VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaInformacije o bolestima za koje je poznato da kanabis ima utjecaja
LEGACY

Informacije o bolestima za koje je poznato da kanabis ima utjecaja

990 odgovora150,412 pregleda
DataAMBASADOR

okt 2010.

HIGH, Dobrodoali u udesan svijet kanabisa...ka~em to jer koristim kanabis oko 9 godina gotovo svakodneno i nemogu podnijeti koliko se ta udotvorna biljka neopravdano blati,umanjuje njena dobrobit za ovjeka(ne samo pojedinca nego i itavog druatva),marginalizira i zataakava njen ljekoviti aspekt u podru ju brige o zdravlju i lije enju teakih bolesti a da ne govorim o pravnom pogledu gdje se marihuana namjerno ini ilegalnom nebili odvratili ovjeka od same pomisli da ju PROBA a kamoli koristi kao lijek a svim tim pomno isplaniranim aktima onemoguuje osnovno ljudsko pravo na odabir na ina ~ivota...no neu ja o tome ima ve tema koje odli no pojaanjavaju taj dio. Piaem(tj.prevodim) jer ~elim da ljudi dobiju ato viae upotrebljivih informacija o kanabisu a i da se nekako zahvalim(odu~im) za pomo koju sam dobio ovdje na forumu u obliku detaljnih informacija koje su udovoljile mojim zahtjevima...eto vutra.org hvala joa jednom:thankyou: `to se ti e teksta odlu io sam ga prevesti jer sam naiaao na njega na viae razli itih foruma i sajtova o kanabisu(marihuani) i smatram ga korisnim za pro itat pogotovo ljudima koji bi koristili ili koriste kanabis u medicinske svrhe.Nadam se da je tekst razumljivo preveden iako moram rei da sam neke stvari preveo doslovno,takoer sam stavljao svoje opaske kako bi pojasnio neke pojmove,ukoliko vam se ne ita na hrvatskom evo link na originalan engleski tekst http://www.medicalseeds.com/medicalmarijuana.html Joa jednom napominjem da nisam autor teksta nego samo prevoditelj.... ************************************************************************ Informacije o bolestima za koje je poznato da kanabis ima utjecaja Bolesti su grupirane po zahvaenim sustavima ljudskog organizma tako da se neki poremeaji ponavljaju jer ih se susree kod jedne bolesti koja zahvaa viae sustava.(`to nisam znao prevesti sam ostavio u originalu ionako su to izrazi srodni latinskom nazivlju a i ako neko boluje od toga sigurno zna.... ,op.prev.) 1) NEUROLO`KI Delerium tremens schizophrenia Neurasthenia Mucanje Tourette-ov syndrom Budna nesanica Tenzijska glavobolja Nonpsychotic organski mo~dani sindrom Multipla Skleroza Cerebralna paraliza Epilepsije Grand Mal napadaji Sindrom bijesa udova(ekstremiteta) Jacksonian epilepsy Migrene Tik Doloroux Neuropatija Kongenitalni Nistagmus Nesanica Tremor/nevoljni pokreti Sindrom miofacijalne boli [*]MI`INO-KO`TANI Post polio syndrome Amyotrophic lateral sclerosis-ALS ili joa Lou Gehrigova bolest Multipla skleroza Quadriplegia Paraplegia Syndrom karpalnog tunela reumatoidni Artritis degenerativni Artritis post traumatski Artritis, Artropatija,degenerativna Patellar chondromalacia ili prednja koljenska bol ili trkae koljeno Ankiloza degenerativne promjene intervertebralnog diska degenerativne promjene lumbosakralnog diska Miaini gr evi spondilolisteza Skolioza [*]IMUNOLO`KI Bolesti povezane sa AIDS-om Virusni B hepatitis,kroni ni Virusni C hepatitis,kroni ni Karcinom Lupus Sklerodermija Eozinofilija-Mialgija Sindrom Fibromijalgija Syndrome kroni nog umora Hepatitis(nevirusni) Pankreatitis(upala guatera e) Prostatitis (upala prostate) [*]PROBAVNI (gastrointestinalni) Psihogeni pilorospazam Glavobolja-migrena(>>>>neznam ata tu radi al eto preveo opet :) ,op.prev.) Akutni gastritis Gastritis }elu ani vrijed(u narodu poznatiji kao ir ~eluca,op.prev.)/Dispepsia Ulcerozni kolitis Refleksni pilorospazam Regionalni enteritis Crohn-ova bolest Kolitis Iritabilni sindrom crijeva(znan i kao spasti ki kolon,intestinalna neuroza,op.prev) `tucavica Povraanje Mu nina Proljev Kaheksija Bolest putovanja(kretanja) [*]KO}NI(dermatoloaki) Henoch-Schoelei Purpura Pruritis (svrbe~ ko~e) Skleroderma [*]SR ANO PLUNI(kardiopulmonalni) Paroksizmalna tahikardija atrija Post kardiotomijski sindrom Akutni sinusitis Kroni ni sinusitis Astma (nespecifi na) Cisti na Fibroza Kaaalj Hipertenzija-poviaen krvni tlak [*]DU`EVNI Senilna demencija `izofrenija `izoafektivni poremeaj Manija Depresija,u recidivu Bipolarni poremeaj Tjeskobni poremeaj Pani ni poremeaj Opsesivno kompulzivni poremeaj Alkoholizam Opijatna ovisnost Sedativna ovisnost Kokainska ovisnost Amfetaminska ovisnost Duhanska ovisnist PTSP Intermitentni eksplozivni prikaz Psychogenic PAT Syndrom bijesa udova(ekstremiteta) Hipertenzija [*]ENDOKRINI Gravesova bolest Tiroiditis Diabeti ka gastropareza Amyloidoza Distimija Parkinsonova bolest Huntingtonova bolest Sindrom bijesa udova(ekstremiteta) Pankreatitis Prostatitis [*]KEMO/RADIJACIJSKA TERAPIJA Karcinom Kemoterapija Terapija zra enjem Depresija,recidiv Tjeskobni poremeaj Pani ni poremeaj Opijatna ovisnost Sedativna ovisnost Migrena Akutni gastritis Gastritis }elu ani vrijed(u narodu poznatiji kao ir ~eluca,op.prev.)/Dispepsia Pilorospazam Anoreksia Povraanje Mu nina Proljev Kaheksija [*]OFTALMOLO`KI(vidni) Makularna degeneracija Glaukom Disleksi na Amblyopia Daltonizam Conjunktivitis Drusen vidnog ~ivca [*]GINEKOLO`KI Endometrioza PMS
DataAMBASADOR

okt 2010.

