VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaPravljenje ulja !!!
LEGACY

Pravljenje ulja !!!

84 odgovora9,385 pregleda

avg 2014.

Pozdrav dobri ljudi !!! U nameri sam praviti ulje. I imam jedno pitanje koje mi nije jasno, koliko/toliko. Citao sam da od 500g trave dobija se oko 60g ulja, ali potrebno je 500g kvalitetne trave sa velikim postotkom THC-a Meni jedan drug hoce izaci u susret i daje mi 2kg trave ali ta trava nije mnogo jaka, tj. slaba je ... Sada mene interesuje da li vredi praviti sa tom travom ulje ? I ja razmisljam ovako, ako je jaka trava otapanjem ce se izvuci vise ulja (normalno 500g trave - 60g ulja) a ukoliko je slaba sa tih 500g trave se ne moze izvuci 60g ulja vec mozda samo 10g i mozda je potrebno svih 2kg trave da bi se dobila standardna kolicina ulja jake trave. Logicno, izopropilni alkohol odvaja thc od trave i nakon kuvanja u posudi ostaje samo ulje tj. thc sve ostalo isparava i ja mislim da kolicina ulja zavisi samo od jacine thc tj. ako je trava jaka imace od manje trave vise ulja a ako je trava slaba trebace vise trave da bi dobili normalnu kolicinu ulja. Molim vas razjasnite mi malo ovo, bitno mi je da li ce kvalitet biti isti sa ovom mojom travom koja je slaba. Stavicu ja svih 2kg da bi dobio kvalitetnih 50g ali samo da bude kvalitetno. Sta mislite o tome ? Pozdrav.

avg 2014.

Ovo je citat iz linka ; https://vutra.org/topic/6946-ulje-od-konoplje-potra%C5%BEnja-nabava-izrada/ Ja osobno ne bih pravio ulje za lijek od nepoznatog materijala.
mičurinLEGENDA

avg 2014.

ajde malo definiraj kakva je ta trava ato ti drug daje? I ato zna i "slaba je"? Je li to zna i da nema efekt da te zabetonira,ili ne pucaju filmovi itd!?!? Je li ubrana i osuaena sa gomilom liaa,ili je istrimana itd...Bez toga suvisli odgovor ne o ekuj ;) Neka fotka ne bi bila loaa...

avg 2014.

VenloNL - Citao sam o tome ali opet sam hteo postaviti konkretno pitanje. Micurin - Ta trava sto mi drug daje je stara godinu dana, nije sa listovima vec je istrimana ali je mnogo suva i nema tog toliko jakog efekta da te zabetonira. Kada se pusi treba staviti vecu kolicinu da bi te napusilo. Ali zanimljivo je da je taj moj drug tu istu travu dao jednom drugom coveku isto za ulje i kaze mi da taj pravi ulje i da to ulje deluje, sad ja malo i ne verujem u to ko sta drugi prica pa sam zato i postavio pitanje ovde. Ali ja opet mislim da je logicno da izopropilni alkohol izvlaci thc iz trave pa se vodim tom logikom da ce i iz ove izvuci sav thc iz nje pa makar od 2kg nek bude samo 20g ulja samo ali nek je kvalitetno ... ili cu morati da palim HPS :icon_lol:

avg 2014.

Ako ti je drug tako dobar pa ti daje 2 kile,probaj onda buraz..nemas sta izgubit...
Z&NZMAJ

avg 2014.

Nema to veze ato ne puca jako kad zapalia. Imao sam ja sortu koje sam mogao popuait koliko sam htio, a nije me skoro niata pucalo, ali je unato tome bila ljekovita. Mo~ea probati s tim ato se nudi, ako bolje nemaa, izgubiti ne mo~ea niata.

avg 2014.

samo pii pa kak ispadene - ispadne....kad je ve gratis imam iskustva i s kupovnim i sa svojim uljima......sva kupovna se rade od ne eg vrlo sli nog ovome kaj ti imaa..... a od "plemenitih" je vrlo teako, gotovo nemogu e naletit....i ako ima onda je cjena da te glava zaboli mo~ea i benzin za iaenje koristit bez problema od takve kupovne ispada oko 50 - 60 ml a kad napravia svoju onda o e i preko 90 ml od pol kile

avg 2014.

