VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaUlje kanabisa - molim za savjet
LEGACY

Ulje kanabisa - molim za savjet

592 odgovora62,344 pregleda
Moj putAMBASADOR

nov 2014.

Dragi forumaai, nadam se da sam na dobrom mjestu i da temu otvaram sukladno pravilima ovog foruma. Htjela bih vam opisati svoju situaciju u nadi da u dobiti savjet jer sam pomalo izgubljena... Naime, moj novi ~ivot zapo eo je prije pet mjeseci kada sam rodila predivnog dje aka. Porod je bio te~ak, zavraio je carskim rezom. Nedugo nakon carskog, dobila sam sepsu, pa sam opet zavraila na operaciji. Trbuana aupljina je isprana i o iaena, priraslice skinute i tanko crijevo zaaiveno (ni dan danas ne znam kako je crijevo puklo, al dobro...). Iz bolnice sam se vratila kui totalno onemoala i tjeskobna. Korak po korak, nekako sam se po ela oporavljati. Prije tri mjeseca pojavili su mi se udni bolovi u trbuhu. Krva slika u redu, urin u redu, stolica u redu. Ka~u doktori - najvjerojatnije boli od priraslica. S vremenom, bolovi su se poja avali oko menstrualnog ciklusa. Prije tjedan dana otiala sam ginekologu koji me otpilo, nije me ni pogledao nego je samo rekao da to tako mora biti i da mora boliti. Budui da imam celijakiju i gastritis, poslije operacije prvo su mi na udaru bili ~eludac i crijeva, baa sam imala straane gr eve i bolove. Zbog toga, moj suprug je kontaktirao nekog svog poznanika koji takoer ima bolesnu osobu u obitelji i za kojega taj lik pravi ulje. Taj poznanik je rekao da eka "pravu robu", ali kao dok ne doe roba, poslao je taj lik neato malo trave za mene da mi barem malo smanji bolove. Ja ina e ne pijem, ne puaim, dosta zdravo se hranim, ali hajde, probala sam povui par dimova. Oaamutilo me, ali bol je i dalje bila prisutna tako da nisam poslije toga viae ni pokuaavala s konzumacijom. Prije nekoliko dana stiglo je ulje. Crno je, gusto, ima nevjerojatno aromati an i intenzivan miris, mene ak podsjea pomalo na paprenu metvicu. Uzela sam prvi put mo~da koli inu oko 2, 3 mm i otiala spavati. Nakon dva sata probudila me mu nina, jedva sam ustala iz kreveta, nisam osjeala vlastito tijelo. Osjeala sam kako me oblijeva hladan znoj, kako mi se di~e kosa na glavi, vrat i jezik su mi utrnuli, usta su mi bila suha, nisam mogla spojiti nekoliko slova u jednu rije , nisam mogla dr~ati aau u rukama. Jedva sam uspjela malo povratiti i bilo mi je mrvicu lakae. I sad ono ato me jako aokiralo. Kao da je netko uzeo baklju i palio me po odreenim dijelovima tijela. Prvo sam osjetila gotovo nepodnoaljivu vruinu na gle~njevima, koljenima i kukovima i zatim na podru ju maternice i jajnika. Majko mila, ja sam bila sigurna da mi je neato puklo u utrobi i da se razlijeva i jaaaaaako pe e. Nekako sam pre~ivjela no, sutradan je ~arenje i dalje bilo prisutno na ginekoloakom podru ju. Dan poslije toga, otiala sam na dogovoreni pregled ultrazvukom zbog tih nejasnih bolova u trbuhu i pokazalo se da na desnom jajniku imam dvije zamuene ciste i mogua dijagnoza endometrioza. Prije dva mjeseca jajnici su bili isti, sad su tu odjednom dvije ciste. Sino sam a kalicu samo umo ila u injekciju s uljem, gotovo da niata na a kalici nije ni ostalo, to sam polizala i nakon dva sata bila sam totalno oduzeta, ali bez onakvih straanih simptoma. I jutros sam osjetila ~arenje prilikom mokrenja. Sad kad znam da imam ciste, sada pogotovo ~elim pokuaati to nekako rijeaiti s uljem, ali ono ato me zanima i zbog ega sam se registrirala - da li meni mo~e pomoi takva mala koli ina ulja budui da ga o ito ne podnosim? Da li je to ~arenje normalno? Da li je itko ovdje tko je koristio ulje osjetio mu ninu i ~arenje? Ispri avam se ato sam napisala toliko puno teksta, ali nastojala sam sve ato bolje opisati u nadi da u dobiti odgovore koji e mi pomoi
StipeZMAJ

nov 2014.

Pozdrav. Ja cu probat to ukratko...a neko sa vise informacija ce se nadovezat. Budes se strpila malo dok ne dodju "doktori" :) 2-3mm ulja je jako puno ako nikad nisi ni pusila ni nista. Obicno se krece sa velicinom od oko pola zrna rize ili cak i 1/3 zrna. Dok tijelo ne razvije toleranciju. Nakon toga mozes povecavat dozu na pola zrna pa ako je sve ok dodjes do velicine jednog zrna. Ta toplina je manje vise normalna. Nisam siguran bas dal je ok da ti zglobovi "gore"....ali vjerovatno to mozes prepisati velikoj kolicini ulja kojeg si uzela. Inace je sasvim normalno da su ti prsa "topla" ili u nogama da osjecas trnce i toplinu i blago zarenje. Mucnina, povracanje, malaksavost, slabost, vrtoglavica, kasnjenje slike itd..... je apsolutno normalna pojava kod pocetnika ili kad se pretjera ;) Kreni sa 1/3 zrna pa vidi kako ces se osjecat. Ako nema ucinka povecaj na pola zrne rize. Pripremi si hrpu vode i nesto slatko ako ces se osjecat lose. Evo tolko od mene...nije nesto al dok se neko ne javi :) ....i bez panike kad te tak "odvali" .... neugodan osjecaj, ali proci ce...i sa vremenom neces imat takve neugodnosti. LP Stipe
StokaGodinePOZNAVALAC

nov 2014.

Ja bi samo potvrdio stipin post. Problem je u toleranciji jer ti tijelo to nije iskusilo do sad. Neke sorte imaju jace efekte neke manje tako da i o tome ovisi u jednu ruku.. Rick simpson tvorac tog ulja na svojim stranicama takoder spominje to i preporu uje sto manje doze u po etku dok se organizam ne navikne malo na novu supstancu.. Moje iskustvo prvi put je bilo sli no sto se kolicine tice a efekti malo slabiji od tvojih ali isto ne bas ugodni, uzmi u obzir da ja redovito to konzumiram i upoznat sam s tim.. Kako kaze stipe javit ce se doktori mozda s jos kojim savjetom. Pozdrav
GagibaAMBASADOR

nov 2014.

Predozirala si ulje ali si ujedno i utvrdila da je odlicnog kvaliteta. :) Smanji dozu na gore preporucene vrednosti dok se organizam ne privikne i to je to.

nov 2014.

ja se ne mesam puno u medicinu (za sada ;) ) samo da ti pozelim srecu u lecenju

nov 2014.

sve su ti rekli-previshe si uzela.. gle..od ulja nechesh umrjeti..zato nemoj da te to prestrashi i natjera da odustanesh...samo je stvar u doziranju..kao shti ti je stipe rekao..pooolako podizhi dozu od najminimalnije. ulje drzhi u frizhideru-OBAVEZNO.izmedju ostalog i kako bi bilo shto gusce..polaaako istisni iz shprice 1/3 zrna rizhe.. mozhda bi ..za pochetak..trebala uzimati samo samo navecher tj.nekih sat vremena prije spavanja..uzimaj 1/3 zrna par dana samo navecher.zatim dodaj jednu dozicu (1/3) u nekih 13-14h..nakon toga pochni uzimati jednu dozu ujutro..kada budesh pochela uzimati ujutro..tada vechernju dozu povechaj na pola zrna.. i tako postepeno povechavaj dozu..sa tim da vechernja terapija bude ona na kojoj chesh pochinjati sa podizanjem kolichine. nakon 10tak dana organizam che se polako pochet privikavati..nakon cca 20dana chesh sama skuzhiti kolike doze podnosish.. + mozhda nebi bilo loshe ako bi uspjela saznati od tog tipa od koje sorte ili sorti..je ulje napravljeno.. + mozhda bi mogla pokushati i sa CBD uljem ( ono koje ima cca 4%CBD i 0,2THC-a )...jer taj CBD djeluje opushta,djeluje na bol,suzbija upalne procese..i..shto je dosta vazhno za mladu majku ..koja mora ostati funkcionalna i koja ima obaveze oko klinca...CBD djeluje na THC na nachin da ublazhava njegovo psihoaktivno djelovanje.. paa..eto..mozhda da pokushash dodati tj.kombinirati ulje koje imash sa CBD uljem ( osobno nisam probala tu shemu..ali..logika kazhe da bi moglo pomochi )
green poisonAMBASADOR

nov 2014.

iz iskustva, ne svoga nego iz obiteljskog... prvih 10 dana po pola zrna ri~e prije spavanja ali veli ine one nekuhane. (1.5mm) Nakon toga drugih 10 dana kreni sa punom veli inom zrna ri~e opet naveer prije spavanja. Tek nakon 3 tjedna po ni uvoditi i jednu dnevnu dozu sa pola zrna ri~e. Tada ea ve izgraditi dobru toleranciju na THC i mo~ea funkcionirati normalno. Simptomi koje imaa su normalni jer si pretjerala sa koli inom. Ne sumnjam da e te ulje oja ati, pomo i da ti se organizam i metabolizam oporave. Sretno :)
Moj putAMBASADOR

nov 2014.