Usporedba Cannabis sative sa Cannabis indicom i njihovim hibridima. U usporedbi sorti(indica i sativa) unutar roda(cannabis) moraju se izabrati reprezentativni uzorci kao mjerila za pojedine sorte.Pri tome uzorci moraju predstavljati sva glavna obilje~ja pojedine sorte.U tu svrhu sam izabrao generi ki afgani kao moje mjerilo za indica sortu i kri~anu Oaxaca/ Colombian kao mjerilo za sativa sortu.Iz ove dvije sorte mo~emo uo iti najviae vidljive ali bitne razlike i sli nosti. Kada pokuaavate odabrati medicinski soj(u daljnjem tekstu>strain) prvo moramo napraviti popis ~eljenih dobrobiti od koriatenja marihuane ,npr. ukoliko bolujete od kroni nog umora s fibromijalgijom mo~da biste po~eljeli sljedee dobrobiti: 1) poveanje energije 2) olakaanje bolova 3) podraku imunoloakom sustavu Osoba bi onda istra~ila koji strain pokazuje u inkovitost u tim podru jima i potom izabrala jedan ili viae strainova kako bi postigla ~eljene u inke.Mo~e biti da jedan hibrid posti~e sve ~eljene u inke(u ovom slu aju vjerojatno sativa dominantni hibrid iz razloga kojima emo se kasnije posvetiti).Moramo zapamtiti da su veina informacija o ovom anegdoti ne i prili no subjektivne tako da bilo koja specifi na upotreba uvelike ovisi o osobnoj reakciji na pojedini strain. Nakon ato smo rekli ove stvari mo~emo se pozabaviti samim biljkama,openito Cannabis sativa je vialji i vitkiji strain koji pod optimalnim uvjetima mo~e narasti i 5-6 m, obi no je karakterizirana usko ozup anim liaem i mekim cvjetnim vrhovima u obliku koplja koji mogu biti izrazito smolasti.Kanabinoidi prisutni kod Cannabis sative su karakterizirani poviaenom razinom kannabidiola(skraenica>CBD,op.prev.) i viae psiholoaki stimulativnim u incima(iako odreeni afri ki i havajski tipovi mogu biti prili no sedativni na pomalo jedinstven na in).Sative takoer imaju veu sposobnost oja avanja imuniteta negoli indike.Tinkture napravljene od cannabis sative su vrlo u inkovite kod streptokoknog faringitisa(lai ki angina ili upala grla op.a.) a ini se da imuno-kompromitirani bolesnici daju prednost ovoj sorti. Cannabis indica je karakterizirana ni~im i debljim rastom(1-2m) sa airokim i duboko ozup anim liaem te puno viae kompaktnim vrstim cvjetnim vrhovima. Kanabinoidi prisutni kod indika naj eae imaju poviaenu razinu cannabinola(skraenica>CBN,op.prev.) i puno viae opojni tip psiholoakog u inka.Indike jako dobro djeluju za olakaanje bolova i smirenje. Tinkture napravljene od indika su vrlo u inkovite kod miainih gr eva i razli itih tipova mialgija i neuralgija. ini se takoer da se ove sorte preferiraju kod mu nine. Uzevai ovo sve u obzir trebate takoer znati da vjerojatno postoji oko 500(ili viae) razli itih hibrida sativa i indika a svaki ima svoj jedinstven profil kanabinoida. Koristei glavne osobine sorti kao mjerilo mo~ete eksperimentirati razli itim hibridizacijama istih kako bi postigli fino podeaavanje ~eljenih u inaka(efekata).Imajte na umu da ete najbolje sami procjeniti ato djeluje na vas i na vama je da odredite ato e to biti.
DataAMBASADOR

okt 2010.

PREPORUKE SORTI KOJE IDU U KORIST SPECIFI NIM TJELESNIM SUSTAVIMA] Neuroloaki problemi bi se trebali tretirati kao pojedina ni slu ajevi sa sativa dominantnim hibridima koji se koriste kao stimulativna sredstva(kao ato je kod tenzijske gavobolje) samo gdje je taj u inak po~eljan.Openito neuroloaki problemi reagiraju dobro na umirujuu u inak indike.Kao prilog tome osobno poznam mladia koji je uspio izbaciti Haldol(generi ki>haloperidolum op.prev.) iz terapije i kontrolirati svoj Touretteov sindrom koristei indika dominantne strainove. Miaino-koatana oboljenja mogu predstavljati dvostruki problem,uz bol koja se povezuje s ovim bolestima mogu se esto pojaviti i depresija te zamor.Dakle,jednostavno rjeaavanje preporukom sna~ne analgetske indike bi se moglo spojiti sa sekundarnim oboljenjima tj. zamorom i depresijom.Takvim slu ajevima se kao odgovor namee hibridni strain,tra~ite olakaanje boli koje omoguuje afghani, kri~an sa stimulativnom sativom koja e pomoi da se odr~ite aktivnima,ukoliko bi imali koristi od toga.U nekim slu ajevima jednostavno koristei jako potentnu havajsku ili afri ku sativu se mo~e postii ravnote~a izmeu olakaavanja boli i razine energije(ovi strainovi izgleda usporavaju tijelo ali ostavljaju um veoma aktivnim). Imunoloaki problemi stvaraju specijalne potrebe bolesnika u tolikoj mjeri da ulaze u istou proizvoda kao i metodu lije enja.Oboljeli od AIDS-a nesmiju biti izlo~eni plijesni ili gljivama tako da se mora posvetiti velika pozornost stvrdnjavanju proizvoda do apsolutne suhoe. Takoer imunoloaki problemi mogu biti prili no bolni tako da treba izabrati proizvod koji daje maksimalnu dobrobit sa minimalnim negativnim utjecajem na imunoloaki sustav.Povratne informacije koje sam primio upuuju na to da prednost sativa streinovima daju imunokompromitirani bolesnici zbog njihovog uzdi~ueg u inka(da li bi moglo ovo biti i za oja avanje imuniteta?) i porasta energije koji uzrokuju. Probavni u inci su ono ato je zaista izazvalo renesansu u lije enju cannabisom.Godinama su u inci kanabisa kao monog antiemetika(sredstvo protiv povraanja,op.prev.) i poja iva a apetita bili poznati bolesnicima koji boluju od karcinoma.Za ovaj sustav u dati jednu airoku preporuku; indike su izgleda airoko u inkovite kod veine probavnih smetnji uz iznimku bolesti kretanja(putovanja) kojoj pogoduju stimulativni u inci sative. Ko~ni problemi se mogu javiti kroz nekoliko oblika,kao obi an svrbe~ ili povrede neke vrste.Sistemski antiupalni kanabinoidi mogu biti od koristi,upotrebljavajte niske doze indike(pretjerana upotreba mo~e u initi svrbe~ joa ja im kao ato opijati imaju u inak na neke ljude) i mo~da topikalna priprema smolaste sative(otopljena u otapalu neke vrste) mogu omoguiti "tematski" antiupalni u inak. Sr ano diani problemi i kanabis su esto kontraverzne teme jer mejnstrim medicine vidi inhalaciju bilo kakvog dima kao prokletsvo(anatemu).Meutim sr ani i pluni bolesnici nalaze dobrobiti od upotrebe kanabisa unato medicinski negativnoj pristranosti.Sr ani bolesnici mogu imati dobrobit od sedativnih(umirujuih)indika za opuatanje i olakaavanje stresa no tome treba pa~ljivo pristupiti jer kanabis mo~e poveati broj otkucaja srca ali bez poveanja krvnog tlaka(ja koristim kanabis prije post bypass vje~bi i mogu izdr~ati 45min teake aerobi ne vje~be bez problema a manje od godinu dana nakon operacije).Pluna oboljenja se openito ne bi trebala lije iti sa puaenjem proizvoda uz iznimku stanjima koja reagiraju na ekspektoranse(tvari koje pospjeauju iskaaljavanje,op.prev.) jer puaenje kanabisa bilo koje sorte odli no pospjeauje iskaaljavanje. Psiholoaka terapija Kanabisom je stara koliko i ovjekovo dru~enje s tim cvijetom.Kanabis je u inkovit kod ustezanja od uzimanja nekih tvari(ovdje se vjerojatno misli na ovisnosti o drogama op.prev.) i razli itih mentalnih uznemirenosti.Jedan od na ina na koji djeluje je mjenjanje raspolo~enja korisnika,uobi ajeno u pozitivnom smjeru,iako mo~e prouzro iti para noju i uznemirenost u nekim slu ajevima.Odabir strejna za psihi ke probleme bi trebao ovisiti o tome dali stanje uzrokuje agitaciju i nemir ili depresiju i strah te na osnovu toga izabrati odgovarajue stimulativne ili umirujue kvalitete. Endokrini poremeaji u pravilu nisu primarno pod utjecajem kanabisa i njegova upotreba je primarno palijativna(palijativno lije enje je ono koje otklanja prividno samo vanjske znakove bolesti, a ne samu bolest i njen uzrok,suprotno tome je radikalno lije enje,op.prev.) Odabir strejna bi se trebao fokusirati na ja anje imuniteta i olakaavanje osjeaja tuge. Kemoterapija i terapija zra enjem uzrokuju veliki stres za organizam,ova lije enja zaista doslovno dovode tijelo u stanje blizu smrti kako bi se uniatio manje izdr~ljiv karcinom.Kao rezultat pojavljuje se itav raspon fizi kih i duaevnih simptoma koji prate ove drasti ne tretmane. Najpoznatiji primarni simptomi koji prate ova lije enja su razarajua mu nina i povraanje ali popis sekundarnih u inaka lije enja je puno du~i.Joa jednom lije enje kanabisom bi trebalo biti kao podraka,odr~avanje apetita,olakaavanje nelagode i podizanje bolesnikovog duha,sative se ine dobrima za ove u inke kao i za odr~avanje imunoloakog sustava. Oftalmoloaki se koristi od olakaavanja glaukoma do usporavanja makularne degeneracije.Vjerujem da su indike naju inkovitije kod o nih problema jer imaju veu koncentraciju kanabinoida koji blokiraju kalcijeve kanale.Ove tvari djeluju na sli an na in kao lijekovi blokatori kalcijevih kanala za krvni tlak osim ato o ni ~ivac ima specifi ne receptore za endokanabinoide(tvari koje nastaju u tijelu konzumiranjem kanabisa) Ginekoloaki problemi ije se lije enje kanabisom proslavilo u vrijeme kraljice Elizabete u smislu olakaavanja predmenstrualnih simptoma.Budui je kralji in kanabis najvjerojatnije doaao iz indije u to vrijeme se radilo o indiki ili dominantnom indika hibridu. Ovaj vodi nikako ne smatrajte zavraenim jer kako izlaze nova istra~ivanja i viae dugogodianjih korisnika kanabisa istupi s vlastitim iskustvima tako e biti nadopunjen.zasada molim ukoliko je neko voljan doprinjeti informacijama o medicinskoj upotrebi marihuane da me kontaktira putem ovog foruma , http://www.marijuanagirls.com , mi smo ipak studij o kanabisu s najdu~im postojanjem koji postoji i moramo korelirati podatke te ih tuma iti van politi kog utjecaja. Siguran sam da ato je viae odraenih istra~ivanja tako e i potencijal ovog zadivljujueg lijeka postati vidljiv. Do sada je najviae istra~ivanja u injeno sa puaenjem kanabisa ili njegovih sinteti kih derivata,izostavljajui u inke alternativnih metoda unosa(tinkture,hrana,preko ko~e,vaporizatori,inhaleri).Upotrebom svih tih metoda doi e do promjene u inka jedno te iste sorte kanabisa.Mi svi, za koje su ove informacije, ine trenutno prvu frontu istra~ivanja o kanabisu.Mi smo ti koji se nee odrei ovog divnog lijeka i koji e biti pioniri u postavljanju kanabisa na zaslu~eno mjesto u ovjekovom ormariu s lijekovima.(morao sam doslovno prevesti,zvu i bezveze al nadam se da ste shvatili poantu,op.prev.) Zaklju no, inei ovaj korak u upotrebi kanabisa kao lijeka vi istodobno branite svoju kontrolu nad vlastitim zdravljem,u onoj mjeri koja se odnosi na odabir terapije naju inkovitije za vas.Mnogo ljudi koristi kanabis za olakaavanja bolova i kao bi smanjili potrebu za unosom daleko opasnijih i ovisnostima sklonijih lijekova.Drugi ga pak koriste kako bi stimulirali apetit i time sprije ili pothranjenost koju uzrokuju AIDS i kemoterapija.Ukoliko iz bilo kojeg razloga koristite kanabis molim vas da to radite s odgovornoau jer predrasude protiv kanabisa mogu nestati jedino stalnim primjerima odgovornih ljudi koji su trenutno sankcionirani u pogledu njegovog koriatenja.(da pojasnim;misli se na pravni status tj. ilegalnost marihuane,op.prev.) Eto ljudi itajte,konzumirajte,podjelite vaaa iskustva,djelujte!!! live long and prosper:sun2:
Hemp_OracleISTRAŽIVAČ

