LEGACY
Trava i Secer,Padanje u nesvjest
52 odgovora5,239 pregleda
30 REP60%
→ Istraživač
jan 2016.
jan 2016.#1
Prije par dana sam imao cudnu scenu.Travu pusim vec pet i po godina i nikad nisam imao nikakve nuspojave nit vrtoglavice i kamoli padanje u nesvjest,nikad nisam imao nikakvu bolest nit sam boravio ikad u bolnici.
Sjedio sam kod druga,ispusili smo jednu malo vecu dzoju,ruke su mi se krenule znojit i cijelo tijelo drhat i odjednom sam se kreno sav oduzimat,i imao sam cudan osjecaj u obje slijepocnice kao da mi trnu onda mi je to trnjenje preslo u potiljak pa cak i vilica mi se krenula kocit,ustao sam da prohodam,hodao sam par sekundi a nisam ni osjecao da hodam i tad sam upao u nesvjest nekih munutu do dvije.Ustao sam i dosao sam sebi i poslije toga sam opet imao isti osjecaj od trave kao i uvijek. Otisao sam doktoru i imao sam nagal pad secera tako da sam zbog toga upao u nesvjest.Sada mi je secer uredu nekih 5.5 prosijek,mjerim ga svakih par dana, ali mi od tad svaki put dolazi isti osjecaj u slijepocnicama kad ispusim dzoju,ne osjecam nikakvu vrtoglavicu nit mi se nesvjesti vise.Sad me zanima da li je i dalje smijem pusit ili ne.
Zblonzinjo
AMBASADOR2.611 REP32%
→ Legenda
Weedlover28
AMBASADOR3.213 REP49%
→ Legenda
Weedlover28AMBASADOR
jan 2016.
jan 2016.#3
I meni se dogodilo sli
no neato s tim da nisam pao u nesvijest niti se tresao,kao ato ti je doktor rekao to ti je zbog pada aeera,joa ako prije toga nisi niata jeo.Moje mialjenje da smijea puait ako ve ~elia :)
30 REP60%
→ Istraživač
jan 2016.
jan 2016.#4
Ok,ok hvala vam,Trenutno sam na poslu i napusen sam,ali mi zesce ide na zivce ovaj osjecaj u glavi sto imam,Pijem isto neke tablete za cirkulaciju u mozgu,vitamine neke za mozak i za koncetraciju,Neuroforte se zovu.Ali ok ako je tako,znaci mogu i dalje uzivat u carima zelenog :D
xcx
AMBASADOR2.109 REP17%
→ Legenda
xcxAMBASADOR
jan 2016.
jan 2016.#5
Ina
e mi smo svi doktori specijalizirani za utjecaj trave na tijelo...
Promjeni strain, ako je isti filing, ja bih smanjio ili prestao...
30 REP60%
→ Istraživač
jan 2016.
jan 2016.#6
Ok,hvala vam,vidit cu kako se budem osjecao u sljedecih par dana,nadam se da se situacija promijenit. Btw znam da nikog jos nije ubila vutra ali u tih eto recimo pet godina pusenja,nikad nisam stao na neko vrijeme, vec 3 zadnje godine pusim bas konstantno i svaki dan,dan nije prosao bez min 5 grama i vise pusim sa jos 2 druga znaci nas trojica samo.
34 REP68%
→ Istraživač
jan 2016.
jan 2016.#7
dogodiIo se i meni par puta da mi aeer padne aI ako si nepuaa
-cigareta- , to ti je vrIo vjerovatno zbog prejake cigarete u jointu i praznog ~eIudca,,, ako vec misIa u~ivat u marihuani preporu
ujem da puaia sa ato Iakaom cigaretom i imaj uza se uvijek
okoIadicu neku, a isti probIemi su mi se znaIi dogadjati i kad promjenim mjesto boravka tj kad udjem u zatvoren prostor nakon buksne zapaIjene vanka , i naravno najvaznija stvar - puai koIiko mozes podnijeti tj kad osjetis da ti je dosta i da si "taman" stani na tome , ne obaziri pozornost sto ti drug moze vise od tebe ispusiti jer nekome treba vise a nekome manje ,a stvar je i toIerancije,,,
30 REP60%
→ Istraživač
jan 2016.
