nov 2011.#1
jel neko ima iskustvo ili sigurne informacije kako reaguje maruhuanu na krvni pritisak
ovo pitam zato sto imam pokaceni krvni pritisak jel ima situacije ili mogucnosti da pokaci jos ili da snizi krvni pritisak
i posebno me zanima ulje koje se pravi za medicinske potrebe jel ono moze da pokaci krvni pritisak ili snizuje ga
i naravno ako imate saznanje koje vrstu na kanabisa je najbolje za Cannabis Oil - Phoenix Tears novi sam i nemojte zamjeravati ako ima neke greske ili ako nisam najbolje postavio pitanje hvala svima
p.skoju vrstu koristi Rick Simpson za pravljenje na to ulje ako netko sa sigurnoscu zna
nov 2011.#2
Znam da kod nekih ljudi marihuana uzrokuje povean broj otkucaja srca.
nov 2011.#3
citao sam na forumu da puls se ubrzuje pa zato i postavio ovu temu dali ima mugucnosti da poveca ili snizi krvni pritisak ako se koristi medidincko ulje
p.s nikad nisam probao kanabis
nov 2011.#4
Stvarno nebi znao ovo za tlak dal se mo~e povaat ili smanjit(brijem da se nemo~e smanjit),ali dobro proealjaj forum mo~da ima ve neka rasprava na tu temu.A i uvijek postoji google.
nov 2011.#5
trazim i na google ali htio bih ako netko ima iskustvo i neke pouzdane sigurne infromacije
nov 2011.#6
https://forums.vutra.org/medicina/9258-1-dnevnik-konzumacije-pineapple-chunk.html
https://forums.vutra.org/medicina/9286-moj-put-ka-ozdravljenju-miss-mrkvica.html
eto,
itaj i pitaj doti
ne mo~da ti oni mogu odgovorit (mislim da su oni jedini koji ti mogu dat odgovor iz vlastitog iskustva...)
nov 2011.#7
hvala procitacu ali ipak ako neko ima iskustva i zna nek napise i pozz do mrkvica kada procita ovo nek prica ako ima neko iskustvo hvala
nov 2011.#8
Sni~ava bilo je na telki, pricali su o medicinskog upotrebi trave u Engleskoj ;)...ili je to bilo protiv dijabetesa, e sad jbg....
nov 2011.#9
haha nasmijao si me jel bilo ovo ili ono :))))
nov 2011.#10
Merio sam posle Blueberryja u punoj snazi , pritisak u normali a otkucaji srca ko atleticar pred kraj trke . Tako da bi se moglo reci da regulise pritisak ili unormaljuje .
Palo mi na pamet kakvo li bi bilo ulje napravljeno od pure sative :thumb:
nov 2011.#11
hvala na merenju ali ipak mogao si da napises i u brojkama :) pa da mogu da sporedim a to o pure sative jel neka sorta ili???
p.s nije veliko mjesto gde zivim da bi probao jointa (pa da vidim jel ima koji efekt) odmah bi me doznali i znas kako to ide tada a i neznam nit gdje bi trazio :)))
hvala na vremenu sto si odvojio ako ti nije tesko pa izmeri prije i posle krvni talk nek bude i nesto da zapises pa da mozemo da sporedimo pozzzzz tnxx
nov 2011.#12
Nisam to namerno radio ,taman sam izduvanio i zvali me na kafu u komsiluk . Tamo se okupile i neke babe pa su svi merili pritisak i otkucaje .Rekoh ,ajde izmerite i meni :) . I bi onako kako sam napisao ...
