VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaAlergija
LEGACY

Alergija

42 odgovora3,276 pregleda

nov 2018.

Prelistala sam dosta tema ali nisam pronasla nista sto me interesuje vezano za pojavu alergijskih reakcija na vu. Duvam aktivno (svakodevno) oko tri godine, ali u poslednjih recimo 6 meseci ili vise kako otvorim paket tako kinem, nos krene da curi a oci svrbe. Svih tih meseci sam na istom, skanku. Kad zavrsim ksnu oci jos vise svrbe, nepodnosljivo, sigurno je vezano za to. E sad zanima me da li neko prolazi ovakvo iskustvo? Razmisljam u poslednje vreme da li bi ignorisanje alergije i nastavak konzumacije necega na sta ispadam alergicna moglo da nasteti organizmu, da se ta alergija zakomplikuje ili nesto? Hvala unapred na nekom odgovoru ili podeljenom iskustvu.
DvolicniLEGENDA

nov 2018.

Ti ako ne sadia svoje onda ne puaia skank.

nov 2018.

Znala sam da ce se pokrenuti tematika oko toga sta je skank haha. Vise bih volela neki generalni komentar na alergiju na biljku i skoncentrisanje na celokupan tekst, vise bi mi imalo smisla.
DvolicniLEGENDA

nov 2018.

Probaj disat na usta kad otvaraa ket, pa nam javi reakciju.

nov 2018.

Slikaj da vidimo ata puaia :) Mogue da je plesniv taj "skank" a i ljudi su alergi ni na sve i svaata pa je mogue i na kanabis. Evo tekst na leafly-ju pa pro itaj :) https://www.leafly.com/news/health/a-guide-to-cannabis-allergies-and-symptoms

nov 2018.

Kapiram ja da je moguce da je ovo neko sranje, da mi to nije palo na pamet ne bih ni pominjala, samo opusteno. Hvala irieman iscitacu sad :) evo saljem fotku245795

nov 2018.

Malo je nezgodno videti to ako fotka nije oatra i u makro modu,a i ja sam entuzijasta izgleda :) Sve u svemu, mogue je vrlo da ima plesni u kupovnom kanabisu ... pogotovu ako se po etak tvojih reakcija poklapa vremenski sa puaenjem jedne te iste sorte. Promeni dilera, ili uzgoji sama neato pa nam javi ata se deaava i ima li poboljaanja. Ako imaa nekog iskusnijeg pored sebe daj mu da proveri to, plesan se vidi, a plesniva vutra pogotovu miriae druga ije (da ne ka~em smrdi).

nov 2018.

Cuje se na vlagu, na stare podrume, i na "odstojalo", vrlo neugodno.. Uzmi mini mikroskop i provjeri ti dobro taj hedic da nije sa cim prskan, imas tonu primjeraka na googlu kada ukucas brixed weed microscope, a mozda te zahvatila tura "skanka" iz outa koja je prskana bila sa necim zbog prevencije pa si mozda na to alergicna.. ko ce ga znati.. Meni se desavalo vise puta npr u holandiji kada uzmem gandze na ulici, otvorim ket, pomirisem i pocnem kihati, istu odnesem sutradan u muzej kanabisa, tamo provjeravaju primjerke kanabisa dal ima pesticida i tkd u laboru.. i naravno da je positive bilo.. pk13/14 spricanu vutru dobio, a na oko hed pun kristala, ko da si ga sa marsa dobio, prva liga.. no oko zna varati, tako da uvijek imaj mikroskop pri ruci, kosta bagatela..
BadiZMAJ

nov 2018.

meni se ovo kihanje deaava svako malo, im pomiriaim bud kak spada...mislim da ne mora biti da je vutra apricana...ja to povezujem sa alergijom na peludi raznih biljaka (trava, drvea ili korova), a i kanabis je jedna od njih... im ti pomiriaia, automatski udahnea i pelud...te ako je ne iji organizam ina e osjetljiv i alergi an na peludi onda je normalno da reagira i na kanabis...moja pretpostavka iz vlastitog iskustva sa alergijama na pelud korova, masla ka, breze itd. da ne nabrajam dalje jer ima puno toga;)
BadiZMAJ

nov 2018.

to ti je najvjerojatnije alergijska reakcija na pelud...jesi li ina e alergi na na neke biljke? ti sama znaa koliko ti smeta, jer ako je to tako intenzivno ja bi osobno poaizio...mene isto zna zasmetat ali ne toliko...kihnem par puta i to je sve

nov 2018.

Meni se kihanje desava samo kad zarinem nos u staklenku Blue Dream, tad kihnem desetak puta, no kad zapalim sve se smiri samo high podivlja:cool: To mi se desi samo sa njim

nov 2018.

