jan 2012.#1
}ena boluje od Chronove bolesti i ovdje je jedan dio te prie: https://forums.vutra.org/medicina/9623-kako-pomo-i-osobi-oboljeloj-od-chronove-bolesti.html
Danas kreemo i po prvi puta jer ~ena do sada to nije koristila niti se susretala s istim nikada-najvei su nam problem kontinuirani bolovi jer je Chron trenutno u remisiji, dakle baziramo se na "BOL"
Kad popije vidjet
emo kako e djelovati te
emo redovito izvjeatavati o svim promjenama i napredku kojem se nadamo, te se opet svima joa jednom zahvaljujem. Ajjjjmmmmm u napad......
u aprici je cca 8 mL ulja, ato bi trebalo biti dovoljno za mjesec dana
jan 2012.#2
rep+
Dr~imo fige, tu smo da pomognemo, proali smo mi neki terapiju, sve znate:sun2:
jan 2012.#3
Puno sree i pratim susjed :vb_wave:
jan 2012.#4
Evo nakon 2h konzumacije ~ena u krevetu,pitao sam je kako se osjea-ka~e opuateno,otupjelo i bol je malo popustila,jezik se po
eo zapletati uglavnom ata da ka~em s obzirom na svu kemiju i u kojim koli
inama je pila ostao sam iznenaen(dakako pozitivno) jer koliko ih god koristila nije doala do tog stadija nakon 2h da je skoro pa komirana, ona spava a ja tipkam:icon_lol: idemo dalje vidjet
emo kako e se razvijati situacija ovo je ipak prvi puta.
Hvala.:sun2:
jan 2012.#5
Nisam ni sumnjao, bit e joj joa bolje, samo da tu kemiju joa izbaci iz tijela:thumb:
jan 2012.#6
dobro, a ata to konzumira? lol, nigdje ne piae niata. Uspjeli ste nabaviti ulje? ako da koliko...
jan 2012.#7
Ne ~elim se hvaliti niti ne ~elim bilo kakve upite vezano za ulje, proslijedio sam mu ja svoj dio, samo ne znam da li je Mazar x lsd ili Pineapple chunk. Ne ~elim da mi se pljuje u usta:nana: Jedan dobar momak je sve to inicirao, tako da sve zasluge ide njemu (bez njegove dozvole ga ne spominjem). Ja viae nemam za servis, ato zna
i da moram u uzgoj, jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:maryjane: (prekrasna slika)
Mislim da je u toj aprici cca 8 mL, ato je dovoljna za mjesec dana, radimo na tome da se napravi joa...:thewave:
BTW snjezana me kontaktirao da vam sve to ka~em
jan 2012.#8
Snjezana- nadam se da ce sve bit u redu :) i vjerujem da ce ulje pomo,i da ce sve bit oke :)
I tebi rep + ide sto brines o svojoj zeni :) Zelim i tebi i njoj sve najbolje povod daljnjeg lijecenja!!! :)))
jan 2012.#9
Znaa Nisam ja, daleko sam bolje, ali joa me nije proala hipersenzibilnost...:knockknock:
Smatram da je ljudski da se pomogne drugim ljudima, znam da to danas nedostaje ljudima, ali moraju to ljudsko pronai u sebi...
jan 2012.#10
Ajme, ovo je neato predivno, Mazar samo da znaa da si me sada onako iskreno rasplako, moj duboki naklon.
Pa da nema viae dobrih ljudi...
a ata se ti
e servisa on ti je kod mene, ostalo cca. 2g pa emo bratski!
Svaka
ast i tebi i svima koji su sudjelovali... oduaevljena sam...:sun2:
jan 2012.#11
e pa sad mazar, nisam pitao tko mu je dao, to ti i nije previae pametno bilo da napiaea, nemislia?
jan 2012.#12
I ata sad? Briaemo sve komplet ili?
jan 2012.#13
Mi smo svima zahvalni na pomoi, i iskreno neznam ato bi rekao, ostao sam iznenaen kako ja tako i ~ena ato se to sve odigralo brzinom "munje", puno hvala svima na bodrenju i ~eljama.Nadam se i vjerujem da e polu
iti rezultate, evo ~ena joa spava i ni okrenula se nije.Inae nije mogla zaspati ili su to bila spavanja po 1-2h max. i tr
anja na wc na~alost.
Velika HVALA.
EDIT: ~ena se probudila i napala fri~ider(okomila se na kola
e i tamani ih polako):icon_lol: morat u i ja u pohode jer nee niata ostati do jutra kako je krenila:ohno:
jan 2012.#14
Ok ljudi, rijeaili smo nedoumice, temu sam editirao jer nema takvih razgovora i tko je ata komu poklonio, pravilnik vrijedi joa uvijek i za sve. I to je to. Sretno s terapijom snje~ana. i pazite ata piaete
jan 2012.#15
Sorry nisam znao, sad mi i zlo javlja, fakat sorry
jan 2012.#16
...
ovijek u najboljoj namjeri da pomogne nekada zna da i odmogne,sorry...
jan 2012.#17
nema problema ljudi, sve 5, neki su junaci u ovoj pri
i, kao vi,... a neki su moderatori foruma koji paze na sigurnost, red i poativanje pravilnika. idemo dalje
jan 2012.#18
samo beyond jos nesto,izbrisi svoj post i ovaj od mazara poslje tebe tu se lako opet skonta
sorri-obrisi i ovaj :)
jan 2012.#19
lijepe vijesti...bit ce to bolje kad se o
isti od kemoterapije...mozda bi bilo dobro da uzima nesto za jacanje imuniteta na prirodnoj bazi jer kemo prili
no oslabi organizam, znam po svom starom...dr~im pal
eve za oporavak
mazar&mrkvica&snjezana...majke mi, poslao bi vaae dnevnike konzumacije onom retardu od ministra zdravstva, ostojiu da
ovjek progleda jer o
ito u tim godinama je to vrlo
esta pojava
jan 2012.#20
U~asno mi je drago
uti tako pozitivne vijesti oko lije
enja s uljem :sun2:...Nikakav zakon i gluposti koje se pri
aju o marihuani i ljudima koji ju koriste nemogu promijeniti stav o njoj :bis:....Vjerujem da e se sve dobro zavraiti :icon_lol:...Samo naprijed i pokuaavaj nas
im viae izvjeatavati po uzoru na Mazara i Mrkvicu...Nemogu izraziti svoju sreu ovako preko teksta :icon_lol:
jan 2012.#21
Evo ~ena me probudila oko 05.15 i rekla je da nemo~e trpiti bolove i gr
eve koje ima te sam joj udjelio dozu, u 05.30(sad je na wc-u ato je
esta pojava s obzirom na bolest i njeno stanje obi
no kad je organizam(u nekoj normalnoj fazi trebalo bi biti do 3-5 stolica dnevno) ali kod nje to nije slu
aj i obi
no bude oko 10-ak.}ena inae neide na nikakve kemoterapije da se zna, vodimo borbu sa kroni
nom boli jer su operacije raene na jednom mjestu(trbuana aupljina i to otprilike 15cm u du~ini te na zadnjoj i 5cm poprijeko tako da bi se to moglo nazvati kao obrnuto T od gore prema dolje) da malo pojasnim ugrubo.Dakle radi se o "11" operacija kao ato sam ve naveo i ima nekih cisti
nih tvorbi na jajnicima(pseudociste) uglavnom sve jako komplicirano za lai
ki objasniti, pa se
ak i doktori(radiolozi) ~ena je bila na MR-u i doktor nije znao kako i ata napisati u o
itanju nalaza tako da je ~ena morala sve objaanjavati kako je teklo.
S obzirom na stanje odlu
io sam s obzirom na savjete da krenem sa 3x pola zrna ri~e(teako je baa odrediti dozu s obzirom na stanje i da je ~ena kontinuirano bila pod jakom terapijom protiv bolova-Tramal,Transtec) vidjet
emo.
Toliko za sada.
Hvala svima na podraci i lijepim ~eljama.
jan 2012.#22
:sun2:
Polako Marco, strpljenja, radi se na tome:sun2:
To ato ste naveli je normalna doza 3xpola zrna ri~e, poveajte na zrno, ako trpi jake bolove savjetuje se da se poja
a doza, pri
ajte s njom kako podnosi i zrno ri~e, morate sami provoditi terapiju (i vi ste na praksi za postati aaman:notnice:).
jan 2012.#23
:icon_lol: svjestan sam da je svaki po
etak te~ak i da nema niata preko noi(~ena bi da se ato prije rijeai bolova, pa je vjerujem o
ekivala viae pa ju moram tjeaiti da sve ide polako i treba strpljenja i vremena) probudila me i evo skroz tipkam i
itam okolo po forumu kako bi imao ato viae informacija i saznanja te primjenio adekvatno dobiveno, ali naravno vaaa osobna iskustva su neprocjenjiva.
