VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaKako napraviti ulje!?
LEGACY

Kako napraviti ulje!?

218 odgovora12,240 pregleda
HightyENTUZIJASTA

okt 2011.

High, hooo, highhhh hooo :) Za sve pacijente & one koji se tako osjećaju...nešto najjednostavnije, kažu neki, lakše nego sku'at kafu :p... Krenimo...: Uzgojite/nabavite (osobno, predlažem uzgojite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-pa ćete & znati sami da je rađeno od prvoklasnog "sensi-staff.a", od kojeg garantiram po iskustvu da se dobije količinski više kvalitetnijeg ulja nego od "neke domaćice"... ;) )...nešto ovako otprilike... -u konačnici to izgleda ovako (nemojte me pitati zašto nemam autorske slike final product-a...): -kad ste se dočepali masnih hedova, lijepo nađete neko otapalo...ili benzin za čišćenje (tako se službeno zove), ili 80%-tni alkohol koji je korišten u ovom slučaju :), inače 5 litara u RH oko 100€ (ne bih komentirala...), hedove odokativno prelijete tim alkoholom, mi smo za ovih odokativnih 130ak mića (grama) potrošili 2,5l alkohola: Dakle, prelili smo hedove (cvijetove) alkoholom i miješali rukom (kao tijesto da se mjesi...), nakon toga izgelda ovako i ide kroz filtere za kafu :D : & filtriranje: -dvije su posude jerbo vrijedi te hedove 2 puta za svaki slučaj profil3rati...nakon što se sve isprofiltriralo, ulije se u rice cooker (tzv. kuhalo za rižu): Na rice cooker.u postoje 2 komade (funckije, gumba, dugmeta...) cook & warm...kaD ulijete profiltriranu tekućinu, stavite na cook, i otapalo isparava, dok se automatski ne isljuči cook i prijeđe na komandu samo warm (grijanje): -Tekućina i dalje isparava: U međuvremenu se doda odokativno par kapi vode, čisto da brže i lakše ispari materija koja mora isparit, a ostanu ljekovite supstance - to znate kada na "cook" prestane ključati, možda na nekim rice cookerima morate upaliti cook 2 puta, dakle prvi put i još jednom, čisto da brže ispati, kaD je isparilo? Pa upravo onda kada je prestalo ključati :), naime ne stvaraju se više mjehurići, ostalje ljepljivo, gusto ulje, izgleda poput nafte ili ulja na površini mora...i pri kraju se to sve lijepo pokupi u nešto praktično, npr...špricu...: & Kažu...što je ulje "zlatnije", to je kvalitetnije :)...zaključite sami :) : Ima li pitanja??? :) puse!!!!!!!!!!!!!!!

okt 2011.

Ima pitanja: gdje ste kupili alkohol za otapanje? Gdje je kupljeno kuhalo za rizu i koliko je koatalo? Koliko je dobiveno ulja od 130 g ?

okt 2011.

evo joa jedan na in koga interesia YouTube - Essential Cannabis Hemp Oil Making Tutorial Using Safe Countertop Distiller & FROZEN Alcohol
miss.mrkvicaAMBASADOR

okt 2011.

pozz highty;) drago mi je ato ima joa ljudi koji proizvode ulje za medicinske potrebe,koliko vidim mjeaali ste rukama,drveni atap je mislim bolja opcija,bilo kako bilo glavno da je ulje napravljeno btw od ega bolujea;) najbolje otapalo je za pripravu ulja je 99,5 izopropilni alkohol Elmatis d.o.o. (koata 65 kn litra) pozz i sretno;)
SiDAMBASADOR

okt 2011.

pa de si ~eno bo~ja.. nema te pa te nema.. :icon_lol: da ne bubam gluposti.. dobar vodi, fala na tutorialu.. u zadnje vrijeme je dosta krenula ta proizvodnja ulja, te nam se forum di~e na viau razinu.. baa mi je drago... u~ivaj!
HightyENTUZIJASTA

nov 2011.

Da odgovorim na pitanja: Rice cooker je posuđen, navodno je velika nestašica u RH, možda se nađe u pokojem dućanu, treba tražiti...i čujem da ukoliko se i nađe u kojoj trgovini da košta skoro pa 100€... Alkohol se može nabaviti, ukoliko sam dobro shvatila samo "na crno", dake ako poznaješ nekoga tko radi u nekim laboratorijima, pa ti može prodati to nekako ili tako nešto... Od te količine dobili smo oko 12mL ulja, odake ova šprica na slici i još ostane na dnu cookera terapija za tjedan i po' dana.
BeyondLEGENDA

nov 2011.

rice cooker nije nimalo kriti no za imati u ovom postupku, mo~e se koristiti bilo kakavo elektri no kuhalo a toga bar ima na tr~iatu, samo treba imati kuhinjski termometar i pratiti temperaturu.
HightyENTUZIJASTA

nov 2011.

Ooo, da, u pravu si full, no, ako si po etnik, rice cooker je idealno rjeaenje jerbo ne mora se paziti na temperaturu, pa gasiti, paliti da ne bi bilo previae stupnjeva ili premalo i ostale popratne olakotne okolnosti koji bi se mogle desiti, pa da ne kompliciramo... Uglavnom, po mojim saznanjima rice cooker ne prelazi 140 C. Zaato se kuha? Pa zato ato optapalo (u ovom slu aju alkohol mora da ispari :) ). Ako pretjerate s temperaturom, mogle bi ispariti i ljekovite supstance, evo THCA se pretvara u THC na 180 C, a to u ovom sluaaju ne ~elite...

nov 2011.

Elektri no kuhalo,jedna ve a posuda sa vodom u tu ve u manju u kojoj kuhamo i rjeaen problem. Zna i u ve oj sa vodom utopimo manju u kojoj kuhamo ulje.Tempertura ne e bit pretjerana jer ne ete dozvoliti da voda u kojoj je manji lon i kuha.Tako ste si rjeaili probleme vezane sa prevelikom temperaturom kuhanja.Bez straha da ete neato izgubiti iz vaaeg ulja.
BeyondLEGENDA

nov 2011.

ili jednostavno napravia distancu izmeu kuhala i lonca s namotajem neke ~ice u spiralu, ugl. neat stavia izmeu, ili to s vodom
HightyENTUZIJASTA

nov 2011.