Ja imam reakcije na pelud u smislu, da mi curi nos, ili krenu suze na oci, nekad i kihnem... :confused: Ali uglavnom je to u proljece i ranu jesen. Od trave mi se nije nikad desilo. To znam, zato ato ja uvijek volim zabost' surlu u hedovinu prije svakog motanja. Kako god, nismo svi isti i svaciji organizam reaguje drugacije na istu stvar. Ja mislim da je najpametnije otici doktoru i uraditi "alergo test" i tada si nacisto. :)
BadiZMAJ

nov 2018.

sale82ful sli na situacija je i kod mene samo je meni na proljee kaos, u jesen nemam baa nekih smetnji...o i me ne mu e toliko, ali zato me nos ubije...nikako prestat kihat, kao da si tua upalio takoer, obavezno moram pomiriaat sve...to mi je opsesija:Diako znam da u kihnut hahah baa to:thumb: svi smo druga iji i druga ije reagiramo tako je, otii na testiranje da te ispikaju i sve znaa:thumb:
MeskalitoLEGENDA

nov 2018.

Polen nase travke je tesko naci , tako da to nije sigurno . Najverovatnije nesto nije u redu sa tim tkz.skunkom , sto ces najlakse proveriti ako probas nesto provereno drugo .Tokodje mozda da isprobas neki vaporazer , moguce da ce biti bolje . Ja licno znam neke ljude kojima je travka pomogla oko alergija ...

nov 2018.

Iskustva ne fali, obzirom da unazad tri godine svaki dan varis. Moc zapazanja ti je na zavidnom nivou, vjeruj da bi mnogi te simptome, koji te muce unazad pola godine, prije povezali sa nekom teorijom zavjere nego li sa "paketom" Da nije sledeceg citata skank bi bio krivac za sve. Kao sto smo vec milion puta ponovili, a mora se opet, trava pojacava, izostrava i istancava sva cula, pa tako i svrabez ociju. Ovo sto si navela nedvosmisleno govori da tebe oci svrbe (peckaju) i bez tog skanka, ali je svrabez tolerantan, dok ne zapalis, jer tada postaje nepodnosljiv i po svemu sudeci nije sigurno da je vezano za to. Zaista nema smisla da konzumiras nesto na sta si dokazano alergicna, ali, ti ustvari nemas pojma na sta si zapravo alergicna. Kanabis ti moze pojacati alergijsku reakciju, bez obzira sto nisi alergicna na kanabis. Isto tako, moze da pojaca paranoju kod paranoidnih osoba, ljubav kod zaljubljenih, inspiraciju kod talentovanih.., da ne nabrajam dalje, a i da budem kratak - idi doktoru i uradi alergo test!
POsramAMBASADOR

okt 2023.

Ovih dana sam poceo ozbiljnije da kijam, po alergijskom kalendaru se pokazuje da u ovom dobu nema nekog intenzivnog cvetanja kao po sred leta i krajem leta. Zapitao sam se da li je ikako moguce da postoji osetljivost na terpene tokom uzgoja, jer boravim veci deo dana u prostoriji gde je sator, a devojka je u ozbiljnom cvatu i filter se ozbiljno bori sa njom :)
PsiloCannPOZNAVALAC

okt 2023.

da se kladimo da imaa ambrosiju negdi u kanalu preko puta, mo~da i ~bun ko afri ki voden konj....
RAOZA.ZMAJ

okt 2023.

@kaaiaar Ne mora biti preko puta dovoljno da je 100km udaljena :D
POsramAMBASADOR

okt 2023.

A jes sad pa da je 100km kao da ide direkt sve u moju glavu xD Ima tamo gde je zemlja prekopana dosta, tu gde su nedavno pravili put gde ima njiva neka i tako hehe. To je oko mesta a unutar mesta nema nista sve beton sam486362
PsiloCannPOZNAVALAC

okt 2023.

tebi ako ambrosija, sad dok leti pelud koji ti smeta, udje na luftanju stana, boxa, na budove u svatu, koji su sticky, imaa to na budovima i plakaea od njih svaki put kad zapalia ko pepeljuga...malo pripazi sad na sve...

okt 2023.

Ljudi su alergicni na trave, marihuana je trava, nema tu nikakve velike mudrosti.
POsramAMBASADOR

okt 2023.

Realno je tako :)Ali ako ~enka nema polena ? Terpeni su recimo agresivni prema ko~i u sluzoko~i u visokim koncentracijama ako se ne varam :)

Odgovaranje na teme dolazi uskoro.