VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaZdravstvene dobrobiti koje mi je Ona priustila
LEGACY

Zdravstvene dobrobiti koje mi je Ona priustila

223 odgovora31,845 pregleda
gugyISTRAŽIVAČ

nov 2009.

vidim da tarki daje prijedlog za neku ovakvu temu pa posto sam doso novi na forum da i ja neku temu otvorim i pozdravim vas sve. :sun2: pitanje je za sve vas kome je vutrica pomogla u bilo kakvom zdravstvenom obliku da je primjetio. ? ja sam u 14-oj zapalio prvu frulicu i od tada sam pusio u razmacima svaki mj. jedna, dvije kak to vec ide sa nabavljanjem :icon_lol: . Imao sam dosta problema sa pristicima koji su se pojavili u 15-oj i koje sam natezao do 18-e, isao na terapije, gutao tablete, nasluso se svega i svacega kak se tesko micu s lica bla bla. e dok nisam poceo pusit redovito po jednu dvije frule na dan. ljudi moji lice mi je cisto i nevjerojatno mi je pomogla ta bozija biljka!! znam da mi je pomogla i jos sad pomaze jer tocno osjmjetiim kad napravim pauzu od mjesec dana da mi pocnu izbijat ali zanemarivi i onda kad pocnem varit za 2,3 dana ode svaki pa i onaj upaljeni koji boli ako dodje.. o rjesavanju nesanice i umornog ustajanja iz kreveta nemoram ni govorit to se zna. eto spomenuo sam jedan bitan zdravstveni problem koji jako zna bacat u depru dok ste mladji ako se ima ozbiljnih problema s tim i uvjeren sam da ima jos ljudi koji su skuzili kako marihuana cisti lice, ili da rjesava jako puno problema samim pusenjem a kamoli koristenjem ulja. pozdravljam vas sve ;)
LucidDreamAMBASADOR

nov 2009.

Ganja opusta osobu.A tako i nervoza nestaje.Licu prija.I to pokazuje. Sjajno.

nov 2009.

sigurno je dobra stvar biti zdrav i palit,na srecu ganja je i lijek ,sto je dobro oruzije za promoviranje legalizacije i treba to stalno isticati.ja imam chrona i mogu reci da lijek radi,sto nije cudno kad znamo kako djeluje thc na apetit i opcenito probavu.evo jedan link i stay cool and roll onother one ://medicalmarijuana.procon.org/
gugyISTRAŽIVAČ

nov 2009.

ja bas namjeravam ulje napravit il nabavit da isprobam na djedu s tumorom :D
caoooENTUZIJASTA

nov 2009.

ako uzmemo da bog postoji (a ne postoji) da li mislish da sve shto on "napravi" je apsolutno dobro za tebe? i nemoj se zavaravati, pushenje gandze nema veze sa bubuljicama. mozhda bi mazanje ulja i imalo nekakvo dejstvo (pojma nemam kakvo, mozhda chak i kontra indikovano) na lice ali inhaliranje... ne. apsolutno nikakvo. a umorno ustajanje i insomnia mogu biti prvi znaci depresije koju bih ti pre savetovao da lechish fizichkim treningom i meditacijama nego bilo kakvim supstancama, chak i doktorom prepisanim.
TripticoISTRAŽIVAČ

nov 2009.

Ja takoer ima Chrona i otkad puaim marihuanu bolest mi nikad nije bila aktivna kao prije dok nisam puaio. Takoer, kad sam po eo puaiti prestao sam piti lijekove i bolje mi je. Kako da to nekome ka~em (!) kad me svi odma osuuju i gledaju me kao luaka, i to zbog toga jer kao ne sluaam doktora i ne pijem tablete. Pa ljudi moji, ja svog doktora nisam ni uo ni vidio otkad sam upoznao Biljku. Chronova bolest je ne samo neizlje iva, nego joj se ne zna ni uzrok, i da me ne bi krivo shvatili, nisam ja totalno izlije en ali biljka mi uvelike poma~e. Naime, sa 16 godina mi je dijagnosticirana bolest nakon ato sam mjesec dana srao (da oprostite na izrazu) proljeve uz sna~ne bolove i samim time drasti no izgubio na te~ini. Od tada sam 2 godine lutao po bolnicama i doktorima koji nisu imali pojma a ni danas ne znaju kako lije iti Chronovu bolest ali su mi zato svaki put kad bi me zabolilo bez problema davali nove lijekove za koje nisu ni znali hoe li mi pomoi (ili odmoi). Naravno, mene bi svaki od tih lijekova oporavili u bolnici i odr~avali me zdravim samo neko vrijeme od par mjeseci dok bi ja uzimao iste. Odjednom, stanje mi se pogoraa, i to gore neko kako bi mi bilo kad bi zavraio u bolnici prije toga, i ja opet u bolnicu, opet nova terapija, opet mi na privid bolje, doem kui i nakon mjesec dva meni opet loae, i to gore neko bilo koji put prije. I tako mijenjam doktore i bolnice dvije godine sve dok mi se jednom nije dogodilo da sam zbog pogoraanja bolesti zavraio 15 dana u bolnici u rodnom gradu. Bila mi je to barem deseta hospitalizacija dotad, ali za mene i najgora ikada. Proljevi po desetak puta na dan, gubitak te~ine od 12kg u niti tjedan dana, bolove da i ne spominjem. I ato se dogodi, doktor mi povea terapiju i odjednom ja serem krv, toliko gubim krvi da u 2 dana padam dva puta u nesvijest i oba puta sam pao tako da bi se digao sa akoljke nakon ata bi sasra mlaz krvi iz sebe, totalno bi se oznojia i problidija u sekundi i sruaija bi se na pod, i nakon toga otvaram o i, sku~im da le~im na podu, kao da sam bio mrtav na trenutak, i di~em se sa takvim strahom ali sreom da sam zapravo ~iv. Nakon svega toga, transfuzija i vo~nja hitnom do Zagreba gdje nova terapija po inje djelovati nakon joa 2 tjedna. Pri izlasku iz bolnice doktor mi je prepisao terapiju koje sam se trebao pridr~avati i nakon par mjeseci doi na kontrolu. Terapija se sastojala od nekoliko lijekova od kojih bi ja trebao piti to no 14 tableta svaki dan, bez iznimke. Sa svojih 18 godina nikako se nisam moga pomiriti s tim. I ato se dogodilo, u vrijeme kad sam zavraavao srednju akolu po eo sam puaiti. Sku~ija sam da mogu dosta jesti kad puaim. A ako pravilno jedem, a trudim se da jedem, organizam mi bolje djeluje nego od bilo kakvih kemija i uz skoro nikakve bolove koje djelovanje biljke joa i dodatno ubla~i, a sjeam se da sam se prije doslovno gr io i previjao od bolova svugdje, u akoli, u autobusu, u kui i na ulici. Otkad puaim ja se ne sjeam da me tako zabolilo. Proljeve joa imam, ali puno manje i nikad bolne ni krvave. Osjeam se odli no. etiri godine puaim i nikad nisam imao potrebe ii u bolnicu, a bio sam oko 10 puta, a mo~da i viae, u 2 godine prije toga. Ne smeta mi ni u kojem smislu, funkcioniram skroz normalno, studiram, igram nogomet, imam curu, i ata je najbitnije, zdrav sam i ne trujem se kemijama. `ta mislite, baa me zanima, ato bi mi moj doktor rekao da mu doem danas, nakon 4 godine, sa ovom pri om? Bi li me sluaao, bi li mi mo~da moga odobrit da puaim ili neato tako. Zadnji put kad smo se vidili me ispraao iz bolnice s tom kesom tableta i kao vidimo se za tri mjeseca na kontroli. Naravno, ja se nikad nisam pojavio! :banana_rasta:
gugyISTRAŽIVAČ

nov 2009.