Hvala vam od sveg srca na odgovorima i savjetima! Sino nisam uzela, ali ve eras hou, tako kako ka~ete - malu koli inu. Ima neato u mome karakteru, netko je spomenuo od vas da razmialjam pozitivno i da se opustim. U biti, ja sam malo kao uko ena osoba, teako se opuatam, stalno sam kao u nekom gr u. Zapravo, kad malo bolje razmislim, ni ne sjeam se da sam ikada bila u potpunosti opuatena. Drugu ve er kad sam uzela skroz malu dozu, bila sam opuatena, nije bilo nikakvih onih negativnih nuspojava, ali je meni blagu paniku stvaralo ve to ato ne kontroliram svoje tijelo. Joa netko je ovdje spomenuo vrstu koja nema jaki uspavljujui u inak. Zanimalo bi me koja je to vrsta? Naime, ovo ulje koje sada imam ne mogu uzimati po danu, samo nave er. Beba spava cijelu no, pa je to ok, ali preko dana nas dvoje smo nerazdvojni i ne mogu dopustiti da mu bilo ato nedostaje. Hvala vam joa jednom svima, super ste!

nov 2014.

ekipa ti je vec sve pojasnila uspijesno si prebrodila prvo prebacivanje ali i dalje imas volju nastaviti :respect: sto se tice karaktera proci ce te jako brzo sve ono sto si nabrojala gore jer ulje definitivno mijenja covijek jer ako je moju mamu promijenilo iz korijena onda neznam koga drugog nece a pogotovo sto imas malog bebaca koji je u stanju izbrisati svaku crnu misao sa jednim malim smijeskom al isto tako iscrpiti i zadnji atom snage za kojeg nisi ni znala da ga imas zato sad lagano sa uljem na srecu nije ti katastrofalna dijagnoza pa da moras nesto siliti samo opusteno, ovo sto bebac spava cijelu noc je izvrsna prilika da navecer liznes dozu i naspavas se kako beba :) bilo bi lijepo kad bi mogla sama sebi uzgojit koju biljcicu tad bi imala mogucnosti da si nadjes sortu koja ce ti odgovarat za tebe i tvoje obaveze ili barem da si nabavis koji ml ulja sa vecim % cbd-a ono bi ti bio izvrsno za dnevne aktivnosti i opustenu igru sa bebacem....sve u svemu ti si odabrala svoj put znas da nijedan nije lagan ma koji god odabrala al na ovome imas nas da ti budemo podrsaka i pruzimo savjet u svakoj prlici...Dobrodosla u nasu malu :family1:

nov 2014.

a chuj..sve sorte-vrste tj.ulja od njih..na pochetku djeluju tako da te uspavaju..ali to prodje kroz nekih -3tjedna.. samo je stvar u postepenom podizanju doze ..tj.organizam polako razvija toleranciju.. CBD sorte su puno blazhe..ali .i one che uspavati nekoga tko je tek pocheo sa uljem..dodushe..one su dosta blazhe..pa privikavanje ide lakshe i brzhe + glava ostane chista. ne znam kako objasniti djelovanje..recimo da bi ga se moglo usporediti sa apaurinchichem nekakvim slabim..to jest..toliko i tako djeluje na glavu-dakle..samo lagano opushta i smiruje.. evo ja sam si do sada pravila ulja od CBD Crew sorti..one imaju omjer thc:cbd 1:1..(iako po lab.testovima neke njihove sorte pokazuju i 1,5:1 omjer u korist CBD-a )...ali..evo sada sam si uzela od barney's farm CBD Critical Cure sortu...za koju kazhu da su spustili THC na cca5% a CBD je cca 8% ..( shto ne chudi...jer..i ova sorta je izashla iz CBD Crew radionice ) druga laganica sorta je Medical Mass od Royal Queen Seeds evo shto kazhu za nju : "....low THC strain with good indoor and outdoor yields. Most strains with low THC contents have less of a psychoactive effect on users, making them better choices for people seeking medical treatment and pain relief without an accompanying high. Even without the strong psychoactive effects that other strains have, it is a pleasurable smoke that medical users can savour..." ona mozhda neshto manje uspavljuje..obzirom kako je potomak CBD sorti koje su bazirane na high CBD sativama ( reggae seeds- juanita la lagrimosa i respect x dancehall ) ) a sative inache djeluju manje "zabijajuche" e sada...to su ti sve opcije ukoliko se odluchish sama uzgajati biljke.pa od njih praviti ulje..shto che ti 100% medicinskih korisnika i preporuchiti..najsigurnija je varijanta da si sama uzgajash: -mozhesh birati tochno sortu i/ili kominaciju sorti prema svojim zheljama/potrebama -tochno znash kako su uzgajane biljke i shto si koristila u uzgoju (kod kupovnog ulja nikada ne mozhesh biti sigurna ni o kojoj je sorti rijech..a kamoli kakva su gnojiva ili pesticidi korishteni ) -veliki plus je i sama chinjenica da uzgoj kao hobi djeluje opushtajuche..ali i osnazhujuche na pacijenta..jer..daje nam osjechaj da sami chinimo neshto dobro za sebe.nismo na milost&nemilost lijechnika..itd..velim..to fakat djeluje osnazhujuche..+ nekako se i povezhesh sa tim biljkama..ali..da ne ispadnem neka new age hippie baba..mozhesh se ti zadrzhati i na prve dvije stavke.. + nije zanemariva ni financijska strana ..jer,,za cijenu 10-15ml ulja si mozhesh slozhiti opremu za uzgoj..sa kojom mozhesh uzgojiti dovoljno biljaka da za cca 50ml ulja po uzgoju + tu opremu mozesh koristiti vishe puta. a kao nekakvo brzo rjeshenje..mozhda da si nabavish to CBD ulje..koje che ublazhiti djelovanje THC-a iz ulja koje sada uzimash..samim time chesh mochi brzhe podizati dozu i stvarati toleranciju. i napomena..CBD ulje o kojem ovdje govorim..nije ulje napravljeno od ovih CBD sorti koje smo spominjali ( a koje imaju 1:1 omjer thc:cbd )ovo CBD ulje..koje bi mogla uzimati kao dodatak ovom ulju..ima 4% CBD i gotovo nishta THC-a ( mislim da je oko 0,17% thc-a..uglavnom..do 0,20% ) i njega mozhesh naruchiti i preko interneta..osobno nisam uzimala to ulje ( svakako planiram probati )..ali znam nekekoji jesu..i..do njega su dolazili relativno jednostavno. ( proguglaj CBD oil i vidi koje ga stranice nude..odaberi onu za koju mislish da bi poshiljka najkrache putovala-najmanje carina prolazila..itd..) + njegova cijena je nekih 35-40€ za 10ml.. edit : shto se tiche te "zabijenosti"/uspavanosti..mozhesh pokushat sa nekakvom laganom fizichkom aktivnoscu-to zna odrzhati budnost..ili..ne znam..meni je znalo pomagati kada bi se skoncentrirala na nekakvu manje zahtjevnu mental.aktivnost npr. nekakva logichka igrica na kompjuteru ( tetris, bejeweled i slichno )..krizhaljke su me takodjer znale zaokupirati dovoljno da misli ne odlete na sve strane..opchenito..te neobavezne ( bez pritiska i moranja ) aktivnosti. -tushiranje isto zna pomochi. -neki kazhu i da adrenalin zna ublazhiti djelovanje..ili bar ubrzati da taj "high" feeling prodje

nov 2014.

ta sema sa mixanjem tog CBD ulja sa svojim i meni se vrtila po glavi al neznam zasto ga jos nisam do sada narucio :knockknock: rijesim to uskoro pa slijedi testiranje

nov 2014.

da..i mene bash zanima kako djeluje u kombinaciji...mislim da chu si ga i ja naruchiti..od vishka CBD-a glava ne boli :) hmm..+ kombiniranje cbd ulja i pushenje..pa idjeti kako bi utjecalo na sami efekt/high od cistog pushenja.hmm..toliko moguchnosti.. + taman mozhda i posluzhi kao priprema organizma na novu kuru ulja.. hahahha..mislim da chu odmah 2 x 10ml naruchiti..
Moj putAMBASADOR

nov 2014.

Super, hvala, prou it u to! :read:
Moj putAMBASADOR

nov 2014.

Dirnule su me tvoje rije i. To je istina ato si napisao, ono ato majka ima u sebi, to je neato posebno. Moj suprug i ja joa uvijek se znamo prisjetiti onih teakih trenutaka... Ne znam odakle mi snaga u onim raspadajuim bolovima. Moj suprug ka~e da su mi aneli pomogli da pazim na naae djeteace. Tri tjedna sam bila odvojena od svog beba a. U toj agoniji, jedna asna sestra rekla mi je da mo~da ja prolazim kroz taj put zato da moje dijete bude zdravo. Te re enice se esto sjetim kada mi je teako. Ako je za mog malog bebija, onda niata nije neizdr~ivo. Hvala ti na dobrodoalici, zaista se osjeam jako ugodno i prihvaeno ovdje. :)
bandogPOZNAVALAC

nov 2014.

Imas onu krilaticu od Paracelzijusa: "sve je otrovno nista bezazleno nije, samo je doza presudna o tome dali je nesto otrovno ili ne" a kako je ovdje dosta stvari zasnovano na empiriji-slusaj svoje tijelo i smiri um :) i saslusaj sto ti drugo ovdje o tome kazu... alergijska reakcija djeluje tako sto te pocnu boliti zglobovi i upale se, sve je to instant djelovanje, a ovo drugo je paranoja, zato smiri um smanji dozu.....i polako. Javljam ti se jer me interesuje dali si probala sa katarionovim uljem?
Moj putAMBASADOR

nov 2014.

@zlavjestiuca Hvala ti na detaljnom i konkretnom odgovoru! Zna i ovako... Prvo u saznati od koje sorte je napravljeno moje ulje, isto da ujem vaae mialjenje o tome. Drugo, trebam prou iti listu sorti za razne tegobe i zatim naru iti baa to no odreenu sortu koju u sama uzgajati. Suprug i ja smo pokuaali uzgojiti biljke od sjemena od one trave ato smo dobili, ali nismo uspjeli. Razmialjali smo uzgojiti sad od ove od koje je napravljeno ulje, ali zapravo mo~da je bolje prvo saznati sve informacije pa onda krenuti u akciju. Svakako bi pokuaali sami napraviti ulje. Ju er sam oko pola 6 uzela jednaku dozu kao preksino. Zna i, samo sam polizala a kalicu. Primijetila sam da djelovanje zapo ne nakon 2 sata. Oko 8 sku~ila sam da je sve ok, nema promjena. Zatim sam opet uzela jednaku koli inu + joa malo veli ine zrna pijeska. Oko 9 otiala sam spavati i u pola 11 probudila me mu nina. Opet mi se ponovilo ~arenje, ali ne onako jako bolno kao prvi put. Zna i, opet u kostima nogu, zatim na ginekoloakom podru ju, ~eludac, elo i korijen nosa. To je trajalo oko sat vremena i zatim se smirilo. Zaboravila sam napisati da sam prvi put osjeala da e mi ~arenje u eljusti ia upati nekoliko gornjih zuba. Sino su opet isti zubi ~arili i ono ato mi je nevjerojatno - hemeroidi - koji me isto pate ve nekoliko mjeseci. Dakle, ja sam sigurna da ~are ona mjesta u organizmu kod koji neato treba zalije iti i to mi daje vjetar u lea da nastavim dalje. Da li ti ulje pravia za sebe ili za druge? Ako ga koristia, osjetia li promjene? Pozdrav! Ulje kantariona koristila sam prije 2, 3 mjeseca. Od antibiotika sam dobila gljivi nu infekciju, pa sam koristila bijeli luk i ulje kantariona i pomoglo mi je. Imam joa neato malo ulja, mislia da bi bilo dobro za zglobove? Smijem li napisati koje joa preparate koristim za ja anje imuniteta i za ja anje krvi?

nov 2014.

slobodno pisi tema je tvoja kasnije je mozemo ako budes htjela preimenovati pa da ti bude neka vrsta dnevnika di ces dijeliti iskustva trazit savjete itd..

nov 2014.

jesu li davali kakve lijekove za razrjedjivanje krvi-antikoagulansi ? i ta bol koja se pojavljuje nakon uzimanja-koliko se razlikuje od klasichnih bolova koje osjechas kao posljedicu bolesti/stanja?.ili je to ista bol i isti intenzitet? evo solidna stranica na kojoj je opisano djelovanje razlichitih sorti-sa naglaskom na medicinu. http://www.leafly.com/explore ulje sjemena konoplje je dobro za imunitet ( dosta pacijenata sa karcinomom ga uzima kao pomoch pri oporavku od kemo )..ulje crnog kima takodjer...ulje origana se chesto spominje u zadnje vrijeme takodjer.. za ishranu znash i sama shto se preporucha..jedino shto bih dodala su bazga ,aronija i brusnica. + stvarno je bitno da se pokushash chim vishe opushtati i shto vishe kvalitetnog nochnog sna..stres je okidach i on zna srushiti imunoloshki sistem i savrsheno zdravim ljudima.. + solidan link o imunitetu ( tu prodaju nekakve e-kapi ..o kojima nishta ne znam..ali je opshiran txt na temu imuniteta ) i prirodnih nachina-ljekova za popravljanje imuniteta.. http://eserihija.com/detaljne-instrukcije-za-jacanje-imunog-sistema/

nov 2014.

evo jedna informativna grafikica..u biti.sazhetak svega
Moj putAMBASADOR

nov 2014.

