VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaRun From The Cure - The Rick Simpson Story
LEGACY

Run From The Cure - The Rick Simpson Story

611 odgovora70,935 pregleda

sep 2008.

pozdrav, nadam se da ste to ve vidjeli ako ne... RUN FROM THE CURE - The Rick Simpson Story + dEEf2JhWiFU
BrenerPOZNAVALAC

okt 2008.

Ohhh kako mocan video. Jos jednom pokazuje kako one na vrhu zaboli ona stvar za nase zdravlje i kako samo zele novac. Moguce je da do 2012-e osvjestimo nase mozgove najvise putem interneta jer na tv-u ovako sta tesko da ces naci
ReacherPOZNAVALAC

okt 2008.

predobar video =) . . . uvik kad gledam videe sline ovima raspizdim se,sitim se samo kolko primitivivnih i zadrtih ljudi ima na svijetu,i izjave tipa: WEED DESTROYS BRAIN,hahaha..ma daaaj . . . da se bar ljudi viae obrazuju po pitanjuu ovog =/
TarkiPOZNAVALAC

okt 2008.

Svaka cast na videu prejeben je sad gledam 4. dio, i vec sam uvjeren kako cu radit ulje i dat ga dedi koji ima rak a i sam cu ga konzumirati u medicinske svrhe svakako! SAmo jednu stvar da kazem prije no sto dalje nasatavim gledat U prijevodu si weedran ja mislim pogrijesio tu u ovom cetvrtom djelu kad lik govori kolko toga izadje iz kolko trave napiso si da iz 2 kile izadje 60g ulja a u biti lik veli da iz pol kile dobis 60g veli lik generally a pound of good hemp bud will produce about two ounces of high grade oil pound je 450 grama, a ounce 30 g nije ovo da nest ovo ono kenjam neg sam da se zna tocna informacija Iako lik nigdje ne kaze jel treba bit suha vutra il mokra isto moze??? MEni se ta ziza u tom loncu ne cini bas previse suhom al ko ce ga znat.?.?? Ugl odo gleat dalje pissssss
BeyondLEGENDA

okt 2008.

Od pola kile trave dobijea oko 60ml ulja. Koristi se dobro osuaena (klasi na) trava. Trenutno prevaam cjeli postupak izrade, sutra u staviti prijevod.
BeyondLEGENDA

okt 2008.