"caooo" brate nisam nebih bezveze pisao, imam 21 godinu i dan danas mi dodju bubuljice kad pauziram na duze vrijeme jer imam kao nekih problema sa hormonima sto kaze doktorica (samo na licu???) da imam sliku pokazao bi ti lice prije pusenja i poslje pushenja. vjeruj nisam djete da si umisljam. uostalom, mislis da ljudi vole vutru zbog tog jer je opijat?, pa ja pusim jer sam svjestan i osjecam da bolje funkcioniram kroz zivot kakav je. a nebrini da ti tjelo u podsvjesti "trazi" vutru jer se osjeca bolje, kazu nemozes se navuc, nemozes istina, ali nek neko kaze tko pauzira po par mjeseci jel mu je glava hladnija i normalnija kad pusi ili kad nepusi. ja volim pusit jer je uzitak, ali prvenstveno zato jer se neopterecujem previse svakodnevnim problemima a vjeruj to jako puno znaci. a nadji mi nekoga ko nema problema. E ZA TO JE VUTRA BOZIJA. @triptico nebi te doktor htio slusat bez brige ;). thc kroz pusenje mozda nije dovoljan da pomogne neznam kako ali je dovoljan da uravnotezi imunitet tjela.

nov 2009.

Triptico,ta nasa bolest je strasna,ali ne vjeruje sit gladnome.I ja sam skreso kemijske lijekove na minimum,uz pomoc vutre doktor me nije dugo vidio(osim kad mi treba bolovanje).Sto je najbolje jedina nus pojava koja je njima neprihvatljiva je ta da se osjecas dobro(high),da i besplatno je,a cini mi se da ih to najvise muci. Sve one nus pojave od kemije njima su ok,nevjerovatno.Ne treba uopce sumnjati da je vutra lijek,postoje dokazi,ali djabe ti je njima pricati,doktor taman i da vjeruje ne smije ti dozvoliti,jer bi mogo zavrsiti u zatvoru zbog navodjenja na drogiranje.Ostaje nam ljecenje u ilegali do nekih boljih vremena.pozdrav
Kreso1988ENTUZIJASTA

nov 2009.

svaka cast kada vidim sta ste vi se prozivljavali i kako vam je madi pomogao, ja mogu samo navesti par stvari, npr ozljeda noge nisam mogo hodati normalno (napio se i pao) kada sam zapalio potpuno sam zaboravio na bol, da nespominjem nesanicu, glavobolju, mamurluk i ostale manje tegobe koje sam znao imati, i ni ne pomisljam popiti neku tabletu protiv boli kada mogu spaliti, na neki nacin spajam ugodno sa korisnim. @gugy dobro kazes neopterecujem se sa svakodnevnim problemima, sto ako ovo sto ako ono itd... pogotovo sada na faksu pomogne mi da ostanem hladne glave da pogledam stvari iz neke ajdmo rec realinije prespektive, e raspiso sam se a moram ici uplatiti listic tako da papa:D
Svirač_TrubeENTUZIJASTA

dec 2009.

ovako imao sam prometnu nesrecu sa motoron pri cemu mi je pukla bedrena kost i imao sam operaciju pri kojoj su mi stavili sipke u nogu tzv.KIN ER jaooo, to ti ga stavi kroz jedan guz pa kroz kuk i onda kroz bedrenu kost..uuuu i prva tri dana sam umirao od bolova ,molio sam sestre neka me rokaju sa inekcijama protiv bolova...kada sam dosao kuci nakon 11dana u bolnici i 11 dana bez pusenja ganje,bolovi neizdrzivi prvo sta sam promislio kako cu se dobro naduvat i to sam i ucinio nakon 5minuta nema boli nema nicega hahah... savraenstvo!!!! PS.rekli su mi da cu osjetit bol svaki put kad je promjena vremena jer da je to jedna od najgorih mjesta koje mozes slomit,ali ja se naduvan i vec dvije godine nisam osjetio niti jednu promjenu vremena:=)

apr 2010.

prevaziaao teake nesanice, spavam kad bez problema. po eo druga ije razmialjati o o sebi i svom odnosu prema vanjskom svijetu, smanjio viaka kilograme, doaao u dobru fizi ku kondiciju - smanjio puls u mirovanju(paradoks??) i super se osjeam. najbolje od svega, hroni ni bolovi u leima (kompjuteraa) su nestali
tamburaENTUZIJASTA

apr 2010.

vec 5 godina odkako pusim.nisam popila niti jednu tabletu protiv bolova a antidepresive sam bacila jos od davno.i super sam.meni super okolini jos bolje.zivjela biljka
galijaENTUZIJASTA

apr 2010.

Evo i ja da napisem svoje iskustvo. Prva dva dana rezultati su strava. Posle nedjelju dana svakodnevnog pusenja i jedenja bubuljice su skoro potpuno iscezle. Samo u zadnja tri dana spavam po citav dan, a kada sam budan osjecam vrtoglavicu, pospanost, i pomalo sam kao smotan. Sta ovo znaci, mozda uzimam previse?
galijaENTUZIJASTA

apr 2010.

Evo i ja da napisem svoje iskustvo. Prva dva dana rezultati su strava. Posle nedjelju dana svakodnevnog pusenja i jedenja bubuljice su skoro potpuno iscezle. Samo u zadnja tri dana spavam po citav dan, a kada sam budan osjecam vrtoglavicu, pospanost, i pomalo sam kao smotan. Sta ovo znaci, mozda uzimam previse?
xxrobixxAMBASADOR

okt 2010.

Imao sam urtikarije (alergija, plikovi po cijelom tijelu) i to baa zbog tableta, tj alergija mi se pojavi kad pijem tablete. To ne ~elim nikome, u~asno svrbi i jako je iritantno. Bio sam sav neki ~iv an i odlu io zapalit frulu (ne znam koliko je to bilo pametno, imao sam upalu plua, pa sam morao piti antibiotike), nisam osjeao promjenu nikakvu istoga dana i pomalo se razo arao, no lakae sam zaspao (gotovo je nemogu e spavati kad te svrbi neato po cijelom tijelu). Ujutro kad sam se probudio urtikarija se povukla, nisam imao niti jedan plik na tijelu, odmah mi se i raspolo~enje popravilo. Sada imam problem nesanice, ne mogu zaspati nikako do 3-4 ujutro, le~im u krevetu i preznojavam se, kada uspijem nabaviti neato za popuaiti, lakae zaspim, ujutro se probudim sav veseo i dan mi je super. ;)
euforijaAMBASADOR

okt 2010.

E putnice potpuno te razumijem! Ti plikovi su mi se zadnjih par puta poceli pojavljivat cim bi tabletu popio.. To iskustvo stvarno nebi nikome ~elio da do~ivi.. Naju~asnija stvar koja mi se desila u ~ivotu.. A za nesanicu NEMA bolje stvari nek marihuana!! Uglavnom, pokupio sam neki dan virozu neku i jos me danas trbuh lagano boli.. Prije 15min spalio pljugu i boli naravno nema vise! A da ne piaem o raspolo~enju, volji za sve radit i tome da sam konacno gladan! }ivjela biljka!! hehe
xxrobixxAMBASADOR

okt 2010.

Ma meni je ta "droga" popravila ~ivot kroz zadnjih 6 mjeseci i to puno. }ivlji sam, imam viae volje za posao, manje se ~ivciram, viae razumjevanja imam za svakoga i joa puno puno toga.. Stvarno mi je glupo i jadno ato su zakoni ato se tie toga takvi :(
NikolicaISTRAŽIVAČ

okt 2010.

Ja na svu sreu nemam veih zdravstvenih problema, tako da ne mogu rei da mi vutra poma~e da budem zdrav, ali obzirom da nisam bolealjiv u zadnje vreme mo~da i jeste tako ko e ga znati. Ono ato je sigurno jeste da, oduvek sam imao problema sa stomakom. Jednostavno ~eludac mi je genetski dosta slabiji i ne vari baa kako treba. Ujutru esto imam mu nine, moram da izbegavam dosta teake hrane kao ato su luk, krastavci, testenine... Ipak, sve te stvari dosta volim da jedem i ~ao mi je kad moram neki put da uskratim sebi zadovoljstvo da ih jedem. Posle konzumiranja vutre naravno otvori mi se apetit za hranu, ali tako da mogu da pojedem bilo ata u velikim koli inama a da usput nemam neke posledice od toga. Mogu slobodno rei da sam se ugoio par kilograma od kad ju je konzumiram redovno...
HighBadgerPOZNAVALAC

jan 2011.

Meni je ganja pomogla da potpuno ostavim alkohol, bila sam bukvalno pijana 2 godine! Konzumirala sam to sranje svakodnevno, nisam se treznila...I uz pomoc ganje evo vec 3 meseca sam cista od alkohola niti imam zelju za njim. (: Jos samo kad bih zamenila antidepresive i sleeping pills ganjom bilo bi odlicno! Ali jbg,zakon,glupi doktori i mentalne institucije!!!! I naravno jos gori sistem!:thumbsdown:
SekachAMBASADOR

jan 2011.

