VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaDnevnik NEkonzumacije
LEGACY

Dnevnik NEkonzumacije

694 odgovora97,976 pregleda

sep 2020.

Nisi mrvio 8 meseci?Zasto tako dugo?
YaichiiAMBASADOR

sep 2020.

Evo nakon cc 6 dana ne pusenja ( jer imam hmm cbd i nikako mi ne sjeda dobro ) jedan frend udjelio za pljugu .... Upravo smotana + dodan kief kaj sam imao u jednom grinderu ( kief je cc 8-12 mjeseci nutra ) lagano dimim i gleedm mjesec i zvijezde .....mogu rec da mi fali nešto jace da me opali ... Al jbg tako je kako je sam se sjeti krle da ima nas koji bi dali ljevo jaje izdepilirat da smo na tvome mjestu xd ....hahahahah da ima dislajk stisnuo bih ga ...... Najozbiljnije xd hhaahaha
flop87ZMAJ

sep 2020.

pa ti stisni angry smajli, to mu dodje na isto. :)

sep 2020.

Ja se odjavljujem:gled:

sep 2020.

Skonto si da si samo prepušio:lol:
MaxellENTUZIJASTA

sep 2020.

Evo moje iskustvo. Pušio sam od 2008 do 2019 svaki dan nisam niti jedan dan propustio, pušio sam u prosjeku 25 grama na tjedan (znalo se nekad i više zalomiti). Tamo 2015 sam za 15 dana ispušio 200 grama (ostavila me cura nakon par godina pa sam se gotivio). Jedan dan sam zbario i otišao na jedan tečaj meditacije kamo sam proveo 11 dana bez pljuge, kada sam se vratio prestao sam pušiti nije me privlačilo i nije mi se sviđao više taj osjećaj zatupljenosti. Ostavio sam. Što se dešavalo samom počeo sam čisto razmišljati i sve je bilo super, samo sam se malo više počeo živcirati ono nekih stvari za koje me prije boli tuki, primijetio sam da nemam mašte više kako sam ima kad sam napušen i primijetio sam da su ostale posljedice tipa, zaboravio sam kako razmišljat ne napušen, zaboravljao sam :D, ali jedan pozitivna stvar je bila nisam bio lijen i u jutro sam se bludio bez problema, nedugo nakon razboljela mi se majka i počeo sam joj davati ulje radili smo period od 3 mj i sve se vratilo u normalu (bio je to artritis u početnom stadiju ostala je mala posljedica na samo jednom prstu), presto sam 1.7.2019.a počeo sam 2 mj 2020 nakon svega toga, odlučio početi ponovno konzumirati ali samo navečer. Sada prakticiram malo drugačiji način pušim samo navečer kada obavim sav posao i mogu vam reci da mi je to najveći gušt, ali gledam da ne zapalim 2 h prije spavanja jer onda ujutro imam problema s buđenjem inače se budim u 6 h jer volim zoru.

okt 2020.

72 sata, rođaci, nije zajebancija.
Čvarak232ENTUZIJASTA

okt 2020.

Evo i ja da podelim sa vama moje iskustvo, dugogodisnji sam vutras svaki dan sam duvao, retko kad sam koji dan preskocio jedino kada nestane, u maju ove godine sam prestao, jer sam hteo, a inace sam bas preterivao i obicaj mi je bio da se prepusim, Prvih 10 dana bio sam mrzovoljan i neraspolozen da ne budem sada mnogo opsiran.. nakon toga sam krenuo da setam, da idem na trcanje, i da radim vezbe, i bilo mi je mnogo bolje, ako se neko i odluci da nekad prestane ili na neki period ili mozda cak zauvek, samo sport i aktivnost, to je najbolja stvar! i sinoc sam slucajno pronasao nesto od starog growa :D takav lep high ja ne pamtim... da napomenem da ni jednom nisam pio alkohol za svo ovo vreme, izbacio sam ga skroz.. znaci pauza kada se napravi, ne mora ovolika koliku sam ja napravio, nakon nje osetite neverovatnu čar nase drage biljke! :D:banana_rasta::let: i da dodam jos, osecacete se mnogo bolje i nakon high-a iz razloga jer ciscenje organizma znaci dosta, mentalno stanje vam je dosta jasnije i mnogo je lepsi high, fizicki cete biti jos aktivniji kada izduvate nesto, to je moje iskustvo, svako bi trebalo da uradi pauzu na neko vreme :thumb:
Paddy PimblettENTUZIJASTA

okt 2020.

29.dan,gura se do 40 i onda se duva jednom tjedno kad se skrse sve obaveze i planovi. Vidjet cemo kako ce to ici.
lemonjuiceLEGENDA

okt 2020.

Ništa evo opet ostao bez, pušio u kontinuitetu nekih 2 ipo mj. svaki dan po 2-3g. sada pauza do daljnjega... Evo već tjedan dana nisam zapalio. Klasika malo vividni sjebani snovi, malo preznojavanje u snu i to je to... tokom dana šljaka, fizikalija... niti razmišljam o tom da zapalim. Sve pod kontrolom kao i uvijek, osobno nikada nekih većih problema

okt 2020.

Samo da se odjavim iz ove tužne teme :rasta: :banana_rasta:
dzidzoLEGENDA

nov 2020.

Pauza najmanje cenra dana (ako se uspije izdrzati :D) jer stvarno nema efekta uzaludno purnjati, ne radi me :fuck:. Postalo se tolerantno skroz :plac:

nov 2020.

u jbt... nisam od prekjuce!!! :lol:
ledeni6AMBASADOR

dec 2020.

Rekao bi Zlatan"u libar svojih dugova upisi mene" Evo upisa u isto vrijeme kao i svake godine 1.12-24.12.

dec 2020.

