VUTRA
ForumMarihuanaMedicinakoliko marihuana ostecuje mozak?
LEGACY

koliko marihuana ostecuje mozak?

112 odgovora11,695 pregleda
ljubazni gospodinISTRAŽIVAČ

nov 2007.

nemojte mi vjerovat jer nisam siguran ali cito sam da nakon par jointeva da se mozdane stanice pocnu nakon 3mj tek obnavljat i onda jos 3mj da se obnove ali nikad do kraja

nov 2007.

Mozdane stanice se NE OBNAVLJAJU. Marihuana NE OSTECUJE mozdane stanice.
elephant0rAMBASADOR

nov 2007.

Gluposti.. marihuana nema negativan utjecaj na mozdane stanice. Dapace.. znanstveno je dokazano da unistava kancerogene stanice i usporava njihov napredak!!
choki123POZNAVALAC

nov 2007.

aiii,al se provali...:alien555:....~iv ane (sad ne znam dal je to isto ko mo~dane) stanice se NE obnavljaju...pa to se joa u osnovnoj u i.....:icon_mrgreen:

nov 2007.

ne mo~e marihuana naakodit mo~danim stanicama. ni ~iv anim. zapravo, marihuana ti uope ne mo~e naakodit! nikako. samo ti duvaj, nee ti niat bit. :banana:
ljubazni gospodinISTRAŽIVAČ

nov 2007.

pa naravno da cu duvat,boli me k kaj drugi misle,ali moji frendovi seru da je tostetno tak neke spike,pa zato je onda to uopce nezdravo ako neki to kazu,i zasto je ilegalna ako ne skodi nikome??

nov 2007.

Prvo saznaj malo o travi pa ces i sam znati odgovore na svoja pitanja. Ti nemas vise od 15 godina jel?,ako smijem pitati.

nov 2007.

Marihuana te tjera da mislis i da NE radis robovske poslove. Ljudi koji kontrolisu cjeli svijet ne trebaju ljude koji razmilsljaju desnom stranom mozga. Njima treba robovka rasa da radi za njih dok oni uzivaju i grade svoje carstvo. Marihuana definitivno usporava neke osnovne funkcije lijevog mozga medjutim u vecini slucajeva kvalitet razmisljanja je vazniji od pamcenja brojeva telefona. prekomjerno uzimanje marihuane nije zdravo kao i sve ostalo na ovoj planeti.
bongashLEGENDA

nov 2007.

Mo~da i ima viae od 15, srednjoakolac u svakom slu aju ...
choki123POZNAVALAC

nov 2007.

a ato mi uze avatar.........:spcartman:
Petar PanPOZNAVALAC

nov 2007.

Ne samo da ih ne oateuje, nego je i dokazano da sprje ava odumiranje ve oateenih neurona

nov 2007.

samo jedan dio. ne optu~uj me za itav avatar :icon_razz: :hehe:
wannabeshaman1POZNAVALAC

nov 2007.

e meni je neki frend reko da oateuje neurotransmitere?
wannabeshaman1POZNAVALAC

nov 2007.

ja sam uo kako uniatava neurotransmitere. i ata bi to trebalo zna it? stvorio sam neku svoju teoriju da se ne mo~e prenosit podra~aj kroz neuron... ali s obzirom kolko malo znam o ovome vrlo vjerojatno je glupost.
elephant0rAMBASADOR

nov 2007.

Ja sam cuo i da muskarcima narastu sise.. ali jos nista od toga :(
Kool King TENTUZIJASTA

nov 2007.

cuj ako te strah posalji meni pa cu ja provjerit jel stetno ili nije...

nov 2007.

ako se dobro sjeam biologije, neurotransmiteri prenose impulse u ~iv ani sustav. to bi zna ilo da ako ih imaa premalo, mo~e doi do psihi kih i mentalnih poremeaja, i manjka koncentracije i slabijeg pamenja. jedan dio neurona slu~i za pamenje ato bi onda recimo zna ilo da nakon dugog vremena duvanja bi se desilo da se ne mo~ea odmah sjetit neke banalne stvari. meni se znalo desit da dr~im npr aau i nemogu se sjetit da se taj predmet zove aaa. al kontam si, nije to od trave, pa smotam joa jednu. :hehe:
Kool King TENTUZIJASTA

nov 2007.