Hmm...zanimljivo da nisam vidio ovu temu... :S Uglavnom...ja sam od djetinjstva(10 mjeseci) imao problema s plucima...astma i kronicni bronhitis...i imao one redovne napade kada najednom prestanes disati i nista ti ne moze pomoci...samo lezis, cekas da prode i razmisljas da ti je to mozda zadnji tren da si ziv... Sa nekih 16 god sam poceo pusiti i ubrzo se moje stanje popravilo na bolje...toliko bolje da sam se po prvi puta u zivotu mogao baviti nekim sportom...potrcati vise od 30 metara a da se ne umorim jer nemam zraka... Sada se mogu pohvaliti da sam u savrsenom zdravstvenom stanju, na spirometriji mi se podaci vrte oko 105-110%, redovito se bavim bb-om i ono sto je najvaznije, nisam imao napad 5 godina, niti ikakvih problema s disanjem... Sto god netko govorio, ja sam uvjeren da je za to ganja zasluzna...tako da ne namjeravam uopce prestati dok ovako djeluje na mene...
kako mi je marica pomogla: -nesanica -smireni zivci -u vise navrata glavobolja ... i normalno popravila je moj drustveni zivot!!! .... a ko zna cega me sve zastitila??? .... :spliff: THE WAY OF LIFE
NumBdoTENTUZIJASTA

feb 2011.

imam iritabilna creva,kafa mljeko cola alkohol stres sve me sjebe i eto me u toiletu po 3 put u 2 sata,jebs ti to dao bi desnu ruku za normalnu probavu,al nije potrebno jel vutra mi pun ***** pomogne,neizljeci me al dan kad sam zapalio pljugu je dan kad sam zdrav! Sto me i u jednu ruku nateralo na growanje,jebt gde bi bio da se mogu dnevno medicirat tako,sigurno ne 4 put u 2.20 minuta na jebenoj solji.... hahah pravo ukurcuu moram rec!
ImenkoISTRAŽIVAČ

feb 2011.

Evo ja sam prije 5 dana zapalio prvi put al pravu (prije su mi podmetnuli neko sme e al teako, makar to sad nije bitno,sumnjam da je vurta uopce bila) Nego ina e sam imao velikih problema sa dizanjem ujutro, svaki dan sam se budio mrtav umoran, i sve do kojih 3 sata popodne ja nisam mogao funkcionirat normalno(imam ukor pred iskljucenje zbog neopravdanih i to samo jer sam uvjek kasnio na prve sate).I sad u zadnjih 5 dana ja se budim oko pola 7 odmoran, i pun snage :) Sve u svemu rodila se neopisiva ljubav.I da i meni je ubla~ila priati e.

feb 2011.

Kad smo vec kod pristica. Sestra mi ima ozbiljnih problema s istima. Po cijelom licu i celu. Vec su se joj i rane pocele stvarati (valjda od raznoraznih "pomagala"). Pa me zanima da li se moze to rijesiti vodom u kojoj je kuhana vutra (samo listovi)???
NoTrippinAMBASADOR

feb 2011.

Teako da se mo~e rjeaiti jer previae je tu faktora, mo~da ubla~iti ali ni u to nisam siguran.Ako je stvarno zaebana situacija na licu neka ode u dermatologa i dat e joj jednu hardcore drogu roakutan(Roaccutane) koja je jako zeznuta ali rjeaava akne na cijelom tjelu totalno.Ovisi koliko joj to smeta i ako je iskompleksirana to e joj rjeait problem.Prije 10ak godina prijatelj sa plivanja mi je ima cjela lea puna skroz i baa je grezo izgledalo, a nakon toga su mu lea ko bebina guza osim par o~iljaka od masakriranja.
BeyondLEGENDA

feb 2011.

Ne vidim na koju foru bi to pomoglo ali dobar prirodni lijek za akne su ulja i drugi preparati od ajevca. Od vutre bi to vrlo vjerojatno rjeailo thc ulje al za to napravit treba puno vuve.
TarkiPOZNAVALAC

feb 2011.

Ovak, ja sam u gotovo u potpunosti siguran da vutra poma~e kod ko~nih bolesti... Naime ja imam jednu neugodnu ko~nu bolest, seborei ki dermatitis... to je u biti crvenilo lica, ali u mom slu aju se i guli ko~a ako se ne tretira, te svrbi i pe e i tak... Uglavnom muku sam mu io s time dosta dugo... onda sam neko vrijeme puaio svoju, kvalitetnu i organic uzgojenu vutru i lice mi je bilo ma dobro ko dobar dan... i to du~e vrijeme... al puaio sam dosta, ata je - je :D Ugl onda sam presto puaiti, ato je i sad slu aj, puaim sitno i rijetko, tuu vutru na~alost, ali ne zadugo hehe... bolest se vratila i to u akutnom obliku... trenutno tretiram lice kortikosteroidnom kremom, koja je isto vrlo zaebana stvar... ne smijea stalno nanositi jer se stanji ko~a i onda ti se vide sve ~ilice... Osim toga, kad ju nanesem, naredna 3-4 dana sve to izgleda joa gore... `to je najgore, itajui forume, to ne lije i bolest (nema lijeka), ve samo gurne simptome pod tepih. Nadalje, kad sam prestao puaiti sam dobio akne po leima, dosta njih, a nikad priat na leima u ~ivotu nisam imao... tak da, mo~da je sve slu ajnost, ali vrijeme e ve pokazati utje e li vutra na to ili ne... `to se ti e tretiranja ko~e vutrom, nije ak ni potrebno raditi ulje, moa uzet hed i mazat ga po licu lagano.. Najbolje ne suaen, ve svje~e ubran s biljke. A ovaj roacutane je otrov teaki, ne znam.. to se obi no daje kad su ljudi ~eae obuzeti aknama i kad je stanje zbilja alarmantno.. ja bih taj "lijek" izbjegavao ako je mogue.
NoTrippinAMBASADOR

feb 2011.

Sla~em se. Sjetio sam se jedne cure koja je po defaultu skroz lijepa ali su je obuzele akne i razvila je komplekse, nije izlazila, skrivala je lice i skroz mi je bilo ~ao jer meni to nije uope predstavljalo veliku stvar,niata straano, a njoj su u glavi bili filmovi da je ru~na i kompleksi te~e vrste.Uglavnom uzela je roakutan i promjenio joj se ~ivot.Ponekad kompleksi mogu biti puno vei otrov od nekih fizi kih otrova, zajebana stvar. Tarki pripazi sa kortikosteroidima jer se prelako navu na njih al to ve vjerojatno znaa, tako da se ti ata prije do epaj svog organika:thumb:
Z&NZMAJ

feb 2011.

Nemam osobnog iskustva po tom pitanju,ali evo jedan prijedlog s moje strane. Naime, uo sam da kod akni poma~e krema dobivena iz SJEMENKI kanabisa,a ato je joa bolje,takva se krema mo~e potpuno legalno kupiti.E sad...dali je dobra i poma~e li,morat e otkriti sami oni koji imaju problem. Gdje kupiti? Paaa...ima online trgovina koje prodaju puno toga vezanog za naau dragu konoplju,ali ne smijem reklamirati :)

feb 2011.

Kad smo kod ko~nih bolesti,nemam neku bolest ali sam do prije 3-4 godine redovno imao na prolje e alergiju.Alergija bi bila takva da bi dobijao velike plikove tj. blago nabubrena crvenila po skoro cijelom tijelu,svrbilo bi za poluditi i trajalo bi 5-7 dana.Alergija me poatedila koliko se sje am 2 puta u najmanje 12-15 godina. Zadnji put prije 3-4 godine mi je najgore bilo jer je i grlo blago oteklo i zbok ote~anog disanja morao sam na injekciju. Od kad sam prvi put posadio svoje prije 3-4 godine viae te alergije nemam. Ako je ne dobijem ove,ili najkasnije idu e mogao bi biti gotovo siguran da vutra pozitivno sprje ava alergiju. Zadnji put kad sam imao alergiju otiaao sam se testirati na ata sam alergi an i od 10 testova bio sam alergi an na svih 10 (praaina,grinje...) Mo~da nebi bilo loae da ponovim testiranje ali dok nemam problema...ko ide doktoru:)
TarkiPOZNAVALAC

feb 2011.

