VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaIzvanredni liječnički pregled
LEGACY

Izvanredni liječnički pregled

52 odgovora17,773 pregleda

jan 2013.

Pozdrav svima. Trebam pomo onih koji su imali slicno iskustvo ili znaju neato o tome. Da krenem od po etka. Prije godinu dana zaustavila me murija u vo~nji i ponudili test na droge. Imao sam 2 mogunosti, pristati pa obaviti to na licu mjesta ili ne pristati pa da me vode u stanicu gdje bi svejedno morao testirati se. Ja sam pristao da me testiraju i pomirio se da e mi na thc jer sam bio brutalno napljugan,no meutim njihov profi tester je izbacio + na amfetamine i benzodiazepame a - na THC :S S obzirom da znam da je to nemogue jer nisam konzumirao nista osim trave nisam htio potpisati taj test nego tra~io da mi vade krv,ato je nakraju i bilo i gdje je test bio ispravan,naen mi je thc u krvi. `ta dalje,sud vamo tamo,dobio 3300kn kazne za to + 1540kn sudkih troakova. Nakon toga sti~e mi na kunu adresu "plavuaa" gdje piae da mi je oduzeta voza ka dozvola na 2 mjeseca te da moram ici na izvanredni lije ni ki pregled u roku 15 dana. Naravno nisam otiaao jer puaim svo to vrijeme,nakon ata je stigla jos jedna kazna od 1100kn odlu io sam prestati puait dok to ne rijeaim. Od tada je proalo to no 14 dana. Sad tra~im vaau pomo, itao sam sve i svaata i svi pri aju svoju pri u. Koliko vremena treba proi da se o istim od THC-a? Napominjem da se radi o testu krvi,gdje se tra~i 7 vrsta droge Hvala svima unaprijed. Lijep pozdrav

jan 2013.

Iz iskustva,...ato se ti e testa urina...trebao bi proi.A ako je krv,onda neznam.

jan 2013.

duze se zadrzava u mokraci i kosi nego u krvi, mozes u roku od 24h dati krv i da bude sve ok (zapravo i ranije, pogledaj graf), ako si siguran da je samo test krvi u pitanju slobodno furaj. kod testa krvi sati su u igri, kod testa urina desetine dana su u igri, da pojednostavim ;) + test urina je mnogo zeznutiji, i tu ne mozes bas kako hoces, tj. kad hoces

jan 2013.

Teako VenloNL. Situacija nevezana za ovu temu kad sam bio pao sa 0,14g trave, s obzirom na maloljetnost iaao sam na piaanje u toksikoloake laboratorije i nakon 2-3 tjedna ne puaenja opet mi je bio thc vidiljiv. Siguran sam da je test krvi jer sam zvao poliklinika di se obavlja to Napomena: Te~ak sam 60kg i bavim se rekreativnim boksom ako neato nekome zna i radi boljeg odgovora

jan 2013.

Hm zanimljivo, moj frend je isto imao neugodna iskustva s tim testiranjem i isto mu je pokazivalo atoata, nesjeam se kako je to zavrailo. Znam da e se od 1.7. krenuti neata striktnije u kontrole voza a u HR i da e svaki grad tj. policiska postaja dobiti minimalno 2 testera. Ii e se po principu nekih europskih zemalja pa ea birati izmeu vutrice ili auta. Amfetamine i benzodiazepame sadr~e veina lijekova za prehladu i neke kapi za nos, pa ti je vjerovatno od toga to pokazalo. Koliko ja znam bubrezi filtriraju krv i krv se isti nakon 48 sati, a da poboljaaa tu filtraciju i iaenje deri tablete za izmokravanje, rekao bi ak i Uvin-H aj. Nisu me nikad testirali prek krvi, iaao sam na test urina svaki mjesec i svaki sam bio negativan iako sam puaio ak 16 sati prije testa, sve sam rijeaavao sa Uvin-H ajem i aktivnim ugljenom kojeg sam pio dvije aae dnevno razmuenog sa vodom ili sokom. Koliko se sijeam u to doba u ambolanti su govorili da najdu~e ostaje u kosi, pa u mokra i pa tek onda u krvi, tako da vjerujem da neea imati problema, samo nemoj variti 2, 3 dana prije niata, i nemoj jesti slu ajno neke makovnja e ili peciva od maka jel ea onda biti pozitivan na opijum. kako god sretno ti bilo

jan 2013.

mislim na ono sto sam gore napisao i ilustrovao, samo treba imati malo strpljenja da slozim sve u jedan post ;)

jan 2013.

