VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaMarihuana i Pluća
LEGACY

Marihuana i Pluća

64 odgovora13,310 pregleda

avg 2008.

Poato se marihuana konzumira puaenjem insteresuje me da li ona ateti pluima kao i cigarete? Npr. dali osobe sa bronhitisom/satmom mogu da puae travu?
Yami_RazielAMBASADOR

avg 2008.

frend je imao dijagnosticiranu kronicinu astmu..onu sto imas cijeli zivot... i krenuo je pusit..i totalno je nestala :) doktori su bili u soku... naravno nije reko zbog cega....nit bi mu vjerovali...

avg 2008.

puait vutru do neke 40te a onda ju po et jest da plua do~ive:vb_kez:
Kurblaj KanAMBASADOR

avg 2008.

Ima gomila katrana poato se uglavnom puai bez filtera i openito bilo kakvo puaenje bilo ega je atetno
LaidbackPOZNAVALAC

avg 2008.

Pusit s malo duhana. Znam i ja jednog tipa koji je imao astmu i otkad pusi, mane astme...

avg 2008.

mOj slu aj takoer...kad bi nave er doao doma i kad se organizam smirio odma neko teako disanje pa raznA uda; med&mlijeko, silni Ventolini na hiTne u 2 ujutro, **********e materine... i onda trenutak isTine :bong7bp:....swe dalje re eno bilo bi suviano...

avg 2008.

Ne mogu da verujem! Mislim, verujem ja vama, ali mi je jako udno da marihuana sa duvanom ustvari le i plua, weird!
mr. GuchoAMBASADOR

avg 2008.

takoer i meni i prijatelju, njemu malo te~a nego meni bila, ja veinom imao kao mali neke lagane bronhitise i to, i kao neato pred astmu, i ka~u doktori, ako ne proe do poslje puberteta onda e imat cjeli ~ivot, ako proe onda niata, ja po eo u 1 razredu srednje i skroz me pustilo, frenda joa klalo i onda on nakon godinu ipo i njega isto sve pustilo, ali evo do sad mi nije bilo jasno ata je zapravo faktor toga da nas je to pustilo, sad vidim da ima joa slu ajeva, a i njega je pralo godinu ipo du~e, tj. to razdoblje dok on nije poeo
LucidDreamAMBASADOR

avg 2008.

Gaucho,ista stvar samnom... Ali cigarete itekako nedozvoljavaju da se povuce... Lu
elephant0rAMBASADOR

avg 2008.

Postoji ogromna razlika izmedju komercijalnog duhana u koji se sipaju razne kemije i organski uzgojenih biljaka koje su ispirane 20 dana prije berbe. Mozda vam ovaj link da odgovor zasto su vasi djedovi cesto prezivjeli 90 pa i 100 godina uz svoju lulicu i organsko granje iz svojega vrta. Ponavljam jos jednom.. komercijalne cigarete se proizvode da namjerno uzrokuju rak pluca. Ovo kazem ciste glave i ciste savjesti.. http://www.ivonazivkovic.net/cigarete.htm

sep 2008.

http://www.ivonazivkovic.net/cigarete.htm Svaka cast za ovaj tekst, citao sam jos neke tekstove sa ovoga sajta i na moju zalost mnoge podatke nisam mogao potvrditi, tj. podkrijepiti jos nekim izvorom osim navedenog sajta, volio bi da je ovo sto pise istina, ako nije, ko zna sta jeste jer ovo sto nam propagiraju sigurno nije... sry za offtopic =)
Travar 17ISTRAŽIVAČ

sep 2008.

imam 17 god i od malena sam uvijek imao akutne bronhitise, kad sam poceo pusiti travu pred 2 godine oni su sasvim nestali. a sad odjedanput dosta cesto me boli grlo , kaaljem i dolazi mi bronhitis, a cigare uopce ne pusim. za to moze biti kriva samo trava.
Travar 17ISTRAŽIVAČ

sep 2008.

prije par mjeseci sam osjetio pocetak bronhitisa, pocelo mi je polako hroptat u plucima a ja sam nastavio pusiti travu i stanje samo mi se pogorsalo
LaidbackPOZNAVALAC

sep 2008.