THC-ulje nije isto niti slično ulju od SJEMENJA konoplje iako se radi o proizvodu s iste biljke. Evo postupak izrade THC-ulja od Rick Simpson-a http://phoenixtears.ca (prosurfajte sajt malo) "Uradi sam" Za one koji su gledali dokumentarac "Run from the Cure", ovdje bi trebali biti svi odgovori na pitanja o proizvodnji vlastitog ulja. Preporučam da ljudi uzgajaju vlastitu konoplju bilo u malom zatvorenom prostoru ili vani. Vlastiti uzgoj će otkloniti veliku cjenu po kojoj dileri prodaju marihuanu. Cijena marihuane može varirati od dilera do dilera, isto kao i njena kvaliteta. Za sve nove ljude u uzgoju konoplje neophodno je obrazovanje putem dobre knjige ili video materijala. Pažnja: Ulja koje prodaju dileri mogu imati razna onečišćenja i imati malo THC-a ili uopće ga ne imati. Iz mojeg iskustva, večinu ulja od konoplje koja su dostupna na ulici trebalo bi izbjegavati za medicinsku primjenu. Proizvedite vlastito ulje ili imajte nekoga kome možete vjerovati da proizvodi vrlo čisto, visoko kvalitetno ulje. Koliko proizvesti i uzeti? Obično se od 500 grama osušenih vrhova konoplje proizvede oko 60g (55 - 60 mL) visoko kvalitetnog ulja. Ta količina ulja izliječit će sve ozbiljnije tumore: prosječna osoba može konzumirati tu količinu unutar tri mjeseca. To ulje je vrlo potentno pa osoba mora početi tretman sa malim dozama. Kapljica ulja veličine pola zrna riže, dva ili tri puta na dan je dobro za početak. Poslije 4 ili 5 dana, počnite povečavati svoju dnevnu dozu vrlo postepeno. Kako vrijeme prolazi, tijelo povečava toleranciju na ulje i može se uzeti sve veća količina. U slučajevima kada je osoba u velikim bolovima, preporučam da se doza naglo poveća dok se bol ne ukloni. Visoko kvalitetno ulje zaustavit će bol i kada morfin nije djelotvoran. Ulje se može koristiti i na vanjske ozljede za zaustavljanje boli unutar par minuta. Da li će me učiniti high? Slijedeći predhodno opisano doziranje, mnogi ljudi mogu uzeti puni tretman i nigad ne biti high. S obzirom na marihuanu, postati "high" je šala, čak i onda ako je osoba uzela preveliku dozu ulja, efekt se brzo povuće i ne ostavlja nikakvu štetu. Nikada nitko nije umro zbog korištenja lijeka od marihuane. Da li ću postati ovisan? Ulje od konoplje ne prouzrokuje da vaše tijelo žudi za još. Ulje ne prouzrokuje ovisnost, bezopasno je i efikasno u praktički svim medicinskim stanjima. Je li to isto što i ulje od sjemena konoplje? NE! Ovo je ulje od konoplje, izrađeno od vrhova i malih listova biljke konoplje. To je osnovno ulje te biljke. Trgovine zdrave hrane prodaju ulje napravljeno od sjemenja konoplje koje se često krivo poistovječuje sa uljem od konoplje. Premda je ulje od sjemenja konoplje vrlo korisno, ono ne sadrži dovoljno THC-a da bi imalo bilo kakav efekt na rak ili druge ozbiljnije bolesti. Je li konoplja i marihuana isto? Riječ marihuana je jedna od preko 400 slengova koje se koriste diljem svijeta za jednu te istu biljku - konoplju. Jesu li sve vrste konoplje iste? Kada kupujete ili uzgajate konoplju, nabavite vrstu koja proizvodi što veći postotak THC-a. Da biste dali energiju nekome tko pati od depresije, preporučam neku dobru sortu Sative. Za većinu ostalih medicinskih stanja, preporučam da se koriste Indica sorte. Indica sorte opuštaju ljude i daju im više odmora i sna. Kako da koristim ulje? Visoko kvalitetno ulje može se konzumirati isparivanjem, jedenjem ili koristiti izvana. Dodajte ulje u kreme kod korištenja izvana. Gdje mogu dobiti informacije o izradi ulja? Postupak je opisan u dokumentarcu "Run From The Cure". Postupak u dokumentarcu se može opisati kao grub, ali ulje koje je tako proizvedeno izliječit će rak. Ovaj lijek bi trebao biti proizveden u kontroliranom okružju, koristeči opremu za destilaciju. Večina ljudi ne razumije destilaciju i nema pristup potrebnoj opremi. To je razlog zašto je u dokumentarcu opisana jednostavnija metoda s kojom svatko može proizvesti ulje. Kao i u dokumentarcu, ponovo napominjem da ovaj proces, ako se ne radi pravilno može biti opasan i ne preuzimamo odgovornost ako se iznesene informacije pogrešno upotrijebe. Moj postupak: Početni materijal: Ja obično radim sa oko 500g kvalitetnih vrhova konoplje. Vi možete koristiti i samo oko 30g. 30g će proizvesti oko 3 - 4 grama ulja. Količina proizvedenog ulja varirat će od vrste do vrste, ali sve imaju nevjerojatan efekt u liječenju. 1. Stavite potpuno osušeni biljni materijal u plastičnu posudu. 2. Natopite materijal sa otapalom kojeg koristite. Mogu se koristiti razna otapala. Osobno koristim čistu naphtha ali kanta od 170l košta oko 360€. Možete koristiti 99% izopropilni alkohol koji možete naći u lokalnim ljekarnama. Alkohol apsorbira više klorofila iz biljnog materijala nego naphtha. To prouzrokuje da ulje napravljeno uz pomoć alkohola ima tamniju boju, ali ne smanjuje potenciju ulja za neki značajniji postotak. Eter, naphtha, butan i mnoga druga otapala mogu proizvesti ulje koje je žuto ili prozirno. To čini da ulje izgleda bolje ali tamno ulje može biti jednako potentno. Ako je postupak izveden pravilno, u ulju neće biti ostatka otapala ili će ga biti vrlo malo. Konzumirao sam ulja proizvedena korištenjem raznih otapala tokom 8 godina bez štetnih posljedica. Trebat ćete oko 8 litara otapala da bi odvojili THC od pola kilograma biljnog materijala. 500ml otapala bi trebalo biti više nego dovoljno za odvajanje THC-a od 30g biljnog materijala. 3. Izgnječite biljni materijal koristeći čisti (bez kemikalija) drveni štap ili neki slični alat. 4. Dodavajte otapalo tako dugo dok biljni materijal neće biti potpuno potopnjen. Biljni materijal gnječite štapom. Dok to radite THC se odvaja od biljnog materijala u otapalo. 5. Radite taj proces oko 3 minute. 6. Prelijte mješavinu ulja/otapala bez biljnog materijala u drugu posudu. Upravo ste izvukli oko 80% THC-a iz biljnog materijala. 7. Drugo ispiranje - Ponovo dodajte otapalo u biljni materijal i gnječite još 3 minute da izvadite preostalih 20% THC-a. 8. Prelijte mješavinu ulja/otapala u posudu koja već sadrži prvu mješavinu koju ste predhodno napravili. 9. Bacite biljni materijal iz kojeg ste upravo izdvojili THC. 10. Prelijte mješavinu ulja/otapala kroz filter za kavu u čistu posudu. 11. Isparite otapalo. Primjetio sam da kuhalo za rižu vrlo dobro isparava otapalo. Ja imam kuhalo koje se može podesiti na dvije razine - jako i slabo - i može primiti preko 2l mješavine ulja/otapala. 12. Dodajte mješavinu u kuhalo do 3/4 zapremine. Budite sigurni da se nalazite u dobro ventiliranoj prostoriji i uključite ventilator da otpuhuje pare otapala. Pare su vrlo zapaljive. Budite sigurni da se nalazite podalje od žarečih elementa, iskra, cigareta, itd. To može prouzročiti požar. 13. UKljučite kuhalo i namjestite ga da jako grije. 14. Dodavajte mješavinu u kuhalo kako se razina spušta sve dok sva mješavina ne završi u kuhalu. 15. Kada je svo otapalo gotovo isparilo dodajte par kapi vode u mješavinu. Količina vode koju ćete dodati ovisi koliko ste imali biljnog materijala na početku. Ako proizvodim ulje od pola kiligrama dobrog biljnog materijala, obično dodam oko 10 kapi vode. 16. Kada je u kuhalu ostalo oko 25mm mješavine ulja/otapala, stavite rukavice i lagano vrtite kuhalo. 17. Vrtite kuhalo dok otapalo ne ispari. Par kapi vode pomaže kod isparivanja ostatka otapala i donekle čuva ulje od prejakog zagrijavanja. Kada se otapalo ispari moje kuhalo automatski se prebacuje na niže zagrijavanje. To sprječava opasnost od prevelikog zagrijavanja ulja. Temperatura ulja nikada nebi smjela prijeći 140 C. 18. Stavite rukavice i uklonite ulje iz kuhala. 19. Oprezno prelijte ulje u manju čistu metalnu posudu. 20. Stavite tu posudu na dehidrator ili na neki uređaj koji lagano grije kao grijač za kavu. Može potrajati nekoliko sati ali će voda i otapalo ispariti iz ulja. Kada više nama nikakve aktivnosti na površini ulja, lijek je spreman za upotrebu. 21. Prelijte vruće ulje u bocu; ili kako prikazuje video - u plastičnu špricu. Spremanje ulja u špricu čini ga lakim za rukovanje. Kada se ulje ohladi postaje kao gusta mast. Neke vrste konoplje proizvest će vrlo gusto ulje i mogli bi imati problema pri istiskanju iz šprice. Ako se to dogodi stavite špricu u toplu vodu par minuta prije upotrebe. Za sve vas koji ćete početi koristiti ulje od konoplje kao lijek evo par jednostavnih činjenica: Ulje će sniziti krvni tlak, i ako uzimate ljekove protiv visokog tlaka možda ćete otkriti da vam oni više nisu potrebni. Isto vrijedi i za dijabetičare. Vidio sam da ulje od konoplje liječi dijabetičare do te razine da im inzulin više nije potreban. Ja nisam doktor i nemam pravo govoriti ljudima što bi trebali činiti. Osobno ne prihvačam nikakvo liječenje protiv raka koje se danas koristi u službenoj medicini. Ne preporučam da se ulje od konoplje koristi zajedno sa kemoterapijom. Koji je smisao raditi vlastiti lijek ako dozvoljavate da vas službena medicina masovno truje? Iz mog iskustva sa lijekom od konoplje, otkrio sam da većina farmaceutskih lijekova više nije potrebna kada osoba jednom počne koristiti ulje od konoplje. Čini se da kombiniranje ulja od konoplje i večine ostalih prirodnih lijekova ide vrlo dobro, ali imao sam par izvještaja ljudi koji su probali uzimati ulje zajedno sa farmaceutskim lijekovima i iskusili bol u trbuhu, itd. Svi su problemi nestali kad su ljudi prestali uzimati propisane lijekove. Svakome tko će upotrijebiti ove informacije da pomogne voljenima želim dobrodošlicu u svijet prave medicine. Ponovo upozoravam da budete vrlo oprezni kada isparavate otapalo jer su pare vrlo zapaljive. Budite sigurni da se nalazite podalje od žarečih elementa, iskra, cigareta, itd. To može prouzročiti požar. Želim vam sreću i zdravlje. Topli pozdrav, Rick Simpson
BeyondLEGENDA

okt 2008.

