VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaAstma???
LEGACY

Astma???

48 odgovora7,127 pregleda

feb 2010.

treba mi odgovor koji ce mozda promeniti moj buduci zivot. . . imam astmu,pa me zanima da li smem da koristim marihuanu??? dosta puta sam dolazio u iskusenje,ali opet kad razmislim,logicno mi deluje da ne smem,ali sa druge strane mozda ona moze i da mi pomogne???? hhm?
James BongISTRAŽIVAČ

feb 2010.

Nece ti pomoc jer ovo sto mi svi pusimo je kemija sugava stave ti bilo sto samo da se proda a i premalo dobijes pa moras pomijesat sa duhanom i pusit na serije a tako u biti koljes pluca. kad bi sadio svoje i pusio cisto mozda bi ti i pomoglo...a opet ovisi i do covjeka al znam dosta ljudi koji imaju astmu pa puse i nista im ne bude. jedan frend mi je reko da kad osjeti da mu treba ona pumpica samo povuce koji dim i odma lakse dise. Al ako nezelis pusit zbog aste mozes onda i napravit muffine one xD i samo to pojedes, to ti sigurno nece smetat za astmu...

feb 2010.

pa efekat je isti. .ona deluje na pluca tj bronhije,kako god je koristio :( . . . . . . u svakom slucaju hvala na odgovoru,i ako neko zna nesto vise,neka kaze. . . :)
He-ManLEGENDA

feb 2010.

Da, ovako na prvi pogled djeluje logicno, Dim + Astma = Big NO ALI Koliko je meni poznato Astma djeluje tako da uzrokuje kontrakcije misica disnog sustava. A Kanabis djeluje tako da opusta misice! Znaci, DA, mozes koristiti Kanabis i DA, vrlo vjerovatno moze pomoci kod ublazavanja/smirivanja simptoma Astme.:sun2: ALI kao sto ti je James rekao, obrati paznju sta koristis i odakle je to nabavljeno, naravno najbolja opcija je kada bi imao mogucnost uzgoja svog "medicinskog kanabisa" :) Ako imas namjeru pusiti onda NE koristiti duhan! Pusi cisto, pomalo. Naravno bolja opcija bi bilo koristiti u jestivom obliku. Ili jos bolje nabaviti Vaporizer

feb 2010.

ne bi ja jos uvek pokusavao dok ne proverim 100%,jer strasno je kad imas napad pa ne mozes da dises :(. . .ukoliko ima nekog doktora ovde,ili tako nesto,neka me uputi. ..He-Man hvala na pomoci,nije mi palo na pamet da umesim nesto ;)
tamburaENTUZIJASTA

mar 2010.

imam prijateljicu astmaticarku.pusi vec 20 godina bas zbog toga.i kao sto je vec receno-pusi cisto.
TarkiPOZNAVALAC

mar 2010.

Zapravo ti je to ovako. Kad ti dim iz cigarete sjedne na bronhiolu, ta vrsta dima se pretvori u katran i zaljepi se na bronhiolu. Rezultat toga je nakupina katrana, i ona crna slika plua ato je vidia na rentgenu, i sranje za astmati are. Sli no ti se deaava sa zrakom koji TI udiaea jer imaa sjebane bronhiole, odnosno plune miaie iz ovog ili onog razloga. E a kad ti dim iz jointa pun THCa i ostalih mu prijatelja sjedne na bronhiolu, on je zapravo iritira i bronhiola po ne titrati. U prvih nekoliko navrata to titranje je intenzivno, a samim titranjem se ja aju miaii, baa kao i pri svakom drugom naporu. A kad ti se organizam adaptira na te supstance, i taj "novi na in rada", postane ti bolje. Bronhiole ti bolje apsorbiraju sve ato udahnea, pluni miaii oja aju. Ja bih se isto slo~io sa He Manom, najbolje ti je puait na vaporajzer, al teako ea do toga. Tako da najbolje istu. E sad, pomoi e ti i da je jedea, al ne koliko i puaenje... jer thc se kad jedea razla~e sasvim druga ije i druga ije ulazi u krv, a posebno na bronhiole. Moje iskustvo: Ja po eo puait istu, jer mi bilo dosadno viae mjeaat s duhanom. Kaaljem jedno 2 dana ko majmun, jer sam puaio i veliku koli inu cigareta. Nakon 2 dana niti K od kaalja, sve sam iskaaljao iz sebe, a ovi kojima sam motao isto su umirali od kaalja i govorili mi da sam luak :D Tak da moa probat, i ak ti ne pomogne (a pomoi e 99%), nee ti se niata loae desiti.

mar 2012.

