VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaUlje, po 100-ti put
LEGACY

Ulje, po 100-ti put

80 odgovora13,531 pregleda
nike nikeISTRAŽIVAČ

jul 2013.

Uglavnom, da skratim pricu, necu previse u detalje, al ako nekog nesto zanima nek pita, iskreno cu sve odgovoriti. Voljena osoba mi je obolila od karcinoma crijeva, ali na svu srecu nema metastaze. Nastupila je panika nakon dijagnoze, ali na kraju je ispalo malo bolje nego sta se cinilo na samom pocetku. Usljedili su sati pretrazivanja po netu, da se u detalje upoznam s problemom i u samoj potrazi sam se temeljito upoznao s dobrobitima trave i procesom proizvodnje ulja. Usljedila je operacija, i oporavak od odprilike mjesec dana i nakon toga prvo krecemo s maticnom mljeci i 10 dana nakon s uljem. S obzirom da je tumor odstranjen, pa "bolesti nema" prica ide u malo drukcijem smjeru. Kako je sve bilo na brzinu, nisam imao vremena uzgajat, pa radit ulje, spremio sam se da cu ga napravit, ali od kupljene trave. Moja proslost mi je ostavila dobre "veze", tako da necu imati problema s nabavom neprskane, prirodno uzgojene trave. Medjutim vec sutra, nalazim na frenda koji je za oca (koji je imao uznapredovali stadij raka s metastazama) isao radit ulje, ali je ocito bilo prekasno, jer mu je otac umro nakon 20tak dana. Ulje mu je ostalo, pa sam ga ja uzeo. Znaci imam ulje iz kucne radinosti s domacom travom nepoznate sorte. Iz 500 gr trave izaslo je oko 60 ml ulja, Za vrijeme prvih par dana uzimanja prvo 1x dnevno navecer (2 dana), pa 2x dnevno po pola rize(10tak dana), pojavile su se male dezorjentiranosti, suha usta, ~e,... pa zatim pojacan apetit, pa kvalitetan san (koji je super dosao nakon svih trauma posljednjih par mjeseci). Osoba koja uzima ulje je dijabeticar, sa razinom secera oko 10-12. nakon 7 dana uzimanja ulja, ovi simptomi suhoce usta nestaju, dezorjentiranost je mala i nikakva, secer je pao na 6 - 7 (ispod 6 se vec smatra normalnom vrijednosti koju ne treba regulirat tabletma) UCINAK ULJA ZA 5 Tumorski markeri (CEA) su pali za 50% nakon tjedan dana uzimanja ulja, iako "iskusna" medicina kaze da osobe s visokim markerima ne mogu ocekivat pad, pogotovo ne odmah nakon operacije. Ne moram vam objasnjavat koji je to osjecaj !! UCINAK ULJA ZA 5 Na licu je postojala hrapava smea fleka zadnjih godinu ipo, zbog koje smo isli u dermatologa, prepisana je neka antibiotska krema koja bi to trebala maknit, ali nije imala nikakav ucinak, usljedilla su razna mazanja, kreme iz apoteke, ali fleka se airila i dosla na velicinu 2 nokta, Tada su ljecnici ustanovili da bi to vrlo lako mogao bit rak koze, ali da da bi za sigurnost trebalo ic na patohistolosku analizu ili cak na operaciju. Kako je to bila "sporedni" problem, ignorirali smo fleku, dok nije doslo ulje, pa smo namazali fleku, pokrili obicnom gazom i flasterom. Gle cuda - za 4 dana nema fleke (da mi je sad izbit prednja tri zuba jebenom dermatologu i onoj glupaci u apoteci koja je meni isto tako izbila 500tinjak kuna na kremice :signs016: ) Sad je na mjestu fleke mlada glatka roza ko~a, kao kad skinete krastu nakon npr pada s bicikle. UCINAK ULJA ZaA 5 !!! Na kraju price ljecnica opce prakse nemoze doc sebi kako je ta fleka izljecena, isto joj nije jasno kako stara osoba moze u tako kratkom periodu nakon operacije imat krvnu sliku kao 30-godisnjak, nezna zasto su se markeri prepolovili... kaze da to u svojoj praksi nije vidila. ali da joj je drago !!!! I meni je drago sta nam je ulje pomogglo, jer bi po njihovim terapijama bila otpisana.. Odlazak onkologu sam zelio izbjec, ali oboljela osoba je zelila isoristit i tu priliku ako ce to pomoc i 5 % da se bolest ne vrati, pa smo to nekako odgodili za 2ipo mjeseca od operacije (iako je savjet kirurga da se otidje ODMAH nakon operacije). Sad joj je prepisana adjuventna kemoterapija...to je navodno preventivna, uzima se 5 dana, pa 23 pauze, i tako 6 ciklusa. S uljem smo nastavili, samo malo povecali dozu (3x dnevno velicinu rize) i maticna mljec 3x dnevo uz ogromne kolicine prirodnih cijedjenih vocnih sokova, i za sad nema nikakvih nuspojava od kemo, ni mucnine, ni povracanja, a za krvnu sliku ce valjda kontrolirat za 10-15 dana... I samo da napomenem.. i onkolog se iznenadio s odlicnim rezultatima oporavka. Tako bi volio svim tim doktorima objasnit ZASTO I KAKO, ali znam da je to borba s vjetrenjacama, pa cu samo pricu podijelit ovdje s vama. Eto, mislio sam da ce bit kratko :-)
Jesse PinkmanENTUZIJASTA

jul 2013.