Pa prestani onda pusit... Svaki dim steti plucima, ne bitno dal je od vutre ili od kadulje.
RedShAMBASADOR

sep 2008.

Jehovi svjedoci imaju odgovor na ovu dilemu. kako je meni jedna luda mala baba uletila usred grada kada me vidjela da dimim. prisla mi je i drhtavim glasom rekla: - dijete drago, da je Bog zelio da pusis stvorio bi ti mali dimljak na glavi. Uzmi si kulu strazara i prolistaj malo... - reko bako, bez ljutnje, ali ne Fala :vb_smash: na sve imaju odgovor...
BlacknessISTRAŽIVAČ

sep 2008.

Haha, moja astma nije nestala al je puno puno slabija. Da objasnim buduci da niko nije ;) THC je jedan od najjacih prirodnih bronhodilatatora, dakle siri bronhije i bronhiole, i tako efektivno uklanja astmu. :banana_rasta: Problem je sto dobar broj astmaticara ima i drugu vrstu, tzv. 'exercise-induced asthma' a to nastaje kada disni putevi ostanu bez vlage (trcanje i sl. aerobne aktivnosti uzrokuju puno brze disanje, a jos ako je hladno i vlaznost je mala bude gore), i tada se bronhiji suzavaju, i opet imash astmu. U takvim slucajevima bitno je imat dobar balans izmedju pusenja i astme, tako da ti pomogne, al opet ne previse pusit da se sasuse putevi... bong je isto super stvar da ohladi dim, pogotovo s ledom. To je bilo poznato od 19. stoljeca, kad je jedan znanstvenik to nazvao spasom za astmaticare, ali ocito da se ne zeli da javnost zna sve ljekovite strane vutre... onda ju bum morali legalizirati :icon_smile: Druga stvar, to spominje masu siteova i istrazivanja al opet nemogu bit 100% siguran da je to istina, jest da THC inhibira razvoj raka pluca. Tako da, iako vutra ima dosta sranja ko i duvan, i pocrnit ce ti pluca (joxevi barem), sanse da ces dobit rak pluca su daleko manje nego kad pusis samo duvan. Cak jedno istrazivanje spominje da su 1. ljudi koji su pusili samo duvan imali povecan rizik od raka pluca u skladu sa svim ostalim istrazivanjima. 2. ljudi koji su pusili i duvan i vutru, iako je rizik od raka bio dosta povecan, ipak je bio bitno manji nego kod ljudi u skupini 1. 3. ljudi koji su pusili cistu vutru nisu imali povecan rizik, uopce. Nemogu garantirati istinost ovoga, ali vjerujem da bi barem dobrim dijelom moglo biti istinito... jer rijetko cujes da ljudi koji puse cisti dim obole od raka, a svaki dan neko zavrsi na groblju zbog duvana. Tako da, samo smoke on :cool44:
elephant0rAMBASADOR

sep 2008.

All in your head. Choose as you please.
Travar 17ISTRAŽIVAČ

sep 2008.

pa necu prestat pusit jer obozavam pusit i bit napusen

sep 2008.

onda se uguai u~ivajui :ludaci_lol: ima toliko na ina za konzumaciju da je glupo komentarisat tvoju umotvorinu trava ti kriva jel? koji bolid ti si kriv ne uska e ti ona u plua
Travar 17ISTRAŽIVAČ

okt 2008.

pa necu valjda svaki put kad mi se pusi ic pec kolacice ili tako neka sranja
Kurblaj KanAMBASADOR

okt 2008.

Napravit mo~da vaporizator ako ti skroz smeta, bong ili neki waterpipe bi pomogo a nije toliko naprona stvar ko home made vaporizator
SikSTiENTUZIJASTA

okt 2008.

