VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaDa li je moguce praviti CBD ulje od industrijske konoplje?
LEGACY

Da li je moguce praviti CBD ulje od industrijske konoplje?

36 odgovora4,504 pregleda
laganiISTRAŽIVAČ

maj 2015.

S obzirom da nema THC moze li da od nje da se pravi CBD ulje? https://www.leafly.com/news/health/industrial-hemp-derived-cbd-whats-there-to-know

maj 2015.

ne razumem bas najjasnije zasto u pitanju stoji s obzirom da nema thc-a moze li se praviti cbd ulje. naravno da moze, pa za cbd ulje ti ni ne treba thc nego ekstrakcija cbd-a :)
laganiISTRAŽIVAČ

maj 2015.

zato sto su mi neki ljudi predglagali da pravim cbd ulje od vrste koja ima visok % CBD a mali % thc , npr CBD CREW banke. Sada posto sam siguran da mozze od industrij gruvacu od nje. Ne sadim nista, manje kosta i cisto CBD :)

maj 2015.

prica bas nije tako jednostavna, al sretno u naumu

mar 2016.

Mene takoe zanima mo~e li se praviti ulje od divljakusa koje rastu na obodu njiva i kanala . Dali je to industrijska ili neka druga vrsta ,ne znam .Ili mozda ak mo~emo pomeaati sa ovim sortama koje mi sadimo sa visokimTHC %.da bi dobili veu koli inu ulja. Pozdrav svima

mar 2016.

Industrijska konoplja sadr~i do 0,3% THC i oko 1,3% CBD tako da bi samo izgubio na kvaliteti ulja. Istina je da se mo~e dobiti ulje iz cvijeta industrijalke i da je zdravo i ljekovito, ali daleko od ulja hibridnih sorti koje se koriste za lije enje odreenih bolesti. Dovoljno je rei da ulje od cvjetova industrijske konoplje vrijedi najmanje 10 puta manje od ulja hibridnih sorti pa ti sve bude jasno.;)

mar 2016.

Hvala na odgovoru, mo~da je ak i bolje ato je slabiji efekat HTC-a jel mi bas i ne odgovara visok procenat .Imam bolove u leima pa sam mislio da koristim za masa~u.

mar 2016.

Znam da se za masa~u koristi hladno preaano ulje iz sjemenki koje mo~ea kupiti u gotovo svakoj bolje opremljenoj apoteci. Koliko je dobro za bolove u leima ne znam, ali znam da hrani ko~u. Za bolove u leima bi trebao uzimati ulje cvijeta oralno. Sve zavisi zbog ega te bole lea. Uz sve to u zavisnosti ata je upitanju i raditi neke vje~be ili uzimati pored ulja joa neke stvari. Mislim da samom masa~om cvijetnim uljem neea dobiti niata. Ali da sa ekamo ata imaju rei stru niji ljudi iz medicinske podrake. I pokuaaj sa efektom SAMSUNG-a.;)
bosccoAMBASADOR

mar 2016.

Evo da i ja neato napiaem, jer ve neko vreme pratim forum, pa treba jednom po eti i pisati :) Proale godine sam imao industrijsku konoplju koju sam jako ljepo njegovao :) Vadio sam muakarce, da mi ne oplode ~enke, to mi je donekle i uspjelo, naravno i topirao sam je da mi ne ode u nebo :) Napravio sam i ekstrakt i iz znati~elje slao ga na analizu. Rezultat: 57% CBD i 3% THC I vjerujte ova kombinacija mojim frendovim poma~e kod nekih problema, tako da mo~e takozvana "industrijska konoplja" pomo i i u medicinske svrhe. Pozdrav iz Slovenije ;)
jan_duAMBASADOR

mar 2016.

Evo joa materijala na tu temu: http://irka.org.rs/priprema-cbd-ulja-od-industrijske-konoplje/
FarmerLEGENDA

mar 2016.

Da nebi bilo zabune, tu se radi o koncentratu i koncentraciji , dva pojma. Nisi napisao koju kolicinu ulja si dobio i od koje kolicine cvjetova. Ako klasicna industrijalka ima do 1-1,5% CBD-a u to bi znacilo da ti treba pun kufer za malo ulja niskog postotka. Usporedbe radi, prosjecni thc hibridi imaju oko 18-19% thc-a , a ulje koje se dobije od njih ima nekih 90-ak % thc-a ...
KopasKiISTRAŽIVAČ

apr 2016.

Zanima me koja bi kolicina cvetova industrijske konoplje trebala da bi se dobilo 50-60 ml ulja i koji bi tu procenat CBD-a bio, otprilike?
bosccoAMBASADOR

apr 2016.

Najbitnija ti je kvaliteta cveta, ja imam cvet bez sjemena, bez stabla i bez onog velikog lia a, pure flower :) iz takvog materiala dobivam od 30-35 grama ulja iz kilograma industrijske konoplje. Po analizi je u takvom ulju 57% cbd-ja i 3,5% thc-ja
KopasKiISTRAŽIVAČ

apr 2016.

Znaci od kile cvetova oko 35ml. A to za % nesto bas ne stima. Gde god sam trazio ulje (u inostranstvu) najvise sto sam nasao je 4% cbd i ispod 0.3% thc.
bosccoAMBASADOR

apr 2016.

Vjeruj mi % vrlo dobro atima ;) Nisi dobro gledao prodaje se i do 30%, a naj komercialniji je oko 4-5% jer je i cjena dostupna ve ini ljudi. Problem kod velikog % cbd je THC, jer je dozvoljena granica 0,2 nekdje 0,3% pa tako moraju ekstrat razrjeiti sa nekim drugim uljem da dou na tu granicu, automatski tako pada i % cbd-ja... Ja bi ga morao 10 puta razreiti da bi doaa na 0,35% thc in onda bi imao 5,7% cbd-ja u ulju....
.. ekajte malo sada..nije mi jasno sasvim. Dali se viae dobije CBD od npr. kg industrijske ili od kg indijske npr. sa nekim hibridom sa malo THC. Tko to to no zna? Zna i pri am o cvijetovima i listovima tamo se nalazi CBD i THC kolko sam nau io :)

mar 2017.

Industrijska ima 1-2% cbd-a ali nema thc-a a neki dobar cbd strein ima i preko 10% pa na vise ali uvijek ima i par posto thc-a i time ulazi u zabranjenu zonu zato se koristi industrijska za ekstrakciju legalnog cbd-a
Ok zna i viae CBD (ali i naravno THC) ima u indijskoj konoplji ovisi o sorti. Zna i npr kg industrijske (cvijet) je slabija stvar od kg indijske (cvijet+listovi). Slabije i manje ulja se dobije jel tako..sorry mo~d je to nekom glupo al lje im se od depre i vidim da CBD poma~e probao aj...
bosccoAMBASADOR

mar 2017.

Slabija kako gledaa, ako ~elia velik postotak cbd-ja i mali postotak thcja (ata je dobro kod depre...) onda je industrijka bolja opcija, jer kad ea praviti ulje od medicinskih cbd sorti postotak thc-ja e ti biti ve i (8-12% thc-ja).
ok hvala de ki. ha uj neki ka~u indica neki sativa pak trei industrijska aj ga znaj....al mogu rei kod depre CBD funkcionira...probat u sve pa vidjeti... mana je kod industrijske ata ti treba pun kufer cvjetova 5-6kg da dobijea dosta ulja...zato dvojim pitam.ok jasnije mi je sad.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se