Svako dobro tebi i voljenoj osobi. Sretno sa borbom i hvala sto si svoje iskustvo podijelio s nama. Covjek nikad ne moze znati sta ce ga zadesiti u zivotu. I ja sam razmisljao bavit se malo uljem. nikad ne znas kad ce zatrebati. I to ne samo kod tumora i karcinoma nego opcenito je dobro za zdravlje.
nike nikeISTRAŽIVAČ

jul 2013.

hvala, i u pravu si, treba ga napravit i stavit u frizider. Uglavnom sam sve to znao oko trave, ulja i teorija zavjere farmaceuta, ali da sam detaljno trazio ljekovite strane trave - nisam. Zna se zasto trava slluzi :smoke18: S druge strane, to ne moze bit lijek za sve, jer onda bolesti nebi bilo. Ali da ima primjenu u ravnotezi organima, obnavljanju kanaboidnih veza.. bla bla.. u to vjerujem. A sad sam i svjedok da ljeci bolest ko~e (bio to rak ili ne, degenerativna promjena je bila) i za ima uticaj na dijabetes. Jedino neznam sta se desi kad stanes uzimat ulje - da li opet secer skoci ili stvarno ima utjecaja na gusteracu da je natjera da ponovno pocne lucit inzulin.

jul 2013.

E, to ces najbolje vidjeti kada stane s uzimanjem ulja i svakako javi sto se desava ako prestanes. Bilo bi zanimljivo taj dio znati jer onda mozemo reci da i lijeci, a ne samo da ublazava... Super ti je prica i sretan sam sto nam priroda dade tako super alternativu... :)

jul 2013.

priroda ima alternativu i lijek za sve, samo to moramo otkriti i iskoristiti... (iako ne mo~emo prirodno protiv svih boleatina koje je farmaceutska gamad umjetno stvorila u labosu kako bi mogli prodavati svoje ljekove)

jul 2013.

Pozdrav forumašima, evo ukratko ću opisati situaciju bliskog člana obitelji i iskreno neznam da li da tražim savjet ili možda mi se netko javi sa sličnom dijagnozom i iskustvom. Sredinom lipnja ove godine dijagnosticiran nam je karcinom na prijelazu iz tankog u debelo crijevo kao i debelog crijeva uz metastaze po cijeloj trbušnoj šupljini, a tumorski markeri su bili CA 19-9 =8125.6 CEA = 6.84 [µg/L]. Sredinom srpnja obavljena je samo bipolarna ilestomija (tanko crijevo iznad tumora je odrezano i spojeno na stomu). Dijagnoza: neizlječivo i fatalan kraj. Kemoterapiju smo odbili, a od 23. srpnja koristimo takozvano "hemp oil" i danas smo već na 0,26 g pojedinačne doze (savjetovali su nas da požurimo do 1g obzirom na agresivnost bolesti). Imamo pretpostavljam uobičajene simptome, spavanje i "lijenost", i ajmo reći kao da smo u svom svijetu. Hranimo se samo voćem i povrćem, šejkovi od povrća (i to samo onim koje stvara lužnatu sredinu u organizmu) i koristimo svježi kravlji sir miješano sa uvijek svježe mljevenim lanenim sjemenkama (po Budwigici). Od lijekova prepisan nam je Transtec, Sevredol, Reglan. Danas su nam markeri bili viši CA 19-9 =12000.0 CEA = 19.01 [µg/L] i neznam dali da me to brine obzirom da još nismo došli do 1g pa nakon cca mjesec dana mogu pčekivati lagani pad markera ili??? Također moram napomenuti da dnevno unosimo čak i do 5L tekućine u organizam jer su nas posebno upozorili u bolnici da postoji opasnost od dehidracije. Zanima me, obzirom da ulje on konoplje unosimo oralno, jeli to ok, tj. hoće li i ono djelovati na karcinome koji su još uvijek pristuni u tankom/debelom crijevu obzirom da se probava ne obavlja u tom dijelu crijeva već sve izlazi u stomu ili bi bilo potrebno unositi ga i rektalno? Govorim u množini jer zajedno proživljavamo svaki gram i svaku kap vode. Žao mi je što to moram ovako reći, ali nadam se da je netko imao i takvo iskustvo jer neznam što nam je za očekivati. Zahvaljujem onima koji su odvojili svoje vrijeme i pročitali moj post.

avg 2013.

Oralno je ok. Ulje (bitni dijelovi ulja) dodju kroz krv tamo gdje su potrebni... Od 23. srpnja do danas je jedva 8 dana. VIdjet ces da ce biti bolji nalazi, samo strpljenja. Znam da je tesko, ali ulju treba dati vremena... Sretno!
nike nikeISTRAŽIVAČ

avg 2013.

dejo, nisam dobro shvatio, da li je karcinom izvadjen, ili je samo napravljena stoma prije njega? Inace, za probavni trakt se smatraju organi: usta jezik, jednjak, zdrijelo, stomak, tanko i debelo crijevo. Sto znaci da probava pocima u ustima a zavrsava u deb. crijevu. Znaci ono ulje koje krene iz usta, postepeno se probavljuje, jedan dio u slini u ustima, dijelom u stomaku, i na kraju u crijevu. Najmanji dio probave vrsi debelo crijevo, a najveci dio stomak i tanko, tako da je oralna primjena ulja ok, bez obzira na stomu. Ulje i kabinoidi u njemu popravljaju tzv CB1 i CB2 medjustanicne veze, a do stanica dolaze krvlju, nakon probave u stomaku i tankom crijevu, kao i ostale hranjive tvari. Skracen put probave (npr kad su jako skracena crijeva) znaci samo da se jedan dio hranjivih tvari (i ulja) izluci neprobavljen. Ali samo onaj dio kojem je potrebna duga probava. npr seceri idu u krv vec nakon par minuta, dok vlakna imaju dugotrajnu probavu. E sad di ulje spada - neznam nisam doktor, ali sam se nacitao zadnjih mjeseci, i koliko sam skuzio, markeri bi trebali bit u uskoj vezi s tumorskom masom (doduse ne bas proporcionalno), tako da nazalost to nije dobra vijest i ne mogu ti opisat koliko mi je zao i znam sto prozivljavas. S druge strane, ima slucajeva da su CEA isli do 120, znaci nije sve tako crno. A CA19 je u normali koliko vidim, Ja bi na vasem mjestu forsirao ulje i maticnu mlijec. Za kemo neznam sta da kazem, osobno sam protiv tog sranja, ali sam siguran da nije ISTO biti s nekim ko je bolestan i biti tesko bolestan, tako da neznam bili promijenio misljenje o kemoterapiji da sam bolestan. Ja sam vjerovao u ulje, a sad sam se i uvjerio da ima ljekovita svojstva i to iz prve ruke, za bolesti, za koje klasicna medicina dize ruke. Zelim vam od srca sve najbolje i sta kraci put ka ozdravljenju.

avg 2013.