Hvala poweerseed na prilo~enim grafovima, skuzio sam sada da se radi o satima
dite_splitaAMBASADOR

jan 2013.

@No Joke no joke ja ti sa 100% sigurnoscu tvrdin da vec dobrih 75-80% ako cak ne i skoro pa svi prometni plavci imaju "lizalice", znam jednog osobno pa mi on to reka na pisanju sam bija negativan 3 dana nakon pusenja, to mi nitko dosad nije uspija objasnit, a za krv sam se ocito vara heh

jan 2013.

Ja sam nakon 2 tjedna proaao na testu za marihuanu.

jan 2013.

`ta si pao na testu krvi ili?
dite_splitaAMBASADOR

jan 2013.

ne nego nisam zna da tako kratko stoji

jan 2013.

Ma piaanje vam je najmanji problem, svako sam proaao bez problema. Aktivni ugljen majka za to, u apoteci svega 30 kuna posudica i isti piaalinu samo tako. Eto ja sam 8 piaanja proaao da sam ve e prije bio navaren i svaki put negativan. Istina da je ogavan za piti al jbg. kad se mora mora se. Gotovo sam siguran da se krv isti joa br~e od urina negdje izmeu 24 i 48 sati. dite_splita ja sam siguran da u mom gradu nemaju lizalice, imali su jednu i kreteni u stanici su pr kali po njoj, lizali i pokidali je, hehe, ata drugo o ekivati od njih. frend mi je drot pa mi je to rekao.

jan 2013.

Nije baa tako. Ovisi na kakvo piaanje te aalju. Moj frend i ja u isto vrijeme smo iali na piaanje,on je iaao u ljekarnu di su mu stavljali listie u aaicu i uvijek je prolazio iako je ve er prie dimio, a ja sam iaao na toksikoloake testove di su mi i nakon 2-3 tjedna ne puaenja pronaali u tragu kanabinoide i u nalazu pise broj nekakav di oni to no znaju kad si pusio zadnji put i koliko a popio sam par tabletica tog ugljena. Tako da sve ovisi na ata vas aalju. Mislim da cu kupit u ljekarni test iz urina i napravit ukoliko budem negativan onda sam siguran i da cu na vadenju krvi proi. A ovo ata mi zovemo "lizalica" nije baa da li~ea nego pljunea u malu bo icu koju ti oni dadnu i onda oni to guraju u taj aparat di izae neato kao ra un na kojem piau skraenice raznih droga (AMF,BZO,THC,COC....)

mar 2014.

Bio sam danas na lje ni kom za dozvolu dr~anja i noaenja oru~ja (lovac) i izmeu ostalog vadila mi je sestra krv i dao sam urin. Ju er sam puaio. Ou dobit dozvolu ili sam se sjebo? Stvar se zbiva u RH
stara babaPOZNAVALAC

mar 2014.

ja se nadam da neea,jer ata e svijetu joa jedan lovac :thumbsdown:

apr 2014.

Dobio sam dozvolu za dr~anje i noaenje oruzja. :) Ubuduce da se zna, vadili su mi krv i davao sam urin, ispunjavao sam njihov obrazac i na sva pitanja koja se ticu droga i alkohola sam zaokruzivao ne (nikad ne pijem, nikad ne puaim, nikad nisam zlorabio i zloupotrebljavao nikakve psihoaktivne i ostale supstance itd.) i nisu me testirali i proaao sam lje ni ki. Vjerojatno da sam na neato od prethodnog odgovorio sa da testirali bi me i ko zna ata bi onda bilo. Ovo je klasi an stav jednog neobrazovanog samoprozvanog ljubitelja prirode koji misli da sve zna i protiv je lova jer je ubijanje ~ivotinja nehumano i divlja ki, a lovci su divljaci napucani testosteronima koji nose puake i ubijaju, jeli tako stara babo. Ne ka~em da nema i takvih, ali lovstvo je neato posve druga ije i samo netko ko nezna niata o prirodi mo~e rei ovakvo ato. Da te pitam ljubitelju ~ivotinja koliko puta si u svom ~ivotu istim tim ~ivotinjama tijekom zime dao prihranu, kad su poplave koliko puta si ih iaao spaaavati, koliko mladunaca bez majki ato ih je neki krivolovac upucao si spasio i vratio u divljinu, koliko si novaca i truda ulo~io za tu divlja ti veliki ljubitelju prirode i protivni e lovaca odgovori mi molim te jer moj deda to radi gotovo svake godine i najviae voli kad sretne ovakve koji su puni pameti ko ...... da im mo~e ukazati na njihovo laprdanje jezikom. itaj malo, obrazuj se i onda ui u raspravu sa smislenim argumentom a ne ovako. Bez uvrede :thumb:

apr 2014.