Zamislite da neki znanstvenik radi u laboratoriju. Došao je do revolucionarnog otkrića: na području Amazone otkrivena je biljčica koja u obliku čaja za tjedan dana otklanja rak. Zamislite da je istraživač objavio kako je taj čaj dao skupini od tisuću ljudi oboljelih od raka te da se pokazalo kako nakon tjedan dana, bez ikakve operacije, ni kod jednoga od njih više nema ni traga raku. Eureka! Lijek protiv raka! Jednostavan, jeftin, posve prirodan lijek bez ikakvih popratnih pojava. Jednostavna biljka od koje napravite čaj i popijete ga. Ne javljaju se nikakve popratne pojave. Čist je, posve prirodan i košta samo nekoliko novčića. Zamislite što bi se dogodilo kad bi znanstvenik svoje otkriće objavio svijetu. Svakako bi dobio Nobelovu nagradu. Radovala bi se zacijelo medicinska struka čitava svijeta. Gotovo je s rakom! Svi oboljeli od raka mogli bi popiti taj čaj i za tjedan dana riješiti se svih svojih muka. Svatko tko se plaši da bi mogao oboljeti od raka sada bi bio siguran da jednostavno treba popiti nekoliko šalica toga čaja, što bi ga koštalo samo nekoliko novčića, i nikada se ne bi razbolio. Bože, kako bi svijet preko noći postao ljepše mjesto! Nažalost, takvu priču nikada niste čuli. Ne stoga što ne bi bila istinita, nego stoga što bi se, kad bi taj jednostavni čaj mogao izliječiti sve vrste raka, ugasila potreba za Američkim društvom oboljelih od raka. Ne bi bilo potrebe za farmaceutskim tvrtkama koje proizvode i prodaju lijekove protiv raka. Ne bi više bilo potrebe za financiranjem bilo kakvih dodatnih istraživanja o raku. Diljem svijeta zatvorile bi se klinike za liječenje oboljelih od raka, stotine tisuća ljudi ostalo bi bez posla, čitave bi se industrije preko noći ugasile, a bezbrojne milijarde dolara dobiti više se ne bi slijevale u džepove glavešina koji kontroliraju industriju raka. Zdravstvena industrija nije motivirana da izliječi bolesti. Kad bi zdravstvena industrija liječila bolesti, uskoro bi ostala bez posla. Koliko god to nevjerojatno zvučalo, njihov je cilj da se razboli što više ljudi i da što većem broju ljudi treba medicinsko liječenje. Da bi osigurali vlastitu dobit. Uvijek je riječ o novcu! Bolnice, farmaceutske tvrtke i čitavu zdravstvenu industriju zapravo bismo trebali nazvati industrijom bolesti. Taj aparat za ostvarivanje dobiti ne zarađuje ozdravljivanjem ljudi, nego prodajom svojih bezobrazno skupih ljekova, kirurških zahvata i drugih medicinskih tretmana čovjeku. Godišnje na tome zaradi više od 1,3 trilijuna dolara. Ljudi, sjedio sam u njihovim dvoranama za sastanke. Slušao sam što govore. Slušao sam izvršne direktore velikih farmaceutskih tvrtki kako govore: »Baš me briga kakvo oštećenje jetara ovaj lijek može izazvati, samo neka ga FDA odobri. Plati koliko treba, pronađi lobiste koji su ti potrebni, samo da dobijemo odobrenje za ovaj lijek. Ako u tome uspiješ, cijena naših dionica će se utrostručiti. Prodat ćemo ih i idemo dalje. Za pet godina, kad otkriju da lijek oštećuje jetra, povući će ga s tržišta. Koga briga za to, mi ćemo imati svoj novac. Samo to napravi«. Zbog takvih sam stvari bijesan k'o sam vrag i ne namjeravam to više podnositi. Je li uvijek riječ o novcu? Skrivaju li od nas prirodne pripravke i lijekove samo zbog toga što pohlepni ljudi i korporacije žele ostvariti još veću dobit? Je li točno da novac pokreće svijet? Točno je. Morate shvatiti da je novac najvažnija pokretačka sila u svijetu. O tome čitamo svakoga dana. Doslovce svaka farmaceutska tvrtka je dioničarsko društvo, što znači da su njezini menadžeri i direktori obavezni povećati vrijednost njezinih dionica. To znači da su menadžeri i direktori doslovce svake farmaceutske tvrtke zakonski dužni povećati dobit. Dobit mogu povećati samo ako prodaju veće količine svojih proizvoda i ako ih proizvode sa smanjenim troškovima proizvodnje. Stoga farmaceutske tvrtke imaju samo jedan cilj, a to je prodaja što veće količine lijekova i proizvodnja tih lijekova sa što manje troškova. Razmislite o tome. Cilj takve tvrtke nije liječenje bolesti. Njezin je cilj prodaja što veće količine lijekova. Vi ste njihova mušterija. Žele da svake godine koristite što više lijekova. Kad FDA odobri lijek i kad farmaceutska tvrtka dobije patent, ona postaje jedina tvrtka koja može prodavati taj lijek. Dobivanje patenta za lijek automatski joj donosi milijarde dolara! Zbog toga nikada nećete vidjeti farmaceutsku tvrtku da reklamira prirodni lijek. Prirodne lijekove ne može se patentirati, a zaraditi možete samo s patentiranim lijekom. Prodaja prirodnog lijeka koji se ne može patentirati ne donosi veliku dobit, no kad dobijete patentirani proizvod, vi ste jedina tvrtka koja ga može prodavati. Nemate konkurenciju. Možete ga prodavati po bezobrazno visokoj cjeni, a dobit vam je zajamčena. Ako prodajete nepatentirani prirodni proizvod, stotine drugih tvrtki također ga mogu prodavati. Tada nemate monopol. Cijene se spuštaju i dobit se uvelike smanjuje. Zbog toga farmaceutska industrija reklamira samo patentirane lijekove, jer joj oni donose novac. FDA je donijela «zakon» da ne postoji i nikad neće postojati prirodni lijek koji meže izliječiti, spriječiti ili liječiti bolest. Jer, kad bi prirodni lijek to mogao postići, morao bi biti klasificiran kao «lijek», a kad bi bio klasificiran kao lijek morao bi proći kroz ispitivanje vrijedno 800 milijuna dolara koje FDA zahtijeva da bi mogla dati odobrenje za svaki novi lijek. To se ne može učiniti. Zbog čega? Zato što se prirodni pripravak ne može patentirati, a uz to i zato što ne postoji tvrtka koja može potrošiti 800 milijuna dolara da bi dobila odobrenje za prirodni pripravak kao novi lijek, jer nakon toga neće moći dobiti patent za taj «novi lijek», a zbog toga ne može vratiti uloženi novac i k tome zaraditi još deset puta više. Prirodne pripravke ne može se patentirati. Stoga oni ne mogu proći kroz ispitivanje koje zahtijeva FDA. Takav sustav ne dopušta da se prirodne lijekove reklamira kao lijek ili sredstvo za sprečavanje bolesti, iako mnogi takvi lijekovi u tome uistinu uspijevaju. Razmilite o tome. FDA tvrdi da samo sintetički lijek može izliječiti ili spriječiti bolest i apsolutno ništa drugo. Zar to nije nerazumno? Izvor iz knjige: Kevin Trudeau - Prirodni lijekovi za koje >oni< ne žele da vi znate
Petar PanPOZNAVALAC

nov 2008.

ata to no zna i naphtha? jel' to petrolej ili?
BeyondLEGENDA

nov 2008.

neznam, dugo sam to pokuaao saznati, ali neznam, neki derivat nafte jest, dali je petrolej mislim da nije, niti naftalin. to je baa naphtha. Ali ja bi uzeo kao otapalo etilni ili izopropilni alkohol, zvu i mi sigurnije nego neato na bazi nafte
TarkiPOZNAVALAC

nov 2008.