Prije mjesec dana, tocnije 31.10.2020 375168 375169 Nakon dugog niza godina, konacno sam docekao da nemam :) Par dana prije nestanka, malo kao neki strah, kao neka panika. Prvih par dana neka razocaranost. I onda shvatiš da je to sve zabluda. Nema trave nema ni ovisnosti. Jucer pred jutro sam bio na prelijepoj pjescanoj plaži, neznam gdje. More je bilo čisto, zeleno plave boje. Toliko realan san da sam se probudio sretan. Kao da sam bio. Ne boj te se. Nema ovisnosti.
truareZMAJ

dec 2020.

Svi smo različiti. Kod mene također nema ovisnosti ali postoji mi šok na organizam, kao da određene funkcije je zaboravio obavljat jer je to obavljala vutra umjesto njega i potrebno mi je 3-7 dana da mi se uspostavi normalno funkcioniranje. Tu mislim najviše na apetit i neki konstantan osjećaj gladi i praznine u želucu čak i kad se natjeram nešto pojest. Spavanje.. puno teže utonem u san koji više nije onako tvrd, probudim se više puta preko noći bez ikakvog razloga. Imam pojačano znojenje.. a psihički izgubim volju za nekim glupim i inače nepotrebnim radnjama koje mi se rade samo u napušenom stanju.. npr.. španam neku igricu na mobitelu svaki put dok dimim joint.. kad nema jointa nemam volje ni za tom igricom. Trenutno sam zbog korone bez posla još od 3.mjeseca.. pokušao sam u 5.mjesecu otić na poslovni put u Vijetnam ali sam najdalje došao do Frankfurta, dalje me nisu pustili, sjedim doma i čekam bolja vremena.. svojom odlukom, jer bi mogao nać posao da hoću, zapravo sam i odbio nekoliko ponuda u međuvremenu, al ne želim zapest negdje pa da ne mogu doma po 5-6 mjeseci što je za moj posao too much a baš to se desilo hrpi poznanika koji se bave istim poslom. Imam priliku napokon uživati sa svoje troje djece i bar jednom bit prisutan za sve blagdane i rođendane. Za to vrijeme ipak pokušavam radit pauze.. mjesec dana se gazim pa si napravim mjesec dana pauzu i tako u krug. Takav sistem mi je inače i dok sam zaposlen.. mjesec radim, mjesec sam doma... tako da godišnje imam minimalno 6 prestajanja i već sam oguglo na to. Ali svaki put isti simptomi.. nekad zna uhvatit i neka tjeskoba.. koja bi trajala max 3 dana. Kad odlučim da više neću zapalit onda nemam ni želju za zapalit, imam samo želju za čišćenjem. Pa tako i sada.. tj. od jučer je krenulo čišćenje br. xxxx Btw.. nadam se da se ovo ne računa: 375170 Moram se ipak nekako obranit od covida :D

dec 2020.

Ja sam smanjio grickalice, slatkise... jer nemam zelju da ih jedem. Malo mi se poremetio ritam cenife. Inace je bio redovno ujutro prije posla. Sada bude dana da ni ne idem. Pojacao sam pusenje cigara. Lajkam domacice :D Ali... Fali mi u momentima kad slusam glazbu, gledam Netflix, bauljam po dvoristu, setam psa. Najbitnije je sto nema nikakve jake fizicke ni psihicke krize. I znam da ce biti za mjesec dana opet. Prije 10 godina kad sam pao, kad su mi uzeli sve i kad su me sudili.... onda me jako derao ptsp.
truareZMAJ

dec 2020.

Da, zaboravio sam na grickalice i slatkiše, al to je pozitivna stvar. Također cenifa.. kad uredno dimim, nekad ujutro jedva stignem do wc-a :D znači ista stvar. Također sam pušač, i to mi najteže pada, prije 5 godina sam prebolio gadnu upalu pluća, bio pod blagom temperaturom skoro pola godine i uz vutru sam uspio ostavit duhan.. ali sam bio kasnije opet počeo.. tako i sada kad stanem..također više pušim. Volja za netflixom i ostalim uobičajenim radnjama mi se povrati brzo. Kako će nagli prestanak utjecat na nas naravno ovisi i o trenutnim životnim okolnostima u kojima se nalaziš, zato je i normalno da dok si imao problem sa zakonom da su ti se neki osjećaji malo potencirali. Ali sve je to prolazno... kad to prođeš više puta, samo ti stalno u glavi mora bit da je to jako kratkog vijeka i da taj kratak period jednostavno moraš istrpit i poslije je opet sve ok.
lemonjuiceLEGENDA

dec 2020.

Ja sam i dalje clean čisto da se javim ( od negdje 15. 10 možda i prije ) , jedva čekam da završim sa growom pa da napadnem cvijeće sa friškim receptorima, pa nema ljepšeg.... I da, samo da mi biljoza nije foto jer ću popizdit, možda ću je motati i abortat jer je ne trenirana ali dobro imam vas već će te me savjetovati nešto :))

dec 2020.

Na danasnji dan, 43 dana ne konzumiram. Dosadno mi je, uzas jedan, nedjelja,6 sati popodne, mrak pao odavno.377065 Uskoro prestaje radna 2020 i pocimaju praznici. Uglavnom, ima pouka. Kad imas... dobar si prijatelj :D Za 10-tak dana cu skinuti 2 grane na Black D.O.G. da imam preko Božića. Ionako ide dole oko Nove godine. A do tada, tuga :D 377067Kolac gleda mene, ja gledam njega, na Otvorenom radiju božićne pjesmice, meni pade jedna na pamet...

dec 2020.

Ja opet straight edge, vidjet ćemo koliko ću izdržati. Pere me nervoza, nemam koncentracije i slabo spavam. Srećom, zadnjih godinu dana ne palim bong već motam, pa ove nuspojave ne bi trebale potrajati, skidanje s bonga i s jointa su nebo i zemlja.
flop87ZMAJ

dec 2020.

prijatelji znaju samo da se grebu kad oni treba da se otvore onda je to druga prica. ako si brinuo da si jedini, nisi, ima nas :)

dec 2020.