Da ne otvaram novu temu, pitanje vezano uz astmu...nabavio bih vaporizer jer puaenje svakako ~elim izbjei. itao sam po netu da bi zbog astme bilo najbolje uz vaporizer koristiti i bong jer e se para ohalditi i nee biti nepotrebne iritacije zbog vruine pare. Opet, na drugom mjestu sam pro itao da je bong "loa" za plua. Mo~e li netko napisati svoja iskustva vezano uz puaenje/vaporiziranje/bong/astmu? Ne pitam ovo za sebe nego za drugu osobu, kojoj je najvei problem puaenja (osim astme) i vruina dima. Opet, radi pozitivnog efekta THC-a na astmu (proairenje bronhiola) ona bi ~eljela vape-ati maricu umjesto svih onih pumpica i ostalih kemikalija s kojima ju doktori kljuvaju.
dupla-stotkaENTUZIJASTA

apr 2012.

evo ljudi ukrotko da dobijete neke informacije od mene ( ja sam POTPUNO izlecen od astme ) nznm odakle da pocnem, uglavnom do 7 razreda osnovne skole sam imao bronhijalnu astmu i koristio sam pumpicu 4 do 7 puta. dva puta sam pre vutre pokusavao da ostavim pumpicu ali neuspesno jer sam dobijao jake napade gusenja i zavrsio bi u bolnici. na vutru me je podsticala muzika koju slusam i tako sam i dosao do nje sredinom 7 razreda.. u pocetku kad sam pusio losu travu nije bilo nikakvih promena ni na bolje ni na gore. sem sto sam u trenutku kasljao kao som dok nisam upoznao lerdija koji me je zagotivioo i jednom me pozvao u stan na pocast jer sam redovna musterija :)) tad sam mu objasnio svoj problem a on se na srecu razume u travu i medicinu, pa je od tad poceo meni da daje vutru koju inace daje starijima, i rekao mi je da je za astmu dobra ili jaka indika ili skoro cista sativa. u tom periodu je imao WW (inace moja omiljena trava jos od tad) i dao mi je par grama besplatno i reko da pusim 4 dzointa svaki dan. za pocetak ciste tanke dzointe ( u malim rizlama ) i pogodite sta. 2 nedelje sam pusio travu tako i mislio sam da cu da umrem koliko su me pluca bolela, ali dan po dan ja sam iskasljavao boga pitaj kakav je to shlajm cak sam i katran iskasljavao.. i nakon mesec dana mi je rekao samo da ostavim pumpicu, bilo me je strah ali sam ostavio, i nisam osetio nikakvu potrebu za pumpicom. cak sam otisao kod doktora na kontrolu i doktor mi je reko bas ovim recima " vidim da si koristio marihuanu u medicinske svrhe hehehe, marihuana ti je dobar lek za sve a JEDINI za astmu " naravno zbog njega to je moralo da ostane u tajnosti. tako da svi koji planirate da pusite travu savetujem White Widdow, Bubble gum, big bud (za te znam provereno da podsticu efekat iskasljavanje viska slajma iliti lecenje astme) :) e vidim neke komentare o bongu, bong nikako nije dobra ideja narucito za pocetak, jedino oni bongovi koji imaju 2 ili vise komore sa vodom inace klasican bong nikako. o nargili necu da pricam uopste. :) tako da ja vec vise od 5 godina ne koristim pumpicu za lekare koji ne znaju za medicinsku vrednost marihuane ja sam fenomen :D jer nije bilo nade da se izleci ili cak ublazi moj stepen bronhijalne astme. toliko ljudi, nadam se da sam nekome pomoga:) peace out, share weed and love :) Edit: danas pusim i duvan i travu sa duvanom bez ikakvih problema, pluca su mi inace 88% zdrava a u sedmom razredu su bila 92% tako da nakon svih godina kvalitet pluca mi se mozda smanjio ali zdravlje znatno poboljsalo :D

apr 2012.