Samo jedan sejfti perkoan, PAZITE KOJE OTAPALO KORISTITE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu~no je da svo otapalo ode...alkohol je najsigurniji - s najmanje atetnih komponenti u slu aju da neato ne ispari do kraja, ostala u poprili no zeznuta, mo~e se zbilja svaata desiti ako se ne pazi.
joza beracISTRAŽIVAČ

nov 2011.

Evo jedno pitanje za nekog tko se razumije u kemiju :icon_lol: a ujedno i savjet da ne radite kao ja :crash: Krenuo sam sa izradom ulja, znaci otapanje u izo. alkoholu , filtriranje ..... Posto nemam to famozno kuhalo za rizu , odlucih koristiti dvije posude, u jednoj biljno ulje koje cu zagrijavati a u druga ce biti uronjena u ulje i u njoj ce se kuhati otopina. I naravno kako to vec biva po g.Murphy-u sve ce krenuti po zlu sta moze :devilfingers: Loncic u kojem je bila otopina se prevrne i "naravno" ulije se suncekretovo ulje u loncic. Dobro da je to bilo na samom pocetku pa sam to lijepo prelio u drugu posudu i nastavio kuhati ostatak otopine. Ovaj ostatak cu kuhat do kraja i zavrsiti postupak ali mi je zao bacit ovaj dio sa uljem. Vidim da se separiralo ulje na dnu ali i dio ulja se spojio sa otopinom, ima li netko ideju sta bi iz toga moglo ispast ??? Mislim da mi je najjednostavnije to na kraju skuhat i imati probnu mjesavinu ulja :blah: , nece biti tak jako , klizit ce niz grlo ili mogu na njemu ispec jaja , dodat u salatu. A mozda sam slucajno otkrio neku novu super kombinaciju:b_jump: p.s. drugi put idem sa vodom umjesto ulja, voda bar ispari :eyebrows: , svako zlo za neko dobro.Pozz svima
SekachAMBASADOR

nov 2011.

Pogrijesio si odmah u pocetku s tim uljem umjesto vode...ne samo zbog toga sto ti se dogodilo vec i zbog toga sto se ulje zagrije na puno vecu temp od vode i dosta realna je vjerojatnost da ti je temp dosegla temp na kojoj se thc raspada... Sto se tice problema kojeg imas...koristi to ulje kao dodatak nekim jelima bolje nego da ga konzumiras samo... Samo kreni lagano jer i to sigurno ima poprilicnu moc... =)
joza beracISTRAŽIVAČ

nov 2011.

Za temp. nemam problema , elektronika ju drzi na stabilnih 98C tako do raspada THC nemoze doc nikako. Na kraju cu vidjet i probat kako ce ispast :icon_lol:

nov 2011.

al opet, odakle ti "genijalna" ideja da stavia ulje umjesto vode? s vodom si barem siguran da ea je mo odvojit ako se ulije jer se ne mijeaa sa uljem, a ionako bi isparila nakon nekog vremena (al mora temperatura bit 100 stupnjeva, 98 nije dosta...
joza beracISTRAŽIVAČ

nov 2011.

ZA: Ulje ne isparava , duze drzi temp , poslije mogu ispec pomfri na njemu , ne ostavlja kamenac u loncu .... PROTIV: ne isparava ako se desi sranje kao meni Gle nije sad problem u ulju nego u nepaznji koja se desila , ali zato i postoji forum da u slucaju zajeba mozemo zajedno komentirati i mozda nauciti nesto novo. Mene je konkretno zanimalo sta ce netko imati za reci sa kemijskog stajalista kad suncokretovo ulje pomjesas sa feniksovim suzama , tipa da se nece moc spojit , raspast ce se neke veze i tako to. A i vec sam napisao da vidim da je bila losa idea. p.s. voda isparava i na manjoj temp. od 100 C , samo sporije

nov 2011.

evo ti joa razloga PROTIV: jesi se ikad opekao vruim uljem? vjerojatno nisi jer onda ne bi riskirao takvu situaciju... voda ostavlja puno manje opekline nego vrue ulje a i ako ti se prolije nee ti se zapalit niata...
StyxAMBASADOR

maj 2013.

molim info o otapalima! da li je benzin za ciscenje ok za izradu ulja? isto tako izopropilni alkohol ali 98% ? MOLIM pomoc

maj 2013.

I mene interesuje moze li se koristiti medicinski benzin za ekstrakciju ulja za potrebe lijecenja? Cini mi se da ga je i RS na hrt-u spomenuo!? Samo jednom sam radio ulje i kao otapalo sam koristio med. benzin ali je ulje bilo za rekreativno koristenje. Tacka kljucanja benzina je 60c i 3 litra je isparilo za 20ak min. Koristio sam el. kolo zagrijano da se moze ruka drzati na njemu 1 sekundu, svo vrijeme se mogao drzati prst u otopini (jbg, nisam imao termometar). Kad su prestali mjehurici (oko 2 sata na toploj ringli) navukao u spric, od 200 gr ulicarke sam dobio 16 ml.

maj 2013.

pitaa mo~e li se koristiti medicinski benzin, a onda ka~ea da si ga koristio... :ludaci_lol:

maj 2013.

Prije nego pocnes udarati, procitaj jos jednom sta sam pitao. Pitanje je bilo da li se tako dobiveno ulje moze koristiti u svrhe lijecenja? Ja ga jesam koristio ali se tako dobiveno ulje pusilo!

maj 2013.

naravno da mo~e... bitno je samo da otapalo u potpunosti ishlapi i nema tu mudrovanja. ako je bilo dobro u rekreativne svrhe bit e dobro i za medicinske, samo ato je bolje da se radi od domae uzgojene vutre nego neke uli arke...

sep 2013.

