovaj ato sam koristila je ful
Jasenka1959ISTRAŽIVAČ

jan 2021.

Da li postoji razlika thc iz indike ili sative? Nikako to ne razumijem? Da li thc iz bilo koje biljke sada zakonski u drogu?
flop87ZMAJ

jan 2021.

ukratko indika te spusta, sativa te dize. kanabis koji sadrzi vise od 0.2 thc se smatra za drogu na nasim prostorima i zabranjen je. ajde malo citaj forum, svasta se moze nauciti :)
truareZMAJ

jan 2021.

Thc je thc, koja god sorta bila. A ato ini razliku u efektu djelovanja indike i sative ne zna joa nitko, zna i znanstveno nedokazano tj. oni tvrde da je molekularna razlika neznatna a opet percepcije konzumenata nala~u suprotno gdje svi ka~u da je sativa viae stimulativna a indika relaksirajua, zna i dvije suprotnosti. Danas u opticaju su samo hibridi, genetski kri~anci dvije navedene, tako da ato god se konzumira ima pomalo od oba svijeta. Kanabis se sastoji od 150 razli itih kanabinoida a mi smo upoznati koliko toliko samo sa njih mo~da 10-ak, takoer se ne zna to no koja je veza izmeu tih kanabinoida i terpena a definitivno postoji. I da, na~alost thc se joa uvijek vodi kao ilegalna supstanca u veini svijeta.
Jasenka1959ISTRAŽIVAČ

jan 2021.

Hvala na odgovoru
SpirulinISTRAŽIVAČ

dec 2021.

Ima u Srbiji nekoliko full spectrum CBD ulja 10%, bocica 10ml kosta 25evra
HowardMarksENTUZIJASTA

dec 2021.

Sluaaj jasenka , nemoj tra~it pomoc u supstancama , nema tih tableta ili ulja koje ce ucinit da tvoja anksioznost nestane , pricam iz iskustva , imam problema s tim jedno 10god mozda i du~e , trava mi je pomagala jedno vrijeme i onda je cinila gore , poceo sam dobijat napadaje panike i na kraju iz anksioznosti i napadaja panike razvije se i depresija i onda stojis kuci i nezelis nigdje. Jedino sto mi je pomoglo je educiranje sebe - zasto to nastaje , kako se borit s time i ukratko to te nece ubit (napadaj panike i ubrzan rad srca). Sve je u glavi - za po etak sastavi na papir kako ti izgleda dan od buenja do spavanja. Sigurno imaa neke nezdrave navike recimo budia se odma hvataa mobitel u ruke gledas poruke , vijesti itd. Ukloni te navike , ugasi mobitel izbrisi aplikacije obriai fejs , u rutinu ubaci tjelovje~bu imas sve na youtubeu ako te zanima , za po etak lagano 20min dnevno pa poja avaj , netrebas ni utege ni nista imas vjezbe sa svojom tezinom. Onda bitno je da ne hrania negativne misli , sve ato ti se dogaa ima razlog , u i vje~be disanja , ima raznih za smirenje , provaj se zdravo hranit , prestani puait , prestani sa kofeinom to je najbitnije , ne unosi aeer u sebe , provaj sa hladnim tuaevima nakon toplih tuseva(bitno je da po mea postepeno po 20sec dnevno pa povecavas - nista odjednom) , ima milion stvari koje ti mogu pomoc i milion stvari sto radis sama protiv sebe. Nikad nisam uzimao nikakve terapije niti isao u psihijatra jer znam kako bi to zavrsilo. Oni ne rjesavaju nikakvu bolest nego samo mi u simptome a problem idalje stoji. Razmisli kakve traume si proala s ljudima kad se bojia bit meu njima - jesi li bila meu ljudima koji su "loae druatvo" pa je onda tvoja reakcija opravdana ili jednostavno bojia se osuivanja ogovaranja i previse si svjesna sto ljudi misle o tebi itd. To je sve normalno , nisi jedina i jedini nacin da to pobjedis je da se izla~ea situacijama kojih se bojia svaki svaki svaki dan po malo. Ove stvari mozda vecinu i znaa ali to je jedino sta ce ti pomoc nikakvi lijekovi ulja ni nista vjerujem da si mozes jedino pogorsat stanje sa thc-om i samo se vratit 10koraka unatrag. Zelim ti svu srecu i brz oporavak !

Odgovaranje na teme dolazi uskoro.