Ima dobar tekst na tu tematiku od grupe "Brkovi" ide ovako: "Prijatelji stari zovu samo kad im trebam, dosta mi je svega više nikom ništa ne dam Što sam bolji prema svima, to sam manje draži njima, pravo mjesto da ih šaljem sad je pi3da materina." :razvaljen::
MaystorPOZNAVALAC

dec 2020.

Venlo brate šta tuga uskoro skidaš dvije grane i oko bozica fumas??

dec 2020.

Pa moram malo kukat u ovoj temi :D

dec 2020.

Ova tema je svakako samo za tugicu i kuknjavu :plac:

feb 2021.

Pozdrav, da se prijavim :), pošto znam da neću zaspati skuhao sam si veliku šalicu turske kave, s ostalim "nuspojavama" nemam toliko problema.

feb 2021.

Pozdrav, tjedan dana nisam zapalio, zbog fizičke aktivnosti preko dana lakše zaspem po noći, jedina nuspojava je što sam se raspisao po forumu :D.
truareZMAJ

feb 2021.

Evo ja nakon jako jako dugo vremena odlučio postat vikendaš, već nekih mjesec dana i skroz mi je ok :D
KönneRLEGENDA

feb 2021.

A zato se ja ne gasim prošlu godinu :rofl: a već sam mislila da gubim razum. Znaci treba samo Počet pusit opet :D bar sad to vise nije problem, prodaju i kiosci od amnezije do hazea xD
dzidzoLEGENDA

feb 2021.

Danas 6. dana, makar jos toliko. Izgubilo pusenje svoju čar bili posto me pucalo posle pusenja 15 min i onda opet nista. Dobra je pauza
DjedMrazENTUZIJASTA

maj 2021.

napraviti stanku od 2 mjeseca i onda da vidis show u mozgu i tijelu., :) onda shvatis sto radis si ustvari svaki dan konzumirajuci...mislim na one koji koriste rekreativno iz zabave , zdravi ljudi. Ja sam bio od onih da odem na analizu krvi...nasli bi mi uzorak krvi u thc-u. :)
TrulyoZMAJ

maj 2021.

Kakav show, ne razumijem?
DjedMrazENTUZIJASTA

maj 2021.

show ili zadovoljstvo, osjecaj ugode , zabave...ne znam kako objasniti :), ja nisam zapalio 3 mjeseca i tu vecer kad sam zapalio doslovno sam se izgubio u vremenu i prostoru...bio je skunk od sensija, bas onaj pravi osjecaj koji se izgubi svakodnevnom konzumacijom...
TrulyoZMAJ

maj 2021.

E to da. Ma cak i kad se samo vikendom pusi, druga prica.Nekad i 2-3 dana apstinencije pojaca show.
FatOneZMAJ

jun 2021.

Evo da se i ja pribiljezim opet. Ovaj put sam bio "pametan" dok sam dosao do zadnje teglice poceo sam s mikrodozama. U pocetku duplo manje od uobicajenog, i tako svaki dan po duplo manje, zadnjih 3-4 dana sam popusio mozda pola grama. dakle gotovo nista (cak mi je i ostalo malo u teglici ), ali evo sad sam drugi dan bez dima u plucima i nema kriza bas nikakvih. Na mikro dozi sam bio oko 2-3 tjedna, prije toga sam pusio i do 7-8g u danu. Stanka traje dok ovaj autosic u boxu ne finishira. Nekih 3tjedna jos. iako vec sada nemam nikakvu toleranciju i sigurno bi me opalilo, ko beba zvecku. Novo iskustvo vrijedno spomena, mozda olaksam onim hardcore pusacima ko ja :D

jun 2021.

Micro doziranje je zakon, al teško je ostat disciplinovan kad imaš puno ganjilice. Svejedno, 7-8g dnevno je malo više previše:D Čak i svoja 2g dnevno, kad imam, smatram pretjerivanjem:) Može se bez vutre, samo je nekako ljepše sa njom:razvaljen::
TrulyoZMAJ

jun 2021.

Ma ja gram imam 3 dana, za 3-4 pljuge.Pricam za ovo preko tjedna.Vikend je druga prica, jos sad kad bong dode... ::listomahanje::
BizzzoZMAJ

jun 2021.

Svaka čast. Kod mene gram ode ujutro :D

jun 2021.

Ja sam morao kupiti vagicu radi pušenja i doziranja... Kao "eh sad bi mogao ovaj mali vrhić zapalit dok sam na wc i pijem kafu..." a vrhić ono..0.7 jbt NE CITIRAJ AKO ODGOVARAS NA POST IZNAD, CITAJ NOTIFIKACIJE !!! PROCITAJ PRAVILNIK. ČITAJ NOTIFIKACIJE ! https://www.vutra.org/threads/pravilnik.10131/
TrulyoZMAJ

jun 2021.

Meni osobno dobar duhan odgovara, pa mi nije problem smotati dugacku pljugu sa mozda 0.2 grama trave. Pukne, dugo gori, a imam te neke rituale da kad gori - popijem pivo,pojedem nesta itd. Naravno da je cistak najbolji, ali onda gram ode samo tako hahaha
FatOneZMAJ

nov 2021.