Hej nike nike, karcinomi nisu izvaeni, te prema mialjenju lije nika, a s obzirom na inoperabilnost procesa, napravljena je stoma prije njih. U principu, ja sam i o ekivala neato viae vrijednosti markera obzirom da vrlo kratko organizam tretiramo uljem, ali kao ato si ti i konstatirao, nisam doktor, pa jedino ono ato o ekujem i emu se nadam da e ulje djelovati i da emo na markerima za mjesec dana vidjeti ili barem stagnaciju ili maleni pad, te da e nakon zavraetka terapije i nalazi CT pokazati za nas vesele rezultate. Mi smo zapravo odlu ni da neidemo na kemo, jer ionako su nam rekli da je kraj fatalan pa emu ga joa po~uriti je nemo~emo znati kako e njegov ve sad slabiji organizam djelovati na kemo. Uglavnom ja u rado sa svakom novom vijesti ostaviti svoj post. Hvala Kali :)
nike nikeISTRAŽIVAČ

avg 2013.

Podrska s moje strane, jer ste odustali od kemo. Zelim vam sve naj!!!
2cvENTUZIJASTA

avg 2013.

Halo Deja `to ste svi zapeli na 1g na dan od dakle vam to uzima se u svakom slu aju tako kako ovjek podnosi nemo~e bolestan ovjek biti oaamu en cjeli dan i no on treba biti u funkciji i uvjek ulje poja avati samo nave e ne preko dana jer nave e idemo spavati pa nije takve oaamu enosti bolje viae puta na dan male dozice nego 3 jake nije doalo preko no i ne e ni oti i tako i ne napadajte bolesti nego lje ite i kad je neko oaamu en zna i da je predoziran i kako je napisao Nike je veoma bitan mati ni mlje ali IZPOD jezika nikako pojesti od 5 do 7g na dan 1g je zrno od graaka i po nite ovjeku davati normalno hrano jer to tjelo rabi a bez ae era ako je mogu e doma u hrano a sa time mislim baa sve pogledaj moj post pa ea vidjeti. Sve dobro svi koji se le ite ulje je zaaaaaaaaaaaaaakon. I joa neato markeri se ne ka~u samo kod karcinoma mo~e i kod kojih upala tako da poja ani markeri ne zna e da se je bolest proairila ili ata drugo markeri su samo indikator jer znam da kad sam imala jaku upalu bubrega su bili markeri 46,00 pa niata od karcinoma.

avg 2013.

Jesmo nike nike, od kemo smo odustali i hvala najljepaa. Halo 2cv :). Kao maksimalnu dnevnu dozu od 1g smo dobili za preporuku zajedno sa uputama za uzimanje u kojima piae, izmeu ostalog, da se od prvog dana dnevne doze od 1g ostaje tako do 50-etog kada zavraava terapija. Obzirom da sam laik u ovome podru ju kao i vjerujem veina nas, svakim danom doea do neke nove informacije, tako da preko dana u mu davati 0,25 u dva navrata pa nave er 0,5 jer kada smo bili na toj dozi (0,25), dobro ju je podnosio...tako da hvala za savjet. `to se ti e mati ne mlije i u potrazi sam i vjerujem da u je uskoro nabaviti. Svakako u pogledati post, ~ivimo na selu pa je i hrana domaa i zaista bih ga voljela kvalitetno hraniti a ne ovako, naravno i dalje bih kombinirala za meuobroke voe i aejkove od povra. Na ulju ostajemo, zalihe imamo, dr~te nam fige. A ato se ti e markera neznam ato da ka~em osim ato se nadamo da nee dalje biti u porastu. I da...svaki savjet je dobro doaao.

avg 2013.

Drage moje i dragi moji forumaai, javljam Vam se ovako kasno i brzo jer trebam pomo. Naime, sada kod davanja ve ernje doze primjetila sam da mi moj bolesnik kod gutanja radi kontrakcije u grlu ato je popra eno ~mirkanjem o iju (ako ste me shvatili) ato odmah povezujem s boli u tom predjelu. Obzirom da sam probala "ulje" (ekstrakt konoplje u vrstom pastoznom stanju) ja sama sam imala lagana peckanja u grlu, a mogu si misliti kako se on osijea. Ako mu mogu to omoguiti, ~elim da se dobro osjea, a ne da osjea joa dodatnu bol uzrokovanu mojim nemarom. Mo~e li molim Vas netko odgovoriti bi li bilo dobro napuniti male kapsulice ekstraktom konoplje i naravno rasporediti u viae manjih doza, pa mu to poslije obilnijeg obroka aplicirati oralno uz rizik ako se ato uspije apsorbirati u ~elucu obzirom na stomu nego da ga ovako mu im. Ako imate kakvo bolje rijeaenje MOLIM VAS, O AJNA SAM. Nastalu "atetu" jedino mogu pokuaati ispraviti ispijanjem kamilice ili..imate prijedlog iz iskustva? Mnogo mnogo hvala
nike nikeISTRAŽIVAČ

avg 2013.

Neznam odgovore na ova druga pitanja...ali za maticnu mlijec mogu pomoc. Ja je kupujem ovdje http://www.med-babic.hr/maticnamlijec.html Imas broj moba, narucis i sutra ti je na adresi (pod uvjetom da je imaju, ako ne...malo pricakas) Platis pouzecem. Uglavnom.sve se dogoviris s covjekom.... Nadam se da ovo ne spada u reklamu i ne smeta adminima. Iako su hvalili i pcelarstvo radosevic, ja nisam od njih narucivao, ima i razlika u cijeni.
nike nikeISTRAŽIVAČ

avg 2013.