Evo, ovo sam dobivala prije operacije: Ketocef 1,5g, Garamicin 2x120g, Medazol 3x500mg, Cipromed 2x500mg, analgetici (voltaren injekcije, kad su predlagali tramal onda sam jednostavno trpila bol jer sam ula da se na tramal lako navui, ali mislim da sam malo "makla" od bolova...), Fraxiparin 0,6 ml /16 dana Nakon operacije dobivala sam: Medazol 3x500 mg, klindamicin 4x600 mg, Garamicin 3x80mg E sad, neato s krvi nije bilo baa kako treba, trombociti su bili 584, fibrinogen 5,56 pa sam dobivala svaki dan fraxiparin injekcije za to. `to se ti e reakcije na ulje, prvi put kad sam uzela imala sam ~aree bolove, ono baa je peklo. Poslije toga, sad kad uzimam manje doze, javlja se ~arenje. To ~arenje nije sli no bolovima koji me pate. Jedina stvar koja me malo podsjea na poznatu bol je osjeaj u ~elucu, onako kao da mi netko grebe po ~elucu i to mi na momente baa stvara nagon za povraanjem. Tako neato mi se dogodilo tijekom carskog reza, ali mislim da to nije zabrinjavajue. Ju er popodne su me uhvatili bolovi u trbuhu, uzela sam svoju minimalnu dozu (samo polizala a kalicu) i umirila se. Pojavilo se skroz minimalno ~arenje na podru ju jajnika i maternice. Bol se smanjila. Dva sata kasnije uzela sam opet, ovaj put veli ina zrnca pijeska i ja e je ~ario baa desni jajnik. Jutros se bolje osjeam, nema bolova. Osjeam i da po injem stvarati toleranciju na ulje. Danas u uzeti veu dozu, opet u popodnevnim satima. isto za eksperiment, dala sam i mu~u poatenu dozu :kiss: ali njemu to niata posebno nije djelovalo, samo je lijepo odpajkio. :mrtva_banana: Dok recimo brat od tog naaeg kolege koji nam pravi ulje, on je isto par puta povraao. I taj brat i ja smo obadvoje iscijeeni i mraavi, pa mo~da zato.
Moj putAMBASADOR

nov 2014.

zlavjeatica, super mi je ova stranica ato si mi dala s popisom biljki za medicinsko djelovanje. Tako neato sam tra~ila, da mi je na jednom mjestu i medicinsko djelovanje, ali i psihoaktivni u inak. Hvala! :)
Moj putAMBASADOR

nov 2014.

Evo, samo joa da napiaem ato sam sve koristila i ato koristim za ja anje organizma. Nadam se da e nekome pomoi. Dakle, prvo bih krenula s problematikom crijeva. S obzirom na celijakiju i agresivnu antibiotsku terapiju, gotovo pa je bila nemogua misija da iata pojedem, a i to malo ato bih pojela, odmah je izaalo van. Prva stvar koja mi je pomogla da mi se crijeva do kraja ne uniate je VIP probiotik. U bolnici sam svaki dan uzimala probiotike. Drugo, kad sam doala kui, jedino ato sam mogla jesti bila je domaa slanina, ali baa ona sapunjara, bijela. Imala sam osjeaj da mi podmazuje crijeva. Zatim sam po ela piti 3, 4 aalice dnevno aja od korijena bijelog sljeza i nave er sam stavljala lanene sjemenke u vodu i ujutro sam to nataate jela. Dakle, sku~ila sam da sve ato ima jako puno sluzi, ima odli an u inak na crijeva. Protiv bolova pomagala mi je naribana cikla i mrkva. I na kraju, apsolutni pobjednik u problematici crijeva je PRO BALANS. To su tabletice koje u sebi sadr~e ekstrakt paprene metvice, kamilice, cink, b vitamin i probiotike. Sve ovo ato sam koristila bilo je ok u smislu da nije bilo proljeva, ali budui da sam imala po 4 stolice dnevno, jednostavno organizam niata nije stigao iskoristiti iz hrane. Pro balans u roku od 1 dana smirio je moju probavu i sad imam normalnu stolicu. Evo, to je ato se ti e crijeva. Kasnije u napisati ostalo, sad moram ii! Pozdrav svima!

nov 2014.

nezgodno mi je preporuchiti da pokushash pushiti kanabis..pogotovo kada znam da nemash nishta iz svog uzgoja..ali..mislim da bi vrijedilo pokushati.. idealno bi bilo kada bi imala vaporizator ( mozhe se i elektronska cigareta iskoristiti-malo jacha baterija i grijach i homemade glicerinsko ulje sa kanabisom se mozhe koristiti ) https://www.youtube.com/watch?v=9YLhkfnu-Zc a priprema samog ulja je jednostavna stvar: uzme se chisti tekuchi glicerin u apoteci . izmrvi se osusheni kvalitetni cvijet.. sve skupa pomjeshati dobro u malenoj staklenci i ostaviti na mrachnom mjestu cca 70dana..povremeno protresti i/ili nekakvim shtapichem par puta promjeshati i malo gnjechiti. nakon shto je odstajalo..mozhete ga procijediti i staviti u pechnicu na temperaturu 70-90°C cca 30minuta...ili ista shema samo neprocijedjeno ide u pechnicu.. svakako ga treba kvalitetno procijediti-da ne bude sitnih mrvica u samoj tinkturi koja che ichi u e cigaretu. (takav recept znam.ali..budem potrazhila sa youtubea neki filmich o tome ) evo neshto slichno-principje isti : https://www.youtube.com/watch?v=Njp7aynB4tw
Moj putAMBASADOR

nov 2014.

Zvu i dobro! Razgovarala sam s mu~em, on se isto sla~e da bi najbolje bilo da sami probamo uzgojiti biljke i napraviti ulje. Jedino ato bi trebali ato prije krenuti...
Moj putAMBASADOR

nov 2014.

Kao ato sam rekla, napisat u ostale dodatke koje koristim za ja anje organizma. Od "slu~benih" lijekova koristim Ferum zbog niskog ~eljeza. Osim toga, moj svakodnevni program uklju uje i: 1. Ulje konoplje, hladno preaano 2. Kokosovo ulje, hladno preaano 3. VIP probiotik, 1 aaa dnevno 4. Evine kapi, tinktura vrkute i konopljike, izvrsna stvar za regulaciju ~enskih hormona - 1 dnevno, 30 kapi 5. Mjeaavina noni + aloja, oko 3 puta dnevno, meni poma~e za otvaranje apetita 6. Multivitamin, kao najbolji su mi se pokazali Postnatal u vreicama 7. Feropip - medni sirup koji se sastoji od medljikovca, ekstrakta listova koprive, ekstrakta korijena peraina, vitamina c i ~eljeza; dvije ajne ~lice otopim u aalici sojinog mlijeka 8. Propolis + p elinja pelud 9. B vitamini 10. aj od stolisnika, 2-3 aalice dnevno Ina e, postoji jedan izvrstan recept za ja anje krvi, njega sam koristila prije godinu dana i odli an mi je bio, uskoro u ga opet praviti. Sastoji se od cikle, mrkve, jabuke, limuna i meda. Povre i voe se sitno nariba (ili stavi u sokovnik), pomijeaa s medom, tijekom 24h povremeno se promijeaa i zatim se pije do deci svako jutro na taate.
Moj putAMBASADOR

nov 2014.

Ju er me samo iznenada presjekla bol. I najmanji pokret razdirao mi je utrobu. Nevjerojatno kako se bolovi pogoraaju u odreene dane ciklusa. Oko 3 popodne uzela sam dozu, do sada najveu, uzela sam i viae nego prvi put. Nakon otprilike pola sata bol je nestala, odmah sam ustala, jela (za slu aj da me uhvati povraanje) i nakon toga izaala van, aetala sam dvoriatem jer ste mi savjetovali fizi ku aktivnost. Nakon sat, sat i pol osjetila sam laganu obamrlost i usporenost, ali to je bilo sve. Bila sam tako sretna! Oko 9 nave er opet sam osjetila da se bolovi vraaju, pa sam opet uzela skroz malo. Ovaj put na dvije tri sekunde osjetila sam ~arenje u donjem dijelu trbuha i kao da me viae oduzelo. Uzela sam knjigu, itala sam, malo hodala po kui i oko pola 11 otiala spavati, bez ikakvih bolova. Za sada je sve ok, ali ako osjetim bolove, uzet u malu dozu. Otkada mi se sve ovo izdogaalo u zadnjih 5 mjeseci, kao da sam u nekakvom stanju hibernacije. Ima dana kad budem sretna, imam osjeaj da u biti kao prije, da mi je samo nebo granica, a onda ak i nekoliko sati kasnije bol me prikuje za krevet i sva moja nadanja u trenu se rasplinu. Zbog toga, kao da se viae ne usudim ~ivjeti. Ili kao da viae ni ne znam kako ~ivjeti. Osjeam da, ako danas krenem maatati i planirati, ve sutra strefit e me neki meteor. Kao da mi je stalno no~ nad glavom. Zaato ovo piaem. Zato ato proces ozdravljenja viae nije samo krpanje pukotina koje ne funkcioniraju, nego neato puno viae. Da bih potpuno ozdravila, ja trebam ponovo pronai sebe, a nigdje ne piae kako se to radi.
StipeZMAJ

nov 2014.

