VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaSin u psihozi?
LEGACY

Sin u psihozi?

13 odgovora1,188 pregleda

sep 2022.

Sin u psihozi? Ne znam kako pomoci sinu Koji je , cini mi se , upada u psihoziu ili Neko cudno stanje? Naime, naglo je prekinulo Sa lekovima (palileridone) I postal je totalno nezainteresovan za higijenu, slabo spava , nikud ne izlazi iz kuce. Inace ima dijagnozu anksiozni poremecaj ( na granici Sa psihozom)Sa opsesivno kompulsivnim poremecajem. Pere ruke non stop jer ima strah od bakterija, hrana Mora biti kupljena, gotova. Kako da mu pomognemm? Ja Sam protiv lekova, nekako bih da mu se pomogne na alternative I nacin Ali on odboja bilo kakvu pomoc. Zabrinuta majka
GroffAMBASADOR

sep 2022.

Nikako nije dobro ato je sin prekinuo terapiju, sada se mo~e o ekivati da mu se stanje pogoraa. Najbolje ato mo~ete u initi za njega jest odvesti ga psihotarapeutu. Razumijem da ste protiv lijekova no kod ovakvih stanja nema alternativnih mogunosti lije enja.

sep 2022.

Nema sanse da ide bilo gdje niti da dovedem bilo koga kuci. U sobu mu ici ne smijem, u njoj jede, hrane svuda. Preosjetljiv na bilo Koji komentar, odmah opsuje.
PikacuAMBASADOR

sep 2022.

Trebaa razlog prvo zbog ega je doalo do toga..Ako je zbog droge niata osim lije enja u ustanovi mu ne poma~e..

sep 2022.

Nemojte se uvrijedit ata,al zakazaliste sa odgojom,danaanji klinci(mo~da nije klinac al prepostavljam da je mlad,nova generacija) su manipulatori samo takvi,ja ne vjerujem da ovakve stvari postoje,sve ste mu dali vjerovatno,neznaju se izborit za sebe,svjet je otiao na isto,~ao mi je ato je vas zadesilo to,ali brate dragi mora se svatit da je ~ivot borba svaki dan. uj samo kupovnu hranu pa i nju je neko pravio rukama,majkin obrok niata ljepae.Stvarno mi je ~ao jer me pogaa kad vidim mlade~ danaanju,ne piae nam se dobro........Budite mi svi zdravi i sretni da nikog ovakve stvari ne zadese,da izvedete sina na pravi put,pod hitno mu treba neku obavezu nai:wave:Svu sreu vam ~elim,jer i sam sam roditeljima u mladosti pravio probleme,znam kako vam je...........
StipeZMAJ

sep 2022.

Nije ovaj forum za ovakve stvari. Ozbiljne su to dijagnoze koje zahtjevaju iskljucivo strucnu pomoc i za roditelje i za sina
BizzzoZMAJ

sep 2022.

Zabrinuta majko. Evo koraka: 1. Odlu ite se pomoi Vaaem sinu 2. Probajte razgovor o ovome svemu sto ste napisali nama gore 3. Ako je agresivan, recite mu da ima i za to rijesenje 4. Ako nastavi agresiju i bez promjene, doktoru njegovom. Tra~ite hospitalizaciju. Nazalost ga se mora pomou nekog na ina dovesti koliko toliko u fazu gdje barem moze sluaati kad mu se govori, ili razgovarati. Kod mene u familiji kad je bilo sli nih slu ajeva, dodje hitna i to rijeai. Nakon 7-10 dana bez pretjerane kolicine lijekova (bez nekih ocigledno ne ide). Iz sli ne dijagnoze se doalo do kasne dijagnoze Bi polarnog poremeaja. Kako god, gore su Vam koraci. Sve daljnje odgadjanje nee pomoi sigurno. Strucna pomoc Vam je potrebna. I Vama i sinu.

sep 2022.

Hvala Vam.

Ova tema je zaključana