baba (neobrazovan) lovci napucani testosteronom...lovci testosteronci haha nevjerovatno. Drzite se teme i bez svade.

apr 2014.

svejedno, biti lovac ne zna i samo ii po aumi i pucati na sve ato mrda...
stara babaPOZNAVALAC

apr 2014.

pa istina,sa lovcima sam samo imo problema. di god sa psom proem svuda smetam,tjeram divlja ... a nosio sam i ozljeene viae puta veterinaru,udomio dvije lutalice... +ne troaim ni meso, tako da moglo bi se re mo~da previae volim ~ivotinje

apr 2014.

Ovo sa psom ti apsolutno ne vjerujem jer ako se odreeni dan lovi zna se di se lovi i samo budala mo~e ii aetati psa tamo gdje se puca. Recimo da i ne znaa da je taj dan lov i naiea na lovca i on te lijepo usmjeri, ne mislei niata loae, podalje od kretanja lovaca kako bi se mogao obaviti odstrjel divljaci koja je bolesna, prestara, ili radi prevelike ekspanzije populacije ateti ostaloj divlja i ili seljacima radi atetu na poljima, ne mislia li da taj lovac i tebi cini uslugu dr~eci tu divljac podalje od tvog vrta i nadziruci njihovu populaciju, da stiti ostalu divljac od prosirivanja bolesti, a tako i tebe i tvoje pse koje si udomio. Zato drugi put kad sretnes lovca poljubi ga u cizmu i reci mu hvala gospodine na tome sto radite i kako se brinete o meni, o aumi i o divljaci u toj aumi jer jako puno ljudi to ne razumije. Pogotovo kad zivimo u RH gdje se lovacki ispit polaze, a pricam iz iskustva, na nacin da polagatelji sjednu za stolove, izvade rjesena pitanja i odgovore te zajednicki prepisuju i rjesavaju test. Normalno je da takav nee znati apsolutno niata osim pucati iz puake i samo ea od takvog uti izjave u stilu ja imam puaku i morem ti streliti cucka jer ni zavezan. Od lovocuvara ili voditelja lova ili neke druge pozicionirane osobe to neces cuti, barem ne bi smio jer postoji razlika izmedu onoga koji vodi lov i upravlja lovistem i onoga koji samo drzi puaku i puca a ta se razlika ocituje u znanju, znanju koje ti ocito ne posjedujes pa opet baljezgas dugim jezikom. A sto se tice tvog nejedenja mesa, obozavam takve, ne znam jel ti to vjera ne dopusta ili si se sam odlucio, ali u svakom slucaju stetis samo svom organizmu i svom novcaniku jer opet (vjerojatno zbog istog tog manjka znanja) ne razumijes da je ljudsko zubalo gradeno na nacin da trga i reze meso osim sto drobi bilje, odnosno da smo mi prirodno sve~deri. Mo~da netko viae voli meso, a netko salate ali mi smo svezderi i jedemo meso isto kao sto tigar,lav, shark i ostali predatori jedu meso. Sta bi ti reko na to ljubitelju ~ivotinja, te ~ivotinje koje toliko volia i pazia, iste te jedu jedna drugu i to je sasvim prirodno, a za covjeka, za mene (ne znam kako ostali ali ja sebe isto smatram dijelom prirode), to ne valja. Valjda je evolucija pogrjesila kada smo dobili ovakvo zubalo i crijeva kakva imamo, ili je vas zaobisla. Kako su stvari krenule dobro da se ne trazi da vuk postane biljojed jer on jede ovce,srne i zeceve, a mi ih toliko volimo i pazimo i suosjecamo sa njima. HALO, priroda je rekla svoje a to sto se tebi gadi kobasica i sto udomljavas zivotinje zbog vjerojatnog osjecaja krivnje za nesto je tvoj problem (ne ka~em da to nije dobro; bravo spasio si 2 cucka, ali sto je s ovim ostalima). Sto nisi posvojio crnca iz Afrike, ne mora biti iz afrike, sto nisi nekog gringosa tu kod nas posvojio, ata, ljude ne volis ili ti smeta sto i oni jedu meso?

apr 2014.

