LEGACY
Ulje od sve~e trave
52 odgovora3,828 pregleda
Jolly Joker
ZMAJ41.903 REP
Jolly JokerZMAJ
sep 2023.
sep 2023.#1
Pozdrav ekipa! :respect:
Ne mogu da nađem nigde kod nas opisanu ovu metodu a radiću je ovih dana pa htedoh da zabeležim i podelim sa vama.
Dakle, kao što i naslov govori, u pitanju je ulje napravljeno od sveže trave. Bukvalno iz zemlje u šerpu, eventualno uz pranje. Ja sam koristio maslinovo ulje, jer ovo ulje koristim većinom za decu. Ako sam dobro razumeo, sa maslinovim uljem bi trebalo imati jače delovanje na ceo organizam, bez da izaziva jak high. Sledeće koje pravim je sa kokosovim uljem i trebalo bi biti super za rekreativce i one koji ciljaju lečenje jetre.
Potreban pribor i materijal:
[*]Cvetovi i listovi trave, sveže ubrani. Ideja je da se pokušava očuvati što više svega jer puno toga ispari sušenjem. Navodno 30% terpena odu nakon nedelju dana sušenja, na primer.
[*]Maslinovo ili kokosovo ulje.
[*]Ekspres lonac. U zavisnosti od pritiska koji koristite, vreme kuvanja će vam biti duže ili kraće. Moj lonac ide do 1 bar, te temperatura bude oko 120ºC i kuvam samo pola sata.
[*]Blender.
Izrada:
U blender staviti travu, ulje i vodu. Ja stavljam na svaki gram trave 5ml ulja ali može i manje i više, samo će doziranje biti drugačije. Ne bih išao na manje od 2ml ulja po gramu trave, baš zbog doziranja. Vode stavite koliko hoćete, bitno je da je ima dovoljno da ne ispari sva tokom kuvanja a voda koja ostane se odvaja na kraju svakako. Izblendati sve dobro, sipati u ekspres lonac i staviti da se kuva. Kada se dostigne željeni pritisak, smanjiti vatru na minimum i kuvati pola sata.
Nakon toga ide jedini deo ovog procesa koji bih voleo više pojednostaviti a to je odvajanje ulja od ostatka. :D Ako neko ima bolju ideju, molim vas da podelite. Ja procedim sve kroz sito za čaj, vratim biljni materijal u šerpu, dodam još vode i prokuvam kratko da izađe ostatak ulja te procedim opet. Biljni materijal iskoristim u kuvanju tako da šta je ostalo u njemu, dođe u mene. :D Ulje odvojim od vode u nekoj uskoj flaši, uz pomoć pipete. Oko 95% prvobitnog ulja sam izvukao što je meni sasvim ok. Svakako sve iskoristim.
Doziranje:
Ovo je glavni razlog zašto mi se sviđa toliko ovo ulje. Količina meni potrebna za lep high je oko pola ml, 12 kapi u mom slučaju. I to ovog napravljenog sa maslinovim uljem. Što ispadne da od grama sveže trave (cveta i lista) dobijem 9 doza. Ulje držim u tamnoj bočici sa onim čepom sa kapaljkom jer bukvalno na kap doziram. Efekat traje nekih 4-6 sati.
Evo sinu zub raste pa se muči sa tim te ima laganu groznicu. 3 kapi sam mu dao i spava mirno već 2 sata, dok se prethodno vrteo u krevetu i buncao.
Jedan prijatelj koji puši svakodnevno ali ni blizu količine kao ja je rekao da mu je 12 kapi bilo previše i nije mogao iz kreveta ustati satima.
Prijateljica jedna je takođe probala ali samo 3 kapi, i kaže da je imala prelep dan ali je mogla biti sasvim funkcionalna. Oduševljena je. A i ja! :D 3 kapi... Znači od grama sveže trave 36 takvih doza... Pa to ispadne 100 takvih doza na gram suve trave, manje-više. Nema smisla da to išta radi... :D
Okačim slike kad budem radio ovih dana, iako se nadam da sam uspeo opisati sve dovoljno dobro. U suštini je jako jednostavan proces, ne bih ga ja inače ni radio. :D
Ne znam da li je bolje ovo ubaciti u postojeću temu o ulju ili ostaviti zasebno. Ako treba, pomerajte gde je bolje. :thumb:
Živi bili! :rasta:
beštija
ZMAJ165.629 REP
beštijaZMAJ
sep 2023.