Ja u svakom slucaju cu uzeti tu vutru i uradicu ulje pa kolko ispadne. Pisacu ovde sta je i kako je. Jos jedno me interesuje da li moze nabaviti neki thc tester i da proverim to ulje sto cu napraviti ?

avg 2014.

mo~ea.....u rizlu .....i ve na pola jointa vidia kolko ima thca :P mo~e se naruit tester za vutru, ako se dobro sjeam koata oko 350 USD...... ne znam jel isti upotrebljiv i za ulje..... za precizan rezultat mislim da moraa nosit u neki lab.....bez toga - nemogua misija
giovanni007POZNAVALAC

avg 2014.

Soxy..ja sam pravio ulje prosle godine pa ti mogu pomoi u nekim stvarima... Ako prvi put pravia ulje onda probaj sa manjom koli inom 100-200g da nebi upropastio 2kg trave. Za 1kg trave treba ti 8l alkohola koji nije denaturirani (denaturirani alkohol je one iaeni alkohol koji je samo za dezinfekciju a ne i za oralnu upotrebu) Taj alkohol koji tebi treba je dosta skup. Prije e se desiti da e ulje biti manje potentno nego ato e ti dati manju koli inu. Temperatura ulja nikada ne smije prei 140c jer sve preko toga THc se raspada. Moraa dobro paziti jer par litara alkohola ispari u par minuta,prije po etka sve pripremi i kad po nea cijelo vrijeme budi kraj friteze dok kuha. Vrlo lako sve upropastis i onda ode i trava i alkohol zato prvi puta probaj s manjom koli inom dok ne vidia kako funkcionira.

avg 2014.

Tako cu uraditi Gandalf. Probacu sa manjom kolicinom prvi put. Sada sam bio u apoteci i pitao sam za cenu izopropilnog 99% alkohola i cena za 1l je 8 eura. A reci mi kako proveriti to ulje koje cu napraviti da li je dobro ili ne, da li postoji neki nacin proveriti to ? Pozdrav
StipeZMAJ

avg 2014.

Pa kad napravis ulje, probaj. Ili na rizlu pa smotaj ili pojedi...ak neces bit u stanju napisat report ovdje....znaci da je dobro :) Ajde sretno sa uljem i obavezno neki report ovdje da vidimo sta si skemijo :)

avg 2014.

Hvala :icon_lol: Javljam sta je i kako je ... uskoro ... Ne treba mi hitno jer mi je majka pocela hemoterapije i kada zavrsi sa njima tad krecemo sa uljem. Nisam do sada pisao zasto mi je ulje potrebno i evo sada cu vam reci. Majka mi je operisala maligni tumor dojke tj. uklonjena je cela dojka a taj tumor je metastazirao u limfne noduse ali i oni su otklonjeni. Sada prima hemoterapiju 4 ciklusa a zatim krece sa zracenjem pa nakon zracenja ponovo hemo... Ja sam planirao da sa uljem odradimo jedan tretman kada zavrsi prvih 4 ciklusa hemo i u toku zracenja da ide ulje. Ona sada nema nikakvih komplikacija i i hemoterapije dobija preventivno u slucaju da se mikrometastaze nalaze u krvi ili da su dospele limfom. Citao sam puno o ulju i pratim ovaj forum odavno cak sam zahvaljujuci ovom sajtu i Vama naravno, napravio i svoj prvi indoor uzgoj, to je bilo pre 2 godine i bila je extraaa vuja, od 3 biljaka sam izvukao 150-200 grama ali je bila vrh, nije se moglo funkcionisati sa njom pa mozda se i ponovo odlucim na takav potez ali sada zbog ulja. :))
Mikan91ENTUZIJASTA

avg 2014.

Budite oprezni sa zracenjem i hemoterapijama,nekad se desi da totalno upropasti coveka pa treba dupla doza RSO-a da povrati coveka,ako ti je majka vec u fazonu da radi ulje a i ti,onda verovatno i znate o stetnosti hemoterapije i zracenja,moj cale se upravo bori sa melanomom i mi smo odbili hemoterapiju cak na savet nekih doktora koji su malo liberalniji,njega su vec bili upropastili operacijama,pa mu je otislo upravo na limfne cvorove u celom telu,u svakom slucaju ako ostanete na hemo i zracenju obavezno uz to nek ide ulje,mnogo ce lakse podneti sve to,a i gledaj da joj alkalizujes ishranu i to pomaze u oporavku,takodje kevu zastiti od svakog stresa,jer dzaba bilo koje lecenje ako je zena pod stresom...svako dobro i zelim vam brz oporavak! :)
giovanni007POZNAVALAC

avg 2014.

