LEGACY
Marihuana i sizofrenija
37 odgovora3,108 pregleda
13 REP26%
→ Istraživač
jun 2018.
jun 2018.#1
Pozdrav svima, vec sam citao slicne teme o ovome ali evo ja bih izneo neku svoju situaciju a lepo bih mi dosao neciji savet.
Naime, imam 20 godina i povremeno znam ispusiti po neki dzoint, odprilike 2 dzointa nedeljno.
E sad, imam oca koji boluje od blazeg oblika sizofrenije, cak i on pusi vutru i to veoma ucestalo, nikad nisam primetio da na njega trava utice negativno, njegova majka je isto tako bolovala od sizofrenije.
Po svemu sudeci imam nekih genetskih predispozicija za ovom bolescu ali isto tako nisam primetio nikakve lose tripove od vutre, generalno sam malo zivcaniji i trava mi pomaze da se iskuliram, i kuci imam malo stresniju situaciju pa mi trava dodje kao neki lek za dusu, ali realno volim da je pusim.
Znaci da napomenem, nisam osetio nikakva negativna dejstva na mene a znam se po nekad i rasturiti i spojiti po vise dana.
Moje pitanje glasi da li vi mislite da je okej da nastavim da pusim?
Voleo bih da je pusim tako povremeno i ako je moguce do kraja zivota :spliff::spliff::spliff:
jesam
ZMAJ41.782 REP
jesamZMAJ
jun 2018.
jun 2018.#2
dobro je da si svjestatn genetskih predispozicija, joa bolje je da bi po nekoj toj genetici prije oboljela tvoja sestra
ne znam tko bi ti dao savjet tipa :samo puai, bit e sve ok
jedini mogui savjet je da se dr~ia indika, a sative dr~ia daleko od sebe
ula sam za jednog starijeg i dugogodianjeg katatoni
ara kojega je ulje skroz diglo i unormalilo ve nakon dva tjedna
blue
AMBASADOR1.932 REP12%
→ Legenda
blueAMBASADOR
jun 2018.
jun 2018.#3
Ja bolujem od shizoafektivne psihoze dugi niz godina, to je kombinacija shizofrenije i bipolarnog poremecaja. Trenutno sam u remisiji, vutru konzumiram povremeno. Nikada nisam imao nekih vecih problema zbog trave. Licno mi vise odgovara sativa jer sam po prirodi dosta inertan, pogotovo kada me uhvate negativni simptomi bolesti, tj. izolacija, ceo dan u sobi gledam u prazno, bez emocija itd. Onda me sativa malo podigne.
LupusHerbivor
AMBASADOR3.650 REP61%
→ Legenda
LupusHerbivorAMBASADOR
jun 2018.
jun 2018.#4
Lijecio sam odraslog covjeka sa kanabisom. Smirivalo je njegove epizode, bio je mnogo vise ovdje a mnogo manje tamo. Nisam se usudio dati mu ulje da ne razvije toleranciju, posto sam pazio da mu dajem vrlo male doze kako ne bi razvio psihozu koja se oce manifestirati nakon uzastopnog visegodisnjeg svakodnevnog konzumiranja dima.
Moram se sloziti sa jesam. Halucinogene vrste trave ne utjecu pozitivno na shizofrenike nego potenciraju njihovo ludilo koje bih ja prije nazvao mastom. Drz se couch locka :)
13 REP26%
→ Istraživač
jun 2018.
jun 2018.#5
Hvala svima na odgovorima, puno mi znaci, zadnjih mesec dana sam pusio ucestalije, osetio sam da me ova promena veremena cini malo napetijim, i okrenuo sam se vutri, medjutim danas mi je drugi dan kako nisam pusio i osecam blagu nervozu. Ali u sustini kazem vam osim sto ponekad znam da budem malo napetiji i nervozniji nemam nikakvih drugih problema, nikad nisam imao stanja slicna depresiji, paranoji i povucenosti. Jos jednom hvala svima, mislim da je sport za mene najbolje resenje
LupusHerbivor
AMBASADOR3.650 REP61%
→ Legenda
LupusHerbivorAMBASADOR
jun 2018.
jun 2018.#6
Sport je zlo, drzite se droge.