Poz Drago mi je da se polako opustas i "sinkroniziras" samu sebe sa uljem. Dosta brzo se privikavas i trebalo bi ic na bolje polako. Izgleda mi da sva ta sranja koja ti se dogadjaju su poceli udarat na psihu i te promjene raspolozenja zvuce kao neki oblik depresije. To ces morat rijesit sama sa sobom nekako, ili cak uz pomoc/razgovor neke osobe kompetentne za tako nesto. Tesko je rjesavat fizicke probleme dok ti duh nije zdrav...i to bi moglo usporit cijeli proces ozdravljenja, jer i bolovi nekada znaju biti psihosomatski. Da ne duzim puno i ne trkeljam bezveze :) ... to trganje i bolovi, ja bi trazio drugo misljenje od drugog doktora, po mogucnosti napravit kontrolu u nekoj privatnoj poliklinici....ako imas novaca za tako nesto. Ako je to stvarno normalno da te toliko boli, onda bi se pozabavio tvojim psihickim stanjem...to moras rjesit cim prije sama ili uz neciju pomoc da ti pomogne da sama sebi pomognes :) .... neznam dal zvucim suvislo....neznam ni sam kako da srocim recenicu hehhe...nemoj zamjerit :) Znam kako se osjecas(psihicki) pa zato i pisem to. Ulje/cannabis nekada zna i negativno utjecat ako ces ga koristit dok si u takvom psihickom stanju tj. zna inicirat jos jace depresivno stanje(ponekad). Svu srecu ti zelim....vidim da ne odustajes i da grabis naprijed....bit ce sve ok ;)
Moj putAMBASADOR

nov 2014.

Pa da, ovi doktori u mjestu gdje ~ivim rekli su mi da to mora boliti jer eto, dvije operacije, sad su tu i priraslice i to je tako i to e tako biti. Ja to nikako nisam mogla prihvatiti. Moja mama imala je nekoliko operacija, jednu ginekoloaku i tek povremeno zna osjetiti bol od priraslica. Nisam mogla prihvatiti da je to normalno jer nije normalno. Zbog toga sam i potra~ila drugo mialjenje, privatno sam prije nekoliko dana bila kod jedne super doktorice koja je color doplerom to sve detaljno ispregledala i ona mi je i rekla da imam dvije zamuene ciste na desnom jajniku i da je to najvjerojatnije endometrioza, ali da svakako joa izvadim marker ca 125. Moj ginekolog je rekao da doem idui tjedan. Da, utje e mi to sve na psihu, nikako da krenem dalje, samo ~elim normalno ~ivjeti. Koliko sam itala na netu iskustva ~ena koje imaju endometriozu, to boli. Ja se ipak nadam da e ta cista nestati i da e mi dati nekakvu terapiju koja e to sve regulirati. Za pola godine vraam se na posao, strah me da e me uvijek ovako boljeti, da u stalno biti ovako umorna, jednostavno ne znam kako u sve balansirati ako se budem ovako osjeala.
StipeZMAJ

nov 2014.

Ja se bas ne razumijem u medicinu tako da neznam tocno sto je endometrioza, ali vjerujem da ulje moze samo pomoc. Vidla si i sama da te manje boli ili cak ne boli sa vremena na vrijeme....a tek si krenula sa uljem ;) Ocito ce morat proc neko vrijeme a u medjuvremenu rijesi te markere sa ginichem i nek te savjetuje sto i kako dalje ;) Po meni je psiha jednako velik problem kao i tvoji fizicki problemi, makar mi to djeluje samo privremeno zbog svega sto se desava i psiha ti je dosla do granice kad pocinje popustat, sto nije ni cudo, ali nista nerjesivo ;) Kad to rjesis sve ostalo ce ici puno brze. Samo pozitivno...korak po korak.
Moj putAMBASADOR

nov 2014.

Hvala puno na podraci! :)

nov 2014.

i ja sam bash jucher slushala o sluchaju gdje je nakon carskog reza doshlo do zapetljanja crijeva ( oni danas znaju sve povaditi-cisto da iskontroliraju utrobu kada vech otvaraju..i onda..kada vrachaju nazad..mozhe dochi do zapetljanja i slichnih problema..) ..neki od simptoma su slichni tvojima- bol,muchnina,slabost..a zhena je prije toga bila sportashica-trenerica..ta komplikacija ju je svela na 37kg..jedva prezhivjela zhena..drzhali ju na zaraznom..itd..itd.. + znamo da doktori chesto prikrivaju greshke kolega..paaa...fakat nebi bilo loshe da netko neovisan pogleda malo to sve skupa.. a shto kazhesh da trazhish sebe..to je normalno..dapache..dobro je da ovu muku koristish za svoj rast..iz toga mozhesh izachi samo jacha i sigurnija u sebe..hebiga.nekada tako jednostavno treba biti..samo je bitno svaku situaciju iskoristiti najbolje moguche i u najpozitivnijem moguchem smjeru.. negdje sam vech spominjala efekt terapeutskih vrtova..pa ..eto..mozhda bi trebala chim prije pocheti sa svojim uzgojem..to je zachudjujuche umirujuch i zadovoljavajuch hobi..a sve u cilju dobijanja lijeka = ugodno sa korisnim + novo znanje-kojim chesh mochi i pomochi nekome.. ( vech i oviom temom pomazhesh nekome tko che dochi na forum u potrazi za odgovorima na slichna pitanja i probleme koje tebe muche..eto..josh jedna pozitiva u svemu. :) )

nov 2014.

@Moj put ulje ce ti sigurno pruziti opustanje jos kad bi si pomogla da negledas i nerazmisljas previse u naprijed o onome sto se jos nije desilo vjerujem da bi bila puno mirnija i opustenija i samim time bi se uspijevala vise odmoriti a to sto se osjecas umorno nemoze biti normalnija stvar nakon toliko muke i dijagnoza i na to sve jos i bebaca a on crpi ogromno puno energije tako da nemoj si zadavati prevelike ciljeve jer u ovom periodu jednostavno je gotovo nemoguce ne osjecat se umorno i zdravim zenama a di je jos sve to kroz sta si ti prosla zivi dan za dan koristi svaki moguci momenat da cinis nesto sto te cini sretnom a o poslu i mogucim zapletima ces misliti kad za to dodje vrijeme to bi bila najbolja terapija kad bi mogla sprovest u djelo jer psiha je mocno oruzje ali na tebi je kako ces ga iskoristiti
Moj putAMBASADOR

nov 2014.

To mi je poznato s crijevima. Zapravo, nakon svakog otvaranja trbuane aupljine dolazi do stvaranja priraslica. To je neato kao divlje tkivo koje se stvara oko organa. Rast i veli ina priraslica druga iji je od osobe do osobe. Netko to ni ne osjeti, dok kod nekoga to divlje tkivo baa divlja, pritiae okolne organe ili ih ak spaja (npr. jajnik spoji s crijevima). Zbog toga je est zapletaj crijeva, priraslice sve viae i viae pritiau crijevo sve dok ne doe do potpune opstrukcije. Jedini "lijek" je ponovno otvaranje trbuane aupljine i uklanjanje priraslica. No problem je ato su priraslice posljedica operacije tako da one opet nastaju i zapravo se vrtia u za aranom krugu. Mene je internist upozorio da moram paziti na crijeva jer moje tanko crijevo je aivano tijekom operacije, ne smijem unijeti niti malo glutena i po~eljno je svaki dan jesti vlaknastu hranu. To valjda koliko toliko poma~e da ne doe do zapletaja. Imala sam poslije operacije baa bolove od crijeva, ak sam sumnjala da imam ulcerozni kolitis ili Crohna, baa je bilo gadno. Ali Bogu hvala, crijeva su ok. Budui da sam do prije mjesec dana dojila, nisam ni imala prava krvarenja. Ina e, kod dojilja je est slu aj da mjese no krvarenje izostane sve dok doje. Naravno, kod nekih dojilja ciklus i tijekom dojenja bude normalan i uredan. Kod mene je bilo neato izmeu :vb_kez: (kod mene je uvijek neato udno), samo bi se pojavio spoting u sredini ciklusa i na kraju ciklusa (ako ga tako mogu nazvati). Nije bilo krvarenja, ali bolilo je kao najbolnije menstruacije. :( Tako sam zapravo sku~ila da je ta bol povezana s ciklusom i da se o ito radi o ginekoloakom problemu, ali eto, dok proea ove doktore koji te samo otkantaju, dok doea do prave osobe ciste ve narastu... Jedan od mojih hobija bilo je vrtlarenje. Imam jedan komad zemlje na kojemu zadnje etiri godine sadim povre. Sve ekoloaki, bez ikakvih otrova i hormona i hibrida. Poznata mi je ta briga za biljke i u~ivanje u rastu i plodovima. Ali u toj sam nekakvoj, nadam se samo fazi u kojoj tra~im onaj osjeaj zadovoljstva i sree dok neato radia...
Moj putAMBASADOR

nov 2014.

Ti mene tako jako podsjeaa ma moju mamu. Kao da njene rije i itam. Da, joa uvijek sam sva u tome, u tim do~ivljajima, gr u, strahu. ak i kad ne boli, ne mogu se opustiti jer me strah da e me baa sad zaboljeti. Ljudi su najgore beatije, nema toga ato ne mo~emo izdr~ati. Iznai u snagu da budem bolja osoba, bolja u smislu da razmialjam pozitivno i da se prestanem trovati negativom. Hvala ti, tvoje rije i me uvijek dotaknu.
Moj putAMBASADOR

nov 2014.

Samo kratak izvjeataj o ju eraanjem danu. Od 3 popodne do 8 nave er morala sam uzeti u 3 navrata po malo ulja. Primijetila sam da lakae podnosim ulje kad sam budna i u pokretu. Tada nema ~arenja ni mu nine. Nave er me baa oduzme. Nisam se niata naspavala, stalno sam se budila. Par puta probudio me osjeaj da ne mogu disati, oko 2, 3 puta ~arenje u trbuhu i mu nina.

nov 2014.