Evo da se javi i jedan astmaticar... :D Do prije 10 godina (malo manje) stalno sam hodao na Srebrnjak na one sugave injekcije i razne kontrole pluca... Isto tako sam i uzimao one "pumpice" tipa Ventolin i slicno... Otkako sam poceo pusiti vutru, astme nema... Kasljem, naravno, ali kasljem zbog forsiranja pluca kad pusim zizu, a drugim (i to vecim) djelom zbog jebenih cigareta... Uglavnom, meni trava ne smeta nikako, a da li pomaze, tocno ne bih mogao rec iako se kod mene pokazalo da je moguce da ima medicinskog ucinka! Pusi vutra za bolje sutra, kak bi se reklo... Ehhh, da mi se samo rijesiti cigareta...

nov 2008.

da vas i ja pozdravim, drago mi je da ste otvorili ovakvu temu, al i meni se astma smanjila, a imo sam grdih problema, od 1. srednje kad sam prvi put zapalio, al ososbno mislim da ovo kaj mjesamo vutru sa duhanom nije dobro... ...jel zna netko jel ima kaj drugo kaj bi se dalo sitpu s vutrom, a da nije duvancic, sam da nije kamilica.....mrzim kamilicu... ..pozz
elephant0rAMBASADOR

nov 2008.

Hedove motas sa liscem.. jednostavno i efikasno, ili ko pravi muskarac motas cisti bud.. :))
LaidbackPOZNAVALAC

nov 2008.

Motaj cisto, bong ili vaporizer...
cricket.ISTRAŽIVAČ

nov 2008.

ovaj prijatelj s kojim uvijek halim kad god imam ili on ima vutre, koristio je onaj inhalator na pocetku.. i s vremenom je sve manje i manje koristio inhalator, evo inhalator je jednom zabaravio kod mene prije jedno tjedan dana i jos kod mene stoji.. prestala ga je astma mucit pomalo. :)

nov 2008.

Ja imam negativna iskustva ,astmu sam imao kao dijete i onda od 7-8 godine nisam imao problema s plucima sve do 22 godine,tada sam mjesecima pusio travu i poceolo me gusiti,10 dana sam primao inekcije (neki koktel s aminofilinom) ,dali mi pumpicu ventolin i bio sam dobar dok opet nisam poceo pusiti,sad zapalim s vremena na vrijeme i cim 2 dana zaredom pusim treci dan mi skripi u plucima,izdisaj mi je dug... Uglavnom moje je misljenje da dim plucima ne moze valjati,samo moze cist zrak ,jos ako je planinski .... ;)

nov 2008.

koga god znam da je imao astmu proala mu je od trave ali kvalitetne trave a ne nekog smea i naravno ne mijeaati sa cigaretama jer su otrov jedino duvan domai
elephant0rAMBASADOR

nov 2008.

+1 balki jedini dan kad me zabolila glava u zadnjih 5 godina bilo je prije nekih mjesec dana kad smo smotali nekoliko pljugi sa duhanom iz cigareta.. ajme katastrofe.. zivi otrov.. dno dna od ciste kvalitetne vutre nikad nista.. ( jedino ako naletis na lose ulicno smece koje je mozda cak i prskano kemijom da ima uopce nekakav rad)
VenenatusISTRAŽIVAČ

nov 2008.

Hm...ne bi se mogao sjetiti d li sam puaio istu travu.... Ina e uvijek mijeaam sa duhanom. I to sa najslabijim super ili ultra light.
Red WeedENTUZIJASTA

dec 2008.

Eh da je meni motat cisto sve bi dao... Ali i duhan radi svoje... HEHE

jul 2017.

Idea beba, skoro desetljee je proalo :)Prehladjen sam al teako mi prestat motat. Kaaljem al ne "re~e" plua, i iskaaljavam. Znam da bi trebao napraviti pauzu al ~iv ano je neko vrijeme. Mo~da nabavit neki ice-bong ali ko e to prat, smrdi to nakon par budova, jel'da?

jul 2017.

da bong treba prat sto hladnija voda vise se masnoca prima na njega :D

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se