nov 2011.#13
hvala puno ali ako imas sledecu priliku molim te zapisi pa da sporedim prije i posle ako te ne mrzi :))) pozz
jun 2013.#14
Pozdrav ekipa..evo do nocas sam mislio da mogu konju rep iscupati i da me jedino struja ili eventualno nekakav jumbojett mogu srusiti s nogu.Pa evo da krenem nekakvim redosljedom.Nocas sam otisao spavati negdje oko 12 sat iza ponoci mozda koja minuta poslije.Obicno zaspem vrlo brzo jer i neidem spavati dok neosjetim potrebu za snom,mogu slobodno reci da vrlo malo spavam..obicno oko 4-5 sati.Sada dali je to ok.neznam ali sam na to navikao i jednostavno mi je to dosta sna.Nocas sam zaspao i nakon mozda sat vremena sam se probudio sa strahovitim bubnjanjem u glavi,sumovi,zujanje.Prsa su mi odskakala kao da ce nesta izkociti iz njih..nisam siguran koliko je to trajalo ali sam bio totalno oduzet..nisam moga cak ni zenu probuditi koja spava par cm od mene.Ruke kao da su vezane.Jedino sto sam uspio napraviti je okrenuti se na bok jer sam pomislio da bi se mogao udaviti ako se onesvjestim..nekako je zena skuzila da se nesto dogaa i brze bolje je zvala prvu pomoc ..tata mi je umro od infarkta tako da smo donekle upuceni sta treba radfiti u tim situacijama..Gurnila mi je dva aspirina u usta i cekali smo prvu pomoc..dosli su vrlo brzo.odvezli su me na Sveti Duh na prvu pomoc i tzamo su mi izmjerili nevjerovatnih 187/164.Odma EKG..poslije toga na neurologiju snimao sam mozak..vadili krv .Dobio sam na hitnoj LOPIN 5mg 1 tbl i postigli su zadovoljavajuce vrijednosti za 15-ak minuta je tlak bio 140/80mmhg...Znaci srce akcija ritmicna,tonovi jasni,bez sumova Bogu hvala...ali sam se usro od straha..e sada zasto ovo pisem..pisem vama jer imam vas i drago mi je zbog toga.Zanima me dali ganja spusta ili dize fucking tlak.Sve mi je jasno rekli su mi sta moram izbaciti a meni je bilo neugodno reci da duvam a jos manje pitati dali smijem to raditi..Siguran sam da bi struka rekla veliko NE.Cijeli dan sam na netu i trazim informacije.Neki kazu da spusta neki da dize tlak pa evo ako netko nesto zna o tome molio bi nekakav odgovor.Ok nije mi problem izbaciti kulen i sl.iz prehrane nije mi problem niti kava ,izbacit cu i nju.Gazirano ,slano sve cu odjebati ali me muci vutra..sta s njom?
jun 2013.#15
Imam hroni
no visok pritisak (masu kila viaka), isto sam zaglavio bolnicu sa 200/140, radio koronarografiju, nabud~ili mi stentove (3 komada) i od onda je mnogo bolje.
Ono ato sam provalio je da mi indice ne smetaju (smanjuju pritisak), a sative ga di~u (osetim pritisak u grudima i taj aum u glavi koji si opisao).
Ina
e, tad kad sam dopao bolnice, taman sam bio spr~io veeliku pljugu i naravno da nisam u hitnoj rekao za to (procenili su da sam jeo neato jako slano, pa mi od toga naglo sko
io pritisak).
jun 2013.#16
Meni su rekli da sada moram redovno mjeriti tlak i voditi evidenciju pa ako bude povisen jedno vrijeme da se javim njima i da bi mi onda dali nekakve antihipertenzive.Ja sam sinoc zapalio oko 11 sati ali sam jeo kojekave pizdarije prije spavanja i doktorica mi je rekla da je najvjerovatnije to bilo aktivator.Nije mi jasno kako po noci visok tlak..citao sam da je tlak obicno povisen u jutro.Pritisak u grudima imam vec duze vrijeme i uvijek ga nekako pripisujem losem krevetu ili zeludcu.koji je tu negdje.Trava svakako ubrzava rad srca pa je logicno da dize i tlak...neznam ali evo gledam u rizle i vjerovali ili ne nemam muda zapaliti:(
jun 2013.#17
sla~em se sa Sky-jem...nemam osobno problema s tlakom,al sam primjetio baa to ato on ka~e,sative podi~u tlak,a indice smanjuju.po nekoj logici,indice opuataju miaie,samim tim i krvne ~ile se mogu opustiti i raairiti tako da krv ide lakae kroz njih,ato bitno utje
e na krvni tlak.sativa kad te zvekne u glavu,samo napravi ringiapil,zbrka u glavi totalna. :) opet,ima i drugih
imbenika koji utje
u na tlak:stres,psihi
ko stanje osobe,openito na
in ~ivota.
evo link na raspravu,na engleskom je,
http://www.marijuana.com/threads/does-smoking-pot-increase-or-decrease-blood-pressure.170040/page-2
p.s. morat ea se na indike preaaltat. :P dr~ se!
jun 2013.#18
Ma preaaltat cu se na indice nije problem samo da se nemoram presaltat na zeleni caj:)Ovo nacin zivota,prehrana tu se krije zec.Zena ce mi krv popiti sa kojekakvim promjenama
jun 2013.#20
haha,nahebao si,al pregrmi,bolje i to nego vutra pa-pa. ;)
jun 2013.#21
izmeri pritisak pre duvanja i posle duvanja i videces dal dize ili spusta, ja bi rekao da dize dok haj traje
al tebi je to veliiik pritisak, povedi racuna sta jedes, ako si preterivao u masnoj i slanoj hrani mozda je do toga a i ako si pio kafe,
kole i ostale zaebancije koje sadrze kofein.
