VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaNapad panike
LEGACY

Napad panike

82 odgovora13,820 pregleda

feb 2016.

Prijatelji molim za pomoc.Pusim travu 15 godina i vec mesec dana imam problem posle pusenja me spuca napad panike znojenje dlanova,lupanje srca,zujanje u usima i tako to. bio sam kod psihijatra dobio sam neki lek zoloft da pijem ali ga ne koristim.Dali je vrem da prestanem da pusim travu? Znam da treba to da ignorisem ali mi slabo ide. Jeli jos neko ima slican problem pa da mi da nei savet?
L0oDZMAJ

feb 2016.

Kakvu travu pusis? Svoju ili kupovnu? Koji strain jel znas... probaj da odmoris malo u medjuvremenu,pa posle nekog izvesnog vremena,izadji negde u prirodi,ponesi neko osvezenje... pa zalipa jednu i odkloni negativne misli.... ;) a i nisi morao otvarat ovakvu temu,mslm da ih ima preko 20... koristi malo trazilicu... peace
Space_LuluLEGENDA

feb 2016.

ao Taster, mislim da nisi prvi koji se ovde obraa sa problemima napada panike posle dugogodianje konzumacije marihuane. Probaj da koristia pretragu, mo~da ti ne ije iskustvo pomogne. `to se ti e psihijatra, uzmi u obzir da ja nisam doktor, ali verujem da svaki ovek koji ode kod njih izae sa nekim lekiem, ak i da ti nije niata dali bi ti neato zato ato bi ti rekli da si hipohondar. Ali, kao ato rekoh nisam doktor, tako da uzmi ovo mialjenje sa rezervom. Ja niti konzumiram toliko dugo marihuanu, niti sam ikada imala probleme sa napadima panike. Ali ako puaia i onda dobijea napad panike, mislim da je odgovor jasan, trebaa da prestanea, ili barem napravia pauzu. Da sam na tvom mestu ono ato bih ja uradila je sledee: 1. Prestala bih da konzumiram neko vreme (min 3 meseca) i pratila situaciju. 2. Analizirala bih svoj "~ivot" u poslednje vreme. Da li si se susreo sa nekim stresnim situacijama, neato ato si potisnuo, pokuaao da izbegnea, itd. 3. Posle 3 meseca bih promenila dobavlja a i na in konzumiranja (sa puaenja na vaporizer). Ako uslovi dozvoljavaju probala bih i da gajim. Sreno.
StipeZMAJ

feb 2016.

https://www.vutra.org/threads/anksioznost-i-depresija.14773/ ima tu nesto o tome. ne treba ti zoloft i ne trebas prestat pusit travu. smanji malo, nemoj se razbit. ...a napad panike ko napad panike. sa vremenom ces ga naucit "odyebat" kad krene dolazit :) evo spejs lulu je vec napisala :)

feb 2016.

Ako ti je za utehu, ja sam ve s prvom buksnom u ~ivotu iskusio napad panike, ispeglirao ortaku gajbu, izblamirao se do jaja, ma ne mogu ti do arati do~ivljaj. I otad je proalo preko 20 godina da duvam skoro svakodnevno. Jooj kad se samo setim nekih furki:lol:

feb 2016.

pa mogu da imam svoju ali neznam sta da uznmem ovo ja za mene potresno jer je mnogo volim da je pusim ali neznam sta mi se desava ako neko zna koja je sorta dobra za taj problem molio bi da mi kaze i idem da je nabavim? ja neznam jeli mi gore kada sam sam ili u drustvu
StipeZMAJ

feb 2016.

anxioznost i napadaj panike bas nisu isto al tu je to sve negjde :) takodjer CBD sorte meni funkcioniraju super
sstipISTRAŽIVAČ

feb 2016.

moja iskustva..ni slu ajno koristiti ulje..ulje poja ava napad 100-tinjak puta..knjiga PANIC AWAY by JOE BARRY..ima je na hr. jeziku i besplatna je objaanjava kako jednostavnim vje~bama mo~ea sprije iti napad..izraelske studije pokazuju da su naj. vrste vutre 50/50 % THC/CBD su odli ne za takva sranja ali puaenjem tj. joa bolje preko vaporizatora ..sada kre em sa vrstom CRITICAL+..a dok ne sazori odr~avam stanje sa tim vje~bama i uli nom vutrom..ako kome ovo pomogne ja presretan..lp

feb 2016.

Hvala na savetu javi kako je sa tom sortom CRITICAL+. pa da i ja nabavim to. Koliko cesto imas napade mozda mogu nekako da pomognem,kako ti se ispoljava?
Brkato PraseAMBASADOR

feb 2016.