Soxy moj najtopliji savjet je da ti majka zajebe sve terapije moderne medicine jer one nisu nikoga dugotrajno izlije ile. Te njihove terapije unistiae i one loae i dobre stanice u ljudskom organizmu.Ja sam bio u bliskom kontaktu s osobom koja je bolovala od raka koju su doktori otpisali,da bi se na kraju izlije ila uljem.Otac od mog dobrog prijatelja policajca je bolovao rak plua proaao je sve terapije koje naravno nisu urodile plodom,doktori su mu dali max 2-3 mjeseca ~ivota.Zadnja nada mu je bilo ulje.. ovjek je ve bio toliko oslabio i u bolovima da ja tako neato prije nisam nikada vidio niti ~elim ikada viae vidjeti.Plan je bio da uzima ulje da smanji bolove jer je uzimao neke inekcije protiv bolova.Rekli smo mu da postoji aansa da ga ulje izlije i ako bude uzimao dovoljne koli ine a to je ato viae mo~e iako niko od nas nije u to vjerovao. ovjek se toliko razvaljivao da je uzimao tako velike doze da ja nisam vjerovao dok nisam vidio. U cca 2 mjeseca je ka~u potroaio oko 100ml a ja sam 20-tak dana bio razvaljen s 1ml, mogu misliti u kakvom je stanju on bio.On je bio u stalnim bolovima i im bi ga po elo malo popuatati on bi gutao svaki put vee doze,ka~u da za izlje enje raka trebaa potroaiti 60ml za 3mj.Osim puno ulja trebaa da uzimaa joa viae koliko god mo~ea da podnesea i naravno je bitan faktor ato viae vode,voa raznovrsnog i povra.Dok vam ovo piaem ja sam se sav naje~io jer e mi uvijek ostati u sjeanju njegove rije i da sam ja zaslu~an ato je on joa uvijek ~iv jer sam ja insistirao da uzima ulje.Na kraju poslije svih potroaenih doza otiaao je na kontrolu doktor se iznenadio kad ga je vidio zdravog.Markeri su pokazali ono ato su svi ~eljeli a niko nije vjerovao da je mogue.Doktor kad je pogledao stare i nove nalaze pitao je iji su ovo nalazi,nije vjerovao da je ta osoba odzdravila.Ovime ti ~elim poslati poruku iako sve izgleda tako crno kasno je tek onda kad se ovjek preda, iako mu je sin policajac podlegao je pod pritiskom da pomogne ocu sa onim protiv ega se svaki dan bori.Potrudi se samo da nabavia isti alkohol koji je dozvoljen u ljudskoj prehrani a ne denaturirani koji je samo za dezinfekciju i za prvi put probaj sa manjim koli inama da ti nebi izmaklo kontroli. }elim ti puno uspjeha da majku izlije ia i ako ti nekako mogu pomoi slobodno mi se obrati.pozdrav

avg 2014.

Hvala Mikan na savetima ali ja sam citao da hemo i ulje ne idu bas zajedno ... da je najbolje da se radi samo ulje, ali nismo mogli da zanemarimo hemo jer sta znam, nekako mi savest nije cista ako bi to izbacili, znas ono ... ceo svet se leci time pa neka prodje i to iako znam da to ubija sve celije u organizmu i zdrave i bolesne ali sta da radim, oporavice se i od toga... Za nuspojave hemoterapije je veoma bitan imunitet a mi dosta radimo na tome... U ishrani smo ubacili dosta voca, ribu itd... danas smo kupili u zdravoj hrani mleveni badem, mleveni lesnik, mlevene orahe, koprivino seme, laneno seme, susam i sve se to pomesa sa 1kg meda i to se uzima svakog dana za jacanje imuniteta ... prvu terapiju je primila 04.08. i za sada je sve u redu ... U svakom slucaju hvala puno na interesovanju za pomoc ... ;)
giovanni007POZNAVALAC

avg 2014.

Soxy ceo svijet se ne lije i lijekovima i komoterapijom nego truje,njima nije cilj da mi budemo zdravi jer oni tu nemaju interesa. Farmacija je najsretnija da smo mi svi bolesni da nam uvaljuju ne testirane lijekove jer tako oni zaradjuju na nama. Njima uope nije stalo do nas nego samo do zarade.Moj savjet je da prekine sve terapije i po ne sa uljem ato prije i sada ti nije bitno koje je sorte trava,koliko ima THC-a.Thc nije jedini imbenik u lije enju tu ima i cbd i joa puno drugih supstanci koju svaka od njih ima svoju funkciju.

avg 2014.