Uffff treba puno ~ivacato sve prolaziti s ~enom i nadam se da
emo se kona
no pomaknuti s mrtve toke jer ovo ve dugo traje.......
Hvala svima.:sun2:
}ena je opet u krevetu, a o
i joj svijetle kao u sove, samo neka odmara ato viae i spava.Otiala u 11.00 i probudila se u 15.00 gladna ko vuk i opet na fri~ider prvo ubila kolae, a onda e malo kasnije joja s slaninom:icon_lol: ka~e kolai joj otvaraju apetit:rofl:
jan 2012.#24
Drago mi zbog zene,i sto je dobila apetit,to je normala,a to joj i treba.. Mada mislim da bi trebala izbjegavati tesku hranu.. Optosti,neka radi kako su doktori rekli sto se tice hrane :)
I daj joj malo pusti kolega bob marleya :) Vjeruj mi :) Pozdrav pratim ovaj dnevnik s velikom paznjom!
jan 2012.#25
Sla~em se s Nisam ja... Sada kad ste po
eli sa terapijom, nemojte si ote~avati. Vjerujem da ste dobili upute kako se gospoa treba hraniti i bilo bi dobro da se pridr~avate istih. Ukoliko nije tako, ne moram govoriti da na netu ima dovoljno informacija.
Malo koliko sam pogledao, bitno bi bilo izbjegavati ugljikohidrate, masnu i pr~enu hranu, vlakna, mlijeko, voe s visokim udjelom aeera, alkoholna i gazirana pia, kavu...
Eto, toliko od mene, nisam stru
njak, samo koristim :google2:
jan 2012.#26
Evo da se opet javim i podnesem raport:
}eni sam opet dao jednu dozu u 15.30 kako sam i odlu
io da koristimo 3x na dan, a nave
er bi i vjerojatno iaao sa jednim zrnom ri~e(s obzirom na postojeu bol nisam htjeo odmah), jer ipak nebi htjeo da ostanem "bez ru
ka svaki dan" pa da ~ena malo bude i funkcionalna:sun2: Kad se danas probudila u 15.00 izgledala je bolje i odmoorno te su oi poprimile normalan izgled i sjaj. Ka~u da su "o
i ogledalo duae":icon_lol: }ena inae sve jede i tako je i rekao doktor i ima viaegodianje iskustvo jer je imala prilike za sve ove godine otkriti ato joj smeta i to nekoristi, prije svega mahunarke koje napiruju i od njih ima vjetrove,ljuto se kod nas nejede uope jer i meni smeta, uglavnom jede sve pomalo dakle bez natrpavanja velikim koli
inama hrane jer bolje podnosi viae obroka po malo,nema neku specijalnu ishranu.Od najve
ih problema su bol i gr
evi u predijelu crijeva(trbuana aupljina te se tu nalazi i cisti
na tvorevina ato je otkriveno ultrazvukom promjera cca 9cm x 6,5cm otprilike kao loptica za veliki tenis) i to pravi pomutnju jer pritiae crijeva i odatle vjerujem i prisutnost boli u ve
em intenzitetu.}ena je bila i u tretmanu "Terapija protiv boli u bolnici" ali nakon zavraene terapije pametni doktori s obzirom na postojeu th. su joj rekli da je "narkomanka" i to sam osobno
uo toliko o eti
nosti,
emu su oni doprinijeli svojom velikom nesposobnoau bitno da sad nemaju izlaza i neznaju kako i ato dalje.Nitko od njih nije dao nikakvu alternativu ili sl. ato bi mo~da moglo pmoi.
Hvala svima na podraci
ujemo se.
jan 2012.#27
Evo udijelio sam ~eni terapiju veli
ine zrna ri~e prvi puta u toj mjeri, pa me baa interesira kako e se ponaaati s obzirom na dosad koriateno i dozu(popila s 1/2 dcl mlijeka) koju je dobila.Uglavnom je usporena i skroz "kunja" le~i ili spava(ako nije na wc-u).
S obzirom kako je tek prvi dan dobila kompletnu terapiju i neo
ekujem baa puno(sad je bitno da se odmori i da organizam doe sebi), te
ekam da se organizam navikne na to i da po
ne raditi ato treba, max. smo smanjili dozu lijekova(tramal kapi sam danas samo jednom dao i to 15 kapi) da prekid nebude odjednom i naglo.
jan 2012.#28
OBAVEZNO-zbog fenixa (dehidracija)
Obavezno je potrebno piti
aj najmanje 1,5litra na dan zbog fenixa ta
aj je od troje biljka (kopriva, Rman, Ognji
) jedno juano kaaiko od svakog prelijete sa kipe
om vodom pustite stajati 8 min onda precjedite i mo~ete piti- `EER ODPADE mo~ete sladit sa medom ili piti gorki
aj
jan 2012.#29
}ena ve pije mjeaavinu
aja i to od sljede
eg bilja(Troskot-Maj
ina duaica-Preslica-Komora
-Neven) 2x2 dcl u toku dana to smo kupili po preporuci kod travara(domae).To sam zaboravio napisati od silnog uzbuenja jednostavno previdio navesti u prvom postu.To nemo~e naakoditi:sun2:
Evo nakon 1h ~ena na putu u "carstvo snova".
jan 2012.#30
Molim te nemoj koristiti rije
obavezno, jer iskreno prvi put
ujem, Simpson nije spominjao niata takvoga. Ja nisam to pio, a vjerujem ni Mrkvica. Kao savjet je OK, ali ovo obavezno mi malo para uai... Bez uvrede, znam da dobro ~elia.:sun2:
A vama Snje~ana, savjetujem da maknete mlijeko ako joj akodi, uzmite mango ili neato drugo s mlije
nom masti. Koliko shvaam njen problem, ona mora uzeti s ne
im ato joj ubrzava proces, da bol ato prije otupi, da po
ne br~e djelovanje. Probajte sami (imate u mom dnevniku, mene su svaata nagovarali da probam:ludaci_lol:), vi morate sami biti njen doktor, vidite ato joj paae, a ato ne (mlijeko):pat:
jan 2012.#31
Evo terapija je danas ujutro udjeljena u 06.30(s time da me ~ena probudila oko 03.30 radi bolova te sam joj ukapao 15kapi lijeka, s obzirom da je uzimala 3x ovo je super, i dalje se ~ali na bolove ali podnosi relativno dobro to naglo smanjenje istih, ali bitno da odmara i spava dosta) ja se probudio malo prije tj u 09.30 skuho kavu i reko idem poslati izvjeae, a ~ena joa spava:sun2:
Znam da moramo experimentirati glede koli
ine s obzirom na "konstantne bolove" ali nebi htjeo odmah s velikom terapijom po
eti(mo~da treba jbg. tko zna) vidjet
emo naravno svi savjeti su i viae nego dobrodoali, pro
itao sam u par postova da ima joa na forumu Chronaaa pa bi volio s njima podijeliti mialjenja/savjete ato i kako su prolazili te iskustva.
Hvala svima.
jan 2012.#32
Bravo za vas, sad imate brigu i zanimaciju oko ~ene:thumb:
U~ivat ete kad boli nestane, samo polako i hrabro, naoru~ajte se strpljenjem:sun2:
jan 2012.#33
@snje~ana1971: ...mislim da e to biti najgore i najljepae doba u Vaaim ~ivotima....
...proces je dugotrajan i u nekim trenucima naporan, ali kada
ovjek zna da je svjetlost na kraju tunela ne postoji ta prepreka koja se ne mo~e prijei...:sun2:
u mislima sam s vama...
jan 2012.#34
@ cv2
molim vas ako imate skype mo~ete mi se javiti na isti jer nemogu se javiti porukom
Puno hvala.
Evo ~ena se probudila i kona
no sa osmjehom na licu te nekim fantazijama kojima sam se slatko nasmijao, uglavnom je sad OK i vidi se po licu da je odmorna, ka~e mi da ima neke zbrkane milsi i da ima osje
aj da se kompletan organizam opustio jedino predio gdje je boli(trbuana aualjina.crijeva) kao da se odvojio i on vodi svoju politiku.Idemo dalje s terapijom i nadamo se poboljaanjima naravno:sun2:
@ mrkvice hvala na lijepim ~eljama koje i mi tebi ~elimo samo se dr~i imaa veliku podraku od svih nas
jan 2012.#35
Nebi to napisala ako nebi proverila na sebi, jer kad uzimaš toliko fenixa može tjelo da dihidrira nemaš osječaja za pičem i onda počne kaos. Da moraš toliko piti je i zbog toga, da idu toksini iz bubrega van i sam čaj djeluje dobro i za stomak, creva, bubrege i rade na prebavi jer kot te bolesti je značajno da hrana trune u crevima a to nesme. Ja sam u vreme uzimanja na početku malo pila a onda sam pristala u bolnici i dobila infuziju zbog dehidracije posle tog šoka sam konzumirala barem 1,5l čaja i više se nikada nije to pojavilo.