Licno imao sam slicne napade ali samo dok varim a ne nakon. Moj jako dobar prijatelj koji konzumira evo vec nekih 2 godine ima slicne napade sledeceg jutra kada se probudi. Znaci napadi panike, znojenje tela, ruku i uopste malaksalost propraceno nervozom i celokupno stanje se pogorsava u toku dana. Prosle nedelje dao sam mu po par gr od ovoga sto sam malo uspeo iskjurati za ovih mesec dana i nista od istih simptoma nema ni u naznakama. Covek bukvalno kaze da je preporodjen i da mu se stanje popravlja svakodnevno na bolje, a varenje opet postalo uzitak. Mogu dovesti coveka na forum da potvrdi isto mada cenim da nije potrebno. Moje licno misljenje je da organski uzgoj i koriscenje sto manje hemikalija doprinosi kvalitetu vutre za varenje. Dim koji imam je veoma drugaciji od onoga sto sam naviknut da varim i skoro da nema mesta za usporedbu. Ne znam dali je do strainova(Mazar, BB i WW) ili zato sto su dobijali BioBizz gjubriva. Mogu potvrdno odgovoriti da svi strainovi imaju jako jako dobar ukus i miris. Jos jedan detalj koji zelim podeliti je i to da u vecinom sela u Albaniji nema fekalne kanalizacije i sve fekalije se skupljaju kako bi se kasnije iskoristili kao djubrivo u uzgoju, a flush je misaona imenica. Ovaj detalj nisam procitao na forumu ili na wikipediji nego je detalj od coveka koji licno uzgaja nesto vise od 350 kg u toku sezone. Uzevsi u obzir ovaj detalj i da je veoma tesko bez flusha isprati korenje onda me ne cude neki simptomaticni detalji koji se ponavljaju kod dobrog dela konzumenata.

mar 2016.

Pozdrav evo bas jucer mi se dogodio veliki napad panike nakon sto smo zapalili i to dobra dva bata. Od nas 5 koji smo pusli mene je jedino toliko to uzelo da nisam bila uopce svjesna sto se desava tj. mislila sam da sanjam i da to nije stvarnost bila sam urokana do jaja.. Inace ne pusim cesto ni puno, ali ovaj put je bilo bas previse. Kad sam se kako tako osvjestila i probala si utuvit u glavu da ne sanjam pocela me hvatat uzasna panika, nisam mogla pricat, nisam mogla disat, skoro sam pobjegla van iz stana ni sama neznam zasto ..osjecaj je bio grozan .. jos i sad nakon sto je proslo 20 h od toga se ne osjecam na momente prisutna i pokusacam skuzit sto mi se to dogodilo u roku 2 h. Uzasno me bruka jer nisam znala da mi se to moze dogodit.. toliki napad panike nebi htjela nikome da se desi i za sad ne namjeravam uzimat vutru ... mislim da nisam jedina.. zanimaju me vasa iskustva i je li vama bilo slicno kao mene...ja samo zelim da mi ta zbunjena faza proe sto prije... imala sam srece sto je samonm bila frendica koja je radila na hitnoj i uspjela me nekako smirit i uvjerit da je to normalno i da cu se smirit ... uzas

mar 2016.

Pozdrav to se i meni desava samo moras izdrzati to jeste strasno ali kada naucis da kontrolises samo prodje,nekada nebude od trave napad mozda je nesto drugo neki problemi

mar 2016.

pa kontrolisi malo kolicinu sestro, sama kazes da je bilo previse i onda otkud frka, otkud panika :)
wuvuzelaAMBASADOR

mar 2016.

i jos pretpostavljam naletili na "skankulju tzv." :ajnstajn: smanji gas i trosi domaci radinost i nema panike,ima protiv panike :let:

mar 2016.

ma to je sve normalno :) svakome se to dogodi prije ili kasnije,da se tako kockice poslo~e pa to po me li iti na frku i paniku ;) jedared sam svoga prijatelja vozio na hitnu,stalo mu srce :) stojadin od njegovog aleta,ja vozim,nemam voza ku i nikad nisam vozio auto on umire,ja vozim :D zavraili na psihijatriji uglavnom :D uj,na psihijatriji ...a stalo srce :D drugi puta manje povuci,hehe

mar 2016.

Meni ima smisla da neki koji do~ivljavaju napade panike prilikom i nakon konzumacije mo~da imaju problema i stresova u ~ivotu koji im se mo~da ne ine velikima pa ih potiskuju, ali kada se napuae ti problemi im se podsvjesno vrate u obliku napada panike...

mar 2016.