Hvala Gandalf puno, drago mi je sto si pomogao svom prijatelju i sto je sve proslo u redu... Ne mogu to sa terapijama uraditi, ne da mi nesto, sta znam :( uzimacemo nakon toga ulje i nadam se da ce sve biti u redu ... takodje mislim da je olaksavajuca okolnost zato sto je majci rak otklonjen, nema ga vise, tako da ce biti lakse izboriti se sa mikrometastazama u krvi ukoliko ih ima a ne znamo da li ih ima ... Nego recite mi posto ja nikada nisam imao kontakt sa uljem ili sa bilo kim koji je ulje koristio, kako to reaguje, da li puca u glavu kao vutra ili kako drugacije ... ?
giovanni007POZNAVALAC

avg 2014.

Sad u ti ja rei iz prve ruke..ja sam to isprobao na svojoj ko~i... Petak jutro oko 9h po injem svu pripremu za izradu ulja,polako detaljno pazei na svaki detalj da nebi napravio pogreaku... oko 11h joa malo da ispare ostaci alkohola pa ide u aprice a za to vrijeme u doru kovati. oko 12h punim aprice i uzimam da probam dali sam dobro napravio... 13h niata ne udara...13.30 niata..rekoh zajebao sam nevalja. Uzimam joa viae od duplo nego prvi put i sjedam za komp da vidim zaato ne udara. Googlam ja googlam i onda osjetim da tonem,neato mi teako sjediti ja legnem al joa ne odustajem od googlanja. Zamislim frazu od 2 rije i upiaem jednu i onda se razmialjam zaato sam je napisao a kad je izbriaem pitam se zaato sam je izbrisao jer sam se sjetio ata sam htio napisati. I onda joa viae tonem da viae ne mogu ni na o i gledati...shvatam da me prva doza po ela udarati. Ja le~im na kau u a ~ena broji kako sam zasro cijelu kuhinju pa ona mora istiti. Po inje tijelo da trni i sve ja e da osjetim kako mi kosti trne. Oko 15h ona me "odvede" u spavau sobu,ja padam u duboki sam i nakon nekog vremena budim se ~edan kao nikad prije. Gledam na sat oko 12h mislim pono al sunce vani sija,tu neato nije u redu. Moram u wc al ja ne mogu da ustanem ne osjeam tijelo,nekako se di~em i zacrtam pravac da ato prije stignem do vrata jer ne mogu pravo hodati.. Kao da sam najpijaniji dodjem u wc ja ne mogu ni tua kabinu pogoditi a ne wc aolju. Sjednem na aolju da piaam i zaspim..poslije nekog vremena ~ena me probudi i odvede u kuhinju da jedem. Ja nisam mogao da sjedim na stolici ja sam le~ao na stolu i doru kovao,onda me odvela opet na spavanje.. Stanje svijesti da mogu samostalno piaati stojeki u aolju i sjediti na stolici dok jedem se vratilo tek u ponedjeljak. Joa u utorak sam se ja osjeao malo zatupljeno,al kad sam doaao k sebi osjeao sam se kao da sam se tek rodio... Potpuno opuaen,odmoran..bez akripanja vrata. Sa uljem ne mo~ea do~iviti kao sa pljugom onaj HI,samo tonea i svo ti tijelo trni. Toliko utrnia da se ne mo~ea u krevetu okrenuti. Ono ato sam ja primijetio da tijelo tra~i veliku koli inu vode i uvijek si ~edan,da se dobro utoplia jer imaa osjeaj hladnoe i stalno ti se tra~i da jedea.Eto to je ukratko koliko se ja sjeam prvi put kad sam probao,jest da sam ja uzeo "malo"previae za prvi puta al mi je odgovaralo.I sad znam svako toliko kad sam premoren ili osjetim bolove u ki mi ili zglobovima al kad me pusti sve bude kao da me niata nije bolilo al uvijek uzmem malo ja u dozu da me udari poateno jer osjetim bolje rezultate.

avg 2014.

Znaci tebe je betoniralo :D Ne znam kako ce moja majka to podneti s obzirom da nikada nije konzumirala THC proizvode :) Ali mislim da to zavisi i od trave, ako ima vise THC-a bices vise high tj. aktivan, smeh, prica, (ne mislim na voznje u glavi) mislim samo da bi ti se raspolozenje poboljsalo ... a ukoliko je vise CBD-a onda ides u stond :) Ali ja cu krenuti sa malim dozama pa videcemo ... Reci mi Gandalf koliko treba alkohola za 300g trave, to cu uraditi da vidim sta ce ispasti ? I koji alkohol da trazim, reci mi tacno ime ukoliko se secas koji si ti radio ?

avg 2014.