okt 2010.

Kakvo je stanje utjecaja marihuane na kvni tlak ? Imam problema sa visokim tlakom pa viae ne znam ni sam ata da radim, neki ka~u da indica smanjuje krvni tlak,drugi ka~u suprotno, da ga podi~e.. Ima li neko pametan u tom podru ju da mi ka~e ato je istina, ali netko ko zna o emu pri a a ne ko se voli pravit pametan.. Soma je u jednom asopisu pri ao o krvnom tlaku i saznao sam da ima jako kvalitetne indice koje je iskri~ao i uzgojio BA` zbog svog problema sa tlakom, dali zna neko viae o tome??
Hemp_OracleISTRAŽIVAČ

okt 2010.

Pozdrav svima! Zanima me kakvo je stanje utjecaja marihuane na kvni tlak ? Imam problema sa visokim tlakom pa viae ne znam ni sam ata da radim, neki ka~u da indica smanjuje krvni tlak,drugi ka~u suprotno, da ga podi~e.. Ima li neko pametan u tom podru ju da mi ka~e ato je istina, ali netko ko zna o emu pri a a ne ko se voli pravit pametan.. Soma je u jednom asopisu pri ao o krvnom tlaku i saznao sam da ima jako kvalitetne indice koje je iskri~ao i uzgojio BA` zbog svog problema sa tlakom, dali zna neko viae o tome??
SiDAMBASADOR

okt 2010.

Evo ja sam ti naiaao na jedan stari lanak sa vutra.org https://forums.vutra.org/archive/index.php/t-5826.html korisnik buco2alen ti opisuje problem vezan za krvni tlak... mo~da uleti netko ko se razumije viae, a ja se nadam da e ti ovo pomoi za sada
Hemp_OracleISTRAŽIVAČ

okt 2010.

Zahvaljujem :)
DataAMBASADOR

okt 2010.

HIGH dakle prema onome što sam pročitao na temu krvnog tlaka ističu se sljedeće činjenice; kanabis općenito uzrokuje ubrzanje pulsa ali istovremeno THC uzrokuje i opuštanje glatke muskulature(koja čini između ostalog zidove arterija) pa tako dolazi do snižavanja tlaka; što se tiče kanabinoida koji su prisutni u kanabisu naišao sam na sljedeći zanimljiv podatak, kanabinoid CBD smanjuje ishemična oštećenja stanica(što dovodi do srčanog ili moždanog udara) tako što usporava puls ali budući da THC ubrzava puls te dvije komponente zajedno rezultiraju djelovanjem koje se očitava kao blago povišen puls i opuštanje glatke muskulature.Suprotno CBD-u, CBN (kao i THC) ubrzava puls! Prema tome ja bih izveo zaključak da za visok tlak pomaže biljka koja će imati nizak postotak THC-a ali visok udio CBD kanabinoida.....ako neko misli drugačije ili raspolaže drugim saznanjima neka kaže! želim samo reći da postoje svakakva istraživanja koja idu ili neidu u korist korištenja kanabisa u medicinske svrhe tako da je teško razlučiti nama laicima jel to onda dobro za moje stanje ili ne no svakako treba imati na umu da i istraživanja mogu biti ispolitizirana tj. provedena sa već unaprijed smišljenim ˇrezultatimaˇ kako bi to u konačnici rezultiralo nečijom zaradom:eek:hno:.....bilo bi dobro da se za svako istraživanje može doznati pravi sponzor pa bi bilo lakše dokučiti koliko je to istraživanje vjerodostojno.... Oracle tebi želim sreću u pronalaženju svog straina pa kada to uspiješ nemoj zaboraviti to ovdje opisati:thumb:
Hemp_OracleISTRAŽIVAČ

okt 2010.