Naj eae dolazi do tih napada kod ljudi koji joa nemaju dovoljno duva kog sta~a ili ne duvaju svakodnevno. U biti ljudi koji nisu dovoljno upoznati sa na inom na koji trava dijeluje. I onda se takvi navare, uglavnom preVare, zavalja ih, nau se u dosad nepoznatoj situacji, neznaju kako odreagirati, psiha im vi e "loae ti je, loae ti je" i to je to, bude ti loae. Onda sljedi i panika zbog novonastale situacije, ubrzani otkucaji srca, ote~ano dizanje, hladan znoj, treskavica...itd.. Ja se sjeam svojih po etaka, to je bilo u prvom srednje, sa 15-tak godina. Puaio sam redovito vikendom, mjesecima i mislio sam, aha baa je fino to, ono neki laganini ugoaj, smijuljenje i to je to. Sve dok nisam otiaao u Amsterdam na maturalac, e onda sam tek sku~io ata je vutra. Imao sam takav napad panike, preznojavanje, noge mi se odsjekle i rekao sam nikad viae u ~ivotu. I to nikad je bilo do sutra nave er, al sam sam sebi rekao, neu biti alav, sisati u samo malo, i malo pomalo siaem ja tako ve skoro dva desetljea. Je, zajebani su ti aatro napadi panike, veinom satepu po etnike jer su u "nepoznatoj zoni", ali s vremenom se naviknea i da vidia uda. U zmaja sam se pretvorio, nema rupe iz koje mi se nedimi i sve pet. Rekao bih da napadaji panike kod onih koji i nisu neat iskusni i svakodnevni puaa i, veinom su po etnici, nije zapravo niata udno, vjerovatno je svatko to do~ivio bar jednom u po etcima, ali napad panike kod nekog tko duva svakodnevno godinama, pa ga tak neat saaije, e to je ve problem psihi ke naravi izazvan krivim na inom ~ivota ili poimanja istog.
bakalulaLEGENDA

mar 2016.

Sla~em se s kolegom gore u potpunosti. Mene nikada nije uhvatio napadaj panike, jedino mi se dogodilo jednom ili dvaput u samim po ecima s nekih 15ak godina da me oduzme ali niata kaj jedna okoladica ili neato drugo slatko ne popravi u svega par minuta. Napadaj panike nisam nikad vidio ni kod ljudi s kojima puaim evo ve cijelo desetljee nego samo jednom u slu aju jedne gospoice ali to je viae bilo uzrokovano time da smo puaili na krovu (ravnom) frendove vikse kad smo bili mlai, zna i nju je uhvatila panika jer smo puaili na cca 4m visine od poda, a trava je to samo dodatno naglasila i poja ala joj strah :) Meni je iskreno skroz udno itat da toliko ljudi ima napadaje panike, a evo u ovih 2 i pol godine kaj sam na Vutra.org, ovakvih tema je bilo barem 50 komada. isto iz razloga jer ja jednostavno to nikad nisam vidio, a puaio sam sa 100+ ljudi u svom puaa kom sta~u.
BladerZMAJ

mar 2016.

Ja sam neko glasio kao netko tko nema kraja u puaenju, a sada nakon 15+ sam na teakim sportivo dozama. Smijeaan sam puaa ima kako doem i samo seriju-dvi povu em, a kao dugogodianji stoner-gurman. :razvaljen:: Vjerovatno spadam u drugu skupini @No Joke. Mo~da sam prerano sve to po eo u velikoj mjeri, a ~ivot je bio daleko od sreenog. Stres je bio na dnevnoj bazi cijeli dan sa svih strana, od akole, do kue, do doma, iznutra tjelesni problemi, jako stresno. Puno sam razmialjao o tome i ak sam i primjetio na jednom prijatelju mlaem. On je uzeo kao i dosta puta do tad halucigenu supstancu i njega i prijatelja je okrenilo na loae. Onaj osje aj kada pokuaavaa vratit kontrolu, a ne mo~ea i istraumatizirao se tu ve er. I nakon toga viae mu nije svejedno ni zapalit. I baa ka~e "stari sad znam kako je tebi".Do tad se meni smijao... a imao sam i ja jako traumatskih iskustava, tako da je mogue da se bojim izgubit kontrolu, a ata je viae pokuaavam zadr~at to se vea napetost javlja i raste u paniku i paranoju... Na ljeto proalo sam se naaao sa jednim starim druatvom, a nismo se dugo vidili jer svi ~ive na raznim stranama svijeta sad ve i bilo je neato halucigeno u iru. Uzeo sam zanemarivu dozu koja je bila doslovno niata isto bezveze za stare dane. Ali plan je bio da me niti ne takne. Zna i zanemarivo... tu ve er me prijatelj uvao u stanu, dok sam ja le~ao, a s mene potoci curili. Hvala bogu na prijateljima, ali ja sam se susreo sa svojim vragom. Mo~e se rei jedno od najgorih iskustava. Pakao... nema kraja, nema natrag, strah za goli ~ivot u najpunijem obliku. Takav jedan osje aj nesigurnosti, tjeskobe do samih granica izdr~ljivosti. Povra a sam samo od napetosti organa unutra... i takva iskustva ostave trag i pozitivni i negativni. :D. Nako toga sam postao jako jednostavniji ovjek i puno zadovoljniji, ali cijena je bez popusta;). Baa sam postao kako ka~u non-tolerant ekstremno ali zato ja znam svoju dozu i ata je najgore ja se dobro napuaim sa koli inom na koju bi se ve ina smijala. Moj savjet je puait taman svoju dozu i puait u situaciji gdje se osje aa ugodno...
formZMAJ

