LEGACY
Borba protiv depresije
26 odgovora3,036 pregleda
17 REP34%
→ Istraživač
dec 2016.
dec 2016.#1
U obitelji imam jedan tezak slucaj depresije, moja mati ili dramu radi zbog najsitnije stvari ili nakljukana lezi u krevetu i tako provede cijeli dan, zanima me dali itko ima iskustava sa depresijom i jeli itko uspjesno lijeci depresiju sa travom?
17 REP34%
→ Istraživač
dec 2016.
dec 2016.#3
Ma znam ja sve, ali ona i dalje po svom "trava je droga" mislim sada je puno otvorenija nego prije, iako ima veliki strah od policije, nedo bog to sadit da nam ne dodu na vrata haha... Sad sam planirao kao neku prezentaciju joj napravit, kao trava vs antidepresivi da joj malo oci otvorim.
petarpan244
ENTUZIJASTA544 REP86%
→ Poznavalac
petarpan244ENTUZIJASTA
dec 2016.
dec 2016.#5
Evo ja potvrujem. znala me radi nekih razloga hvatati depra. otisao sam doktoru dobio neke lijekove, bilo je malo bolje ali nema ni govora o bitnome poboljaanju. a nuspojave jasne. ali kada povuem dva tri dima vesel sam i raspolozen, i da mi je tako svaki dan tada ne trebam niti jedan lijek farmaceutski.
jedino moj savjet, uzeti nesto sto blago i ato smiruje.
hazeri
ZMAJ20.200 REP
hazeriZMAJ
dec 2016.
dec 2016.#6
Probaj je educirati na normalan nacin,pokazati joj par slucajeva gdje stariji ljudi na vutru gledaju normalno i ljece se.Moja majka ima 75 god i prihvatila je da na mom stolu u kuci umjesto voca ili cvijeca stoji vutra..Samo treba vidjeti kako ljudi koji konzumiraju vutru nisu neki salabajzeri i zgubidani vec ljudi sa obitelji,poslom i normalnim zivotom.
Tablete stvaraju ovisnost i ljenost,tupilo..moze joj biti samo gore,a onda ce doktori samo promjeniti tablete,a sve je isto.Kako god...moj izbor je vutra i nitko nikada nemoze to osporiti:)
17 REP34%
→ Istraživač
dec 2016.
dec 2016.#7
Pa evo sta da ti kazem, zivim sa njom, i tako da sadnja trave ne dolazi u obzir, a gdje da nabavim neku indicu ili ulje, ovo sa ja pusim to je najcesce nasa "domacica" a to neznam sta je pa neznam ni koliko je pametno da joj to dajem. Sad proucavam malo vrste pa bi mozda uzeo neku auto feminiziranu, ali niskog rasta sortu pa da to ubacim medu povrce preko lijeta, a cvjetovi kad dodu ce vec biti pre kasno da ona cupa hahaha.
Ovom prilikom i cu da cestitam Bozic svima koji ga danas slave!:banana_rasta:
Space_Lulu
LEGENDA8.947 REP39%
→ Zmaj
Space_LuluLEGENDA
dec 2016.
dec 2016.#8
Verujem da 9/10 osoba da ode kod psihijatra i ispri
a mu neato da bi dobilo lekove.
Depresija je zeznut problem, jako dobro zna da se integriae i pove~e sa drugim problemima i da prakti
no napravi
vor koji je teako razvezati. Teako je pomoi drugoj osobi koja pati od depresije, posebno ako ona ne ~eli pomo, misli da joj nije potrebna ili se jednostavno predala.
Takoe, sam termin je jako airok. Mo~da u budunosti budemo imali neke podgrupe depresije koje e ta
nije opisivati ne
ije stanje, jer trenutno stanja depresije mogu da se jako razlikuju. Neko poreenje bi bilo kao da pitaa "kako da ulovim ~ivotinju", a da uopate ne znaa da postoje ogromne brojne podgrupe ~ivotinja.
Na ovom linku mo~ea nai top 5 vrsta koje se preporu
uju za depresiju. Vidim da ti je neko gore preporu
io indicu, dok ovih top 5 vrsta su svi sativa dominant hibridi. Tako da se joa malo raspitaj, verujem da ima dosta materijala na netu.
ALI, ako zaista ~elia pomoi dragoj osobi preporu
ujem ti da prvo krenea drugim metodama.
1. Pretpostavljam da je lekove dobila od psihijatra, te ti preporu
ujem da odete kod joa jednog i
ujete njegovo mialjenje, odnosno da li bi on preporu
io istu terapiju, u istoj dozi ili bi promenio neato. Ako se ne sla~e sa terapijom, idite i kod treeg.