Pito ja kemicare jer me isto nafta bunilo bilo koje organsko otapalo je zapravo ok al molekulu thca od ostalih najbolje otapa sto je reko weedran izopropilni alkohol tj izdvaja je u najciscem obliku evo da se tako izrazim
Bezze_SaAMBASADOR

nov 2008.

Da, najbolje je raditi sa Etanolom, jes opasno, ali mislim da on najbolje rastavara THC molekule, ispravite me ako grijeaim....
BeyondLEGENDA

nov 2008.

nov 2008.

Drugim rje ima, ako sam skonto, mo~e se koristiti etanol, i etil? Mogao bih lako doi do toga, pa baa bih volio da isprobam... doduae ja bih napravio mo~da 2-3ml (ipak 500g za 55-60ml...???) a da ne govorim prvi put...
FlegyPOZNAVALAC

nov 2008.

jel ko probo napravit? jel djeluje stvarno to? ak djeluje ja bi probo dati frendici koja ima rak pa da se uvjerim vlastitim ocima :watchplant:

jan 2009.

odlican video, bas me zaintrigiralo , jel neko mozda zna gdje bi mogao narucit to ulje, moja baka ima rak debelog crijeva, a djeda Emfizem, i 100% sam siguran da bi im to pomoglo.

sep 2009.

moze li netko napisat dali se koristi zenska ili muska biljka u postupku..hvala
BeyondLEGENDA

sep 2009.

zrela ~enska biljka - normalna marihuana. od muake se niata ne koristi
Bezze_SaAMBASADOR

sep 2009.

U bilo kojem postupku prerade (bio to aj, ovo - ono ) UVIJEK se koristi ~enka, jer jedina ona ima "cvjetove" dok mu~jak ni emu ne slu~i, jedino ko ukratava pa da opraai radi sjemena .... ina e od njega nema nikakve koristi!!!! 99% growera, odmah uklanjaju mu~jake, jer oni (svaka skoro vrsta) prije procvjetaju, tj. poka~e spol, tako da ga na vrijeme mo~emo ukloniti iz vrta!!! Naravno to je veoma teako kad se radi outdoor uzgoj, ali zato u outdoor-u, ne sije se 10-tak, nego od 100 - 500 biljaka, i nadajui se dobroj "srei" tj. da viae bude ~enki

sep 2009.

sorry nisam dobro shvatila,ja sam totalni tutlek sto se tice uzgoja bilo kakvih biljaka..napisao si da jedino ona (zenska biljka) ima cvijetove a onda da muski prije procvijetaju.. znaci i oni imaju cvijetove ili?:D i koliko sjemenki je potrebno posaditi da bi se uzgojilo za tu jednu dozu ulja?
chupoAMBASADOR

sep 2009.

kazes da moze zaustavit bol cak i kad morfin nije djelotvoran?? ziher cu ga pravit, zena mi se kljuka s onim sugavim ibuprofenima jednom mjesecno, a i ja kad me zub ubija... i imam frendicu koja ide na kemoterapiju, samo nju cu tesko uvjerit da proba.. SVAKA AST WEDRANU! lela samo zenski cvijetovi imaju velik postotak THC, i sve o uzgoju imas na ovoj stranici
tamburaENTUZIJASTA

sep 2009.

reci si zeni nek proba.ja od kad pusim-nema nikakvih tegoba.,ma niti ono ludilo koje nas zene hvata par dana prije menstruacije.moj muz se preporodio jer ja vise ne zajebavam...
chupoAMBASADOR

sep 2009.

sam sto ona to ne voli, ne voli pusit, jednostavno joj ne pase. stalno pusim neki hasis jer trave ovdje nema, a moje vlastite nece bit bar jos 5 mj... tak da do onda nista, a poslije cu probat to ulje napravit. i ak pomogne necu prestat s tim nikad... ( sam sto ce mi trebat 2 boxa, jedan za pusit i drugi za ulje)) :)
BeyondLEGENDA

sep 2009.

Pazite, pri medicinskoj upotrebi nije isto da li puaite travu ili oralno uzimate ulje... baa kao ata nije isto da li si dijabeti ar aprica po faci inzulin ili u venu. Ku~ite? Puaenje trave nema one "prave" medicinske vrijednosti makar tu su brojne, ja bih reko "sekundarne" vrijednosti kao ato su ubla~avanje boli, relaksacija, sprje avanje povra anja, sni~avanja o nog pritiska, etc. i te koje jedino prizna slu~bena medicina... mislim ima velikih koristi i od puaenja ali takva upotreba nema veze sa tjelesnom regeneracijom i uspostavljanja balansa organizma i svim ovim o emu govori rick simpson. ...da nebi djeca mislila; " uo sam da je marihuana udesan lijek, sad ju puaim svaki dan i imun sam na sve bolesti" http://en.wikipedia.org/wiki/Medical_cannabis
gloss_zelenkyAMBASADOR

sep 2009.

stavi si post u potpis :) predobro objaanjeno :icon_lol::sun2:
chupoAMBASADOR

sep 2009.

normalno, da je ucinak isti, zasto bi uopce mucio pravljenjem ulja
extranoizeENTUZIJASTA

sep 2009.

straano. ovjek je zavraio na sudu jer je ljude besplatno izlije io od raka. :ohno:

nov 2009.

......:watchplant: :thumb:
TarkiPOZNAVALAC

apr 2011.

Ne znam je li ovo bilo najavljivano negdje po medijima (tipa na miaakovom blogu), ali Rick Simpson dolazi u emisiju na rubu znanosti! Zapravo, emisija je ve snimljena, kada e biti puatena - ne znam. Nadam se da e nas Veggma kao i uvijek po astiti tom epizodom. :bananallama:
razmanLEGENDA

apr 2011.

ima i seminar... http://phoenixtears.ca/articles/croatia-seminar-and-discussion/

apr 2011.

Vjerujem da je ve ina gledala taj video.Al evo iskopo sam verziju sa titlovima. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0SEibAAqG-E U~ivajte
He-ManLEGENDA

maj 2011.

Na Rubu Znanosti - Pri a o konoplji - 2011-05-06 Joa daleke 1941. Henry Ford je izraivao auto-karoserije od bioplastike dobivene od konoplje, koja je bila aest puta lakaa od eli ne, deset puta otpornija na sudare. Konoplja mo~e biti jednako korisna i kod prehrane, medicine, zdravlja, kao i za proizvodnju betona ili tkanine. Ona vitalizira tlo, a godianje naraste nekoliko metara te predstavlja bogat izvor biomase, bez devastacije praauma. Ta viaenamjenska biljka nas vraa u vrijeme od prije sto godina kad su svijet pokretali ugljikohidrati, kad su sva vlakna, goriva i lijekovi bili proizvod fotosinteze, prije vremena ugljikovodika koji se dobivaju iz ugljena i nafte. Uz to, danas su ve dobro poznate i njezine medicisnke dobrobiti. Gost emisije je Rick Simpson, autor filma "Bijeg od lijeka".
BeyondLEGENDA

maj 2011.

odli no odli no, jaaaaaako dobro

maj 2011.

bravo za GalaksijaForum, uvijek prvi objave vazne emisije ;)
Bob _MarleyENTUZIJASTA

maj 2011.

