VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaBilirubin...
LEGACY

Bilirubin...

40 odgovora15,494 pregleda
Misticni YaracISTRAŽIVAČ

apr 2007.

Poz ljudi ;) Nije me bilo neko vreme, ali vratih se... :P Imam jedno pitanje, nedavno sam bio da vadim krv, i rezultati su mi pokazali da imam povisen broj bilirubina. Normalan broj je oko 20 umol/L, a ja imam negde 26. Taj bilirubin je neko sranje u jetri i nastaje razgradnjom eritrocita ili tako nesto... E sada, mene zanima da li to ima veze sa pusenjem trave? Mislim na taj povecan broj tog bilirubina... Voleo bih da cujem nesto od nekoga ko je imao slican, nazovimo-ga, problem. PozZz
NarquilaENTUZIJASTA

apr 2007.

Nemas se sta brinuti 26 nije uopste povecan jeste malo al neznatno. U mene je bio oko 30 puta povecan kad sam prebolio Hepatitis A ali nakon nekoliko mjeseci vratio mi se u normalu Nemas se uopste sta brinuti
BeyondLEGENDA

apr 2007.

Dakle odgovor na pitanje je vrsto NE, poviaeni bilirubini nemaju veze sa puaenjem trave. Ja imam isto prirodno poviaene bilirubine, mnogi ljudi imaju, to nije niata opasno.
cannebosanacPOZNAVALAC

apr 2007.

Nemaju sigurno s puaenjem trave ni bilirubini ni transaminaze , to je prije od alkohola ili puno masnoa ili ko zna kakvih drugih otrova , duhan mo~da? da ali od trave nije sigur . Ja sam jednom imao poviaene transaminaze za duplo od najvee dozvoljene da ne tra~im sad nalaze i podatke detaljne .Uglavnom pio sam vitamine B i morao prestat s pivama se dokraj ivat svaku ve e puni mjesec dana ,skupa sa vitaminima namjerno sam puaio nekog dobrog hasha sam imao iz A`dama donio ,Ketama hash fin ko maslac samo tamno sme. Puaio sam na dan oko 1 grama 3-4 puta bih posolio po duhanu...(zato gore ka~em mo~da? duhan jer on jebe plua to je sigur a jetru?,nisam siguran jer...) nakon mjesec dana odem po nalaze opet i jetra ko u bebe skroz OK ko da niata nije bilo ,cigare i duhan bez trave ne koristim davno sam prestao s tim sranjem . Druga stvar ato se ti e bilirubina znam jednog lika koji je imao bilirubine pun ***** preko normale i Dr. mu je rekao da baci alkohol , a travu je duvao skoro svaki dan kad god ima bolje re eno , i nije viae imao problema s bilirubinima ali ni sa mamurlukom jer je prestao pit , Dr. ga je ozbiljno upozorio da se ne zajebava s alkoholom . A tako i treba jebo alkohol ja svaki put kad se napijem lud sam nisam normalan nikako a i glava mi sutra ko Jupiter .
EXARPPOZNAVALAC

apr 2007.

To bi imalo stru ni naziv Hiperbilirubinemija... I ja je iman, i to je genetski, ali nije uop e bitno
Misticni YaracISTRAŽIVAČ

apr 2007.

Ma ja ne cirkam niti pusim duvan, a ***** li ga, otkud znam od cega mi ti poviseni bilirubini. Vidim sada da od trave nije sigurno. Hvala vam puno ljudi, skinuli ste mi brigu sa grbace :) Otici cu kod doktora pa cu da vidim sta ce on da mi kaze... Hvala jos jednom ;) Irie
GreenManAMBASADOR

apr 2007.

Koka-kola.Mnoga gazirana pica,masnoce,lekovi...broj bilirubina se povecava od mnogo stvari.ja sam imao povisen broj pa sam 10-ak dana malo pazio na ishranu i pice i snizilo se na normalu.

maj 2007.

Bilirubin ti je }u ni Pigment i nema nikakve ama baa nikakve veze sa travom i od njega dobia }uticu, ali ima veze sa alkoholom jer jetra razgrauje bilirubin pa ako pijea ~ea e onda si u kurcu.
Misticni YaracISTRAŽIVAČ

maj 2007.

Ma ono sa bilirubinom je bila neka greska u testovima... Isao sam ponovo da vadim krv i sve se pokazalo normalno. Istripovao sam se da nemam zuticu, jer ne pijem, ne jedem previse masnog, zacinjenog etc. pa zato... Sve u svemu, hvala na informacijama ;)

maj 2007.