mar 2016.

Nekako i moje iskustvo govori da ako ti se to dogodi u nekom trenutku, u veem ili manjem obimu, treba si dopustiti izgubiti kontrolu u potpunosti jer u suprotnom biva proporcionalno gore. Zamislite da van curi znoj i frka je sa svih strana, ak bi se i nasmijali ali kao da neato ko i, e pa baa onda treba se dobro ismijati, priznati sebi da je "to" sad tu i da e nakon nekog vremena opet sve biti po starom. Tijekom vremena pronai svoju dozu kao blader i neki/e strain koji najviae odgovara situaciji i ne dozvoliti si pretjerivanja.

mar 2016.

pa vjerojatno mi je taj napad panike i uzrokovao stres pod kojem sam radi ispita na faxu...vjerojatno je vutra samo potakla moj mozak da taj stres izae iz mene u obliku panike
bakalulaLEGENDA

mar 2016.

Upravo tako. To je i bila poanta mog upisa na proaloj stranici. Ubudue zapali kad imaa sreenu situaciju ako se ve ne mo~ea nosit s tim.
GandzoPOZNAVALAC

mar 2016.

rijesi stvari sam sa sobom u glavi pa nece biti napada panike, sta pusis ako ti skodi
VujadinnENTUZIJASTA

jun 2016.

@taster Ja sam imao taj problem svakog dana imam ga i dan danas ali ne cesto. kao sto ti je rekla lulu "Analizirala bih svoj "~ivot" u poslednje vreme. Da li si se susreo sa nekim stresnim situacijama, neato ato si potisnuo, pokuaao da izbegnea, itd." Ja sam imao mnogo strsnih stvari u zivotu, takodje sam to vrlo dobro okusio kad sam imao pozar u kuci izazvan mojom krivicom, taj stres ne mozes da osetis odmah, nakon par meseci se osetilo, posle svega i svacega to se nakupilo i vutra me vise nije radela kao sto me nekad radela, nema vise te neke pozitive naravno bilo je i paranoje kao i svima sto se desvaju i dan danas. kod mene se nastavila ta paranoja i svaki dzoint je bio paranoja, ti neki neprijatni leptrici u stomaku koji mi nisu prijali, isto mi se desavalo da me nesto u stomaku kao zaboli, nije to bio neki bol, cudan osecaj i non stop je tu bio dok nije prestao rad, tu i psiha radi svoje ne mozes da prestanes da mislis na to. Moj ti je savet da prestanes sa pusenjem bar mesec dana ili 3 meseca, kako ti odlucis, da pazis sta pusis sa ulice, slabija trava mi da nekad te pozitive, dok jaca trava mi vraca tu paranoju s tom jacom samo 2 do 3 serije i dalje ima te paranoje ali mogu da je podnesem, takodje i krug ljudi moras da izaberes gde nije toliko napeta situacija. zato sam ja odlucio da sadim svoje i da znam sta pusim, nacicu sebi neku vrstu koja ce da ima taj slabiji rad i da lepo utice na mene.. nisam mogao lepo sve detaljno da kazem preko kucanja u sustini to je to.
ašibuljISTRAŽIVAČ

jun 2016.