A evo i da se dotaknem moje teme i bolesti. Uglavnom, prva tura kemoterapije ie prosla, bez ikakvih nuspojava, neznam jeli mlijec i ulje doprinilo tome, ali mislim da je uvelike pomoglo. Za 7 dana je kontrola krvne slike, jer ocekuju pad broja leukocita. A mi cemo nastavit s pojacanim tretmanom s mlijeci i ulja, koliko bude mogla da joj ne smeta u obavljanju zivotnih zadataka. Mozda se pozitivno iznenadimo svi s nalazom.
2cvENTUZIJASTA

avg 2013.

Deja mo~ea ulje rastopiti u toplom mleku i to neka popije 0,5ml ili se mi javi na PM pa da ti aaljem prazne kapsule. Ulje doziraj prema bolestniku ne po uputama upamti to jer ea napraviti viae atete nego koristi. UVJEK PITAJ bolestnog ovjeka pa e biti ok.

avg 2013.

2cv mnogo hvala na ponuenoj pomoi, trenutno kupujem punjene kapsule u ljekarni pa ih doma praznim i filam uljem tako da smo otklonili i izbjegli daljnje ~aranje u usnoj aupljini. Jedino ono ato mi je malo udno, je to ato kada smo aplicirali ulje direktno na jezik i rastapali ga u usnoj aupljini...to ga je mnogo sna~nije "omamilo". Sada dobiva svakih 8 h po jednu kapsulu od po 0,33g i usuujem se rei da predobro podnosi tu dozu, normalno jede, sam tra~i da ide u aetnju i naravno ipak i neato spava i po danu no mnogo manje spava nego odprije etiri dana. I sad je pitanje je li organizam tako brzo stvorio toleranciju na tu dozu ili je slabija apsorpcija obzirom da mu ulje apliciramo u kapsulama. Mo~da malo previae detaljiziram. I da, od gospoe iz Amerike, koja je imala sli an slu aj, dobili smo preporuku da mu dajemo ulje i rektalno, kao napadamo sa obiju strana. Nabavila sam supi e i maslac i samo ekam odgovor koliko bi to onda ialo oralno a koliko rektalno, no nekako sporo dolazi taj odgovor :). Nabavili smo i aparat za "proizvodnju" kisika s obzirom da su straane vruine a on se ~ali kako nema dovoljno zraka, i prima infuziju u kui. I moram rei neato ato nas je aokiralo. Prije dva dana, imali smo obilniju stolicu, mislei pri tome na guzu :) (ato mi nema nikakvog smisla obzirom na stomu, no mo~da sam u krivu). Miris sa ni ime za usporediti, neato prestraano (izvine ato ovo dijelim sa Vama). No, isto tako smo dan prije skinuli Transtec flaster i prekinuli sa Sevredol tabletama (opiodidi, smanjuju apetiti i poti u zatvor, tako mi je lije nik tuma io lijekove). Transtec flaster sam ponovo stavila drugi jer mi se ~ali na bolove u donjem dijelu kralje~nice i lagano u prostati. Eto, ja si vodim evidenciju kako koji dan pro~ivljavamo pa sam neke stavi ovdje stavila. Lijepo Vas sve pozdravljam do ponovnog javljanja :)
mazarLEGENDA

avg 2013.

http://www.njuskalo.hr/index.php?ctl=search2&f_keywords=kapsule+prazne
herb oilENTUZIJASTA

avg 2013.

tako je i nama bilo sa uzimanjem ulja.kad su kapsule u igri super.stara se preporodila ima bolji apetit i nema taj okus u ustima.
nike nikeISTRAŽIVAČ

avg 2013.

Ajmo dalje.... Prvi ciklus kemoterapije je prosao ok, ali par dana nakon..sve napisane nuspojave.. Bolovi u trbuhu, povracanje prolljevi, nesvjestice.. uglavnom, napokon razmislja o prekidu kemoterapije i nastavak samo s uljem i mlijeci. Ja sam oduvijek bio protiv, ali nije moj zivot u pitanju, pa nije na meni da odlucim. Je li imao netko iskustva s adjuventnom kemoterapijom, sistem po Mayo-u, lijekom 5FU/LV? Zanima me kakve su bolesnici imali nuspojave nakon drugog, treceg ciklusa. Je li se nuspojave ublazavaju ili bude gore. Znam da je dosta toga individualno, ali opet... volio bi cut iskustvo neko.

avg 2013.

