LEGACY
Konopljino ulje i prištići (akne)
44 odgovora14,175 pregleda
23 REP46%
→ Istraživač
apr 2014.
apr 2014.#1
Ispri
avam se ako tema ve postoji ili ako sam trebao negdje drugdje postaviti pitanje.
Uglavnom imam velikih problema s priatiima i o~iljcima od istih. Probao sam sve mogue kreme i proizvode od farmaceutskih tvrtki, i nijedna krema mi nije pomogla kak spada, sve je to bilo neato kratkoro
no i kad bi prestao s kremom, akne bi se vratile. Moje pitanje je da li konopljino ulje mo~e zalije
iti odnosno ukloniti te priatie i da li mo~e sanirati rane od o~iljka.
Unaprijed hvala ;), i joa jednom se ispri
avam ato sam otvorio novu temu.
opa cupa
ZMAJ140.425 REP
opa cupaZMAJ
apr 2014.
apr 2014.#2
Evo ja cu ti odgovoriti iz prve ruke.Moja kcer koristi kremu od ulja vec jedno vrijeme i mogu ti reci da definitivno pomaze.
23 REP46%
→ Istraživač
opa cupa
ZMAJ140.425 REP
opa cupaZMAJ
apr 2014.
apr 2014.#4
prvo je nestalo crvenilo(upala) i jednostavno su se povukle,osusile i to sve u nepunih 3 tjedna.
Ulje je od z7
Ali i prehranu je promjenila izbacila cokoladu i masu stvari..ustvari ja sam joj zavrnio slavinu haha
mario339
ZMAJ48.848 REP
mario339ZMAJ
apr 2014.
apr 2014.#5
netrebas se ispricavati ali ni tako lako otvarati teme mogao si to pitati u bilo kojoj temi o ulju al vec kad si je otvorio neka bude posebno za pristice ;) kao sto ti je opa napisao ulje je jako dobro za pristice ja ga isto koristim kad zatreba sa odlicnim rezultatima isto tako je odlican za herpes kad tek osjetis da pocinje zatezati namazes i neuspijeva se razviti...iz dosadasnjeg iskustva sam primijetio da z7 ulje ima bolji ucinak od 8 ball kusha ali i kush mi je pomagao dovoljno tako da ako imas ulja slobodno probaj napravi kremu sa kokosovim uljem u omjeru 1ml ulja 100ml kokosovog za kuhanje ja preferiram kokosovo sa mirisom jer tako ublazi miris ulja
problem ce ti prestavljati stari oziljci oni nece otici al ces sprijeciti pojavu novih...sretno i javi rezultate
metalmaniac
ZMAJ28.110 REP
metalmaniacZMAJ
apr 2014.
apr 2014.#6
izbaciti iz prehrane bijeli aeer, kola
e, slatkiae, sokove i sli
no (med i voni aeeri su dobri), izbaciti margarin (veliko zlo), izbaciti ato viae zasienih masnih kiselina, jesti ato viae jaja(suprotno vjerovanjima, ~umanjak nije loai kolesterol nego je pun omega 3 i 6) i ribe, izbjegavati konzerve i gotovu hranu koliko je mogue i priatii e se smanjiti i povui. u kombinaciji s kremom od ulja nestati e potpuno nakon tjedan dana.
edit: ne zaboravite jesti ato je viae mogue voa i povra!
isto tako je dobro ispirati lice
ajem od liaa. osuaite liae koje vam ostane od growa i prelijte ga vrelom vodom, pustite da odstoji 15-20 minuta da se ohladi i time se umijte. poma~e i protiv peruti, samo procjedite "
aj" i isperite vlasiate nakon pranja kose.
mario339
ZMAJ48.848 REP
mario339ZMAJ
apr 2014.
apr 2014.#8
gdje si ovu informaciju nasao ja upravo imam ogromnih problema sa peruti i spreman sam testirat samo ja bi sa svjezim listovima mislim da nista nemjenja...ima li nekakva doza ili ide onako od oka?