meni se znalo dogodit da prican na mobitel a sa drugom rukom trazim isti taj mobitel po djepovima,al nije to do trave...btw. svako ostecenje na mozgu je ireverzibilno tako se nemoj brinuti o tome za koliko ce ti se to vratit,nece...a koliko san ja pusia jos uvik mi je sve normalno,normalno pamtim,mozda triba malo duze da se sitim podatka al sitim se...
RadeAMBASADOR

nov 2007.

Trava ti moze naskoditi samo plucima, a mozgu tesko.... Plucima skoro nimalo, Ali moras znati da u travi isto kao i u duvanu postoje katran i ostale zajebancije... Kada bi travu pusio koliko i cigare verovatno bi ti skodilo.......... JOS JEDNA STVAR "TRAVA JE LEKOVITA"!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yami_RazielAMBASADOR

nov 2007.

Ganja is the healing of the nation!!! Todays drugs are the killers of the generation!!! *Sensimilia Addict* Price price price...najbolje da se uopce ne zajebavas s tim,ja znam dosta za svoje godine o tome,ali sta te briga uopce,ako ti se svidja radit ces to,zivi se jednom...cak i da umrem nakon pljuge svejedno bi ju popusio,jer mi jako puno znaci....tak da... sta god da ti netko kaze,kog boli briga?svidja ti se,Do it...ne? nemoj...kog briga dal ti unisti sve stanici,jetru,ovo ono...i heroinski ovisnik zna da je heroin stetan,ali mora da mu se svidja efekt :)
SchlomoENTUZIJASTA

nov 2007.

kako ne ?!?!

nov 2007.

Nije ti IQ narasto.Cestim rjesavanjem IQ testova postajes bolji u tome. IQ je velikim djelom genetski odredjen,tj. svi imaju svoj maximum,koliko dosegnes,mislim do 16 godina takav ce ostati,moze opadati dok staris(opada).

nov 2007.

Pa neznam bas dali opada. Ja bih rekao da je meni rastao tek poslije 16ste godine. Postoje razne vrste inteligencije i ja mislim da covjek uvjek moze biti pametniji i da ne postoji granica. Samo da uchi i da vjeruje u sebe sve je moguce.
bozgaLEGENDA

nov 2007.

`to god se prekomjerno konzumira, atetno je i gubi dra~. Stoga... Via media optima. :p Kada puaite na bong pomiraite vodu koja ostaje... To zna i da takav smrad zavrai u vaaem organizmu. Tak da puaenje ne mo~e biti dobro. Niti je zdravo.:punch: Trava ne isti plua kako sam znao uti od nekih... To su obi ne gluposti. THC se lijepi na stijenke i plune alveole i ateti pluima pogotovo ako se trava mijeaa sa duhanom, onda dim joa duplo atetniji. A mozak.. Trava djeluje dosta sna~no na mozak i centralni ~iv ani sustav. Djeluje i na miaie i sve ostalo. I marihuana O`TEUJE mozak, pogotovo podru je u mozgu koje je zadu~eno za memoriju. Neurotransmiteri ne rade svoju primarnu zadau... "In one study, researchers found that rats exposed to THC every day for 8 months (about 1/3 of their lifespan), showed a loss of brain cells comparable to rats that were twice their age." Stoga, marihuanu kao ni duhan, alkohol i ostale droge ne treba smatrati zdravo za gotovo i ne smije se pretjerivati. Marihuana ima i svoje dobre strane, poma~e takoer, ali jedino kad je se konzumira umjereno i kad ne trebate raditi neke intelektualne ili poslove koji zahtjevaju koncentraciju... Stoga, marihuana poveava IQ?! Daj ne pri aj gluposti. Marihuana mo~e promijeniti percepciju i na in ~ivota, ali sve ostalo... Hmmm Boz

nov 2007.