Naravno stres i svakakva s*anja kroz koja puno nas prolazi iz dana u dan uzrokuju svakakve bolesti koje zahtjevaju lje enje, a meni se te doktorske varijante sni~avanja tlaka i lje enja esto ine malo pretjeranima, a njima je za svaki oblik stresa odgovor - normabeli (ili sli ne gluposti), zato nekako viae vjerujem prirodnim metodama, a priroda mi je spasila ~ivot bezbroj puta, u to sam uvjeren. Najbolji lijek je kanabis, ne uvijek i ne za sve i svakoga ali ko voli nek izvoli, ja u izvoliti ! :) Tebi Data joa 1 hvala i mir svima ;)

maj 2011.

ovdje sam se regala samo da nea pitam, poato sam znatizeljna, a nigdje baa konkretnih informacija nema. da li bi mi bilo nesto ako se konzumira trava, posto imam aum na srcu. lije nici su to dijagnosticirali kao kardiomiopatija. ima li nekih posljedica, posto raste puls i to slicno?

maj 2011.

kolega Data ti je 2 posta gore objasnio dosta toga... Procitaj, pa ako jos uvijek nemas odogovor se javi!

maj 2011.

sve sam to procitala, ali to je za krvni tlak. meni je relativno normalan, tako da mi bas i nije bogzna kakav odgovor. viae sam ciljala da mi netko odgovori sa mojom dijagnozom ili bar slicnom, da znam u ata se upuatam. ako je netko ovdje lijecnik da mi da odgovor realno, ne prema doktorskim rjecnicima, tipa nemoj, to je droga *****-palac. bi li mi se stanje pogorsalo /sto cisto sumnjam, posto sam vidjela da epilepticarima je pomogla, no eto, ipak da nije samo moje misljenje u igri/ da li bi mogla imati neka sranja, tesko disanje, jos viae problema sa srcem i to? da li lijekovi igraju veliku ulogu u svemu tome?
xarabasENTUZIJASTA

maj 2011.

Odlicni tekstovi Data, samo ako mozes onaj prvi post editirati iz zutog u neko manje napadnu boju, bode me u oci dok citam navece :)
DataAMBASADOR

maj 2011.

@xarabas nemogu promjenit boju evo nek mod promjeni ako mo~e.To je bilo postano dok je pozadina bila crna pa se ta ~uta baa bila dobro vidjela..... @otisla eto da citiram sam svoj prijevod koji ka~e: "...ato se ti e kanabinoida koji su prisutni u kanabisu naiaao sam na sljedei zanimljiv podatak, kanabinoid CBD smanjuje ishemi na oateenja stanica(ato dovodi do sr anog ili mo~danog udara) tako ato usporava puls ali budui da THC ubrzava puls te dvije komponente zajedno rezultiraju djelovanjem koje se o itava kao blago poviaen puls i opuatanje glatke muskulature.Suprotno CBD-u, CBN (kao i THC) ubrzava puls!.." dakle nisi baa dobro pro itala tekst:ohno: ali tko bi ti zamjerio kad je boja takva da se slabo vidi:icon_lol: Dakle iz gore navedenog citata se da zaklju iti da treba "samo" pronai strain koji najviae pogoduje tvojim potrebama s obzirom na svoje osobine(mislim pri tome na razine raznih kanabinoida i THC-a). Teako ea dobiti odgovor kakav tra~ia pogotovo ovdje gdje ima jako puno informacija koje su dostupne svima ,samo itaj i doi ea sama do zaklju ka dali ti to treba/poma~e ili ne.Radi se jednostavno o tome da ne postoji dovoljno studija za svaku bolest pojedina no budui je kanabis toliko svestran u svojim ljekovitim osobinama.Zato treba vremena... Jednog dana emo i mi na Balkanu imati lije nika kakvog bi ti baa sada trebala kod kojeg ea doi i koji e ti znati preporu iti ato u initi. Sretno s dijagnozom i itanjem LIVE LONG AND PROSPER
SekachAMBASADOR

maj 2011.

Moj savjet ti je da probas pa vidis... Pogrijesiti mozes samo jednom... :icon_lol:

maj 2011.

Ozna i ga kao da ga ~elia kopirati, imat ea bijela slova na plavoj podlozi - puno preglednije i itkije
ImenkoISTRAŽIVAČ

maj 2011.

Hvala na trudu i ovom lanku openito:) Je da boja ubija, al da se pre~ivit :D Sad kad se neko krene samnom svadit kako je atetna boga mi nasluaat e se, neu viae trpjet crnjenje :)

maj 2011.

@data; uredu je, hvala na jos dodatnom pojasnjenju ;) @sekach; probat cu naravno, samo me vuklo da znam kakav mi je "rizik" svega toga.

maj 2012.

evo imam pitanje mo~da netko zna neato viae........U zadnje vrijeme mi se po elo dogaati neato neobi no tiekom puaenja marihuane, neznam dali je od uzbuenja ili si ja neato zabrijem ali po ne mi jako lupati srce kad puaim i neugodan je osje aj i pe e me prsiate tako da nezz....ima li to kakve veze sa poviaenim krvnim tlakom ili aritmijom ili si ja jednostavno zabrijem sve to........pls neko neato da zna....odg.

maj 2012.

Mnogo je uzroka za pojavu srcane aritmije, veliki fizicki ili psihicki napor, povisena tjelesna temperatura, prekomjerno konzumiranje kofeina, alkohola, nikotina.., tako da, ako si pusac cigareta, pa se prepusis ili pijes alkohol, pa se prepijes ubrzace ti se rad srca, a konzumacijom marihuane ce se to mnogo bolje ispoljiti (nece se jos vise ubrzati, vec ces ti to mnogo bolje osjecati, kao kada ti se fokus popravi pa mnogo bolje uocavas stvari, pogotovo trecu dimenziju) Mnogo se grijesi sto se tice djelovanja lijekova. Mnogi smatraju da lijekovi lijece bolesti, ali istina je da bolest iskorjenjuje organizam i imuno sistem oboljelog a ne lijek. Lijekovi, bar vecina njih, samo ublazavaju simptome bolesti. Najbanalniji primjer koji mi, trenutno, moze pasti na pamet jeste, da je to kao da vas boli zub, usled upale, pa uzmete neki analgetik koji ublazava bolove, a nema nikakve veze sa samom upalom, jer upalu neutralisu leukociti, a ako je jaca upala pripomogne se sa antibioticima, koji opet nemaju veze sa uzrocnicima upale vec stimulisu organizam da proizvodi veci broj leukocita itd., da ne komplikujem previse. Dakle, ako vas nesto boli pijenjem lijekova necete ukloniti uzrok bola, vec cete ublaziti simptome (otupicete nerve koji salju neprijatne signale u mozak). To da marihuana lijeci nema nikakvih dokaza, isto kao sto nema dokaza da steti (da pijete prekomjerne kolicine vode svakodnevo stetilo bi vam) Marihuana opusta, cini nam zivot snosljivijim, pogotovo osobama sa hronicnim bolestima, bolest koja dugo traje pocinje i psihicki da ugrozava bolesnika. Malo je osoba danas koje nisu izlozene nekakvom obliku stresa. Problemi na poslu npr., ali pusenje marihuane nece rijesiti probleme na poslu, vi ih morate rijesiti svojim djelovanjem, a ne sjedenjem i pusenjem. Poslije uspjesno obavljenog posla, uspjesne naplate, izrazenog zadovoljstva investitora, rijeci pohvale.., najljepsi osjecaj se radja kada se to zadovoljstvo potvrdi dzointom. Ne moze vam niko to opisati dok to ne dozivite, a vjerujem da je vecina vas to iskusila na sopstvenoj kozi (alo, animalofilisti, nisam mislio na kozu nego na ko~u) Koliko god nam ublazavala osjecanja prouzrokovana stresom, mnogo vise nam poboljsava osjecanja izazvana uspjehom, e tu je, drustvo moje, prava carica! Da zakljucimo; definitivno nam zivot cini kvalitetnijim (u nekakvim normalnim granicama) bilo da se radi o bolesti i ublazavanju simptoma, pogotovo psihosomatskih ili da se radi o uzitku i pospjesavanju uzitka. Za svu nanesenu stetu ne krivite nju, vec sebe i svoju slabost da se predoziravate uzitkom, pa vam to postane opsesija, a opsesija je bolest, a bolest treba da se lijeci!