Sve je to u glavi. Psiholoaki.
H2O888LEGENDA

jun 2016.

svaki napad panike koji se dogodi je sjena onog sto je proslo a i strah onog sto ce doci;)
Alucard123POZNAVALAC

feb 2017.

ja bih to laicki opisao iz svog iskustva...desi ti se neka trauma u zivotu u ovom slucaju da se prenapusis,skoci tlak,znoje se dlanovi..u jednom trenu pomislis da ces dobiti srcani ili mozdani udar i to je poprilicno da ti se psiha razjebe.neznam koliko ste upuceni ali mozak je sklon ponavljanju stvari koje su za vas bile traumaticne.sto zelim reci?zelim reci da kad god se napusite(poslje tog prepusavanja ili ti traume koje je mozak dozivio)javlja vam se isti osjecaj.cak zna biti toliko sjebano da se napadaji znaju javljati bez pusenja(iz cista mira)osobno sam imao jako tesko razdoblje i uspio sam to savladati nekako na psihickoj razini.Za sve nas koji volimo zapaliti,(a imamo problem s psihom)preporucavam cbd strain,nikako pusiti travu s ulice!
hazeriZMAJ

feb 2017.

Mozes ukratko napisati kako si to rijesio?Hvala.
Alucard123POZNAVALAC

feb 2017.

Lagao bih ti kad bi rekao da sam to rijesio,znam samo da je trajalo otprilike 10 godina,s time se sjecam jednoga sto je mislim vezano uz to da sam to" rijesio"jel mislim da se to ne moze izljeciti nego jednostavno s vremenom nestane ili se covijek uspije nositi s time.uglavnom skuzio sam da svaki put kad zapalim pocne mi se javljati taj osjecaj i prestao sam pusiti na tipa 2 god.i tako ja jedan da sa mladjom ekipom u parkicu (u kvartu u kojem se svi znamo)ajde daj zapali s nama.Decki znate da ja nepusim,samo cu se zbedirati i otici....Vele oni meni daj ajde samo probaj i ja reko daj.Ja se napusio,fenomenalno mi je bilo i ja poceo brijati s tom mladjom ekipom...nikakvih napadaja,ma ni da bih pomislio na to.uglavnom to je trajalo nekih godinu i nesto dok se nisam opet povukao u sebe.napadaj me zna lupiti i dan danas.iskreno pusio sam do nedavno svaki dan i bilo mi je vise dobro nego ne.SKUZIO SAM DA MI BUDE LOSE;AKO SAM PRIJE NEGO ZAPALIM LOSE.Probaj zapaliti kad si jako dobro i u glavi i u tijelu.i ono sto ja pusim su sorte cbd strejnova i toga se drzim,ovo s ulice kad zapalim nekad me zna uhvatiti napadaj ali vrlo blagi i krati jer sam kroz godine naucio to kontrolirat.Znam da je tesko i da ti se vrti sto stvari kroz glavu a pogotovi oni da ces umrijeti,no moras nekako to unutar sebe pobjediti.neznam kako ti pomoci jel ni ja tocno neznam kako to rijesim,ali evo sve sam manje vise napisao ako te nesto zanima slobodno pitaj 10 godina to nosim.
LunnamoonLEGENDA

feb 2017.

Slicno iskustvo imam i ja, pre nekih 6-7 godina sam ''jedva preziveo '' jedno napusavanje, i od tada nikad ne znam kada ce me lupiti o5! Mogu da se napusim i da ne bude nista a mozda me i lupi paranoja i pritisak i lupanje srca itd... Ali naucio sam da zivim sa time, i jako mi je zao sto ne mogu da pusim kao pre... Kako sam regulisao to? Nasao sam sortu koja mi odgovara (u mom slucaju je to Aurora indika) i izbegavam sative . Ako bas moram da pusim meni nepoznatu sortu, uzmem dim-dva, cisto da ispostujem drustvo, malo me uradi i ako ima problema vrlo brzo me pusti! Ali mislim da nikad vise nece biti kao nekada, i sto se pre pomiris sa time, bice ti lakse! I veoma bitna stvar, sto je rekao @Alucard123 moras znati kako se osecas PRE NAPUSAVANJA, tj ja u skoro 90% slucajeva znam kako ce me lupiti! Desava mi se nekad da ekipa zapali i ja znam da ce da mi smeta, jako mi je krivo zbog toga ali sta da radim, iskuliram i popijem pivo-dva i trudim se da se ne smorim mnogo sto su oni high a ja ne :) A 99% ljudi kojima se to desava ima nekih problema sto sa zdravljem sto u porodici ili slicno, tako da, sto sam ja mogao da zakljucim, nas trava dovodi do toga da ta (obicno potisnuta) osecanja isplivaju kad se napusimo.... Tako moras proci kroz tezak i dug period do prihvatanja stvari onakvih kakve jesu i bice mnoooogo bolje! A inace nisam nikad probao CBD sortu i ako imate neki savet konkretno koju da probam, bio bih zahvalan.
Alucard123POZNAVALAC

feb 2017.