Ponekada je treba nešto obavezno pa makar se čudno sliši.Od ničega nema ništa.:costumed-smiley-027
neke poze koje ublažavaju bol kod chronove bolesti
KAKO LAJŠATI BOLEČINE:
1.točka:
Temu jaz pravim »hiška«. Položaj je tak, da dam glavo na posteljo, zadnjico pa dvignem v zrak, kot prikazuje slika.
Ta točka mi je dostikrat pomagala. Je ena mojih najljubših.
2.točka:
Tej točki jaz pravim »sedenje po turško naprej«. Položaj je tak, da sedemo po turško in nagnemo trup naprej, kot prikazuje slika.
Ta točka mi ni pomagala vedno, večkrat pa me je rešila bolečin.
3.točka:
Ta točka je zelo smešna. Kadar te boli trebuh ne misliš kaj delaš, ampak se zvijaš in poskušaš najti položaj, ki ti ustreza. Meni je pomagalo, da sem legel na posteljo, mama pa me je nežno trepljala po ritki, kot dojenčka.
Ta točka je učinkovita, pa še prileže se.
jan 2012.#36
Svaka
ast:sun2:
Daj mi reci, molim te, koliko si pojela, i jesi li smanjivala ili naglo prestala, ata je bilo nakon prestanka?
jan 2012.#37
Mazar
Uzimala sam 1ri~evo zrno ujutro,opodne,poslepodne in nave
e duplo dozo(ako ti je previae mo~ea manje)
uzimala sam 2 cilkusa zaredom svaki dan 4puta neki uzmu i 5puta 1ciklus ti je (10ml fenixa), nakon toga sem smanjila odmah samo nave
e joa posle toliko godina uzimam duplo dozo za preventivo. Pazi a po svakom konzumiranju odmor (spavanje ili samo le~anje) zbog regeneravije jer kad tjelo odmara se lje
i, barem 15min.To je to:bis:
jan 2012.#38
Super ovo o koriatenj je jako va~no i to e nam pomoi da odredimo terapiju.Evo ja ~eni udijelio terapiju 1 zrno ri~e i sad kad pone djelovati ide u "krpe":icon_lol: i nek lijepo sanja.
Danas sam izvukao deblji kraj jer sam morao kuhati:ohno: inae bi jeli nareske iz friza, ali dobro nijegreda samo da ~eni bude bolje to je prioritet.
Evo ~ena je zaspala i nastavljamo dalje izvjeaa slijede naravno.....
jan 2012.#39
to sam si i mislio
https://forums.vutra.org/medicina/9258-1-dnevnik-konzumacije-pineapple-chunk.html
upala si i ko s marsa, i dajea savjete, daj pro
itaj prvo sve, please, pa onda koristi izraz "obavezno"
ne ljutim se, nemoj ni ti, molim te, tu smo da se dru~imo i poma~emo jedni drugima:sun2:
jan 2012.#40
Nema frke a na vaau stranicu sem slu
ajno upala i malo pro
itala nisam ni znala za to stranicu ja sam napisala svoj put k ozdravljenju nije to savjet jer svako podnosi drug
ije "lek" zato mora svak sam sebi da odredi terapiju i koli
inu koja mu najviae odgovara.Mislim, da uskoro vidimo
jan 2012.#41
mo~da se uskoro i vidimo, tko zna:vb_wave: Drago mi je da se ne ljutia i da nisi povrijeena:icon_lol:
jan 2012.#42
Evo samo da javim da se ~ena probudila i prvo ato je tra~ila je "daj jesti" ka~e da joa uvijek ima bolove ali su malo manjeg intenziteta, najvei problem su crijeva tj. trbuani predio tijela, te potreba za wc-om.
Inae nema nekih nuspojava, zaplitanja jezikom i sl. ato bi o
ekivao ili mo~da trebao o
ekivati s obzirom na terapiju.Vidjet
emo danas je tek 2 dan terapije pa sljedea doza sljedi oko 22.30 opet 1 zrno ri~e.
Sutra je novi dan i naravno slijede izvjeaa kako se bude ato odvijalo.....
jan 2012.#43
Slobodno poja
aj dozu i promatraj,
jedan jako dobar prijatelj obo~ava ulje, on voli kad se odsje
e (ja osobno volim kontrolu), naravno da sam mu davao, i meni je nevjerovatno da je on uzimao 0,33g, bio je odsje
en, nasmijao sam mu se kao nikad u ~ivotu, ali niata mu se nije desilo. Samo je zaspao kasnije i spavao ko beba, nema straha.
Znam da su savjeti ako su bolovi jaki, da se poja
a, po meni slobodno joa poja
aj. Da se bol izgubi...
Komotno joj daj viae od tog jednog zrna:sun2:
jan 2012.#44
pozdrav Snjezana1971 i najpre puno pohvala za tebe sto tako lepo brines o svojoj zeni, svaka cast
vidim, da zena lepo podnosi ulje, al me u istom mahu ni ne cudi, jer ako je dosad konzumirala tramal i slicno, ulje joj dodje kao nama smotuljak
samo tako dalje, pijte cajeve, preporucujem smanjenje proteina zivotinjskog izvora te hidrata, a naoruzanje povrcem svih boja i sto vise caja, kog ste dobili od travara
sad bi vam dobro dosao neki kvalitetan sokovnik ili joj barem dinstaj povrce, samo nabacaj u tiganj da omeksa, daj joj leba i neka cepa, obicni zejtin mozda bi bilo dobro zameniti kokosovim uljem
srecno
jan 2012.#45
Evo nastavak dojmova:
Probudili smo se i lagano pijuckamo kavu te sam ~eni opet udijelio terapiju 1 zrno ri~e te
emo probati sa 2 kom ali naveer da ipak donekle funkcionira normalno pa
emo vidjeti kako e to biti onda.
Lagano priamo uz kavu i pitam ~enu da li se naspavala, ali vidi joj se i po o
ima/licu da je ok tj. naspavana nema podo
njaka i znakova umora(bolovi joa postoje ali...) bit e sigurno bolje, ponekad se desi da neato priamo i ~ena krene i nezna ato je htjela rei odnosno nesuvislo pria te se dobro nasmijemo na komentar:icon_lol: poato sam pro
itao i druge dnevnike znam da je to normalno ali mi je ipak smijeano.
Uglavnom idemo dalje i danas je 3 dan kako koristimo terapiju detalji kao i daljnja izvjeaa slijede......
Zahvaljujemo se svima na podraci i pomoi naravno.
jan 2012.#46
citam ti dnevnik i opet nemogu a da ne pomislim jel ima cjena mazarov dnevnik???????? citao sam ga 3-4 puta i opet cu da ga citam to je klasika to je kao film ja bih ga predlozio za oskara :)) detaljan i poucan dnevnik a i lik je interesan prirodni :)) preporucujem ga svima mazarov dnevnik koji zele da saznaju puno toga oko ulja kako se pravi konzumacije efekti i nadajmo se svi krajni pozitivni rezultat
zato procitajte i cjenite svaku rjec koja napise mazara to moze vama samo pomoci
jan 2012.#47
Thanx makedonac, ali nisam joa rekao zadnje ato mislim, uskoro...
I br~e nego ato mislia....
Samo prati...
A snjezani naklon do poda, nemaju svi razumijevanja za bolesnu ~enu, i skroz joj se posvetio, svaka
ast;)
jan 2012.#48
Nekako mi logika govori da kavu nebi smijela piti jer je ponekad "agresivna" i za zdrav organizam. Ina
e starijem bratu mi je takoer dijagnosticirana kronova bolest prije manje od pola godine, nisam joa pri
ao s njim o tome ali
u pratiti temu...
I nije sramota da muako kuha, to je zadovoljstvo i dar pogotovo nama smokerima a onda nas i ~ene viae vole:))
jan 2012.#49
Sla~em se s Greenpowerom uz kavu, mora izbaciti i cigarete, mislim da je to opasnije od kave:sun2:
jan 2012.#50
Pa svi znamo da kava voli da potjera na wc, zna biti blagih gr
eva ako se prepijemo, nervoza...a to oboljelom organizmu mo~e napraviti joa ve
u kalvariju. Gotovo bi rekao ateta ulja dok se pije kava.
Onda na kraju joa doemo do zaklju
ka da ulje "ne aljaka", a ne aljaka jer se nije vodilo ra
una o ostalim stvarima.