jan 2016.#8
Kad sam vutru krenuo pusit tad sam i cigare krenuo pusit,hmm pa jest dosta je bilo vruce u sobi i bila je zatvorena,nisam jos nikad dolazio do te granice da se toliko napusim i da kazem ne i da mi je lose bas ono prvi put mi se ovo sve desaje ali eto za sve ima prvi put.Ali da sad sam dosta smanjio na neko vrijeme dok organizam ne dode sebi a i ja sam jer sam se dosta bio i utripovao haha :D
No Joke
ZMAJ71.675 REP
No JokeZMAJ
jan 2016.
jan 2016.#10
Nema nam doktora @Paranoja Man da postavi dijagnozu, on je uobi
ajeno de~urni lje
nik na forumu u ovo doba :D.
30 REP60%
→ Istraživač
evome
ISTRAŽIVAČ119 REP46%
→ Entuzijasta
komsijin mali
POZNAVALAC1.279 REP75%
→ Ambasador
komsijin maliPOZNAVALAC
jan 2016.
jan 2016.#14
Simptome niskog secera ne mozes da promasis: drhtavica, malaksalost, preznojavanje, seusenje usta, totalno gubljenje fokusa i na kraju kolaps, a u najgoroj varijanti koma. Zbog toga kako su ti i rekli obavezno moras imati nesto slatko na dohvatu ruke da prebrodis krizu, ali definitivno bi trebalo da pojedes nesto konkretno.
Paranoja Man
AMBASADOR2.379 REP25%
→ Legenda
Paranoja ManAMBASADOR
jan 2016.
jan 2016.#15
Pojma nemam ata je sa ovim mladiem, i sam sam naduvan kao ma
ka :razvaljen::
420...420...420
AMBASADOR3.484 REP57%
→ Legenda
420...420...420AMBASADOR
jan 2016.
jan 2016.#16
nemoj gladan duvat i uvjek imaj za popit nesto kod vece kolicine da ne dehidriraa :rasta:
30 REP60%
→ Istraživač
jan 2016.
jan 2016.#17
Mah sve je to uredu,jucer sam se napusio i otisao sam da mjerim secer i sve je bilo uredu a prije toga na nekih 2 h sam jeo,secer m ije bio 5.5 znaci prosijek.sad me muci samo ovaj osjecaj u glavi,kazu mi da imam slabu cirkulaciju i kad kod ispusim jedan pogorsa mi se tako da mislim kad bi dva ispusio da bih opet upao ali eto pijem sok od cvekle koristim neke lijekove na boljnoj bazi,smanjio sam vutru misnimalno dok mi se ovo ne smiri i dok ne dodem ponovo do sebe
đokson
POZNAVALAC1.482 REP98%
→ Ambasador
đoksonPOZNAVALAC
jan 2016.
jan 2016.#18
drhtavica, malaksavost,slabost,preznojavanje itd mo~e biti svaata pogotovo fiberlacija atrija kad konzumiraa marihuanu, koja je izazvana nedotatkom kisika .Tako da netreba sve aeeru pridodavat,mo~e bit svaata
Herb Gardener
ZMAJ35.724 REP
Herb GardenerZMAJ
jan 2016.
jan 2016.#19
ovaj forum je jebenica! ima bas svakakvih tema,imam tek 4 smijesna growa na terasi i glavobolju oko sklapanja boxa,tako da vam o tome ne mogu nista posavjetovati,ali o nesvjesti mozda bi i mogao par stvari iz licnog iskustva.
tokom 20+ god pusackog staza,biljku sam koristio i uzivao istrazujuci meditaciju,tantru,svjesnost...i naravno nesvjest je dio svega toga. u mnogo navrata namjerno sam se prepusavao da bih dosao do te granice. jednostavan zakljucak je da se padanje u nesvijest u sustini moze kontrolisati disanjem.kazem "u sustini" jer ima slucajeva naglog pada pritiska,secera,teske bolesti...dje se jednostavno ne pitas sa sobom..