`to je pisac ovime ~elio rei ?! Ne razumijes sta znaci testosteron ili ti se svia rima koju si sam izmislio?

apr 2014.

o cemu ti pises ...o humanom ubijanju :knockknock: Ovo je Vutra.org i tesko da ces ovdije naci razumjevanje za te porive odstrela divljaci iz ovoga ili onoga razloga...zalutao si postar-testosteronac ili pekar svejedno je testoseron se nedobiva puskom ili necim slicnim ili ga imas ili nemas.jbg Znaci potezanje puske na "nekoga"neznaci da si muskarcina ;)

apr 2014.

Pokuaavam covjeku objasniti kako stvari stoje, a i drugima jer vidim da vas dosta ne razumije bit lovstva. Ako te ne zanima, jednostavno preskocis i ignoriras. :) i ako do sad nisi skuzio poantu, onda tesko da i oces. Mo~da i nije mjesto tom postu ovdje ali kaj sad, mozda ni tebi nije mjesto na ovoj temi jer dosad nisi napisao nista sta se tice doticne ali si ipak postao.... Ja to ne mislim a ti misli sta hoces. Ponavljam se, to sto je ovo vutra forum ne znaci da svaki put moras biti mortus dok pises nesto. Vjerojatno i ti zbog manjka znanja ne razumijes sto sam htio reci. Mozda sam i sam kriv za to jer sam brzo pisao pa neke stvari nisam najbolje srocio. Ako ne znas, razina testosterona varira od muskarca do muskarca, pa tako neki, zvat cemo ih gayevi, se ne usude primiti puaku u ruke dok drugi pak, zvat cemo ih neandertalci jer su neandertalci bili nadprosjecno pro~eti testosteronom, odnosno imali su ga jako puno, mislili su samo na lov (jer je lov znacio hranu i prezivljavanje) i na jebacinu (produzetak vrste..) jer to je testosteronov ucinak. Pratis me? , Pa sam otuda potegao poveznicu sa danasnjim lovcima prirodno bogatim testosteronima i puskom kao sredstvom za lov koja tim silnim testosteronima omogucuje ubijanje i donosenje hrane doma ~eni iz pe ine te ispunjava muskarca odredenim osjecajem ugode (slicno kao i kad svrsis). Nemoj me vise nista pitati osim ako nije vezano za temu jer cijelo vrijeme me navodis da skrecem s teme i onda mi tu nesto kvocas. :smoke18:
TarzanZMAJ

apr 2014.

AAAAAAAAHAHHAAHHAHAHHAHAHA ..... cika baja..u danasnje vrijeme se zbog hrane ne ide u lov nego u npr. konzum, a to obavljaju vecinom zene jer muskarci ajmo reci rade i zaraduju za taj aoping, a ~ene vole aoping i razmisljaju o njemu dosta, e sad taj isti aoping bi poistovjetio sa tadasnjim lovom, znaci postoji velika sansa da tadasnji lovci i nisu bile bas neke muskarcine?? hm hmm.. aalu na stranu, nego ajde ti meni reci, to sto ti uzmes pusku u ruke i tom puskom ubijes neduznu zivotinju koja ti cak ni nemoze nista napraviti, a i nece..cini li te to muskarcinom ili pak nazovimo te geyom?? :)

apr 2014.

Tarzane razumijem da kao covjek-majmun neznas sastavit ni 2 suvisle recenice i stvarno mi je vec sad pocelo ici na zivce objasnjavati, pa vi stvarno kao da ste zaostali u razvoju, procitaj i one postove prije, a ne samo zadnja 2 pavijane. Ako si gay oprosti sto sam te uvrijedio ali tako stvari stoje.

apr 2014.

ajde dosta viae ovog prepucavanja, ne treba nam takvo njesra na forumu. biti lovac i baviti se svime ato je u opisu toga nije isto ato i biti krivolovac ili selja ina koja ima puaku i ubija samo kako bi napunio akrinju ili joa gore, prodavao to meso. mislim da je sada kraj ove rasprave jer nema veze niti sa ovom temom niti sa forumom. ovjek je proaao lije ni ki, to ga je i zanimalo, mislim da sad mo~e jedan lijepi lokot na ovu temu i dovienja!

apr 2014.

Klju na ovo a karton radije nikom nego svima koji su u estvovali u pri i o lovcima i oru~ju.

🔒 Ova tema je zaključana