E da joa jednu pri u spomenem, nema veze s ko~om, ali ima s vutrom i ozdravljenjem... Naime, kao tinejd~er, i mlai zapravo, sam imao straane migrene... boljela me glava do te razine da sam povraao... tablete protiv bolova bi nekad pomogle, a nekad ne. Ugl postalo je to ve zabrinjavajue, jer je trajalo pa sigurno jedno 4-5 godina... I tako odoh ja kod doktora, snimanje glave ovo ono svaata neata, i veli doc meni de ko ti si sasvim zdrav, nismo niata naali... I po eo ja pljugat vutru tamo sa nekih 14-15 godina... prve godine ne intenzivno, a migrene su i dalje bile tu... Ali nakon nekog vremena, godinu dana ato sam puaio vutru eto malo viae nego prije, glavobolje su sasvim nestale, i dan danas me jaaako rijetko zaboli glava.

feb 2011.

Zanimljivo, nisam mislio da ce se toliko postova pojaviti. Meni je nakon 5 godina odlazenja na injekcije protiv alergija dijagnosticirana astma. Rekli su astma 3. stupnja (kaj god to bilo, ali veca brojka znaci tezi oblik). Svake godine sam redovno morao ici na pregled u kliniku za plucne bolesti. Onda sam negdje poceo pusiti vutru, ali ne iz tih razloga... Na drugom pregledu se doktor cudio kako je to moguce da mi se astma za jedan stupanj popravila... Posto sam pusio, neznam koliko je to dobro za pluca. Neznam kako, ali evo imam oba nalaza doma. A sto se tice ovog s listovima i pristevima, ja cu probati jer mislim da sam jednom negdje procitao da je to upalilo nekome. Mislim da je cak na ovom sajtu. Cek, idem naci.... Evo: https://forums.vutra.org/content/197-Marihuana-i-Medicina na kraju cijelog teksta.
He-ManLEGENDA

feb 2011.

Od davnina je poznato da su mlijeko i med odli ni za ko~u, Kleopatrine kupke od mlijeka i meda, sounds familiar ? A i kanabinoidi se ne tope u vodi tako dobro kao u mlijeku, tako da je zaklju ak sasvim logi an ;)
ImenkoISTRAŽIVAČ

feb 2011.

born_to_be_green moj savjet ti je da probaa svje~e listove skuhat, umo it obloge(gaze ili krpe) i to pustit da se ohladi te porbat to stavit joj na lice i ostavit tako kojih 20-ak minuta te ponovit to svaki dan kojih tjedan dana. Kolko sam ja pro ito i saznao trava bi trebala pomoi, jer nije sve u thc-u da bi morao otapat u mljeku ili ulju(mislim ima i to ljekovitih svojstva, al nije potrebno). Al ajde da nebude sve samo o travi: probajte nabavit biljne sapune(lavanda,klem i ....), ulje nourka i kantarionovo ulje. Jer ja od malena imam teake probleme s ko~om, mama mi je rekla da kao balavac(0-4 god :D ) sam imao tako jak dermitis da sam cjeli u ranama bio. Ona je koristila ulje od kantariona i tako neato, odbijala sve te kreme koje su doktori davali jer od njih je bilo privremeno bolje a poslje samo joa gore(sve je to kemija koja u nikakvom obliku nije dobra za ko~u/zdravlje)I danas imam skoro pa nikakve probleme s ko~om (osim priati a umjerenih koji su normalna pojava kod tinejera :D te problema s suhom ko~om kroz zimska vremena al to rjeaim uljem nourka bez beda) Uglavnom dr~ite se majke prirode, drugo sve je za *****(ispri avam se na izrazu).Samo probajte viae sapuna, ulja, itd... Ne garatiram da e funkcionirati sve stvari kao i kod mene jer svaki tip ko~e je druga iji. Peace !
extranoizeENTUZIJASTA

mar 2011.

najvea zdravstvena dobrobit od vutre mi je bistriji um i pogled...pokazala mi je koliko sam programiran i kako nesvjesno ~ivim. zato pokuaavam spoznaje iz napuaenog stanja ostvarivati u svakodnevnom ~ivotu :sun2:

jan 2012.

Evo da se prikop am, bolujem od nekog tipa hepatitisa, vrlo vjerojatno autoimuni, ali joa nisu ustanovili (godinu dana proalo od spoznaje). Torbaju me sa steroidima i inim "ljekovima", ako je itko bio na steroidnoj terapiji zna da je spavanje ote~ano, nervoza itd. Eto ve u bolnici, na po etku terapije sam primjetio da to djeluje skoro ko oni ekstazi i to, a ekipa koja je isto na tome je lagano navu ena na iste. Hvala bogu na kolegi koji mi je donio paketi i po eo sam uve er prakticirat lagano aetnju i lagani splif... Gospodo, spavam ko beba, nema nervoza, nema bolova, ma milina! Pozdrav iz RH!

jan 2012.

Yea,imam par zdravstvenih sranja -iaijaz, kroni ni gastritis i bubre~ni kamenci. I da,nekad se osjeam ko fuckin stara baba,ali moram priznati da mi je trava zbilja pomogla sa bolovima,joa da mi je probati terapiju sa uljem bila bi presretna.
ChasedByDevilENTUZIJASTA

feb 2012.

Zna i uzmem bakinu neku domau staru knjigu lije enje domaim biljem koja je pisana joa prije 3 isusa, ou re u vrijeme kad su svi oko kue uzgajali zbog miljon razloga od domainstva pa do lijekova, dok je moja baka bila mlada, naravno naem unutra viae lanaka o biljki konoplji i njezinoj lijekovitosti, uporabi bla bla bla, i naravno kak je tu reko neko, za ko~ne bolesti povrainske te, liaaji , suaenje, rane, i kajtijaznam, se od listova napravi aj i kad se ohladi ma~e se ko~a s oblozima, ili se napravi kupka, tipa ak neko radi hash s mikserom u posudi, onaj ostatak tekuine hitite u kadu kad se kupate, ili pijea to ko ja, kak oea, snaete se. Ina e nema smisla nabrajat za ato je sve lijekovita vutra jer nebi bilo kraja tako brzo, al kaj se mene ti e, meni je ona najbolji lijek za glavobolju ikada isproban, svaki hebeni, al svaki put ak me boli glava bilo to samo sitno ili na naja e, zapalim i u roku minute glavobolja isparuje, i svaki put se ispo etka divim kako nevjerojatno, a to vec radim odavno :D
KefaloENTUZIJASTA

feb 2012.

Da li mi neko moze reci da li trava dize ili spusta krvni pritisak? Iz svog licnog iskustva primetio sam da mi srce jako ubrzano radi jedno kratko vreme i to bez obzira na kolicinu mogu da popusim jedni iglicu sa 2-3 druga i posle par minuta srce lupa kao nenormalno e sad ne znam da li je to povezano sa visokim krvnim pritiskom ili ne, uglavnom moja keva ima problema sa visokim pa sam mislio malo da joj pomognem a ujedno zelim da shvati kako to nije DROGA tipa krize i tako to a vecina starih ljudi ima takvo misljenje...
DEDEPOZNAVALAC

feb 2012.

Pozz Mozes napraviti experiment. Mi smo napravili tako da smo merili sa aparatom za merenje pritiska i zapanjujuce veliki. Pre pusenja normalan a posle skocio i to dosta ( nebi da pisem jer se nesecam tacno sada brojke al bila je velika ). A probaj isto sa obicnom cigarom. Nama je isto bio povecan ne toliko al priblizno. E danas ako nezaboravim ima da napravim ponovo proveru.
macedoniaENTUZIJASTA

feb 2012.

ja kolko sam citao znam da snizava krvni pritisak e sada ako se tebi povisava neznam to jel moguce da sativa povecava a idnica da snizuje??? i ulje isto znam da snizava citao pubno toga ako si u mogucnosti onda izmeri i obavesti ali isto jel sativa ili indica si koristio pozzz

feb 2012.

uglavnom... "Physiological Effects of Marijuana: The active ingredient in marijuana is THC. That's short for delta-9-tetrahydrocannabinol. THC is rapidly absorbed after smoking pot. Within minutes, THC and the other substances in marijuana smoke cause short-term medical effects. Signs of using marijuana include: rapid heart rate, increased blood pressure, increased rate of breathing, red eyes, dry mouth, increased appetite, or "the munchies", slowed reaction time" "Within a few minutes after smoking marijuana, the heart begins beating more rapidly and the blood pressure drops. Marijuana can cause the heart beat to increase by 20 to 50 beats per minute, and can increase even more if other drugs are used at the same time." edit: http://norml.org/library/health-reports/item/norml-s-marijuana-health-mythology#15 . . .
DEDEPOZNAVALAC

feb 2012.