Predobro
veggmaENTUZIJASTA

maj 2011.

Razgovor sa Rickom Simpsonom o dobrobiti konoplje Razgovor novinarke Sanje Pleae sa Rickom Simpsonom o dobrobiti konoplje, Radio 101, 21.05.2011. ili BPNp1lstkDc orvRiotRQDs vVo38R9dK7c

maj 2011.

Ljudi,jel ko na kraju pravio i probao to? Hitno trebam informaciju zbog jednog 25 godianjala s melanomom u kasnoj fazi kojeg su i doktori ve otpisali. Mo~e li se gdje i kako nabaviti?
SekachAMBASADOR

maj 2011.

Nigdje kod nas, ni u blizini, neces biti u mogucnosti naci ulje... Mozda u Nizozemskoj, ali cijena je velika... Kada budes trazio, obrati pozornost na to da li se zaista radi o ovom ulju, posto se na trzistu jako cesto nalazi ulje od sjemenki konoplje koje nema ljekovita svojstva...samo nutricionisticka... Jos uvijek ostaje najbolji nacin samostalna proizvodnja, samo sto treba cekati 3-4-5 mjeseci da se dobije urod...i to nekih pola kg... Sretno u svakom slucaju...
Z&NZMAJ

maj 2011.

Na ~alost... https://forums.vutra.org/content/220-Pravilnik-Vutra-Organizacije Vjerujem da je gusto s vremenom,ali ovdje su prilike takve kakve jesu,nitko nema tolike zalihe,a i ako ima,pravilo je jasno. Mo~ea se samo nadati da e se neko javiti,sad kad je tvoj post tu. Sretno...

maj 2011.

pozdrav dobri ljudi. na nesrecu ,jednoj od najdrazih osoba u mom zivotu ,otkriven je rak dojke i prosirio se na jetru..upravo su joj prepisane hemoterapije i to..svesan sam da to moze samo da je odrzi u zivotu jos neko vreme (problem je sto ne znam ni koliko),mislim nadam se da ce joj pomoci najvise sto moze,ustvari ne znam vise ni sta da mislim ,nisam pametan u ovim situacijama.. Odgledao sam sve dokumentarce i intervjue rick simpsona i sve na tu temu o ovom ulju..i zaista imam nadu da moze da pomogne ,mislim da nema potrebe da neko izmislja i to u ovako ozbiljnim temama.. Znam da nema vajde od onog pitanja gde ima da se nabavi ulje i to ,da ne krsim pravila foruma,posto naravno mogu da nadjem na "ulici" tj da zavrsim toliko koliko je potrebno za lecenje,problem je taj sto ja ne mogu da prepoznam da li je to indica.E sad,da li mogu da slikam naprimer jedan hed i da mi kazete vi ovde da li je to indica tj da li je to ta vrsta koja mi treba za pravljenje ovog lekovitog ulja? da ne bi dzabe pravio ulje a da nije to ta vrsta..
herb-o-logistENTUZIJASTA

maj 2011.

To ti je nemogue na~alost. Koliko ja znam, indica je najbolja za tu svrhu, ali dobra je i sativa. Ali ne bih preporu io da se ulje radi od kupljene vutre iz viae razloga: 1) uli na je puno slabije kvalitete i potencije i ne znam koliko je iskoristiva 2) esto zna bit apricana nekim sranjem U svakom slu aju bolje i s tim pokuaat nego niata ne napraviti. Mogao bi pokuaati s nekim brzinskim growom, autoflower ili neato...
He-ManLEGENDA

maj 2011.

Najva~nije je da postotak CBD-a i THC-a bude ato je viae mogue podjednak. Ako ne, onda je bitnije da ima viae CBD-a, a to onda podrazumijeva indice.
miss.mrkvicaAMBASADOR

maj 2011.

nije da se ubacujem ali zbog ove teme sam se odlu ila na uzgoj... da skratim pri u,bolujem od multiple skleroze,dobila sam iz slovenije sjeme indice(barneys farm L.S.D),navodno sadr~i puno thc potrebnog za ato bolju kvalitetu, svaki oblik pomoi mi je va~an..

maj 2011.

posto ova ulicna znaci odpada jer nije pouzdana,jer mozete da mi objasnite sta znaci autoflower?hteo bih da pokusam onda sa tim brzinskim growom..ja se izvinjavam jer znam da sve te informacije ima negde na forumu ali stvarno nemam toliko slobodnog vremena da pretazujem sve po forumu,pa ako mozete da mi posaljete u privatnoj poruci link gde se nalaze te teme za brzinski grow i sta znaci autoflower...i koja vrsta je najbolja tj najbrze raste,pa da narucim semenke.hvala vam puno svima unapred.

maj 2011.

Trebali bi oboje pro itati ovaj podforum LINK Br~e od ovoga ne mo~e. Ovo se ne buba na pamet kao u akoli, svaku pro itanu stvar mozak mora probaviti, potvrditi i logi ki zaklju iti. 7 dana itanja po sat-dva na dan i zapamti se neato. Svaki po etak je te~ak, jednom kad se nau u samo se znanje poboljaava. AUTOFLOWER zna i da je nije bitno mijenjati period svijetla kao kod "obi ne" vrste ve ona procvijeta sama kad poraste i bude spremna za to.

maj 2011.

ljudi pomagajte molim vas sada sam dosao kuci,celu noc sam proveo u urgentnom centru jer je imala velike bolove a ovi tamo joj nista nisu dali i nemaju nista.citao sam svaki dan po malo i hteo sam da krenem sa nekim brzinskim growom ali sve izgleda da ce biti kasno mesec-mesec i po dana da se ceka.da ne bi ovde krsio pravila foruma ( mada ***** ti zivot i zakone i sve,pa nece valjda pored toliko pajdomana i ljudi koji diluju kile i kile siptarsku prskanu vutru radi pusenja,da cimaju neke ljude koji zele da pomognu nekome da se leci...)jel mogu da ostavim mail pa da mi se javi neko ko ima bar malo ulja ili da mi napravi od 30ak g svezih cvetova koje ste gajili,pa da mi da napravljena ,potrebno mi je samo da joj prestanu bolovi i da je odrzi mesec-dva,bar toliko i taman cu i sam onda da odgajim i vraticu i platicu i sve..pa jebote ne bi valjda cimali nekoga zbog toga,pa i ti policajci su ljudi i oni imaju porodice,pa mozda se desi i nekome od njih pa eto imace spas uz pomoc svih ovde ljudi sa ovog foruma..
MalawiENTUZIJASTA

jun 2011.

Draga mrkvice, imam iskustva sa proizvodnjom konopljina ulja za medicinske svrhe, otkad ga isprobavam na sebi i drugima imamo samo najbolja iskustva.. Znam da ce ti pomoci sto se tice ms-a. Recept koji si vidjela ovdje a i na pheonix tearsu je izvrstan I relativno jednostavan. Zasad sam kao otapalo koristio izopropyl a na ovim podrucjima ces ga nac pod imenom 2-propanol. Eto, kad rodi javi se pa ti mogu pomoc oko samog kuhanja. Namaste

jun 2011.

a kako da znam koliko ima thc-a u toj sa ulice?
He-ManLEGENDA

jun 2011.