Dobro da si rekao. Ljudi, nemote davati stakorima da duvaju!

nov 2007.

IQ ti rastao tek poslje 16. godine?Nisam te bas skuzio.Naravno da covjek postaje mudriji kako stari,pa oduvjek su filozofi prikazivani kao starci.Ako ucis postajes pametniji,ali pamet=znanje + inteligencija,toliko toga za nauciti.......reklo bi se nema granice pameti. Ali inteligencija,ona koju testiras kod psihologa se ne mjenja....puno toga sjebava mozak,onda naravno i IQ smanjuje,dok ne ostaris puno toga ces probat,konzumirat,dozivit sto ce ti sjebat mozak i uciniti zaboravnijim,imat ces losiju kratkorocnu memoriju=bit ces manje sposoban snalazit se u nepoznatim situacijama a bas to je inteligencija. Da ima teorija po kojoj postoji mislim 9 vrsta inteligencije ali posebni testovi tih inteligencija se ne primjenjuju ko valjani kad se mjeri IQ. Vutragenjo siguran sam da si postao pametniji od svoje 16 godine ali ne i inteligentniji jer to jednostavno ne ide tako.Vidi za djecu su drukciji testovi a rezultati ovakvi npr. djete od 5g ima inteligenciju na razini djeteta o 6g,tj.iznadprosjecno inteligentno.A 20-godianjak ne mo~e biti inteligentan kao 40-godianjak jer nakon 16g godine nemaju veze,baa zato su rezultati izra~eni brojkom(IQ).

nov 2007.

IQ ti rastao tek poslje 16. godine?Nisam te bas skuzio.Naravno da covjek postaje mudriji kako stari,pa oduvjek su filozofi prikazivani kao starci.Ako ucis postajes pametniji,ali pamet=znanje + inteligencija,toliko toga za nauciti.......reklo bi se nema granice pameti. Ali inteligencija,ona koju testiras kod psihologa se ne mjenja....puno toga sjebava mozak,onda naravno i IQ smanjuje,dok ne ostaris puno toga ces probat,konzumirat,dozivit sto ce ti sjebat mozak i uciniti zaboravnijim,imat ces losiju kratkorocnu memoriju=bit ces manje sposoban snalazit se u nepoznatim situacijama a bas to je inteligencija. Da ima teorija po kojoj postoji mislim 9 vrsta inteligencije ali posebni testovi tih inteligencija se ne primjenjuju ko valjani kad se mjeri IQ. Vutragenjo siguran sam da si postao pametniji od svoje 16 godine ali ne i inteligentniji jer to jednostavno ne ide tako.Vidi za djecu su drukciji testovi a rezultati ovakvi npr. djete od 5g ima inteligenciju na razini djeteta o 6g,tj.iznadprosjecno inteligentno.A 20-godianjak ne mo~e biti inteligentan kao 40-godianjak jer nakon 16g godine nemaju veze,baa zato su rezultati izra~eni brojkom(IQ).
triorioISTRAŽIVAČ

nov 2007.

OTKAD KORISTIM MARIHUANU PAMETNIJI SAM

nov 2007.

Prvo kao prvo IQ je totalna glupost. Apsolutno nista ne dokazuje. Apsolutno! Mozda kao mozes sloziti kockice brze od drugih ali u sustini je jedan glupi test napravljen da bih se testirala "inteligencija". Inteligentan covjek nikada ne bih napravio taj test jer razumije da inteligencija je kao svjetlost ne mozes je sabiti u nikakvu zapreminu. Ako mi ti objasnis srvhu IQ testa kupicu ti sladoled. Zasto bi se iko testirao?
BeyondLEGENDA

nov 2007.

Marihuana NE O`TEUJE mozak! Za vrijeme djelovanja THC-a remeti se rad privremene memorije, ali NE O`TEUJE mozak i ne uniatava mo~dane elije ni neurotransmitere!
triorioISTRAŽIVAČ

nov 2007.

marihuana mi poboljaava mozak
elephant0rAMBASADOR

nov 2007.