Moja mama je prosla taj ciklus od 6 mj i imala je dosta mucnina i proljeva ali ostali koji su bili sa njom neki nisu imali nikakvih problema a nekima se smirilo stanje nakon par ciklusa tako da ti to ovisi od osobe do osobe(to je najslabija kemo verzija) .Moje misljenje o kemo mislim da nemoram ni reci jer mama nakon prvog ciklusa je bila mirna 6 mj kad su joj na kontrolnom nasli metastazu na jetri koja je odmah operirana i nakon nje je uslijedio drugi ciklus (Fol firi) od 6 mj koji je bio nocna mora i po zavrsetku toga ciklusa smo poceli sa uljem pa nakon toga smo odradili i jednu turu od mjesec dana sa svjezim sokovima od canabisa i sad cekam drugu turu da opet nastavim sa sokovima a u medju vremenu mama je konstantno na ulju dva puta dnevno ujutro i navecer Moj savjet bi bio da dobro istrazite kako funkcionira sistem na odjelu onkologije i porazgovarate otvoreno sa ostalim pacijentima i vidjet ces da su jako ograniceni i da imaju samo par opcija koje ti mogu ponuditi i kad vidis koliko su one u stvari djelotvorne mislim da ce vam onda biti puno lakse za donijeti odluku krecu sa mayo protokolom koji je kao preventivni ili pokusni da vide kako ce tumor reagirati pa ako se vrati ili nesmanji salju te na Fol Firi pa ako i to prezivis i opet im se vratis mogu razmisliti o upotrebi nekih drugih lijekova kao sto je Avastin ili ga mogu upotrijebiti odmah ako je pacijent kriticno pod uvjetom da je mladji od 50 godina ili ako ne mozda si ga moze priustiti pa ti naplate 15-17 000 kn po dozi a trebaju ti dvije za mjesec dana i kad to sve vidis shvatis da jedino je vjera ta koja ti moze najvise pomoci jer ovi protokoli koje sam ti nabrojao imaju jako mali postotak ozdravljenja i njihov upotreba je opravdana ako pacijen od dana kad je ustanovljena dijagnoza pozivi 5 godina i ja protiv toga nebi imao nista samo kad bi mi neko prije nego me stavi na kemo objasni lijepo kako stvar funkcionira, kako ce se odvijati moje lijecenje i koji su njihovi rezultati u duzini zivljenja na osnovu dijagnoze pa da covjek moze svjesno uci u to a ne ovako sa smijeskom ti obecavaju da ce sve biti u redu da bi ti jedan dan samo rekli da su sve pokusali i da ti nema pomoci a sve one dane provedene u muci od kemikalija nisi ni morao proci jer i tako su znali da ti nece moci pomoci al protokol je takav i oni ce ga i dalje slijediti a tvoj zivot ce samo uci u jos jednu statistiku koju javnost nikad nece vidjet. Nebi htjeo pricati o statistikama jer tko zna koja je tocna ali jedno znam da mi je jedna onkologica koja nije imala veze sa lijecenjem moje mame nakon mog pitanja kako ce se odvijati bolest moje mame objasnila da po dijagnozi koju ima i s obzirom da su prilikom operacije tumora na debelom crijevu pronasli zahvacenje linfne cvorove koji ti garantiraju povratak i brze sirenje bolesti nego kad nisu zahvaceni ona moze prognozirati pozivljenje od 4-6 godina i to bi za nju bio jako dobar rezultat..eto to bi ti ukratko bilo nase iskustvo sa kemo koje bi se moglo reci je i jedno od boljih u usporedbi sa ostalima Pozdrav i zelim vam svu srecu u lijecenju :vb_wave: :family1:
nike nikeISTRAŽIVAČ

avg 2013.

Mario, legendo. Sve od rijeci do rijeci si rekao onako kako ja mislim. Jasan mi je u potpunosti sistem onkologije i njihove statistike. Prije kad je recidiv bio na dulje id 5god, ona ljekovi nisu bili opravdani i rezultati losi . Spustili su rok na 5 god i sad svako vracanje bolesti nakon tog vremena nije recidiv nego nova bolest, a pacijent se smatra izljecenim. Jedino sta stvarno nije u redu...su lazi kako ce proteci lijecenje. Suti se o nuspojavama, suti se o nemogucnosti izljecenja. Imam osjecaj da se sve iskljucivo radi zbog statistike i profita velikih farmaceutskih kompanija. Jer sve ide u tom smjeru. Eto mi smo poceli s uljem ranije od tvoje mame. Cak prije prve kemoterapije. I mislim da je to odlican potez. Trenutno smo na dva puta dnevno, navecerr malo jaca doza, a ponekad uzme i 3x. A sta se tice kemo, na korak je od odustajanja, jer su je iscrpile nuspojave. Kvaliteta zivota je trenutno NULA. Nadam se da odustat od tog otrova, jer da nije otrov, nebi ga trebalo potpisivat na osobnu odgovornost. Hvala ti na odlicnom postu i podrsci, zelim i tvojoj mami sta laksi put do zdravlja.
mazarLEGENDA

avg 2013.

evo ti joa taj korak https://www.vutra.org/topic/10928-moderna-medicina-i-rak/ :vb_wave:

avg 2013.

@Nike svaka cast mislim da ste prvi ovdje koji su odmah poceli sa uljem obicno se ljudi tome okrenu kad vec duboko zaglibe....ja nisam mogao jer sam znao kako misljenje prema tome ima moja mama pa sam se iskreno iznenadio kad me je pocela ispitivati o tome a cak i ja nisam imao pojma o ulju tako sam i dosao do Vutra.org a sve ostalo je povijest. Morate biti svjesni jednu stvar da ako odbijete kemo vise nema smisla da ikad opet razmisljate o njoj...znaci okrecete se alternativi koja nije samo ulje vec imas cijeli niz stvari koje treba dobro posloziti da bi terapija bila uspjesna al vidim da ti nije mrsko istrazivata pa vjerujem da vec znas dosta o tome a i tu smo da si pomazemo..jednu stvar bi ti napomenuo kao najvazniju a to je da koliko god da volimo tu osobu samo joj mozemo odmoci ako je pokusavamo nagovoriti na nesto jer mi vjerujemo u jedno a bolesnici u drugo zato se potrudi da mami nabavis sto vise kvalitetnih clanaka o svim vrstama terapija pa i o kemoterapiji tako da dobije vise informacija o svemu i neka na kraju sama odluci sa cime se zeli lijeciti i kako zeli provesti vrijeme koje ima a vi ste tu da joj budete podrska i samo podrska jer ce joj trebat al mora biti odvagana nikako nesmijes odlucivati umjesto nje jer ako dodje do losih nalaza odmah ce posumnjati u ono sto radi tako da terapija moze opstati samo ako je ona izabere kao nesto u sto ona vjeruje da ce joj pomoci u protivnom samo gubite vrijeme i riskirate teske psihicke krize u slucaju da nalazi pocnu biti losi...ovo ti pricam jer imam jedan slucaj u kojem je kraj blizu i sad se samo prica cija je krivnja sto joj nema pomoci(nesto prestrasno nedaj boze nikome) Nemoj zaboraviti razmisliti i o financiskoj strani alternative jer mojoj mami to i danas prestavlja veliki problem jer puno stvari u koje vjeruje nece da uzme jer si nemoze priustiti a neda ni meni da joj kupim tako da je to jako vazan faktor u odluci za ili protiv da se ja nalazim na mjestu nasih mama je bi se okrenuo lijecenju pomocu ulja,B17,graviole svjeze cijedjenog canabisa povrca i voca,ishranu prilagodio bolesti da sto manje opterecujem organizam tako da mu ostane vise snage za borbu protiv bolesti al nikako nemislim na ove divlje prehrane gdje covijek doslovce gladuje nego bi jeo sve ono sto volim samo u grnicama normale jer tesko se borit protiv bolesti gladan za psihu bi odabrao growanje jer djeluje nevjerovatno opustajuce kad otvoris box i vidis sve ono zelenilo odmah na sve zaboravim jedini stres dozivim kad mi stigne racun za struju al opet sve prodje kad ih pogledas(inace nepusim).Za formu bi odabrao plivanje jer je jako vazno da se ostane u formi jer covijek jos vise klone kad osjeti da gubi snagu i sto god da vise ceka to mu je teze za vratiti se i onda zadnje al i skoro najvaznije otvorio bi si dnevnik i vodio svaki svoj dan pisao o svemu i djelio svoja iskustva jer onda bi moja borba imala jos veci smisao jer osjecaj da nekome mozes pomoci je jedan od najljepsi a to je ono sto u tim trenutcima je potrebno...osjetiti svu ljepotu zivljenja i ponovo vidjet da se isplati pobjedit prokletu bolest onako iz inata cisto da joj pokazes da vjera i volja radi cuda... To je ono sto ja mislim o svemu ovome a svoju mamu pustam da slijedi ono u sta ona vjeruje i za sad nam ide dobro a o sutra ionako nerazmisljamo
nike nikeISTRAŽIVAČ