I opet ja ovdje.. Ovaj put prisilno i dugotrajno. Oderao me presretac tjekom selidbe, dobro sam i prosao jer budala nije povezao sto vozim, a ono pun auto grow opreme i zbuksana vutra kvalitetno na svu srecu. Osjetio je da smrdi, reko mi kao sve smrdi po vutri, kako sam bio svijestan da nemam drugog izlaza vadim sto sam imao za par komada tokom selidbe i to mu dam. Nije mu bilo dosta to sto sam mu dao (nekih 5g su zapljenili) prekopao mi cjeli auto i nista nasao na svu srecu. I za kraj mi zaceri sa testom na droge.. Znajuci da sam pozitovan jer sam pusio nekih pola sata prije, odbijem. Dodem kuci idem guglat sto me ceka i divota.. Sljedi me poziv na sud, kazna 5-20k kn, mozda vozcku uzmu na 3-6mj (a treba mi za posao), te ono sto je sigurno izvanredni ljecnicki odnosno test na droge i tu gubim vozacku vjerovatno. Jedina nada mi je da ce se sve to oduziti sad kroz koronu i blagdane pa cu se ocistit na vrijeme. Pusim od 06-07' s nekoliko pauza od mjesec dana, i jednom od godinu dana ali davnoo je to bilo. Zadnjih 2 godine otislo mi je preko 2.5kg vutre sto u cajevima, kolacima, bongovima, a pljuga barem 20 na dan.. Danas je zadnji dan, napravio sam kvalitetan capuchino s 20g vutre (Mazzar kusha) ima da odletim i onda idemo na ciscenje od najmanje 100 dana, jer znam da cu i tamo na 60 dana biti pozitivan..
TrulyoZMAJ

nov 2021.

Meni nije jasno kakve veze ima trenutna i opća koncentracija thc-a u tijelu. Kolega mi godišnje jednom ide na liječnički, testiraju i prisustvo thc-a. Puši svaki dan po barem jednu navečer. Ove godine je 4 dana prije testiranja uzeo apstinenciju te dva puta na dan pio kreatin, sredstvo za mišićnu masu itd (bodybuilding). Negativan, kaže da kreatin odmah čisti. Ja kreatin pijem godinama svaki dan, onda sam stalno negativan hahahaha? Da ne skrećem sa teme, po meni nije isto jel si zapalio pljugu prije 10h ili prije 1h. Šta policijski test traži? Trenutno prisustvo THC-a u organizmu da može škoditi za normalnu funkciju, ili općenito? Šta firme traže? Zašto bi jednoj firmi bilo bitno da nemaš unos thc-a unazad recimo 30 dana, dok za alkohol nije bitno? Šta ako me zaustave kad imaju one akcije “droga i alkohol”, ja nisam napušen ali sam pušio prije 12h? Pa nisam nadrogiran u vožnji, lool. Pa ako je kanabis dekriminaliziran u RH, onda valjda treba biti različito testiranje – na trenutni utjecaj THC-a i opće prisustvo thc-a u tijelu, makar ti zapalio prije par dana. Želim ti puno sreće da to riješiš što bezbolnije!
djuka2301AMBASADOR

nov 2021.

Brata su mi zaustavili, nasli mu 0.5 g sa kesom, testiranje je odbio te je poslije ulozio zalbu na temelju toga da test nije pouzdan, da pokazuje prisustvo Thc koje u tijelo ostaje nakon dugo vremene te je naveo da je zapalio par dana prije na partyu. Zalba mu je priznata te je dobio kaznu za posjedovanje od 1000 kn i to ako plati u roku od 2 mj trecina mu se odbija...

nov 2021.

5 dana ne pusim i vec sam poceo sanjat lude snove. inace kad redovno pusim nesanjam nista
TrulyoZMAJ

nov 2021.

Dobra zalba, inace ovi kucni testovi pronalaze do 10 dana unazad, prisustvo.Ima smisla i to jako dobrog!

nov 2021.

Test vazi za 48 sati unazad, barem su meni tako rekli kad su me zaustavili. Odbio sam ga i dobio 10000kn kaznu 2\3 ako platis u roku 8 dana, 500kn sudski troslovi I ostao sam bez vozačke na 3 mj Zalba nije prosla, ali je produzila proces pa sam duze imao vozačku prije oduzimanja Morao sam i na lječnički ali sreća pogrešno su napisali na uputnici da sam odbio test na alkohol tako da me nisu testirali na droge
Degen erickAMBASADOR

jun 2022.

Idem probat 2 tjedna jadan ti sam i ciji sam

jul 2022.

Evo nakon 27-28 godina pušenja trave,30 god.pušenja opčenito:)...cigareta i mene je zapalo,da 15ak dana nisam zapalio joint,cigaretu 28 dana. Napravio sam si 6-7ml ulja,ali to je planulo,nit se ne sječam,da sam ga uzimao. Pošto sam imao više uspavljivanja,gađao sam rupe,da ne uzimam ulje,dan prije operacije. Naravno,ja ga grunem večer prije:zvezda:: Od svege, najviše mi je falila cigareta,a cimeru pošto je dočekao 21.rođendan u bolnici,poklonio sam 5 pljugi što sam si zbuksao! Kad sam se počeo kretat,vuklo me van zapalit cigaretu,ali travu mi nije bilo praktično pušit,niti me je vuklo! Došao doma, ujutro nakon 30ak dana i tek zapalio kasnije popodne! Edite: Evo čitam post od kolege @truare i malo mi je apetit bio u banani,ali ionako sam živio na keksima,slatkom,sokovima i čipsu! Uglavnom,smatram da ovisnost o travi ne postoji,samo navika!
FatOneZMAJ

jul 2022.

Drz se Marac, brz oporavak zelim, hvala bogu pa si rijesio tu operaciju vise.. Sto se ovisnosti o vutri tice, slazem se cista psiha. Evo ja ne dimim vec nekih 60 dana, iskreno ni ne brojim. Neki dan bio u baru u nocnoj sifti jer kolega radi i bila neka ekipa smotali oni na terasi, uzeo sam 3 dima izulo me iz cipela, ali i dalje nastavlljam s apstidencijom. idem preko 150 dana jer jos znam sam sebe osjetit da mi znoj daje na vutru lagano.
goran641AMBASADOR

jul 2022.

