maj 2012.#1
Pozdrav svima, evo zapo
injem temu u kojoj u opisati borbu moje majke i nas kao porodice protiv ove teake bolesti. Nadam se da e pomoi ostalim ljudima u sli
noj sitaciji, kao i da emo i mi dobiti neke informacije o tome kako kanabis mo~e da pomogne u poboljaanju kvaliteta i du~ine ~ivota obolelog, i nadamo se ozdravljenju.
Istorija bolesti:
Majka mi je razbolela od raka materice pre oko 10 godina, imala je operaciju - odstranili su sve sumnjivo i na kraju joj zracili ceo abdomen. Od zracenja su ostale posledice na crevima i dan danas. Sve je bilo u redu do pre dve godine kada se tumor vratio - sekundarni depozit sa materice sada na plucima i jetri. Sa pluca je odstranjen - 1/3 plunog krila skinuto, ali sa jetre je inoperabilan. Odradila je jednu turu hemoterapije koju je jako tesko podnela. Nakon te hemoterapije cekali smo da vidimo rezultrate , ali nazalost saznali smo da je kancer u progresiji na jetri i mozda pankreasu i ponovo plucima , tumor markeri 2600. Taj izveataj je uradjen pocetkom februara 2012.
Nakon tog izveataja krenuli smo u borbu protiv bolesti alternativnim metodama - gljive, semenke kajsije , redukovana ishrana izba
eno meso i aeeri, i na kraju ulje od kanabisa. Kupili smo na ulici 500gr cvetova marihuane nepoznatog porekla , skuvali je po metodi Ricka Simposona i majka uzima ulje 3 puta dnevno od tada do danas - po
etak maja 2012 kada je ponovo isla na snimanje magnetnom rezonancom-MR.
Za sve to vreme imala je period navikavanja na supstancu pogotovo u po
etku kada je par puta organizam reagovao deziorijentacijom, dehidracijom usta, nagonom za le~anjem i spavanjem. Medjutim posle 2-3h sna budila se odmorno i sve~e. Takodje i ona i njena okolina primetili smo da je ~ena od kad je na terapiji mnogo smirenija i opuatenija.
U petak 04.05.2012. stigli su rezultati sa MR posle oko 2.5 meseci uzimanja ulja , i na~alost bolest je u progresiji i na pankreasu i medijastinumu plua kao i na jetri. Bio je to aok za nas, i posle razmatranja da li nastaviti ili ne majka mi je rekla da joj ulje mnogo zna
i makar na kraju i ne pomoglo. Ka~e da bez ulja ne bi mogla da spava od nervoze i brige ato je bio i slu
aj pre po
etka terapije uljem , kao i da je mnogo opuatenija i odmornija preko dana. I samo uzgajanje i briga oko biljaka joj zna
i dosta.
`ta da se radi, nastavljamo borbu istim metodama, samo ovog puta ulje pravimo od nasih biljaka koje smo uzgojili.
Zasadjeno je 8 od 30semena naru
enih preko Aliena po
etkom februara, 6 Afgan Kush-a i 2 Norther Lights-a. Od tih 8 semena 3 nisu izaala/po
etni
ke greake previae vode/ . Sve su biljke zasadjene 07.03.2012, bili su pod MH 400w , radjen LST, trimming i -ili topping, do 27.04.2012 kada su polno sazrele tj pojavili se prvi stepenasti internodovi, kad smo zamenili MH sa HPSom i stavili sa re~ima 18/6 na re~im 12/12. Koristili smo TerraMagma zemlju i samo SLAVOL od djubriva.Od pet biljaka ispalo je za AK tri muaka i jedna ~enka, a od NL jedan hemafrodit. Muake smo odmah izbacili iz ormana i stavili na prozor u kuhinju gde su stajali oko 7 dana, posle cega su poceli da ispuataju polen. im smo to videli bilo nam je ~ao da ih bacamo i odlu
ili smo da ih skuvamo po metodi Ricka Simpsona, poato trenutno nemamo niata bolje a ovo od februara je na izmaku.
Pogreaio sam u startu ato nisam odmah naru
io fem semena, ali pre 3 meseca nisam imao pojma ata to zna
i i
emu slu~i poato do pre saznanja o ulju kanabisa nisam znao niata o kanabisu uopate, uzgoju, THCu, i svemu ato ide uz to. Birao sam samo da biljka bude indica sa ato viae THCa.
