VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaAlkoholizam
LEGACY

Alkoholizam

147 odgovora11,104 pregleda
shone111ISTRAŽIVAČ

jul 2017.

jedan sam od onih koji ne znaju stati nakon 2-3 piva/~estice. dijagnoza F10.2. doduae, isto tako bi mogla da bude F19.2 (politoksikomanija), ali to bi bilo za neki drugi thread. sada po injem da pijem tetidis/antabus. tableta koja je viae manje inertna u tjelu i ne slu~i ni emu osim ako se popije alkohol - onda zavraite na intenzivnoj. neka vrsta osiguranja, jer viae ne smjem da zeznem samog sebe sa "ajde, popiu pivo-dva, ata ima veze". poato bi da zamjenim bensedine (prepisane od strane ljekara) sa vutrom, jer mislim da bi mi bilo zdravije za tjelo i/ili ako ponovo doe do zloupotrebe - mnogo lakae prestati kompulsivno duvati nego bataliti benzose, (a o tome kako tolerancija i ovisnost o tim farmaceutskim sra*ima lagano raste..neu ni da po injem) konkretno pitanje je = dal' neko ima sli na iskustva ili znanje da mi ka~e mo~e li tetidis da ima ikakvu interakciju sa vutrom. ja mislim da ne mo~e, ali uvjek je dobro imati "second opinion". hvala unaprijed.
StipeZMAJ

jul 2017.

Disulfiram (Antabuse) / Tetidis Interaction Rating: Moderate Be cautious with this combination. Talk with your health provider. Disulfiram (Antabuse) might interact with marijuana. Taking marijuana along with Disulfiram can cause agitation, trouble sleeping, and irritability.

jul 2017.

pitanje je bro, oces ti da stanes da cugas il ne. pozdrav od 10.21
shone111ISTRAŽIVAČ

jul 2017.

"Taking marijuana along with Disulfiram can cause agitation, trouble sleeping, and irritability." thanks @Stipe. seems like no ganja for me, bar na neko vrijeme. ipak, bilo bi zanimljivo uti nekog sa iskustvom iz prve ruke. ako se usudim pa probam dim ili dva, javim kako je proalo. za sada ni sebi samom ne znam da odgovorim na to pitanje. zato je tu ta prokleta tableta. bar dok ne poslo~im odreena sra*a u svojoj glavi. razmialjam i o mikrodoziranju psilocibinom, ali sa ovakvom jetrom bolje da se ne za*ebavam.. otpozdravljam. ostani u remisiji. will keep you guys updated. hvala za edit. joa uvjek u im...nemam iskustva sa forumima.
SpanjoAMBASADOR

jul 2017.

Ja sam se ljecio od alkoholizma i nakon toga od ovisnosti od diazepama , ! Uspjesno sam izljecen vec 8 godina , samo da kazem da je puno veca frka skinut se sa tableta nego od alkohola , apstinencijska kriza od tableta je pravi pakao ! Al sve se moze , ozbiljno moras shvatit situaciju i shvatit da ti marihuana moze pomoc al se uopce nemozes oslonit na to da ce ti ona bit sredstvo koje ce te rjesit brige
FeltLEGENDA

jul 2017.

Psilocibin(mikrodoziranje)bi ti pomogao,a u kombinaciji sa vutrom mislim da bi udo napravio. Naravno da bi morao proi vrijeme prilagodbe koja bi imala nekih slabijih nuspojava al niata drasti no.Imao u obitelji sli an problem koji se na ovako sli an na in rijeaio.Vutra je doala ranije i to puno ranije a sa gljivama se krenulo po etkom ove godine.
SpanjoAMBASADOR

jul 2017.

A gdje ima za kupit psilocibin , hahah
FeltLEGENDA

jul 2017.

Kod mene :) `alu na stranu-Nizozemska, eaka su zemlje gdje su gljive donekle legalne. Raspitaj se,googlaj
nerpZMAJ

jul 2017.

Kao neko ko je samoinicijativno zamenio tablete kanabisom, mogu da kazem da cannabis nema side effects ni priblizno kakve imaju tablete. Tablete sam pio samoinicijativno radi spavanja uvece 10 god (benziodizapame) i momenta kada sam probao kanabis, tablete sam izbacio. Nema one nadrkanosti sutradan i sl.. A sto se piva tice, sto sam stariji , to sam kriticniji. Tako to ide kada krenes da pijes pre 25 godina. Ne pijem zestine niti vina, samo pivo. Ide preko dana.. da me digne, a preko noci uzmem samo RSO. Kada sa pivom preteram, osecam se 2 dana lose i ne pijem, ali vec treci dan cugnem 3-4 komada, pa dan posle mozda 6 i tu krenem da razmisljam dokle sam dosao.. a nekad znam da razvucem i 8-10 komada preko dana na vikendici. Jos uvek se tesim da ne preterujem, ali realno alkohol je sranje, toga sam sada svestan.. ali i nesto bez cega je nezamisliva ikakva socijalna aktivnost na ovim balkanskim prostorima, od rodjenja do sahrane.

jul 2017.

bilo ono vreme 90ih, svi oko mene, oni kao stariji i poznanici se kljukaju bensicima i slicnim tabletama, ja duvao,; i sad dodje meni jedan dan da probam i ja :D i ono nista??? koji vam je ljudi, uzmem jos jedan; mislim da je bio bensedin (ili nesto slicno, na b u svakom slucaju) od 5mg, uz pivo naravno, da se ne izdvajam od drustva :crazyd: ali sta, budim se negde oko trojke, cetvorke, glava da pukne, probadajuci bol od temena/malog mozga, pa sve do gornjih sinusa, i sad me jeza neka navatala kad se setih :GR @nerp :lol: i ja sta cu, smuckam kafu smotam jedan mali i sve ko rukom odneseno.
hazeriZMAJ

jul 2017.

Trava,ulje bude duh i tijelo,daje ljepotu zivota i otvara stotinu mogucnosti.:) Tablete-smrt. Alkohol-uffff jako zajebana drustveno prihvatljiva stvar.Dostupno,prihvatljivo,nije cudno...

jul 2017.