Ok vidim da su neki tu zabrijali pa da rascistimo nesto.. Ako se marihuana pusi stetna je za organizam radi biljnog materijala koji izgara i unosi se u pluca te time oneciscuje krvotok i sam organizam. Jedu li se kolaci ili ako se vaporizira negativnih posljedica apsolutno nema i nikada nisu dokazane iz razloga sta se mozdane stanice NE ostecuju, vec se samo mjanja funkcija neurotransmitera koja se kasnije u potpunosti uravnotezi ako osoba ne pusi bas svaki dan. Dakle ako se organizmu da predah od nekoliko dana nakon nekoliko dana pusenja cak ni THC nema NIKAKAV negativni ucinak po dosadasnjim znanstvenim nepristranim rezultatima.

nov 2007.

Evo,svrha IQ testa je da se sazna IQ neke osobe a to je ponekad potrebno kod npr. zapaljavanja,jer je neprihvatljivo zaposliti osobu s niskim IQ ako je na tom poslu potrebno brzo reagiranje,dobro snala~enje u raznim situacijama. Mjerenjem IQ se utvrdjuje mentalna zaostalost neke osobe. Kako objasnjavas to sto ne postoje znanstvenici koji imaju ispodprosjecni IQ?
gensAMBASADOR

nov 2007.

Mislim da je glupo pri ati o tome kako marihuana ima ljekovito djelovanje, osim ako stvarno niste bolesni i koristite ju u te svrhe. To bi bilo isto ko da pijete Andole iz zajebancije! `to se ostalog ti e... ne da mi se sad pisat, moje mialjenje je da tu ima i pametnih komentara pa se nadam da e se vrlo lako zaklju it koji su to ;)
Weed KillahPOZNAVALAC

nov 2007.

samo da se nadovezem.. kao sto je vec bilo receno.. umjerenost je kljuc. Ja sam dvije tri godine stvarno pretjerivao, pusio svaki dan po dvije tri cetiri pljuge.. Onda sam poceo zapadat u neke depre i tako.. Dok nisam shvatio da je pusenje sredstvo ka cilju a ne cilj sam. Primjerice, idemo kampirat na more i ja se veselim sto cu moc cijeli dan pusit sa prijateljima umjesto da se veselim sto idem na more i sto cu imati promjenu okolisa. dakle, to je samo bonus, nedajte da vam bude primarna stvar u zivotu. Koliko je naucite kontrolirati, toliko ce vam stetiti. Po meni je najveca stetnost po motivaciju ili u situacijama kada treba trezveno razmisljati. Takodjer sam primjetio i laganu desocijalizaciju kada pusim sam, smanjuje mi se potreba za prisustvom drugih, odnosno preferiram biti sam sa svojim mislima. da zakljucim, svatko sam za sebe treba odluciti steti li mu i koliko. I u skladu s time regulirati konzumaciju. Price tipa od pusenja trave sam pametniji su jednostavno smijesne i neutemeljene. Isto kao i price da je netko oglupavio od iste. Bjeh na sluzbenom mjerenju IQ-a na FER-u i zadovoljan sam sa svojih 134 boda. Kada sam napusen, mislim da nije toliko, kao sto nije ni ako pusim svaki dan a nisam trenutno napusen. No ukoliko mi zatreba, nakon 4-5 dana nepusenja sve se vraca u normalu, kao da nisam ni pusio. (s mentalne strane gledano, naravno, ne fizicke.) svi mi volimo nasu biljcicu ali dajte malo pazite kakve gluposti pricate tu i tamo..
LucidDreamAMBASADOR

nov 2007.

Ma dajte bre...nemoze nista da ti steti ako pusis nedeljno 1 jock...preterivanje je druga stvar...
Weed KillahPOZNAVALAC

nov 2007.

kako kome.. ja mislim da ne steti ni ako svaki dan zapalis jedan. Ali je cinjenica da koliko god ih zapalio, nece me ucinit pametnijim :))
elephant0rAMBASADOR

nov 2007.