Ej a kaj je s onim dekarboniziranjem koje RS opisuje u postupku? Ne pricate o tome nista

sep 2013.

original na : http://cannabischris.com/2012/10/marijuana-decarboxylation-how-to-decarboxylate-medical-marijuana/#.Ujwp5VNqOz4 Marijuana Decarboxylation Instructions: If you have not yet read my previous post about decarboxylation of cannabis, please do so now at: What is Decarboxylation?, so that you have an idea what we are talking about. If you are already aware of what decarboxylation is, then please skip the article above (unless you want a refresher course) and read on. This article will only cover the basics about decarboxylation, and give 1 example on how to do it. If you want more detailed information then read the article above and follow the source links. Decarboxylation of cannabis is a chemical reaction which will take place during a proper drying and curing process. The process involves the conversion of THC(A) into THC (THC-A is the non-psychoactive form of THC  it produces no high). Decarboxylation also rapidly takes place as marijuana is being burned, or as it is evenly heated to a temperature of 222 F or higher. I will also note that there are several methods of decarboxylation on the internet, and every one of those methods is backed up by someone who claims that it is the only method of decarboxylation that works properly. The method I will describe below has a few links to validate the info. Why decarboxylate marijuana? Quite simply, by decarboxylating marijuana you are making it more psychoactive than it is in its natural state. You are bringing out the most of its ability to give you a high or medicated effect when ingested. This comes in handy when you are going to ingest the marijuana without burning/heating/vaporizing it first. The decarboxylation process: One method of decarboxylation that I have found, that seems to be pretty effective, is to grind the material up, then heat it in the oven or toaster oven. Its a very simple method that many people support. First, I would suggest using a coffee grinder, or blender, to grind up your marijuana. The reason being, you want more surface area, and you want to eliminate any dense spots that may not heat evenly. Once your marijuana is ground-up really well, you will need to place it on a tray to be put into the oven. Ive read of one particular method that uses a cookie sheet, along with a few pieces of aluminum foil, to make a tray that is perfect for decarboxylation to take place. What you want to do is, find a cookie sheet that can be covered with aluminum foil, with the foil hanging over the side-edges a little bit. Line the cookie sheet with the foil, and then place your ground up marijuana on the covered tray. Spread the marijuana out evenly and make sure there are no large clumps anywhere. Next, cover the tray with another sheet of aluminum-foil, tucking the sides over to seal it up as airtight as you can. If you can somehow create a pocket around the cannabis which will not allow the vapors to escape, you are doing good. The idea is that you dont want to lose any vapors into the oven. This will help eliminate the smell throughout the house, as well as trap any terpenes and cannabinoids that may try to escape during the heating process. Heat the marijuana Preheat the oven to 310F Once you have your marijuana ground-up and placed in the cookie tray, and the tray is wrapped/covered, place the tray into the preheated oven. Heat the marijuana for 15-20 minutes, or until it becomes dry and no longer green. Cool it now& Allow the cannabis to cool  before unwrapping the aluminum foil. If you created an airtight pocket, many of the terpenes and other constituents will be saved from evaporating into thin air and making your house smell like weed. However, if you do not wait until the cannabis has cooled, you will lose many of these vapors as soon as you open the foil. This is only one of the decarboxylation methods that I have read. Other methods of decarboxylation involve lower temperatures and longer times. If you are looking to keep as many terpenes as possible in your final product, then you would want to decarb at the lowest possible temperature for a longer duration. Once you have finished decarboxylating your marijuana, you can now use it to make medicated herbal capsules, cannabis infused butter and oil, tinctures and many other products that will be consumed without cooking. So there you have it, if you want to decarboxylate your marijuana, just follow these steps: [*]Grind your marijuana up [*]Preheat the oven to 310F [*]prepare try for placing in oven (line with foil, cover with cannabis, cover with foil) [*]place decarboxylation tray in oven [*]heat 15-20 minutes [*]let cool If you have any experience with this decarboxylation method, or another method that you know works, please feel free to comment and add anything you feel I missed.

sep 2013.

znam da je ovome mjesto u engleskom podforumu..ali.ovdje sam se nadovezala-barem dok ne prevedem ( javite ako vec postoji nesto slicno-prevedeno na forumu...ak nema..budem preela ovaj txt )

sep 2013.

Ma procitala sam sve i svasta i RSove upute imam doma..muci me jel bas nuzan taj postupak dekarbonizacije? Ja cu svoje biljke probat sa alkoholom napravit super je netko stavio link gdje se moze kupit..thx..za koji dan krecem..javim rezultate..btw sebi radim za psorijazu i artritis..starcima isto za artritis tlakove i secere..jedva cekam
mazarLEGENDA

sep 2013.

mo~ea i sa svje~om, ne trebaa je suaiti ostavi svje~u u alkoholu 48 sati uz povremeno mijeaanje Druk ijeg je okusa, bolji je okus ako si ju suaila, i malo je aavija ako je nisi suaila... :vb_wave:

sep 2013.

Moze li i sa 98% izopropilnim alkoholom, jer ovog 99,5% nema?
hotnspicyAMBASADOR

sep 2013.

moze
razmanLEGENDA

sep 2013.

mozda koju min duze ostavit,do zadnjeg mjehuria
SLO-EraLEGENDA

okt 2013.

valjda e jednog dana, medicina i farmakologija pisati,govoriti o blagodejstvima. A ne mi - u toj struci totalni laici.
Z&NZMAJ

nov 2013.

Evo par slikica mojeg pothvata :) Otapalo je isopropanol, sorta kanabisa je z7, a kuhalo je kineska jeftinjara iz interspara :D Za ri~u nije dobro, al ovo je odradilo perfektno ;) Samo da napomenem, nisam presipavao iz kuhala, nego sam na keep warm ostavio i ekao da sve ispari. Ne znam kako je sa drugim kuhalima, ali ovo baa lijepo zagrijava na keep warm i polagano je sve ishlapilo kroz jedan dan. Malo dugo znam, ali bolje na lagano, nego da izgori ulje ;) Radio sam sa kjuranim hedovima, bez trima, bez gran ica. PS: Ovaj crvenkasti odsjaj je od blica na 3. fotki (da ne mislite da je neato upalo unutra :icon_lol: ),a ovo na rizli je slikano u kui, pa je malo loae, ali vidi se ono bitno-boja ulja :)
hotnspicyAMBASADOR

nov 2013.

jel vidim ja to dobro da je litra isopropanola 54 kune ?? :D msilim to je prejeftino s obzirom na cijenu 98% alkohola medicinskog
Z&NZMAJ

nov 2013.

Dobro vidia. `teta ato i ja nisam vidio, jer je mene izaalo 65 po litri :icon_lol:
mazarLEGENDA

nov 2013.

uuuuuuuuuuu tuma http://www.nanotehnologija.info/web-shop.html?page=shop.product_details&category_id=45&flypage=flypage.tpl&product_id=509 http://www.njuskalo.hr/kamini/bio-etanol-bioetanol-5l-5-litara-oglas-4207648
maverickAMBASADOR

nov 2013.