Pazi ako uzimas vise malih doza dnevno mozes se lako zeznuti jer malo po malo i nakupi se odredjena doza koja te onda navecer vrlo lako prebaci al jos malo pa ce i to proci kad se organizam privikne neces biti toliko osjetljiva...moram vidit sa mamom dali je ona imala to zarenje posto se nesjecam da mi je spominjala

nov 2014.

i toj curi su rekli da pripazi na gluten tj.da minimalizira unos glutena..te chak i kako je moguche da je..ili che..razviti alergiju na gluten (???)..chisto da se covjek zapita kojeg vraga idu josh i na taj eksplorativni dio zahvata.. kada su vech moguchi ovakvi problemi..sam carski rez zna ostaviti neke nezheljene posljedice pa zashto josh dodatno izazivati vraga" ?? nego..shto se tog zharenja tiche..mislish li da postoji moguchnost da taj osjechaj zharenja dolazi iz zheludca?..ochito si se nashla u uzhasno stresnoj situaciji + nezadovoljna si time kako ide tvoj oporavak..pa je moguche da si i neki oblik gastritisa navukla..a to zna biti uzhasno neugodno ( ja sam gubila svjest od bolova izazvanih napadom gastritisa..a kada mi se to prvi puta pojavilo..osjechaj je bio kao da mi se..ne znam..jetra ili bubreg rasprsnuo u utrobi..nepodnoshljiva bol,preznojavanje i krachi periodi bez svijesti +josh kada panika nastane-prije nego saznash shto je u pitanju= strava&uzhas ) + mozhda podsvjesno imash i neke strahove..generalno stresna situacija..a to je savrshena podloga za gastritis.. pa..ako vech znash da je vrtlarenje i briga o biljkama neshto shto ti pruzha zadovoljstvo..onda bi stvarno trebala taj vrt prenjeti u svoja "4 zida" ...indoor uzgoj nije toliko kompliciran.. trebash svega 1-1,5 x 1-1,5m prostora..mozhesh napraviti box od knaufa-u kutu prostorije...koji ti kasnije mozhe sluzhiti i kao ormar..a to che ti dati taj kontakt sa prirodom-biljkama=smirenje + ako te hobi uhvati..kao shto je uhvatio vechinu nas...pochet che ti okupirati misli..a to je.mozhda..bash ono shto trebash- distrakcija od svakodnevice-boli i djeteta..jer..koliko god uzhivash u majchinstvu..to nije sve shto trebash..i ne trebash se osjechati loshe ukoliko ponekad trebash/zhelish pobjechi od toga..zhelim rechi..mozhda bi ti godilo neshto uza shto chesh malo otkachiti od misli kojima si sada potpuno obuzeta..
Moj putAMBASADOR

nov 2014.

Ja imam celijakiju, dvije godine sam na bezglutenskoj dijeti, meni je zbog toga rekao. Ne ku~im zaato su i toj curi to rekli. Ja sam generalno razvila neopisivu odbojnost prema sustavu. Po etak te odbojnosti bio je kada sam po ela raditi. Moj prvi posao bio je u prosvjeti. Kad sam sku~ila da se prema djeci trebaa odnositi kao prema stoci, lijepo sam podigla sidro i naala posao u drugoj branai. Ja mo~da sustav nisam ku~ila kada sam bila dijete, ali sad kad sam ja postala dio sustava koji odgaja i obrazuje tuu djecu, shvatila sam koliko je cijeli taj koncept odnosa prema ljudima bolestan i neljudski. ast izuzecima. Ista stvar dogodila se s tom mojom nesretnom celijakijom. Stalno sam imala probavne tegobe i u~asan umor. Ja sam sebi sama dijagnosticirala celijakiju, jedva sam dobila "dozvolu" za biopsiju koja je, naravno to potvrdila. Do tada, doktori su me uvjeravali da me tibo buba zato ato sam krhka i osjetljiva. Ista stvar i sada. O.K., razumijem, lije nicima je potrebno da stvore distancu, ali postoji velika razlika izmeu profesionalne distance i bezobrazluka. Ne znam zaato je to tako? Imam gastritis. Znam to no o emu govoria, to je u~as kad te uhvati napadaj. Ovo ato osjetim ipak nije to. Gastritis i celijakija su jedan od bitnih razloga zaato koristim ulje. Evo, na primjer, kako su izgledali dani kada boli - popijem analgetik, analgetik mi sjedne na ~eludac, ~eludac boli toliko neizdr~ivo da ne mogu niata jesti, a i crijeva mi ne budu baa kako treba, pa zbog toga pijem lijek za ~eludac i za crijeva i tako svako malo. I tako se stalno vrtia u krug i trujea i postajea sve viae ovisan o sustavu koji te ubija. Sada, kad boli, popijem ulje i to je to. To za uzgoj je sigurno da u krenuti. Jedino ato ne znam kakvu to no "robu" imam. Ako je roba ok, onda bih te sjemenke posijala. Vidia kako ~ena ~enu razumije. :thumb: Tako je, sla~em se s tobom, treba misliti na sebe na najbolji mogui na in. :)

nov 2014.

hahahahha pa svi mi koji imamo malo vishe "posla" po bolnicama razvijemo odbojnost prema sustavu..kod mene je to doshlo do te mjere da sam nervozna i nadr**na chim udjem u bolnicu..tlak mi skochi..odmah napetost u vratu i ramenima..itd. + kada vidim jadne ljude kako se ponizno odnose spram lijechnika..u nadi da che ovaj bolje obaviti svoj posao..uffff...pa sestre koje si daju za pravo zabadati nos tamo gdje im stvarno nije mjesto..ili..ovo je chesto u mom gradu..slushati lijechnike kako indirektno ( a sve cheshche direktno ) pljuju jedni po drugima..osporavaju struchnost kolega..kao da im nije jasno da su oni ovdje zbog pacijenata..nismo mi tamo zbog njih ( iako..mi smo ti koji njih trebamo ...oni to nebi trebali koristit na nachin na koji chesto koriste-kao jeftini junk/fast food za svoj bolesno gojazni ego ).. jasno je meni da oni trebaju sachuvati i sebe..ne mogu se troshiti emotivno na poslu..ne mogu si to dozvoliti..izgorili bi ...ali hebemu..ne moraju se ponashati ni kao da su na stochnoj pijaci.. +nasha je greshka shto nismo oshtriji prema njima..kada bi oni postali malo ranjiviji ( kada bi ih mi tuzhakali za bash svaku svinjariju i/ili i najmanji neprofesionalizam )..to bi ih natjeralo da osvjeste neke svoje postupke/rijechi..ali eto..kod nas se ljudi josh uvijek odnose prema njima kao prema bozhanstvima..prinose im zhrtve..ne usude se posumnjati u tochnost dijagnoze..ma ljudi se jedva usude ishta i pitati lijechnika-posebno specijaliste po bolnicama..jer..oni su jaaako zaposleni..oni se toooliko zhrtvuju za nas..oni rade u ludim smjenama itd... + organizacijski neshto ne shtima po bolnicama ..npr. nebuloza novog sistema trijazhe po hitnim traktovima :sestra izmjeri tlak ..postavi 1- pitanja.izmjeri temperaturu..i..shibaj u chekaonicu..totalni laik i kreten zna da to nije dovoljno za procjenu nechijeg stanja..ma nije dovoljno ni za procjenu stabilnosti i vitalnih znakova..ali eto..takva je nova (re)organizacija..pa imamo sluchajeve gdje ljudi od 89 godina sjede u hladnim chekaonicama satima..samo kako bi primili injekciju za alergiju..na kraju se starac prehladi i eto josh vecheg sranja..pobrkani prioriteti i manjak ljudskosti..+ ..da budemo objektivni-fali njima i ljudi-osoblja..ali..zar na bolesnima da se lome prorachunski deficiti ? no..eto.mi svi sjedimo doma i chudom se chudimo u kakvoj drzhavi zhivimo..meni na zhivce ide i sam spomen teorija zavjere..ali...u ovakvoj situaciji kakva je RH zadnjih par godina..da se ljudi nisu ni jednom digli na noge..zaista ne znam shto da mislim vishe..mozhda nam fakat stavljaju neshto u vodu.. nishta..ne preostaje nam nishta drugo nego ona "uzdaj se u se i u svoje kljuse" i.. moli neku vishu silu.. da shto manje dolazish uopche u dodir sa sustavom..a kada se to i dogodi..prvo shto treba gledati je nachin za bijeg.. moj nachin za izbjegavanje sustava zdravstva je biljka-uzgoj-pravljenje ulja.. a za sve ostalo-odrijeshiti kesu-plati i bjezhi..to je najzdravija varijanta-shto manje imati posla sa njima. ( ufff..zadnjih tjedna sam provela po doktorima,pregledima,bolnici,priv.klinikama..pa mi je bash sjelo ovo ...+ moram rechi kako su lijechnici koji rade po privatnim klinikama kudikamo uljudniji..skoro pa se mozhe osjetiti i empatiju-u tragovima...pa kao zakljuchak mozhemo izvuchi da su nesretnici koji rade pod zdravstvom ..takodjer zhrtve sustava )
Moj putAMBASADOR

nov 2014.

zlavjestice, potpisujem sve ato si napisala! :) ju er sam uzela minimalnu dozu oko pet popodne jer sam osjetila da se javljaju bolovi. bol se smirila, normalno sam funkcionirala i kona no sam bolje spavala. Mislim da sam sku~ila da mi je bolje uzimati tijekom dana. Takoer, kona no je pala odluka i za sadnju. Teako je doi do tog lika koji nam je napravio ulje, po danu spava :vb_kez: a predve er ga nigdje nema, nema ni telefon, pa sam odlu ila ipak posaditi sjemenke iz ovoga ato imamo. Na onom linku od zlevjestice itala sam o raznim vrstama i u incima, ali budui da se prvi put susreem s ovim gradivom, jednostavno mi treba vremena da sve poslo~im, a dok ja to poslo~im, neka ove sjemenke koje imam lagano proklijaju. :icon_wink: Ju er je bilo to no tjedan dana od mog prvog susreta s uljem.

nov 2014.

ako ti isklijaju..i uhvate te nespremnu-nemash nishta od opreme:rasvjeta+ventilacija... za prvih tjedan dana im mozhesh staviti shtedne sijalice ( uzmi obavezno shto jache i OBAVEZNO da pishe Cool White -to im je dovoljno za pochetak ) + jedan-2 ona sjenila za shofer shajbu ( oni koji izgledaju kao da su od alu folije ).. improviziraj nekakav box od tih sjenila-na nachin da okruzhish biljke i sijalice njima ( da se svjetlo reflektira ) i..stavi im nekakav mali ventilator..koji che lagano puhati po njima i njihati biljke..shtedne zharulje ( na formu chesh ih nachi pod nazivom CFL chesto ) mogu ichi dosta blizu biljkama..ali pazi da ih ne spale .. i pohitaj na net trazhiti grow shopove koji su ti najblizhi..ili..naruchi opremu ( u gornjem lijevom kutu foruma imash sponzore..e i kod njih se mozhe naruchiti oprema ) + bilo bi dobro da prvo odluchish na kojem mjestu bi drzhala box.sa koliko prostora raspolazhesh i kakvu moguchnost ventilacije imash ( prozor-dimljak-dimovod..i slichno ) kada to prokontash malo..mozhesh ovdje postaviti pitanje...pa che ti netko vech odgovoriti shto i kako.. + prochitaj uvod u indoor uzgoj i pogledaj neke od dnevnika-chisto da imash nekakvu predodzhbu o tome kako to ide i kak bi trebalo izgledati..
Moj putAMBASADOR

nov 2014.