uglavnom,pred spavanje napravim bas topcinu i sprzim ga sto jace i sto brze. vec na pola je vidno polje suzeno,zujanje u usima,pritisak u slijepoocnicama,svijet prestaje da postoji..al ne odustajem pusi se do kraja. kad dodjem do kraja,ne mogu to drugacije opisati,jednostavno nema vise nicega osim zvuka udaha i izdaha,ne osjecam nista,vidno polje svedeno na jednu jedinu tackicu svijesti. znam da zvuci smijesno,ali desavalo mi se da "padam" u nesvijest i po 10ak min. nekih puta bih pao,ili mi se jednostavno razbistri eventualno. a sasvim slucajno jednom prilikom sam pored disanja pogledao u sopstvene ruke,u tom slucaju mislim da bih mogao danima bit na toj granici svjesti i nesvjesti.
eto na kraju bi savjetovao svima koji se iz bilo kog razloga nadju u situaciji nesvjestice da ne panice u prvi mah,nego jednostavno skrenu paznju na disanje i neki dio sopstvenog tijela,bar dok se ne dodje do secera,vode cokolade i sl..
ne mora se odma trcati kod doktora ;)
xcx
AMBASADOR2.109 REP17%
→ Legenda
chakos
POZNAVALAC620 REP2%
→ Ambasador
wed
POZNAVALAC707 REP12%
→ Ambasador
wedPOZNAVALAC
jan 2016.
jan 2016.#22
Desavalo mi se to par puta krene da mi se smrkava ali kad sednem dodjem sebi malo i to je verovatno zbog secera ili nisi nista jeo, samo jedi redovno i imaj cokoladicu za svaki slucaj.
L0oD
ZMAJ85.106 REP
L0oDZMAJ
jan 2016.
jan 2016.#23
Gledam i pitam se sta ste vi to dimili :) i u kakve ljubavne talase marijane upali ;) kazu,ako ti je puno ti smanji... samo polako te i opusteno...
evome
ISTRAŽIVAČ119 REP46%
→ Entuzijasta
evomeISTRAŽIVAČ
jan 2016.
jan 2016.#24
obzirom da sam zdravstveni radnik ja b ih ti sav jetovala
da bar jednom mjese
no odea na kontrolu
to nije igra nego ozbiljno pitanje koje je va~no za ~ivot
cuba
POZNAVALAC1.454 REP95%
→ Ambasador
cubaPOZNAVALAC
jan 2016.
jan 2016.#25
Ulje moze da izleci secernu bolest. Neki pacijenti su cak izbacili insulin iz upotrebe, potpuno! Shodno tome, moze izazvati ozbiljan nagli pad secera, koji vuce za sobom niz raznih simptoma. Izmedju ostalih i te koje si opisao.
Triptank
LEGENDA10.817 REP58%
→ Zmaj
TriptankLEGENDA
jan 2016.
jan 2016.#26
Gle brijem da si se prepuaio taj put, i osjetio si slabinu. Greaku si napravio kad si se naglo digao sa kau
a i po
eo hodat, tada ti se zacrnilo pred o
ima... U takvoj situaciji samo
u
ni ili sjedni na pod nemoj ostat na nogama jer se onda sruaia u nesvjest. Znam iz iskustva ;)
Prvi puta kad mi se desilo neato sli
no:
Sjedio sam ugruvan u dnevnom ispred tv-a, frend pozvoni na parlafon. Ja se dignem i krenem prema vratima, zacrnilo mi se i ulovim se za stolicu i zavraili smo na podu i ja i stolica. Desilo mi se to masu puta kad se napuaen naglo dignem iz sjedeeg polo~aja, samo napravim
u
anj i odmah mi se razbistri.
jan 2016.
1 / 27
jan 2016.
jan 2016.