VUTRA
ForumMarihuanaMedicinada li marihuana prelazi na djete putem dojenja
LEGACY

da li marihuana prelazi na djete putem dojenja

78 odgovora24,593 pregleda

jan 2007.

Imam klinca koji ima 8 mj. i dojim ga. Uvijek se pitam da li bi THC ili išta slièno prenosila na njega ako bi razmak izmeðu dojenja i pušenja bio veæi od 6 sati. Ponekad bi zapalila ali se bojim da bi time ugrozila njegovo zdravlje..... pa ljudi što mislite.... bilo bi najbolje da prièekam još malo. Po ovome što sam proèitala marihuana se ne zadržava u tijelu, pa da li ipak postoji bilo kakva opasnost za klinca :?: :!: :?: tnx :?:
HeadISTRAŽIVAČ

jan 2007.

Ne bih rekao da ce se to preneti na dotichnu osmomesechnu bebicu ali sve u svemu, ne bi ti bio problem da istrpish tih 5-6 ili chak 13 meseci koliko sam ja dojen, pa da ne palish. :beba: + :gold_maryjane: pa u bliskoj buducnosti :watch_plant: = :spliff:
InqAMBASADOR

jan 2007.

Marihuana se u krvi zadrzava vise od 6 sati... Nemoj da dojis. Ne znam kako ce uticati na dete ali bolje nemoj...
kanehbosemAMBASADOR

jan 2007.

brijem da thc u mlijeko dolazi preraðen al neznam kak, i sumnjam da je aktivan, pitaj nekog sa foruma.
Petar PanPOZNAVALAC

jan 2007.

"Kanabinoidi se prenose kroz majcino mlijeko na dojence i mogu uzrokovati smetnje razvoja spolnih obiljezja muske djece." Dr. Slavko Sakoman Ne znam jel' ovo istina, ali molim te nemoj riskirat
GreenManAMBASADOR

jan 2007.

I ja mislim da ne bi trebalo da ima nekih posledica ali pametnije je da iskuliras jos malo.Ipak je dete dete i ono ti je verujem na prvom mestu.A zapalices,ima dana... ;)

jan 2007.

ma i nisam joa zapalila, samo ono, ponekad mi doe ~elja... pa reko mo~da se ipak ne prenosi, ali nema logike. I ja mislim da ostaje thc u tragovima. Ma NARAVNO DA MI JE BEBA NA PRVOM MJESTU!!!
ReggaesaurusENTUZIJASTA

jan 2007.

Procitaj i ovo
outdor@cENTUZIJASTA

mar 2007.

........samo ti puai.......pa ak i ako ima thc-a u mljeku........on nije aktivan i ne ostavlja nikakve posljedice......TRAVA NIJE DROGA.......

mar 2007.

nemoj nikako da pusis dok dojis,nema tu samo THC-a,ako pusis neku nepravilno gajenu travu punu raznih hemiskih otrova protiv biljnih vasi ili slicno,to su otrovi .....pa......moze......dijete da ti bude................ malo caknuto....... kao nas dragi ....outdorac.... p.s. outdorac koliko ti je god kada zenama koje doje bebe preporucujes da puse travu jer trava nije droga?
LucidDreamAMBASADOR

mar 2007.

stetilo il ne stetilo imas klinca.Ja imam 15 god i samo pretpostavljam kako je to,ipak nemoj da rizikujes...

mar 2007.

Draga Poison Ivy Nov sam na forumu, te ne bih da popujem!!! Nemoj koristiti travu dok dete doji, jer je dilema o komplikacijama!!! Veliki pozdrav za ekipu, nadam se da *cemo share-ovati ne samo iskustva, vec i ...http://forums.vutra.org/images/smiles2/sun2.gif :sun2:

mar 2007.

oprosti, Flying, mozda si i poison, al ne pise tako da SORRY, nije bila namera!!!!http://forums.vutra.org/images/smiles2/icon_lol.gif :icon_lol:
outdor@cENTUZIJASTA

mar 2007.

........a ata da ti onda ka~em kad mi ovi tu nedaju........onda nemoj puait,ali pljuga dvije na sedmicu mislim da nemaju nikakve veze.............gore su cigare.....
Kurblaj KanAMBASADOR

mar 2007.