I ja cu ti dati svoj primjer... Dijagnoza: bronhijalna astma. Terapija: tablete, pumpica, posjete odjelu plucnih bolesti 1 godisnje na kompletne pretrage Dvije godine za redom sam posjetio tu bolnicu. Prvi put kad sam isao, dijagnosticirana mi je astma 3. stupnja (kaj god to bilo). Drugu godinu kad sam isao (u mjedjuvremenu sam otkrio kanabis i pusio 3 puta tjedno). Nalaz mi se popravio s 3. stupnja na 2. stupanj astme sto i sami doktori nisu mogli vjerovati. Danas vise ne koristim pumpice, tabletice i slicnu kemiju. Imam svoju vutru, znam da nije puna kemije, bavim se biciklizmom i vise nemam problema sa zadihanoscu, teskim disanjem i gusenjem.
dupla-stotkaENTUZIJASTA

apr 2012.

mozes pusiti travu i 15 puta dnevno nista lose ne moze da ti bude. e nznm kako se zove jedan oblik astme ali to je onaj bas bas krajnji oblik kad ne smes ni osetiti dim a kamoli povuci to se isto leci vutrom ali ne pusenjem nego neki valjda destilovani dim nznm tacno cisto da znate (ako vas ima sa tim oblikom astme) :)
matiaAMBASADOR

apr 2012.

To ti se zove vaporizer (ispariva ) https://forums.vutra.org/upotreba/10154-vape-generalna-tema-%5Bvaporizatori%5D.html

apr 2012.

Kakav je to destilirani dim? Mislis, kroz bong sa vise komora ili?

apr 2012.

Stotka, vjerojatno mislia na vaporizer (malo proguglaj - ne dolazi do izgaranja vutre ve do oslobaanja aktivinih sastojaka pri visokim temperaturama, svojevrsno isparavanje) Uglavnom, lijepo je uti vaaa pozitivna iskustva, jedva ekam da testiram svoj grow na sebi :) Do sada nisam nikada probala istu vutru, a duhan viae ne podnosim da bi mogla mjeaati (a niti ne ~elim). Takoer imam dijagnozu bronhijalne astme te alergijske dijatezije i rinitisa. Ne znam da li za ovo zadnje mo~e pomoi vutra (rinitis je u osnovi za epljeni nos), ali sam na puno mjesta pro itala da su se ljudi sa astmom izlje ili, ili bar ubla~ili simptome i prestali koristiti pumpice. edit: preteko me matia za vaporizer :)
Petar PanPOZNAVALAC

apr 2012.

meni nije pomoglo kod rinitisa, ali su mi prije 15 godina doktori govorili da u u skoroj budunosti imati problema sa astmom, baa zbog jakog alergijskog rinitisa. niata od toga za sada, mislim upravo zbog vutre. ako je netko mo~da naletio na neki lanak gdje se opisuje lije enje alergijskog rinitisa pomou vutre, ulja ili sl., bio bih mu jako zahvalan da me uputi na njega. google mi nije baa pomogao u tome, a ne mogu vjerovati da se na netu ne mo~e nai niata vezano za to. e onako usput, planinarenje je odli an sport za astmati are, znam neke ljude koji su probleme sa astmom sveli na minimum upravo provodei dane i noi na planinskom zraku. pa ako niste lijeni poput mene, gojze na noge i put oblaka

apr 2012.

Ja sam baa danas dosta guglala za rinitis i uspjela sam nai neku biljku (voku) koja je u zadnje vrijeme "popularna" na zapadu, zove se mangostin. Malo sam skepti na jer mi sve djeluje samo kao obana radi zarade (sve se vrti oko novca i nebi bilo prvi put da sa zapada stigne neki udotvorni aarlatanski lijek) i teako mi je nai pouzdana svejdo enja ljudi koji su ovo probali - naala jesam par lanaka, ali sve izgleda kao neka reklama, tipa tv prodaja. Evo malo viae o mangostinu: Purple mangosteen - Wikipedia, the free encyclopedia http://www.zoranvolleyart.si/images/Mango/Mangostin.pdf index Ina e, meni su isto doktori rekli da mi se astma pojavila radi rinitisa i alergijskih sklonosti.
naturaPOZNAVALAC

apr 2012.

diagnosticirana bronhialna astma sve do srednje skole, u srednjoj odjednom prestaje, doktori kazu prerasla. nisam duvala, ali sam prestala da pijem kravlje mleko i sve proizvode od istog. ako popijem casu jogurta dva dana zaredom, do uvece cu imati pun nos i grlo, treci dan vec krece produktivan kasalj iz pluca.

apr 2012.