sep 2023.#2
Odlicna stvar, umjesto obicnog kokosovog ulja uzmi si ovo https://www.sunday.de/mct-oel-bio-c8-c10.html
I dodaj jednu jusnu zlicu ovoga https://www.nutrio-shop.com/Fettsaeuren/Now-Foods-Sunflower-Lecithin-473ml::2235:29.html?pk_campaign=google_shopping&gclid=CjwKCAjwjYKjBhB5EiwAiFdSfh1_YpnGZ9098uX76onw8BSE8Z46o8cSocfhPNJi4RwefyMHUimkKxoC38gQAvD_BwE
Imat ces jos bolji ucinak. Ja svojim klincima otopim cbd pastu unutra i dodam pola ml do ml rso na jedan deci. Sa kapaljkom svaku vecer prije spavanja 5-6kapi i to je to.
Jolly Joker
ZMAJ41.903 REP
Jolly JokerZMAJ
sep 2023.
sep 2023.#3
To, to, biomix! :thumb:
Preko toga sam i doaao do ovog recepta. Ali ne seam se da sam video za to ulje koje spominjea. Zbog
ega je bolje?
Klincima dajea to redovno ili po potrebi?
beštija
ZMAJ165.629 REP
beštijaZMAJ
sep 2023.
sep 2023.#4
Bolja je iskoristivost svega, na ovaj nacin vezes maksimum dostupnog cbd/thc.
Evo imas ovdje objasnjeno
j1GmF88PxcI
Dajem redovno svaki dan prije spavanja par kapi. Zena je tester posto ona to jako slabo konzumira pa nema tolerancije. Mala je imala kronicnu upalu krajnika posljedicno tome i upalu uha. Sve sto je probala i nista nije pomoglo i zakazana je op za 4/2024. Evo da kucnem nakon par mjeseci koristenja vise se nije vracalo nista od navedenog. Pratim dalje i nadam se da operacija nece ni trebati.
Jolly Joker
ZMAJ41.903 REP
Jolly JokerZMAJ
sep 2023.
sep 2023.#5
Jbg, niie baa uaao u detalje oko ulja, viae za lecitin. Ali kontam.
Drago mi je
uti za erku! :thumb: I mojoj je za isto pomoglo. Ali mogao bih ubaciti i redovno, zaato da ne. Jedino ato sam video da je bolje davati na svakih 4-5 sati ali ta dnevna podeljena na manje doze, da je konstantno efekat tu. Tako sam joj davao 2 dana kad je baa bila loae i oporavila se brzo. Zbog
ega idea na samo nonu dozu?
Eh, da, zaato idea sa kokosovim ako je za decu? Navodno se jako puno metabolizuje sa njim te je manja medicinska iskoristivost sem ako se jetra cilja.
beštija
ZMAJ165.629 REP
beštijaZMAJ
sep 2023.
sep 2023.#6
Mi na poslu oni u vrticu tako da prije ni ne moze.
Ova kombinacija mct i lecetin poboljsava razgradnju spojeva da tijelo lakse apsorbira cbd i uz visoku bioraspolozivost.
Recimo sva kupovna koja sam kupovao i njima je mct nosac cbd-a.
https://www.cbd-vital.de/cbd-naturextrakt-premium-oel-10 i u njega sam ubacivao rso :)
0 REP0%
→ Istraživač
sep 2023.
sep 2023.#7
Jolly, ovo je odlicno!
Da li i ovo ulje ulazi u domen lijecenja karcinoma (nije jetra). ?
I ne mogu vizualizirati ovu ekstrakciju ulja nikako u glavi... mozes mi pojasniti molim te? :plac:
Gazat
AMBASADOR1.533 REP1%
→ Legenda
GazatAMBASADOR
sep 2023.
sep 2023.#8
pipetom povuce vodu s dna staklenke. i ostane mu samo ulje koje se odvoji od vode na vrhu.
ako je posuda sa sirokim otvorom mozes stavit i u frizider pa se ulje stisne i dovoljno je kruto da ga odvojis.
Jolly Joker
ZMAJ41.903 REP
Jolly JokerZMAJ
sep 2023.
sep 2023.#9
Navodno bi trebalo biti lekovitije od RSO ili CCO, ali nemam li
nog iskustva.
A ekstrakcija je kao ato je gazat opisao sa tim da ne izvla
im vodu ve ulje sa vrha. Nekako mi to lakae doe. :D
U pivskoj flaai super funkcioniae. Dodajem vrelu vodu kad padne nivo tako da ulje skupljam u samom grlu flaae.