Dali je itko pokuaao pokupiti klorofil pomou aktivnog ugljena? Prije nego se ide isparavati otapalo tekuina se preljeva preko aktivnog ugljena koji ve~e klorofil na sebe.

nov 2013.

zanimljivo...budem probao sa manjom kolicinom kad budem radio pa poslije usporediti sa klasicnim na osnovu cega si dosao do te ideje da sad netrazim vec kad si ti istrazio i kako aktivni ugljen djeluje na kanabioide? ;)
maverickAMBASADOR

nov 2013.

To je jedan od najjednostavnijih na ina purifikacije ulja pogotovo onih koja su raena pomou alkohola koji je i polarno i nepolarno otapalo. Aktivni ugljen ve~e na sebe klorofil, ali i jedan dio kanabinoida, pa se nesmije pretjerati. Dobiveno ulje nije viae crno nego viae jantarne boje. Purifikacijom sa niskim temperaturama i prezasienom otopinom soli odvajamo joa neke spojeve i smole... Daljnja purifikacija je za one koji imaju barem nekakvo znanje o kemiji... Ako ste napravili ovo prije i nije vam dosta onda ulje mo~emo izomerizirati i pretvoriti sve kanabinoide u aktivni delta 9 THC ime se dobije psihoaktivnije ulje. Za prave (al)kemi are je stvaranje THC acetata koji lakae prelazi krvno mo~danu barijeru, a nekad ga je i CIA ispitivala kao serum istine.

nov 2013.

@Maverick hvala za info :respect: budem probao imam sve sastojke a i volje za eksperimentiranje ;)
littleGreenENTUZIJASTA

nov 2013.

Dekarboksilizaciju nije potrebno posebno raditi jer se ona deaava prilikom procesa kuhanja ulja.

avg 2014.

MOzete li postaviti nove slike, posto se ne vide slike na tom linku. Hvala.

avg 2014.

za fotke na zalost, par godina kasnis. ne mozemo tu nista, jedino ako se autor teme javi pa postavi nove
GardenerAMBASADOR

okt 2014.

Lijep pozdrav ekipa :) Odavno nisam bio ovdje, i potrebno mi je malo obnove i prosirenja znanja. Naime, uskoro ce berba i odluka je pala da se pravi ulje. Posto sam poprilicno udaljen od nekog veceg grada, nezgodno mi je pronaci otapalo koje bi koristio. Ali, dostupan mi je benzin za ciscenje, kojeg mogu nabavit po povoljnoj cijeni. E sad, ja koliko sam shvatio to je ta naphta koja se koristi za taj postupak, ali, opet, ne zelim upropastit taj postupak radi greske s otapalom, pa bi volio da mi netko potvrdi da li je to to. Hvala
Z&NZMAJ

okt 2014.

Tema spojena. kao odgovor na: Ubudue prije otvaranje nove teme ukucati u pretragu ono ato te zanima.
GardenerAMBASADOR

okt 2014.

Znam Zlo, bio sam na forumu poprilicno aktivan ima 2 godine i upoznat sam s pravilima, jedino je problem sto su sve informacije na koje sam naisao "dvosmislene", jer se spominje svugdje u pitanju i alkohol i medicinski benzin, i benzin za ciscenje, i netko tvrdi da je isto, netko da nije, netko da je cak bolje od alkohola itd. A nije bas da mi se da upropastit cijela tura ulja radi greske u pocetku samom. No hvala svakako, opomena prihvaena :)
StipeZMAJ

okt 2014.

Medicinski benzin ili benzin za ciscenje je isto. Neki to zovu naphthom kod nas, posto kod nas nema naphthe. Naphtha je neki mix prociscenog benzina i benzena...tj tih destilata. Uglavnom ono bitno je da mozes otapat sa medicinskim benzinom tj benzinom za ciscenje. On je prociscen od sumpora, olova i jos nekih opasnih sastojaka...tako da kad ishlapi bi trebao biti prilicno siguran i cak na stranim forumima neki preferiraju benzin umijesto propanola (izopropilnog alk.)
GardenerAMBASADOR

okt 2014.

Znaci jednostavno da odem u boje i lakove i kupim taj benzin za ciscenje :) Hvala lijepo. Jer je puno isplativija opcija od izopropilnog alkohola a i lakse mi je dostupna ovdje. Ipak cu na komad stakla kapnut koju kap toga pa vidjet dal ostavlja ikakav trag. Jos jedno pitanje. Onaj dio kad se kapne voda, i treba prebacit na onaj coffee warmer takozvani, koji drzi nisku temperaturu konstantno , sto se moze koristit umjesto toga? Oni svi navodno drze temperaturu maximalno do 60 stupnjeva
StipeZMAJ

okt 2014.

Ja jos nisam radio ulje, a radit cu ga sa propanolom jer ga mogu dobit jeftino...tak da ti nemam pojma o izradi :) Ako nemas kuhalo za rizu ili taj coffee warmer...stavi na kuhalo na struju pa posudu u posudu sa vodom i tako imas stalnih 100°C.
trubabubaLEGENDA

okt 2014.

nisam bas siguran da je medicinski benzin koji mozes kupit u ljekarnama i benzin za ciscenje koji se prodaje u bauhause i u lakovima ista stvar. nekak mi common sense govori da ovaj za ciscenje nije namjenjen za ljudsku upotrebu odnosno vjerovatno ima necega jos unutra ili nije "cist". ja bih bio tu jako oprezan sad, jer tebi treba ulje za zdravlje mozda, a ne da se trujes sa nekom kemijom koja je u toj bengi za ciscenje. neznam, mozda sam u krivu, al ko moze to potvrdit :-(. ja ak se odlucim na bengu def uzimam ovu iz ljekarne. poz
StipeZMAJ

okt 2014.