I ne znam da li raditi sa medicinskim benzinom ili izopropilnim alkoholom ?
Mikan91ENTUZIJASTA

avg 2014.

Efekat zavisi i od toga da li je cista indika ili sativa,Rick Simpson savetuje od ciste indike za rak sa sto vise thc-a,tj da te obori da spavas i jedes po ceo dan,tako barem ima efekta na mog caleta. A sto se tice ishrane uz hemoterapiju,jednom mom drugaru su rekli samo da cepa sto vise bifteka sa svezim povrcem,jer i onako se slabi od hemoterapije,pa mora jacu hranu da jede da ne bi mnogo oslabila,izbacite sve preradjeno,sve sto ima secer u sebi,jer secer hrani celije raka,ako jede meso,nek to bude cisto meso,biftek,a ne sunke,parizeri i gluposti,najbolje od seljaka nekog da kupujete sve namirnice,posto je meso iz marketa prepuno hormona i vestackih antibiotika...a povrce samo sa pijace,ne iz supermarketa i nek ga ne kuva,znaci nek cepa bifteke i sveze salate uz integralni hleb...e sad da ti mama nije na hemoterapiji savetovao bih potpun prelazak na presnu ishranu bez mesa,mlecnih proizvoda i kuvanja uopste...
giovanni007POZNAVALAC

avg 2014.

Frende nije bitno koji se alkohol kao otapalo koristi bitno je da je čist i ovisi koji ti možeš nabaviti. Možeš uzeti izopropilni alkohol jer ga lako nadješ u apotekama i ako ti kažu da je čist onda budi siguran da je čist a ne denaturirani. Kod mene je jako skup i dodje 130kn/18€ a ja sam ga uspio nabaviti za 7 preko veze.Računaj si 1kg-8l znači za 300g 2400ml iako nećeš pogriješiti ako staviš i 3l koje potrošiš u dva ispiranja. Ja sam posadio svoju travu od koje je bio postotak THC-a 17%.Nema tu frende high..nema puno priče i smijanja, samo te zalijepi za krevet i ne mrdaš.Sve čuješ i sve razumiješ i možeš umrijeti od smijeha al to niko neće skužiti.Toliko ti to opusti mišiće i živce da se ti ne možeš pomaknuti.Dobro moj slučaj je bio poseban..ja nisam neki okorjeli pušač.Ja volim kad me pukne u miru popušiti sam neku kvalitetnu pljugu pa mi nije ni trebalo puno a za prvi put sam uzeo preveliku dozu.Zato se preporučuje da se krene s malim dozama i kako tijelo postaje imuno sve više pojačavaš al da si konstantno pod jakim dejstvom.Da bi se postigao željeni rezultat treba u 90 dana potrošiti 60ml a ja sam sa 1ml bio 20 dana van sebe,sad shvaćaš kolike te doze moraju da budu. To se naravno podijeli na 3x dnevno i nemoj se uopće opterećivati koliko ima thc-a ili cbd-a sad je to naj manje važno.Bitno je da što prije počne uzimati i svaki dan da sve više pojačava i da ne odustaje, ako je ulje manje potentno samo pojačaš dozu i opet si na istom.

avg 2014.

Hvala puno svima. :) Vutru sam probao i mogu reci da nije onakva kako sam je opisao u prethodnim postovima vec nasuprot tome. Ima voznju u glavi odlicnu, jaka je nije slaba kao sto sam ja mislio i kako mi je drug ispricao, mislim da ce odlican proizvod ispasti ... Pisacu ovde kada budem uradio ulje, probni rad krecem sa 300g trave... Pozdrav ... ;)

avg 2014.

Samo jos da pitam u vezi trave ... Trava je po izgledu prerano skinuta (obrana) jer su hedovi prazni nisu puni kao sto trebaju biti pa me interesuje da li ce to uticati na kvalitet ulja ?

avg 2014.

Da to nije uopce dobro za kvalitetno ulje,imat ces malo CBDa a to je glavni sastojak ulja po meni.To ce te vise lomit nego lijecit.

avg 2014.

Ja mislim da je obrnuto, da je glavni sastojak ulja THC jer zapravo THC ubija celije raka a CBD sluzi za ublazavanje bolova i za kvalitetniji san ... :)

avg 2014.