0 REP0%
→ Istraživač
PsiloCann
POZNAVALAC1.410 REP90%
→ Ambasador
PsiloCannPOZNAVALAC
sep 2023.
sep 2023.#11
poz svima, evo da ja ukratko objasnim kako sam koristio max materije biljne svje~e:
loaa godina, oluje, loma puno u outdooru, pa sam ato je dozrelo pravo ostavio sebi a pucanja i sli
no, sitne hedove, liae, sve sam zakuho u maslac, isto je postupak i sa svinjskom masti domaom. npr. moja majka pokojna je leukocite dizala svinjskom masti i slaninom od crnih svinja, inae nebi mogla na posljednje terapije kemije.
pripremite kazan, ako treba i 2, plamenici plin da se mo~e na lagano kuhat, nakrkate ih vodom, a svu materiju trave u gaze, nogavice mre~aste od stare trenirke iznutra...na dno kazana sam ja stavio kamen prirodni, pa gazu s travom na to, pa na gazu opet kamen da ne ispliva...potpalite plamenike i kree grijanje, u meuvremenu sam u svaki kazan stavio oko 10ak maslaca, koji kad se rastope na kuhanju ostaju na povraini.
Kuhanje je kod mene trajalo nekoliko sati kad zavri na najlakae, temperatura otopi masnoe u vodi u gazama i one putuju prirodno prema gore, poato je na povraini masnoa svinjska ili maslac, sve se kanabinoidne masnoe zaljepe za njih i
ekaju vas dok ne zavraite....
kad se sve zavrai i ohladi, imate stvrdnjen mjesec masti ili maslaca u kazanu, sad to pro
istite i prekuhate ako treba lagano, mo~ete gaze prokuhati joa jednom s novom turom masnoe, ja sam ih drvenom kuhaom drucao malo dok je voda vrela.....ugl kad sve zavraite, spajate sve masnoe koje imate u jednu, ako stavite 10 kg masla neete 10 kg dobiti nazad, manje, jer neato masla ispari.
kad sve spojite, npr imate 4 kg zelenog masla ili zelene masti, to sad probate da znate snagu...ja sam morao dodavati nekoliko kila masla da iskalibriram da je jedan gram masla dovoljno da se maznea pristojno a ne da padnea u nesvjest. isti je postupak s masti svinjskom a mislim da je bolja od bilo
ega za karcinome, i lakae je nekako domae masti gram pojest sam nego gram masla s bilo
ime, maslo moraa pravit kolae, a mast svinjska je odma dvostruki bonus. takoer maslac nije zdrav za bolesne baa, jer teako da ete nabaviti toliko domaeg maslaca, neko mo~da mo~e, no napominjem mast svinjka od c svinja je udo za ljudski organizam, i slanine sapunjare.
bitno je da se kod mjeaanja i zavranog formiranja mase sve dobro ugrije, ne prekuha, i izmjeaa, pa na hlaenju kad po
ne poprimat krutinu opet izmjeaate, da sve dobro ujedini sva ta masnoa koju spajate pa kad uzimate kasnije da je sve jednake snage, kalibracije.
Jolly Joker
ZMAJ41.903 REP
Jolly JokerZMAJ
sep 2023.
sep 2023.#12
`to viae
itam, to viae informacija nalazim da stvarno zavisi ata ciljaa.
Kokosovo ulje za jetru i rekreaciju ili meaanje sa drugim uljima, ko~u takoe. Maslac za debelo crevo...
Kad pogledaa koliko raznih ulja i masti ima, izbor je ogroman.
Čupčupava
ZMAJ68.426 REP
ČupčupavaZMAJ
sep 2023.
sep 2023.#13
Jako je zanimljivo to sa sve~im cvetom, probau.. Mi kuvamo naj
eae ulje od kifa, kako cvetovi prolaze kroz trimer u 3 vree se odvaja krupniji deo, sitniji i kif iliti najsitniji, e od tog najsitnijeg, tipa shit, kuvamo sa "jestivim" alkoholom kao otapalom, dobije se duplo viae paste nego kad kuvamo od cveta, a duplo manje otapala je potrebno, a i procenti u pasti su vei.. Smola od kifa..
Jolly Joker
ZMAJ41.903 REP
Jolly JokerZMAJ
sep 2023.
sep 2023.#14
Ti bar imaa materijala za probati. :D A smola od kifa super zvu
i! :thumb: Iako, ato ne koristite kif kao takav? Sve ide u ulje/smolu?