Nemora bit tocno ali evo sa Wiki Medicinski benzin (tzv. benzin za iaenje) je sli nog sastava benzina koji slu~i kao pogonsko gorivo, samo pro iaen od sumpora, olova i drugih tvari koje bi mogle biti otrovne, te bez dodataka boja. Dolazi u limenoj ili staklenoj boci, s oznakama zapaljivo i atetno, ugodna je mirisa i mastan je, jer ponajviae slu~i za odmaaivanje uljnih povraina. Ja imam doma i medicinski i za ciscenje....medicinski je u staklenoj boci a ovaj u metalnoj....i imaju isti miris. E sad....kolko vidim je isto jer oba imaju svrhu ciscenja i otapanja bez ostavljanja necistoca.

okt 2014.

svakako pazi sa odabirom otapala jer ja se nebi usudio pravit ulje sa necim iz boje i lakovi trgovine al to ces ti odluciti...Sto se kuhanja tice najbolje ti je uzeti rice cooker a kapljica vode ide dok je jos u cookeru da pomogne brze ispariti sto vecu kolicinu otapala kad je pri kraju....a za isparavanja stavis u jednu posudu vodu drugu manju stavis u vodu a u nju ulje i kupis termometar za pecenje mesa u rerni njega ubacis u ulje da imas pregled kolike je temperature (ja drzim 55-60°C) i radim na plinskom sporetu jer sa njim imam najbolju opciju regulacije temerature i ovisi o kolicini iskuhavam 4-8h dok povrsina ulje nebude bez i jednog najmanjeg baloncica Ako nemas cooker mozes iskoristiti opciju za isparavanje al u tom slucaju bez plinskog sporeta i onaj isti termometar koristis za kontrolu temperature koja u tom slucaju nesmije prelaziti 140°C
GardenerAMBASADOR

okt 2014.

Rice cooker imam, nego nemam taj coffee warmer koji se spominje kao kad ulje bude gotovo, da se ostavi na tome jos koji sat kao da dobije taj zavrsni "finis" :D Sto se otapala tice, mislim da je ta naphta upravo taj benzin za ciscenje, jer i Rick Simpson govori upravo o tome kako se moze nabaviti u svakoj prodavaonici boja i lakova itd.
mazarLEGENDA

okt 2014.

na elektri ni reao na atednjaku na 0,5 stavi i promatraj kad prestanu sve aktivnosti na povraini, gotovo je Na koje god otapalo se odlu ia, neka ispari....
GardenerAMBASADOR

okt 2014.

Kad ulje bude gotovo, kako da znam da je dobro? Primjer recimo, ako uzmem litru tog benzina za ciscenje sto bi trebao bit dobar, i napravim samo sa pola litra otapala od neke kolicine biljne materije ulje, i sve ispari bla bla bla, i probam ga, kako da znam da je to to? Procitao sam da treba bit jako na okus, papreno nekako kao ili sta vec, i da bi trebalo bit zlatnjikave boje ( lol ) kad se razmaze
mazarLEGENDA

okt 2014.

Najbolje saznanje je kad te to ato si probao ausne, zato upamti: SAV VI`AK `TO TI KAPNE ILI SE NE`TO ZAMRLJA - NE LI}I, BACAJ TO Previae ljudi se predoziralo (uklju ujui i mene) li~ui, ne radi istu pogreaku. Okus se razlikuje od vrste do vrste trave, otapala, da li je raeno sa svje~om ili suhom.... Ne zamaraj se s time.... Znat ea nakon probnog lizanja da je to to, i budi strpljiv, savjet ti je da ga progutaa s mlijekom i za sat vremena ringiapil :ridinghorse:
trubabubaLEGENDA

okt 2014.

AFAIK zlatne boje je najbolje iz razloga sto je najcistije odnosno nema klorofila, al to zavisi od otapala. sa bengom bis trebao izbjec klorofil dok ces ga alkoholom dobiti ako se ne varam. moja preporuka ti je uzet bengu u ljekarni ako vec ides snjom. @mazar kako si se overdoso, sta ti kapnulo pa si polizo sve? zasto gutat a ne lizat? pretpostavljam da su efekti drugaciji jer ide kroz trakt kad gutas? mozda su glupa pitanja, al ja jos ulje nisam imao (a ni travu) tak da nemam pojma. jos uvjek se trpam informacija i skupljam opremu :-). poz
mazarLEGENDA

okt 2014.

https://vutra.org/topic/7670-mazar-vs-multipla-skleroza-ms/ Kapalo mi je po prstima iz aprice, pa sam lizao, a joa je i RS pri ao o umakanju kruha... Prvotno sam ulje smatrao lijekom i nisam ni sanjao da je psihoaktivno :ludaci_lol: U dnevniku imaa informacije o gutanju i s ime da gutaa. Kod nekih stvari, tipa mlijeko ubrzaa proces, ato je bitno za one koje uzimaju 3x dnevno, jer mi se znalo deaavati, da me prvi liz nije ausao, tek kad sam uzeo drugi onda su se spojili i nastao je kaos... Jedino zlatno je bilo BHO, iliti raeno s butanom, ali ono nije bilo psihoaktivno dok se ne zapali (butan radi na -0,5 C)
trubabubaLEGENDA

okt 2014.

imam bookmarkiran tvoj dnevnik, al nikako stic procitat i to. gutam informacije sa ovog foruma i jos nekih vec 2-3 mjeseca. pogledat cu, hvala. sto se tice psihoaktivnosti, to me brine ful jer ja bi curi napravio ulje al me brine sto ona mora bit sposobna normalno funkcionirat zbog posla pa mislim da ne dolazi u obzir neka jaka vutra tipa LSD :-(. razmisljam o critical cure-u koji ima dosta malo THC-a, i vise CBD-a.
mazarLEGENDA

okt 2014.

ccccccccccccc zaboravi na LSD, ako treba funkcionirati :ridinghorse: Critical cure to da :dada
GardenerAMBASADOR

okt 2014.

Mislim da cu ja radit sa Blue Mystic, Critical, Northern Lights i Ice. Cudno mi je s Blue Mysticom i Criticalom kako su vecim dijelom Indice, ali izgledom lista i rastom viae bacaju na Sative. Baa me zanima kakav e rad bit jedne i druge

nov 2014.