Ja bi bio sretan kad bi mogao zamijeniti pivo sa travom al zasad jos nisam nasao adekvatnu zamijenu al ne odustajem prije ili poslije cu potrefit strein koji ce mi pomoc da odbacim pivo u potpunosti jer jedino mi ono od svih alkohola stvara problem da nemam granicu i da poslij treceg je sigurno da cu ih popit jos koliko god stignem a to je poprilican problem jer brzo pijem da se ne ugrije :)

jul 2017.

Citam temu, i sjetih se svog kuma koji je bio prilicno neodredjenog stava sta je bolje. Jedno vreme ide prica: Ma samo vutra kakav alkohol bla,bla... Nakon nekog vremena zove mene i prica kako bi se bilo dobro napit jerbo mu je dodijala vutra. I tako u krug.

jul 2017.

Citam temu, i sjetih se svog kuma koji je bio prilicno neodredjenog stava sta je bolje. Jedno vreme ide prica: Ma samo vutra kakav alkohol bla,bla... Nakon nekog vremena zove mene i prica kako bi se bilo dobro napit jerbo mu je dodijala vutra. I tako u krug.
SpanjoAMBASADOR

jul 2017.

Alkohol stvara tako groznu ovisnost da je to strasno onog trenutka kad se ne mozes probudit a da odma ne popijes par piva jer se cijeli treses zivot ti se pretvara u pakao , ides do prve trafike uzimas prvu pivu iz izloga , nemocno sa puno tremora jedva vadis novce i drhtavim pokretom dajes pare dok se cijeli treses , ides izad coska da drmnes pivu pa onda drugu i onda je vec sve bolje al onda ti je muka jer si ih popio nataste i onda nesto pojest ( fetu kruha) i onda jos jednu pivu , jer razina alkohola mora bit oko 1 promila , uglavnom strasno ! Konzumiranje marihuane spada u jednu razbibrigu poaalicu i uopce se u nijednom kontekstu ne moze stavljat u istu kosaru s icim drugim vec je prica za sebe ,

jul 2017.

Evo kao da gledam svog burazera... Od ovog posta sam se najezio. Ono sto sam siguran je to da nije on na ovom forumu zato sto momak nikad duvao nije... Ali brate popio je boga oca. Ne moze funkcionisati od rane zore dok ne popije onu teretnu pivu.... Bruka i zalostno je to. Burazer mi je ali... I to mladji 4 godine... Nista mu ne mos reci... uvijek ima izgovor za sve. Ja kontam da on sam sebe laze i vara....
marckoniPOZNAVALAC

jul 2017.

Kada je meni pok. prof Jakulic (jedan medju boljima u Evropi krajem 90-ih) rekao da dijazepam ne stvara fizicku zavisnost a da cigarete dizu nervozu, ja sam mislio da je covek lud. Medjutim, ubrzo sam promenio misljenje. Ostavkom cigareta (po savetu prof.), istovremeno sam prestao i sa uzimanjem tableta na kojima sam bio godinama. Kasnije sam opet poceo sa cigarcinama, ali tabletu vise popio nisam. Znam da zvuci suludo, ali pricam iz licno dozivljenog. A sada apropo alkoholizma. Nikada nisam bio zavistan niti redovavan konzument, ali su mi zato povremena pijanstva pravila haos od zivota...Nakon skoro svakog pijanstva sam zavrsavao u policiji sa 2-3 prijave...a onda sam sam sebi rekao: kretenu, nema vise ni kap alkohola, crkni ali alkohol vise NE! I evo vec 7-8 god. apstiniram bez zelje da kap probam Medjutim, prestankom sam polako izgubio onaj zanimljivi svakodnevni drustveni zivot. Sednem sa drugarima u kafanu i sad, ali nije to vise to. Sto je njima lepo kad malo cugnu, meni dosadno. Sto njima lepo kad se napiju, meni odvratno...sto me navelo na zakljucak: idealno ne postoji. I mene je pivo urnisalo. Popijem svasta nesto i budem "noramalan", ali kada se nazderem piva...auuu, sutradan me blam od price drugova sta sam sve radio. Toliko mi brisalo memoriju da se nicega secao nisam, sto mi uvek izazivalo gadjenje na samog sebe...

jul 2017.

Ja imam jednog halfa koji me obavezno poslije neke pijanke zove ujutro i pita me dal je pravio neke probleme jer se ne sjeca niceg. Tako vec godinama. Inace,on mi je zanimljiv lik jer on cak ni ne popije mnogo al se skrsi od jako malo alkohola.
SpanjoAMBASADOR

jul 2017.

[bez sadržaja]
shone111ISTRAŽIVAČ

jul 2017.

@Spanjo vidim prijatelju, da odli no... "poznajea materiju". :) ja bih odmah da zamjenim benzose sa gand~om, ali me brinula kombinacija tetidis/marihuana. jer, sad-za-sad, bez tetidisa ne smijem - opet u negdje da svratim na "jedno pivo". skoro sam prob'o; zapalio neke "domaje". -osim ato sam bio mnogo utljiv u druatvu (a, to je opet mo~da samo zato ato se u im kako biti trijezan u druatvu) nisam primjetio nikakve side effect-e. rijeka i sunce me izmorili; doa'o kui, po istio fri~ider i zasp'o k'o beba. e, sada...kod mene i nije frka supstanca, ve zloupotreba iste, tako da i sa gand~om mogu da po nem da pretjerujem. morau "zadu~iti" staru ili drugara da mi je daju "na kaakicu", :D -a benzose lagano smanjiti pa potom potpuno izbaciti.

jul 2017.