Magma strain
hazeriZMAJ

feb 2017.

Ma nemam ja taj problem konstantno..Vec nekada kada sam nesto bio pod stresom se zna desiti..Kako god..hvala na podjeljenom iskustvu;)
BladerZMAJ

feb 2017.

Kad sam uspio malo dublje ui u svoju napetost vidio sam da nisam tu di jesam nego sam zarobljen u proalosti. Puno, puno godina sam ~ivo u napetosti, u realnoj paranoji da u biti otkriven. Od kada sam bio dijete pa kroz cijeli pubertet, stalno sam bio napet jer sam se osje ao krivim jer sam radio ono ato se ne smije. Kad sam bio dijete bio sam vra~iji i stalno u kaznama koji nisam poativao kao ni autoritet ali sam stalno ~ivio u krivnji i u strahu od kazni bilo od roditelja, od drugih ljudi, policije, odgajatelja, akole, to se sve nastavilo i kroz pubertet. Cijelo tijelo je stalno bilo napeto, i razvio gastritis itd... ali nisam imao napade panike i puaio sam vutru masovno. Toliko stresa sam pro~ivio ~ivei na rubu. Svaki dan bez prestanka. Puno ljutnje je potisnuto, ogromna agresija zbog toga jer su me maltretirali samo svojim mislima i pravilima. I danas evo sjedim u svojoj kui i kad zapalim par dimova osje am napetost. I kad se prepustim osje am se kao da e mi ti koji me sude doi na vrata. im izgubim kontrolu osje am kao da u biti raskrinkan... iako realno u sadaanjosti nema nikakve brige. Nema me ko raskrinkat. Policija nema ata jer vutre ata imam za osobne potrebe samo kui puaim u jako malim koli inama, posolim si par puta duhan. Sa svime sam jako otvoren i imam integritet, ali kao da puno toga potisnutog izlazi iz mene. Zvu i malo off topic ali za mene nije. Jer im malo viae se napuaim i izgubim kontrole odmah mi se javlja lagana panika koja raste proporcionalno napuaenosti, a i ako postoje kakve teake brige i to je poveava dosta. A tu se joa nadodaju i ostali vrlo vrlo ozbiljni psihodeli ni napadi panike, a mo~e se rei i psihoze i na~alost evo me. Normalan sam dobar, ovjek pod naponom, osje ajan ali u granicama normale, vrlo razvijene percepcije, vanjske i unutranje ali tu sam u petlji. Previae dana je proalo u napetosti, jako, jako puno i sada kad sam sve "sredio" i tu kraj sebe imam 7+ vrsta jednostavno mi prvih 10 minuta je uvijek onako napeto i kad pusim CBD sorte ali me kasnije lijepo relaxiraju kao npr CBD Shark Shock... Ali mo~da je sada vrijeme iaenja psihe pa se osje aju zaostaci iz proalosti jer osje am da nisam tu. Kao ata neki ka~u duhovni napredak je kontrolirana shizofrenija... eto nadam se da e nekome pomoi da i neato svoje pove~e jer tako i ide psihoterapija...

feb 2017.

Znaci nisam jedini. Imam staz od 10 godina, pusio sam 2 do 3x dnevno, kolicinski dosta, I uvek je bilo fino. Uvek sam se hvalio kako mogu najvise da popusim. Onda lose iskustvo na Lsd-u, posle toga vise nije isto. Sad kad popusim buksnu, takva paranoja, lupanje srca, celo telo drhti. U umu haos, strah da cu da odlepim, misli su mi konfuzne totalno. A postovi ovde mi pruzaju uvid da to nije toliko do vutre (konstantno se pitam kako je to moguce da neko ko je vario toliko sad ne moze da izdrzi buksnu) vec do mog psihickog stanja. Jer istu vutru ortaci hvale kako je odlicna. A meni je dijagnostifikovana akutna psihoza. Zato sad pravim pauzu, dok ne dodjem nekako do nekog cbd straina od koga planiram I ulje pravit, pa da njime zamenim lekove koji su mi prepisani.
BladerZMAJ

feb 2017.