Pozdrav svima. Prvi post, tema nije neato aktivna/posjeena ali nadam se da u dobiti neke odgovore. Pro itala sam veinu onoga pisanog na ovu temu ali i dalje imam par pitanja. Ukratko, imam ~ivotinju s dijagnozom raka guatera e. Pokuaali smo operirati, nismo uspjeli niata, na~alost na takvom je mjestu da se tumor ne mo~e izvaditi. Za prvu ruku sam uspjela nabaviti par ml ulja (strava koje cijene!), na~alost nemam vremena ni uvjeta za vlastitu sadnju. Dajem ulje u prilagoenim dozama (manje nego ljudske), u dogovoru s veterinarom. Cilj nam je analgetski u inak (smanjiti bolove), to zasad funkcionira, skinuli smo se sa svih analgetika - a doalo je ve i do fentanyl flastera, na koje je imala gadnu reakciju. Tako da definitivno s uljem nastavljamo, pa koliko ide - ide. Obzirom na financijsku i opu situaciju i to da ne znam s im ljudi rade to kupljeno ulje, da li ga razrjeuju itd, odlu ili smo po mogunosti napraviti sami. Na~alost od kupovne biljke, trebala bi biti okej (ja ne puaim ve 15ak godina, tako da je i nabavka "vesela" i joa nismo rijeaili do kraja sve :( ). Koli ina oko 25-30gr. Kao otapalo bi koristili 96% etanol, takoer po savjetu veterinara; iako male koli ine ostataka drugih otapala kod ljudi nisu toksi ne (npr medicinski benzin, izopropil), kod ~ivotinja baa i nije za igrati se jer njihova jetra druga ije metabolizira, plus kaj je tumor kod naae ~ivotinje vjerojatno zahvatio i jetru. Pitanja su sljedea, za one koji imaju iskustva sa samim procesom: 1. Koliko je cijeli proces "mirisan"? Ako radim u stanu/balkonu i airom otvorim prozore, da li e se to baa osjetiti po cijelom kvartu? 2. Kuhalo za ri~u mi ima 2 funkcije: kuhanje i "keep warm". Da li radim na kuhanju (ja oj) ili ovoj drugoj opciji (slabijoj)? Takoer, u uputama od kuhala piae da se ne smije koristiti bez poklopca, a o ito ako je cilj da alkohol ispari mora biti bez poklopca&to funkcionira? 3. Koja je alternativa za "coffee warmer", poato to nemam? Hvala unaprijed za sve savjete i odgovore (mo~e i privatnom porukom), naravno - hitno nam je.
StipeZMAJ

nov 2014.

Pozdrav 1. Za tu kolicinu trave ne treba puno alkohola tako da nemas ni straha od mirisa. Za tu kolicinu je pola litre-litra otapala dovoljno sa 2 ispiranja. To ce isparit u par minuta. 2. Cook drzis dok god kljuca otopina, kad padne razina i kad se sve smiri prebacis na Warm(neki cookeri to automatski naprave). I onda na warm cekas da sve skroz stane. Mozes dodat 3-4 kapi vode da ubrza proces. (pocet ce pucketat i ponovo kljucat a ti to i zelis da svo otapalo izadje van) 4. Ne treba ti coffe warmer ako imas rice cooker. Osim ako mislis na dovrsavanje....a to mozes onda ostavit na radijatoru u nekoj metalnoj posudi na nekih 24-48h da ispari sve do kraja(najvise taj miris da ode). Nisam koristio rice cooker, tako da uzmi to sa malom rezervom, pa nek me neko ispravi ako sam sto krivo napisao.

nov 2014.

proces je dosta mirisan al nemas veliku kolicinu i vjerujem ako i netko osjeti nece skuzit sto je u pitanju jer ja isto kuham u kuci pored prozora i stavim sobni vent da puse u kuhalo i tjera van isparavanja al u sobi zna biti poprilicno gadno za boravit al opet kod vas je minimalna kolicina tako da necete imati toliki problem sto se tice kuhala koristis opciju kuhanje samo budi oprezna jer imas malu kolicinu i to ce brzo ispariti tako da nemoj se odvajati dok traje kuhanje a za isparavanje koristis sistem kuhanja na pari dvije posude u vecu voda u manju ulje i pustis da voda skroz lagano kuha i kod mene tad se temperatura ulja krece 55-60 °C i isparavas ga dok povrsina nebude kompletno glatka bez i najsitnijeg baloncica...za kontrolu temperature ulja mozes koristiti termostat za pecenje mesa u rerni nije skup a dobro dodje radi sigurnosti jer ipak radis prvi put
ulomaxISTRAŽIVAČ

nov 2014.

pozdrav! jucer sam experimentalno pravio ulje od moje domacice 50g.koristio sam izopropil 0.5 lit.kuhao sam na el.ringli po sistemu posuda sa uljem u posudi sa vodom. esad cini mi se da sam napravio zajeb jer je posuda sa uljem bila smea pa kada je bilo pri kraju nisam snimio kolikole tocno isparilo tako da mi se u momentu desilo da je ulje izgubilo ono tekuce svojstvo i zgusnilo se onako previse(ne sve, jedan dio na sredini posude).maknio sam ga odmah nije cini se zagorilo, ali evo da pitam iskusnije jesu li imali ovakvo iskustvo i da li sam sprzio ulje.

nov 2014.

nisam imao takvih iskustava neznam sta da ti savjetujem jedino da probas to sto se zgusnulo razrijediti opet sa malo alkohola i ponovno stavit na isparavanje mozda ispadne ok...ali svakako pricekaj mozda se javi netko tko je vec imao takav problem i obavezno javi kako je proslo da znamo za ubuduce ;)

nov 2014.

Hvala za savjete! dodajem na listu "kupiti termometar". Dakle, mogu ocekivati da ce samo kuhanje (isparavanje etanola u rice cookeru) trajati do 15ak minuta, za tu kolicinu?
StipeZMAJ

nov 2014.

Tesko je na taj nacin pregorit ulje ako kazes da se kuhalo na vodi. Malo je nejasno kako se samo dio zgusnuo(na sredini). Kad ispari otapalo, normalno je da je ulje gusto i smedje. Probaj napravit ovo sto Mario kaze, dodaj jos pola deci alkohola i "isperi" posudu i stavi ponovo na grijanje. Mozda da nagnes posudu da ti sve ode na jednu hrpu. Neka te naziv "ulje" ne zbuni, kad se ohladi to ulje ne izgleda ko ulje, nego je gusto i ljepljivo da nemozes pokupit u spricu osim ako nije dovoljno zagrijano ;) OVAKVE boje treba bit Mozda cak niti tolko. Obavezno budi pored kuhala i gledaj cijelo vrijeme u to. Kad prestane kljucat, pocet ce ic mali baloncici(ko pjena), onda dodaj doslovno 2-3 kapi vode samo da pokrenes pucketanje i da se otapalo digne sa dna i lakse ispari.
ulomaxISTRAŽIVAČ

nov 2014.