Odradite to korektno, moj savjet.
jan 2012.#51
Hvala svima na dobrim savjetima:sun2: i sam znam da nevalja ato to koristi(kava,pljuge) ali to su klasi
ni poroci kojih se jako teako odrei, ja nepuaim i najviae bi volio i da ~ena prestane, a konzument sam kave ali samo ujutro turska kava za buenje nikakvu drugu nekoristim i poslije mi i netreba uope, te bi se lako preorijentirao na
aj ako treba.
}eni sam danas dao i drugu dozu(poslije nje je malo spavala ali ne kao prva 2 dana vjerojatno je organizam odmoran u toj mjeri da mu viae nije potrebno toliko sna ato se vidi i po licu nema podo
njaka) te navee idemo probati pove
ati na 2 zrna ri~e kao ato je kolega mazar preporu
io da vidimo ato e biti i kako e ~ena reagirati, bolovi su joa prisutni ali u manjoj mjeri i ~ena se nebuni tj. nespominje u tolikoj mjeri kao ranije, joa je pate gr
evi ali i odlazak na wc se prorijedio ato je jako dobro te se nadam da e se i to malo popraviti-ljepai su trenuci kad razgovaramo ato i kako pa se dosta nasmijemo nesuvislim mislima i rije
ima:icon_lol:
Evo za sada toliko nastavak slijedi.....
Svima velika hvala na podraci.
jan 2012.#52
jedan veliki naklon snjezi. bravosto ste se odlucili i za ovaj vid lijecenja. kao sto sam i mazaru savjetovao,mozda bi bilo dobro kod postovanja upisati i dan konzumacije,cisto zbog dnevniske preglednosti,a ko zna,mozda i dozivimo uporedivost sa nekim drugim kandidatom.uglavnom,ljep pozdrav i supruzi u nadi da cemo ovaj i druge slucajeve upotrebiti za razbijanje dogmi i predrasuda. zivila nam vutra!
jan 2012.#53
znaci spremas iznenadjenje jeli?:)))) super a reci mi kada ces da ides na doktoru da oni kaze sta imaju? nakon koliko vremena druze?
jan 2012.#54
Evo upravo sam dao ~eni zadnju turu(malo vee zrno ri~e kao Uncle Ben,s) za danas.Iskreno iznenadio sam se kako je to utjecalo danas na ~enu s obzirom na juer i prekjuer,nesmijemo zaboraviti da je ona koristila druga opioidna sredstva u ato spada Tramal i to u veim koli
inama te je dakle organizam vjerojatno bio otporniji na koli
inu od pola zrna ri~e i nije adekvatno djelovao.Tek sam danas iskusio kad sam joj dao drugu terapiju od 1 zrna ri~e te sam o
ekivao djelovanje u okviru cca 2h ali niata se nije deaavalo ~ena je le~ala i dremala te gledala TV ali oko 19h se neato po
elo deaavati te sam se i iskreno zabrinuo jer nisam o
ekivao takvu reakciju.S obzirom na njenu klasi
nu medicinsku terapiju sa tramalom i flasterom transtec koje pokuaavamo lagano izbaciti te joj dajem eventualno 1 puta na dan po 15 kapi Tramala kako se nebi desio nagli prekid ato mo~e biti jako stresno za organizam.Uglavnom ~ena je po
ela pri
ati budalaatine kojekakve i sve nepovezano(nesuvislo) tako da baa i nisam sve razumio ponekad bi se nasmijali ali viae je bila ozbiljna i zjenice su bile blago proairene te sam tek tada zaklju
io da ju je to opalilo kako treba, ali trebalo je dosta viae vremena s obzirom da je popila dozu u oko 14h.Mogu samo pretpostaviti da je klasi
na terapija sprije
avala krajnji u
inaka ulja u tolikoj mjeri da se to i nije primjetilo sa pola zrna ri~e te sam zaklju
io da bi to mogao biti ekvivalent popijenom Tramalu, te odtuda slabije djelovanje.
Evo to su moji zaklju
ci i dojmovi ako netko ima savjet svi su dobrodoali, nastavak naravno slijedi....
Hvala svima.
jan 2012.#55
Pazi na nju ;)...Da joj ne nastane owerhelm u mozgu...Svi vi uljari nekako stalno imam osje
aj kao da ste krivi strain odabrali, pa ima strainova s skroz malo thc-a, a puno cbd-a koji nije psihoaktivan....Ina
e pratim napredak i puno sree svima vama ;)
jan 2012.#56
...moje iskustvo.... pola zrna ne lupa, zrno lupa nakon par sati (proairene zjenice, nesuvislo pri
anje...) pove
avanjem doze vrijeme do reakcije se smanjuje, a reakcija je sna~nija, intezivnija u nekim trenucima nepodnoaljiva ( ja sam imala osje
aje kao da u izletjeti iz vlastite ko~e), imala sam osjeaj da to sve skupa traje toliko dugo koliko ti je potrebno. Ne znam koliko ovo ima smisla, ali samo ~elim ukazati na to da je pred tvojom ~enom jedan vrlo tajnovit i nepredvidiv put, ali nekako doziran. Prolazim kroz sve to i stvarno ne znam kako da vam to druga
iej do
aram. Mislim da se samo treba prepustit blagodatima ovog predivnog ulja... Hrabro naprijed korak po korak iz dana u dan...:sun2:
jan 2012.#57
Evo upravo pijemo kavicu i budimo se, ~ena se naspavala bogme poateno, ali nam neide vrijeme na ruku uvijek kad se mijenjalo ona je imala jae bolove i gr
eve osjeti i 1-2 dana ranije da e se mijenjati i bolji je prognostiar od Sijerkovia:icon_lol: . Malo joj je lakae ali od puno le~anja/spavanja ju je uatekalo u ki
mi(donji dio lea) ko Jeremija je iz Alan Forda, sve ato ima zaka
i se na nju.
Prije 15 min. sam joj dao terapiju 1 zrno ri~e te je danas 4. dan kako koristimoo ulje.
Nastavak slijedi....
Puno hvala svima na podraci.
Edit: Kako ste se nosili/nosite s problemom hrane tijekom terapije jer ~ena u zadnja 2 dana skoro pa i nejede, a taman je prije treapije dobro jela, ka~e da nemo~e ako izgubi 2-3 kile bit e to previae jer joj je jako teako dobiti kile s obzirom na probleme.
jan 2012.#58
Upravo sam dao ~eni drugu dozu danas od 1. zrna ri~e, a naveer planiram malo podebljati zrno:sun2: tako sam i juer naveer dao i sve je proalo ok,
ekamo dok se malo organizam neprivikne na novu terapiju i pomalo izbacujemo staru(mi
emo tramal iz upotrebe, a onda kad se skinemo s njega idemo na izbacivanje i flastera), uglavnom guramo pomalo ali sigurno.Evo dopodne je proalo relativno ok, malo zaplitanja jezikom i nesuvislog razgovora,smijeha ali inae sve ok te
emo vidjeti sad poslije druge doze kako e biti, hoe li opet oko 19h biti aou po kui.
Danas sam opet morao biti kuhar(to minije inae profesija) ali ~ena se toliko pogubila da smo jedva zajedni
kim snagama skuhali grah uz puno muke sa ~eninim(ata hoea,ata si sad radio i sl.) uglavnom koma.
Joa samo da nekako rijeaimo prehranu(slabo jedenje, i nisam joa gladna) i bit e valjda OK.
Svima velika hvala na podraci, nastavak slijedi.....
jan 2012.#59
Evo upravo ~eni udjelio 3 turu danas isto malkice poveanu kao i juer, s tim da danas nije bilo nikakvih ispada i sl. situacija kao juer te se vjerojatno organizam ve lagano privikao na istu.}ena je gledala tv i odmarala poslijepodne te malo dremuckala ali nije spavala kao prva 2 dana kad je znala zaspati i 4-5h se nedi~e
ak se i neokrene na krevetu.O
ito se neato deaava, smanjili su se u
estali odlasci na wc, ~ena je kona
no odmorna, joa ponekad malo previae i nesuvislo pria(krene neato rei pa nezna kako da zavrai te jednostavno prekine kao da ja znam
itati misli):icon_lol: malo se nasmijemo i idemo dalje.Danas je 4. dan koriatenja i polako izgleda sve sjeda na svoje mjesto joa u i sutra odraditi isto pa
emo vidjeti pa bi onda mo~da i pove
ao barem ve
ernju terapiju na 2 zrna ri~e....... Danas se nije ~alila ni na bolove, gr
evi su joa prisutni te danas nismo koristili Tramal uope samo ima flaster Transtec koji se inae lijepi svaki 3 dan.I samim time sam poprili
no zadovoljan, joa samo da po
ne jesti kako treba i sve "5".Vidjet
emo kako i ata dalje te shodno stanjima primjenjivt
emo terapiju.