Imam jednu praznu sobu, prozori su na zapadnoj strani. Ia itavam teme i posjetila sam jednu od ovih stranica s opremom. ne znam, pokuaala bih improvizirati sa ~aruljama i tim ato si spomenula. ipak nisam joa krenula sa sadnjom jer sam, itajui teme o uzgoju, sku~ila da vrtna zemlja nije baa najbolje rjeaenje, pa u pri ekati do ponedjeljka jer bih u utorak trebala u nabavku nekih stvari, pa bih uzela i zemlju za biljke. Sjemenke u prvo staviti u destiliranu vodu, pa tek onda u one kutijice od stiropora, pa kad biljke porastu, onda u ih pikirati. ne znam, to mi je plan za po etak, koristim znanja koja imam iz uzgoja povra. na takav na in sam ove godine pripremila raj icu i papriku za rasadu i sve je bilo super. znam da nije isto, ali zato imam ovaj forum i sve vas i znam da e sve biti ok! ulje dosta dobro djeluje, po injem ga sve bolje podnositi. shema je takva da ujutro, oko pola 10, 10 uzmem ja u dozu i odmah izaem van u aetnju. maloprije smo se vratili iz aetnje, super mi je jer kao da prehodam onaj dio s prejakim opuatanjem. drugu dozu uzet u oko 4 i opet u izai van. tu i tamo osjetim ~arenje. od ju er sam i bolje volje. im nema jakih bolova, lakae se ~ivi.

nov 2014.

veruj mi da nije bitno da li je voda destilovana (licno ni jednom nisam proklijavao u destilovanoj) ;) mozes drzati 24h (il dok potonu) u obicnoj vodi iz slavine, posle mozes prebaciti u vlaznu maramicu do klijanja, mozes sacekati da u vodi "napuknu" i otvore se, mozes saditi i cim potonu... sve ti na isto izadje, ako menka valja proklijace

nov 2014.

nemoj ih pikirati... ( ako mislish na klasichno pikiranje-prebacivanje u vechu posudu nakon izbijanja prvih pravih listova )...radije ih posij u manje posude ( cca 1,5-3lit ) pa ih presadi ( komplet sa zemljom-uz minimalno oshtechenje korjena ) u veche posude kada izbace cca 4-5 par pravih listova.. od opreme..najbolje ti je da naavish HPS -jachina ovisi o prostoru i/ili broju biljaka...a kako je ulje u pitanju..mislim da ti se ne isplati nishta manje od 400W ( to ti je dovoljno za 1 x 1 m -cca 4-6 biljaka ) ili 600W (1,5 x 1,5m i cca 8 biljaka mozhesh odraditi ) i..kada vech naruchujesh opremu..bilo bi dobro da si uzmesh reflektirajuchu foliju za oblaganje boxa ( nekih 97% svjetla reflektira .pa biljke budu fino ushushkane u svjetlost ) to ti je dosta za neki pochetak..ostaje na "jachoj polovici" da sklepa nekakvu konstrukciju -npr.najjeftinija i najjednostavnija varijanta je ukoliko imash prostoriju koju ne koristish.-tada je dovoljno ograditi jedan kut prostorije..pri dnu napraviti cetrvrtaste otvore (12x12 cm- ako bude trebalo stavljati pc vetilatore ) kroz koje che ulaziti zrak-..oblozhiti unutrashnjost folijom..objesiti svjetlo po sredini..i..ubaciti jedan stolni ventilator da pushe po biljkama..plafon tog boxa ne trebash ni pokrivati-jednostavnija che ti biti ventilacija boxa.. to je stvarno najjednostavnija shema..koja je sasvim dovoljna za pochetak..i ..shto je josh vazhnije..u njoj mozhesh uspjeshno odraditi grow=dobiti ulje + na youtubeu mozhesh nachi masu tutoriala za izradu "uradi sam" boxova..onako..chisto za neke ideje oko same izrade i materijala..
Moj putAMBASADOR

nov 2014.

Da, na to sam mislila (pikiranje). Zna i, ipak bolje ne. Dobro, hvala za savjet! Nisam joa niata naru ivala, ali budem, barem to osnovno da imam za uzgoj. Ju er sam uzela joa jednu malu dozu popodne i opet sam proaetala. Dosta su me lea bolila i to "neato" unutra s lijeve strane ato boli, ~ulja... Poslije aetnje namazala sam lea deep relief gelom i malo je bilo bolje. Od danas pokuaat u uzimati tri puta dnevno. Jutros sam uzela malu kapljicu oko pola 8 i nakon 10-ak min. izaala van, proaetala dvoriatem jer sam osjetila da mi tijelo postaje opuateno. To "neato" i dalje boli, a ne usudim se uzeti veu dozu od ove koju uzimam jer znam da e me prebaciti. Otkad sam po ela koristiti ulje, izbacila sam tablete za smirivanje crijeva. U zadnja dva, tri dana opet me pate isti problemi, prebrza probava. straano me to iscrpi. Kao da mi je ta promjena s ubrzanim radom crijeva povezana s odreenim danima ciklusa (sredina i nekoliko dana prije po etka krvarenja). Ina e, kad sam bila na pregledu, rekla sam doktorici da me jako boli to neato s lijeve strane. Odmah mi je rekla da je to najvjerojatnije bubreg. Na ultrazvuku nije vidjela nikakve promjene, osim da je pijesak iz lijevog bubrega krenuo van. Zaboravila sam je pitati jel mogue da to toliko boli od pijeska?!
StipeZMAJ

nov 2014.

Jednom davno frendica je zavrsila na hitnoj zbog skoro pa neizdrzivih bolova u trbuhu. Nasli su joj taj pijesak. Ne sjecam se sto i kako su to rjesili al znam da je bio pijesak u igri. ...al ne kuzim kaj ti doktorica nije nis rekla sto dalje....kaj samo pijesak i to je to...nista dalje?. nema potrebe povecavat dozu. ako si sada nasla svoju kolicinu koja djeluje onda tako i nastavi, pa ces vidjet sa vremenom dal ces trebat vece kolicine kako tijelo razvija toleranciju.
Moj putAMBASADOR

nov 2014.

Stipe, dala mi je Rowatinex tablete koje tope kamen ie i pospjeauju njihovo izbacivanje i rekla mi je da pijem kupovnu vodu. Zna i, mo~e to tako boljeti. Uzela sam prije sat vremena istu dozu kao jutros, mislim da bi to sada ukupno odgovaralo koli ini od pola zrna.
StipeZMAJ

nov 2014.

Probaj Cilit Bang ili Domestos...cuo sam da tope kamenje samo tako :P salim se malo hehe.....moze to itekako bolit, ja se sjecam da je ona plakala od boli i grceva dok nije zavrsila na hitnoj. ...onda cekaj da se to sve otopi i ode pa ces vidjet dalje ;) pola zrna je ok. nakon nekog vremena ako ces vidjet da ne djeluje tako jako...mozes prec na 2/3 ili cijelo zrno....al nema zurbe za to. nije cilj biti ubijen ;) ...ide to kod tebe na bolje...barem mi tako djeluje dok citam. a prakticki si tek krenula :)
Moj putAMBASADOR

nov 2014.

domestos bi u jednom potezu rijeaio sve probleme, a i ne bi bilo problema s navikavanjem. :vb_kez: ma kakvi ubijen, svaki put kad uzimam dozicu, strepim da mi se ne ponovi iskustvo od prvog puta. bolovi su i dalje prisutni, ali ne u onako jakoj mjeri. vrtoglavice su se smirile, tj. joa ih imam, ali nije straano kao prije. doduae, doktorica je poduplala ~eljezo, pa mo~da i to utje e. i nekako sam, ne znam kako bih to opisala, kao da sam osvje~ena. znaa onaj osjeaj kad izaea iz mora ili bazena i kao da ti je teret pao s lea, onako si sav lagan, e tako nekako se osjeam.
Moj putAMBASADOR

nov 2014.

Ju er sam popila dosta uvinog aja i aalicu toplog piva. Danas nastavljam u istom stilu. Zna i, tjedan dana si pio 2-3 litre svje~e iscijeenog soka i nakon tjedan dana bolovi su nestali? A niata, probat u i to. :thumb:
Moj putAMBASADOR

nov 2014.

Ju er sam odlu ila poveati dozu i opet me strefilo sli no kao prvi put. Jedino ato sam ovaj put znala da ne smijem pani ariti, pa sam sat vremena bila u pokretu dok su "napadaji" trajali. Zna i, opet ista pri a, ~arenje i to nekakvo udno skeniranje tijela. Za noge ovaj put nemam pojma jesu li pekle jer sam bila vani pa su se dobrano smrzle. :D Shvatila sam i ato zna i izraz "spaljen mozak". Doslovno sam imala osjeaj da mi netko kida tjeme. Ne razumijem zaato sam toliko osjetljiva? itala sam ovdje na forumu da prosje na osoba u roku od 35 dana potroai oko 1 gram ulja. Ja sam na ulju otprilike 2 tjedna i ako ovih tempom nastavim, u tom roku potroait u 1/2 grama. Da li je to ok? Naravno, dopuatam si lagani tempo, ali taj tempo ne funkcionira kada su u pitanju bolovi jer im uzmem ja u dozu, prekobacim se. Ima i jedna jako dobra stvar koja mi se dogodila u toj prekobaciva koj fazi. Znate kako sam rekla da moram pronai sebe, a ne znam kako? E, pa ju er sam pronaala sebe. U tim trenucima nemoi, shvatila sam da za ratnika poput mene nikako ne funkcionira ovakav stil lije enja. Vizualizirala sam Klingonca koji je, eto, uzeo previae ulja kanabisa :vb_kez: i sad bi on takav oaamuen trebao ii u borbu?! Baa sam bila ljuta. Ono, pa kako u se ja sada boriti kad jedva kontroliram svoje pokrete? Dakle, ja sam Klingonac. Metafori ki re eno. Ali nijanse nisu klingonske, njih trenutno tra~im. ;) Dakle, ato se ti e mog dvotjednog laganini koriatenja ulja, iskustvo je sljedee: 1. bol je malo smanjena, ne u potpunosti 2. ulje mi ne otvara apetit, ALI udebljala sam se 1 kg otkad ga koristim 3. bolja koncentracija 4. bolje spavanje 5. reduciranje PTSP-ja 6. kreativnost `to se ti e to ke 5, nju nisam spominjala u svojim prethodnim upisima. Ne znam zaato, dosta otvoreno piaem o svom unutarnjem svijetu, ali neato mi je u tom problemu bilo previae intimno. Naime, radilo se o tome da sam nakon svog tog stresa imala probleme sa spavanjem, zna i esto sam se budila nou i stalno su mi se u glavi vrtile slike svih tih ru~nih dogaaja. Koliko god sam se trudila razmialjati pozitivno, to neato bilo je ja e od mene. I snovi su me patili, sanjala sam operacije, zatim da se budim iz narkoze usred operacije, itd. Ju er ujutro shvatila sam da ve neko vrijeme nemam taj problem, dobro spavam i nemam viae tih problema s fleabekovima. Moj zaklju ak je da ulje poma~e. Iako je moja prvotna namjera bila reduciranje boli, ipak, dobila sam neke pozitivne u inke koje nisam o ekivala. Ulje kanabisa vrlo je dobra potpora procesu izlje enja. Nastavljam i dalje koristiti ovo ulje dok ne doem do sjemena za CBD sorte koje mi je preporu ila Vjeatica. itajui o njima, doala sam do zaklju ka da bi takvo ulje moglo biti najbolji izbor za mene.

nov 2014.