Ja sam daleko od tvog stanja ali sam si odavno priznao da imam problem sa pivom i jednostavno vec par godina ga zelim rijesiti a nije bas da sam napravio neke velike pomake u glavnom problemu a to je da nemogu popit 3 piva i reci dosta...sto se tice ucestalosti tu sam napravio pomaka i desi mi se u prosijeku 2 puta tjedno da popijem po 5-6 piva al imam jako puno obaveza sto sa poslom sto sa obitelji tako da nemam vremena da se druzim i to je razlog smanjenju i glavni uzrocnik problema je druzenje jer mi se ne znamo druziti bez alkohola i kad na to dodas nemogucnost da kazes dosta nakon 3 pica onda dolazimo do ovoga gdje smo sad... Za mene jedino pravo rijesenje je odbaciti sve stisnut zube i izgurat al da bi to uspijelo trebamo se suociti sa samim sobom i nauciti kako se druziti bez alkohola i nekih drugih supstanci jer ni thc nije rijesenje za mene je to sve isto popio 5 piva ili ispusio toliko pljugi opet si potegnuo za necim da lakse prodje dan Po meni jedini nacin za rijesit se alkohola je izolirat se od drustva i organizirat si vrijeme kao da si u vojsci sa aktivnostima koje te zanimaju da zaokupis glavu sa necim sto te interesuje jer dosada je uz drustvo glavni razlog za popit koju Drzim ti fige da uspijes jer alkoholizam je najvece zlo koje si mozemo priustiti
shone111ISTRAŽIVAČ

jul 2017.

@nerp ne postoji neki univerzalni test da znaa dal' si alkos ili ne, to je individualno i neato ato mora svako sam za sebe da skonta. (po medicinskim kriterijumima smo svi redom na cijelom balkanu mrtvi alkosi.) ali ovaj "jos uvek se tesim da ne preterujem" dio mi zvu i sumnjivo poznato. :) ja to otprilike ovako kontam = -ako pijea da se osjeaa dobro; sve je u redu. -ako pijea da se NE osjeaa LO`E; imaa problem. opet, ponavljam; individualno je. naprimjer; ja kada pretjeram, odmah ujutro idem na "popravku" jer; "klin se klinom izbija"....pa se tako uhvatim da ga ve peti dan zaredom izbijam - isti alkoholizam. za mene je jack herer inio uda. potpuno izbacio pivo tih mjeseci. @mario339 thanks bro!
hazeriZMAJ

jul 2017.

Ovisnost(bilo koja)iziskuje promjenu nacina zivota tj. sve ono sto si radio pod cugom,drogom,tabletama trebas se "nauciti"raditi cist.Trava ti moze pomoci kod nuspojava nespavanja,nervoze...Ali nikako kao zamjensko sredstvo.Ali ono najbitnije je izbaciti potpuno navike,ljude koje te vucu alkoholu.Zahebano je ali ako imas volju,tvrdu volju da sve povezano sa time ostavis uspjeti ces.Cak ces sa nekim ljudima morati potpuno primijeniti odnos tj.necete imati odnos.Cvrsto,ostro daj svima do znanja da nemoze i kroz neko vrijeme ce doci i volja,toplina,osjecaji pripadnosti i naposljetku mir.E sada...dali ce tebi takav mir odgovarati.Jedino tu lezi veliki dio problema.
shone111ISTRAŽIVAČ

jul 2017.

upravo ono što svaki alkos/junkie radi. uhvati ga kada je mamuran/sje*an pa mu "održi predavanje". u početku neće pomoći, ali - pokušavaj i pokušavaj i pokušavaj. mozak je ku*va i svi mi sebe lažemo i varamo oko različitih stvari i iz različitih razloga, ali ono što znam iz ličnog iskustva je da svakom alkosu pomaže kada mu okolina "tupi" da radi sranje od sebe. -koliko god se bunio/ljutio; nešto od toga će da mu se "zadrži" jer, osim ako nije potpuna "panjina", negdje duboko u sebi već zna da ima problem i samo ga treba natjerati da prestane da smišlja izgovore. @hazeri tu mi jedina "mukica" što mi se najviše pije/traži alkohol na *ebenom RADNOM MJESTU. a sve što si napisao je potpuno tačno. za mir ne znam....jeste; treba meni i "ludila" povremeno. kapiram da ću pored bicikla/povratka na treninge/više knjiga manje računara/više sunca manje sobe početi sa gljivama. pojedem gljive 1-2 mjesečno i voilà = promjenjena navika/zdrava doza "ludila" + nova introspektiva da mogu da provjerim dal' lažem samog sebe.
hazeriZMAJ

jul 2017.

Pod mir mislim jutarnje ustajanje bez "tereta na ledima";) Nemoj traziti "zamijenu",trazi taj mir.Kada dode mir,kad osjetis sex,zivot,mirise,ljubav,prijateljstvo..smrad,miris...E onda zapali..vidi,osjeti,shvati:):thumb: Zelim sretno..odo pomalo,radim..

jul 2017.

ja imam 'sreu' u alkoholu :) sino malo zaroatiljali,~ene na sokiima,kolega i ja obrijemo dvoguzu ~uje jutros u 6 sam povraao,sreom ovaj puta samo bla~a glavobolja i mamurluk :D da je bila samo pljuga,nebi bilo ovih nus pojava :)
shone111ISTRAŽIVAČ

jul 2017.

totalno zvu ia kao jedna jako dobra drugarica mi. ja je zovem "sunce". :) gljive ne posmatram kao zamjenu, niti mislim da ih se mo~e "rekreativno" uzimat'. viae kao...'ajmo rei; "alternativnu terapeutsku metodu". to jeste - mislim da e mi pomoi baa taj mir da naem. daj, ova, nemoj me za*ebavat'... :lol: ja ljuatio dvoguzu SAM i to samo da "progledam"..
SpanjoAMBASADOR

jul 2017.

shonemumy , mislim tj znam da ti marihuana ne treba , ti si u jednoj slozenoj situaciji i trebas polako izbacivat benzodiazepine , al skroz polako recimo ako pijes 10mg dnevno smanjivat za 1mg tjedno da bi recimo za 10-ak tjedana dosao na 0 mg , u mexjuvremenu bi trebao uzet lijek kao sta je seroxat a to je antidepresiv koji je vrgunski lijek protiv napadaja panike , i anksioznosti , regulira sve u glavi sta je sruseno s alkoholizmom , uglavnom vrhunski lijek i ima neke nuspovaje kao sta je totalna impotencija al to je privremeno i nakon 1mj ce ti se dizat sigurno ! Sva druga opojna sredstva izbjegavat u sirokom luku da nebi aktivira neki anksiozni poremecaj il da ne frknes u depresiju ! Vjezba , setanje , lov , ribolov , rad i spavanje , nakon 5 godina kad glava i tijelo dodju sebi i kad uopce ne budes razmisljao o alkoholu i kad alkohol uopce ne budes dozivljavao onda znaci da si odviknut i izljecen , onda polako zapalit i to najslabiju vutru na svijetu i mozda ti nece odgovarat al ne brini ti ces bit najsretniji covjek na svijetu jer si cist i uredan i imas zdravlje i obitelj
SpanjoAMBASADOR

jul 2017.