"Uglavnom,smatram da ovisnost o travi ne postoji,samo navika!" Ne bih se baš složio... Čim postoji kriza postoji i ovisnost. To smo prije 30 tak godina ukapirali nas 3 drugara koji smo tamanili ogromne količine hašiša dnevno. I kada bi nam se desilo da nemamo niti jedan od nas nije mogao spavati, niti funkcionirati properly sljedeći dan a to je uvijek bio ponedjeljak.A bilo je i još par znakova ovisnosti. Ne može se mjeriti ovisnošću sa nikotinom, heroinom itd ali je ima. Doduše moraš se baš pošteno potruditi. OMarac najbolje želje sa zdravljem. Fatone- od kada je policija počela testirati na travu zaključili smo da je najpametnije pristati na testiranje i reći da smo veće ranije duvali. Testiranje potvrđuje da nema drugih tvari ili alkohola a nauka da trava drži do 5-6 sati. Testeri mogu naći do 10 dana travu unatrag, najduže se zadržava u krvi a netko vozi sutradan ili poslije par dana kada nema nikakvo djelovanje na psihu. Ako se ne testiraš odmah riskiraš 6 mjeseci. Ovako 3 ili ništa... Uglavnom sa tom našom pripremom za novo vrijeme zaustavila je policija drugara i htjela ga testirati. Testirali ga samo na alkohol, droge ne kada im je rekao da je jučer povukao dva tri dima , tako da ima tu neka kvaka. Mjesto događanja-cesta Zagreb - Samobor

okt 2022.

2. dan danas. Morao sam stat da se ne pretvorim u stabljiku a i iz finamcijskih razloga. Snaga se vraca, nekad se osjecam da bi komad cigle mogao zdrobit u šaci. Duhan mi se gadi bez vutre pa cu iskoristiti to za prestanak cigareta. Na treningu sam bolji. Ne trazi me organizam nista slatko, vjerovatno overload kronicni bas kao i sa vutrom. Dokle ide, ide. Sretno svima! :)

okt 2022.

Ako se računa, po više meseci dimim samo ove CBD i CBG, mogu reći da mi paše da nisam stalno u "vakumu"..
rincheLEGENDA

okt 2022.

2.10. sam zadnji put zapalila. Nešto me crne misli gone u zadnje vrijeme pa mi nije gušt i zapadnem u još gore raspoloženje. Prije toga sam nekih 2 mjeseca onako koji put kroz tjedan. Zapravo dobro dođe predah nakon valjda 3 godine gotovo svakodnevnog dimljenja. A moram priznati da me i "loša sezona" rastužila. Poveselila sam se da ću moći uživati plodove svoje biljkice jer mi se ova kupovna vujica sve manje sviđa. Eh... Bit će bolje :)
ĆyroZMAJ

okt 2022.

Zadnji put sam pauzirao s vutrom prosle zime na nekih dva mjeseca. Prije toga jos nekoliko puta tako po mjesec dva dana. I uvjek bi sam sebi napravio taj plan. Nista me nebi natjeralo na to. Nikad nisam osjetio ikakvu “krizu” da ja nemogu funkcionirat ili spavat il sta vec jer ne ne pusim. Nisam siguran sta znanost kaze, ali mislim da vutra ne izaziva nikakvu ovisnost, bar ne fizicku. Vise bi to nazvao navika. Pa kad ti je netko prekine iznenada, a tako si se navikao da npr svaku vece zapalis jednog i sad vise nema..pa eto krize kao. Al nebi to zvao krizom koliko nervozom jer moras prekinut naviku koju volis.
DjedMrazENTUZIJASTA

okt 2022.

vjecito pitanje., navika ili ovisnost., ima li razlike u tim pojmovima? kad navike prelaze u ovisnosti ? te dali prelaze ili ostaju navike., sto kad ih promjenimo dali onda tek shvacamo potrebu za istim......da li je to onda ovisnost svojevrsna., ja ne znam sto bih rekao ., kad mi se zapali ja zapalim., inace namam potrebu u smislu ., e moram zapalit pod svaku cijenu. Dok s druge strane ima trenutaka kad idem doma i kazem si ,.e sad cu zapalit iz nekog razloga.,umor, tuga, sreca, ispunjen ili neispunjen dan, neka povucenost ili idem se napljugat i gledat film.,. ono bas mi se pusi...jel to navika? Smatram da ...jednom dimis uvijek dimis., pitanje je trenutka kad ces opet iako stanes., ...jel to ovisnost? hmm....po 2 mj ne dimim i onda opet mjesec non stop pa pauza., ?>/.:(
ĆyroZMAJ

okt 2022.

Ja ovisnost i naviku najlakse podjelim ovako; Iz tog i tog razloga odjednom moras stat pusit na 5 mjeseci. Bam! “Sta da? Me ne zezaj…auff jebote…a ok..” tu staje prica s vutrom. Po meni. sad npr to isto s duhanom, odjednom moras al bas moras stat, a pusio si 2-3 kutije(ja vutre pusim 3-4-5baklji), pa ajde stani. Pa kriza, znojenje, nervoza, ludim! Probao sam par puta, nisam jos karakter da stanem s duvanom. E to je po meni ovisnost, vutra je da oprostis, pic**n dim :) Ali ovo pricam za sebe. Koliko znam, labilniji i psihicki nestabilniji ljudi, nazovimo to tako, mozda mogu razvit nekakav oblik psihicke ovisnosti..neznam.

nov 2022.

Ovo sa duhanom je ziva istina... Ne pušim 15 godina. Ali me i dan danas povuče da zapalim, zamiriše mi kad neko plane cigaru uz kafu. :) Sa travom je skroz druga priča. Ako ima, pušim, ako nema, jebiga, nema, i to je to.
nesalaLEGENDA

nov 2022.

ja isto ne pusim 15godina, al ne vuce me da zapalim...jedino travu mjesam s duhanom...makar i to kontam da cu prestat...kupit bong al sam imo borbe za prestanak pusenja... trave, evo sad nemam mjesec dana...u tih mjesec dana sam uzeo od lege nesta i zapalio 2... sad nisam nekih 2 tjedna zapalio i nije da mi nesta fali... al kad imam...pusim nenormalne kolicine trave osjecam kak zdravlje u sebe udisem pa ne mogu stat :) nisam neko vrijeme pusio godinama

nov 2022.