Pozz Nazalos nista od experimenta aparat za merenje pritiska stalno izbacuje err 2. Toliko sam ga koristio da se od stojanja pokvario ;)))))) A seed je dao odgovor, mozda neko kome je ispravan da isproba.
KefaloENTUZIJASTA

feb 2012.

Hvala svima koji su odgovorili, nisam sad u mogucnosti da uradim taj eksperiment jer se kevin merac za pritisak pokvario, uglavnom powerseed tvoj tekst je objasnio sve :icon_smile:

feb 2012.

hehe, pa hije bas moj tekst, samo sa prosledio informacije u originalu, al' ok, super ako je nekom koristilo, peace
Dr.ChronicENTUZIJASTA

feb 2012.

kako je meni pomogla ? Pa od kad znam za sebe me boli glava i imam pritisak u glavi pusenjem me ne boli glava a sljedeci dan mi se bol smanji.. Prije dvije godina me zeludac poceo mucit kronicni gastritis, bolovi , povracao sam stalno nikakave tablete nisu pomagale osim cannabisa :) Prije sam imo probleme sa zivcima nisam se mogo konotrolirat sad jednostavno nisam vise napet i zivcan.. i pomoglo bi je sa nesanicom nisam mogao zaspat prije 6 sati ujutro nikad sad se to promijenilo..eto tolko od mene
Rasta ManPOZNAVALAC

feb 2012.

Baa itam ovu temu, i gledam kako je mnogima marihuana pomogla, te itekako mi je drago. Ispri ao bi svoju pri u ako neko ima volje citat super. Dakle, ra unam da sam onako ozbiljnije po a duvat prije 3 godine aproximativno. 2 srednje negddje prije sam bija proba i to ali, nista da nastavim. Prava sezona je po ela u 3 srednje. I to je bilo nevjerojatno u akoli. Ocjene, najbolje u razredu. I to iz predmeta matematika, fizika, elektrotehnika. Pohvale sa svih strana kako sam postao bolji. Bilo je sve to lijepo. Ina e, imao sam neki oblik glavobolje, te svaki ponedjeljak, mene cijeli dan boli glava. Nedijelja nave er, zapalim, nema boli. Ni blizu. Do prije mjesec dana sam imao jednu duugu stanku, nekih godinu i par mjeseci. Najva~nija stvar gdje mi poma~e je faks i psiha. Studiram fiziku. Inace, oduvijek sam fasciniran prirodnim pojavama, i svem sli nom, ono ato se ka~e "pirodni prirodnjak". Imam velik problem s koncentracijom. Nemogua misija. Nisam mogao sjediti 5 minuta na mjestu. U~as. Moram se vrtiti zvjerkati naokolo i sve. U iti ? No way. ALI, otkad sam po ea konzumirati, uvelike mi tu poma~e, sa straau vje~bam mat. fiz. i sl. Mogu ak i sat - sat ipo sjediti i raditi neato konkretno. Naravno, pomogla mi je i u segmentu pisanja. Inace volim pisati, pjesme, pri e, atogod. Nevjerojatno mi rasplamsa maatu, ina e sam dosta maatovit, ali kad zapalim, pustim neku eksperimentalnu, futuristi nu muziku, to je neopisivo gdje sve odem. I da vjerojatno najvaznija stvar. Depresija. Zadnjih godinu i pol, borim se s istom. Ne samo depresijom, vec i samodestruktivnim ekscesima, anksioznoau itd. Od prvog dana kad sam nedavno po eo konzumirati, pomoglo je itekako. I dalje imam problema s istom, ali nije tako tesko kao prije. Malo me i dalje nesanica muci, zadnjih tjedan dana spavao sam mo~da 10 sati. Ali i to se nazire kraju. Baa divan osjeaj mirnoe, nisam impulzivan kao neko, doslovno maksimalana ravnote~a ~ivota. Hvala na citanju. Mozda sam nesto zaboravio, al to jer me malo trisnija dim pa ... I da, moram naglasiti ovo, ina e imam itekako jako pamenje, a s travom ga n gubim, dapa e, uz poja ana osjetila svih tipova, viae se koncentriram na detalje. Pozz
peskafondo_420ISTRAŽIVAČ

feb 2012.

Je li pomaze kod gripe i prehlade? Znaci kad dobijes osjecaj da te gripa pomalo uzima,je li pomogne oks?
Snjezana1971AMBASADOR

feb 2012.

Mialjenja sam da nemo~e odmoi koriatenje na bilo koji nain ali za sve jae tegobe i kronine probleme vjerujem da niata bez "ulja" drage nam :maryjane: pa mo~da i samo preventivno koriatenje dalo bi pozitivne rezultate ili nebi bilo zdravstvenih problema uope.
DEDEPOZNAVALAC

feb 2012.

Naravno samo moras tacno u 05.35 da ga zapalis i do 05.45 nema vise gripe i prehlade.
peskafondo_420ISTRAŽIVAČ

feb 2012.

Da cuo sam za to,ako zapalis u 05.50 dobijes srcani udar.
DEDEPOZNAVALAC

feb 2012.

Samo u slucaju da oks ne izgori dotle a ako da nagrebao si ga..... ;))))))))))
peskafondo_420ISTRAŽIVAČ

feb 2012.

DEDE, DEDE vrag je u tebi :icon_evil: Evo da javim da sam cim me pocela gripa uzimat,srolao sam jednog preventivnog oku, odmah mi je smirilo stanje,kicma me vise nije boljela,bolje sam se osjecao,sad je evo opet , putana!
DEDEPOZNAVALAC

mar 2012.

Drago mi je da ti je pomoglo.
dite_splitaAMBASADOR

okt 2012.

primjer od jucer: budin se cilu noc obliven znoju, zedan, sve me boli izj*ban do daske. fibra 40, nedilja, neda mi se do dezurnih doktora itd itd...i ajde ja ti konacno negdi oko podne ostanen sam doma, zamotan, popusin, na pola oksa nema boli vise nikakve, milina. popusim oks izmirim fibru, kad ono pala na 37.5 :D. danas se budim nista, nema fibre, jos malo boli, roknem oks i sve super :D ima sam problema sa kronicnim migrenama otkad znam za sebe, sjeba sam kolino jednom prigodom, pija razne tablete koje ce mi "pomoc" sa tim faking koljenom, no naravno nista od njih, kronicne upale sinusa, pristice i akne i bia sam dosta nervozan. ali otkad sam pocea pustit, pogotovo na dnevnoj bazi nista vise. ali bas NISTA! nikako bolestan, zadnji put sam u doktorice bija prije nekih 2,2 ipo godine, nepamtim kad sam zadnji put popija tabletu. preporodila me. HVALA JOJ :D Snoop Dogg Feat. Everlast & Willie Nelson - My Medicine - YouTube jedna dobra :)

okt 2012.

Pusim je vec neki niz godina,pomogla mi je sto se tice smirenosti i nesanice.Jednostavno otkad je pusim osjecam se super :bananica
jesamZMAJ

okt 2012.

Sjemenkama vec godinama reguliram metabolizam, cim skuzim da se usporava, 5,6 sjemenki rjesava problem, a dim mi trenutno olaksava i bronhitis, suzbija kasalj.
wikingISTRAŽIVAČ

okt 2012.

evo friske vijesti,vec par godina me muci gastritis.nisam isao na gastroskopiju al znam da je to jer ga ubijem sa cigaretama,kavom na prazan zeludac, pa je tu zderacina jake hrane....kad pocne bolit onda gastali,peptorani,controloc...i nekak ga smirim al u zadnje vrijeme stalno je tu cim zvaknem nesto jace.U zadnjih par dana liznuo(jako malo) sam ulje i u roku 15-ak minuta nema nikakvih bolova mada se ujutro vrati.neki dan smo nas 3 liznuli malo jace da se uvjerimo jel to ulje radi(sumnjali da smo nesto lose napravili) i lupalo je skoro 24 sata :icon_lol:.Evo vec dva dana jedem sve zivo i slatko i kasno navecer....nista nema ama bas nikakvih bolova.I jos nesto :shit2: mi je uredna svako jutro al bez oblika vec par godina.Svaki put kad sam liznuo ma nema bolje :kackepieksen: ko da je mestrovic klesao :dada

okt 2012.