Gagiba
AMBASADOR2.454 REP27%
→ Legenda
GagibaAMBASADOR
apr 2014.
apr 2014.#9
Samo izbegavaj aeere i masti i bie rezultata dok ne stigne ulje.
metalmaniac
ZMAJ28.110 REP
metalmaniacZMAJ
apr 2014.
apr 2014.#10
mario, isprobao sam na sebi jer i ja inače imam "mećavu" na glavi. ja sam stavljao od oka, šaku listova na 3 litre vode.
možda negdje i ima članaka o tome, ja sam otkrio slučajno jer nisam znao više što da isprobam i eto...
trenutno koristim prirodni šampon iz Müllera (zapravo je tvrdi sapun) i prirodni šampon od koprive, dok opet ne naraste neka zelenjava da skidam lišće. :)
mario339
ZMAJ48.848 REP
mario339ZMAJ
apr 2014.
apr 2014.#11
bas imam jednu vrecicu svjezeg lisca skuhat cu sa 5 L vode pa cu koristit slijedeci 5-7 dana da vidim kako ce djelovat
metalmaniac
ZMAJ28.110 REP
Happy rabbit
AMBASADOR3.557 REP59%
→ Legenda
Happy rabbitAMBASADOR
apr 2014.
apr 2014.#13
Ja kupio u Sloveniji sapun od konoplje sa izmrvljenim sjemenkama za piling,i mogu rei da je to odli
an proizvod,uope ne isuauje ko~u ve je kvaliteto hidratizira. I nema nekih umjetnih mirisa ve miriae totalno prirodno....evo ju
er sam dao starom da si opere vrat jer ima neku alergiju i pomoglo mu je.. Preporuka.
Cappy
AMBASADOR1.686 REP5%
→ Legenda
CappyAMBASADOR
sep 2015.
sep 2015.#14
Pozdrav svima .
Imam vec godinu skoro problema sa bubuljicama/aknama i izrazenim crvenilom .
Koristio sam neke kreme i sad zadnjih mjesec i po koristim Sona kremu i ne pomaze bas puno . Koristio sam i sodu morsku so , zadnjih par puta sam koristio prokuhanu vodu sa trimom i time se umivao stime da ne susim peskirom vec pustim da se samo osusi .
Akne su bas izrazene skoro na citavom licu pogotovo po obrazima, vratu i celu .
Moze biti da i pusenje vutre otezava borbu sa njima , tako da cu od sutra napraviti pauzu.
Imam dobre vutre nekih 50tak grama pa sam mislio nekako da napravim ulje ili sta vec da s time mazem lice, jer vjerujem da je ova biljka lijek i protiv ovoga .
Zanima me kako da to napravim da li je neko imao slicna iskustva i sta mi preporucuje ? :crazyd: :wave:
amneziaHaze
ZMAJ16.932 REP
7 REP14%
→ Istraživač
okt 2017.
okt 2017.#16
bok ljudi! pitanje..
imam problema sa aknama, i napravila sam si ulje.. kontala sam stavljat cisto na lice, al ipak mozda bolje u kremu? moze mi netko rec iskustva.. sto je bolje? malo bi bolje pojasnit sve to
5AR
POZNAVALAC1.311 REP79%
→ Ambasador
5ARPOZNAVALAC
okt 2017.
okt 2017.#17
Probaj pola mililitra ulja rastopit u deci nekakvog hladno preaanog ulja pa sa tim mazat meni se pokazalo bolje od kreme
Minja3
LEGENDA7.431 REP24%
→ Zmaj
Minja3LEGENDA
okt 2017.
okt 2017.#18
Melem za bubuljice i ekceme mo~e da se napravi od trima . Ja sam pravila pre neki dan . Dve kaaike smrvljenog trima - sasuaenih listia , onih sa trihomima , stavila sam u dva decilitra maslinovog ulja u teglicu i zatvorila poklopcem . Teglicu ubacila da se kuva na pari . Imam sito- aerpu koja ide iznad aerpe s vodom - i to se kuva sat vremena da vri . Kad se tako obogaeno ulje prohladi - procedi se od liaa i ponovo stavi na vatru da bi se dodao komad p
elinjeg voska . Manje voska - mekai melem, viae voska stvrdne melem pa se teako ma~e , mada ne uti
e na kvalitet. Grumen je od prilike jedna kaaiica topljenog voska na tu koli
inu ulja je sasvim ok .
To mo~e da stoji viae od godinu dana a da ne u~egne. Ako bi se dodalo borove smole ( tamjan) nee se pokvariti nikad . Ruzmarin i neven , lavanda mo~e da se doda ..dok se kuva ..ne mo~e da pokvari niata.