Natura, jesi li iala na test alergija? Vjerovatno imaa alergiju na laktozu i ta alergija je uzrokovala astmu. Kod mene je test pozitivan na grinje i na pelud korova. Grinje je na ~alost jako teako izbjei.
naturaPOZNAVALAC

apr 2012.

nije toliki problem laktoza uopste, jednostavno pojacana reakcije na mlecne proteine. svakome u telu podsticu proizvodjenje sluzi, kod nekih je to malo vise, kao kod mene. zato poneki dobar doktor odsavetuje mleko dok si nahladjen, jer vise sluzi je vise hrane za bakterije. ako si mislila na testove, gde te izbodu i cekaju reakciju - tu sam bila negativna na sve, a ti su testovi toliko zastareli, da ne znam zasto se upotrebljavaju uopste.

apr 2012.

Da, to je taj test. Nemam pojma postoje li koje druge metode, ali ionako sam veliki skeptik po pitanju tradicionalne medicine i uvijek uzimam njihove dijagnoze s rezervom.
naturaPOZNAVALAC

apr 2012.

ne idem doktoru bas od te situacije dalje, jer su me tu napusili da nisam ni na sta alergicna i da pijem mleko kao sva normalna deca, preporucili su nonsalantno i firmu koja proizvodi samo homegenizirano uht mleko, uzas. sa prvim detetom sam si pomogla sa ruskim masinama, bioresonancna diagnostika se zove kod nas, hvata vibracije organa i ispisuje prisutne kemikalije, viruse, bakterije i ostale barabe te navodi neodgovarajucu hranu. otkad sam mu priredila prihranu po njihovim savetima, nije bio bolestan uopste. moracu vodim i najmanjeg, jer sama ne uspevam da rezimiram nista izgleda, opet je bolestan.

feb 2013.

Medical Marijuana strains for Asthma

sep 2014.

Joa nisam punoljetna a astmu imam od svoje tree godine i u mom druatvu svi puse osim mene i nikad nisam probala zbog toga sto me strah da ne zavraim u bolnici ali sad itajui vaaa iskustva sam mislila probati travu ako ve mo~e pomoi, ali joa me zanima jel ista trava mo~e nastetiti kao i duhan ili ne?
mlstPOZNAVALAC

sep 2014.

Dim je taj koji je stetan. NE trava.
Kimi89SrbAMBASADOR

maj 2015.

Da se ne zbunis, ja imam blazi oblik astme, i ako nemam lek mogu da izdrzim danima guseci se (smanjen kapacitet pluca) a i nisam neki panicar, tako da se uopste ne cimam oko toga. Cisto da podelim svoje iskustvo, imam opstruktivni bronhitis koji vucem bukvalo od rodjenja, 2 puta sam kao bebac primao adrenalin u venu, jer sam po kevinoj prici ceo poplaveo od gusenja, poceo sam da pusim(cigarete a odma zatim i wu) sredinom prve godine srednje skole, i nisam primetio nikakve varijacije u snazi gusenja i ucestalosti istog, jedina promena je da sam poceo da primecujem suvo i vlazno gusenje, kod vlaznog mogu da izbacim znatne kolicine (pretpostavljam) mrtvih bronhija, kada iskasljavam ujutru, primecujem braon boju(katran) u pljuvachci, takodje to vlazno gusenje moze da prestane, a moze i da predje u suvo, kod suvog nema prestajanja(bar ne za prihvatljivo vreme) tako da onda koristim pumpicu... jedna zanimljivost koju sam primetio tokom godina, ako me ujutru probudi gusenje, skuvam kafu, zapalim cigaretu, otrpim neki neopisiv ogavan osecaj u plucima, kao da se dim na silu probija kroz rasirene bronhije (nije bol al je neugodan osecaj) ispljunem pakleni talog crne i braon boje, i cool sam ceo dan... ako hoces da se bijes sa astmom preporucujem ti naporan kardio trening-trcanje sklekove cucnjeve itd. prirodne vezbe ne manje od sat vremena,i ne zabusavaj, oznoj se, kad god sam trenirao nisam imao ni nagovestaj da cu se gusiti... sto se tice vutre, oprez, nikad ne znas kako ce da te odradi, lekove pri sebi i pamet u glavu i ne uzimaj ovaj tekst kao 100% tacan, astma je opaka, i drugacija kod svakog,u srednjos sam imao drugaricu koja se za malo nije ugusila na casu, valjda je uhvatila panika pocela da se trese i davi na suvo.... dobro razmisli sta radis pre nego sto uradis. pozz. sve najbolje

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se