Salu na stranu, pazi se vrucina :D oce nervoza lupit od sparine i dehidriranosti
Ja sad pijem kavu. Sjecam se frenda shizofrenicara, kad popije previse kave pa ne moze spavati pa prica nocima i nocima. Smije se. Laje kao vuk. Laje kao pas. Ne zna vise sta ce sam sa sobom.
metalmaniac
ZMAJ28.110 REP
metalmaniacZMAJ
jun 2018.
jun 2018.#8
Svaka "genetska predispozicija" ili "nasljedna bolest" je kao sjemenka koja le~i u suhome. Mo~e se razviti tek ako za to ima uvjete. Dr~i se sporta, posveuj se stvarima koje volia, nai neku aktivnost koja te veseli i dobro ti ide i radi na tome da budea sve bolji u njoj. To ti daje samopouzdanje i osjeaj zadovoljstva vlastitim ~ivotom. Budi umjeren sa vutrom, isprobavaj sorte i vidi ata ti odgovara, sadi za sebe jer je to divan hobi i u~ivaj. Dok si ok sam sa sobom, shizofrenija nema aanse. :)
Immortal Bitch
AMBASADOR3.832 REP67%
→ Legenda
Immortal BitchAMBASADOR
jun 2018.
jun 2018.#9
Moja genetika je fkt up,moja stara je HC sizofrenik palila je kuce,htjela je je ljude jest,skocila s balkona, sad je u ludnici u njemackoj,sluzi nekom za diplomske radove.Dok je bila trudna samnom onda je jos trosila heroin, plus terapiju za sizu,rodila je mene i odma me se odrekla i stari se odma odreko i tu moja prica pocinje ko sizofreniku od 11 godina vec.Sa 15 su mi PTSP diagnozu odradili.I ja kao HC smatram se ovisnokom o dimu jer sam to dopustio.Uglavnom ne koristim nikakvu terapiju iako moram, nisam bio u bolnici ni psihijatriji preko 10 godina.Ne pijem Lupocet,andol ni aspirin,ne pijem nista,izbjegavam alkohol.U zeludcu plutaju cikovi i soc od kave,i samo trava trava.Imo sam i astralne projeskcije,HC halucinacije,strana bica,hiypersvemir i izgorio sam totalno.I meni kaol sizofreniku trava samo daje iskru svemu sto je ludost,jednostavno ne koristim travu da bi se izljecio vec istrazio.I ja sam jedan od riejtkih slucaja koji su stvarno ovisni.Pusim je 18 godina neprestano, da je nema ubio bi se.Imam sljaku trudim se bit normalan,cak imam i bascu,ljubimce i sranja.Ne aktivan sam, socijala mi je na razini pustinjskog drveta.NE volim ljude i izgbjegavam ih opcenito,ne odgovara mi energija ljudi opcenito.I imam svakodnevne vidne i slusne halucinacije,to je normalno i postalo je dio mene.NEkad sam totalno izvrnut,prekjuer kad sam se vraco s posla me opizdio auto nasred ceste ja bio na biciklu redio jnocnu i vracam se i gledam u nebo nesto me zove nesto svjetluca i bum ja letim bicikli sazvakan.