Ljudima su nekada zbog razli
itih psihi
kih problema radili lobotomiju sve do sredine 1950ih. Ne tako davno. Uspeana lobotomija se definisala da je osoba koja je nekada imala psihi
ke epizode, probleme ili nestabilnosti posle lobotomije postala emocionalno tupa, manje responzivna i manje svesna sebe. Iako nam to sada deluje kao varvarski, to nije bilo tako davno. I mnogi prave jake paralele izmeu takve lobotomije, i danaanje lobotomije podsredstvom lekova.
Lekovi za le
enje depresije nekada su obavezni, ali nije uvek lako pogoditi pravu kombinaciju lekova. Znam za dosta slu
ajeva (nevezano od depresije) koji su pogreano le
eni samo zato ato je prvi doktor na koga su naleteli prepisao pogreanu terapiju. Kada sam bila mlaa smetalo mi je ato majka doktora stalno neato dodatno zapitkuje, dodaje, ispituje, napomilje i sl. Nekako sam uvek mislila "bo~e, pa to je doktor. Valjda zna on bolje od tebe ata radi". A posle sam shvatila da to ne mora uvek da bude istina.
2. Odlazak kod psihologa ili psihoterapeuta. Vezano za ovo bi svakako prvo trebali da se konsultujete sa doktorom, ali mislim da bi i razgovor morao da bude deo le
enja.
3. Ispravna ishrana i fizi
ka aktivnost. - ne mogu da dovoljno napomenem bitnost ovoga.
Ja bih ti preporu
ila da pre nego ato se odlu
ia na terapiju kanabisom da odradite minimum treu i prvu stavku.
Znam da je lepo ~eleti da e nam draga osoba udahnuti par dimova drage biljke i promeniti se. Ali aanse su vrlo male, i sa tim ne treba igrati lutriju. Odnosno mo~e da doprinese poboljaanju stanja svakako, ali ne samo kanabis i druge stvari treba uklju
iti u igru. Stanje ozbiljne depresije ne nastaje preko noi, ono se razvija, polako ali sigurno, godinama. Stanje u naaem druatvu je tako da se ljudi kasno obraaju lekarima i bliskim osobama sa tim problemom, i onda proe previae vremena.
Ako niata drugo, verujem da e se tebi draga osoba barem malo oseati bolje pod podsredstvom ispravnije ishrane i fizi
ke aktivnosti da bi mogla da te sasluaa oko pri
e za kanabis i da bude spremna da razmotri tvoje mialjenje, i da to dodatno ide u prilog da to bude prvi korak.
Sreno.
39 REP78%
→ Istraživač
amneziaHaze
ZMAJ16.932 REP
amneziaHazeZMAJ
dec 2016.
dec 2016.#11
iako sam cuo da je vutra dobra za depresiju nekako mi ne ide bez dobrog drustva ili necega zanimljivog, jer mi je vutra vise kao starter a ne kao full resenje.samo fali da se napusi pa da pocne duboko razmisljat o svojim depresijama
banovan240
LEGENDA14.792 REP98%
→ Zmaj
banovan240LEGENDA
dec 2016.
dec 2016.#12
ja po ovom svom drugaru gledam..i meni se cini da jake indike i hibridi nikako ne odgovaraju za depresiju..
ne znam,to je nekom moje misljenje na osnovu tog iskustva sa njim i ovoga sto ja gajim i sto je on pusio..
nekako stondira jako brzo i krene da razmislja i da se voza u glavi..
jedva cekam iskreno da proba strawberry cough i royal medic..nikad nisam gajio te blaze medicinske i to..jagodu bas preporucuju zapravo za depru..videcemo,bilo bi ok kad bi mu pomoglo :)\
inace sad je na pauzi,ubedio se da treba da zabatali vutru jer mu je gore zapravo svaki put..
a kontam da mu je tesko bilo jer mi svi stalno duvamo,i onda..jeeebiga
amneziaHaze
ZMAJ16.932 REP
amneziaHazeZMAJ
dec 2016.
dec 2016.#13
dodes sam do te granice kad ti bude lose pa lakse podneses sto nepusis, nije prestao sto mora nego sto je htjeo da iduci dim bude mnogo bolji :D
Blader
ZMAJ27.296 REP
BladerZMAJ
dec 2016.
dec 2016.#14
`to se tie aromaterapijskog utjecaja na depresiju najbolje utjee limonen. Znai sorte koje daju po limunu i sli
no. Problem je ata ista sorta kroz viae fenotipova i od razli
itih firmi ima razli
ite profile terpena i onda je teako preko imena samo nabaviti ono ata ti treba. Iako ima sorti koje svaki put imaju jak citrus miris, tj. uvijek budu pune limonena... a vidim da i kariofilen isto je anti-depresant.
Evo slika kako su istra~ivanja pokazala...
dec 2016.
1 / 14
dec 2016.
dec 2016.