Za sada toliko nastavak slijedi.......
Hvala svima na potpori i bodrenju:sun2:
jan 2012.#60
Odli
no, vidi se o
iti napredak, bravo:sun2:
jan 2012.#61
Pozdrav svima.
Evo danas u 09.30 ~eni udijelio novu terapiju 1. zrno ri~e ali malo vee da probamo od jutra pa e tako cijeli dan i 2 i 3 kako budu slijedile, ~ena je bila budna kad sam se probudio ali uhva
alo je u kimi(le~anje vei dio dana, jer kad je uhvati djelovanje ka~e da joj je tako najbolje ali o
ito nije), te sam joj danas i prilijepio novi flaster(opet 3 dana mir) kad je pod dojmovima ponekad bude udaljena i odsutna gleda tv i imam osje
aj kao da gleda kroz njega.
Juer sam dosta prou
avao i prevodio sve te silne trave indica/sativa i gledao kakve i koje sve na
ine djelovanja kao i uzgajanja postoje i doe ti da uzmea sve po redu:sun2: ato viae
itaa ono tra~i joa i pored svega pro
itanoga tu na forumu i vaaih iskustava
ovjek bude zbunjen, jer svako ima druga
ija iskustva s istim ili sl. vutrama, s obzirom da smo tek u "pionirima pionira" i istra~ujemo na sebi treba viae vremena da
ovjek shvati o
emu je rije i ato mu treba uglavnom svakako medicinska vutra u naaem slu
aju.
Mo~da bi joj trebala neka vutra koja ima malo viae (high) djelovanja nego (down) neznam zaklju
ujem odoka neato tipa indica/sativa u omjeru 60/40 ili neato sl.(ako se budem odlu
io na pravljenje i naravno dok prikupim malo financija i svega ato treba tra~io bi neki takav omjer ali svakako u tra~iti vaae savjete i mialjenja) mo~da fantaziram ali od svega toga pro
itanoga mo~da sam i ja na travi a i neprimjetim:icon_lol:
Uglavnom vidjet
emo danas je 5. dan koriatenja pa snimam i izvjeaa slijede, joa moramo poraditi na hrani(nema gladi uope) jbg. to mi se nesviaa i tjeram ~enu jedino da ju nalupam po guzici......
Hvala svima na podraci.:sun2:
jan 2012.#62
hahahahaha, uzelo te, ha?
been there, done that, totalno te razumijem, ali dobra ti je i ova...
jan 2012.#63
Upravo sada sam dao ~eni drugu terapiju "malo vee zrno ri~e" i s obzirom na sami poetak vidljivo je kako se organizam privikao na konzumaciju iste, viae ju nehvata tako jako i prestalo je zaplitanje jezikom kao i nsuvisli razgovori naravno nastavit
emo i dalje s terapijama ali vjerojatno u naveer ii sa 2 x zrno ri~e kako bi nastojao bol totalno izbaciti ato je vrlo vjerojatno s obzirom na dosadaanji tijek terapije pa
emo vidjeti kako e onda ii, imamo problem ato je ~ena dosta vremena provodila u krevetu le~ei pa ju je uatekalo u ki
mi(lumbalni dio) pa sad viae puta dnevno razmasiravamo taj dio sa "Vra~jom kanom" kako bi olakaali uko
enost.
Vjerujem da e nakon 2-3 dana sa poja
anom dozom biti mogue u cijelosti izbaciti Tramal, a onda i skinuti flaster Transtec, mislim da smo vrlo blizu tome i barem se nadam:sun2:.
Ako ima konzumenata koji imaju Chronovu bolest zanima me kako su rijeaili svoju "osnovnu terapiju" te da li uope koriste ikakve lijekove te da li su imali problema s prestankom iste.
Puno svima hvala, naravno nastavak slijedi....
jan 2012.#64
:sun2:Jel vidite kako se postaje aaman,cccccccccccccc:sun2: Ne svojom ~eljom:sun2:
jan 2012.#65
neznam jeste li vidjeli sekachev post o vrstama kanabisa/bolesti koje lije
e...podaci prikupljeni od pacijenata koji su isprobavali razne vrste
uglavnom za chronovu bolest najbolje djeluju ove vrste: Auntie Em, Blue Fruit i Dynamite, pa eto ako ikad krenete sa uzgojem dobro je znati
evo tu je kompletan popis
jan 2012.#66
kako bese onaa mislata>>>>>>>>>>>MAL CEKOR NA COVEKOT AMA GOLEM ZA COVECANSTVOTO>>>>>>>>>>>>>>
jan 2012.#67
Critical 50 %
White Widow 50 %
svakog pola je zle
ilo limfni karcinom, tumore na mo~ganima i tumore u plu
ima i bazucelularni karcinom.Provereno izle
eno:bis:
jan 2012.#68
samo naprijed snjezo.udri bestiju svom snagom.ako smijem sugerirati...ugasi tv.vjerujem da je vid zanimacije ali isto tako zna biti negativni opijat za um.a ako ne ide drugacije onda gledaj da preuzmes i ulogu rezisera...download vedrih tema,prirodnih motiva,zivota...spanske sapunice,vijesti,kvazi big brothere na cancel. uglavnom cuvam vam fige i zelim da vam uspije...
jan 2012.#69
Ovo je 5. dan kako koristimo ulje i dao sam ~eni i 3. danaanju terapiju isto malo vee zrno ri~e, uglavnom ~ena samo spava,le~i,bezvoljna je i ato me najviae brine skoro pa niata nejede, za cijeli dan je pojela 4-5 zalogaja i to bureka dakle ni 1 burek nije pojela pola je ostalo.
Videt u sutra ali izgleda da u morati smanjiti dozu(~ali se samo na ki
mu i bolove-radi uko
enosti i stalnog le~anja) malo pria i uglavnom se svodi njoj u krevetu(vrue joj je i stalno se otkriva), a meni za kompom(i to me ve
ini malo nervoznim glede ishrane):ohno: neznam ato se deaava i kako i ata da radim, da vi
em nevrijedi da se svaam isto nema koristi ali ovako nemo~e joa dugo, oslabit e pa e zavraiti u bolnici na infuziji(moglo bi se zakomplicirati ako bude morala vaditi krv ato je sigurno pa i odatle strah, nadam se da sam u krivu i da je neopravdan ali....) Joa uvijek se nadam da e se to glede ishrane popraviti i da e po
eti tra~iti jesti, a ato ako ne...
Pomagajte sa savjetima......
Evo za sada toliko nastavak slijedi......
Hvala svima na potpori i savjetima.
jan 2012.#70
(moglo bi se zakomplicirati ako bude morala vaditi krv ato je sigurno pa i odatle strah, nadam se da sam u krivu i da je neopravdan ali....)
Ako te brine krv zbog fenixa nema straha jer se ne primeti i oni to i ne tra~e, sigurno barem kod nas prije kemoterapije uzimaju kri pa nikada problema a konzumiran fenix prije odlaska na kemoterapiju.
Bi
e sve dobro ne brini.
jan 2012.#71
ne brini snjezo, ako joj se ne jede, nemoj da je teras, verovatno ni nema energije za probavu, znas i sam na primer kad su deca nahladjena - samo leskare i slabo jedu, samo piju, jer je telo u ratu i ne treba mu hrana, jer nema vremena za nju
predlazem da kupis barem neki sok od povrca (ili ga napravis sam) ili mozda povrce sa vocem, u stilu fruteka - sargarepa/jabuka, ja deci mesam tako pa i cveklu sa jabukom, al i brdo drugog povrca, cak i alge sa ananasom i bude veselje oko fluoroscentno zelene boje.. u sok ubacis kasiku meda (ili jos bolje melase) i dobice sve sto joj treba za taj dan, a neka pije caja i vode sto vise, da ne dehidrira
srecno
jan 2012.#72
Definitivno joj spremaj lagane i kasate stvari.Siguran sam da ce rado posrkati corbu od paradajza, cokoladno mleko, guste sokove, sve vrste zelenih salata...povrce , koktele od narandze i limuna..Kad si preuzeo takvu odgovornost,(svaka ti cast na hrabrosti ) moras i istrajati.Znaci,snaga na usta ulazi isto kao i lek he,he :sick:.Sa uljem ne smes prestati jer onda cemu sve ovo...Duboko verujem da je vutra sveta biljka i pre svega lek pa onda zanimacija nama pusacima.
Znaci hrana i to strogo prirodna,i naravno cajevi.Moze i neki multivitamin.