Onda citaj gradivo nanovo,glavni sastojak je CBD je jer on sve ono anti,znaci antipsihotik,antibiotik...etc..A thc je naravno glavni psihoaktivni sastojak koji je takoder jaka medicina za sve i mentalne i fizicke bolesti ali CBD je taj koji skupa sa THCeom unistava rak.CBD je glavni razlog zasto dobijas glad,oni koji se rokaju sa kemo i nemogu jest CBD im omogucava da sto vise jedu.CBD u sustini zapravo produzuje rad THCea i uspavljuje konzumenta.A tu onda imas i CBC koji djeluje kao antifungicid,i mase drugi kanabinoda koji zapravo sviskupa su jedan lijek.Ti bez CBDea ces samo bit prebijen od tog ulja ko svinja,nije da to nije lijek,naravno da je to i dalje najbolji lijek ali ako nema poveca doza CBDEa neces nijedan rak izljecit. A i evo ti neki citata da ne mislis da ti toplu vodu prodajem jer i ja sam se u zivotu svakakog ulja najeo. The key to this process is the accumulation of ceramide in the system. This means taking therapeutic amounts of CBD and THC, steadily, over a period of time, keeping metabolic pressure on this cancer cell death pathway. How did this pathway come to be? Why is it that the body can take a simple plant enzyme and use it for profound healing in many different physiological systems? This endocannabinoid system exists in all animal life, just waiting for its matched exocannabinoid activator. This is interesting. Our own endocannabinoid system covers all cells and nerves; it is the messenger of information flowing between our immune system and the central nervous system (CNS). It is responsible for neuroprotection, and micro-manages the immune system. This is the primary control system that maintains homeostasis; our well being. Just out of curiosity, how does the work get done at the cellular level, and where does the body make the endocannabinoids? Here we see that endocannabinoids have their origin in nerve cells right at the synapse. When the body is compromised through illness or injury it calls insistently to the endocannabinoid system and directs the immune system to bring healing. If these homeostatic systems are weakened, it should be no surprise that exocannabinoids are therapeutic. It helps the body in the most natural way possible. - See more at: http://www.cureyourowncancer.org/how-cannabis-oil-works.html#sthash.Qu3x2lvo.dpuf Abstract Over the past years, several lines of evidence support an antitumourigenic effect of cannabinoids including Δ(9)-tetrahydrocannabinol (Δ(9)-THC), synthetic agonists, endocannabinoids and endocannabinoid transport or degradation inhibitors. Indeed, cannabinoids possess anti-proliferative and pro-apoptotic effects and they are known to interfere with tumour neovascularization, cancer cell migration, adhesion, invasion and metastasization. However, the clinical use of Δ(9)-THC and additional cannabinoid agonists is often limited by their unwanted psychoactive side effects, and for this reason interest in non-psychoactive cannabinoid compounds with structural affinity for Δ(9)-THC, such as cannabidiol (CBD), has substantially increased in recent years. The present review will focus on the efficacy of CBD in the modulation of different steps of tumourigenesis in several types of cancer and highlights the importance of exploring CBD/CBD analogues as alternative therapeutic agents. © 2012 The Authors. British Journal of Clinical Pharmacology © 2012 The British Pharmacological Society The oil also is extremely potent. Finley says her concoction is 72 percent tetrahydracannabinol, or THC, the psychoactive ingredient in marijuana that gets you stoned, and which in lab studies has shrunk tumors in rats; and 11 percent cannabidiol, or CBD, the cannabinoid in marijuana that studies suggest doesn't get you high but has anti-inflammatory and anti-anxiety properties. I evo ti 20 istrazivanja sprovedenih za THC i CBD pa citaj koliko te volja. Brain Cancer 1. A study published in the British Journal of Cancer, conducted by the Department of Biochemistry and Molecular Biology at Complutense University in Madrid, this study determined that Tetrahydrocannabinol (THC) and other cannabinoids inhibit tumour growth. They were responsible for the first clinical study aimed at assessing cannabinoid antitumoral action. Cannabinoid delivery was safe and was achieved with zero psychoactive effects. THC was found to decrease tumour cells in two out of the nine patients. 2. A study published in The Journal of Neuroscience examined the biochemical events in both acute neuronal damage and in slowly progressive, neurodegenerative diseases. They conducted a magnetic resonance imaging study that looked at THC (the main active compound in marijuana) and found that it reduced neuronal injury in rats. The results of this study provide evidence that the cannabinoid system can serve to protect the brain against neurodegeneration. 