Sad su naru
ena i 5 fem semena White Widowa kao i 5 komada od CBD-crewa , pa uz kombinaciju ovih NL i AK valjda emo imati bolje ulje od ovog uli
nog.
Evo slika sa ju
eraanjeg kuvanja 3 MU`KA Afgan Kusha
697.IPB
Tri momka pred rezanje
698.IPB
300g zive vage
699.IPB
U rastvoru alkohola
700.IPB
Kuvanje lonac u loncu
701.IPB
Pecenje ostatka uz pomoc sonde
702.IPB
Ohladjeni maslac odvratnog ukusa
Bilo je oko 300g biljnog materijala , skinuli smo i bacili glavno stablo, sve ostalo se kuvalo. Prvo je izopropil aklohol isparavao iz velikog lonca. Kad je u istom ostalo mo~da 3 prsta rastvora digao sam lonac da promeaam sve nadajui se da u na dnu videti gustu smeau tj ulje, kao ato je bio slu
aj i prvi put sa cvetovima punih semenki kupljenih na ulici.
Meutim niata, na dnu se nalazilo neato malo peskaste biljne mase - polena , nema ni traga od gustog ulja. Onda me pogodi misao u glavu - tupane , mu~jak nema nigde smole, i THC koji verovatno nosi makar u malim koli
inama nee imati podlogu za koju mo~e da se ve~e. Sve e ispariti i na kraju emo dobiti malo ostataka polena na dnu koji e se razleteti na sve strane. Joj, brzo sam pokupio oko 100g maslaca iz fri~idera i ubacio u kipui alkohol jer sam
itao da se THC vezuje za maslac. Kad je alhohol prestao da isparava na ringli /temperatura duplih lonaca ne mo~e nikad prei 100c/ ubacio sam ostatak u manju posudu koju sam ubacio u rernu. Pored posude u rernu sam stavio i sondu za merenje temperature kako bi znao da nikad T nee prei 130c - vidi se na slici. Alkohol je isparavao joa 1h na oko 125c dok se nije sve smirilo u posudi.
Na kraju smo posudu stavili u fri~idr da se maslac zgusne ato se brzo i desilo. UKUS JE ODVRATAN za razliku od ulja pravljenog od ~enskih cvetova BEZ MASLACA, al mo~e da se podnese uz hleb i med. Pojeo sam ju
e malo na keksu, vidi se na slici. Uve
e sam osetio malo vrtoglavicu i dezorijentisanost i brzo sam zaspao i spavao odli
no, ali ne znam da li je od umora ili THCa, poato ne konzmiram marihanu ne znam kako je kad me "uradi".
Danas e uzeti i majka pokoji sednvi
sa maslacem i medom pa u da izvestim da li imaju mu~jaci nekog efekta na nju.
Na kraju imamo nekoliko nedoumica oko marihuane pa bih zamolio iskusnije da pokuaaju da nam pomognu.
703.IPB
1 - Evo izgleda ulja - katrana koje je napravljeno od cvetova kupljenih na ulici. O
igledno to ulje nije pomoglo da se bolest povu
e ili barem stagnira pa me interesuje da li trava koja se kupi na ulici tretirana temperaturno? udno mi je i to ato sa od te trave probao da niknem bar dvadesetak semena i nijedno nije proklijalo. Nijedno, zato mi je
udno kako je to mogue. Semena su bila razna, i braon krupna, i aarena braon, i manja bela i zelena, ali nijedno se nije primilo. To mi je nada da sa tom travom neato nije u redu /mada o
igledno ima uticaja na majku/ - i da e ova sve~a koju gajimo biti bolja. Ako niata stekla je imunitet na THC i mo~e dnevno da uzme sigurno 2g a da joj ne pozli.
704.IPB
2- Sad su mi u ormanu iz prve ture ostale ~enka AK -levo na slici i hermafrodit NL - desno na slici. Obe su LSTovane i zavezane za saksije, 2 nedelja cvetanja. Sa hermafrodita skidam jaja svakli drugi dan, mislim da je postao hermie zbog stresa poato se jaja javljaju na uvek istim mestima za sad, a na novijim granama i cvetovima nema ni traga od muakih. Da li da pustim obe biljke u ormanu ili da vadim hermia? Logika mi je poato imam samo 2 biljke u ovoj turi na cvetanju u ormanu /novih osam biljaka stoji ispod CFLa trenutno/ bolje da skuvam dve mo~da delimi
no opraaene biljke nego jednu neopraaenu. `ta mislite?
Pozdrav i hvala.