Ja motam čistaka. Znalo se desiti kad pušim sa ekipom, pa neko smota svoju vutru, bubne pola duhana, dodje mi nekad muka od takve trube, jednostavno nije duhan za dubinu pluća.

apr 2023.

3 dana nepušenja. Da nije ovisnosti o duvanu ne bi bilo ni malo strašno. Dok sam imao kukija, čak je bilo i bolje nego kad pušim. Ali smlatio sam ih na brzinu... :D Moram izbaciti duvan skroz opet, pa pišem ovde samog sebe da podsetim. :D 1000. post i to na na ovaj dan, a nemam šta zapaliti. Tačno me sramota! :D

apr 2023.

Ja još nisam pokušala ostaviti duvan, a vidim nije lako.. :(

apr 2023.

Ma užas jedan... Tačno ću probati prestati pušiti I samo jesti jer ovo nema smisla nikako... Evo sam na kraju uzeo cigare i sastrugao grinder da ne bih krenuo gristi po kući... :fuck:

apr 2023.

Evo teme za mene... :D Ne duvam vec 38 dana i 7h.. a grow tek poceo. Nije da se nemože i nije da je neka kriza, al temu na forumu "što trenutno pušite?" ne otvaram. Mrvilice se sve sjaje i klize kao da ih je netko WD40 našpricao. ufff....bem ti post :D
RAOZA.ZMAJ

apr 2023.

Što se tiče duhana bacio sam ga, za cca 15-ak dana će biti godina... 2 kutije sam pušio, a kada je sijelo ili izlazno veče 3-4 kutije... To mi je i želja bila jer npr znalo se desiti ortaku (koji nikad nije pušio) neka vutra miriše,a ja je ne osjetim tako da sam imao smanjeno čulo mirisa zbog duhana.. Zove ortak da se zapali buksna ja odem kad nema cigare, ma daj čistak jedno desetak minuta dodavanja ja kući bacim se na krevet i reko sam sebi ma neću više duhan koristit. Ustajem ujutro pravim sebi kafu (i kafu sam izbacio zadnji mjesec :D) ponavljam sebi jesam ja stvarno ono sinoć mislio ma reko to je to prebacilo me izdrži. Odlazim na posao pravim kafu prsti se uvijaju ne znam gdje ću s rukama :D Krenem nešto radit al to sam radio sa cigarom opet u mislima cigara, hajd reko vidjet ćemo dokle će to sve ići. Vrijeme doručka, doručak pranje ruku, tražim kutiju cigareta nema ih nigdje, a gdje sam ih ostavio, a da ja ne puši pa se malo i nasmijem. Mobitel u ruci čitam nešto opet bi cigaru zapalio. Izlazno večer alkohol bez cigare atmosfera bez cigare nestvarna situacija pomalo čudna, ruke nisu moje :D Čak dok sam pio mogao sam duplo više popit, a duplo manje sam bio mamuran sutradan posle izlazne večeri. Prvih 7 dana je bilo igra s mozgom, kasnije je lakše bilo. Kad je došao period kada je lipa cvjetala ljudi moji tad sam prvi put u životu osjetio taj miris koji me je budio i pratio jer kod mene ima dosta lipa kraj puta gdje se krećem. Prvo nisam znao šta je gušilo me, jak, oporan miris dok nisam skontao. Mislio sam da je alergija neka :D Kada bi bila neka stresna situacija lakše sam podnosio nego kada sam pušio i to sam primjetio. Nakon mjesec dana tu i tamo mi napadne, posle 3 mjeseca rjeđe. Pošto se u kući ne puši pa kad neko izađe na balkon da zapali pa uđe u kući osjeti se miris duhana i par minuta pokret rukom donosi miris duhana... (Ne znam kako je kad ja s balkona dodem posle frule :D) Ako je ne zapalite nakon 1-2 min onda kada vam u mislima dođe, osjećaj se ugasi. Tako da cigare su samo jedna loša navika, ja sam ih bukvalno iz dosade pušio. Također u tom periodu se malo više dimi gandžica što je nesmetano :) Prije mi je teže bilo da se udebljam šanse su bile 2:1000 brže smršam, al kad sam bacio cigare dobio sam 5KG za godinu dana :) Naravno da ne pričam o zdravstvenoj promjeni. Valjda nisam puno u off otiša malo sam se nadovezao na duhan. Ja ne dimim gandžu od 10.02. Tek za 1 maj ću da zapalim i to ono iz mrvilice kad sastružem i očistim :) Pauza od 80-90 dana pravim svake godine. Ove ću vjerovatno i duže dok se automatici ne oberu, ne vjerujem da ću ikad više dotaći ovu uličnu vutru :) I naravno od sad samo čistak ili Vapa :thumb:
Degen erickAMBASADOR

apr 2023.

Ajd malo i ja da se upišem bar 20-30 dana puši se previše da mi se pocela gadit ahahah
Degen erickAMBASADOR

maj 2023.

7 dana je bilo dosta aj živili ahha

jun 2023.

2 dana ... šmrc ništa(još se nisam potukao,hahaha -ali skoro -valja živčeke krotit a da a i jezičinu što divlja hahahah)
Degen erickAMBASADOR

jan 2024.

2 miseca i 20 dana juhuu ahahha... razlog je bija prvi napadaj panike i nakon njega me prala anksioznost
RAOZA.ZMAJ

feb 2024.

Evo mene opet. Danas 5. dan bez vutrice :) Jedino što sam primjetio je mrvu smanjen apetit :D
Degen erickAMBASADOR

apr 2024.

Jos malo pa ce bit 7 miseci od zadnje frule Anksioznost moj novi prijatelj kme kme

apr 2024.

bolje su mi šanse da me loto lupi nego pauza, a i njega neigram....najduže bez dima budem dok spavam
RAOZA.ZMAJ

apr 2024.

19.04 je bilo paljenje nakon 79dana. :rasta::vutra:

apr 2024.

zakaj si to delate, zakaj?
Degen erickAMBASADOR

apr 2024.