3. A study published in The Journal of Pharmacology And Experimental Therapeutics already acknowledged the fact that cannabinoids have been shown to possess antitumor properties. This study examined the effect of cannabidiol (CBD, non psychoactive cannabinoid compound) on human glioma cell lines. The addition of cannabidiol led to a dramatic drop in the viability of glioma cells. Glioma is the word used to describe brain tumour. The study concluded that cannabidiol was able to produce a significant antitumor activity. 4. A study published in the journal Molecular Cancer Therapeutics outlines how brain tumours are highly resistant to current anticancer treatments, which makes it crucial to find new therapeutic strategies aimed at improving the poor prognosis of patients suffering from this disease. This study also demonstrated the reversal of tumour activity in Glioblastoma multiforme. Breast Cancer 5. A study published in the US National Library of Medicine, conducted by the California Pacific Medical Centre determined that cannabidiol (CBD) inhibits human breast cancer cell proliferation and invasion. They also demonstrated that CBD significantly reduces tumour mass. 6. A study published in The Journal of Pharmacology and Experimental Therapeutics determined that THC as well as cannabidiol dramatically reduced breast cancer cell growth. They confirmed the potency and effectiveness of these compounds. 7. A study published in the Journal Molecular Cancer showed that THC reduced tumour growth and tumour numbers. They determined that cannabinoids inhibit cancer cell proliferation, induce cancer cell apoptosis and impair tumour angiogenesis (all good things). This study provides strong evidence for the use of cannabinoid based therapies for the management of breast cancer. 8. A study published in the Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America (PNAS) determined that cannabinoids inhibit human breast cancer cell proliferation. Lung Cancer 9. A study published in the journal Oncogene, by Harvard Medical Schools Experimental Medicine Department determined that THC inhibits epithelial growth factor induced lung cancer cell migration and more. They go on to state that THC should be explored as novel therapeutic molecules in controlling the growth and metastasis of certain lung cancers. 10. A study published by the US National Library of Medicine by the Institute of Toxicology and Pharmacology, from the Department of General Surgery in Germany determined that cannabinoids inhibit cancer cell invasion. Effects were confirmed in primary tumour cells from a lung cancer patient. Overall, data indicated that cannabinoids decrease cancer cell invasiveness. 11. A study published by the US National Library of Medicine, conducted by Harvard Medical School investigated the role of cannabinoid receptors in lung cancer cells. They determined its effectiveness and suggested that it should be used for treatment against lung cancer cells. Prostate Cancer 12. A study published in the US National Library of Medicine illustrates a decrease in prostatic cancer cells by acting through cannabinoid receptors. 13. A study published in the US National Library of Medicine outlined multiple studies proving the effectiveness of cannabis on prostate cancer. 14. Another study published by the US National Library of Medicine determined that clinical testing of CBD against prostate carcinoma is a must. That cannabinoid receptor activation induces prostate carcinoma cell apoptosis. They determined that cannabidiol significantly inhibited cell viability. Blood Cancer 15. A study published in the journal Molecular Pharmacology recently showed that cannabinoids induce growth inhibition and apoptosis in matle cell lymphoma. The study was supported by grants from the Swedish Cancer Society, The Swedish Research Council and the Cancer Society in Stockholm. 16. A study published in the International Journal of Cancer also determined and illustrated that cannabinoids exert antiproliferative and proapoptotic effects in various types of cancer and in mantle cell lymphoma. 17. A study published in the US National Library of Medicine conducted by the Department of Pharmacology and Toxicology by Virginia Commonwealth University determined that cannabinoids induce apoptosis in leukemia cells. Oral Cancer 18. A study published by the US National Library of Medicine results show cannabinoids are potent inhibitors of cellular respiration and are toxic to highly malignant oral Tumours. Liver Cancer 19. A study published by the US National Library of Medicine determined that that THC reduces the viability of human HCC cell lines (Human hepatocellular liver carcinoma cell line) and reduced the growth. Pancreatic Cancer 20. A study published in The American Journal of Cancer determined that cannabinoid receptors are expressed in human pancreatic tumor cell lines and tumour biopsies at much higher levels than in normal pancreatic tissue. Results showed that cannabinoid administration induced apoptosis. They also reduced the growth of tumour cells, and inhibited the spreading of pancreatic tumour cells. Sources: All sources highlighted throughout article. Click on the highlighted parts of the article to view