Jednostavno se neisplati riskirati je postoje indicije da je atetno a dijete je vrijednije od bilo koje pljuge pa jednostavno to nije neato za riskirat

mar 2007.

http://www.kellymom.com/health/lifestyle/marijuana.html

okt 2012.

molim vas pomozite mi u zadnjih nekoliko dana sam pusila travu naecer pred spavanje, dojim bebu od nepuna 2 mjeseca i nisam ni znala ni razmissljala koliko je to stetno za bebu, odlucila sam da stanem ali samo sa travom, sa cigarama mi je malo teze, sta da radim dali da ga nastavim dojiti, koliki je rizik za njega? sinoc sam zadnji joint ispusila i necu vise i zanima me koliko dugo ce biti thc u mom mlijeku, evo maloprije sam ga na flasicu hranila kad sam procitala stetnosti, znam da ovo nije ispovijedaonica ali ja se osjecam grozno, kad samo pomislim da li smijem da nastavim da dojim ako nikad vise ne zapalim travu a cigare bih smanjila maximalno?
Z&NZMAJ

okt 2012.

Sa cigaretama ti prekini, to je daleko atetnije. Ne ka~em da sa kanabison nastavia, ali duhan je daleko gori. Toliko od mene.

okt 2012.

Od cigareta, majke koje doje tako male bebe mo~e im se smanjiti koli ina mlijeka ili da bebai nee da sisaju... aaa piva poma~e. A mislim da nije uope dobro to ato i duvaa joa. Ovo za mlijeko sam uo neku ve er diskusiju mlade mame i neato starijih iskusnijih mama.No,mo~da su i lupetale..... Mislim da bi He-Man ovdije dao najkompletnije objaanjenje,jer on zna iskopati prave podatke na netu.
HookerLEGENDA

okt 2012.

Sve je lepo re eno i sla~em se naravno,pogotovo za cigarete a kad se ve pomenu pivo evo ~ene i pivo dojenje pa koga interesuje neka pro ita Tri puta ura za pivo ...
He-ManLEGENDA

okt 2012.

Od samog THC-a tj. kanabinoida bebi nee biti niata, barem ne u ovim koli inama koje se podrazumjevaju za povremeno koriatenje. S povremenom konzumacijom ne dolazi do tako velikog zadr~avanja THC-a u mlijeku, u slu aju kroni nog koriatenja primijeene su neke blage nuspojave, ... copy/paste joa jednom od poviae: Zna i, to bi bilo to u vezi kanabisa ... mo~ea slobodno puaiti ali tu i tamo, u slu ajevima kada ti je potrebno za psihi i/fizi ki odmor, protiv mu nine i sli no... Za osobu i dijete su atetniji nusprodukti koji nastaju izgaranjem biljnog materijala, nego sam THC. Zamisli samo koliko preko mlijeka dijete primi aditiva koji se danas nalaze u veini hrane ? Ako itave generacije nisu umrle od olovnih boja na krevetiima, nema onda brige niti za malo THC-a. Jedino ato je Venlo spomenuo je da mo~e doi do smanjenja laktacije, ato je ponekad nuspojava spojeva u dimu, ne direktno kanabinoida. `to se ti e nikotina, za to su raene opse~ne studije, i uope mi se ne da sada tra~iti reference, ali nikotin je i u minimalnim koli inama iznimno toksi an. Budui da se puaenjem i apsorpcijom preko plua disperzira po tijelu to i nema toliki u inak na odraslu osobu. Ali zato koli ine koje se nau koncentrirane u maj inu mlijeku imaju itekakve nuspojave, ne postoji niti jedan doktor koji majkama nee rei da se ostave puaenja u trudnoi i tokom dojenja, ali o ito je da se to upozorenje slabo naglaaava. I ra unaj da bebe imaju osjetljivije diane puteve od odraslih osoba pa im s time viae smeta i lakae osjete dim od pasivnog puaenja ili ak dim koji se uhvati na odjeu. Joa malo o kanabisu Kakva bi to djeca ~ivjela na Jamajci budui da je njima tamo kanabis skoro kao nama tu cigarete ... a po svim istra~ivanjima fertilnost ~ena i zdravlje djece tamo ne odska e uope od zemalja s sli nim ekonomsko socijalnim uvjetima.

sep 2013.

ne, ipak ne. bez obzira na sve, ne. preriskantno.. preneodgovorno.
dinanaISTRAŽIVAČ

sep 2013.