maj 2012.

znam ja to, nego mene jebe zaato mi se po elo dogaati da kad puaim travu umjesto da se opustim, sav se tresem i srce mi jako ubrzno po ne lupati i ko da nemam mira nemogu mirno sjediti, a ekipa je opuatena itd...........
DJFlyHighLEGENDA

maj 2012.

ja mislim da se moras opustit, koliko god tesko bilo ti upravljas svojim osjecajima i glavom i tijelom, nebi ti se trebalo to nikako desavat osim ako nisi malo previse popusio sta se zna meni desit... rijetko ali desilo mi se da nisam znao di sam, isto tako, poceo se znojit, paranoje itd... samo chill... :) samo se prisili da uzivas u tome i vidjet ces sve cari :) peace out !

maj 2012.

Nezahvalno je bilo sta pisati o tvom slucaju na osnovu tvog pitanja - zasto mi se desava to i to?! Ima milion x faktora (zivotna dob, stanje u porodici, stresovi, konzumiranje navedenih materija - nikotina, alkohola, kofeina, da li si konzumirao energetske napitke i u kojoj kolicini, porodicna anamneza..,) sve su to nepoznanice, a dao sam ti sugestiju na sta trebas obratiti paznju da bi utvrdio uzrok, pa ako se u necemu pronadjes to bi bilo to, vjerovatno. Ukoliko ti se drasticno mijenja rad srca, a da pri tome nisi cinio nista od navedenog (fizicki napor, prekomjerne konzumacije svega i svacega) nemoj cekati dugo da odes doktoru. Nije tebe trava razbolila, vec ti je ukazala da imas ozbiljan problem (ne daj Boze)
naturaPOZNAVALAC

maj 2012.

decko kapiram ti fazon, ali ovo si lupio najstrasnije. antibiotici ubijaju bakterije, odatle im i ime. problem je sto nisu selektivni i pobiju nam i dobre bakterije. a sto se tice uticaja marice na cuku, moze da bude, jer utice na hormone uopste, pa verovatno i na adrenalin

maj 2012.

a zamisli i moja cura ima potpuno iste simptome, al sve je to u glavi, svaata si zabrije, pa krenu paranoje i eto treskanja

jun 2012.

Imam jedno pitanje i zanima me na cemu sam...znaci pusio sam travu 7-8 mj. i bilo mi je odlicno i onda mi se desilo da sam slabo jeo a ispusio sam dosta pa mi je doslo do grcenja jezika i sav sam poblijedio...sutra dan sam se najeo ko krava i zapalio joint i onda sam poblijedio koljena su mi klecala i imao sam osjecaj kao da cu ponovno upasti nakon toga sam navecer pusio i nista mi nije bilo i onda sam pusio narednih 4-5 dana svaki dan i onda mi se desilo da sam opet poblijedio i kad sam isao spavati cudno sam se osjecao kao da mi srce lupa i kao da imam povisen tlak i onda sam se bacio brije na 2 tjedna i otisao doktoru izvadit nalaze...doktor mi je rekao da su nalazi super DA MOGU KONJU REP ISCUPAT a ja sam mu rekao da sam upao zbog alkohola...mene zanima dali ja smijem pusit i dalje....ja sad kad pusim s drustvom nije to to sve se uspanicim nmg sjedit na jednom mjestu...samo da vam kazem kad sam imao 13-14 god. imao sam HERPES to je oslabljen imunitet mene sad muci sta da radim? ajde plzz pomozite ako znate sta o tome...!!!
naturaPOZNAVALAC

jun 2012.

slusaj svoje telo i ravnaj se po njemu. ako su svi nalazi super, a slosi ti se od vutre, onda jbg nemoj da duvas. nismo svi isti i tesko je biti pametan, ako oces bolju diagnozu nego od doktora, daj sto jevreja i idi na bioresonancnu diagnostiku - ruske masine ih ja nazivam i super su im pregledi celokupnog organizma.

jun 2012.

a sta kad bi nastavio duvat? haha

jun 2012.

Ja imam te~ak oblik hroni ne upale guatera e i zbog svakodnevnih jakih bolova "Ljudi u bijelom" su mi dali do 400mg Tramadola(Trodona) max dnevno, uvedena je i stroga dijeta, zabranjen alkohol, puaenje. E sad, ja duvam jubilarnih 20 godina i nikad mi nisu pasale hemije, tablete, nikakve bobe, a probao sam svaata. I sve sam ih mogao posluaat osim vog dijela oko trave. Vremenom sam se navukao na tramale i otkrio ata zna i prava fizi ka kriza. Sad se pomalo skidam s tog sr...a i vidim da ganja bogata THCom ini uda, ali je jako bitna velika koncentracija THC.

avg 2012.

Imam dijagnosticiran limfom (non-hodt). Koji bi sorta bila "najbolja" za rijeaavanje limfoma?

avg 2012.

Medical Marijuana Strains | Marijuana Pictures and Reviews RIPAC: Medical Marijuana in Rhode Island
smoke300sISTRAŽIVAČ

okt 2012.

ljudi, malopre sam saznao da moja majka ima reumatoidni Artritis tojest nema jos ali su joj rekli doktori da ga ocekuje, moja tetka ga ima vec godinama i totalno je nepokretna jedva pomera ruke i vrat (jedino sto moze da pomeri) sad zanima me kako da odredim strain i koju primenu bi mogao da vrsim, posto sigurno nece da pusi, da joj pomognem da se to ne javi kod nje? i ako moze neki link gde pise iskljucivo o lekovitim dejstvima marihuane, i ako postoje neke tvrdnje od priznatih doktora u svetu. hvala
mazarLEGENDA

okt 2012.

napravi ulje od ladyburna ili nekog painkillera Search results for: 'pain' - Cannabis & Marijuana Seeds :: Seedsman :ovcaNeka kvalitetna, moj savjet je Medicine man ili Jorge s diamond, ako hoćeš uzmi još neku bogatu cbdom, pa ih pomiješaj:dada Imaš linkova posvuda po forumu, daj si truda i potraži... Hemp: The Most Medicinal Plant In The World In Action « Phoenix Tears Moja baka je riješila taj reumatoidni artritis sa kombuchom:sun2:
wikingISTRAŽIVAČ

okt 2012.

mozes kupit i neem ulje koje je legalno udotvorno drvo neem - ulje neema uspjeano se primjenjuje kod lokalnog lije enja reumatskih bolesti, na primjer, reumatoidnog artritisa, gihta, osteoartritisa, bolova u leima.
smoke300sISTRAŽIVAČ

okt 2012.

svakako cu probati to ulje ali ako i marihuana moze da joj pomogne primenicu i nju rado :) @Mazar hvala procitacu :)
maverickAMBASADOR

dec 2012.

studija veli da THC ne smanjuje bol, nego mjenja percepciju boli: Brain imaging insight into cannabis as a pain killer a, ovde Marijuana Isn't a Pain Killer im prvi komentator poateno odgovara jer su zanemarilli CBD, a i broj sudionika je mali, nikad nisu upotrebljavali kanabis i data im je tabletaTHC-a. Malo o CBD-u Pain Management and CBD
maverickAMBASADOR

jan 2013.

