VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaCBD ulje za seniore
LEGACY

CBD ulje za seniore

35 odgovora5,704 pregleda
karamelaAMBASADOR

jul 2018.

Dragi i drage, tema CBD ulja ili smole i njeno koriatenje u lije enju seniora, tj. populacije u poznim godinama mi je osobno jako interesantna tema i voljela bih da ujem vaaa iskustva ukoliko ih imate. Naime, imam iskustva s koriatenjem medicinskog kanabisa kako osobno, tako i u obitelji - ja koristila za psorijazu i akutne bolove, otac RSO za kancer i evo sada smo odlu ili da pomognemo mojoj baki koja ima hroni ne bolove. Teako je nai, barem na naaim prostorima, osobu 75+ godina da nema neke "stara ke" tegobe uzokovane - spondilozom, aritmijama, artritisom, hroni nim glavoboljama i sl. Zanima me, da li ste svoje starce pokuaali "skinuti" s analgetika i uvesti im CBD ulje kao alternativu? Moja baka je dosta propatila u ~ivotu, uz sve ove hroni ne bolove, psihi ki je dosta nestabilna, nekad histeri na, kroni no depresivna i esto razmialja o samoubojstvu. Tra~ila je od mene u povjerenju da joj nabavim morfij, kako bi ostatak ~ivota eto manje fizi ki patila... Ja zapravo mislim da dosta njenih problema svoj izvor imaju u njenoj glavi, a neurologinja je konstatovala da je blaga tabletomanka i da je dio njenih bolova prisutan zbog tolorencije na analgetike. Doala sam do sjajnog CBD koncentrata. U pitanju je smola koja je dobivena iz CBD dominantnog hibrida a ne iz industrijske konoplje. Testirano je je i ima potpun kanabinoidni profil - veliku koncentraciju CBD-a, ostale kanabinoide i 1% THC-a koji se ne osjeti uope. Odlu ila sam da baki dam ulje. RSO joj ne mogu dati jer ima u~asne oscilacije sa tlakom, i mislim da bi je THC baa smantao. ini mi se da je smola visoke koncentracije CBD-a baa dobra za nju. Da li neko od vas ima iskustva sa davanjem CBD-a starijim osobama? Da li neko od vas koristi CBD za ubla~avanje kroni ne boli i za gore pomenuta stanja i kakvi su rezultati?

jul 2018.

Kreni sa 1mg cbd-a po kg dnevne doze u 3 puta i povecavaj svaki tjedan za duplo i vrlo brzo ces saznati kakav ucinak ima...vjerujem da bi joj moglo pomoci zato samo naprijed naskodit joj sigurno nemoze

jul 2018.

ja svojoj baki koja je imala mozdani i ubrzanu staracku demenciju sa 75+ godina dajem cbd kapi 20% u omega uljima ona je sad na nivou djeteta od godinu dana u glavi ali cbd joj dosta ojacava imunitet i nema toliko agrasije kao kad nije bila na na cbd ulju secer takoder dosta joj je manji od kad je na cbd-u u jednom trenutku je prestala ista govorit niti se smijala od kad je na cbd-u stalno se smije malo malo neke recenice izbaci nasumicne ali izrekne ih u komadu i zna pjevat sto je po mene sve jako dobro pogotovo kad se radi o osobama koje trebaju cijelodnevnu skrb :D
karamelaAMBASADOR

jul 2018.

Hvala svima na odgovorima. @mario339 ne znam kako da izmjerim 1mg. Ulje ima baa visoku koncentraciju CBD-a i ostale kanabinoide ato je najbitnije. dajemo joj za po etak po jedno zrno dva puta na dan pa emo poveati kad joj spremim kapsule. Ka~em, ulje je stvarno jako kvalitetno, ja osjetim da me u krstima otko i apsolutno nekih dva sata nakon uzimanja. Brbljiva sam i generalno vedra od njega, imam energije a kad prilegnem odmah bih mogla da zaspim, baa je super i do sada nisam naiala na ovakvo neato jer uglavnom se cbd ulja i tinkture dobijaju iz industrijske konoplje koja nema puni kanabinoidni profil. Eh sad, ja sam osoba sa viaegodianjim iskustvom, puaim strain koji isto ima dosta CBD-a za iaijas i psorijazu, pravim kremu i sada u da uradim topical od CBD smole pa emo da vidimo kada ga testiram, otvorim negdje thread jer sada studiram recepte i metode pa podijelim. Kao neko s iskustvom ja ovo CBD ulje doista osjetim, ne u smislu high-a, ali baa da mi da pokretljivost u nekim dijelovima tijela, malo mi se kapci spuste valjda od trun THC-a, ali generalno, iskustvo je sjajno i mnogo mi je pomoglo sa menstrualnim bolovima - par sati bez muke. :)

jul 2018.