avg 2013.

Sad nemam vremena za pisanje, ali samo da kazem tnx na kvalitetnom postu. Jako sam dobro upoznat sa svom alternativom, a mama jako dobro zna sta je kemo. Potrudio sam se da ima sta citat u slobodno vrijeme, da se upozna sa stvarnim problemima covjeka i farmaceutske industrije i novca koji se izvlaci. Za sada forsiramo ulje, b17, maticnu mlijec i sodu bikarbonu sa prirodnim sokovima. I prva dva mjeseca je napredak i oporavak bio fascinantan. Sad cemo vidit kako dalje jer sunse poojavili problemi nakon prog ciklusa adjuventne oo mayo-u sa 5fu lv. Ponsvoj prilici ce odustat od kemo. Aonda ce bit...udri po alternativi. A mama vjeruje u to. Jedini je problem sta je vjerovala i u kemo, ali sad se to polako topi.

avg 2013.

je nemogu reci da kemo nedjeluje jer onda je nebi mogli upotrebljavati al po mojim kriterijima kvalitete zivota pacijenta jednostavno nedolazi u obzir..Opce poznato je da nakon operacije se u velikom % pojavljuju metastaze iz jednog jednostavnog razloga prilikom otklanjanja tumore osteti se okolno tkivo i u koje sa lakocom ulaze bolesne tumorske stanice koje prije operacije su se drzale samo na jednom mjestu to jest u tumorskoj masi a ostatak organizma je funkcionirao normalno....Ima jedan apsurd u vezi tumora debelog crijeva kojeg nazivaju najizljecivijim ako ga se na vrijeme otkrije a isto tako drugi po smrtnosti u HR...e sad apsurd...tumor debelog crijeva moze trebati od 7 do cak 10 godina da se razvije da bude opasan po zivot jer jako sporo raste (govorim za vecinu) a ako imate srece da vam ga rano otkriju i operiraju budite sigurni da dobijate veliki rizik da tumor metastazira u vrlo brzom roku jer tjelo je izmoreno od operacije nakon koje slijede kemoterapija koja u toj fazi u veci slucajeva odgodi metastaziranje al na par godina i dolazim do zakljucka da bi ga u svakom slucaju bilo bolje nedirati i probati ga suzbiti alternativom koliko je moguce pa pripremiti organizam za operaciju jer po ovome sto sam do sad procitao o ovome ima vrlo dobrih preparata sa koji bi se moglo pripremiti tijelo za operaciju tako da kad poslije operacije bolesne stanice kreno po organizmu naidju na veliki otpor i neuspiju metastazirati. Ovo je jos jedan dio koji meni smeta u nasim bolnicama jer da mi je netko objasnio drugacije bi postupali jer tumor je imao samo 4.5 cm i mama je mogla ici sa njime jos par godina prije nego li zavrsi na stolu...znate koliko je par godina i kako se mozete pripremiti fizicki,psihicki i financijski za takav jedan zahvat a da nepricam da je mogla uzimati preparate kojima je dokazano usporavanje sirenja krvnih zila koje su potrebne tumoru da metastazira i ne samo to ima jos toliko stvari koje mozete napraviti u tom perijodu koje ce vam sigurno produziti zivot jer ako se povede jednostavnom matematikom docicete do istog zakljucka Malo davim sa dugim postovima al osijecam potrebu jer znam kako se ljudi osjecaju u tom trenutku a ove postove ce gotovo sigurno citati netko ko ce sutra oboliti jer ovo vise nije bolest nego epidemija, mi smo prozivjeli dan dijagnoze i nazalost svaki dan neko novi ga mora prozivjeti..Znajte jedno mojoj mami je od dijagnoze tumor do odstranjenja proslo samo 4 dana a da smo znali sve ovo mogle su proci i sigurno 2 godine Ovo sve se odnosi samo na tumor debelog crijeva za ostale neznam i nadam se da necu morati ni saznati
Minja3LEGENDA

avg 2013.