Jer san ima prvi napadaj panike i od tad me prca anksioznost na trizno
DjedMrazENTUZIJASTA

apr 2024.

ja i dalje mislim da si napusio se zaista dobre vutre pa si dozivio celestialno stanje uma i tijela pa te prepalo....ide da , panika i pogubljenost popraceni strahom koje je normalna reakcija uma na nepoznato...

apr 2024.

ja isto odlučio da necu pušit vec 3 dana (tj da necu kupovat sranje od vutre), strpit cu se još mjesec dana cvjetanja dok ne završi. sad mi se možete rugat, to je nekad radio član napušena vjeverica pa je bio meta moje ekstremne sprdačine a jucer ja napravio isto. Zapalio i smotao malo trima, tj lišća od biljke koja je tek 4 tjedna u cvjetanju. Skinuo tih par fan listova i listova koji su smetali, stavio ih sa strane jer su imali dosta kristala po sebi, i čisto da pogledam sa macro fotkom na mobu stanje. Reko idem ja iz zajebancije to probat smotat... Nije placebo jbt, djeluje... nije jako ali definitivno sam osjetio kick.
RAOZA.ZMAJ

apr 2024.

@JozoServantes pauzu pravim svake godine. Pa tako i ove ništa spec kod mene :D
DipsyAMBASADOR

apr 2024.

Na vise otoka sam dozivia da se najbolje lisce cuva i pusi kad se ostane bez uglavnom to bude od 3 mj do 7mj. Isto sam ih gleda cudno prvi put al kad osjetis miris vidis da ima nesto u tome :)
Degen erickAMBASADOR

apr 2024.

More bit
Boris BrejchaAMBASADOR

maj 2024.

Drugi dan,sutra ce biti treci,a onaj tamo iza cetvrti pa javim za dalje,samo jako.
Boris BrejchaAMBASADOR

maj 2024.

Sesnesti dan danas,najgore je iza nas idemo jako do 30
Degen erickAMBASADOR

jun 2024.

Sinoc san zapalija nakon 9 miseci par dimova s ekipom bili smo na nekom rock koncerticu pa me ponila atmosfera i tija san zapalit I dalje to nije to bacilo ma na anksioznost nelagoda oko srca odma san mora sist i pricat s nekim zajebavat se da me prode ahahhaha Izgleda da jos nije pusenje za mene…da mi je ovo neko reka prije godinu dana nebi mu virova ahahahah
Boris BrejchaAMBASADOR

dec 2024.

Krecemo? Day 1
ĆyroZMAJ

jan 2025.

Necemo! :) al ti ajde, sa srecom :)
Boris BrejchaAMBASADOR

jan 2025.

15.dan danas i najgore je iza nas,znoja vise nema sad se samo jos borim protiv nacista u snu ali ih redovito derem,pocepaju i oni mene nekad al se onda probudim.Jos 15 dana i cilj je ostvaren,zivjeli ::banjahanje::
Boris BrejchaAMBASADOR

jan 2025.

30+ dana iza nas,al cemo da letimo...minimalno do ISS-a :mario:::ajnstajn::gled::grob:
Boris BrejchaAMBASADOR

jul 2025.

6 mjeseci,niti dim...:crazyd:
BizzzoZMAJ

jul 2025.

Bome si dobar. Privatizirao dnevnik :rasta:

jul 2025.

30ti dan bez dima. Al' se i pitam, što ja to sebi radim.. :crazyd: No dobro, idemo dalje..

6. okt 2025.

Prestanak konzumacije (bar na određeni period) je odličan za bildanje tijela. Marihuana pojede puno hrane koju mi pojedemo tokom dana, zato večina growera izgleda ko bruce lee.
delboyLEGENDA

21. apr 2026.

Lijep pozdrav, evo vjerovali ili ne i stara funjara Delboy prestao dudlat đugnjeve! Kako, zašto, zbog čega i šta je sad kao bolje-drugačije? - Pa evo odluka je pala zbog niza razloga, kako to već traje od srednje škole, uvidio da smrdim po kući time, stalno zračim, ribam lamperiju od smole. -Faca mi zgužvana, oči stakleno-krvave od jutra do navečer i tako i postura obješena bez da mi padne na pamet da sam savijen ko kifla. - Razne smotanosti tipa smažem nogom upušen od stolicu, odtepem si prst sad pa sad. Smažem glavom u okvir vrata, zabijem se u kvaku, zabijem se u vrata jer ono refleks mrtvog konja. - Zbog zdravlja također, jer evo nakon 16 dana apstinencije, već vidim benefite celibata od vutre. Kako zbog munjenosti motanja stalno jednu na drugu, vidim da imam više energije, mozak mi bolje šljaka, nekako ko da sam bocnuo u glavu dodatnih 16 Giga ramova, pa se brže sjetim neki stvari, a isto tako teže zaboravljam stvari koje sam zamislio ili reći, ili si zadati ko zadatak otići po čačkalicu, pa se vratim sa sokom. Pa opet nazad po čačkalicu, pa se vratim sa čokoladicom ili čipsom. - Imam više volje vježbati, ujutro se dižem čim udari sunce u prozor. Što prije nije bio slučaj. Radio bi preeevelike pauze između treninga, a iz kreveta se dizao ko mumija. - Imam dojam da sam se pomladio, ne puno, al dovoljno da se osjećam bolje neg prije. - Unosim znatno manje junk-fooda i tako da ne nabrajam dalje, bit će previše i ovo je dovoljno. Znam nije to puno 16 dana, ali kad si svaki dan naduvan ko šunka, ovih 16 dana mi je totalna transformacija.
jesamZMAJ

21. apr 2026.

bome ako je to tako, imaš puno razloga
dedaZMAJ

28. apr 2026.

Uđem nekad u ovu temu, izađem i zapalim... Tako na mene djeluje...
delboyLEGENDA

29. apr 2026.