Samo da dodam da ce ti se desadesavativat neobjasnjive glavobolje , dvoslike , povremena nesigurnost u hodanju , tremor ruku i roznorazne druge tegobe koje su normalne kod odvikavanja od alkohola i mogu potrajat godinu dana , ako se naglo budes odvikavao od benzodiazepina moguce je da frknes u krizu koja je pakao , zamisli da osjecas de se gubis , da lezis i tones i tones sve dublje , gubis doticaj s realnoscu i imas osjecaj kao da ne pripadas svom tjelu , ne mozes se uopce podignit iz kreveta , najradije bi stao u mrtvacki kovceg i zakopao se negdje , vjeruj mi daje to strasno nesto i bolje da uopce ne pijes te tablete iako su one ponekad stvarno neophodne al treba ih pit najvise 7 dana ! Tetidis ti ne treba jer ako ti treba onda ti ustvari nisi uopce siguran dali zelis prestati piti , malo bi pio pa malo nebi
hazeriZMAJ

jul 2017.

Tetidis je po meni samo odugovlacenje neizbjeznog.Isto tako mislim za sve tablete.Zasto?Jer vecina ljecnika gura te tablete kako bi te "odrzavali"cistim,a u biti si usao u drugu ovisnost.I tako prolaze godine,covijek je na "terapiji",propada,ne vidi zivota,kuca,mrak..depresija.Pa se ponovo ode doktoru koji to zamjeni drugom "terapijom".Problem je sto si ti vec tada "njihov",znaci trebas ih,molis ih,cekas ih..kao narkoman dilera.Tako dodes u kasne 40-e bez obitelji,dobrog prijatelja...a doktor,doktor toca svoje nogice u bazenu ispred vile od 4000 kvadrata i boli ga uvo za pacijente.A pogotovo doktori kojima je praksa ovisnost. Polagano skidanje sa tableta stoji,tjelu je manji stres ali zar je bitno..Otici na selo,brdo,kucu jednu,vikendicu..pripremiti teren i sam sebi reci;odo sjebati otrov u meni i 6 mjeseci biti u divljini,naci sebe,naci druge,smisao..Kada to prode,vratis se ili se ne vratis..nema trece.Ali jednostavno trebas udariti inat i doslovno ali doslovno odhebati sve ljude,stvari sto te povezuje sa ovisnoscu...Samo glava,sve je u glavi..fizicke promjene koje odrade ciscenje od otrova je nista.ono poslje muke sto dolazi..to je borba,tu se vide junaci..to je zivot.
SpanjoAMBASADOR

jul 2017.

Koje su to zajebane situacije ljudi moji , najgore je sta odvikavanje traje godinama , i slazem se da ne trebaju nikakve tablete , mozda prvih 15 dana da osoba ne padne u delirijum koji moze bit i smrtonosan
hazeriZMAJ

jul 2017.

Cijeli zivot traje odvikavanje ali nije to toliko lose kao sto izgleda.Zaboravis na te gluposti,zivis,radis...shvatis koliko si glup bio..
SpanjoAMBASADOR

jul 2017.

,........ svaka cast stari , upravo tako , ! Zivot je lijep ......
h0ndaZMAJ

jul 2017.

Uf zeznuta tema svakako, evo i mog slucaja prije dosta godina kako i to biva u ranoj mladosti pije se vikendom pa smo tako i radili, onda s godinama uleti nekakav posao automatski imas vise love vise se i pije da bi s vremenom to doslo do stanja da sam bio vecinu dana u tjednu pod dobrom cugom a eventualno dan dva nisam pio. Najgore je bilo na poslu nesmijes cugat na radnom mjestu pa se znalo zaliti prije tokom pauze i poslje da koncentracija alkohola nebi padala. Znao sam se ponekad i sam zapitati kud to vodi ali nisam abs nesto poduzimao da prestanem sve do dana dok nisam sa kolegom isao krug motorima i nakraju voznje zavsili u birtiji. Popio par pica previse i reko ne ostajem vise treba se dici ujutro na posao a on ostao i dalje nalejvati u sebe, jedva sam se dovezao doma. Ujutro idem na posao tramvajem el nisam bio sposoban sjest na motor i na pola puta vidim hitnu policiju i ostalo, poznat mi i motor a ovi iz mrtvacnice stavljaju tjelo u vrecu. To je bio prijelomni trenutak rekao prestajem sada ili nikada i eto proslo nesto vise od tri godine da se nisam napio, popijem navecer iza vecere pola pive od 0,33 i zapalim trubu i nema mi veceg gusta. Na kraju mislim dae najbitnije snaga volje i cvrsto odluciti da je s tim gotovo i naci si nekakvu drugu zanimaciju tj. okupaciju i sretno svima da se izvuku od tog sranja.
SpanjoAMBASADOR

jul 2017.

Da , ima puno slucajeva i raznoraznih prica , moja prica je bila ekstremna konzumiralo se svasta i ecstasy i speed i alkohol i svega na vrece , mislim.da sam iskonzumirao makar 500 tableta ecstasya i 100g speeda i na vrece trave i nije ni cudo sto sam malo zaboravan , hahahahah , uglavnom sad sam obiteljski covjek , smiren , bez poroka , i tako uglavnom sve 5 , mislim da nebi bilo lose otvorit jednu rubriku , podforum o problemima ovisnosti gdje bi ljudi iznosili svoja iskustva , mislim da to ne moze bit lose i ustvari je dobro

jul 2017.