Čupčupava
ZMAJ68.426 REP
Jolly Joker
ZMAJ41.903 REP
Jolly JokerZMAJ
sep 2023.
sep 2023.#16
Pozz ekipa! :wave:
Ju
e pravio pa uslikao kona
no, da dodam i koju sliku procesa.
Izgleda sam svo kokosovo ulje pokupovao na ostrvu za kola
e poato ga nema viae u radnjama. :D Tako da sam opet maslinovo ulje koristio. Takoe sam iaao na odnos 10:1 umesto 5:1 poato ni trave baa nemam a svakako e i ovo biti dovoljno jako na kapaljku da se dozira.
4g popkorna i liaa, 40ml ulja, vode malo,
isto da se lakae blenda.
484479
484478
Ostatak po
istio iz blendera vrelom vodom i stavio na kuvanje pola sata u ekspres loncu.
484477
Zatim ovaj deo koji je malo naporan. Ovaj put sam koristio veu flaau i apricu koja je super za pokupiti ulje. Ceenje sa cediljkom za
aj, plus filter za kafu.
484476
484475
Zadnje ulje pokupim sa vodom i u aprici odvadim vodu koja ostane na dnu.
484474
I to je to. Ovaj put sam izvukao 36ml, ili 90%. Pripisujem to manjku THC-a u organizmu i kratkim ~ivcima. :D
484473
Nisam probavao joa poato imam i dalje od proale ture a mo~da zavrai i kao melem. Za sad stoji pa u videti za dalje.
:vutra:
0 REP0%
→ Istraživač
sep 2023.
sep 2023.#17
Druze Jolly, ovo je par ekselans!
Znaci ipak 10ml na gramic... Da li mozes rijecima nekako opisati konzistentnost/volumen ulja? Interesuje me bas... jel makar izadje kao puding takorec'?
I drugo pitanje molim te... sto se tice pretis lonca, znaci pola sata nakon sto pusti prvu paru jel tako?
Jolly Joker
ZMAJ41.903 REP
Jolly JokerZMAJ
sep 2023.
sep 2023.#18
Iaao sam na 10:1 jer mi se
inilo previae cimanja za 20ml. :D U suatini doe na isto, samo je duplo slabije. Mo~ea i na 2:1 ako hoea, svejedno je. Samo je doziranje posle druga
ije.
Ulje ostane kao ulje, ne promeni se zna
ajno konsistencija. Ipak je puno ulja naspram trave.
A za vreme kuvanja - zavisi od temperature. Moj lonac dosti~e 120pC pa je zato pola sata. Gledaa da se desi dekarb.
0 REP0%
→ Istraživač
sep 2023.
sep 2023.#19
Hvala! Nista, moram traziti Manual za ovaj Delimano prokleti, da vidimo sa cime raspolazemo :)
Jolly Joker
ZMAJ41.903 REP
Jolly JokerZMAJ
sep 2023.
sep 2023.#20
Da, da, i ja sam po netu tra~io za moj da bih znao ata i kako. :D
Čupčupava
ZMAJ68.426 REP
najkejamajke
ENTUZIJASTA221 REP5%
→ Poznavalac
najkejamajkeENTUZIJASTA
9. jul 2025.
9. jul 2025.#22
}elim ovo da probam ali mi jedna stvar nije jasna - decarb.
Radi li se decarb ikako sa ovom metodom?
Jolly Joker
ZMAJ41.903 REP
najkejamajke
ENTUZIJASTA221 REP5%
→ Poznavalac
najkejamajkeENTUZIJASTA
30. avg 2025.
30. avg 2025.#24
Ekstra je metoda. Kuvam drugu turu sa maslinovim uljem, prva je bila sa kokosovim mct. Nema ata prava stvar, za kola
e pogotovo. Hvala najlepae za ideju.
3 REP6%
→ Istraživač
9. okt 2025.
9. okt 2025.#25
Dali se mo~e cbd ulje tako proizvest,od industrijske da bude malo jace od ulja na tr~iatu,recimo od jedan posto thc ili viae
Jolly Joker
ZMAJ41.903 REP
Jolly JokerZMAJ
9. okt 2025.
9. okt 2025.#26
Pre bih iaao na RSO jer se time koncentracija kanabinoida povecava.
@up
upava koliko je jaka ona pasta od CBD strejnova? Mo~da imaa najviae iskustva sa tim.
Odgovaranje na teme dolazi uskoro.
sep 2023.
1 / 27
sep 2023.
15. okt 2025.