Draga ekipa, pozdrav,
Imam nekoliko pitanja za izradu jedne varijante medicinskog ulja. Do sada sam već dva puta nakon growa radio RSO ulje, ali sada, po završetku ovog growa nisam u prilici. Dakle, situacija je sljedeća. U obitelji imam brata koji boluje od cerebralne paralize, 100%-tni invalid. Ne priča, ne hoda, u biti život provodi u krevetu. Zadnjih godinu-dvije imamo problem, navečer se često buni kada se svi legnu u krevet, tada postaje najživlji i spavanje postaje skoro nemoguće. RSO ulje u malim dozama ga je uvijek uspavalo, ali ostali smo bez.
Majka, sa druge strane živi s njim i brine se o njemu i to je na njoj ostavilo velikog traga. Od godina nespavanja organizam joj se totalno poremetio, iako jako malo jede preko dana, dobila je jako puno na težini, ima povišen tlak i voda joj se zadržava u organizmu do te mjere da ima rane po nogama od širenja kože zbog prekomjerne vode. To sve je još popraćeno i artritisom na rukama (o ovome sam već pisao prije cca godinu dana u jednoj temi, ali sada želim pokrenuti novu). Problem sa majkom je što joj tablete za tlak obično zadržavaju vodu u organizmu, a tablete za "pišanje" (da oprostite) dižu tlak. I tako u krug.
Oboje su uzimali RSO ulje dok smo ga imali, i situacija se popravila, ali kako ga neko vrijeme nemamo, situacija se vraća na staro. Jedan od najboljih prijatelja ima majku koja je dobila moždani udar i kao rezultat je pila skoro TRIDESET tableta dnevno. On je problem riješio na sljedeći način:
Napravio je ulje po nečijem savjetu - cca 50g sušene trave (obično hibrid indica/sativa 50/50%), dobro usitnjene, prvo napravljen decarb u pećnici na 70C cca 45min. U drugom plehu u pećnici paralelno se grijalo 3l maslinovog ulja. Nakon što je 45min prošlo, iz peći vadi van pleh sa travom, ostavlja unutra ulje i temperaturu diže na 100C. Nakon što se ulje zagrije na 100C, u njega baca travu, mješa i stavlja nazad u peć, i dalje na 100C. To ostavlja kojih 3 sata u peći, svakih 15-20min mješajući sve skupa. Nakon 3 sata vadi mješavinu van, hladi je, cjedi preko gaze u boce. Doza je jedna jušna žlica ujutro i jedna navečer. Majka mu je prezadovoljna, sada pije 2-3 tablete dnevno i osjeća se puno bolje.
Dakle, molio bi mišljenja i savjete od iskusnije ekipe što se tiče ulja. Sa uzgojem sam stvarno iskusan, trenutno imam Auto Brooklyn Sunrise (Dutch Passion) na sušenju, ali trebam savjete što se tiče ulja i primjene. Puno hvala svima koji se priključe! Pozz