Mozemo promjeniti naslov teme. Smislite nesta:) edit; imamo temu o alkoholu ,ali iz drugacije perspektive. Ova tema je slicna ,ali se bavi problemima koji su vezani uz alkohol...pa izvolite,konstuktivna ne moze biti vise nego je.
TriptankLEGENDA

jul 2017.

500 tableta ecstasy-a i 100g speeda nisu niata ekstremno, to prosje ni anki utrpa u sebe u vremenskom periodu od mjesec dana:D
SpanjoAMBASADOR

jul 2017.

[bez sadržaja]

jul 2017.

da ne zaboravite !!! 12. Stop hemijskim drogama Vutra.Org propagira obrazovanje ljudi u vezi Marihuane kao i legalizaciju iste. Iako na naaem sajtu mo~ete nai par tekstova o hemijskim drogama, strogo je zabranjeno (pogotovo na forumu) bilo kakvo diskutovanje u vezi hemijskih droga jer to mo~e loae uticati na reputaciju naaeg sajta, a mi to ne ~elimo. Kraenje ovog lana pravilnika povla i moderaciju vaaih poruka pa ak i trajno banovanje sa foruma.
SpanjoAMBASADOR

jul 2017.

Ja bi stavio naslov recimo 'Ovisnosti o opojnim sredstvima , uz naznaku da je dozvoljena diskusija i o drugim oblicima ovisnosti kao recimo ovisnost o tabletama za smirenje il protiv bolova , alkohol , ostali opijati pa cak i cigarete , zasto ne ! Da ljudi iznesu svoja iskustva , borbu , ...sigurno ce se svasta naci i mozda se netkom i pomogne ,
shone111ISTRAŽIVAČ

jul 2017.

ne bih da pljujem po antidepresivima, za nekoga uda ine, ali od mene naprave zombija i niata viae. kontam da mi prvi put nije uspjelo baa zbog njih. jer..."sve se vraa, sve se plaa" i odreena doza depre mo~e biti i "zdrava" na na in da te podsjeti zaato se tako osjeaa i ata da mjenjaa da je pobjedia. uglavnom, sad za sad mi ne ide loae. nema tu nekih straanih psihosomatskih problema. malo socijalne anksioznosti i, kako je doktorica napisala; "subdepresivnog osnovnog raspolo~enja". kaskam sa mjenjanjem navika, i zato...neka tetidisa. (da je takva tableta za nikotin to bi bilo sjajno.) benzose uzimam triput manje od propisanog. vutru zapalim kada je neko donese - rijetko. neu da se ufuram da mi "treba". pisau kasnije, moram u krevet. hvala SVIMA na podjeljenim mialjenjima/iskustvima. btw, jel' iko itao o "rat park experiment"?

jul 2017.

viae manje svi imamo isti problem, neki ja e neki slabije.... no nitko skoro nema klik rijeaenje.... i ja kao birtaa imam akcije povremene, kako sam stariji skoro svaki dan ljeti se mazne piva il gemiat... ak se sjedne, onda ide od poncija do pilata, 14 gajbi, roatilj, rakija, trube... zanimljivo je kako bez alk. zaista sve postaje druga ije, stvarnost ja a, ozbiljnija... bio popodnevni, svakodnevni, wikend ili party, alkohol je bjeg, bjeg od onog gdje smo trenutno i realno....sli no je i s pljugom, no dobro je ato ona ne vodi u taj kanal duboki... i sam sanjam kako u jednom bit bez alkia, bez biva, bez cigara, samo oks i vjetar u kosi... s druge strane, okolina nam diktira viae od pola tog sranja, pa se stoga svi i valjamo u tom mjeaungu..imam par frendova alkia jakih, mislim da me sam pogled na njih sa uvao od toga da budem slobodniji u tom sportu, iako sam doslovno birtaa. valjda u se rijeait vraga i ja jednom, a volim munit 3 piva i oks, i mumljat i neznat niat, uffff

jul 2017.

a ti toliko pijan da si zaboravio lavor (avatar rilejted :D
shone111ISTRAŽIVAČ

sep 2017.

e ovako raja= -joa uvjek ne pijem. -bensedine batalio. (popijem p.p. : jednom u tri dana.) -1/4 diszulfirama pijem svako jutro i tako "ograenog" me zabole da cugam. -varim redovno. 2-3 male, "sama ke". -u mjenjanju nekih navika joa uvijek smrdim ali makar imam novi hobi : uskoro u imati svoje prve gljivud~e. bili mi ~ivi zdravi i veseli!

nov 2017.

hmmm, ovo sam prevideo, a mi ovde duvamo da se osecamo dobro, a takodje i da se ne osecamo lose :)

dec 2017.

I sam sam bio takav,svi drugi krivi samo ja ne... dok me nisu stjerali u kut,prihvatio injenicu da sam alkic i drito komuna 14mj rehabilitacije,bez stru ne pomoi i tableta...u apstinenciji sam 2god i 6mj ni kapi ualo alkohola u mene ( jedini mi je alkohol onaj poslije brijanja :P ) }ivot mi zapravo predivan i nikad nisam se osjecao bolje :) :) okolina u kojoj jesam alkohola ima na hektolitre,iskuaenja su raznovrsna ali nema predaje ;) naravno puaim marihuanu i nju prvenstveno koristim za svoju psihu ( samoinicijativa za svoju apstinenciju i psihu). Dok on sam ne prizna i shvati injenicu da ima problem aba i razgovori,verbalni i fizi ki sukobi aba... sve sam to proaao,bio dno dna,sad ne samo ato sam se skinuo sa cuge, nego poboljao kvalitetu svog ~ivota i fizi ki i psihi ki.... ako bilo kako mogu pomoi slobodno kontaktiraj ( facebook: Hrvoje izmadija) Sve sam to proaao kroz ata ti sad burazer prolazi,rijeaio problem mimo bolni kih ustanova... znao sam rokat po 5l vina kroz dan i pol... u~as!!

dec 2017.