Jel moze i sedimentacija biti genetski viaa od normalne?Ja trenutno imam 30 a doktor ka~e da imam neku upalu ili je to od Dature.Zar je to moguce?
prolaps_rektumaENTUZIJASTA

maj 2007.

mislim da sedimentacija nema veze sa genetikom...mo~da kao posljedica nekih genetskih promjena ali sxsama ona direktno ne...ona ti je poviaena kod upale a visoka kod malignih tumora...a sumnjam da ima neke veze sa daturama...
Weed KillahPOZNAVALAC

avg 2007.

i ja imam genetski povisen i stalno varira od 50-70. pusim svaki dan i boli me kita :)
cannebosanacPOZNAVALAC

avg 2007.

Weed Killah ako te puno boli nai neku da ti izmasira kitu da prestane.:icon_lol:
Weed KillahPOZNAVALAC

avg 2007.

draga mi sutra odlazi u francusku za stalno tak da sad nece bit masaza.. izgleda da ce bolit jos neko vrijeme.. eh, jos da imam kakav masan hed da ublazim bolove, bilo bi podnosljivo

maj 2017.

Pozdrav,evo da kazem svoje iskustvo sa bilirubinom,inace ga imam malo povisen od malih nogu 22-24, e sad zbog tumora(testisa) poslije operacije sam poceo uzimati ulje marihuane i povecao mi se bilirubin na 44 , inace ne pijem zadnjih 6 mjeseci, a na prehranu pazim vec duze vrijeme jer sam prije imao problem sa GGT(masnoca jetre) i nepuaa sam. E sad jel to do ulja ili ne neznam vidit cemo kad stanem uzimati ulje...

maj 2017.

Pro itao sam samo prvi/zadnji post pa da se nakratko nadovezem. Generalno, treba pokusati naci uzrok, i postavitit pitanje da li je taj rezultat analize konc. bilirubina konstantan ili on je on posljedica neke druge reakcije koja je zbilla u bliskoj buducnosti ili se ona odvija u sjeni necega. Postoje rutinske pretrage koje ako ima pokazatelja, usmjeravaju na specificnije pretrage te razjasnjavaju stvari. Meni uvijek padne napamet Gilbertov sidrom kada je bilirubin u pitanju. E sada, da bi se mogao uzet u obzir...koncetracija mora biti konstantna tj kroni na, bez simptoma te bilo kakvih problema jer se org.naviknuo da postojece stanje. Trava/ulje nije uzrok navedenog stanja. Postoji genetsko ispitivanje na Gilbertov sindrom, radi se u svakoj ve oj ustanovi koja ima odsjek molekularne medicine. Edit: Vidim da spominjea i GGT, provjeri jetru obavezno. O ito je isprovocirana. Obicno budu lijekovi,cuga,kemo... }ivjeli i }ivjela :vutra:

maj 2017.

...ma sve u vezi jetre sam provjerio markeri,hepatitise...zadnjih 7god ne konzumiram gazirane napitke, osim pive ponekad ne na dnevnoj bazi,tezi alkohol mozda jednom mjesecno jedino sto sam slab na slatko ali i to sam izbacia zadnjih 6 mjeseci...imam za uzimati joa nekih 15ml ulja pa cemo vidit poslije toga sto ce biti...
High AboveAMBASADOR

maj 2017.

Sasvim je moguce da imas Zilberov tj. Gilbertov sindrom. Svakako bez brige jer je stanje uglavnom benigno, a kada nije jedva da se i primeti. U sustini ako je sve ostalo u redu nemas sta da brines. :smoke:

avg 2017.

...evo poslije prestanka uzimanja ulja 15-ak dana vrjednosti bilirubina su pali na 23 sa 44...i sve ostalo ok.

avg 2017.

Hvala dragom bogu da si ok, i da je sve kak trea... No neznam kakvi su referentni intervali kod tebe za bilirubin, meni se cini da je svejedno i dalje na gornjoj granici ? Jesi li u ino bilo kakvu drugu dijagnostiku vezano za poviaen bili ? Vjerovatno je isprovocirana bila jetrica, neznam... ime...no.. Glavno da si ok ;) Prati situaciju, i promjene i reagiraj ako ima potrebe...

avg 2017.

Nisam radija nista vise od gore navedenog, ipak mi je prije uzimanja ulja nikad nije bio bilorubin preko 24...ja se nadam da ce to jos pasti za koji mjesec....

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se