Eh, lijecim PTSP, depresiju, aktivira me u radni mod... ma ne znam ni sam odakle bih poceo ni kako bih zavrsio, mnogo je toga, jednostavno mnogo... Povrh svega meni umjetniku je kao upaljac koji me ubaci uvjek u nove ideje i da mnogo kreativnosti. I finansija sam dobrih kesirao (naravno da je ideja dosla uz umjetnost da bude primjenjena).

okt 2012.

umjetnice, ne kontam te bas ovde
wikingISTRAŽIVAČ

okt 2012.

vutra daje kreativnost koju poslje moze unovciti :thumb:

okt 2012.

tako kazi da neko ne pomisli da si dilao bro edit: sad tek vidim, pa nisam tebe pitao vikinze, citirao sam kome se obracam, di se guras :)
wikingISTRAŽIVAČ

okt 2012.

a reko da pojasnim posto i ja dobijem kreativnost al na drugom mjestu:tovarenje_banana: al vidim da odmah bude :punch2:....:thumb:

okt 2012.

naravno da bude, pa ne mozes odgovarati umesto drugog clana koji je citiran

okt 2012.

Eh dobri ste. Ma kakvi, ne ne dilam i nikada nisam, mada s mog aspekta realnosti neko i to mora al ajde sad... Naravno da se slazem i sa Wikingom, o toj vrsti kreativnosti posebno no intima je ipak intima i nema se mnogo sta reci osm samo kreativno uz taj podsticaj. Odmah u kuci harmonija i ljubav. Ma na stranu to, mnogo je ozbiljnih djela nastalo sto sluze i sluzice covjecanstvu dok je covjeka a sve uz podstrek te kreativnosti... Mnogo mi toga dugujemo toj biljci zapravo, dobre i korisne ostavstine kroz vijekove.
dejanvfvISTRAŽIVAČ

okt 2012.

moram da napomenem, da meni , pored kreativnosti, spasila je i zivot. al bukvalno sam teo da se ubijem kad me druga zena ostavila i uzela sve... posle me digla i iz depresije, time zamenila, anti depresive jebene.... drugim recima, dugujem veliko hvala svetoj biljci! amin EDIT: t.j. peace :smoke18:

okt 2012.

Mogu itekako da te shvatim, otprilke slicno je to sve sta covjek prodje sa stanjem psihe. Naravno podjem uvijek od sebe i itekako imam empatiju za ove situacije pogotovu za antidepresive. Koristio sam ih dvije tri vrste i onda bacio to sve fino lijepo i okrenem se malo sebi. Ma odvoljno je samo malo prosetati gradom i nabrojati koje su se apoteke samo otvorile u ovih zadnjih godina. Kao da nas je neko prokleo pa i mlado i staro svako malo u apoteku kao u menzu...

nov 2012.

Antidepresivi daju trenutno zadovoljstvo,al ata bude kasnije?Nikad se ne mo~ea izlje it do kraja sa antidepresivima jer ima jebene nuspojave,dok sa vutrom mo~ea.. Meni je pomoglo u jako puno stvari,prvo i osnovno pogled na ~ivot.. Prije sam imao totalno druga iji pogled na ~ivot,na ljude,na sve oko sebe,sad je to puno realnije i puno bolje,osjeam se zdravije,otvoren mi je apetit,gledam na sve pozitivno,kad imam problem uvijek sjednem razmislim i naem pravo rjeaenje,ne nerviram se viae zbog sitnica,ne spuatam se na nivo idiota i kretena..Uglavnom sam okrenio sve na pozitivu,ljubav i mir :D Ima jako puno stvari zbog kojih mi je ova biljka promjenila ~ivot,mogao bih pisat joa 2 sata a kasno je,sutra je novi dan :))) Uglavnom puaite ato viae,nemojte da budete dio sistema da vam mediji isperu mozak sa svojim sranjima (govorim za one koji su neodlu ni) Raspitajte se o medicinskom u inku,nemojte bit ljeni jer mo~da e baa vama ova biljka spasit ili promjenit ~ivot kao ato je i veini od nas..Samo lagano,opuateno,pozdrav i laku no :dada

nov 2012.

Meni najviae poma~e kod insomnie....Vutraftw...
dinanaISTRAŽIVAČ

nov 2012.

meni je biljka postala univerzalni lijek za sve zdravstvene poteakoe s kojim se susreem.... najprije bi je peporu ila svim ~enama u pms-u, koje imaju problema s ispadima bijesa i bezrazlo~ne ljutnje... nakon samo dva-tri dima (ato je i dovoljno ako ~elia samo ubla~iti pms) kao da te netko potapaa po ramenu i ka~e sve e biti dobro :) onda, menstrualni bolovi - od svih moguih tableta protiv bolova koje sam probala jedino ona ima smirujui u inak bez da mi od ~eludca napravi golf terern.. i naravno, kod svih ~elud anih problema, marihuana nikad nije zakzala.... ne pada mi viae niata na pamet, al ovo su neki problemi s kojima sam se ja esto susretala i efikasno ih lje ila gran icom :) imam i jedno negativno iskustvo, neete vjerovati, a to je marihuana i glavobolja.... ne miksati, nikad! makar u mom slu aju, a probala sam puuno puta - svaki put bi se dr~ala za ono: proali put nije bila dobra ganja :p ., ali ne... trenutno ubla~i bol, ali samo trenutno....a onda se ona vrati s poja anjem... u~as..

dec 2012.

moj susjed boluje od iste bolesti ,,bio je i na operaciji skratili mu debelo crijevo ,,imao je i dodatne komplikacije tijekom i poslije "rezanja" -al nikako nece probati ili se educirati u svezi "trave"...mada je dosta -ne disciplinirai- u svemu ,,,,vjeruje u med.struku slijepo -mada vidim s vremena na vrijeme da je ocajan u svezi bolesti,,,,,al nikako da proba na nagovor malo si popuaiti "travice" -pa da vidim iz prve ruke efekt na njegove tegobe !!!!!!!!!!!!!!!!!!
GewindENTUZIJASTA

dec 2012.

A mom prijatelju je jako dobro lije ila ozbiljan oblik migrene koji je dolazio par puta mjese no dok nije po eo dimiti. Onda se smanjila na jednom u par mj. A ina e im bi ga po ela boliti glava zapalio bi jedan i prestala bi. Tek nedavno je ispravio atlas (namjeatanje atlasa - atlas profilax) i od tada nema nikakvih migrena. Ali eto, mene isto nekada prestane boliti a nekada nije od marice. p.s. dinana - ~elu anih problema - bez D :)
dinanaISTRAŽIVAČ

dec 2012.

odkud ti znaa da ovamo odakle sam ja se ne govori zelud ane...odkud?? :assshaking: ma lapsus, ina e kad zapalim ubacujem nepotrebna slova u rije i od tripa da ne budem nepismena.... :D
GewindENTUZIJASTA

dec 2012.

lolek xD Pa da, Dinana, iz zemlje Dinddare gdje su tegobe ~elud ane... Sry, nisam mogao to znati tek tako :P :D
TanjaISTRAŽIVAČ

apr 2013.