Koliki je % CBD-a u tom ulju
hazeriZMAJ

jul 2018.

Ako je osoba ovisnik o anelgeticima i trazi morfij ti Karamela moras da joj dajes cbd-thc 2-1..minimum.Jer ti njoj moras ubiti tu zelju za kemijskim spokojom.Zato tu treba i thc.Sam cbd dijeluje odlicno protiv bolova i protuupalno.Ali ako mislis skidati sa tableta trebas joj mjenjati karakter.To je jako tezak posao ali izvediv ako prihvati cbd-thc Biomix...i bilo bi pozeljno da uzima svakih 5 sati dok ne popusti skroz fizicka apstinencija. Nakon toga je psiha...tu je borba i tu treba da se uzima cbd-thc 1-1. Ovisnost je specificna bolest..o tabletama puno gora.Tu se treba mjenjati karakter.
karamelaAMBASADOR

jul 2018.

@mario339 ne znam koliko mg ta no, a u procentu je 60% CBD-a u smoli, 1% THC-a i ostali kanabinoidi. Ja znam da se navedeni procenat i koli ina iste tvari u mg i g razlikuje i da su standardi razli iti. Meutim, sudei po ovoj koncentraciji, zadovoljava kvalitetom. @hazeri nije ona klasi na narkomanka koja je ovisna o opijatima tipa tramala, morfija i sl... kod nje je to viae psiholoaki - analgetici, a morfij tra~i zato ato je depresivna i ato je jedna duboko istraumatizirana osoba, udi me kako nikad nije na psihijatriji zavraila. Njena ovisnost o tabletama je viae psiholoaka gdje njoj tako odreene rutine i paterni stvaraju zonu komfora uklju ujui i tablete. Rekla sam joj da po potrebi uzme neato za glavu ako joj bude do toga. Lijepo sam joj objasnila sve i prihvatila je da proba s ovim, za sada je dan proaao bez apaurina, aspirina i sl.

jul 2018.

To znaci da u 1ml imas cirka izmedju 500-600 mg cbd-a i od tuda mozes krenuti ako ti baka ima 50-60 kg uzmes 1 ml ulja i pomijesas sa 26 ml kokosovog, kupis veganske kapsule velicina 00 i napunis 30 kapsula smijesom cbd-a i kokosovog stavis na 24 h u frizider da se zaledi i nakon toga spremno je za baku 3 puta dnevno doza za 10 dana...ovo ti je najednostavniji nacin da baku naviknes na ulje i jos joj slozis pricu da ti je neki prijatelj doktor preporucio taj lijek i ima baka da se pomladi barem 10 godina :)
karamelaAMBASADOR

jul 2018.

jeste, tako mi je i objaanjeno da bi trebalo imati izmeu 500 i 600mg u 1 ml. Meutim, baka je prava minijatura, 158cm i 40kg tako da ide sada s manje od 1ml. 0.5ml otprilike ato doe otprilike na 4 zrna na ato u joj nakon tjedna i poveati i odraditi ovo s kokosom. Hvala ti puno na savjetu, ve sam zbog doza razmialjala o kapsulama, ko e babi vjerovati koliko e istisnuti :let: Vjerujem da e joj ovo olakaati svakodnevnicu, a da joj ka~em da e je podmladiti odbila bi jer ima silnu ~elju da ide s ovog svijeta jer je eto teret svima... ah, nadam se da e joj i ove crne misli malo rastjerati. :)
karamelaAMBASADOR

jul 2018.