Ne mo~ea saznati nikako, zato je najbolje uzgojiti sam ili nabaviti od nekog stvarno provjerenog izvora. I opet ponavljam, CBD je podjednako va~an kao i THC jer CBD je zaslu~an za veinu ljekovitih efekata i on regulira utjecaj THC-a koji je psihodelik.
MalawiENTUZIJASTA

jun 2011.

Znat ces kad skuhas, ako npr. skuhas 100g a dobijes npr. 10ml smole znaci da je postotak kanabinoida, thc-a, cbd-a, cdn-a i sl. negdje oko 10%. Ovo je moja slobodna procjena tako ako netko strucniji moze bolje samo dajte.
He-ManLEGENDA

jun 2011.

Koli ina dobivenog ulja apsolutno nema veze s koli inom kanabinoida u biljci ve ovisi o koli ini trihoma koje biljka proizvede. ;)

jun 2011.

za sada mi se samo javio jedan lik koji mi nudi za 400e 10ml. mada kaze da je ta kolicina dovolja za lecenje od 3 meseca..jel jedan spric dovoljan za lecenje?
Z&NZMAJ

jun 2011.

http://phoenixtears.ca/hemp-oil/make-the-medicine/

jul 2011.

Pitam da li neko zna da li se moze mijesati ovo ulje sa obicnim medom, radi lakse konzumacije i jos puno toga, znate vec......? Hvala na odgovoru unaprijed svima koji imaju razumijevanje za ovo sve. Pozdrav svima !!!
MoxENTUZIJASTA

jul 2011.

Ako nije problem, i ako si prou avao sorte radi dobivanja ulja, daj molim te ka~i koja bi sorta bila najidealnija za izradu ulja. Jednoj bliskoj osobi mama boluje od raka i stanje se ne poboljaava, i nema po meni niata gore nego ne pokuaat povu zadnju slamku spasa, kad lije nici dignu ruke-.- Puno hvala!
miss.mrkvicaAMBASADOR

jul 2011.

malawi hvala na ponudi,javim ti se sigurno,ali najprije moram da zavraim grow,a ima joa dosta vremena,pozz :)
He-ManLEGENDA

jul 2011.

Tra~i bilo koju sortu s visokim postotkom CBD-a, ato viae to bolje.
swedISTRAŽIVAČ

jul 2011.

ljudi,ajde da napravimo dobrotvornu grupu svi mi sto growamo i da od svake zetve svatko da 10g ili koliko zeli da se napravi to ulje za one kojima je najpotrebnije.....
Gerber(N)RadičPOZNAVALAC

jul 2011.

ao svima!!! Tema je svakako sjajna, nego da predjem na stvar! Moja kuma je obelela od raka plua i dojke i kada sam naiaao na ovaj sajt i video ulje od kanabisa reaio sam da joj napravim! Ne znam kako u da nabavim travu, ali snai u se! im napravim, postaviu temu ata sam radio tj. kako sam ga ja napravio, naravno uz dnevnik njenog le enja od prvog dana! Ne znam zaato, ali verujem u tu biljku jer nema ata nije probala, pila, a od lekova da ne govorim!!!
mazarLEGENDA

jul 2011.

Ej Mrkvice samo da te pozdravim, i ja imam MS i ja sam sjemenke iz Ljubljane nabavio zasad dobro rastu;)))) Ali sam uz mazar uzeo i pineapple (sudei po rastu same biljke nekako sam skloniji pineappleu Nadam se da e i biti ulja;) i da emo se rijeaiti MSa jednom zauvijek
miss.mrkvicaAMBASADOR

jul 2011.

hvala na pozdravu,nadam se da ti ide dobro,rano je joa za bilo kakve prognoze,neznamo niata joa dok ne probamo,ali hoemo,nadam se uskoro:) btw,gdje sadia vani ili unutra???,ako ti je prvi put mogao si otvorit dnevnik,bilo bi mi drago da nas ima ato viae ovdje na forumu koji to ra de isklju ivo radi zdravlja pozz i sretno
mazarLEGENDA

jul 2011.

Nisam razmialjao o tome do sad, ugl. Pineapple mi je na nekih 150 cm, a mazar lsd na nekih 50 cm, uzgoj je outdoor. Malo sam surfao i prou avao mazar je i takvog niskog tipa. Nadam se da u se rijeaiti svoje beskrajno dosadne dijagnoze
miss.mrkvicaAMBASADOR

jul 2011.

samo polako i strpljivo,rezultati e doi:)

avg 2011.

Pozdrav svima, odlucio sam da probam kako ce ulje da djeluje na moj problem, dijabetes tip 1. Potrebna mi je pomoc, da li neko preko ovih fotografija ImageShack Album - 2 images po oblicima listova moze da potvrdi da je ova biljka vise indica nego sativai?
SekachAMBASADOR

avg 2011.

Ne moze ti to nitko reci osim ako ne znas njezino podrijetlo... Mozes kasnije s vremenom zakljuciti prema visini kojem rodu pripada... =)

avg 2011.

Zuri mi se a ako nije dobra onda cu dzabe cekati 4 mjeseca, mada u pravu si tada cu sigurno znati, hvala. Po obliku lisova i nacinu na koji djeluje (uspavljuje, opusta..) bih rekao da je mnogo vise indica. Vjerujem da nije garancija ni kad kupis sjeme iz radnje da ces dobiti sto trazis.. ovdje ce izgleda pored truda trebati i dosta srece..
mazarLEGENDA

avg 2011.

Daj si truda i novaca i kupi slijedee sjemenke mazar x lsd i pineapple chunk ako ne mo~ea uzgajati indoor, ekaj slijedeu sezonu. Ne bi trebalo biti problema s dijabetesom How to Make Medicinal Hemp Oil | Totse.info Articles ja sad sadim za MS, otvorit u dnevnik kad sve uspije i napravim ulje. Najbolje u na sebi znati koliko to dobro funkcionira.
oprezENTUZIJASTA

avg 2011.

Bas me zanima, cekam da vidim vase rezultate (tvoje i mrkvicine). Zelim vam puno srece i nadam se da ce vam ulje zaista puno pomoci !!!
BeyondLEGENDA

avg 2011.

Ovo je dobra fora s recikla~om otapala, dosta novca se uatedi http://www.youtube.com/watch?v=-JChdk_5jqs
Z&NZMAJ

avg 2011.

:clap::respect:
euforijaAMBASADOR

avg 2011.

Jel mozda zna netko di nabavit ovu maainu za izradu esencijalnih ulja? U videu je na 05:12 Izgleda mi dost jeftinije od ovog: ESSENTIAL OIL STEAM DISTILLATION KIT * STILL DISTILLER | eBay
BeyondLEGENDA

avg 2011.

mene isto interesira. navodno ima neat u Kvark d.o.o Matka Baatijana 1a, Zagreb ali brijem da si i sam mogu napravit, kao slo~im da mi se isparava u neku gumenu cijev kao ato je ona za zaljevanje vrtova, namotam ju u neku ve u posudu u koju ulijem vrlo hladnu vodu, probuaim na dnu rupu za cijev i stavim ispod nje da mi curi u kanister kondenzirano otapalo.
TarkiPOZNAVALAC

avg 2011.