mislim da sam pogresio jer je posuda u kojoj je bila smjesa imala presiroko dno (uz to sto je bila smee boje iznutra) pa kada je proces dosao do kraja kolicina ulja je bila jedva da pokrije dno i mislim da je to razlog da se jako brzo i prejako zgusnilo i izgubilo onu tecnu teksturu.inace ulje je crne boje kao ugalj i to mislim da nije problem jer sam ja ulje ranije imao( kupio) i boja je ista. sinoc sam ga probao i imao sam osjecaj ~arenja na jeziku kao da se malo opeces i taj osjecaj imam i jutros ,a to sa onim kupovnim nisam osjetio. takoe se nesto teze otapa u ustima.ideju o ponovnom dodavanju otapala i kuhanju cu malo pustiti da odle~i ako se tko slucajno javi sa joa kakvim savjetom

nov 2014.

koliko si drzao potopljenu vutru pre kuvanja, koliko sam skontao ako drzis dugo povuce hlorofil i boja i ukus nisu pravi
mazarLEGENDA

nov 2014.

50g je mala koli ina za ulje koje si radio, ja ne radim s koli inom ispod 100 g, tako da dobro mislia gdje si pogrijeaio. Mario339 sa ponovnim dodavanjem otapala je u pravu. To ako radia sa svje~om, dr~ia je 48 sati u alkoholu, boja i okus su malo druk iji, malo je bla~e i dobijea veu koli inu ulja.
ulomaxISTRAŽIVAČ

nov 2014.

decki hvala na savjetima i interesu.potopljena je bila 5-10 min dok sam je rukama izmjesao i izdrobio pa onako momacki iscjedio.danas kupio rice cooker u intersparu za 150kn pa ako kom treba...,a snjim definitivno mora biti lakse decki cuti cemo se sigurno cesce jer su materi konstatirali rak,a ja onda sutra odraujem po mariovom savjetu

nov 2014.

Pitanje oko kojeg se mnogi razilaze: da li prije nalijevanja otapala 'materijal' treba rukama usitniti ili ne? Mozda je dovoljno samo kad se vec nalije otapalo "podrobiti" onako s kuhacom? Rice cooker: Interspar, Sencor na akciji 149kn Termometar sa sondom digitalni chipoteka 80kn (mjeri do 200 stupnjeva)
ulomaxISTRAŽIVAČ

nov 2014.

ja sam imao 30g stare vutre i 20 g svjeze (14 dana objesene i 3 tjedna kjurane) ova stara je se izmrvila u prah pa sam imao problema da procjedim kroz filter za kavu jer ga je zacepljivalo pa je trajalo vjecnost ,a imao sam samo jedan pa sam ga morao isprat vodom.mislim da drobljnje rukom nemoze stetiti .i istina je da 100g vutre za ulje je minim minimuma jer 50g koliko sam ja imao na kraju jedva pokrije dno posude pa sam imao velike probleme da to postruzem u spricu. odradio sam postupak dodavanja otapala u ulje i ponovno isparavanje u rice cookeru cije je dno jos sire od prve posude koju sam rabio pa je problem skupljanja ulje ostao ali nema vise onu zestinu iz prvog kuhanja.i definitivno sljaka jer sam skupljajuci sa dna posude ostatke ulja sve pomlatio i rasteplo me kao kantu i cini se da me jos pere dok ovo pisem.

nov 2014.

Sirina posude nebi trebala biti toliki problem jer ju nagnes i sve se slije u jedno mjesto a ono sto ostane na posudi to je jako malo a i to se iskoristi al prvi put je uvijek frka kasnije to ide puno jednostavnije bitno je da si uspio spasiti stvar ;)

nov 2014.

ja ju usitnim malo ( a kada radim vecu kolicinu..tada se znam i blenderom posluzhit -ali amo na kratko..+ radim samo od cvjeta )...i procjedim kroz 6slojeva gaze...a kada nije usitnjena..grancice iz cvijeta mi znaju probiti koji sloj gaze...
maverickAMBASADOR

dec 2014.

odlucio sam za probu nesto drugacije, i s 50g popcorna je isao ovaj postupak: usitnjene dokraja posusene cvjetove sam dekarboksilizirao na 120°C / 30 min ohladio i stavio u frizer, prije sam tamo stavio i iso alkohol 98% da se ohladi. Dodao alkohol cvjetovima- ekstrakcija je trajala 30 min, prodrmao svakih par min i natrag u frizer. Nakon toga gruba, pa fina filtracija I ostavio sam da ishlapi na tanjuru na sobnoj temperaturi. I dobio ovo: Jantarni dio je smolastiji, a ovo crno koje je iznad je uljnatije/rijeđe. Dosad sam radio klasicno i nikad se nije tako odvojilo... Dali se nekome mozda desilo slicno?
StipeZMAJ

dec 2014.

Meni ovo izgleda da ti se klorofil odvojio od ulja usred promjena temperature i samim time gustoce. 30 minuta je po meni previse kad se otapa alkoholom jer otopi i kolorofil.
maverickAMBASADOR

dec 2014.

otopio se klorofil sigurno, ja sam samo htio to svesti na manje time sto sam hladio. valjda dok se naglo isparava otapalo nemoze doci do ovakvog odvajanja jer je sve prebrzo odvija i mjesa se konstantno, a ovo je stajalo na miru. Mozda bi trebao to odvojeno prikupiti...
StipeZMAJ

dec 2014.

zagrij malo da nebude pre gusto, nagni u jednu stranu i sa spricom izvadi ulje sa dna. ako ce bit "prljavo" probaj procijedit kroz gazu ili blaznicu(vatu), mozda se filtrira klorofil. ...ja pricam kaj bi ja probao....nemam pojma dal ce to funkcionirat :D
maverickAMBASADOR

dec 2014.

hehe, nece
TarzanZMAJ

dec 2014.

ovo jantarno bi onda bilo ulje, stavi to ponovno hladit ta smola ce se stvrdnut od hladnoce i onda probaj taj klorofil (ako ostane rijedak a vjerujem da hoce) obrisat nekom krpom, ili pod lagani tanki mlaz hladne vode i isprat to necisto..
maverickAMBASADOR

dec 2014.

nemoze, nije dovoljno rijetko, ima i u tome dobrih stvari jer i to smolasto. Ovaj jantarni dio je toliko tvrd na ovim zimskim sobnim temperaturama da je krt i lomi se. Smotao sam i radi. Mali dio toga sam odvojio posebno, a ostalo pomjesao i gotovo.
RolipopLEGENDA

jan 2015.