samo polako nemoj se opterecivati sa kolicinom ulja bitno je da se usredotocis na opustanje i pozitivne stvari koje ti ulje donosi i neznam zasto mislis da moras doci do 1g dnevno i to za 30 dana pa svi smo drugaciji i svatko drugacije podnosi ulje zato se nemoj opterecivati sa tim nekim normama vec slusaj svoje tijelo i idi malim koracima naprijed a sto se tice prebacivanja to je normalno svako povecanje ces osijetit pa i kad budes na gram dnevno ako malo povecas dozu opet ces prebaciti...smisao stvaranja tolerancije je baziran na prebacivanju uneses u organizam dozu koju on u tom trenutku nije u stanju podnijeti i nakon nastavljanja takvih doza organizam se privikne i to zovemo tolerancijom...znaci svako povecanje doze je borba jedino sto sa vremenom steknes iskustvo i samopouzdanje pa lakse vodis bitku a sa ovim sto si do sada prosla upoce nesumnjam da ces se izboriti za sebe....ja isto preferiram CBD-ovke i siguran sam da ce ti odgovarat ali od svega toga mislim da ces najvise uzivati gledajuci to cudo od biljke kako raste i pretvara se u nesto sto te lijeci to je defintivno najaci filing u cijeloj ovoj prici
Moj putAMBASADOR

nov 2014.

ne znam zaato, ali mislila sam da se samo jednom dogodi onakvo iskustvo s prevelikom dozom. to je neznanje, manjak iskustva... nastavljam dalje, upravo zbog dobrih stvari koje ulje donosi. jesi li mo~da pitao mamu za ~arenje?

nov 2014.

jesam ali se nesjeca vise sa sigurnoscu dali je bilo ili nije znas kako je to cim te nesto prodje brzo zaboravis da te je mucilo a ovo sa tolerancijom ti je tako samo sa vremenom bude puno lakse i jednostavnije za podnijeti jer nadjes svoju neku shemu koja funkcionira a i jednostavno prestanes razmisljat pa ni nedozivis to kao prebacivanje....primjer je mama pricam sa njom pa mi kaze uh sinoc sam zaboravila stavit naocale pa mi ociti izletilo malo previse i sad ocekujem da ce biti prica bilo mi je muka,vrtilo mi se,nisam se osjecala dobro kad ono nista od navedenog samo brze zaspala i duze spavala i to je sve
Moj putAMBASADOR

dec 2014.

Samo da javim da su ciste nestale. Bila sam danas na pregledu, doktor je rekao da pretpostavlja da to ni nisu bile ciste. Bilo kako bilo, ja prezadovoljna. Nema potrebe za markerima, samo analgetici po potrebi. ;)
StipeZMAJ

dec 2014.

:) sta god da bilo nema vise.... samo analgetici po potrebi i ulje sa i bez potrebe hehhehe :D
Moj putAMBASADOR

dec 2014.

za mene je ulje jedini analgetik :D

dec 2014.

pretpostavljo on ili ne bitno da ih nema vise i jedan briga manje a motiv vise za nastavit sa istrazivanjem blagodati ulja :D

dec 2014.

zharenje se dogodilo mojoj prijateljici..zharenje ,muchnina,povrachanje i uzhasno toplo joj je bilo ( zanjela se malo uljem + kolachichima..) ali..ona je vech i prije uzimala ulje + pushi..pa je fakat malo pretjerala + tim simptomima je prethodilo par dana pretjerivanja...( uz moje neodobravanje..ccccccc )
Moj putAMBASADOR

dec 2014.

malo mi je lakae kad ujem da je joa netko imao simptome kao ja. :D iako, intuitivno sam osjeala da je to zapravo dobar znak jer, koliko znam, kada se koriste prirodni proizvodi za lije enje (za lijekove slu~bene medicine nisam sigurna) onda je zapravo za po etak koriatenja karakteristi no kratkotrajno pogoraanje stanja. ina e, baa imam nekakvu odbojnost prema naaoj dragoj bilj ici. kad sam prvi put uzela ulje, miris i okus bili su mi super, neato novo. :D ali sad mi se ve od samog mirisa ~eludac okree, a i okus mi nije privla an. malo sam gledala i njene fotografije i nije mi baa ni lijepa, podsjea me na bogomoljku. :eek:

dec 2014.

Bez brige brzo ces opet promijeniti misljenje a sto se tice okusa to je normalno da ti se zgadi nakon nekog vremena ali mozes i to rijesiti uzmi kockicu tamne ili vec neke druge cokolade stavi dozu na nju pa zajedno pocuclaj to je mamin recept
mazarLEGENDA

dec 2014.

kupi si kapsule http://www.njuskalo.hr/medicinska-oprema/prazne-kapsule-oglas-7946508 pa njih puni uljem ovisno o koli ini koju trebaa. Tada nemaa doticaja s uljem, ne valja se po ustima... Nema okusa ni mirisa....
Moj putAMBASADOR

dec 2014.

e super, super, okolada i kapsule! ;)

dec 2014.

Cokolada za brze djelovanje a kapsule za odgodjeno pa kako ti kad odgovara;)

dec 2014.

ili varijanta sa kruhom.stavis si dozu na mali komadich kruha...ili u kuglicu formiranu od sredine kruha..i hop.u jednom zalogaju progutash. ( ja sam si chak znala i malo ovchijeg sira dodati...ili nekog zrelog sira..pa i gorgonzole..npr.uz vecheru..klopash normalno..samo si u jedan-2-3 zalogaja uvalish zrnce ulja ) + shema sa reduciranim uljem.tj. istisnula bi si iz shprice npr.30taj doza...stavila ih na poklopac nekakve plastichne posude ili na dolnji dio posude za maslac ( chak sam i metalnu tabakeru znala koristiti za to )..i tako ostavish u frizhideru cca 2tjedna..iz ulja ishlapi sve i skroz se stisne-postane skoro kao onaj /gumeni shit/hashish...i onda samo skidash sa vrhom nozhicha doze..mozhesh ih chak i lagano formirati prstima u kuglice...i to progurash bez problema..( nozhich sa kojim to skidash bi takodjer trebao stajati u frizideru-manje se ljepi ako baratash sa ohladjenim alatima ) + mozhda mozhesh pokushat i zamrznuti doze ( nisam probala )...pa na istu foru...chim ih skinesh na nozhich.odmah u usta i progutash odmah-da se ni ne stigne topiti i meljati po ustima. e da..pravila sam si i napitak...poprzhila bi maaalo shechera i zalila ga mlijekom + dodala 3-4lista zhalfije ( dok me grlo boljelo-prehlada )..pa sam u to uvalila par puta po dozu..dobo bi promjeshala i popila..( listove zhalfije izbacish-naravno..) + navodno i bagremov med dobro anulira okuse.. - nisam probala.. + nemoj mi rech da ovo lichi na bogomoljku miris/aroma.a i okus su chisto vochni-grozdje + nekakvo egzotichno voche..uzhitak od dima..a i djelovanje je skroz relax ( Buddha seeds - buddha purple kush -automatik sorta.mali prinosali nadoknadjuje to kvalitetom..)
Moj putAMBASADOR

dec 2014.

zlavjeatica, sve tvoje upise trebali bi sabrati na jedno mjesto, urediti i isprintati u obliku onih knji~ica tipa "internet za neznalice", tvoja knji~ica bila bi naravno "vutra za neznalice". :D ova ne li i na bogomoljku, simpa je, jedino mi je malo odbojno to oko stapke, imam osjeaj da je paukasto na dodir (a ja se bojim paukova :oops:). no, dobro, to je zato ato je nikada u~ivo nisam vidjela. ;) (nedostaje mi onaj krezubi zeleni smajli, baa je bio faca).

dec 2014.

THMC9o2vGAc
Moj putAMBASADOR

dec 2014.

VenloNL, ne mogu vjerovati! :eek: meni to svako za sebe pojedina no prestraano izgleda, a ovdje su joa u kombinaciji. brrrr

dec 2014.

aahhh.a shta chesh..nauchila sam se strpljenju i objashnjenjima "od jajeta"...+ uz shto manje struchne terminologije..trebalo je znat savjetovat i ljude koji nikada nisu odslushali ni sata biologije..nikada nishta uzgojili. .a "trava" je za njih bila "droga" sve dok nisu oboljeli...i onda ih uputish na vutra.org..a oni se isprepadaju jer ne razumiju 80% ...pa pitaju jedno pojashnjenje..pa 2...pa 3.... i onda skontash da..ukoliko im zhelish pomochi..morash bash od jajeta + shto jednostavnije.i eto...malo zatupljujuche mozhe djelovat. za rekuperaciju..odesh na neki grow forum..chisto da malo napunish baterije..po dozu ozbiljnijih grow/medic. tema a to sve obichno pochne tako da pitaju kako i gdje kupiti ulje..valjda ochekujuchi da chesh im ti prodati..pa kada vide nishta od toga..i kada od tebe uporno chuju kako kupovanje ulja nikako nije rjeshenje...vech dapache..mozhe samo problem biti+kako time samo potichu i financiraju kriminal i one koji zaradjuju na pacijentima..do tada vech saznash sve o njihovim bolestima..obitelji itd..i...shta chesh..vishe ne mozhesh samo okrenuti glavu..mozhesh se samo nadati da che barem dio njih usvojeno znanje pochet shiriti..i...jednog dana pomochi nekome svojim iskustvom.. eee a za to se vech i isplati malo trenirati zhivce :) zahvaljujuchi medijskom izvjeshtavanju o cannabisu i ulju...sve vishe ljudi trazhi spas u biljci..a nemaju ni ideju odakle bi pocheli..ovaj forum je jedino mjesto gdje mogu dobiti informacije o uzgoju...pa oni koji se ne snadju ovdje..ni nemaju drugog izbora...( iznenadjujuche je koliko ljudi ima kronichna oboljenja / autoimune bolesti..pa troshe ,i kupuju ulje vech 1-2 godine..a da im nije ni palo na pamet pokushati uzgojiti-misle da je to cjepanje atoma..da je potrebna ne znam kakva svemirska oprema itd..) ..bolest ne bira...nisu svi pacijenti ni jednako obrazovani..niti imaju vremena i zhivaca prouchavati/chitati forum (+ velim..za vechinu takvih...ovo o chemu se ovdje raspravlja je...gotovo pa ravno cjepanju atoma.pa ne znaju ni shto bi pitali..ili ne zhele ispasti smijeshni..itd.. ). shto su sve razlozi..zashto mislim da bi osnivanje cannabis clubova, i ulazak u udruge oboljelih ( koji bi mogli zajednichkim sredstvima organizirati uzgoj za potrebe chlanova ) moglo biti nekakvo rjeshenje..ali..to je vech 2.tema..
Moj putAMBASADOR

dec 2014.