U pravu si kad kazes da su djaba razgovori, sukobi, jer onda tjera inat. Skontao je on to vec. Sad je to mnogo blaze nego prije, a trajalo godinama. Skontava i on da sve to nema smisla. Mi smo ga pustili da odluci.

dec 2017.

imam isti problem, napadam 2018 sa novim pravilima, nema ni jedne pive ni gemiata, jer nikad ne ostanem na jednom.... prokleti alkohol, a ja joa barmen, zamislite kako je to, na dohvat su mi stotine pia, vrsta, svega...i svi piju oko mene... no pun mi je kurats ovoga, sad sam petak i subotu imao izlazak, ko sveti ilija, fuj.... na~alost, nitko od prijatelja nemisli ovako, oni misle da nisu u problemu, a ima ih koji lo u svaki dan... nikda nisam probao ni pilseve ni ljekove, uvjek se istim nakon pijanke, nepijuckam pomalo i to.... imam dobru vibru za novu godinu, mo~da ovaj put uspijem, mo~da se kona no opametim...
VirtualHLEGENDA

dec 2017.

Osobno Sam batalio alkohol ptije 5 godina I od tada kapi Nisam popio, zakleo Sam se na vjecnu frulu:puuuh:: Pio Sam ko smuk, dok Nisam aktivnije poceo pusiti marihuanu, iskreno, meni je pomogla da gurnem alkohol od sebe I da, danas Sam sretan :)

avg 2019.

da priznam ja opet kad niko drugi nee, joa pijem, manje ali pijem, valaj samo 2 godine kasnim...idemo u nove pokuaaje...:)
likfrikLEGENDA

avg 2019.

imam i ja problem sa alkoholom, ja sam ono: "nezovi miu gadan je u piu" ::ludak:: ne pijem nikako ni jedne, niti mi jedna aaa paae. ali kad krenem....aaaa... ja ne stajem dok ne padnem pod stol. i neugodan sam, ako sjedia ja u te napasti zaato sjedia, ako stojia napadam ato stojia. ata glumia ti ato ne sjednea ko i svi mi. :) dosta toga sam upropastio zbog alkohola, nisam se htio ni ~eniti niti djecu imati, moj stari je bio alkos (umro) pa nisam htio da mi djeca pro~ivljavaju to Ne pijem ima godinu dana ni jedne, jer neznam/ne ide me to "jednu u,dvije danas." Zavidim ljudima koji popiju danas jednu dvije. Ja to nikada nisam mogao. Prva mi ne paae, a druga tra~i treu itd....

avg 2019.

ja na pijano vadim bitke od prije 15 god, 10, podatke kake ni trezan neznam...ako nisam gori od tebe, jednak sam, pa da znaa...trpe me pijanog i toleriraju, izdr~e, samo moji naju~i, koji me poznaju jako dobro i dugo, inae neugodan da, direktan ko strela, ja nenapadam ako sjedia, ali ako ima od prije neka prevara, sjebada, onda samo pikiram di da zajaaim... nisam jednom zavraio u gradu sam ujutro, nakon pijanke svi doma, ja nastavljam, pa sretnem uglaene graane neke a neke i koje mislim da su stoka, pa npr. tako napadnem pijan gradona elnika verbalno na kavi u ned. ujutro, da nenabrajam sad... ugl. svjetski oloa kad popijem, lakom na pie, nejedem, u stanju re da mogu vozit i vozio sam ko majka pijan, ratoboran, nepoativam nikog ko je malo kur evit, kiriju pijan ako sretnem u stanju sa ih i zaustavljat, maltretirat kako su oni moji policajci, izvrtat bolesno sve na najgore mogue.. ima viae 10 noenja u stanici radi toga, nisam nikad nikog istuko, ali napado jesam, uglavnom naem nekog veeg, ja eg, tra~im sranje kako bi rekli, ako je neko pored mene ko je bio govno prema nekom ko meni nije ni frend, samo sam vidio ili uo da je ovaj govno, ide redaljka odmene, na fino pa kasnije vrtlog... valjda 2020 prati tendenciju smanjivanja pa budem istak do kraja 2020... sretno svim skrivenim alkiima u iaenju, prvi je korak jasno i bez muljanja priznat sebi, nikom drugom... neki dan sam se napio u svom mjestu u hotelu, sam sam sjedio i pijo nakon puta, nisam nista jeo poateno 2 dana, i sjeo na pivo...nakon 5 komada sam bio ko runilica, i dolaze u hotel radnici neki, nisu sjeka i i aumari ali rade na tvornici nekoj za energiju koja ide na drva koja se kod mene sjeku u gorju. normalno da sam ih napo verbalno, napravio frendu problem koji je vlasnik, izvreo sve da su ubojice aumskih pojasa... uglavnom, neznam kako me neko nije ve ubio, ekipa aljakerska svi mrge, neznam ni kako sam dojaho doma ni kad... uglavnom jedna odvratna navika, u zadnje vrijeme se viae od 50 posto puta kad se nazire pie uspijem povu, sku~it ata sljedi, ali joa izmakne kontroli sve i dalje, samo rijetko...
likfrikLEGENDA

avg 2019.

ma da to je ta pri a. Ja sam pijan iaao u opinu napadati ih jer su oni krivi za moje mjesto ato je u banani, i to je ok da ja to nisam pokuaavao autom. zna i autom uza stepenice.::umirem:: Buenje u eliji ili bolnici. u samici je najgore, neznam jesam li samo na tre~njenju ili sam neko generalno sranje napravio. Nisam ja pio svakodnevno, mjesecima niata pa ono vrag krene. Ne treba mi puno, da se napijem Mamurluci su po eli biti neizdr~ivi. po 10 dana umirem, doslovno, proljev znoj, hladno/topli. tresem se ko prut. ako sam kui se naroljao, ne ustaje mi se da idem na wc ve piaam u fotelji. ili na emu ve sjedim. Ne sjeam se ni ega, imam neke isje ke koje ne mogu da pove~em. Sram me samo takav, kad mi pri aju ata sam radio. Najgore mi je ato izvrjeam neke ljude koji to ni im nisu zaslu~ili. ka~u pijan govori ato trezan misli, ma ne bih to baa za pravilo uzeo. Mislio sam da imam onaj "bipolarni poremeaj". to je ono kad ~ivia sve pet mjesecima i onda jednom sve to zaserea u danu. Uglavnom, u svrhu smanjenja zla, ne idem po kafiima, featama. izbjegavam ljude i stvari koje me ~ivciraju, ne dr~im alkohol u kui. Growam, napravio sam sebi brdo hobija, ne dru~im se sa alkosima I najva~nije kada se pri a o alkoholizmu, uvjek o sebi pri am kao primjer. (negativan) ljudi su me druga ije po eli gledati od kako priznajem svoj problem. Evo imam tu limenku zaje arskog piva, dobio od frenda iz srbije. Neu je popiti, mali test neki moj, gledam a ne diram, ma ni ne vu e me, nisam je se ni sjetio do ove teme. kad neko doe ko voli nek je rokne.