avg 2014.

Kakva je situacija? Jesi li uspio napravit ulje?

avg 2014.

Nisam jos uvek, majka je jos uvek na hemoterapijama, ima jos dve terapije i onda cu napraviti.

sep 2014.

Uz duzno postovanje drage moje kolege...ja sam totalni pocetnik za pravljenje ulja pa bih vas zamolio da mi objesnite koji su to "vrhovi"biljke koji se koriste za pravljenje ulja...da li je to sam cvijet ili samo listovi...zahvalan na odgovoru
Z&NZMAJ

sep 2014.

Dovoljno bi ti bilo samo pogledati kako izgleda biljka zrela za berbu (dnevnici uzgoja, posebno oni zavraeni, galerije fotografija...), pa e ti biti jasnije ato su to "vrhovi".

sep 2014.

Kao sto napisah ja sam pocetnik i moje znanje je vrlo malo, pa mogao si da mi odgovoris na pravi nacin...to je cilj ovog foruma .da se pomogne na pravi nacin novim clanovima..a ne sad , kao ti si profesionalac pa ti je tesko odgovoriti.....hvala na "pomoci"
TarzanZMAJ

sep 2014.

SVJEZI VRH SUHI VRHOVI
Z&NZMAJ

sep 2014.

Gdje piae da sam ja profesionalac? Ti kao po etnik ea mene u iti ato je cilj ovog foruma? Kakvu bi ti pomo? Lijepo sam ti napisao gdje ea nai sve, ali baa sve informacije. Joa sam ti trebao nacrtati? Svaata vi "po etnici" sebi umialjate... Vidi ovako... klikni na "pogledaj novi sadr~aj" , odmah ispod "pretraga" u gornjem desnom kutu. U ovo vrijeme dozrijevaju polako biljke u vanjskom uzgoju, pa e svakako jedan od novijih postova biti ili u dnevnicima ili u galeriji. Otvoria u nekoliko tabova postove koji ti djeluju zanimljivi i pogledaa si slikice. Hoea da ti napravim foto tutorijal kako ea to napraviti, ili ea biti u stanju sam? A evo, Tarzan je bio toliko uljudan da ti nacrta, iako to uope nije morao napraviti, poato ovo nije tema za to. Lijen inama se mora sve servirati na pladnju, jelda Tarzo ;)
t@maraZMAJ

sep 2014.

Ma ja ne vjerujem...odgovoria ovjeku na pitanje da jasnije nemo~e biti a on te joa i napadne.Kud e ovaj svijet...

sep 2014.

Mo~da nije lijenost nego je htio br~im putom stii do cilja
Aleksa75ISTRAŽIVAČ

sep 2014.

Pozdrav svima, jedno pitanje da nadove~em na ovu vaau pri u ako mo~e, da li to zna i da koli ina ulja zavisi od koli ine THC-a u travi? I ja bi da napravim ulje ali poato nemam vremena da gajim svoju biljku moram je nabaviti ali kako u tom slu aju ne biti prevaren :-)
Z&NZMAJ

sep 2014.

Ovisi o tome koliko je trava "masna", da se tako izrazim. Ja sam u prosjeku imao 12ml na 100g suhe vutre. Vlastiti uzgoj naravno. Ako si gledao dokumentarac "Run from the cure" Ricka Simpsona, on ka~e da obino napravi 60-tak ml od pola kile, ako me sjeanje dobro slu~i.

sep 2014.

Hvala Tarzanu na na njegovom trudu da mi odgovori i mislim da ovako trebaju clanovi koji su vec sa duzim iskustvom da pomognu novim clanovima..a ti ako ti smeta za odgovoriti, pa ne moras , niko te ne primorava..zar ne? :kiss:

sep 2014.

:ohno: e hebiga sad bas njega primorava jer je Moderator i to mu je duznost da pomogne i odrzava temu sto preglednijom i bez previse pitanja poput tvojih al eto sta je tu je sad nadam se da si nesto naucio i :signs046:
Z&NZMAJ

sep 2014.

Ne znam ko je tu lud!? Kako mo~ea rei da ti nisam pomogao, kad sam te lijepo uputio gdje da pogledaa? Nit sam ti psovo, nit sam ti na bilo koji na in naudio, a ti ovako... zaspamali smo temu bespotrebno, al ajd, nije baa neato bitna, poato je originalni autor dobio sve info koje je trebao, meutim ne mo~emo ii u off topic kako se kome svidi. https://vutra.org/topic/10131-pravilnik/ Aj ti baci pogled malo na ovo. Nisi na nekom tamo lijevom forumu poput net-a ili forum.hr Ovdje se pazi na preglednost, mada je sve te~e. Kad sam po eo ureivati tu, bilo nas je 4x manje... A ovaj Neuroboy me baa naao provocirati di god stigne. Neuro, nemoj molim te! Ne prilii ovjeku tvojih godina, a ja sam ipak mlai, i to dosta, pa se kontroliram koliko mogu. Ma ja u ovo zaklju ati, a autor ako treba joa ovu temu, neka mi se obrati na privatne poruke, pa u ponovo otvoriti.

🔒 Ova tema je zaključana