Najbolje napravit stanku od pusenja i mozda uvesti neke tehnike disanja i opustanja kroz neko vrijeme da se mozak navikne na opusteno stanje. A onda probaj sa neki CBD uljem. I znam da cu sljedeci put sebi uzeti nesto sa jako malo THC-a manje od 3 posto a dosta CBDa. Probao od 5, 6, 5 posto sative, indike isto je to dosta a ja bi htio da mogu lijepo napunit malu rizlu da sto manje duhana... edit : naravno, govorim o rekrativnom puaenju, a da je ugodno iskustvo.
BladerZMAJ

feb 2017.

Na~alost koliko god iskustva imao sa svojim ludim umom nisam ni ja imun. Kroz zadnjih 6 mjeseci tolerancija mi je padala do zanemarive doze. Jednostavno u meni se nakupljala kriti na masa napetosti koja je prije tri dana eksplodirala. Do~ivio sam ponovo teaku paniku,mislio da sam gotov. Nisam smio ostat sam, cura nije na posao isla. Nemogue je sada zamislit kako mi je bilo kad sam doaao sebi nakon dva dana. Uglavnom stao sam sa puaenjem jer mi je to glavni triger bujice misli koje krenu jer me opere teaki strah zbog gubljenja kontrole na sobom u potpunosti. Dugo ja puaim i vrijeme je da malo stanem. Uvodim malo tijelovje~be i vra am se redovitoj praksi vje~bi disanja i meditacije. Ukratko opet sam bio do pakla i natrag iako uvijek kad puaim osje am kako mi gori pod nogama... Nekad mi je trava sjedala odli no. Volio sam puait i osje aj koji bi mi donosila ali stvari su se promjenile. Zbog ega, postoji par pretpostavki, mo~da je kombinacija ali trenutno trava nije za mene ata mi je najte~a stvar za odbacit. Prestanak puaenja cigara mi je mala beba za ostavljanje od trave. Toliko sam nau io o tome svemu, pogledao svaki video na youtubu, tisue sati, nau io jednostavno i dobro growati, imam kraj sebe 9+ vrsta za razli ite stvari. Neke kjuram po godinu dana, svaka miriae na svoj na in, sline mi se stvaraju kad o tome pri am ali na~alost...
GogzyAMBASADOR

feb 2017.

Prijatelju nemoj da ti bude teako odbaciti travu, trava je tu vec dugo prije nas i biti ce jos tu dugo nakon nas, ne ce nigdje da ti pobjegne. Samo se stavljaa pod bespotrebni pritisak, nemoj da ti trava bude prioritet, budi ti sam sebi prioritet. Fokusiraj se na sebe, pru~i si neke ljepe stvari u ~ivotu mimo trave, vjeruj mi da ces osjecati instantno olakaanje kada prestanea da mislia o travi i paranojama. Vjeruj mi jel ti govorim iz osobnog iskustva, ja sam na ljestvici paranoje od 1 do 10 bio na 12, bio sam tolko loae da nisam mogao ni aalicu kave popiti a o travi nisam ni pomialjo. Fokusiraj se na neke druge stvari, pru~i si kvalitetan odmor, kvalitetan san, bavi se nekim sportom, priroda, smijeh...Take bi ti preporu io da koristia neke pozitivne afirmacije tipa "volim i prihvaam sebe u ovom trenutku". Samo opuateno, bit ce to sve good s vremenom, istina je da se nece rijeaiti za par dana jel taj problem i nije nastao u par dana ali s vremenom bit ce bolje. Samo hrabro i bez nekog pritiska da neato moraa ;)

feb 2017.

Lako danas upasti u kand~e frke i panike. Ja dio ato ne rjeaim ove godine,prenaaam u sljedeu. Ko' na faxu,jbt... U rijetkim trenucima osjetim da su kand~e malo popustile. Odmah se osjeam bolje. Danas mi se zaatopala kanalizacija. Nisam uspio odatopati. Moram zvat' profesionalce.A oni deru po nov aniku.Plaa tek u srijedu. Love nemam,:poop: plivaju,poludit' u ...
sbcjeceoLEGENDA

feb 2017.

Kupi sajlu za ciscenje kanalizacije kosta 6-7e :thumb:

feb 2017.

taster Ma to su simptomi uzrokovani stresom a ne marihuanom. Rjeaavaj probleme manje ea se znojit.
BladerZMAJ

feb 2017.