sep 2019.

pokleko sam ju er opet, idiot...:fuck:
likfrikLEGENDA

sep 2019.

ohoho, dru~e po muci, @huana.meri Ako sam dobro izra unao, to je nakon nekih mjesec dana recidiv kod tebe. :thumb: Nisam ja ve mjesecima. tj puna godina mislim sad, dr~im se dobro, gle ona ista limenka, eto sam je slikao pored datuma na kompu: Imaa li kakav novi donkihotovski do~ivljaj.! :) Kako si danas?

sep 2019.

sve sam gori, i nije mjesec, i prije 10 dana sam mazno par piva... loae jako, nemogu jest, tek nave er evape rokno, ali nisam mogo pojest 4 komada... gro~e sam ubo pa se naljevam vodom, dimim.. osje am se ko sroljo da, imam osje aj da nikad viae neu, ali tako to je.... trebo bi si pripremit gljiva da mi se mozak okrene naopako mozda....
likfrikLEGENDA

sep 2019.

dobro, da nisi napravio kakav problem. ako nisi :) Nadam se da ti mamurluk ne traje dugo, meni je u po etku do podne, poslije sam mogao opet. Zadnje vrijeme i po deset dana, ne pretjerujem uope. Brojao sam dane ko u zatvoru. :zvezda:: uo sam i ja za gljive i ayahuasce da poma~e. Da se ljudi ostave i teakih droga sa tim. Neznam oko toga niata, ali ako opet krenem, morau saznati.

okt 2019.

pijan svinja opet...

okt 2019.

eto, sta reci

okt 2019.

Žalosno je, da je alkohol toliko dostupan i legalan, a ljudi puše i plačaju masno, bimbu! Meni je trava napravila totalni buum u glavi i okrenula me za 180° Isto,kao i svi ovdje, imao sam ekipu na kvartu, gdje nakon škole(srednja), uzima se gajba i na klupice. Sve je bilo divno, vikendom se izubijamo, nešto pod jaja hitimo i mirna bosna. Samo šta ja nisam imao mjeru i pivu popijem u 2,3 guca! Onda je krenulo, a ja još ni punoljetan, nisam bio. U 23h,kako su se zatvarali kafiči, moja stara sjeda u auto i nalazi me po kvartu, jer ja na gajbi pive, haluciniram! Nisam opasan bi agresivan, čak totalno suprotno, drugima zabavan, za sebe poguban! Tetovaže se rade same od sebe, budim se na ogradi, zaljepilo mi se uho od hladnočr. Evo, jadna stara trči sa šalicom vruče vode, susjeda se križa... zna nova je godina, Stanca treba čekat. Ta jadna žena je od cca 95' do 00' bila na prozoru i spavala samo kada bi ja spavao doma, šta je bilo jako rijetko! Djika je u našem društvu bila neprihvatljiva i tamo s nekih 19 godina, frend me pozove na pljugu, nakon košarke. Nebi ja pušio, ali kako je bio sa dvije zgodne frendice, uvlačio sam ko manijak. Kad je mene počelo prat smijanje. Trbuh me je boli, a kako mi ležanje na cesti nije strano, doslovno sam na koljenima umirao od smjeha. Nakon šta me pustilo, krenulo je razmišljanje i čega se ja sječam, apsolutno ničega! Drugi dan, zovem uzimam i polako uvodim djiku u društvo. Danas mogu reč, da nisam za alkohol, jer kako dugo ne pijem, da stanem na čep, pijan sam. Dok par frendova, sretnem ujutro, čekaju da se otvori diskont, pa dvije bombice Pelinkovca i onda pivo u miru. Lica su im podbuhla, kao masnice, nakon tjedan dana. Gledam i nevjerujem, da pivo može od čovjeka, napravit polu zombia. I onda me ljudi pitaju, kako smijem doma uzgajat? Starci su se uvjerili u razliku, koja je toliko ogromna, da bi danima mogao pisat. Ali ne svoja sjećanja, nego ono šta su mi rekli, da sam radio! Ja bi ustao u tramvaju:viknuo ALO, "ajmo cijeli tramvaj, pa pjesma" suze biserne"kako mi R bježi, to je čista komedija, drugima! Onda su krenuli partiy.... Svi pričaju o diskaču, malo van Zg.gdje su komadi i muzika. To me držalo par godina, ali nikada se nisam doveo u situaciju, da neznam gdje sam i ujutro da neznam doči doma. Čak sam vozio i u 20 godina, dobio samo jednu kaznu za pojas. Da sam nastavio sa alkoholom, nebi sad ovdje pisao i u to sam siguran. 2 puta sam zaspao u snjegu i mogu zahvalit susjedima, što su navikli, pa pogled uvijek skrene na te klupice!

okt 2019.

Taj alkohol je najvee sranje ikad, jedan podmukao, prijem ljiv i razoran entitet, najbolje ga iskulirati kao da ne postoji, ako se ikako mo~e, fuj..

okt 2019.