Imam jedno pitanje vezano za izradu ulja, ali osnovne teme su zaklju ane, pa se nadam da e mi neko ovde odgovoriti . Ja se bavim lekovitim biljem i pravim meleme i tinkture a imam nameru da napravim ulje od kanabisa za osobu koja je imala operaciju raka na dojci pre tri godine, i danas mi je rekla da su joj predlo~ili odstranjivanje nadbubre~ne ~lezde jer je na skeneru primeeno da se uveava u poslednje vreme.. ne drasti no ali bi preventivno trebalo odstraniti da ne napravi probleme. Kao travar (amater) znam da se tinkture sa alkoholom prave procesom maceracije koji traje najmanje 15 dana od kad se potopi biljka u alkohol dok ne bude spremna za upotrebu. A u originalnom receptu stoji da se supstance iz kanabisa odvoje za pet minuta od kad se potope u alkohol . Ne sumnjam da je tako , na osnovu svega ato sam pro itala.. ali se pitam ata bi se desilo ako bi se kanabis ostavio du~e u alkoholu , nekoiko sati ili dana .. ne verujem da bi neato loae moglo da se desi u zatvorenoj boci . I imam jedno obaveatenje za one koji nameravaju da prave ulje da se Alkohol od 90 % mo~e nai u Maksi prodavnicama (u Srbiji) od skora po ceni od 240 dinara za litar , ato je mnogo povoljnije nego 700 u apotekama koje ga ni ne prodaju zbog toksi nosti kako su mi rekli, nego imaju samo 76%. ima oznaku za standard kome odgovara i piae da je re o pre iaenom alkoholu, za upotrebu u domainstvu , nije za pie .. normalno .. `ta mislite - da li mo~e da se upotrebi za izradu ulja, s obzirom da nije medicinski ?
TarzanZMAJ

avg 2013.

u ovom slucaju se ne pravi alkoholna otopina-tinktura, nego je alkohol samo otapalo koje nam sluzi za ekstrakciju thc-a iz biljke, i koje cemo poslije ispariti..onda ostane samo thc-koji se koristi kao lijek..a ako bi ostavila duze ,,najvjerojatnije bi dobila ulje losije kvalitete, puno klorofila i svega ostalog nepotrebnog iz biljke.. edit: mazar ma nisam ni mislio da bi smanjilo potenciju,ali bi bilo vise ajmo reci "necistoca" koje eto mogu prouzrocit i gorak okus kako mario339 kaze, a to je onda recimo ulje losije kvalitete, jer ak si vec bolestan i moras uzimat lijek ,,zasto bi on morao bit gorak :D
mazarLEGENDA

avg 2013.

niata zna ajno i loae se ne desi, ja sam ga ostavio u otvorenoj posudi uz povremeno lupanje atapom cijelu ve er, jer me iznenadila koli ina materijala, tako da sam alkohola imao samo za jedno ispiranje, ali izuzetno sam bio zadovoljan koli inom ulja koji sam dobio. koristim se trenutno 98% izopropilnim, ne vidim neku razliku s obzirom na 99,5%, BITNO je da sav alkohol ishlapi... (ni izoporopilni nije prehrabeni)

avg 2013.

Mozes ostaviti i duze...ja sam prvo ulje radio sa 96% etilnim alkoholom koji se kupuje u trgovinama i sluzi za pravljenje likera i radio sam sa svjezom biljkom koju sam natopio u alkohol na 48 h sa povremenim mijesanjem i nakon toga sam isao kuhati ( ti mozes isto sa suvim) al nevidim potrebu da to radis jer takvo ulje ima dosta klorofila koje ulju daje odvratan okus i ulje bude crno a ako ides raditi po receptima koje si procitala i recimo 98% isopropilnim sa kojim sam radio svoje zadnje ulje dobit ces ulje zelenkasto smedje boje koje ima blagi okus i vrlo je lagano za kozumiranje sto nije slucaj sa prvim... Moja preporuka raditi sa suvim materijalom i koristiti isopropilni alkohol...preporuka je samo zbog okusa kvaliteta je u oba ista al meni je jako bitan okus a vjerujem i svakom drugom jer jednom kad probas dobro ulje tesko da bi ikad vise pojeo ono prvo edit: Mazar preduhitrio si me ;)
mazarLEGENDA

avg 2013.

"Alkohol apsorbira viae klorofila iz biljnog materijala nego naphtha. To prouzrokuje da ulje napravljeno uz pomo alkohola ima tamniju boju, ali ne smanjuje potenciju ulja za neki zna ajniji postotak. " al jedno je sigurno - tr ia br~e od mene :kenny_revenge: barem zasad (ne aludiram na tvoje stanje ve na vlastito)
Minja3LEGENDA

avg 2013.

Hvala na odgovorima . Nije jednostavno snai se na forumima , ima dosta tema i ponavljanje postova svakako nije popularno ... al ja nikako da naem ta nu informaciju na ata se misli kad ka~u nafta, naphta, svejedno .. Mislila sam prvo da je to medicinski benzin , pa onda naala Petrolej , industrijski koga ima u prodavnicama ... Usput pro itam da i taj petrolej mo~e da le i rak , ali samo neki prirodno pre iaeni koga ima u Albaniji , gde je prirodno nalaziate ... U nekoj prepisci mi profesor sa Leskova kog tehnoloakog fakulteta objasni da su medicinski benzin i petrolej razli ita jedinjenja ... a , iskreno nisam ula da se negde prodaje nafta , ( sem na pumpi :)) pogotovo pre iaena , kao ato je uptrebljava ovaj Amerikanac ... Ovde videh da mo~e da se nabavi ali neato mnogo litara ... i dalje nemam predstavu ata je to ta no ... Pozdravljam vas i da dodam informaciju da je moj drug pravio ulje za majku koja je imala dijagnozu raka na pluima , i da se to smanjilo posle dva meseca uzimanja ulja . Ipak nisu smeli da odbiju hemoterapiju . Da ne du~im mnogo , podr~avam i ja legalizaciju .. ali to mnogo traljavo i sporo ide , a ovim ljudima sa dijagnozama svaki dan je dragocen ..
nike nikeISTRAŽIVAČ

avg 2013.