Marihuana kao lijek se slobodno mo~e konzumirati tokom trudnoe. U svijetu nije zabilje~en NITI JEDAN slu aj u kojemu je nepovoljno utjecala na plod... ak atoviae, preporu a se trudnicama koje imaju velikih problema sa mu ninama, NO kad je rije o dojenju marihuana se nikako nebi trebala konzumirati... thc ostaje u mlijeku... svakim dojenjem thc se gomila u dojen etovom organizmu jer ga ono ne mo~e "preraditi" kao organizam odraslih...

sep 2013.

Postoje i drugi nacini kako smiriti zeludac, bez nuspojava tipa dezorijentacija, krvave oci itd.. u trudnoci se i vadi krv.. cesto.. nezelin ni zamisliti sta se sve moze dogoditi ukoliko se otkriju tragovi trave.. to nebi bilo lipo.. Uostalom, majcine potrebe u trudnoci padaju na drugo misto.. na prvo dolaze bebine.. a beba sigurno nema potrebu za travom..
dinanaISTRAŽIVAČ

sep 2013.

koji su to na ini? tablete? ja sam npr dobila recept da pijem Apaurine itavu trudnou, iako imaju 101 nuspojavu i na plod i na mene kao trudnicu... i dodjem na ovaj sajt u nadi da u pro itati neato pametno i informatnivno u vezi toga, ali niata... nego ha bu, mame neodgovorne, mare za sebe ne za dijete, sebi ne, ovake, onake i gore.. nije u redu to...ako nisi upuena u ovu temu, nemoj se javljati i lupetati, i nabijati ~enama koje viae ne znaju ato bi od sebe jer povrate gutljaj vode koje popiju, i preporu eno im je pobaciti jer plod se ne razvija zato sto majka sve povrati sto stavi usta... zato bogu hvala na ~enama diljem svijeta koji su podijelili svoje pri e, i doktorima koji su se usudili rei i otkriti silna istra~ivanja kako marihuana NI U JEDNOM trenutku ne ateti plodu! NI JEDAN SLU AJ NE POSTOJI!! NI JEDAN!! jedino ato je atetno u puaenju marihuane dok si trudna, je duhan koji puaia u jointu...to je sve... ja naravno ovdje govorim o umjerenom, povremenom konzumiranju marihuane, a ne rolanju jedan za drugim svaki dan...

sep 2013.

Mogli ste izbrisati i ovaj njegov post povise kad ste i ostale.. Neka majka ce procitat i pomisliti da je to u redu.. iako nije..
jesamZMAJ

sep 2013.

bzvz da se postovi briau, nije demokratski, hehe ima dosta pozitivnih studija o svemu tome, itala sam neato onako ofrlje prije, ali pamtim da se kanabis preporu uje ~enama koje nemaju dosta mlijeka jer pospjeauje lu enje sigurno da postoje studije za i protiv, kao i za sve ostalo kad je neka kontroverza u pitanju, al svi smo tu punoljetni, pa nek svak odlu uje za sebe

sep 2013.

Teska sabotaza, es vidila ti to.. :D Naravno..svakoj majci na savjest neka bude.. da SAMO pospjesuje dotok mlika, ok, al tu dolazi do raznih nepotrebnih nuspojava koje je svakako bolje izbjeci.. to je moje misljenje.
dinanaISTRAŽIVAČ

sep 2013.

ne znam zasto ste mi izbrisali post al libo me...ja cu opet napisati (al ovaj put samo ovo..) da je veoma stetno za bebe da majke puae , ak i u malim koli inama jer se dojen etov organizam ne mo~e rijeaiti thc-a kao naa, te se u njih on nagomilava...naravno svega u velikim kolicinama ne valja... samo jedan d~oint je dovoljan da majka pnaateti dojen etu..

sep 2013.

a zaato se bebino tijelo ne bi moglo rijeaiti THC-a (kojeg u mlijeku ionako ima u zanemarivim koli inama)? mijenjaa li ti svojem djetetu pelene? to zna i da i dijete ima funkcionalne bubrege (a naravno i sve ostale organe) i ako THC dospije u djetetov organizam, ono ga isto tako izbaci iz organizma kao i odrasla osoba...
BladeZMAJ

sep 2013.