Da li je potrebno jednako vremena (spominje se oko 3 minute, negdje sam u par postova ubrao i 5 minuta) da cvjetovi budu u otapalu bez obzira koje otapalo se koristi (Etanol 96%, Izopropilni alkohol (IPA) 99,9%). Mislim koristiti 96% etanol prehrambeni.
StipeZMAJ

jan 2015.

Iz mog iskustva 3 minute je i vise nego dovoljno(med.benzin). Etanol kolko ja znam najbrze izvlaci klorofil i nebi se smjelo pre dugo ostavljat. Za ostalo ne znam, pa nek odgovori netko ko radi sa propanolom. Ali radije ostavi krace otapanje pa 2 puta namakat. (2 puta se i preporucuje)

jan 2015.

Ako ces sa etanolom on ce ti u svakom slucaju otopiti malo vise klorofila al nemoj drzati duze od 3 min i naravno dva puta

jan 2015.

ej ekipa,evo po prvi put sam kuhala i htjela bih usporediti iskustva.pa ovako: 1.imala sam svoju travu i bia je dosta suha i ja sam je jos sa skarama izrezala.moze li to biti razlog da mi je filtriranje trajalo citavu vjecnost.....cca. za 8 litara nekih 4 sata?? 2.prilikom kuhanja u famoznom kuhalu za rizu sve je prskalo na sve strane.ja sam ga stavila na stari sparhet na drva pa se na toj povrsini jako dobro vidi da je "mokro". koristila sam i onu mrezicu protiv prskanja kod pohanja,ali nije pomoglo. 3. i najgore : morala sam telefonirati bas u trenutku kad je zadnja tura bila u kuhalu i nekako mi se cini da zadnja tura ide brze nego li one na pocetku.uglavnom pogledala sam u kuhalo prije razgovora i bilo ga je jos nekih tri prsta....pricala sam 15 min i otisla sam ponovno pogledati a kad ono samo ulje bez ikakvih mjehurica....e sad pitanje glasi:jesam li mogla ubiti sve dobro iz ulja u tih 15 min?
trubabubaLEGENDA

jan 2015.

prskalo :eek:???? to je dobrano prokuhalo onda, daklem unisteno ?? sparhet na drva o_O i telefoniranje dok isparavaju zapaljive pare ???? iskreno se nadam da nije sve ovak kak sam ja shvatio jer imas srece da nesto nije gorilo. neki ljudi bi stvarno trebali malo bolje proucit neke stvari prije nego dovedu sebe ili nekog drugog u opasnost.
Z&NZMAJ

jan 2015.

Nebi trebalo prskati u kuhalu za ri~u. Kakvo je to kuhalo? Neka jeftinjara? Neato staro? Ja imam jeftino kuhalo, platio ga 150kn, pa aljaka besprijekorno... `to se ulja tie, prvo provjeri dali je zagorilo. Razma~i malo po papiru, da vidia kakve je boje. Mo~ea i na rizlu. Zatim probaj, pa ea vidjeti dal valja. Najbr~i na in je da nama~ea na rizlu (tako ea vidjeti boju), a zatim ubacia u tu rizlu malo duhana, pa zamotaa i zapalia. Ako ne puaia, onda klasika-zrnce pojedea i nakon cca sat vremena znaa na emu si. Evo moje kuhanje, na drugoj stranici ove teme: https://vutra.org/threads/kako-napraviti-ulje.7716/page-2#post-262563

jan 2015.

`ta jos nitko nije zamjenio fotke u prvom postu??

jan 2015.

moz biti da je autorica teme pogubila u medjuvremenu fotke, uostalom, nije bas svaki dan na forumu Highty je poslednji put vien(a): 12.10.2014

jan 2015.

Oces stavit ako ti naem zamjenske? Mada malo bedasto ja nikad nisam ulje radio

jan 2015.

ne bih menjao autorski post fotkama sa neta, probaj je kontaktirati i videti da li ima originale. ili vidi sta misle admini

jan 2015.

Vjerujem da autor vidi ovo sto mi pisemo, kao i admini. Mislim da je @Vutragenjo cak negdje napisao da je ovo jedna od ovih googlu dragih tema pa da treba zamijeniti fotke jer ipak je kako napraviti ulje tema. Ne mogu naci taj njegov post sad, nadam se da znas na o kojem postu pricam

jan 2015.

mene zanima sljedee; ako koristim 8 litara otapala za 500 grama marihuane i koraci ka~u da prvi put zalijem marihuanu otapalom i to traje oko tri minute, gnje im, zatim izlijem i onda ponovno zalijem otapalom marihuanu, dakle ponovim postupak. i sada mene zanima koliko otapala stavim prvi put, a koliko drugi put?

jan 2015.

8 l si na granici mozda ti bude trebalo litra ,dvije vise ali zalijes toliko da alkohol natopi i prekrije sve vrhove i tako dva puta
razmanLEGENDA

jan 2015.

drugi put ces trebat manje,jer ce se i vrhovi smanjiti. tako da stavis otprilike 70% prvi put i ostalih 30 % otapala ostavis za drugo cjeenje.
mazarLEGENDA

jan 2015.

i u prvoj turi kad stavljaa alkohol, odmah tuci, nemoj prvo to iti da se pokriju svi vrhovi, nego tuci i nadolijevaj da ih pokrijea. Kod velike koli ine materijala potroait ea viae alkohola ako odmah to ne radia (ne tu ea).
RolipopLEGENDA

jan 2015.

Boja otopine koju sam dobio nakon 2 ispiranja (2x3 min.) je blijedo zelenkasta, nije tamna. (o ekivao sam da e otopina biti tamnija) (koristio sam Etilni alkohol 96%, vrhovi su bili suhi i curani) Za prvi korak filtriranja koristio sam gusto cjedilo, u otopini se vidi sitna ne istoa. Za drugi korak namjeravam otopinu pustiti kroz papirnate filtere za filter-kavu. Zapravo me strah hoe li filter od kave neato zadr~ati ato ne bi trebao... mo~e neki osvrt/potvrda da sam na dobrom putu :-)

jan 2015.

izgleda kao da je puno hlorofila :(

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se