Pozzz!!
jan 2012.#73
Evo novo javljanje za danaanji dan.
Danas je 6. dan koriatenja ulja, te sam upravo ~eni dao novu terapiju 1 zrno ri~e, ~ena se probudila i zajedno pijemo kavu i razgovaramo, danas je bolje, naspavana je nezaplie jezikom i openito izgleda zadovoljnije nekako:sun2:
prenijeo sam sve vaae pozdrave kao i bodrenje i poticaj da nastavimo sa terapijom ato iskreno nije bilo i upitno samo s obzirom na neke nepredviene/nepripremljene okolnosti to nas je malo zateklo ali dobro ukoliko to sve bude OK, a vjerujem da hoe jer se ve vide blagi pomaci na bolje te
emo se nastaviti truditi i zajedni
kim snagama ustrajati da rijeaimo sve mogue probleme(usput).Uglavnom
itam i educiram se glede koriatenja te su dnevnici koji se vode neiscrpan bunar znanja/iskustava koji jako pomognu, naravno i svi vaai komentari i savjeti su viae nego dobrodoali.
Puno vam se svima zahvaljujemo i ja i moja ~ena, koja se trudi da nas/me prati, mi joj doemo kao logistika u potpori da prevazie nastalu situaciju/probleme te se i ona nada da e biti bolje.:costumed-smiley-027
Za sada toliko do novog javljanja......
Puno HVALA svima.
jan 2012.#74
Zdravoselja
kim razmialjanjem predla~em:
1. Hitno ostavljanje kave i duvana - jednostavno ne vjerujem da je ulje od pomoi zbog otrovnosti navedenih supstanci. Kao da si u zapaljenoj kui koja gori i sve je puno dima od izgaranja a pokuaava se udahnuti samo
estice kisika. Nemogue.
2. Po
eti se zdravo hraniti - voe, povr
e, kuhana i isklju
ivo lagana hrana.
3. Kretati se i izbjegavati pretjerano le~anje. Tijelo kretanjem treba biti zagrijano, energija nestajati a tijelo treba zatra~iti novi unos energije iliti hrane. Troaenjem i unoaenjem stabilizira se rad organizma, po~eljno da su razmaci hranjenja ujedna
eni da se organizam navikne. Skontao sam po sebi da ako se naduvam a ne radim niata uhvati me ponekad hladnoa i trese lagana groznica. Zadnje vrijeme ako me to uhvati po
nem
istiti po kui, slagati...uglavnom kretati se "groznica" prestaje. Pisali smo u jednoj temi o tome i mislim da sam bli~e odgovoru a to je slaba cirkulacija koja za sobom povla
i sve ostalo + nikotinski dim, soft killer.
Takoer, op
e je poznato kad se netko stariji zavu
e u krevet i ne izlazi iz njega...za njih se nerijetko re
e da su se predali i uslijed neproduktivnosti postaju viaak za ovaj svijet. Valjda neki "zakon prirode".
Iskreno, ako volite da duvanite i kafeniaete a teako vam se odre
i toga mislim da je u
inkovitija stvar za smanjenje bolova puaenje preko vaporizera jer je efekt skoro pa trenutan a udara sve do nogu.
Mislim da ste jako povrno uletjeli u ovu "kuru".
Nek nitko ne zamjeri ali ovo nisu stvari koje treba omotati u celofan da bi ljepae zvu
ale.
Sretno!
jan 2012.#75
evo dr. }ivkov priprema i knjigu na ovu temu, ne bi ga bilo zgore mo~da i kontaktirati i upitati za savjet oko ishrane, apetita...upratio sam ga na jednom forumu kako je jednom pacijentu sa rakom crijeva pravo pomogao...a mo~da i ova tabela mnogo govori kakvo iskustvo ima u lije
enju uljem.
jan 2012.#76
lijepo je to, ali pitanje je koje vrste su bila ta ulja konoplje kod kojih je bio neuspjeh. I sam znaa da varira koli
ina thca i cbda, zato sam neki dan uaao u polemiku, ima ljudi koji ne vjeruju u ulje. 100 ljudi-100
udi. Mislim da je na svakome da sam odlu
i.
I super za prehranu, treba vidjeti, ne smije gladovati.
jan 2012.#77
Da, znam ato bi trebalo i s time se potpuno sla~em ali....
1. zna se kako je to teako ostvariti "ostavi se pljuga i kave" kad netko puai 20god i konzument je kave to kao da ti netko ka~e prestani skroz koristiti vutru-jasno mi je da su vjerojatno manje nuspojave ali neka ovisnost postoji jer zaato je ljudi inae prakticiraju(osim ako se radi o zdravstvennim slu
ajevima).
2. ato znai danas zdravo se hraniti? mislim da je to nemogue jer nam je i sam zrak koji udiaemo one
iaen skroz nas ne
im praae a da o ostalim prehrambenim sastojcima i negovorim(otrova na svakom
oaku i nema zdrave hrane, eventualno ljudi koji sade sebi u plastenicima, ali i to je pitanje odkuda sjeme) pa je i to upitno.
3.Radi se ipak o bolesnoj osobi koja se i inae manje kree od ostale populacije(
esti odlasci na wc i proljevaste stolice neostavljaju baa preveliki izbor) glede aetnje i zdravih navila kao ato je vje~banje(radi se o 11 operacija i to teakih, trbuani miaii samo 7x prerezani i nisu u funkciji).
}ena u trbuanoj aupljini ima cistu veli
ine 9 x 6,5cm koja se s vremena na vrijeme puni vodom, te to onda nekuda izlazi(u trbuanu aupljinu bila je ve 4-5 puta na punktiranju te je to slano na analizu te se radi o visoko proteinskoj teku
ini i nije one
iaena dakle tu su svi sastojci koji se neuspiju rasporediti po organizmu(nemaju odakle nema debelog crijeva), ta voda u manjoj mijeri izlazi i van uz "stolicu" -teku
ina bude blago ~u
kaste boje ali i to pretstavlja veliki problem.Sve to je nagurano/nabacano u trbuanoj aupljini i vrai pritisam na jajnike uglavnom 100 problema i znam da je teako sve to shvatiti i sam se trufim ovih 7god. razumijeti ata se tu sve to dogaa i kako, ali ni doktori neznaju.....
Glede zavla
enja u krevet starijih ljudi/bolesnika joa mogu i razumjeti ali tu sigurno moja ~ena nespada jer da je htjela otii "bogu" mogla je to lako prije 1,5god. mogla je odustati jer je bila u krevetu i na 5min do kraja samo ato je odlu
ila suprotno tj. boriti se za svoj ~ivot ato je velika razlika.}ena je borac jer nositi se sa svime ovim viae od 15god. nije nimalo lako i to znaju bolesne osobe bez obzira o kojoj bolesti se radi.}ivjeti i biti ograni
en na donekle normalan ~ivot a imati toliko volje za istim-to nije lako i divim se svim takvim osobama.
Sad jesmo li uletjeli kao padobranci iskreno neznam puno sam
itao i svjesni smo odreenog rizika ali to je i cijeli ~ivot, svi se mi tra~imo u ne
emu nadamo se poboljaati si na
in ~ivota ili ga barem olakaati pa se okre
emo alternativi. Vidjet
emo, ali se nadamo najboljem, tj. ve se neato deaava sad treba samo biti strpljiv i vidjeti krajnji sihod koji e sigurno biti pozitivan:costumed-smiley-027
Hvala svakako na dobrim savjetima i svaki prijedlog je dobrodoaao.malo me zeza komp pa sam u viae navrata post nadopunjavao. Sorry.
Edit: da samo nadopunim post da nepiaem drugi upravo sam dao ~eni 2. danaanju terapiju 1 zrnoo ri~e uglavnom idmo dalje i daljnja izvjeaa slijede.....
Puno hvala svima na podraci.
jan 2012.#78
Evo danas 3. po redu terapija od 1. zrna ri~e, za razliku od ovih 2-3 dana danas je ~ena bolje jela(ru
ak malo pomfrija i pola pile
eg odreska) a za ve
eru je (svje~i sir sa vrhnjem 25dkg i sve pojela te je pojela i pola banane) ato je dobar pomak nabolje naravno.
Poslije podne je odmarala i gledala TV te i odspavala jedan dio, malo ima problema sa stolicom ali vjerujem da e se i to smiriti, pretpostavljam da se organizam
isti i da ulje lagano
ini svoje(pored svih tih komplikacija zdravstvenih kao i oate
enja organizma joa to dobro i radi) ali se nadamo pomaku nabolje, danas nije koriaten Tramal ni malo, dakle "0" bodova:sun2:
Uglavnom idemo dalje s nadom da e to ve
za par dana biti joa bolje, nastavak slijedi sutra......