Dobio sam pouzdani info da zdravstveni radnici u hrvatskim bolnicama dobivaju ankete u kojima ih se pita dali su voljni pripisivati kanabis za ubla~avanje simptoma multiple skleroze i ostalih bolesti.
He-ManLEGENDA

jan 2013.

Pitanje je samo kakve e rezultate polu iti takva anketa kada nam veina radnika u zdravstvu nije educirana o ovoj temi. =(
mazarLEGENDA

jan 2013.

drage volje i to isto volonterski:vb_smash:
dite_splitaAMBASADOR

jan 2013.

ja se prijavljujem za pokusnog kunica, sve vrste dolaze u obzir
maverickAMBASADOR

jan 2013.

Anketa je dio istra~ivanja za magistarski rad na 1 hrvatskom medicinskom fakultetu. I mene zanimaju rezultati, budem se raspitao... btw kaj se ti e edukacije - doktori imaju obvezu stru nog usavraavanja, tj. moraju skupiti odreen broj bodova svake godine ina e gube licencu, a te bodove dobivaju odlaskom na stru ne seminare. Kanabis se pojavljuju sve eae na tim seminarima.
mazarLEGENDA

jan 2013.

i ispod pulta?:balls:
maverickAMBASADOR

jan 2013.

hehe, ok pogreaan izbor rije i... :ludaci_lol: Na kongresima, konkretno znam u Barceloni, se redovito predstavljaju studije o kanabisu i njegovom utjecaju na simptome bolesti, a MS je tu posebno spomenut. Isto tako znam da na tim seminarima prisustvuju neurolozi iz svih ex Yu zemalja, pa bi barem neato trebali znati o toj temi, tj nebi trebali biti kompletno needucirani.
maverickAMBASADOR

jan 2013.

Ipak info nije bio toliko pouzdan... Ovih 80% obitelji nebi odobravalo?? wtf, narod zadojen godinama propagande...tu~no
mazarLEGENDA

jan 2013.

ionako me ne dira cijeli taj zdravstveni sustav kao i masu drugih MSovaca s foruma, a ima nas:dada Treba im dodatne edukacije, neki tiskani asopis, to itaju ako ve nemaju internet, ali polako, uskoro:cool44:
Z&NZMAJ

jan 2013.

Pa i moji spadaju u tu kategoriju 80% i ladno me zabole ata oni misle ;) (nisam MS, ali lije im bol)
mazarLEGENDA

jan 2013.

i to onu svakodnevnu:notnice::vb_wave: Godsmack - Moon Baby (HQ) - YouTube
consLEGENDA

jan 2013.

da ? Poanta dajte medicinski kanabis, ionako zasad nemaju prihvatljivih dugoro nih terapija pa nek daju nam kanabisa da popravimo kvalitetu ~ivota :samoja :ovca
TanjaISTRAŽIVAČ

jan 2013.

Pozdrav ljudi!Nova sam na forumu i oduaevljena sam dobrobitima konoplje.Razmialjam da ak krenem i sama uzgajati par stabljika za sebe,ali mi je problem ato ne znam koja bi to vrsta trebala biti.Imam multiplu sklerozu sa svim moguim problemima koje ta bolest nosi(od stalno prisutnih spazama i gr eva,uko enosti,stalnog umora,problema sa mokr. mjehurom do nesanice) pa me zanima da li mi mo~ete preporu it koja bi to biljka trebala biti.Koliko sam sku~ila to bi trebala biti C.indica ali koja?Vjerojatno vas ima koji iz istih razloga troaite travu,pa molim za malu pomo-ato mislite da bi bilo najbolje za moje probleme?

jan 2013.

Tanja pozdrav..nisam kompetentan da ti dam odgovor vec samo pozdrav i nadam se da ces rijesiti problem.Vec ce netko naici...pozdrav

jan 2013.

Procitaj dnevnik u prilogu, mislim da ce ti mnogo toga reci. Sretno sa lijecenjem. https://forums.vutra.org/medicina/9258-1-dnevnik-konzumacije-pineapple-chunk.html
TanjaISTRAŽIVAČ

jan 2013.

Hvala ljudi na odgovorima,da itam Mazarov dnevnik.A sad pitanje za Mazara,on je i sam rekao da je ta p.chunk prejaka za MS,budui da je on u svemu tome iskusan ,ata bi mi oon predlo~io?Please,Mazar odgovori.Pozz
consLEGENDA

jan 2013.

mmm ovo drugi put piaem, pa ne znam jel si to ve pro itala uglavnom ja isto imam ms kao i dosta ljudi s foruma i trebala bi na strain koji ti paae, kupi sjmenje s visokimposdtotkom cbd-a to je moja preporuka :dada
mazarLEGENDA

jan 2013.

Cons ti je ve rekao, bilo koju cbdovku High CBD Strains - Cannabis Seeds - Cannabis & Marijuana Seeds :: Seedsman i da ima nas dosta msovaca na forumu... Makar ima nekih msovaca koji tokom dana briju na ulju Jack herer + critical, a nave er cbdovku uzmu, ali ako prvi put radia onda obavezno neku blagu po thcu... Ako imaa vremena i mjesta gdje mo~ea zapaliti onda toplo preporu am Jack Herer, a ima tu i recimo Crimea Blue (nikad je nisam probao, ali budem...)  ona je kao najbolja za MS...
Denis1ISTRAŽIVAČ

jan 2013.

Mazar, Molim te kontaktiraj meni,putem pp,ili Mejlom : [email protected] vec sam probao tebi poslat pp,ali ne mogu. hvala.
TanjaISTRAŽIVAČ

feb 2013.

Hvala na pomoi ljudi.Sad samo moram izabrati i krenuti u akciju.Mada me i malo brine otkuda da nabavim sjeme.Znam da to ne spada sad u ovu temu,ali ako bi mi mogli rei samo da li je preko hrvatske str.pouzdano naru iti sjeme ili bolje izvana?

feb 2013.