To su meni pri ali ljudi, zapravo uzmea cijev metalnu s navojima da se da zatvorit i puknea otapalo pod visokim tlakom nutra (tipa plin - butan) i treba na kraju slo~it neku mre~ic da curi samo otapalo van (tj otopina) i gg. Malo mi je to kako bih rekao... Kao da se ne iskoriste svi resursi (i vutra i otapalo). Bolje kuhati. Ina e, za recikla~u otapala i naj iai produkt (ulje) je najbolje imati Soxhletov ureaj (valjda se tak piae), ali on to prili no sporo radi i teako ga je nabaviti.
BeyondLEGENDA

avg 2011.

Dobro to je postupak s butanom, neat potpuno tree od postupka, ima na youtube kako se radi s tim, tu ide kruta i kratka cijev i unutra se stavi materijal pa se pusti butan, itd.. ali njega nemoa reciklirat. Ma dok napravim u dokumentirat.
Z&NZMAJ

avg 2011.

Napravi neato kao onaj kazan za rakiju :icon_lol: Ozbiljno, ovo udo tehnike, koliko sam sku~io, je ureaj za destilaciju, tako da je to prakti ki "pecara" za rakiju :icon_mrgreen:

sep 2011.

Hvala mazar! Mozes li mi reci kako si dosao do informacije da su te vrste sjemena dobre? Ulje napravljeno sa butanom Simpson nikako ne preporucuje.. jedino ako ce se koristiti za spoljnu upotrebu. Inace video koji je gore postavljen Essential Cannabis Hemp Oil Making Tutorial Using Safe Countertop Distiller & FROZEN Alcohol - YouTube je napravio Christian Laurette producent filma "Run From The Cure" kao bolji postupak od onog u filmu. Medjutim ne vidim velike prednosti koriscenja tog destilatora za ulje u odnosu na ricecooker.
Z&NZMAJ

sep 2011.

Radi "recikliranja" alkohola je bolja, inae, niata posebno :) mo~da, ali samo mo~da je sigurnije.
BeyondLEGENDA

sep 2011.

Pa jedina prednost je uateda novaca na otapalu jer ono dosta koata, pa se mo~e radit viae puta s istim otapalom. A ato se tie postupka s butanom ono je vjerojatno najjednostavnije ali i najopasnije jer je jako zapaljiv i eksplozivan, treba uvijek radit vani i uz jaku ventilaciju, ali je ulje naj iae zato. Osim toga treba na skroz isti butan, baa pro iaen, nikakav drugi ne dolazi u obzir kao npr. one sveprisutne propan/butan mjeaavine. Kod nas se mo~e nai david ross butan u bocama od 250ml (13kn), i na njemu priae da je pro iaen butan i ima logo "near zero impurities", mislim da je on ok. I treba onda kasnije joa malo zagrijavati ulje da budemo sigurni kako je izaao sav plin, ali to se treba napravit bez obzira koje se otapalo koristi jer su ve ina otrovna. Najbolje je raditi s alkoholom jer nije toliko otrovan a i mo~emo biti dosta sigurni da je ist a ostatak voda (samo treba paziti da se ne kupi denaturirani alkohol, on je namjerno otrovan). 1L 99% istog alkohola je oko 100kn `to se tie benzina (bolje je otapalo od alkohola), vjerujem samo zippo-u ato se tie istoe iako su mala i skupa pakiranja. 125ml oko 16kn Acetona ima u trgovinama za boje i lakove, ali nemam povjerenja u istou onih proizvoda.

sep 2011.

Odlicno si ovo objasnio Beyond, nisi dzabe moderator;) Slazem se da je alkohol najbolji izbor, cak i da ostane u ulju (ako se dobro ne napravi) te kolicine su toliko male da ne mogu skoditi. Uzeo sam izopropil 99%, drugi po redu rastvarac koji Simpson preporucuje, jer tu naphthu je tesko naci a i previse je skupa. Najveci problem je izbor biljke, ne zna se koja je dobra za koju bolest. Jednom sam naisao da Simpson spominje "white widow" ali pretpostavljam za rak. Koliko sam citao za dijabetes bi trebalo da biljka ima sto vise CBD-a. Zato me bas zanima kako je Mazar saznao za ove dvije vrste.. Ako neko nesto zna o ovome, molio bih ga da napise, zbog svih nas..
He-ManLEGENDA

sep 2011.

Ova ili ona sorta to i nije toliko bitno, tehni ki sve sorte su "iste" a za medicinsku uporabu jedino je va~no da sadr~i ato viai % CBD-a.

sep 2011.

R. Simson preporucuje indicu a ona ima vise THC za razliko od sative koja je bogatija CBD. Koliko sam shvatio :ne mozes imati oba, ili THC ili CBD! :(
leSpectreISTRAŽIVAČ

sep 2011.

Ne brini, mozes. Problem je sto vecina sjemenja koja su danas na prodaji nemaju previsok postotak CBD-a, vecinom varira od 0-2%, iako ima i vise od toga, naravno. Ne bi rekao da sative imaju veci postotak CBD-a u odnosu na THC naspram indica, jer je upravo suprotno. Manje CBD-a u sativi je glavni razlog sto one vise idu na euforiju i energicniji utjecaj, jer ima manje CBD-a koji bi taj THC regulirao da daje "sedative effect" kao u indicama. CBD sam nista ne cini, on je samo regulator THC-a... I nemoj sada samo ganjati CBD pa da stavis THC u drugi plan, jer THC je ono sto je najvaznije za medicinske (i sve druge) potrebe :)) Osobno, nisam niti gledao odnos sativa-indica, jer je genetika varljiva :P Gledao sam samo sto veci posto THC i CBD, a takvih sjemenja ima ponesto na blizem trzistu... malo istrazi ;) Ako sam nesto krivo pohvatao, neka me iskusniji isprave :sun2:
BeyondLEGENDA

sep 2011.

Da misha11, krivo si pokop ao, sative imaju visok thc s malo cbd-a, a indice imaju dosta viai cbd. To je osnova za znati. Sluaati He-Mana ata pri a. CBD je vrlo bitan u medicinskoj upotrebi, nije da je samo regulator thc-a, ve ima svoje velike moi ato se tie medicine, ima i thc svoju bitnu medicinsku ulogu, ali i ostali kanabinoidi. Dakle po stoti put, birat sorte koje imaju ato viai CBD, thc je ionako visok kod ve ine hibrida.

sep 2011.

hvala !
He-ManLEGENDA

sep 2011.