Puno hvala svima na strpljenju i podraci koja nam puno znai.:sun2:
jan 2012.#79
Po
eo je 7. dan kako koristimo terapiju, te sam ~eni udjelio 1. dnas sa 1. zrno ri~e, upravo pijem kavu i nastavljam sa voenjem dnevnika.
}ena se danas probudila i ato se tie njezinog stanja je OK, nema bolova(nema Tramala), svesna je nebunca i nepria nesuvislo dakle vide se neke naznake poboljaanja te stanje organizma se vjerojatno priviklo na terapiju jer je svakim danom sve bolje podnosi.Orrganizam je opuaten, dobro spava i nedi~e se tako
esto glede odlazaka na wc, a i to se poprili
no prorojedilo na dnevnoj bazi(barem upola ako ne i viae s obzirom na ponaaanje prije terapija) problem je jedino joa sa stolicom ali i to
emo smjestiti na mjesto tamo gdje treba na WC:vb_whip:
To je za sada to idemo dalje i nastavak slijedi......
Svima lijep pozdrav i puno hvala na podraci kao i savjetima.:sun2:
jan 2012.#80
ja stvarno ne bi da vas smaram oboje ili da vam remetim rutinu, ali pomfrit brate, tako vam malo fali do perfektnog lecenja, znaci da je pored belog mesa samo neku brokulu jela, sve bi bilo odlicno.. ako bas mora krompir, neka bude skuvan barem. i necu vise da se ponavljam u vezi caja, vode, sokova od povrca i voca..
inace pratim dnevnik sa iscekivanjem najboljeg za vas, srecno i pozdrav
jan 2012.#81
Ma svaka
ast na savjetima i pridr~avamo se onih kojih mo~emo ali brate(nisam ti ja ni kuhar-ni pekar-ni nutricionist) te se nema para da bi se sve max. ispoatovalo kako bi mo~da trebalo, ja vas sve max. razumijem ali morate i vi malo razumijeti nas barem s tog stru
nog dijela(poznavanje vutre i svega ostaloga ato uz to ide) ja bi najviae volio da je sve normalno i da nismo bili prisiljeni pokuaati joa i taj na
in lije
enja i nitko sretniji od nas, ali klasi
na/alopatska medicina je digla ruke od "~eninog slu
aja" neznaju viae kako da pomognu i ata da rade te se jako nadam i ~ivimo za taj dan da sve bude barem lakae nego ato je bilo do sada, puno toga smo proali i nije nam lako ako to mo~ete rezumijeti.Nemojte iata zamjeriti nemislimo niata loae te se i ispri
avamo ako smo nekoga uvrijedili, i jasno nam je da u "novcima/parama" nije sve ali kad ih nemaa jako je teako, pogotovo se lije
iti alternativom sve moraa kupiti (kako od prehrane tzv. prirodne tako i do ve
eg dijela sastojaka i to traje poprili
no dugo(koristili smo i ulje crnog kima, koloidno srebro, med Pet tibetanaca) pa nismo sve baa dobili(sve to koata) na~alost para se nema jbg. Glede pomfrita ~enina ~elja, ja kupio 10dkg u Interaparu "mea culpa, mea max. culpa"
jan 2012.#82
zato sam recenicu zapocela kako jesam, stvarno ne sudim nikome, ali treba bez koloidnog srebra, ulja crnog kima i ostalih stvari za koje ste davali pare, da sredite osnove i da vam bude jasno da sve pocinje od prehrane, jer kad bi ta bila ceo zivot kako treba, ne bi covek imao nikakvih zdravstvenih tegoba. nije sve za svakoga i ne odgovara sve svakome, ali pomfrit nije ni za koga, pogotovo ako je spremljen na rafinisanom zejtinu - bolji bi cak bio na svinjskoj masti. imali ste srece pa ste dobili ulje i za to svaka cast dobrim ljudima, ali na osnovama nije finansijski tesko poraditi, kod nas u sparu kila zamrznute brokule kosta kao i pomfrit (marka s-budget). eto toliko o tome, necu vise da smaram, ali u danasnje vreme moramo svi biti sve kad se radi o nama (pekar, lekar, apotekar..)
jan 2012.#83
:thumb:
Najskuplje je neznanje i nedostatak volje da se neato naui! Nisu vremena da nam se servira, to se u danaanje vrijeme deaava vrlo rijetko!
}ivot je postao ve
ini pre~ivljavanje a to znai da treba opstati u ovoj divljini!
jan 2012.#84
Imamo volje za u
iti i primjeniti nau
eno kao i uva~iti sve savjete kako bi najlakae doali do cilja(to i je svrha i nitko nezna sve naravno) zato i jesmo zahvalni na svesrdnoj pomoi i savjetima.
Glede alternative(koloidno srebro,ulje crnog kima,Pet tibetanaca(med),razni
ajevi i to mjeaavina od 5 vrsta bilja i to su nam ljudi savjetovali naravno koji se bave alternativom)pro
itao sam puno toga prije nego smo se u to upustili(sajtova,foruma i literature koju smo naali), neki koji su probali i sa svojim iskustvom i znanjem su polu
ili odreene rezultate primjenom istog.Mi smo ~eljeli pokuaati i to naravno, nitko nenudi ozdravljenje i da e to pomoi i toga smo svesni(nekome je pomoglo nekome nije) mogu sa sigurnoau rei da nakon 3mj. koriatenja navedenog ~eni je bilo bolje utoliko ato joj se otvorio apetit i nije bilo problema sa hranom:sun2: ato je veliki plus, o
emu pri
am znaju oboljeli od UC-a i Chronove bolesti(ima perioda kad im se hrana gadi i nepodnose ju, jer tjera na wc i to jako
esto te se javlja opravdani strah od gr
eva i bolova ato poslije prolaze) tako je i sa ~enom bilo.
Terapija opet udjeljena u 14.30h 1 zrno ri~e i za sada sve ok, izvjeaa daljnja slijede........
Zahvaljujemo svima na strpljenju i savjetima pozdrav svima.
Edit:
Terapija udjeljena u 22.30 opet 1. zrno ri~e, za sada sve ok, ~ena sve bolje podnosi terapiju i nadamo se da e tako i ostati te se javlja i potreba za hranom(vra
a apetit):sun2: ato je veliki+ idemo dalje i
ujemo se sutra s nastavkom.
jan 2012.#85
Danas je 8. dan kako koristimo terapiju opet sam ~eni udjelio 1. zrno ri~e, ~ena naspavana. pri svijesti:costumed-smiley-027 razgovorljiva, pria normalnoi nezaplie jezikom uglavnom sve OK, bolova skoro da i nema joa je pate pomalo gr
evi ali nije jako dakle u podnoaljivoj mjeri.Uglavnom mislim da sve ide nabolje barem ato se tie bolova ato nam i je primarna zadaa, Tramal smo izbacili i ve 2 dan se uope nekoristi:ridinghorse: idemo dalje pa
emo vidjeti kako e biti....
Svima puno hvala na savjetima i podraci:sun2: nastavak slijedi.....
jan 2012.#86
Drago mi je
uti sve to, nego ata je s flasterom?:banana:Kakva je tu situacija?
jan 2012.#87
Flaster skidamo nakon 3-4 dana ato znai sutra koliko pratim i onda viae neu lijepiti tako da se nadam da
emo se i toga rijeaiti, pa ako bude potrebno i pove
ati onda terapiju na 2 zrna ri~e kako bi kompenzirali nagli prestanak koriatenja tog "shita" od lijekova uglavnom kree se nabolje pa
emo vidjeti ato i kako(ko pioniri na stranom terenu moramo malo istra~ivati gdje su nam granice):sun2:
jan 2012.#88
Na ovoj stranici piae ato oboljeli od Chronove bolesti smiju i trebaju, a ato ne smiju konzumirati.
Prehrana bolesnika s kroni?nim upalnim bolestima crijeva | Podhranjenost I Nedostatak kalija Iplava riba IEnsure plus | Aktualne teme
jan 2012.#89
Odlicni tekstovi (postovi)!
Moju podrsku imate, ako to bilo kome kaj znaci...
Ljudi se trebaju okretati sebi, svojima i prirodi, a ne trositi govna kapitalizma...
jan 2012.#90
Hvala svima na podraci i dobrim savjetima, stavljeni link sam pro
itao i koliko god ga se mo~e pridr~avati pokuaat
emo naravno s obzirom na financ. mogu
nosti(~ena i inae neke navedene stvari nejede, ponekad malo za ~elju ali to su neznatne koliine stvari koje nebi trebala jesti).