Medical marijuana uses - 700 medical marijuana clinical studies and papersna weedbay-u ..slicno kao na icmagu link : 700 medical cannabis studies sorted by disease

feb 2013.

nisam sigurna na koju to hrvatsku stranu mislis...ali..ako mislimo na istu ( sa nekom zhivotinjicom na naslovnici ..koja bi mooozhda trebala biti skunk ali igleda kao vjeverica )..onda..mislim da je pouzdano...vishe puta sam naruchivala sa te stranice...i nemam prituzhbi...dapache..mirne dushe ih mogu preporuchiti.. + imaju dosta medicinskih sorti...tj.kompletnu ponudu od medical seeds-a + od RQS imaju 2 sorte koje su preko 60% Juanita la Lagrimosa -poznata medicinska-sativa- sorta bogata CBD-om naknadno sam vidjela pitanje vezano za simptome i preporuchene sorte... ali..ja bi ti preporuchila da si uzgojish-za pochetak- npr. 2-3 sorte koje su preporuchene za tvoje simptome...pa vidish koja ti za shto najvishe odgovara..tj. uzgojish si jednu za bolove i jednu za spazme.. ima par stranica na kojima se mozhe nachi koje se sorte preporuchaju za pojedine simptome...ovisi kako stojish sa engleskim..npr. pogledaj http://www.medicalmarijuanastrains.com/tag/good-for-multiple-sclerosis/ ili josh bolje na http://www.leafly.com/explore http://www.rollitup.org/medicating/325652-best-strains-m-s.html
TanjaISTRAŽIVAČ

feb 2013.

Hvala na linkovima i pomoi zlavjeatica.:costumed-smiley-027A ato se ti e toga da uzgojim viae sorti-to ne mogu,jer ne znam kako u i ovih 4-5-stabljika koje namjeravam.Ali,hvala,ideja nije loaa.Pozz

feb 2013.

ma kako nebi mogla..?? stavish 2 biljke jedne vrste i dvije biljke druge vrste... i eto..vec imash dvije vrste-sorte.. uzmesh fem.sjeme i nemash problema sa prostorom tj. znash da koliko sjemenki piknesh u zemlju..da toliko biljaka dobijash ( feminizirane sjemenke 100% daju zhensku biljku..za razliku od regular.sjemenki.kod kojih je lutrija...a kod kanabisa..zhene su te koje vladaju )
mazarLEGENDA

feb 2013.

koliko sam ja uo i kod ljudi je sli no, uo sam nekad da su muakarci glava obitelji, a ~ene su vrat, one odlu uju kamo ta glava gleda....:thewave:

feb 2013.

Cannabis could provide relief for Parkinsons pain

feb 2013.

Cannabis Plant Extracts Can Effectively Fight Drug-Resistant Bacteria

feb 2013.

preporucham za prochitat ovaj link iznad shto je t-weedy objavio... talijanski i engleski znanstvenici su otkrili da neke substance tj. cannabinoidi iz cannabisa imaju utjecaja na bakterije poput MRSA bakterija..koje su inache poznate po tome shto uspjeshno odolijevaju modernim antibioticima i lijekovima opchenito..pa su veliki problem po bolnicama i chak operacijskim salama...da stvar bude gora..te bakterije se vrlo brzo prilagodjavaju tj. stvaraju otpornost na nove antibiotike...a pokazalo se da neki canabinoidi uspjeshno nose sa mehanizmima koje te bakterije koriste kako bi odoljele antibioticima.. link : u postu iznad
mazarLEGENDA

feb 2013.

Znam da CBD ima antibakterijsko djelovanje, tako da mi to nije strano, samo ne znam u kojoj dozi  da li 2,3 zrna po konzumaciji djeluje kao antibiotik ili viae zrna to ne znam... Ali prehebena biljka....

maj 2013.

Still Believe Nature Got It Wrong? Top 10 Health Benefits of Marijuana
SkyHighatristPOZNAVALAC

maj 2013.

Samo da ti popravim link: Top 10 Health Benefits of Marijuana, a može i kratki dajdžest: :vb_wave:

maj 2013.

Danas mi baa starci bili u gostima i tako pri am sa starim. ovjek u 56-godini ~ivota ima sto bolesti. Najvei problem mu predstavlja dosta progresivan oblik Charcot-Marie-Toothova bolesti ili ti CMT. Prili no zajebana bolest za koju slu~beno joa nema lijeka. Naime radi se o odumiranju perifernih ~ivaca. Bolest naj eae zahvaa noge, odnosno nadu~a distalna ~iv ana vlakna, dolazi do odumiranja perifernih ~ivaca i samim time slabe miaii. Uz to sve muku mu i sa Glaukomom, vid mu slabi i dioptrija mu se poveava iz mjeseca u mjesec, ato bi uskoro moglo dovesti do potpune sljepoe. }ali mi se da je dobio kapi prije godinu dana ali mu ne poma~u a u zadnje vrijeme viae nemo~e ni TV da gleda. I tako poato je stari ljubitelj nogometa ja ga nalo~im da ostane samnom gledati tekmu, i joa mi veli da mu o i suze i nemo~e gledati TV du~e od 3,4 minute. Laganini mi otjerali staru, ja izvadio teglicu vutice i reko stari sad ea ti da pogledaa samnom tekmu bez da trepnea. Smotao nam ja jednog finog, nisam htjeo pretjerati da starog ne bacim u over. Popuaili mi frulu i stari bez beda odgledao cijelu tekmu (joa smo jednu skraili u poluvremenu), i bilo nam je baa lijepo :) isti dokaz kako efektivno vutra dijeluje kod glaukoma i koliko olakaa ~ivot takvim ljudima. Joa sam mu smotao dvije frule i dao da ponese da ima sutra za tekmu pogledati, al me nalo~io da mu ovaj tjedan moram doi posaditi par sijemenki, pa e i on u dvoriatu da malo growa. I rekao mi je: "vidia vidia, ipak je dobro ato sam te napravio, bar neke koristi od tebe", haha stari zajebant. Eto odmah se i ja osjeam bolje im sam uspijeo pomoi nekome i biti svjedok u inkovitosti naae nam drage bilj ice. Tko zna mo~da mu povremeno duvanje i ubla~i simptome CMT-a, al to budemo vidili s vremenom.
hare6696ISTRAŽIVAČ

maj 2013.

Ma 'Kanabis' je ljek tu nema sumnje.

maj 2013.

ima li tko kakvu informaciju u svezi glede lije enja ovisnosti(o opijatima-metadonom-heroinom) da li marihuana (ulje ili ato ve ) mo~e pomo i u lije enju tih vrsta bolesti tj. narkomanije???...nemojte samo pisati da sam pitanjem fulao forum te da to pitam na UHU ili Majci !!! Hvala ako netko zna neato!!!

maj 2013.

ne znam kolko leci i sta leci nism strucna da o tome pisem...ali moje iskustvo je da 10dog nism bila kod lekara!!! :rasta1: i kad sam prosle nedelje otisla da uzmem neku potvrdu za sud rekli su mi da su mi lekarski karton arhivirali tj zaveli me kao da sm umrla :sick: a ja ne samo da nisam umrla vec ziva, :dada zdrava :wave: i napusena!!! :thankyou:

maj 2013.

otopina propolisa i nekoliko kapi ulja u alkoholu su najbolji lijek za upale grla i usne aupljine... :)
maverickAMBASADOR

maj 2013.

Koliko god puaili kanabis nema signifikantnog poveanja rizika od raka plua http://www.oncologypractice.com/oncologyreport/news/top-news/single-view/marijuana-habit-not-linked-to-lung-cancer/73840afd2cca226b9e6a9ddc7cb0d039.html
Bijela RupaAMBASADOR

maj 2013.

Kakva je situacija sa lije enjem gangrene stopala? Ako je ve bilo rije i o tome molio bih link.

maj 2013.

mozda nadjes nesto ovde http://treato.com/Gangrene,Tetrahydrocannabinol/?a=s http://californiacannabisministry.blogspot.com/2011/10/cannabis-holy-anointing-oil-vs-gangrene.html
maverickAMBASADOR

jul 2013.

Studija pokazuje da kanabis poma~e pri reguliranju koncentracije aeera u krvi http://m.parentherald.com/articles/1484/20130623/novel-study-reports-marijuana-users-better-blood-sugar-control.htm

jul 2013.

[bez sadržaja]
maverickAMBASADOR

sep 2013.

Pregled konoplje kroz povijest i pregled dokaza o medicinskim beneficijama (!!puno studija, puno podataka!!) http://wondergressive.com/2013/03/09/cannabis-cures-cancer-and-everything-else-a-thorough-history-and-review-4-2/

okt 2013.

Ne znan di mi je najpametnije postavit pitanje pa me slobodno preusmjerite ako ovo nije prava tema... Ju er san stavila kap ulja na made~ i prilipetala flaster na to. Re eno mi je da dr~in 3 dana i onda ponovim. Stavila san isto ulje-nisan ga miaala s ni in. `ta mogu o ekivat? Koliko puta bi to tribalo ponavljat da bi imalo efekta?

okt 2013.

ovisi o mladezu koliko mu bude trebalo vremena...ja sam svoj mazao nekih 3 tjedna i nazalos jos uvijek je tu nije bilo nikakve promjene sto nemora biti slucaj sa tobom al sad cu opet pocet samo ovaj put sa kremom jer mi se neda nosat flaster (krema se upije pa se nelijepi) sretno sa mladezom i obavezno slikaj stanje da mozes vidjeti promjene a i mi ako uspijes ;)
maverickAMBASADOR

okt 2013.

nisu svi made~i opasni ni isti, posavjetuj se s dermatologom.

okt 2013.

Ma ovaj moj ve dugo mijenja oblike-toliko dugo da je neki kurac ve bi odavno cicikrepnila. Neda mi se i u doktora. Uglavnom, desetak dana izgleda ko made~, pa onda nabubri ko neki mjehuri, pa krvari, pa bide krasta i onda sve ispo etka...Tako ve godinama. Ulje sam po ela stavljati svako 10 sati nova kap i novi flaster. Sad mae~ viae nije made~ nego izgleda ko o~iljak-skroz je ispuhan...Nastavit u...
maverickAMBASADOR

okt 2013.

Vezano za alzhaimer ... http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S104474311300064X
maverickAMBASADOR

nov 2013.

Studija: Cannabidiol, a Non-Psychoactive Cannabinoid Compound, Inhibits Proliferation and Invasion in U87-MG and T98G Glioma Cells through a Multitarget Effect http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24204703
mazarLEGENDA

dec 2013.

http://sploid.gizmodo.com/watch-the-instant-change-when-girl-with-cerebral-palsy-1478892426
jesamZMAJ

dec 2013.

...da podijelim...moj stari ponekad pati od fantomske boli koja traje dan-dva i nikakvi lijekovi tu ne poma~u ...i prije 2 dana mu je bilo toliko straano da je uzeo zrno ulja....izgleda da je potenciralo ve ionako loae raspolo~enje, ali za manje od sat vremena boli je potpuno nestalo...a i sluh mu se turbo poja ao... ...ali buni me tlak, i ina e ima problema s visokim tlakom, nekih 15 sati nakon ulja imao je 180/65, znam da ulje smanjuje tlak, pa je ovo dosta nezgodna situacija, gornji visok, donji turbo nizak...
_melli_ISTRAŽIVAČ

dec 2013.

Na sto deluje ulje: Rak, dijabetes, upale, glaukom, artritis, kronicna bol, opekotine, cirevi, bradavice i mladezi, te bilo koje stanje uzrokovano mutiranim stanicama. Glavobolje, astma nesanica, tjeskoba i depresija, regulira tjelesnu tezinu, uklanja oziljke, pomladuje vitalne organe. Zapravo, htela bi da mi netko pokaze sto ne moze izleciti...

dec 2013.

Moj made~ se pretvorio u krasticu, tu je i dalje ali viae ne krvari nit mijenja oblik. `ta ja znan, mo~da san tribala nastavit, viae san sama sebi izgledala ka debil s tin flasterom na elu. Strini se tumor smanjio od neoperabilnog do "samo ~ariate"-od istog ulja. Prijateljica sa multiplom ga je po ela konzumirat, ve trei dan je doala na tri doze dnevno jer ne osjea niata-od siilnih ljekova koje je konzumirala mislim da je postala imuna na sve. Njoj je od ulja samo psihi ki bolje-nema depresije i to, ali fizi ki joj nimalo ne poma~e-bar zasad. Ja sam jedno jutro progutala hmmm suzu,na prazan ~eludac i nisan znala za sebe 6 sati. inilo mi se da san na tripu, majke mi.
Z&NZMAJ

jan 2014.

Nastavi tretirati dok ne nestane u potpunosti. Imam friakog iskustva sa slinim slu ajem i mogu ti rei da je nestalo gotovo u potpunosti. Radi se o starijoj osobi, a ulje smo primjenjivali svakodnevno kroz nekih mjesec dana, bez flastera, samo uve er, kad ne izlazi van iz kue. Znai, ne moraa furat flaster cijeli dan. Jedino je minus to ato se na taj na in viae ulja potroai, ali opet je to mala koli ina, jer ne treba to sad 3 prsta debelo mazat :) E da, radi se o z7 sorti, sa visokim % cbd i thc (15/15 deklarirano ako me dobro sje anje slu~i). Neko drugo ulje sa manje cbd-a mo~da dulje treba. Poanta je da treba bit uporan. Made~ koji krvari nikada nije dobar znak. Ako je bilo napredka, koristi ulje dok ne nestane ;)
mazarLEGENDA

jan 2014.

sjeanje ne slu~i..... Zlo u svako doba noi 10% THC i 15% CBD :nana:
maverickAMBASADOR

jan 2014.

Studija: Inhibition of colon carcinogenesis by a standardized Cannabis sativa extract with high content of cannabidiol http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24373545
M a n d o rAMBASADOR

jan 2014.

http://xposethereal.com/health/34-medical-studies-proving-cannabis-cures-cancer.html :) malo detalnije...
maverickAMBASADOR

jan 2014.

Cannabidiol protects liver from binge alcohol-induced steatosis by mechanisms including inhibition of oxidative stress and increase in autophagy http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0891584913015670 Cannabidiol as a potential treatment for psychosis http://www.europeanneuropsychopharmacology.com/article/S0924-977X(13)00332-5/abstract The anxiolytic effect of cannabidiol on chronically stressed mice depends on hippocampal neurogenesis: involvement of the endocannabinoid system http://journals.cambridge.org/action/displayAbstract?fromPage=online&aid=8930251&fulltextType=RA&fileId=S1461145712001502 992 znanstvene publikacije o kanabinoidima http://cannabiblia.org/tests/
ivan8AMBASADOR

nov 2014.

Kako ulje utjece na dijabetes?
mazarLEGENDA

nov 2014.

:read: https://www.google.hr/search?q=hemp+oil+diabetes+youtube&oq=hemp+oil+diabetes+youtube&aqs=chrome..69i57.9469j0j7&sourceid=chrome&es_sm=93&ie=UTF-8 :read:
Big HeadPOZNAVALAC

dec 2014.

Kakvo delovanje ima na anemiju?

dec 2014.

mislim da jedno sa drugim bas nema dodirnih tacaka, jedino u kontekstu apetita koji se povecava, al onda nemoj da krkas pizzu neg ono sto ti je savetovano po pitanju ishrane kod anemicnih
Imam pitanje posto imam problem sa rastom. Kolena mi se nisu razvila kako treba i bole me kada radim fizicke poslove. Da li ulje pomaze u razvoju kostiju ?

Odgovaranje na teme dolazi uskoro.