Neznam za tebe, ali osobno sam spoznao neke stvari pod utjecajem koje nebih nikada mogao trijezan.. tako da mozda nemam veci IQ, ali definitivno smatram da sam iz tih iskustava izasao kao pametniji covjek.

nov 2007.

elephant0r :thumb:
Weed KillahPOZNAVALAC

dec 2007.

da, to je istina, meni su se takodjer prosirili horizonti. definitivno. No to ne znaci automatski i biti pametniji u nekom efektivnom smislu.

dec 2007.

to je laz. nakon dugotrajnog i svakodnevnog konzumiranja marihuane na sebi sam primjetio jedino jednu promjenu a to je da sam zaboravljiviji nego prije..
Weed KillahPOZNAVALAC

dec 2007.

i pomalo cudne recenicne konstrukcije :))
LaidbackPOZNAVALAC

dec 2007.

Mislim da si jedan od rijetkih...

dec 2007.

Jesi prestao pusiti? Mislim da bi trebao.
RadeAMBASADOR

dec 2007.

Valja malo da ohladis glavu, napravi pauzu sa pusenjem........

dec 2007.

ha... u svemu treba imat mjeru pa tako i sa pushenjem... ufff sha sam ****r :facesjump:

dec 2007.

:common053: dakle, zashto je ****r ; dakle M U D A R zabranjena rijech??!

dec 2007.

hahaha maana za cenzuriranje reagira na M.U.D.A
choki123POZNAVALAC

dec 2007.

:icon_mrgreen:
CrassENTUZIJASTA

dec 2007.

Pa marihuana cak i ak unistava memoriju unistava ti kratkorocnu memoriju a to ti je npr. da znas odgovoriti kolko si puta iso do wc da popijes vode, ili kolko si puta nesto isprostacio a ta memorija ti tak i tak nestane nako sat vremena, a kod covjeka koji konzumira marihuanu nestane nakon pola sata... al ipak nebi se slozio da je istina da unistava mozdane stanice ili bilo sto sto ima veze s mozgom...*****rija

dec 2007.

Izraz kratkotrajna memorija se ne koristi za to.Ona ostaje nekoliko sekundi(znam da je manje od pola minute) i potrebna ti je npr. kad racunas neki matematicki zadatak,povezujes rjeci u recenice dok citas......zapravo za sve sto radis ti je bitna kratkotrajna memorija...... To sto si ti napiso nije kratkotrajna memorija nego stupanj poslje u kojem bitne inf. prelaze u dugorocnu memoriju a nebitne zaboravia. Ne vjerujem da Marihuana uniatava,sjebava kratkotrajnu memoriju ako da definitivno u razumnim kolicinama ne.Ali definitivno utjece(pogotovo neke sorte) ne kratkotrajnu memoriju za vrijeme djelovanja.Jednom sam pusio travu od koje sam zapado u neke rupe u vremenu,zapravo mi je kratkotrajna memorija bila sjebana,nisam mogo izgovoriti recenicu do kraja jer sam zaboravljao pocetak,izadjemo iz kafica ja pitam kad idemo u kafic i takve stvari...
kixonISTRAŽIVAČ

dec 2007.