ali injenica je da nee svi krenuti od jajeta, niti e svi trenirati ~ivce da pomognu onima koji tra~e pomo, a da ni sami ne zanju ato tra~e. ja sam za ulje ula prije mo~da godinu dana i ve tada govorila sam svom darlingu da ne bi bilo loae da uzgojimo par bilj ica isto preventive radi. nas je sprije ilo upravo to - neznanje + ~ivimo u maloj sredini gdje svi sve o svima znaju :D ljudi imaju izgraeno mialjenje i stavove jedni o drugima (ato se meni osobno ne svia, ne volim ljude sa stavom jer to zna i da ne ostavljaju prostor za promjene). zapravo, kad malo bolje razmislim, i male sredine tek su preslika lijepe naae. ako si druga iji, odmah si neprijatelj naroda. ali dobro... ja ve danima itam dnevnike uzgoja, pa guglam kratice, vutra slengove, meni je to sasvim neki novi jezik. uglavnom, od onih sjemenki ato smo dragi i ja izvukli i posadili, izniknula je tek jedna bilj ica i upravo ona je potvrdila ono ega smo se bojali - nismo spremni za improviziranje. evo je, tu je u teglici, na stolu, ali isto sumnjam da e od toga neato biti. ali barem sada znam cijeniti sjeme za koje smo izdvojili ne tako skromnu pinku. ;) odlu ila sam da e dvije sjemenke proi unutraanji uzgoj, a tri u posaditi vani na proljee, ako budemo svi ~ivi i zdravi (~ivim dan po dan, pa ne volim dugoro no niata planirati). i joa neato, ju er sam imala u~asne bolove u leima i bubregu, ne znam koliko sam imbrufena i spasmexa popila, niata nije djelovalo. nazovem onu dobru doktoricu da je pitam ato da radim i usput joj ka~em da su ciste nestale. ~ena je zanijemila, ka~e da je to nemogue jer to nisu bile obi ne ciste i ka~e da doem opet kod nje, besplatno e me pregledati jer ne mo~e vjerovati da su nestale. :D
mazarLEGENDA

dec 2014.

Sad si me sjetila.... Neki dan se naem sa gospoom izmeu 50 i 60 godina, neato mi prodaje preko njuakala, zna i prvi put je vidim, i nekako doemo na temu autoimunih bolesti i ka~em joj da imam MS. Onda ona krene (kao i 90% ~ena) kako njena ker ima Chrona i uzima ulje i super joj je, zatim slijedi pitanje, jesam li ja probao s uljem? Toliko o javnosti i senzibilizaciji.... http://www.monitor.hr/anketa/?page=vote,results,1657 Dobro je dok su kratice, a ne kartice, da ne punia koaaricu sa sjemenkama....:cool:
Z&NZMAJ

dec 2014.

Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu To je najlijepai cvijet na svijetu :P

dec 2014.

Ukoliko razumes engleski ovaj link ce ti dobro posluziti sto se tice vrsta ulja i kada i kako se konzumiraju http://www.wikileaf.com/strains/ pogledaj koja je vrsta za sta i dobices sve odgovore. zelim ti veliko srece u lecenju meni je ulje Full pomagalo pri raznim bolestima
Moj putAMBASADOR

dec 2014.

Evo, kolege su mi javili od koje sorte je dobiveno moje ulje. Zove se Blue dream. Malo me zbunjuje ato na netu negdje piae da je 80/20 Sativa /Indica, a negdje 50/50. No, koliko sam mogla vidjeti, ima oko 18% THC-a i 0,4 CBD-a i dominantna je Sativa. Opis djelovanja sam mogla prepoznati u nekim stavkama: reduciranje tjeskobe, ja anje kreativnosti (ja sam Klingonac :cool: ), dosta jaka mentalna aktivnost (npr. ju er nisam uzela dozu jer zadnje tri noi nisam mogla spavati). Koliko vidim, super je i protiv boli, no moj problem su doze, malo ja a doza i prekoba ena sam. Da li netko ima iskustva s ovom sortom?
mazarLEGENDA

dec 2014.

Zato tupim cijelo vrijeme da su sative u ulju za izbjegavati, od nabrijanosti nema sna..... Rest and sleep are part of the healing process. Za iskustva s uljem od te sorte, isto sumnjam....

dec 2014.

aj dobro da znas od cega jedino sto je sativa takva kakva je i nije za ulje barem ne za netkoga tko bi zelio da se odmori i naspava a ovo sa dozama ce doci na svoje prije ili poslije cim se prestanes opterecivat sa njima vec ces ih lakse podnositi jer vecinu nezeljenih efekat proizvedes u svojoj glavi ocekivajuci da ce ti se mozda desiti jer si povisila dozu al to je normalno na pocetku i sve ce to proci....dokle si stigla sa razmisljanjem o vlastitom uzgoju?
Moj putAMBASADOR

dec 2014.

kupila sam 5 sjemenki cdb critical cure. moram nabaviti opremu, sad joa ekam da se pojavi oglas za polovnu opremu
Moj putAMBASADOR

dec 2014.

da, u pravu si.

dec 2014.

dobar izbor ali nemoj cekat https://vutra.org/threads/prodaja-opreme-za-uzgoj.6477/page-60 stavi svoj oglas sto trazis mozda netko ima bas to sto tebi treba ;)

dec 2014.

svaka ruzica je za ulje a pitanje je koja poma~e i za sta!Evo i link pa pogledajte sta vama odgovara http://www.wikileaf.com/strains/
Moj putAMBASADOR

dec 2014.

hvala cerak, pogledala sam link, super je, jednostavno i jasno objaanjeno. ato se ti e mog ulja, pomoglo mi je i poma~e mi da se psihi ki i duaevno sredim, tj. da doem do sebe nakon svih stresova i trauma. za bolove mi i nije baa naj naj, ali vjerujem da nitko od prve nije "naletio" na savraenu stvar. :)

dec 2014.

Za stres ti je odmerak ili ti doza 3*0,02 ml pola sata pre jela. Prva doza jutanja e te malo ugrejati, i obavezno ide pola sata pred jelom, druga doza rileksira, dok trea i po mojem najvaznija upliva tako da imas dobar san i da te upotpunosti opusti sve najbolje ti zelim i drago mi je da sam mogao malo pomagati.

dec 2014.

brzorastuchi..korijen-monstruozan-hlavni i bochni idu dosta u dubinu.a dlacice razvijaju cijelom dubinom+kompletan korjenov sustav izgleda mesnatije od ostalih sorti......u cca tjedan dana mi je popunio dodatnih 1,5 lit. zemlje ( presadjivala ga iz manje u malo vechu posudu -da budu na istoj visini )..prekratko ga imam..ali kako sada izgleda..vidim potencijal..jedina preporuka (za sada) da mu dash chim vechu i dublju posudu-u koju ga presadish nakon cca 15dana .i..dash mu josh cca 3 tjedna vegetacije ( ili 2,5tjedna + par dana postepenog spushtanja broja "sunchanih sati" ) mozhda bi chak preporuchila nekakvu varijantu posuda koje bi omoguchile vishe kisika..ovakav potencijal korjena se treba nekako iskoristiti..
Moj putAMBASADOR

dec 2014.

monstruozno, dlakavo i mesnato - super :D
Moj putAMBASADOR

dec 2014.

mali update. desetak dana nisam koristila ulje jer sam pila antibiotik. kad bih osjetila da po inju bolovi, zapalila bih i povukla mo~da tri etiri dima i super mi je pomagalo, nakon kratkog vremena osjetila bih lakou u trbuhu i openito olakaanje u tijelu, jedino mi je glava bila kao balon. :D od sutra opet nastavljam s uljem. primijetila sam i da kilogrami idu gore.
Moj putAMBASADOR

dec 2014.

na~alost, prekidam terapiju s uljem. prije 3 dana mislila sam da je gotovo, straani bolovi u trbuhu, desetak stolica, sva sam bila iznemogla. zavraila na infuziji, dobila neke tablete za zaustavljanje stolice i ajna dijeta dva dana. malo mi je bolje, ali po noi me znaju probuditi jako bolni gr evi u trbuhu. ne vjerujem da je od ulja jer takav problem vu em od operacije, ali problem je ato ako samo malo veu dozu uzmem, odmah mi se odrazi na probavu, a sada zaista viae nemam snage za to. kad nabavim svu opremu za uzgoj, sama u napraviti ulje u nadi da e moja crijeva na njega bolje reagirati, a do tada Bo~e pomozi.

dec 2014.

sretno
Moj putAMBASADOR

dec 2014.

hvala, power
StokaGodinePOZNAVALAC

dec 2014.

A da probas ulje primjenivati lokalno preko koze.. Da ga namazes po trbuhu jednom, dvaput dnevno. Probaj si napraviti neku kremu ili ga razrijedi s maslinovim uljem i sa time mazi.. Koza je organ koji u 40 min apsorbira bilo sto naneseno na nju do jetre. Tvoj najveci problem koliko sam shvatio je probava i crijeva tako da bi mazanjem mozda eliminirala sve eventualne probleme nastale konzumacijom ulja. Pritom bi aktivni sastojci usli u tvoj organizam i nasli put za oporavak tvog organizma.. Neznam koliko ovo sto sam napisao ima smisla ali po nekoj logici bi trebalo funkcionirati kao i analgetske kreme kojima se mazemo po potrebi.. Isto pripaziti na dozu jer se lako moze namazati vise a neznam kakav efekt bi bio pa ako neko ima iskustva sa mazanjem ulja na kozu i efekima beka kaze.. Ja koliko sam procitao ljudi koji iskljucivo mazu zbog raka koze nisu prijavljivali previse opijajucih i negativnih efekata.. Sretno :)

dec 2014.

ja koristim kreme za ublazavanje bolova u donjem dijelu kraljeznice par puta godisnje kad me uhvati i sad zadnji put me je drzalo malo duze a ja pretjerao sa mazanjem pa me je bas lijepo provozalo :) mislim da bi trebala probati samo treba malo vremena da skuzis doziranje al sigurno ima ucinak kao i oralno ako ne i veci jer ne prolazi kroz zeludac
Moj putAMBASADOR

dec 2014.

hm, pa mogla bih pokuaati razrijeeno s maslinovim. eto, ne shvaam u emu je problem, ali ovo ulje mi jednostavno ne sjeda. ista stvar i ako povu em dim viae (a maksimalno mogu 3, 4 dima), odmah moram na wc. edit: dan prije badnjaka uzela sam valjda najminimalniju moguu dozu, nakon 4 sata me baa provozalo, kako ka~e mario. nadam se da je problem u ovom ulju, a ne u meni. bit e krasno ako sama napravim ulje i ako ga opet ne budem podnosila. :(

dec 2014.

vec smo ustvrdili da je ulje od sative zanci nema spavanja itd... ali probaj mozes ga razrijediti i sa kokosovim uljem imas ga u trgovinam dvije vrste sa i bez okusa ja preferiram ovo sa okusom jer ima miris pa neutralizira miris ulja a i maslinovo prolazi jedino sto je masno pa mozda ti moze smetat dok kokosovo se poprilicno moze utrljati u kozu da ne ostavlja fleke

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se