Mazali smo ekcem na rukama .. ko~a je bila presuaena, otvrdla iznad prstiju na nadlanici ... posle utrljavanja tog melema ko~a je omekaala - samo od tog jednog mazanja . Javiu ata je bilo posle nekog vremena - ali verujem da e se ekcem povui ...
nexus777
AMBASADOR4.983 REP100%
→ Legenda
nexus777AMBASADOR
okt 2017.
okt 2017.#19
netko je bio napisao ovdje na forumu kako se radi krema za bolove ne mogu se sjetiti dali mario ili chill.
Minja3 , dali se ta krema mo~e koristiti i za lice ,umjesto nekih skupih krema,ako me razumijes.
Hvala
Minja3
LEGENDA7.431 REP24%
→ Zmaj
Minja3LEGENDA
okt 2017.
okt 2017.#20
Naravno da mo~e , samo ato ovo nije krema nego melem . Obogaeno maslinovo ulje i p
elinji vosak - nema nikakve hemije ni konzervansa .
Ja oduvek to koristim za lice , samo sam s drugim biljem pravila ... i odr~ava ko~u u idealnom stanju . Mada je ko~a lica odraz stanja jetre kao ato su iznad pisali . D~abe mazalice ako jetra ne
isti krv kako treba ili stalno jedemo sve i svaata .
Bubuljice na donjem delu lica, po ivici brade , ukazuju na loau probavu i probleme sa zadr~avanjem otpada u organizmu. Generalno bubuljice ukazuju na podsvesno potiskivanje nekih trauma i problema , a ta loaa energija mora negde da izbije pa se to poka~e na licu - tj lice nam poka~e kakvi smo iznutra ... obi
no ako se to razreai i bubuljice nestanu .. na primer - takav problem mo~e da bude konstantni sukob sa roditeljima i potiskivanje nezadovoljstva zbog toga , kojom prilikom bubuljice izra~avaju neispoljene napade besa i bespomonosti - tj ono ato nije smelo da se ispolji verbalno ..zbog podreenog polo~aja prema onome ko nas vrea ... itd ..obi
no dugogodianje obnovljive stresne situacije se manifestuju ovako ... br 2 uzrok mo~e da bude podsvestan strah od kontakata sa suprotnim polom, strah od povreivanja ... zbog isto tako - na primer razvoda roditelja - ti sam sebe nagrdia bubuljicama - da ti niko ne bi priao - da te niko ne bi povredio .. neka vrsta zaatite i prevencije ne~eljenih stvari po preskupoj ceni .. i to isto kad se shvati - mo~e da dovede do povla
enja bubuljica ..
Melem se nama~e i umasira u ko~u lica i ostavi malo da odstoji /da sija ) Ko~a upije koliko joj treba a viaak ulja se pokupi ubrusom i lice posle toga viae nije masno nego fino hidrirano. To treba radiiti preko dana ... iako postoje kreme za no - ja nikad to nisam koristila tako jer bi mi ujutru lice bilo ko iz centrifuge zgu~vano ...
7 REP14%
→ Istraživač
nov 2017.
nov 2017.#21
probat cu i to. hvala svima.
pokusavam par dana stavila sam malo nekih mililitar u malo kremice i mazem time, cisto samo vikendom jer ostane mi crno po faci, a nemogu bas takva hodat po svijetu..
pa cini mi se, il sam luda, koda mi je jos gore.. na celu su mi sad izbili ko orasi
imam 26 god, i vise mi je stvarno muka od toga.. svasta sam probala.. i odustala od raznih tableta.. napravila si ulje da time pokusam, mori me ovo masu :( ako se jos tko sjeti necega neka javi :) hvala..
Minja3
LEGENDA7.431 REP24%
→ Zmaj
Minja3LEGENDA
nov 2017.
nov 2017.#23
mo~e naravno . bitno je samo da se kuvanjem na pari uradi dekarboksilacija - aktiviranje thc, sat vremena je dovoljno za to . mo~e masilinovo , laneno ulje ili od kokosa ... onda ti
ak i ne treba vosak ..kokosovo se stvrdne na sobnoj temperaturi .
ne bi trebalo da ti farba ko~u .
apr 2014.
1 / 23
apr 2014.
nov 2017.