ma nia ne uniatava,ja mogu re da eo 2 godine dost aktivno puaim :icon_biggrin: bio na magnetnoj rezonanci mozga i mozak mi presavraeno radi sve zdravo isve oke eto sve vam jasno :D
dokazano je da marihuana prosiruje horizonte,mjenja i poboljsava nacin razmisljanja,vasi neurotransmiteri su povezani sa neuronima,npr.prolazite nekim mjestom gdje ste pokupili sramotu,tako su svi ti neuroni spojeni,znaci lose emocije-vezano za to i slicna mjesta.ali ako se promijenite,usredotocite na nesto drugo,razmisljate pozitivnije,shvatite da to mjesto nema veze sa takvim emocijama i vasi neurotransmiteri gdje je upisano to mjesto povezu se sa neurotransmiterrima gdje su sazdrzane vase ljepe emocije-banalan primjer,ali tako i kod trave,stvari se pocnu mjenjati,neurotransmiteri spajaju sa drugim neurotransmiteri i dode do promjene.a za gubitak pamcenja,motivacijem,koncentracije.to dolazi do toga jer marihuana poboljsava razmisljanje u svakom pogledu,znaci prosiruje horizonte,mislite nesto deseto cak i kad s nekim pricvate ili obavljate neke vazne poslove,ucenje...i tako iz toga proizlazi da zbog vutre koja poboljsava razmisljanje pocinjete gubit motivaciju za druge poslove,zbog motivacije vam opada koncentracija,i zbog pretjeranog razmisljanja,mozak otvara puno razlicitih ladica u mozgu,pretrazuje,i tako ako razmisljate o necem i jos se pokusavate sjetit neceg desetog,mozak je preopterecen i treba mu vremena da nae informaciju.nakon dugog pusenja to pree u nesvjesno,pa i zbog toga nismo otkrili uzrok tim problemima.i kada iz tjela nestane vecina cannabinoida,znaci nako mjesec dana nakon pusenja,sve se vraca u normalu.ali vase filozofsko stajaliste ostaje,ali ne pretjerujete u razmisljanju
Ras TafariPOZNAVALAC

dec 2007.

Pogledajte ovoga lika, meni se cini prilicno normalan http://youtube.com/watch?v=s0n4_OYszYk&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=4-K7R--u_eE

dec 2007.

E pozz za sve ovde od novog clana.Hajde da i ja dam neki komentar na sve ovo. Ko pusi zdravlje rusi, ko duva zdravlje cuva. Koliko god glupo zvucalo ovo je potpuno tacno.Ko pusi cigarete ne moze ih ostaviti ili moze vrlo tesko, a bez jointa mozes biti duze vremena ako to zelis.Jedino delovanje na mozak, bar moj, je da me tera da dublje razmisljam o nekim temama i kao sto jedan clan vec rece neke sam stvari shvatio pod uticajem THCa koje ne bih inace mogao.Ne zelim reci da su pametni samo oni koji puse, ali stvarno zna da izvuce nesto dublje iz coveka.Pozz iz Banjaluke

dec 2007.

Vutragenjo je u pravu,kojoj to vladi treba narod koji ne razmislja kao vecina?Ili koji uopste razmislja o svemu sto mu neko kaze?Primer:Rekli su nam da je otvorena ozonska rupa,da se od ultraljubicastog zracenja dobija rak koze,i 99% ljudi koje znam su poceli da kupuju kreme se zastitnim faktorom 30 do 50.Posto kreme kostaju negde oko 800 dinara,a svako ko ide na kupanje ih koristi,sta mislite koliko zarade farmaceutske kompanije?Izmanipulisali su narod i sad zaradjuju milijarde!E zbog takvih stvari gotivim travu,jer mi je npr. ova ideja pala na pamet kad sam bila naduvana,pa nek mi neko kaze da mi mozak slabije radi od trave na bilo koji nacin!To sto ne razmisljas kao vecina ili pricas na drugaciji nacin i postavljas cudna pitanja ne znaci da sa tobom nesto nije u redu.Koliko poznajem istoriju,vecina obicno nije u pravu:setite se Galileja ili Kopernika.Njih su ubili jer su tvrdili da su stvari drugacije nego sto vecina misli,a mi posle nekoliko vekova utvrdili da su jadnici bili u pravu.Bavim se umetnoscu i grass mi daje nove ideje,postanem osetljivija na sve,i ako ti se desi da dozivis zakrivljenje u vremenu a niko u tvom drustvu nije mozda ne znaci da tripujes-ostali ga samo nisu doziveli.Mi ljudi nemamo pojma o svetu oko sebe,tek ga otkrivamo,i ako sam naduvana u stanju da vidim i osetim vise nego drugi,da dozivim nesto drugacije,to je divno!!!TRAVA JE CUDO!Ne ostecuje mozak,mislim da razvija svest i da ga dovodi na mozda visi,mozda drugaciji nivo

jan 2008.

zelis pogledati stvari na drugaciji nacin :rasta1: ovi smajliji su strava :tovarenje_banana: ovaj je extra :b_bow::b_cowboy:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se