@CilI hvala ti na odgovoru. re eno mi je da nije pravljeno od industrijske konoplje ve baa od CBD straina. ovo 1% THC-a mi je isto tako re eno da je toliko... meutim, ja kada sam uzela zrno tog ulja, naravno nisam bila high kao na THC ulju, ali kao da sam povukla koji dim dobre indike ali to bude tako 3 sata nakon konzumiranja i traje mozda jos 3 sata totalnog chilla nakon kojeg sam super energi na ali i spremna za siestu svakog trena. Eh sad je li mi dobro re eno za THC, ne znam. Otac koristi RSO koje je testirano na 75% THC-a, varira od 70 - 89% - koliko je zadnji put testirano, a ato smo i osjetili ::ludak:: Prvo neka ide sada ovako, a onda u da vidim da joj napravim mix sa THC-om i maslinovim kako si mi opisao, jer je doziranje jednostavnije a i efekat, da ka~em, potpuniji. :)
hazeriZMAJ

jul 2018.

Karamela...bolje da je "klasicna narkomanka"nego ovisnik o tabletama..ali dobro..necu se dalje mjesati.Drzi se i zelim srecu,zdravlje:thumb:
karamelaAMBASADOR

jul 2018.

@hazeri ima tu svega, vjeruj mi, a ponjaviae slomljene duae. bie to samo bolje, ne mo~e gore ato jeste, da joj se barem malo olakaa. :)

jul 2018.

Sory ne volim nikad nikome uvaljivati sumnju ali cini mi se da ulje koje koristite nisi osobno testirala vec ti netko kaze postotak? Ako sam u pravu moj savijet ti je da posaljes uzorak i onda ces sa sigurnoscu znati sta koristis jer spominjes % ulja za koje se stvarno treba dobrano potruditi i imati veliko znaje da bi se dobilo 89% thc-a zvuci gotovo nevjerovatno a i 60% cbd-a koji nije od industrijske i sa 1% thc-a isto zvuci nevjerovatno i na kraju cbd bio on od industrijske ili nekog hibrida je isti tako da ako nisi sama analizirala ova prica o postotcima je pod velikom sumnjom sto se mog iskustva tice....navijam da sam u krivu i da imas vrhunsko ulje ali savijest mi nalaze da te upozorim da ne vjerujes nikome kad je rijec o kvaliteti kupovnog ulja
karamelaAMBASADOR

jul 2018.

@mario339 sla~em se sa svim navedenim i nije mi samo saopen procenat. zadnji uzorak je testiran na taj procenat. ne bih o detaljima, mislim da razumijea. ali svakako, apsolutno se sla~em s tobom da treba biti maksimalno oprezan. Ono ato je meni trenutno najbitnije je da i jedno i drugo radi i to jako dobro za sada. :)

jul 2018.

Ako se odlu ia na kapsule ja bi ih pravio kao ato ti je @mario339 napisao,punu dozu od 1ml ulja a poato je baka slabija onda joj doziraa manje u kapsulu.Ne punia je punu od 0.9 ml nego sa npr 0.5 ml.Malo matematike i izra unaa ;) .I onda imaa raspon za poja avat dozu po potrebi. Ovo je po meni velika prednost kapsula jer stvarno mo~ea dozirat kako po~elia
crovkISTRAŽIVAČ

okt 2018.

Karamela molim te ako mo~ea stavit naziv tog cbd ulja. hvala
crovkISTRAŽIVAČ

okt 2018.

i ja sam naru io cbd od 10% da se bolje osjecam nakon operacija i kemoterapija i svega sta rak nosi pa pitam dal smijem mijeaat navedeno ulje s tabletama tipa normabel ili tramal..tj dali ce tablete imat negativne simptome ako mjeaam s uljem. lp

dec 2019.

Ja sam naru ila sa sajta cbd srbija, imaju u ponudi ulje od 5 i 7 procenata. Ja sam uzela belo od 5 posto za kucu, stiglo mi je kui za dva dana, naru ila sam na sajtu, deluje mi ok, naru ivala sam ranije al skuplje i ekala sam dosta, tako da mi za sada deluje ok, da li joa neko ima iskustva. https://www.cbdsrbija.rs/

dec 2019.

Sudeci po listu na logu,oni prave cbd ulje od maslacka :)

okt 2021.

Evo, pogledaj ovde cbd ulje, kupio, probao, imaju sertifikate o procentu cbd ulja u njihovom proizvodima, i nisu uopste skupi. Canna Mama CBD ulje

Odgovaranje na teme dolazi uskoro.