Meni nista al nemam vise bicikl.To su moji dozivljaji i iskustva konoplje i size.Imam i ja ADHD,biopolar,anksioznost,depresiju al to uopce ne smatram nekakvim bolestima.To je samo po meni ljudska glupoca,prave bolesti su gdje di nemas apsolutnu kontrolu u realnosti u kojoj zivis,tj.nemas nikakvu kontrolu.I recimo gljive sam uzgajao i jako ih volim uzgajat al ih nesmijem taknit,odma imam tripove,ne bude mi dobro pred smrt halucinacije dozivim od samo 0.2 gljiva.Vidio sam druga bica,reptile,entitete,duhove sjene pick ma..ine.Ceste se izvijaju,svemir mi ulazi na cestu,nema nema,metalno organski svemirski brodovi plutaju bez posade i obzerviraju dimenzije.Vidio sam bice iz nekih tamnih dimenzija,onih odvratni gdje je uvjek sve odvratno,i prislo mi ej neko bice veliko ko zgrada.Izgledalo je kao divovska lignja odvratna ljigava.I prica mi u misli da je ona oduvjek tu i da je ona plod moje patnje,i dokle god ja patim ona ce sve vise rast i obgrljavat me sa svoji mrkakovima.JA sam u ti mtrenutcima lezo na podu i neprestano sa mse pokusavao vratit nazad u tijelo,i zena mi ej govorila da sam na par sekundi u grcevima ustao cjeli sa natekuntim zilama i opet samo palo fetalno i peco se grcit.I tak to mene opizdi dok idem po cesti,po trgovin ii sranja.Pogledam nekog random lika u oci i vidim mu u mozak,ko da mu misli vidim i onda mi tripovi krenu.To su sve samo neki detalji...
10 REP20%
→ Istraživač
apr 2019.
apr 2019.#10
Zdravo IMMORTAL BITCH
Reci mi molim te, jel cujes i glasove ili samo imas vizuelne efekte? Da li ti govore sta da radis i sl.? Sestra mi izgleda ima siz.
Kalahari
ENTUZIJASTA392 REP48%
→ Poznavalac
KalahariENTUZIJASTA
apr 2019.
apr 2019.#11
U knjizi od Nikolaja Levaaov Posljednji apel
ovje
anstvu se spominje gotovo identi
no ovo ato opisuje Immortal Bitch da vidi. Objaanjava to prodiranjem astralnih ~ivotinja koje se ne mogu reinkarnirati jer su izumrle i kad nau slabost u zaatiti tijela
ine probijanje i ispumpavaju vitalnu snagu
ovjeka ( u grubo i ukratko re
eno) .
WEEDetix
ZMAJ94.193 REP
WEEDetixZMAJ
apr 2019.
apr 2019.#12
necem sad ulazit u astralu u ovoj temi jel se nalazimo u medicini podforumu ako krenemo o astrali uz aizofreniju onda se odma mozemo osvrnut na ono sto mi tu smatramo bolescu samanski narodi smatraju buenjem aamana i vidjelice(medija za astralna i ostala duhovna i svjetlosna bia)
Kalahari
ENTUZIJASTA392 REP48%
→ Poznavalac
KalahariENTUZIJASTA
apr 2019.
apr 2019.#13
Mo~da ipak postoji mala razlika izmeu aizofreni
ara i aamana :D mada doduae prema Levaaovu ne prevelika jer i jedni i drugi ulaze u astralni svijet, jedni jer su bolesni, drugi jer ~ele. Ne vidim razloga u medicinskom podforumu ne spominjati astral, kao da smo mi samo gruba fizi
ka bia pa se samo taj dio nas mo~e razboliti....
Immortal Bitch
AMBASADOR3.832 REP67%
→ Legenda
Immortal BitchAMBASADOR
apr 2019.
apr 2019.#14
Ja ne da imam efekte bajo, mene ispuca u svemir uopce ne budem u tijelu.Znoj pisa iz mene sav zgrcen i onda kad se vratim budem caknut pol godine crtam neke kodove po papirima i skladam neku poremecenu glazbu.Nemogu ni izac van onda nit ista pisti mi u usima i zuji i sve se onda smiri na jedan period i onda opet krene,nekad ne prestaje skoro pa nikad.