Ali, to je prakti ki nemogu e! Bio sam na koncertu Prljavaca u Areni zg. Pa kako ne ea popit koje pivo? Ja se mogu zabavit i bez i ega, ali kada je ekipa s kojom sam iaao, lagano pijana i imaju volje i i dalje,meni se neda. Ali, to su mladi roditelji, koji se opuste uz koju cugu, 2 puta godianje. Dok neki, kao ja 80' godiate, a razbijaju se, kao kad smo imali 16. Dobro je kolega napisao, da naa balkanski na in, uvjetuje da se cuga od kratenja do sprovoda! Ja imam sree, jer imam starce, koji su me doveli u red. Meni kad su sku~ili, da pljugam, uvjetovali su, da puaim doma! Jer vani, mo~e nas ulovit, susjedi itd. Dok neki to smatraju, da su loai roditelji. Kako e meni, neko zabranit, da kada izaem, zapalim joint? Ovako sam, doma i svi spavaju ko bebe. Bivau ~enu sam upoznao, mrtav pijan! `ta se ta cura napatila, dok sam cugao, to su uda! Alkohol u svakom pogledu je puno atetniji od Canabisa. Pati obitelj, pa nadalje, a ovjek e na alkoholu, napravit stvari, koje trijezan nebi ni pomislio.
rKj420ZMAJ

okt 2019.

Postoje ljudi koji piju i normalni su, a postoje ljudi kod kojih ispliva mracna strana isto se desava i na travi.Sve zavisi od pogleda na to sto unosimo u sebe i na ono sto nosimo u sebi :) Alkohol daje laznu hrabrost i veliki je neprijatelj u opasnim situacijama to se slazem. A u umerenim kolicina je ok...
flop87ZMAJ

okt 2019.

ja otkad sam provalio travu alkohol sam totalno izbacio, i kad sam ga pio imao sam granicu, a da je sranje jeste, moj cale zadnjih godina ima problem a nece da prizna, ne popije mnogo al se brzo napije, i sto je najgore lose ga radi, ili ga tera na svadju ili udje u neku depresiju. ko moze da ostane na casici eventualno dve neka pije, kome treba vise neka uopste ne pije a retki su oni kojIma je casica dnevno doza.
BubamaraPOZNAVALAC

okt 2019.

Ista stvar sa mojim matorim. Brzo ga zvekne, a loae ga radi. Sino mu~ jedva doaao kui. Ne znam ni kako je dovezao. Povraao je pola noi. Bljak! Slu ajno se srelo staro druatvo, jedan ima kafanu i zaginuli. Sreom, to mu se dogodi jednom u 2-3 godine. Sad e bolovati danima.
PablitoLEGENDA

okt 2019.

YdW_mcU-9b4 :mario::

okt 2019.

naduva se covek, pa pravi sranja kao na alkoholu???
rKj420ZMAJ

okt 2019.

strumfe ne mogu da ti crtam...ne znam sta si ti gledao svojim ocima, al znam sta sam ja gledao svojim.

nov 2019.

alkohol i mozak OwJooUSDah0
RabindrantENTUZIJASTA

nov 2019.

Mili moj, ne tvrdim da ne postoje iznimke, ali do sada u svom zivotu nikada nisam vidio da netko toliko pobenavi na travi, kao na alkoholu. Vjerujem da postoje i takvi, ali ja ih do sada nisam upoznao. Uglavnom pizdarije prave ljudi koji su se namazali. Nemoj misliti da sam jedan od onih vutra-zelota koji marihuanu smatraju alfom i omegom, lijekom za svaku bolest, portalom u neku visu dimenziju i sl. pizdarije, daleko sam od toga (cak mi se takvi pomalo i gade), ali kretenluk se daleko vise ispoljava kod osoba koje locu. Moj tetak npr. je do prije nekih 15 godina bio sklon alkoholu (onda je otkrio heroin koji se zove katolicizam). Srusio je u pijanstvu medju ostalim covjeka s bicikla, zacipelario ga i skakao mu po nozi dok on a nije pukla, samo zato sto si je umislio da ga je ovaj krivo pogledao, a to je samo jedna od njegovih bezbrojnih epizoda na alkoholu. Znaci slazem se da je marihuana u odredjenoj mjeri stetna, mozda cak znatno stetnija nego sto je se na ovom forumu predstavlja, ali nema logike staviti je u isti kos s alkoholom.

nov 2019.

Na travi ovjek ne e napravit neato, ata nebi dok nije napuaen, ato kod alkohola nije slu aj. Sla~em se, da zadnjih godina, nitko viae ne puai iz guata. Svi se lje e:)
crnicarLEGENDA

nov 2019.

...s guatom :rasta: Kad sam se vec javio tu da kazem da meni to opijanje vise uopce nije napeto. Zadnje na bratovoj momackoj prije nekih 2 mjeseca a prije toga finale lige prvaka i Liverpoolov 6i naslov i to je ajd neki prosjek. Dvaput godisnje i to ako. Ne moram se se ni napit jer vec nakon 4-5 piva tokom veceri meni sljedeci dan glava kaos i oporavljam se dva dana haha. Slicno mi je sa albanusom bilo samo sto kod nje osjetim kako svakim dimom IQ pada :lol::lol:. Iz tih razloga su ta opijanja ''nestala'' a ni albanusu nisam godinama zapalio. Mozda su to godine :D, tko zna eto ispovijedio sam se :banana_rasta::razvaljen::
BadiZMAJ

nov 2019.

Samokontrola, to je klju u svemu...djelomi no se sla~em sa rKj420...ljudi se vole pretvarat, pretjerivat i pokazivat se kada piju, bahati su i rade s***a, a poslije slijedi..."nisam ja krivac, alkohol je kriv" ili "jooj toliko sam se ubio da se ne sjeam ata je bilo sino"...e to mrzim, to su samo izgovori i bje~anje od odgovornosti. Jer koliko god bio pijan, teturao, padao ili ata ti ja znam, ne mo~ea rei da ti mozak nije radio.:) Sigurno ti je palo na pamet da sljedee ato mislia napraviti nije uredu ali svejedno odlu ia to napraviti jer poslije ea ionako sve svaliti na alkohol.:)
nesalaLEGENDA

dec 2019.

samokontrola je kljuc svega, da... inace mi je jasno jedino da mi nista nije jasno...

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se