Nisam pisao post u namjeri bilo koga navoditi da pokuša NEkonzumirati na izvjesno vrijeme, tu odluku treba ipak odlučiti sam sa sobom kako bi bio dosljedan u svojoj namjeri apstinencije. Niti je pisano da djeluje na nekoga osobno, niti ikome ovdje preporučujem da to replicira. Ne žalim nikako za danima dok sam dudlao vutru ko beba sisu. Ali nakon mnogo godina korištenja sam ipak ponosan na sebe što sad brojim već 24 dana bez nje. Rastati se od nje slično je kao i rastati se od žene koju si volio, pa je postala toksična. Vutra nije ovisnost, to je stil života.

30. apr 2026.

točno tako delboy, dobro si rekao. jednostavno, ako počne djelovati loše na naše mentalno stanje (ili fizičko), onda je bolje prestati ili uzeti pauzu. dok sam živio u inostranstvu, svjedočio sam kako trava može utjecati jaaako loše na ljude, jer nisu htjeli prestat kad je počelo biti loše. i nažalost, prestali su tek kad je bilo kasno, kad je morala intervenirat policija, psihijatrija itd. neki ljudi uporno idu glavom kroz zid zato jer - eto trava se mora pušit, nećeš bit pička pa prestat. a zašto je trava takva, ne znam, može bit milijun razloga, nije ni bitno zapravo... bitno je prepoznati loš utjecaj i prestat ako dođe do toga. ja sam trenutno u drugom tjednu pauze, jednom godišnje napravim pauzu od mjesec-dva, najčešće bude u periodu između zime - proljeća, najduža pauza mi je bila 4 mjeseca. ako netko ne može makar JEDNOM GODIŠNJE napravit pauzu od duvanja, onda je to ovisnost, nema se šta debatirat... da, ista ovisnost kao ovisnost o kokainu, heroinu itd. ako bilo šta uzimaš svaki dan, onda to ne može dobro utjecati na tebe, pa makar to bila voda, a kamoli trava. pij 5 dana vodu, pa 2 dana neki voćni sok, još bolje ako si sam iscjediš. i tako u krug. a da ne pričamo o duhanu, alkoholu, kavi, ili neka druga supstanca. naravno iznimke su bolesni ljudi koji moraju piti/uzimati lijekove svaki dan radi određenih stvari. ali zdrava osoba mora imati raznoliku prehranu i raznoliko piće, da bi ostala zdrava. i ja sam nekad mislio - ma drugi ljudi nemaju pojma, ja ću duvati do kraja života, ne može to biti loše za mene... aha, malo morgen.

30. apr 2026.

Ok je povremeno testirati svoj karakter...treba to probati i sa crvenim mesom,kavom,slatkisima,tik tokom,alkoholom..,glutenom,secerom,gaziranim sokovima,cevapima,hamburegerima,sarmom,slaninom,kulenom,cvarcima....itd,itd Vjeruj mi nema razlike..jednako je tesko,a vecina od ovoga sto sam nabrojao je visestruko stetnije od ganje!! Ako uopce i mozemo usporedjivati ganju sa svim tim.... edit podrzavam naravno nekonzumaciju kao prolaznu fazu.....totalno odricanje je ....celibat.Cak mozda i nije tako ..bez toga bi mogao hahah,ali svaka cast decki..ja sam u dimu vec 30+ godina i stara sam pusnica,pa mi je duvanje kao kisik....volim ganju i zaista zelim zadnji udah sa thc-om i jos ako je neka skunk genetika hahaha.......ja sam onaj na desnom ramenu 554305

30. apr 2026.

po toj logici, ja sam onda onaj dosadni na lijevom ramenu hahaha A najbolje je zapravo oboje, samo da nije uvijek jedno-te-isto, bilo bi monotono. Šta jes' jes', jedva čekam zapalit za cca 2-3 tjedna, ali moram prvo odradit svoju pauzu jer sam si tako zacrtao. to šta kažeš, treba testirat svoj karakter, meni to treba. Ali potpuni celibat, bilo od vutre ili od ženski, to ne bi mogao, onda me radije upucaj u glavu. pa nije slučajno ova naša biljka žensko, tj. feminizirana, pa zato je i toliko volimo hahaha
StrikanAMBASADOR

1. maj 2026.

Polazeći od činjenice da ne valja pretjerivati u ničemu, nije loše napraviti pauzu. Svatko bi u nekoj odrasloj dobi trebao poznavati svoje tijelo, um... i ravnati se prema tome. Osobno sam kao "klinac" probao, ali nisam bio ozbiljniji konzument do skroz odrasle dobi. Sada volim povremeno napraviti pauzu kada si zacrtam i to klapa super. :)

18. maj 2026.

Moj brat je skoro umro,jer mu se život svodio na pljuganje,gejmanje i ležanje. Zaštopale su mu se aorte u nogama(ispod struka),idiot je tako živio par mjeseci,kao uklještilo ga je u leđima:) Dok nisam doveo obiteljskog prijatelja koji je doktor. Bajpass su mu morali radit,pa nije htio hodat nakon operacije,pa je dobio zapetljaj crijeva itd. Uglavnom, godinu dana prije,sam mu doslovno rekao što če mu se dogodit i ono najbitnije,doktori mrze pacijente koji imaju sve u životu na pladnju,a on si ubija zdravlje na najgluplji način. Sad be puši cca 7-8 mjeseci i drugi je čovjek. Dobio je na masi, zdravlje mu je bolje,još kad bi htio zubaru otiči,riješio bi sve! Ima plačenog zubara,starci sve pokrivaju,a ovaj neče iči. Zubi su mu kao stari,masni lanac od motorne pile. Boja RSO ulja:) Ja ne pušim na takav način,da moram pljugu na pljugu. Nekad zapalim pljugu,nekad dvije dnevno i to je sasvim dovoljno,da mogu normalno funkcionirat. Od kad buraz ne puši,ne znam gdje bi sa travom:)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se