Imam potrebu i ja rei par dobrih rije i o naaoj miloj bilj ici.Ja ina e nisam redoviti konzument trave(kao tinejd~erica sam zapalila par puta,ali mi se to nije baa neato svidjelo),kao ato ni dan danas ne volim baa taj osjeaj napuaenosti.Ali,na~alost,zbog bolesti(MS) sam zahvaljujui dobrom prijatelju-on e se prepoznati,isprobala i u inak ulja i mogu vam rei da je to zaista LIJEK!Ina e imam jake spazme i gr eve u nogama,te trzanje koje mi se joa poja a nave er prije spavanja,te probleme sa stalnim odlascima na wc,jer mi je i mjehur u spazmu.Kad sam svako ve e prije spavanja uzela malo ulja-zrno ri~e ponekad zrno i pol,zna i ak i tako male doze su me lijepo smirile i spavala sam napokon po cijelu no bez buenja i bez odlazaka na wc.Definitivno sam se uvjerila u snagu vutre te zbog toga i krenula u growanje.Nadam se samo da e mi grow biti uspjeaan i da u napraviti dosta ulja.A onda kad krenem propisno da se lije im,nadam se da e u inci biti joa bolji i vei.}ivjela vutra!!! :dada

maj 2013.

sto se tice migrena, definitivno je da vutra deluje kao lek,ali ako nije neko prskano ulicno djubre! znam po sebi, dok sam bio u USA i pusio pravu kvalitetnu vtru koju je gajio jedan prijatelj, ako imam glavobolju posle dzokavca, glaava ko rukom odnesena! :P a ovde kod nas u srbiji...zavisi koliko imam srece...nekad mi pojaca bol, nekad totalno ukloni. ako mi pojaca, samo se izvrnem i zaspim, i kad se probudim ok sam. :) tako da,ne moze biti losa. i jos jedna bitna stvar, prestao sam pusiti duvan od kad sam intenzivnije poceo da pusim travu. :) poz

maj 2013.

Treba mi savjet, imam 20 godina, prvi su mi koraci u pusenju vutre.pusio sam 3 puta u zadnjih 20ak dana.osjecam prvo kao da ne mogu da se skoncentrisem na vise od jedne stvari, zatim osjecam kao ono kad sjedes na svoju ruku pa ti struja, ponekad ako se koncentrisem na hodanje ne osjecam da se cesem po glavi...obicno osjecaj prodje dan nakon pusenja a sad me vec drzi evo drugi dan.jel normalno?I sta da radim, pomocccc.
jesamZMAJ

maj 2013.

Ak ti se svia, to je to, ak ti se ne svia, nemoj viae puait, i to je opet to. Btw, nemam pojma kakav je to filing kad sjednea na svoju ruku :).

maj 2013.

Pocelo je da mi smeta,ne boli me nista ali osjecam se mamurno I imam nenormalnih osjecaja.pospanost I to evo I 3ci dan.sta da radim,jel moguce da sam unistio mozak od 3 j...na pusenja?

maj 2013.

bro, nije moguce, ne dizi frku, mozak ti je kakav je i bio... samo bez tripovanja ;)

maj 2013.

Osjecam kao da dohvatim rukom do sebe, stomaka ili glave I osjecaj je drugaciji.osjecam kao da mi je zaustavljen krvotok bio, u nogama, znas ono kako bude kao zmarci.

maj 2013.

prvi put ljudi ne osete nista, ili osete svasta, niko do sada nije riknuo od vutre pa neces ni ti, probaj naci nesto brendirano, uzmi manju kolicinu, vidi sta ti odgovara... ili nemoj pusiti ako ti se ne svidja i ako ti ne odgovara, vec su ti to savetovali, nemoj smarati forum sa zmarcima i osecajima, oseca i svako od nas vutru na ovaj ili onaj nacin, ajd sretno dalje, opusti se i sve ce se skockati i biti ok

jun 2013.

Pomogla oko glavobolja, i proala mi iritacija i crvenilo na ko~i, na pregibu izmeu podlaktice i nadlaktice desne ruke. :bananica Nevjerojatno, svaki put kad bi zapalia, drugi dan bi crvenilo u potpunosti proalo, a onda bi se u meuvremenu opet znalo pojavit.

jun 2013.

`ta mislite, ako budem maza stariji o~iljak na ruci s uljem, dali bi se on smanjio? E da o~iljak je star 5-6 godina izazvan vrelin uljen.

jun 2013.

sumnjam da bi to funkcioniralo...
mazarLEGENDA

jun 2013.

Probaj, pa javi kako je bilo...

jul 2013.

Pomogla u nesanici, glavoboljama, makla mi neurodermatitis s ruke (mo~da ne jedina, maza san i nekim kremama, ali sigurno je pripomogla).
TarzanZMAJ

avg 2013.

do prije par godina zezao me bronhitis i to teski koji je znao trajati po 2-3 tjedna, nemogu smirit kasalj nikako, znao sam i povracat od tog nadrazujuceg kaslja, pa nekad i upalu grla dobijem i tak ..to mi se dogadalo obicno pred kraj zime svake godine, a eto sad hvala bogu nista.. cim osjetim da je to tu i pocnem kasljat, pocnem i malo intenzivnije pusit i samo se povuce ko da nista nije bilo, znam da nije neka ozbiljna bolest, ali eto meni je u necemu pomogla i bas mi je drago sto mi biljka koje je ilegalna moze pomoci, a tablete koje sam inace dobijao na recept i razni sirupi ni P od pomoci dok samo ne prode
maverickAMBASADOR

avg 2013.

To je zato jer je THC bronhodilator ... http://en.wikipedia.org/wiki/Bronchodilator studija o tome u .pdf-u ... http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1429361/pdf/brjclinpharm00292-0050.pdf
dizzeelandISTRAŽIVAČ

avg 2013.

Bok Tanja, evo ~eljela bih ti se obratiti poato o tvojoj dijagnozi znam zbog struke kojom se bavim. Prvo ti ~elim rei da imaa :respect:od mene ato si odlu ila krenuti tim putem, i ato si u travi, iako ne volia osjeaj napuaenosti, ipak odlu ila pronai svoj lijek. Takoer itala sam i sluaala od dosta ljudi da su i izgubili simptome (dakle ne samo smanjili,nego poptuno izgubili sve simptome) MS u kratkom vremenskom periodu koristei hemp oil..tako da osim navedenih,vjerujem da e pomoi i oko ostalih popratnih tegoba. a u emu je draga bilj ica meni pomogla.. hmmm, znam da je tema koja se odnosi na uglavnom fizi ke u inke,ali itajui komentare sam vidjela da dosta njih,spominje i one psihi ke, po meni puno va~nije u inke kao rezultat puaenja :joint: . Biljka je legenda, udo jedno nevieno. Kako uspije promijeniti mentalni sklop ovjeka, promijeniti poglede prvenstveno na sebe i ljude oko sebe, te svijet openito. Eto..same here..zbog trave volim ono ato sad jesam,volim svoja razmialjanja i svoje stavove, svoje proairene vidike, i drago mi je da nisam dio mase ispranih mozgova. Osim toga,definitivno mi je pomogla kod u enja,iala sam na dosta zahtjevan fax i na zadnjoj godini sam za svaki ispit u ila napuaena, dokaz moje produktivnosti u takvom stanju je 9 odli nih ocjena na zavranim ispitima,od ukupno 14 ispita. Na ispite koji su bili opisnog tipa sam dolazila napuaena (a kako me pljuga ful opere na kreativnost,maatovitost i rje itost), takve sam ispite ubijala :rasta1: Definitivno mi je pomogla u suo avanju sa svakim problemom i smirivanju svake stresne situacije. Pred kraj svog akademskog obrazovanja,od silnog stresa sam izgubila apetit u potpunosti (znala ne jesti po par dana, nikako se nisam mogla nasiliti) i umirala sam od nesanice. the almighty :joint: bi me uvijek spasila..zabila bi se,pre~derala se i zaspala :mrtva_banana: i da,pomogla u ubla~avanju i uklanjanju boli. Sve su ovo stanja povezana sa psihom i ja bi cijelu slavu prepustila relaksacijskom djelovanju pljuge..ipak privla ia ono ato mislia,ne? :dada budite pozdravljeni i svaka ast na pokretanju ove teme :)

avg 2013.

pozdrav,zbilja ti je pomogla oko faxa ? ? ? kako na tehnicke fakultete ? i kako drzis koncentraciju s njom.. Da kazem da nisam toliko redovan,ali izdimim uvece pa se naspavam pa kad se probudim cepam gradivo,pa bih pitao tebe kakva je tvoja strategija sa ganjom ? :)

avg 2013.

ta ti je dobra strategija, ne menjaj
dizzeelandISTRAŽIVAČ

sep 2013.