Kalahari
ENTUZIJASTA392 REP48%
→ Poznavalac
KalahariENTUZIJASTA
apr 2019.
apr 2019.#15
Mogue da neki entitet koristi tvoje tijelo pa te zato izbacuje iz njega. Ako imaa fb svrati u grupu
itaonica i nai ea tamo knjigu koju sam spominjala, mo~da ti pomogne.
lu&k
ZMAJ48.035 REP
lu&kZMAJ
apr 2019.
apr 2019.#16
svaka osoba ima glasove u glavi samo ih ne treba slusat ako govore nesto lose i ako govore nesto lose treba znat popricat sa sobom
Kalahari
ENTUZIJASTA392 REP48%
→ Poznavalac
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
apr 2019.
apr 2019.#19
https://www.vecernji.hr/lifestyle/cujete-li-glasove-u-glavi-bez-panike-cuju-ih-i-hopkins-zidane-463866
:)
opa cupa
ZMAJ140.425 REP
opa cupaZMAJ
apr 2019.
apr 2019.#20
Naisao sam na nekakav podatak..koliko je to bitno za ovu temu,ali je interesantno.
Navodno da nikada do sada nije zabiljezeno da oboljeli od sizofrenije imaju nekakav oblik karcinoma,ili obrnuto.
Kalahari
ENTUZIJASTA392 REP48%
→ Poznavalac
KalahariENTUZIJASTA
apr 2019.
apr 2019.#21
Moj dr.google demantira tvoj podatak: "Studija objavljena ranije ove godine (2017.) pokazala je da ~ene koje imaju shizofreniju imaju dvostruko vei rizik od raka dojke u odnosu na one bez bolesti. "
lu&k
ZMAJ48.035 REP
lu&kZMAJ
apr 2019.
apr 2019.#22
zato sto su pod stresom te zene od tih glasova koje slusaje i bore se protiv njih iako se nema protiv cega borit jer glasovi ne postoje(deluzije)
lu&k
ZMAJ48.035 REP
lu&kZMAJ
apr 2019.
apr 2019.#23
zato sto su pod stresom te zene od tih glasova koje slusaje i bore se protiv njih iako se nema protiv cega borit jer glasovi ne postoje(deluzije)
kalahari stani u tisini i poslusaj misli to su glasovi :)
Kalahari
ENTUZIJASTA392 REP48%
→ Poznavalac
lu&k
ZMAJ48.035 REP
blue
AMBASADOR1.932 REP12%
→ Legenda
blueAMBASADOR
maj 2019.
maj 2019.#26
Vec sam pisao na ovu temu, bolujem od sizoafektivne psihoze i kronove bolesti. Ovogodisnji grow nije nesto uspesan. Posadio sam outdor cetiri biljke, jedna je pokazala muski pol dve se uopste ne razvijaju a ova cetvrta je pustila neke male koncice pri racvanjima pa se nadam da je zenska i da ce izdrzati napad nametnika kohim je izlozena (prskao sam je). Nista mi ne preostaje nego da cekam jesen i nadam se da cu dobiti nesto ploda. Gledam ovu temu sta trenutno pusite i divim se ljudima. Maheri. Svaka cast.
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
maj 2019.
maj 2019.#27
a jbg, jedini savet po ovom pitanju je da izdvojis malo para pa kupis fem seme, ovako kako vidim 75% ti propade, nije neki posao. ako ti treba za ulje, veruj mi, zaista se isplati malo investirati a ne saditi nepouzdan i noname regural. uz to kad nabavljas brendirane fem, mozes birati i prilagoditi sorte tvojim potrebama. npr. ovde imas prikazano koje sorte su dobre za Crohns Disease
https://www.leafly.com/news/strains-products/top-10-strains-to-combat-crohns-and-colitis
https://www.marijuanabreak.com/marijuana-crohns-disease
jun 2018.
1 / 28
jun 2018.
maj 2019.