Kao ato re e Spectre, mogu se pronai sorte koje imaju vei % i THC i CBD-a. Ve spomenuti White Widow, zato ju R. Simpson i spominje jer je to najrasprostranjenija komercijalna sorta s visokim % CBD-a. Ali ima prili no malen % THC za danaanje "standarde" pa bi uz nju bilo dobro nabaviti i neku s veim % THC-a pa na kraju mix. ;) Tu imate pregled nekih sorti po koli ini kanabinoida pa bacite oko - http://fullspectrumlabs.com/strain_cannabinoid_ratio Eto i Beyond vam je sve rekao, sluaajte ga ata pri a. :respect: CBD nema samo regulatornu ulogu na THC ve i brdo ostalih medicinskih djelovanja; anksioliti ko, antikonvulzivno, antiemeti ko, analgetsko, itd. Zna i joa jednom, THC i CBD su podjednako bitni pa nastojte nabavljati sorte koje imaju vei % oba kanabinoida.
mazarLEGENDA

sep 2011.

Eto me, Rick je imao simpozij u Opatiji, otud mi info za vrste, ja sam uzeo te dvije. Pineapple dobro raste i cvijeta, a Mazar malo kaska (mislim da e njegova berba biti tjedan, dva kasnije). Mislim da u skupiti 0,5 kg ali od obje zajedno, morat u ih mijeaati tako da ti neu znati rei koja mi je viae pomogla;)) Ina e malo sam istra~ivao, ovo sjeme je odli no:icon_lol: Mazar je osvojio canabis indica cup 2008 LSD | The Daily Smoker , a Pineapple 2009 Pineapple Chunk | The Daily Smoker. Ne razumijem se previae u cbd, ali 25 % thc mi se ini... Da i meni se ini ovo s ricecooker daleko jednostavnije (ionako sam ga ve kupio).
sharpLEGENDA

sep 2011.

sta mislite o obicnom petroleju za fenjere kao otapalu? navodno i petrolej(cisti) se koristi kao antikancerogeni lijek. pa ako i ostane malo u ulju, ne skodi.
kitaISTRAŽIVAČ

sep 2011.

a sta je sa benzinom za zipo?? ne ostavlja nikakve tragove kad ishlapi. jel bi bilo dobro s njime???
mazarLEGENDA

sep 2011.

Ako radite s ricecookerom onda trebate 8 l otapala za 500 g trave, 1L 99,5% izopropilnog alkohola je 60ak kuna, zna i cca 500 kn sveukupno za otapalo. Ne znam u kakvoj ste financijskoj situaciji, ali ako ovjek ka~e da je to dobro ne znam zaato onda izmialjati toplu vodu. Ako je za zdravlje onda stvarno ne bi trebala postojati dilema (cijena).
BeyondLEGENDA

sep 2011.

sharplaninac nikakav petrolej za baklje ne dolazi u obzir jer je prepun ne istoa i otrova, a ovo petrolej kao antikacerogen i to da je uredu da malo ostane u otapalu neu ni komentirati, nadam se da to nee nikome pasti na pamet isprobavati, derivati nafte su jako otrovni... i izopropil alkohol je otrovan, zato s kojim god otapalom se radi treba biti 100% SIGURAN DA JE 100% ISTO I DA U KONA NOM PRODUKTU (ULJU) NE OSTANE NI`TA OD OTAPALA. kita daj malo itaj par postova iza. Zippo benga prolazi kao odli no otapalo jer je kvalitetni destilat nafte i bolje je otapalo od bilo kakvih alkohola, ali ostalim bengama ja ne vjerujem, samo zippu, iako vjerojatno ima joa kvalitetnih zamjenskih benga za te zippo upalja e.
TarkiPOZNAVALAC

sep 2011.

Ja sam radio s medicinskim benzinom, benzin openito (ako je ist) dobro otapa te alkaloide. Ono simpsonovo "naphta" joa ne znam ata je, al to je neki benzin ili derivat benzina ziher.
BeyondLEGENDA

sep 2011.

ta naphtha od simpsona, ovaj benzin od zippa i medicinski benzin sve je to taj isti isti benzin (nadam se da nikome nee pasti na pamet radit s bengom s pumpe (za auto). ... nego gdje nabaviti medicinski benzin? toga ima u apotekama?
mazarLEGENDA

sep 2011.

100ml medicinskog benzina je oko 14 kn, ima ga u ljekarnama. Naaao sam i isti benzin (heptan) 2,5 L je 49 kn, ali ja ostajem kod izopropilnog;))))
TarkiPOZNAVALAC

sep 2011.

Ja sam ga dobio od jednog lana foruma koji je med. tehni ar pa je malo "posudio" :D Izopropilni alkohol ima za kupiti, ali je dakako skup i moraa im tam muljat da ti treba za iaenje fotografske opreme ili neku sli nu la~.
kitaISTRAŽIVAČ

sep 2011.

ajde molim pomoc. nigdje da konkretno nadjem, kako phoenix tears djeluju na misicnu distrofiju i atrofiju. sve sta sam igdje citao je da olaksava bolove. zanima me konkretno dali pomaze u poboljsanju motorike i opcenito stanja?? zahvaljujem svima koji mogu pomoci.
miss.mrkvicaAMBASADOR

sep 2011.

phoenix tears poma~u kod svih bolesti,ako lije e rak kako je prikazano u filmu r.simpsona,onda nebi trebalo da bude problema ni za distrofiju i artrofiju samo je najvei problem ato nam "ONI" to taje;)))) ako imaa ~elje za ozdravljenjem onda nemoj da ekaa nego prioni poslu,biljkice u box i growaj,najbolje ea tako da saznaa;)
He-ManLEGENDA

sep 2011.

Trenutno ne postoji lijek koji bi izlije io miainu distrofiju ali zato postoje oni koji uvelike olakaavaju simptome bolesti. Meu tim lijekovima je i Kanabis budui da ubla~ava bolove i opuata miaie, ima antikonvulzivno djelovanje i poveava apetit, itd. Uglavnom, poma~e i to poprili no. ;) YT- Medical Marijuana Patient Clayton Holton Tells His Story YT - Medical Cannabis Testimonies: Eddie D. of South Carolina
kitaISTRAŽIVAČ

sep 2011.

nasrecu, ne bolujem ja, zdrav sam, boluje mi jako dobrar prijatelj a stanje se pogorsava, prekosutra cu kupiti benzina pa napraviti, to mi nekako najbrze a opet sigurnije nego butan. hvala na linkovima he-man. ako ko ima jos koji link zanimljiv, zahvaljujem se unaprijed.
kitaISTRAŽIVAČ

sep 2011.

jedno pitanje jos. dali ako napravim bubble hash pa gotovi otopim benzinom, dali se dobije isto kao i extrakcija benzinom direktno sa trimova??? logicki bi to trebalo biti to!?
BeyondLEGENDA

sep 2011.

mo~e i tako, da, bar ti treba manje otapala dok ekstraktaa haa umjesto vuve. dobiveno ulje je isto.
kitaISTRAŽIVAČ

sep 2011.

nije zbog kolicine otapala, nego dobio zamrznute svjeze trimove. pa se bolje iskoristi preko bubble hash nego direktno, tj tako sam bar citao. aj u postupku je pa cemo vidjeti. hvala na odgovoru.
mazarLEGENDA

sep 2011.

Jel mo~e pomo? Na linku https://forums.vutra.org/content/614-kratak-vodic-kad-obrati-biljku.html je opisano kad ju obrati, ja bih trebao savjet vezano za ulje, da biljku oberem kad budu 50% mlije nih i 50% crvenih trihinoma, ili da ekam da svi pocrvene?

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se