Eto ja imam kerkicu 30-ak danu staru i da vidim ~enu da je zapalila garantiram vam da bi joj tu cigaru nabio u grlo upaljenu...bez obzira ata piae internet koji je u 95% slucajeva phun ghovana.
dinanaISTRAŽIVAČ

sep 2013.

vidi budale... nisam ja to izmislila legendo, i ja sam dojila i ja sam htjela zapaliti viae nego pare ALI!...ako hoea naem ti par lanaka...u biti nai u ti ih i zaljepiti samo mi daj par minuta..
BladeZMAJ

sep 2013.

Netrebaa,a za ovo "vidi budale" doletit ce ti 50 negativnih.....
BladeZMAJ

sep 2013.

Svejedno,metalni je lan ovog foruma ve dugo vremena i ovjek sa 1400 i kusur postova ti si lan 5 minuta sa 26 postova...toliko o tome

sep 2013.

Naravno da ce izaci.. sve sta ude, mora izaci. Ali pitanje je - jeli to uopce potrebno, tako malom stvorenju.. razum govori - sasvim je nepotrebno i nepozeljno.. dite triba zastititi..

sep 2013.

ne znam emu ovo... nisam ja rekao da THC ne ateti djetetu, ili da je pametno puaiti dok ~ena nosi/doji dijete, ja sam samo rekao kako nije istina da se THC gomila u organizmu (nije to ~iva pa ga tijelo ne mo~e izbaciti)... kako je Jack rekao, nemojte vjerovati svemu ato pro itate na internetu, uklju ite malo zdrav razum i logiku (i znanje iz biologije) pa i sami donesite neke zaklju ke i prosudite je li neato istina ili ne... ina e, iliraj ~eno, ne znam ato se odmah uzrujavaa jer ti netko proturije i. na ovom forumu vlada mirna atmosfera i ljudi su opuateni, asimiliraj se... ;)
jesamZMAJ

sep 2013.

ovo je prili no zanimljivo http://www.naturalnews.com/036526_cannabinoids_breast_milk_THC.html that human breast milk naturally contains many of the same cannabinoids found in marijuana, which are actually extremely vital for proper human development. If it were not for these cannabinoids in breast milk, newborn children would not know how to eat, nor would they necessarily have the desire to eat, which could result in severe malnourishment and even death. Believe it or not, the process is similar to how adult individuals who smoke pot get the "munchies," as newborn children who are breastfed naturally receive doses of cannabinoids that trigger hunger and promote growth and development. tu piae da maj ino mlijeko prirodno, dakle, bez da majka duva, sadr~i kanabinoide i THC piae joa da bez toga novoroen e ne bi osjealo potrebu za jelom, pa ni jesti mo~da ne bi znalo i ata sad? vjerovat emo znanstvenim studijama selektivno pa nenamjerno biti malo licemjerni ili mo~da taj thc i nije toliko atetan kako nas bombardiraju samo puaenje kao puaenje je atetno, a ne thc, tako sad ispada :)

sep 2013.

jack je samo doaa ode, napravia nered i oaa a :D jau popizidit.. hahah uglavnom.. ja se ispri avan na svon prvon postu! neka je HM lipo izvadia podatke.. i ti jesam, da budu na uvid svima koji tra~e ili e tra~it odgovore.. trajnih posljedica nema, to je najbitnije za znati.. samo simptomi koje je pametnije izbjei.. pustite prirodu da radi svoj posao :)

sep 2013.

Mislim da smo zakljucili da ipak ne treba nista konzumirat dok dojimo jer direktno ide u bebu. Ako neko zeli da sebe opravda to je njihova stvar ali u sustini bebi ne treba da bude high vec je dovoljno luda sto je dosla na ovaj svijet. Nista se ne moze dokazat zato bolje ne rizikovati sa necim sto je tako bitno. Ja bi zakljucao :)
mazarLEGENDA

sep 2013.

Nemoj brate da zakljucaa :popworm: , bolje zaklju aj :thumb:

🔒 Ova tema je zaključana