Upravo sam ~eni dao danaanju 3. terapiju od 1 zrna ri~e te se vidi iz dana u dan da joj je malo lakae, bolove smo sveli u neku granicu normale s obzirom na ranije(pa ispada skoro da ih ni nema) joa je malo pate gr
evi ali se nadam da e se i to popraviti s vremenom(neke stvari glede izbacivanja lijekova i raznih toksina i inog sadr~aja je doprinijelo ulje), potrebe za Tramalom viae nema i ~ena netra~i,
ak se smanjila i potreba za pljugama i kavom, jasno mi je da to neide tako brzo i odmah, kako bi ja/mi ~eljeli ali kree se u pozitivnom smijeru:sun2: te se nadam da emo i to rijeaiti uskoro, to mi je velika ~elja ali vidjet
emo.
Nastavak slijedi sutra, svima joa jednom hvala na svemu i LP:sun2:
jan 2012.#91
Danas je 9. dan kako koristimo terapiju te sam ~eni udjelio 1. danaanju terapiju 1 zrno ri~e, ~ena je odmorna,naspavana sad samo da pone normalno jesti, joa je uvijek smanjena potreba za hranom jeda ali nije to to.
Valjda e biti bolje vremenom, idemo dalje u nove pobjede nastavak slijedi......
Hvala svima na podraci, to nam puno znai i LP.
jan 2012.#92
...korak po korak, puno strpljenja i biti e to dobro... :thewave:
... a apetit kada se otvori morat ea staviti lokot na fri~ider :dunce: (ja to iz vlastitog iskustva)
sretno dalje....
jan 2012.#93
Puno hvala svima na pomoi i razumijevanju, nadamse da e sve biti dobro jer polako se neato kree nabolje.
Danas sam ~eni udjelio 2 terapiju oko 14.30 i sve je proalo OK, ~ena je malo odmarala i poela je jesti, ne u onoj mjeri kao prije terapije ali se kree nabolje.
Sad sam joj dao i 3. danaanju dozu te sam malo podebljao vee zrno ri~e te se nadam da e sve biti OK, sutra je novi dan te se
ujemo i daljnja izvjeaa slijede.....
Hvala puno svima na podraci i savjetima.
jan 2012.#94
Znam da je ve 1000 puta re
eno, ali najvea satisfakcija u ~ivotu je pomoi bli~njem
Psihologija - 24sata Lifestyle
Pomo vlastitoj ~eni je neprocjenjiva, dr~ te se:popworm:
jan 2012.#95
Evo danas je 10. dan kako koristimo terapiju te sam u 09.45h ~eni udijelio danaanju 1. terapiju od 1 zrna ri~e, ~ena dobro spava i odmorna je tako da je to ve dobar napredak bolova skoro da i nema joa malo ima gr
eva ali i to e proi(problemi 1. puta u mjesecu):popworm: ulje je potjeralo valjda sve ato mo~e izai iz organizma:thumb: tako da se kree nabolje.Flaster nisam skidao ali on gubi smisao nakon 4.dana ali neka stoji to je(placebo efekat).
Moram joa samo natjerati ~enu da bolje jede i da izaemo malo van u aetnju, ako ne prije sad kad padne snijeg da nam pobije sva "G***A" ato imamo kad rokne temp. na -20.Idemo na grudanje, ponijet
emo i skije ali moramo nai neko brdo ali u nedostatku popet
emo se na neku bundevu:banana_dred:
Nastavak slijedi i naravno svima velika hvala na podraci i savjetima.....
jan 2012.#96
Ja bih se osvrnio na gore spomenuto.
Cigara i kava.
02.06.2011. sam prestao puaiti cigarete,(zadnjih 6 godina sam motao duhan).Za taj
in sam imao 'psiholoaku' pripremu od jedno 6 mjeseci.Ali sam imao i potporu u smislu konzumiranja marihuane.1 joint dnevno,vikendom i koji viae....kavu zamijenio
ajem od kamilice.
Eto za 2 dana ne puaim, bit e 8 mjeseci.
Osjeaj koji imam u organizmu zbog oslobaanja ovisnosti od nikotina je odli
an.Prestali su mi neki bolovi koje sam imao u predjelu prsa i openito.Osjeam 'bistriju' glavu.Koliko god da ka~u da cigareta smiruje,joa viae smiruje kad spoznaa da ti viae ne treba:)
E sad, marihuana...
Sto puta su vam rekli ovi ato su je zabranili da je atetna i da stvara ovisnost.Ne vjerujte im ni rije
i,jer....mene su naglo prekinuli ali sreom,imao sam je dovoljno da prestanem puaiti.A kad je nestalo 'trave',hehe....nema je i to je to:)
Tako da u slu
aju tvoje supruge,odustajanje od cigareta bi bilo jako po~eljno.Sami osjeaj kad se spozna da ne mislia viae na cigar'...i energiju koju e dobiti prestankom puaenja,pravo dobro:)
Puno pozdrava 'ravnici',moja preporuka ti je da,ako bude snijega... ti budea brdo a supruga neka sjedne na sanjke...pa lagano:):thumb:
jan 2012.#97
Hvala svima na dobrim savjetima te svesrdnoj pomoi, dakako da
emo pokuaati ukloniti odreene anomalije ali to neide "odmah i sad" svjestan sam da su to problemi koji nas mo~da koe do ostvarivanja max. ali polako sve e doi na svoje.Danas sam ~eni dao 2. terapiju od 1- zrna ri~e oko 15.00h uglavnom ~ena sve bolje podnosi terapiju i lakae se nosi sa usputnim nuspojavama od samog po
etka i sada se vidi znatna razlika(bistar pogled,normalan razgovor,nema kunjanja ili spava ili ne, jezik se nezaplie i dr.) uglavnom poboljaanja su vidljiva i osjea se OK, uglavnom nema viae Tramala ve 3 dana ato je veliki pomak.
3. terapiju sam joj dao oko 22.00h i malo sam podebljao dozu s obzirom da sam joj dao drugu terapiju koja je otprilike poela djelovati oko 21h ~ena je zaspala(tko sad zna gdje je):abducted:
Uglavnom za sada je sve OK i idemo dalje pa sljedea izvjeaa slijede sutra.......
Savjet glede snijega primili na znanje:banana_dred:
Hvala puno svima na pomoi i savjetima koje
emo pokuaati posluaati i provesti u djela koliko god budemo mogli.:thumb:
jan 2012.#98
Evo danas je 11. dan koriatenja ulja te sam ~eni dao 1. danaanju terapiju u 10,00h 1 zrno ri~e ~ena je malo loaije spavala, vidio sam juer kad je zaspala da se okretala,vrtila po krevetu ali nije to niata zabrinjavajue, uglavnom je ok, svjesna nema nekih nuspojava ato smo imali ranije tako da je organizam prihvatio terapiju i polako idemo dalje naravno.Naveer dajem po 2 zrna ri~e tako sam napravio juer pa u i danas.
Bitno je da smo bolove smanjili i to poprili
no pa ih skoro da i nema ima neato joa malo gr
eva ali vjerujem da e i to proi za koji dan, uglavnom ide nabolje.
Idemo dalje i slijede nova izvjeaa naravno......
Svima hvala na savjetima i pomoi:family1:
jan 2012.#99
Evo i ju
eraanji dan proaao relativno ok, ~eni sam dao 2. terapiju oko 14.30 a zadnju tj. 3. juer oko 21.30 isto 2 zrna ri~e i sad trenutno spava kao beba, danas je imala malo i bolova i gr
eva(vjerojatno promjena vremena uvijek kad se mijenja ona to osjeti ranije)uglavnom idemo dalje i danas izvjeae slijedi po obiaju......
Hvala svima na podraci i pomoi.
feb 2012.#100
Evo danas je 12. dan koriatenja ulja, i ~eni sam udjelio 1. terapiju od 1 zrna ri~e stanje je ok, bolovi su se smirili ima joa malo gr
eva i ~ena donekle dobro funkcionira ponekad zna biti ko izgubljena i nezna ata hoe ali nekako to rijeaimo pa ja usko
im malo je "smijeano" ali dobro idemo dalje s terapijama.U biti organizam se navikao na primanje terapije te nema viae Tramala, a i flastere nekoristimo:sun2:
Puno hvala svima do javljanja......
feb 2012.#101
Super vijest za tramal, znam da je vrag. Naime i sam sam viaegodianji ovisnik o metadonu a tramal spada isto pod opijate i ako ih je uzimala du~e vrijeme sigurno nebi tako lako ih se rijeaila, ali tu ulazi ULJE :sun2: i dokaz o njegovoj ljekovitosti :icon_lol:
I sam otkad konzumiram dragu nam biljku, makar samo puaenjem, puno manju koli
inu metadona unosim u sebe, i od onda sigurno kvalitetnije ~ivim.
Ka~ite ~eni svaka
ast od mene :vb_wave: