sep 2017.#1
Hy. Evo da se prikljucim ovoj temi. Naime imam bolest zvanu Sarkoidose. Uvecane ili upaljene limfne cvorove na plucima. Naime u zadnjih par mjeseci je poceo da se siri tj. Uskoro krece sirenje na tkivo pluca sto znaci da bi mogao imato problem sa kapacitetom pluca. Smanjit ce kapacitet . Bolest mi momentalno ne smeta. Nemam bolova. Da sprijecim sirenje krenuo sam preventivno sa uljem. Da li moze da utice na Sarkoidosu?
Ima li tko informaciju ili iskustvo sa ovom boleau? Hvala
Ah da. Posto radim pitanje kako izbjeci omamljenost ili dekoncentriranost da bi mogao normalno funkcionirati
sep 2017.#2
sigurno da moze pomoc treba samo pogledat dali postoji vec znanje koji cannabinoid njbolje utjece na tvoju bolest ako ne napravit neko ulje fini mix 2-3 biljke indika sativa mozda cak i neka cbd sorta uz to a sta se tice omamljenosti i dekoncetracije sve se da napravit da se ljepse dozira pa mozes kontrolitat to da nisi bas jako high ,preporuka izrada svog ulja i onda napravit bio mix kapsule sa ulje jer na taj nacin ce se smanjit omamljenost i povecat ucinak ljecenja jer kapsule rade fino preko limfnog sistema sto tebi ovdje je velik plus
sep 2017.#3
Tvoji simptomi ukazuju na neke upale u tijelu, a kako se ne zna pravi uzrok bolesti, to vjerojatno ukazuje na moguu prisutnost parazita. Potrebno je provesti antiparazitnu terapiju da bi se o
istilo tijelo i osna~io imunosni sustav. Trebao bi promijeniti prehranu, potpuno izbaciti aeer u svim oblicima, bijelo braano i mlije
ne proizvode i prijei na zdravu prehranu.
sep 2017.#4
Hvala na odgovorima. Vegman , radi se o autoimunoj bolesti. Tako da nema veze sa parazitima. Naravno da zdrava hrana ne moze stetiti samo ne vjerujem da u ovom slucaju moze i pomoci. Postoji kortizonska terapija ali bi vise stetila ostalim organima pa se ne preporucuje.
sep 2017.#5
Veina autoimunih bolesti je uzrokovana parazitima i/ili trovanjem teakim metalima (~iva, aluminij...). Slu~bena medicina to ne priznaje kao ato ne priznaje ni najva~nije stvari za lije
enje skoro svih bolesti, a to su: ulje od kanabisa, vitamin B17, MMS, jod i antiparazitnu terapiju koja je upravo prije desetak dana zabranjena u Hrvatskoj po direktivi iz EU-a. Pokuaaj pro
itati rad dr. Hulde Clark i njenu antiparazitnu terapiju. Prirodna i zdrava prehrana je najva~nija stvar za ljudsko zdravlje i s njom se mo~e poboljaati ili izlije
iti veinu bolesti.
sep 2017.#6
I nitko nema iskustva sa sarkoidosom?
jan 2018.#7
Posto mi se niko nije javio sa iskustvom o lijecenju sarkoidose evo da ja budem prvi. Krajem Augusta sam po
eo sa dobijenom dozom od 5ml. Radim pa mi moraju doze biti minimalne da ne ugrozim sebe ni druge. Tako da jednu spricu jos nisam ni potrosio. Sredinom Novembra radio sam kontrolni CT. Radiolog me zvao u ambulantu na razbovor. Pitao me koju terapiju imam . Naravno rekao sam nikakvu. Kaze dobro je da niste koristili kortizon jer se bolest sama povukla. Uspiredio je ct-e od juna sa ovim i pokazao mi samom da vidim razlike. Pluca su se ocistila kompletno a sarkoidose se zadrzala jos samo u centralnom djelu oko dusnika. Dok. kaze da je oko 80% nestalo. Pre sedam dana sam bio kod plucnog koji je napravio rtg i potvrdio da plucna krila vise nisu u kvrgama vec glatka . E sad da pitam kako to ide sa pauzama. Vidim da spominjete da je potrebno praviti pauze. Kad koliko i jeli to neophodno?
jan 2018.#11
E te dobre obavijesti najvise meni gode. Godinama vucem to sranje . Prvo su me par godina pogresno ljecili i dok nisam udario sakom o stol u ordinaciji poceli su da kontaju da nemam giht vec da mi nozni palci oticu od neceg drugog.
jan 2018.#12
Pozdrav, ja imam sarkoidozu pluca i limfnih cvorova. Hvala na prenesenom iskustvu, uskoro cu i ja probat s uljem.
jan 2018.#14
Bolesti koje se u njemackoj lijece canabisom
feb 2018.#15
To je plakat od nekog predavnja. A prije godinu dana su za cbd ulje trebali mialjenja specijalista kao i kod nas. Mo~da se je neato promenilo.
feb 2018.#16
Nije.
Nije. Vec plakat udruge lijecenja hanfom München
feb 2018.#17
Darkland nemoj mi se ljutiti, nisam mislio niata loae,
ak nisam puno ni zagledao kad sam sku~io ata je. Zato sam i napisao kako je u Njema
koj bilo prije godinu , mo~da je sada skroz druk
ije.
feb 2018.#18
Ma nema ljutnje. Mene je plucni doc ismijao kad sam ga pitao za savjet i da mi propise. Kaze da nema smisla i da bolje odem sa porodicom negdje u provod umjesto da bacam pare. Potrosio sam 5ml i nabavio novih 10 ml . Od kad je dozvoljeno medicinsko koristenje proradile su i udruge i savjetovalista na tu temu. Naravno bez potpore farmacije ili drzave.
Pitanje . Za novu dozu kazu da je provjeravana koncentracija u labosu. Nekih 60 i nesto % . Koje su odprilike normalne vrijednosti
feb 2018.#19
to bi bio ok za thc ulje evo ovo je neko recimo balansirano thc cbd ulje npr
27,00 CBD
38,00 THC
0,01 CBDA
0,01 THCA
3,60 CBG
5,00 CBN
ovo tvoje od 60tak posto thc imace ostale kanabinoide u manjem omjeru a to bi bilo ulje neke dobre indike sa takvim postotkom thc-a
feb 2018.#20
I u mom slucaju lijecenja koje jos traje da li je dobro imati toliku koncentraciju thc ili je bolje manja thc a cbd veca
feb 2018.#22
Uzimao bi ja i dalje isto ali se zaliha blizi kraju. Sad sam nabavio ovu sa vise thc pa me zanimaju iskustva . Da li je za lijecenje bolja veca koncentracija thc ili veca cbd
mar 2018.#24
@Darkland kako napreduje ljecenje ?
mar 2018.#25
Pozdrav svima, u biti se priklju
ujem odgovoru koji je dao Cill. Obzirom na situaciju mo~emo se pouzdati samo u probu. Piaem iz iskustva, jer
sam koristio ulje od 3 razli
ita proizvoa
a. Da kojim slu
ajem ono prvo nije imalo efekta, sigurno bih odustao u uvjerenju da je sve obmana,
jer druga dva kod mene nisu imala nikakav u
inak. Nakon dugog vremena uspio sam stupiti u vezu sa onim prvim i za mene pravim, a kreem i
sam u izradu svog ulja.
mar 2018.#26
Bluehawk . Izvini sto nisam odmah odgovorio. Pogledao post na poslu i zaboravio . Pa kod mene nema promjena. Znaci zadnji ct prosle godine pokazuje nestanak bolesti odprilike oko 80% . To je potvrdio i pulmolog pregledom ct-a i scjezeg rtg sredinom januara. Oni su iznenadjeni povlacenjem bolesti i iducu kontrolu mi zakazali za 9 mjeseci. Znaci iz rizika da cu ostajati bez zraka i problema sa disanjem sam izasao.
mar 2018.#27
Odlicno drago mi je dobro sve. Da li jos koristis ulje, kakvo i koliko ?
mar 2018.#28
Koristim. Imao sam prvo nekakvo skroz tamno . Ono me pucalo pravo. Njega mi nestalo pa sam nabavio novo. Ovo je drugacije. Navodno cista indika i ima 67% thc. Drugaciji okus i manje gorko. Hmmm manje osjetim osamucenost. S njim sam sad krenuo pa cu vidjet. Inace planiram koristiti dok imam i dok ne budem izlijecen najmanje. Za vikend cu probati vise uzeti pa cu vidjet reakciju. Radim pa ne smijem povecavat doze u tjednu. Zato petak vece i subota pojacano pa opet u nedjelju u normalu.
mar 2018.#29
Kako god bilo sa uzimanjem ocito dobro djeluje na tebe i manja kolicina tak da kaj god pomaze ne mijenjaj nista :D
jun 2019.#30
Molo
Ja sam novi clan.Pozz svima.
Molim te mozes li mi reci koju dozu i koliko dugo uzimati ulje za sarkoidozu.
Meni je sarloidoza napala pluca i kozu.Zelim da pokusam sa uljem.Nabavio sam ga i kazu mi da ima oko 90% THC.Da li je to dobro
Trebaju mi sto preciznije instrukcije i savjeti.
Hvala puno
okt 2021.#31
Pozdrav, 1g., imam sarkoidozu i nakon 6mj., pretraga dali su mi terapiju sa decortin tabletama. Zanima me da li je netko dobio ulje ili neki drugi oblik konoplje na recept. Nije problem otii kupit, ali mo~e li info koji omjer i
ega. I kako reagiraju doktori kad ih se pita za takav oblik ljecenja?
Unaprijed hvala.
okt 2021.#32
Pozdrav, mo~e info koje ulje i gdje ga nabavit? Koji proizvoa
? Ja navodno sarkoidozu vucem duze vrijeme, ali saznao sam prije 10mj. Sad primam 2mj., terapiju tabletama decortin i cekam nalaz da vidim kako napreduje. E sad ako krenem uzimat ulje, da li da prestanem sa tabletama. To ako upitam doktora bide me blijedo gledao. Hvala
okt 2021.#33
Samo da kazem hvala na plakatu dugo sam se pitao sta treba za dozvolu u njemackoj.
A ne znam sto strahujete doktoru rec za travu on je tu da te savjetuje medicinski i nemoze te prijavit policiji osim ako mu nekazes da ces raznjet skolu hahah.opusteno pricajte.
Mene uvjek kad pitaju pusite li kazem nisam duhan al... vidis odma smjesak haha
okt 2021.#34
Kod takvih kroni
no-upalnih bolesti najbolje je prvo vidjeti i krenuti sa promjenom prehrane, pa kroz pola godine vidjeti promjene.
okt 2021.#35
Ja bih isto posavetovao da se upoznaa malo sa literaturom Dr. `ulca i njegovim na
inom le
enja, naravno uz ulje. Sreno!
okt 2021.#36
Ne znam kako mi je ovo promaklo, tek sad nakon 3 godine vidim. Sad imam pitanje: koje biljke uzgojiti da se dobije ovakovo ulje ? Pozdrav :) :respect:
okt 2021.#37
Ovakvo ulje bi dobio da uzmea neko normalno THC ulje a to je 60-70% i pomjesas ga u jednakom omjeru sa nekim uljem cbd koje ima isto tak postotak cbd dobit ea ulje koje e bit tipa 30-40%thc i toliko cbd drugim rije
ima uzgoji jednu dobru THC biljku i jednu dobru cbd biljku napravi od svake ulje i mesaj
jan 2022.#38
Moj suprug vec 4ipo godine pije kortiko, trebalo im je godinu dana ispitivanja, kup antibiotika i jedna torakalna operacija kako bi dijagnosticirali bolest, probali su i kombinaciju s metatroksat ali je bilo gore i sad je status quo ista terapija plus minus 5mg ali kod njega nema bikakve promene. Zelim da probamo i sa kanabisom raduje me da ima rezultat kao sto citam e sad mi nemamo pojma odakle da pocnemo, kakvo treba da bude ulje sa koliko procenata i kako da se dozira?
jan 2022.#39
Moj suprug vec 4ipo godine pije kortiko, trebalo im je godinu dana ispitivanja, kup antibiotika i jedna torakalna operacija kako bi dijagnosticirali bolest, probali su i kombinaciju s metatroksat ali je bilo gore i sad je status quo ista terapija plus minus 5mg ali kod njega nema bikakve promene. Zelim da probamo i sa kanabisom raduje me da ima rezultat kao sto citam e sad mi nemamo pojma odakle da pocnemo, kakvo treba da bude ulje sa koliko procenata i kako da se dozira?
jan 2022.#40
Pozdrav @Kristina90
Eto, ja osobno nemam iskustvo ali pratim tako razlicite teme i ovu sam otisao pa procitao od pocetka. Moj zakljucak je da cak i ako ti netko da omjer koji funkcionira ces nazalost morati isprobavati. Caka je u tome da i ako sami uzgojite doci do informacije koji su konkretno sastojci u materiji iziskuje trosak, rizik i novce. Nazalost, ugnjetavanje ove biljke je napravilo situaciju gdje se nitko ozbiljno ne bavi istrazivanjima i omjerima, nego smo u fazi borbe da se uopce neka legalna proizvodnja pokrene (izuzmimo Kanadu i SAD).
Da ne bude samo nista u ovom postu, ako imate pristup nekoj materiji odnosno kanabisu, mislim i cini mi se da THC + CBD funcionira kako treba. Napravite ulje i krenite terapiju. Nakon 2 dana cete vec znati da li se radi o ok ulju odnosno pase li ili ne. Jedina preporuka je da ako mozete, uzmete ulje od Indike. Od nje nece biti pretjerane euforije nego spavanja. Nadam se da sam barem malo priblizio misao...