@Gogzy dobro kazes i potpuno se sla~em s tobom. Meni osje aj napuaenosti nee faliti jer ja se "sober" osje am odli no i bavim se sa masu stvari tako da dosada nije problem. Ali mi je ~ao jer volim puaiti travu zbog iskustva puaenja. I baa sam u~ivljen u terpene i sve ~ivo i imam vrsta ko u americi u du anu ;). Nemam puno ali imam svega po malo. Volim growati i gledat filmove di se puai i pri a o travi... Ali ipak situacija je ozbiljna tako da nije upitno odbacit do daljnjega. Danas sam skoro ko da se nikad nije ni dogodilo. Ironija je ato kad sam imao problema miljarde jako ozbiljnih materijalnih i fizi kih sa svih strana nije mi smetala trava ve me opuatala, a sad kad imam sve sreeno, zadovoljan sa poslom, sredio si krov nad glavom za 10, prava cura, sve ato ~elim imam (mislim skromno, ali sve ata mi treba), doslovno nemam ~elja, ja u teakom ludilu. Kao da mi se poremetila dopamin-serotonin shema zbog kroni nog puaenja i igrica koje isto djeluju na to. Ali opet, to je individualno. Kad mi je bila panika stalno sam ponavljao "ja sam siguran i slobodan" i malo mi je pomoglo. Pa sam i mantru svoju ponavljao, ak sam i disao na vre icu da smanjim dotok kisika u glavu. Smirilo bi me pa bi ponovo poludio. Sad sam odli no, zajebancija cijeli dan sa dragom, ja inace sam jako vesel i stalno se zajebajem i uvijek imam s nekim neato radit. Ili radim muziku solo ili sviram sa nekim, ili igram igre, ili ja nekom poma~em u problemima, ili radim kriya yogu, meditacija, pranayame. Nije prvi put da me ovako ispere ali prvi put da je ovako jako samo nakon kojeg malog dima. Bilo kako bilo zasad nema puaenja dok se klima ne stabilizira. Sli no onome "dan poslije sutra" ;) osje a sam ja ve du~e kako se mjenjaju struje. Hvala na podraci;)

feb 2017.

Pozz ljudi novi sam ovdje na forumu ali morao sam se registovati da napisem svoje iskustvo Ovako sad trenutno imam 24 godine od rodjenja imam urodjeni sum srca kao i rupa neka na srcu tako su mi doktori prognozirali .Do 17 godine stalno sam bio kod doktora i par mjeseci do 18-te godine dogovorim pregled za operaciju .I na pregled odem u Sarajevo i doktori iz vana utvrde da imam neispravnu valulu (zalistak) na srcu i odluce da se ta valula mora zamjenit i tako i odrade zamjene sa mehanickom valulom koja ima garanciju oko 25 godina godina roka trajanosti kod (100 %) pridrzavanja oko prehrane i zivota i nakon toga opet zamjena te valule ,do tad koristim tablete za razredjivanje krvi svaki dan otprilike po jednu tabletu ili vise i trebao bi konstantno mjeriti Inr kolicinu gustoce krvi jer moze doci do zgrusavanja i zastoja te valule. Poslije 2 godine nakon operacije poceo sam pusiti maru i sve ok bilo dok kod prijatelja nisam dozivio napadaj panike mislio sam operacija i valula sve da puca da mi je zadnja noc i otisao sam na Hitnu i poslan u drugu bolnicu dobio nesto za smirenje .Sutra pokusam ponovo zapaliti kod tog prijatelja i ponovo isto dozivim samo pokusavajuci prikriti do pred njim jedva dodjem do kuce .Nakon toga prestanem pusiti je 8 mjeseci i poslije odlucim zapaliti neke domaje i sa strahom zapalim i ponovo isto dozivljavam al uspjevajuci izvuci se iz toga i poslije sam dokucio da je od prehrane :kafe,cigareta,suhe hrane i tako tih stvari .i evo pusim oko 2 godine kako sam poceo i svjestan sam da je taj strah koji pravi djelovanje mare .Al ugl mislim da je zdrava i da ima pozitivno djelovanje na srce kao i na cijeli organizam.I da napomenem da sam aktivni pusac cigareta vec 10 godina i prehlada me strefila neka i osjetim da otezano disem i odlucim ostaviti ih i evo oko 3 i pol mjeseca ih ne pusim al maru konstantno koristim dnevno oko 0.5-1 g .Sto se tice velikih otkucaja srca imao sam stalno ih prosjek od 90-105 i sad su otprilike takvi nekad nesto manji i nemam nekih problema cak sto se tice parnjaka mojih i mladjih imam odlicnu kondiciju cak puno bolju nego oni a i stalno setam i odrzavam kondiciju

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se