Kad kazu naphta , misle na benzin za ciscenje. Prije se mogao kupit u svakom vecem ducanu, danas ga nema nigdje...
Minja3LEGENDA

okt 2013.

Ulje,ulje, ulje .... }ao mi je ato moram da obavestim ljude da je majka mog prijatelja umrla noas od raka na pluima. Dijagnostikovan je zimus u januaru, u februaru su se snaali za kanabis i napravili ulje . Uzimala je par meseci. Ipak nisu smeli da odbiju hemoterapije. Bilo je promena na snimcima da se "to" smanjilo... ali bolest je uzela svoj danak . Cela pri a na internetu je joa jedna slamka za koju se hvataju o ajni ljudi, kao i za pri u o sodi bikarboni, koaticama od kajsije, graviola biljci i more sli nih. injenica je da je kancer kuga modernog doba i da je staano do neba ata ljudi prolaze od dijagnoze do smrti . Moja genetika je stravi na , jer su moji bliski preci listom umrli od te bolesti. Deda po ocu - kancer prostate. Baba po ocu - na pluima ( analiza stigla posle babine smrti sa pozitivnim nalazom ) Deda po majci - kancer plua Baba po majci - kancer na limfnim ~lezdama. ale - kancer ~eluca i jednjaka. Keva je operisala rak na dojci i dobro je sad, ali je proala hemoterapije i pitanje je gde sad bolest u i i eka ... Ja ne idem kod doktora ... i ne znam kako da se otrgnem tim mislima o predispozicijama, o ~ivotu pod konstantnim stresovima ... Reaenje za borbu protiv raka je u prevenciji, jedino , mi se ini. Izbegavati konzerviranu, preraenu i pakovanu hranu, mobilne telefone, vesti i svo mogue zagaenje . Radikalna promena na ina ~ivota... dok imate aanse .. i vaenje glave iz peska da se to deaava nekom drugom... a kad se desi nama , prelazimo sa druge strane zida gde vlada beznae, bol i destrukcija. itala sam nedavno da su radili neka istra~ivanja egipatskih mumija i da nisu naali tragove kancerogenih elija, ato zna i da je ta bolest proizvod modernog na ina ~ivota. Kako se odupreti pritisku nov anih problema, raspadu porodice, poplavi destrukcije na svim poljima ... Izlaz delimi no je i duhovnom putu koji ovek mora da pronae sam za sebe . Povratak prirodi i ~ivotu na selu u male zajednice koje nisu izolovane kao ato su nekad bile... povratak nekim vrednostima i slobodi izbora , kad neea jedino moi da biraa izmeu dva zla .. nego neato po svom oseaju ... Unutraanje promene po svaku cenu , duhovni preobra~aj u celovito bie koje e regenerisano moi da se vrati u druatvo i da svoj doprinos na neki novi na in ... Negovanje cinizma, bunta i provokacije kao modela za komunikaciju, je samo foliranje i gard od straanog sveta napolju ... a i to e proi jednog dana... Ima nade za bolji svet, ali nema organizovanog pokreta ...joa uvek su ja e sile mraka i sistema ... pozdrav ljudi , iako sam ovde bila padobranac u potrazi za informacijama o ulju od kanabisa ... lek je u pomirenju sa sobom i Bogom u sebi , van religija i sistema i bilo ega spolja ...
RolipopLEGENDA

okt 2013.

Da li ulje smije doi u dodir sa okom? Pitam to iz razloga ato bih koristio ulje zbog promjena na ko~i oko oka, trenutno koristim macerat gospine trave i smilja koje nije valjda dovoljno "jako", tek malo ubla~ava simptome a osim toga dosta je neugodno kad uspije ui u oko!

okt 2013.

mo~e ulje u oko ali nije lijep osjeaj, em ti se oko zalijepi, a i malo zape e oko (ne pitaj kako znam :) )...
weedoyeLEGENDA

okt 2013.

sto se tice stavljanja u oka, evo jedne zanimljivosti, ono sto ne bi stavili na zivu ranu, nemojte stavljati ni u oko. da sam ovo znao pre 20 godina a ne da placem kad cale poderano koleno ispira domacom :D btw domaca pusta preko 50 stepeni pa vi vidite :D
RolipopLEGENDA

okt 2013.

Tnx, inace nije za u oko drito nego za kozu oko oka, pitam ako slucajno dodje do oka kolika je frka.
He-ManLEGENDA

okt 2013.

~~~~~ (((((: nije mi nikako bila jasna ta koza :D edit: ina e ulje je onako samo po sebi prili no ljepljivo, a nisam siguran dali u sluznica oka sadr~i potrebne/efektivne enzime za kvalitetnu razgradnju te smole.

okt 2013.

e pa ato nisi odmah tako napisao? naravno da mo~e na kozu :P oko oka, mo~e na bilo koji dio ko~e na tijelu. naravno da neea oslijepiti niti e ti se bilo ato desiti ako slu ajno nama~ea oko, ali e ti se sigurno zalijepiti trepavice i kapak... :)

mar 2014.

pozdrav svima, ljudi, nisam stigao da iscitam sve diskusije, iyvinite ako smaram, ali treba mi pomoc. mama mi ima tumor dusnika (traheje), ozbiljno narastao, juce potvrdjeno, doktori nemaju resenje, bukvalno su je otpisali, ima 71 godinu i u vrlo je krhkom stanju,prosle godine imala moydani udar koji je jedva prezivela. citam o ulju kanabisa, da li neko ima iskustva o njegovom koriscenju u lecenju te bolesti? ideja mi je da se inhalira, ne znam ni sam, dok ne smislim nesto bolje, ako ima neko neku ideju,pomagajte. hvala puno unapred svima, pozdrav, n

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se