pozdrav drot.. kao ato sam i rekla,pomogla mi je oko faxa..i u enja.. ne znam kako je sa tehni kim fakultetima,ja sam iala na granu medicine,tako da je kod mene u pitanju bila uglavnom teorija.. vjerovatno ti je udno znati to,jer kad si napuaen ti prolazi milijun stvari kroz glavu,milijun misli,razli itih ideja..i teako ti se skoncentrirati na jednu.. ALI..isto tako ti je sigurno poznato to da kada u ia u normalnom stanju,sve je tako dosadno i naporno,da bi radije gledao aeer kako se otapa u ~li ici aja,nego u io..e pa..kad u ia napuaen,koliko god to gradivo bilo nezanimljivo,u misli ti ne dolaze ostale stvari koje mogu odvui tvoju pa~nju,skoncentriran si na ono ato radia,u ia puno veom brzinom,jer ti ne treba sto puta da ponovia i zapamtia jednu definiciju,nego ti je dovoljno 5 puta..u tom stanju sve nekako dobiva smisao jel..:D predla~em ti da svoje napuaene sposobnosti testiraa tako da uzmea neki lanak sa temom koja je tebi zanimljiva i pro itaa ga.. itajui ea vidjeti kako puno viae sitnica i detalja pamtia,nakon ato pro itaa si probaj prepri ati tekst u glavi,vidjet ea da si zapamtio veu koli inu podataka nego ina e..i ato je najva~nije od svega,zapamtia ih na du~e vrijeme,a ne samo privremeno..ato zna i,da ea se pro itanog teksta sjeati i sljedei dan kada se iznormaliziraa.. tako bi recimo bilo sa gradivom za ispite..:) ja sam svoje napuaene sposobnosti testirala u malo kriznoj situaciji.dan prije ispita iz kirurgije..:D ali ej..proala sam i dobila 4..olee.. i btw..promijeni nadimak na sajtu haha :vb_devil:

sep 2013.

posto sam novi na forumu, prije svega da pozdravim sve koji volimo da zapalimo Boziju biljku! :D ovako, jos u osnovnoj skoli sam imao problema nekih, padao cesto u nesvjest, isao u bolnice, 3 godine samo u bolnicama bio, nisu mu mogli ustanoviti sta mi je.. i nakon nekog vremena ustanovili su neki oblik epilepsije.. probao sam BOZIJU BILJKU i osjecao sam se bolje nakon duzeg vremenskog preioda koristenja biljke.. nakog 6 mjeseci koristenja gore navedene biljke sam prestao pit' lijekove koje su doktori preporucili.. i stvarno mi je bilo bolje, glava me nije zabolila ne pamtim.. evo vec 3 godine pusim vutru i stvarno nisam nikad doktoru otisao zbog gore navedenih problema koje sam imao.. BILJKA mi je puno pomogla, svaki dan konzumiram i normala sve.. :smoke18:
maverickAMBASADOR

sep 2013.

Koji Bozo i koja njegova biljka? Onaj klaun? Dobro da ti se stanje popravilo, sve viae svjedo enja o dobrobitima kanabisa dolazi od pacijenata s epilepsijom. http://edition.cnn.com/2013/08/07/health/charlotte-child-medical-marijuana/index.html http://www.epilepsycolorado.org/index.php?s=10784&item=5985
početnikENTUZIJASTA

apr 2014.

bila vutra zdrava ili ne meni poma~e. prije skoro godinu sam imao prometnu,dobivao hrpe ljekova (pain kilera),izgubio 19 kg u roku 3 mjeseca,nesanica,~iv anost,promjena raspolo~enja,jednostavno me tablete ubijale,a par puta sam se i predozirao jer je bolilo a ja pio sve viae i viae. nalazim se na podru ju gdje je vutra JAKO teako nabavljiva,za panj moram ii min 150km u jednom smjeru,(razlog zaato sam se odlu io radit vlastiti grow). diagnoza je bila napukle tetive sa nekakvim curenjima uz 90% moranja na operacije,posmak ramena,i hrpa nekih drugih jebana. doaao mi je frend u posjetu prije par mjeseci i donesao mi 30gr,jako fine bilj ice(tu danas i growam.).puaio sam 2-3 dnevno,bol je nestala,nabacio 25kg,na magnetskoj je ostala samo jedna tetiva od 9 potrganih koja je joa upitna,ljekovi svi u smeu.ja lagano po eo radit,~ena i klinci zadovoljnji,nema ~iv anosti,psiha ok... ak sam i kupio ulje ali 0 THC :( rekli nemo~e sa THC,ilegalno,pa mo~da sad kad mi biljkice rastu sam napravim svoje ;) bila marihuana lijek ili ne meni je pomogla.
grga77AMBASADOR

jul 2014.

ovako neznam kako bi ja poceo ali ukratko prosle god. sam imao LSD i WRhino radio san ulje z koje mi je pomoglo zajedno sa pusenjem za ove bolesti koje sam imao: cir na zelucu, hiatus hernia, polipi na zuci, kolitis na izlasku iz tanko u debelo crijevo, hemeroide 5.stupnja pred operaciju nutarnji i vanjski, perikarditis......ljek za klasicnu medicinu je pijenje controloc i tablete za tlak.....od..kad sam napravio ulje prosle god sam bacio tablete i pijem svaki dan pred spavanje po pola zrna znaci ne po R.S jos uvijek ga pijem i nemam vise nikakvih zdr.problema. To je moje iskustvo pomaze mi i kod spavanja i PTSP kojeg nosim iz rata....

avg 2014.

Triptico jeli istina sve to sta govoris, jer ja imam isti problem. Vec 6 godina imam chronovu bolest i iako mi je doktor zabranio alkohol cigarete i bilo kakvu drogu ja se redovito napijam i zapalim koju tu i tamo ne mislim na cigaru...skuzio sam da kad popijem malo vecu kolicinu alkohola primjer subotom i zapalim jednu drugi dan sam ok i nemam nekih jakih bolova u trbuhu, a kad ne zapalim onda me zna bolit i cak nekad i povracam ako bas popijem puno. No stvar je u tome sta mi hvala bogu jos bolest nije toliko aktivna i nije razvijena..

avg 2014.

Triptico jeli istina sve to sta govoris, jer ja imam isti problem. Vec 6 godina imam chronovu bolest i iako mi je doktor zabranio alkohol cigarete i bilo kakvu drogu ja se redovito napijam i zapalim koju tu i tamo ne mislim na cigaru...skuzio sam da kad popijem malo vecu kolicinu alkohola primjer subotom i zapalim jednu drugi dan sam ok i nemam nekih jakih bolova u trbuhu, a kad ne zapalim onda me zna bolit i cak nekad i povracam ako bas popijem puno. No stvar je u tome sta mi hvala bogu jos bolest nije toliko aktivna i nije razvijena..

dec 2014.

Proslo leto mislim da mi je bilo najgore sto se tice alergije, uzasno koliko su me oci svrbele, kihanje neprestano, trosio sam po nekoliko pakovanja maramica za vece u sred leta ! Mogu vam reci da ovo leto skoro nikakvih problema nisam imao, mozda par puta svrab ociju ali to je to... Koristim Marihuanu oko god dana, malo vise mozda, i ozbiljno verujem da mi je pomogla. Inace, pre nekoliko godina kada sam radio taj test za alergiju bukvalno su mi nasli sve moguce stvari na koje sam alergican, nema na sta nisam, a otkad pusim stvari su se jako promenile.. :)
eseHAZEISTRAŽIVAČ

dec 2014.

Trenutno sam student medicine, tj. Wnb student (prva godina), imam jako losa iskustva sto se tice ucenja i u srednjoj skoli jer nikad nisam volio uciti ali sam stekao tu normu da moram uciti svaki dan i kad sam upisao srednju skolu bila mi je teska koliko god da sam ucio i nisam mogao nista, koncentracija mi je padala nakon 10 min ucenja jer mi se misli pomute ili odlutaju negdje...i onda sam probao ovu biljku negdje krajem 1 razreda srednje skole i mnogo mi je pomogla sto se tice skola, zbog nje sam postao student medicine ali idem vanredno jer sam imao losu maturu zbog saobracajne nesrece koja se dogodila na lude dane tj krajem 4 godine mog srednje skolskog obrazovanja i stalno u bolnicu, ljecenje i ostalo i nisam mogao uciti za maturu, ali sam imao jaku zelju upisati medicinu bas zbog ove biljke jer zelim uvesti alternativu kad postanem dr. :P Mislim da je to puno bolje i zdravije u ovom svjetu gdje zivimo kad nas boli glava popijemk saku tableta dok ne prestane...to je tuzno jer su ljudi zaglupljeni i rade ono samo sto im je nametnuto i ja iskreno mislim da to tako ne smije da bude... Eto to je moje iskustvo nadam se da ce te me shvatiti ;)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se