jun 2013.#22
Listicu pretjerivao sam u svemu tome sto si nabrojao..vodu sam zamjenio kolom..pio sam po 10 kava dnevno i stalno rezao na koso iz frizidera..necu vise.zajebana je to igra:)Sutra si kupujem tlakomjer i krecem sa kontrolom tako da cu provjeriti tlak prije i poslije pljuge.Slano i gazirano je cini mi se glavni krivac...ustvari ja sam krivac.Tesko je biti gospodar svojoj guzici
jun 2013.#23
eto ispada da vutra nije kriva pa da ona moze toliko da digne pritisak neko bi dosad umro zbog nje,
sad mozes da se opustis i zapalis jednog hejza :D
jun 2013.#24
E vidi Opa cupa,resenje je da malo manje jedes slano i masno,mnogo vise odmaras barem 8 sati,
i povremeno zapalis indicu i neces imati problem sa tlakom i budes onaj stari kaj si i bio.. :) :)
jun 2013.#25
a lako je to reci, vidis da reze na koso :=) a i meni je to gust u posljednje vrijeme :)) ali i sklekovi + trbusnjaci da izbalansiram + probiotska kultura i puno kretanja i evo odrzavam se nekako :)
i meni je hrana porok jos veci i stetniji nego joint :) A na onom silveru je sigurno slatko jesti sunke i ostale perverzije... :)
jun 2013.#26
Prijatelj koristi ulje jack herer i critical, isto je imao strahovitih problema s tlakom, ali sad ga s uljem dr~i pod kontrolom :ridinghorse:
Onako lagano zrno dva prije spavanja :snooze:
jun 2013.#27
kanabis sni~ava tlak, zato je ljudima koji ina
e imaju niski tlak loae kad zapale...
jun 2013.#28
evo ovako danas sam prije pljuge mjerio tlak bio je 150/100..malo povisen i zbog toga mi je danas doktor dao terapiju Physiotens 0,4 mg u jutro i Physitens 0,2mg navecer po potrebi Znaci prije pljuge 150/100 a poslije pljuge 140/90 tako da ipak ganja snizava tlak...ne puno ali dovoljno kada krene aoranje
jun 2013.#29
eto bas cudno, ubrzava rad srca a snizuje pritisak. Opa
vreme je da predjes na vegetarijansku kuhinju, one sunke sto si susio
ostavi za vreme kad pritisak bude u granicama normale :D
jun 2013.#30
Jos prije mjesec ,dva sam se natezao tu po forumu i kenjao za tu vrstu kuhinje..vegetarijansku;) Sta sam dozivio majko mila:(
jun 2013.#31
nemoj koristiti te ljekove za sni~avanje tlaka, bolje je to rijeaiti vutrom. tablete za sni~avanje tlaka ( antihipertenzivi ) znaju imati svakakvih neugodnih nuspojava i efekata nakon duljeg uzimanja...
edit:
znam da obo~avaa haze-ove, ali trebao bi si uzgojiti neku dobru indicu za sni~avanje tlaka... ;)
jun 2013.#32
Iskreno uzeo sam terapiju samo iz razloga jer me strah da se neponovi taj kratki spoj,vrlo je neugodan.Jutros je tlak bio 150/110 i poslije terapije ..u roku par minuta se spustio na 120/85 nekako kao samopouzdanje ,znas ono ima netko tko ce to regulirati.Nemam iskustav sa tim pa sam se copio za taj Physiotens 0,2mg skroz je slab tako bar kaze moja doktorica ali svakako da cu to izbaciti samo malo da se naucim nositi sa tim zujanjem i valjanjem.Promjenit cu prehranu i uzgojiti Jackia.Ocito sam malo prestar za te piilice;) Hvala metalac na savjetu,sta bi ja bez vas :thumb:
jun 2013.#33
Dobro si odlucio ato si uzeo terapiju..nije to niata..puknea tableticu ujutro i sve 5...ato se vuje tice.znam da meni srce popizdi od dima....tako da nebi baa sve na ovom svijetu ljecio vutrom.
jun 2013.#34
imaj na umu da lekovi lece, znaci dok ih pijes ":zdrav" si, posebno ti vezani
za regulaciju ovoga, onoga, nemoj dugo da se trujes time, pij neko vreme,
regulisi ishranu, smanji stres, nabavi indiku i popravice se stanje sigurno...
jun 2013.#35
Hvala listic na savjetu a i Kapetan mudro zbori:) Nemam namjeru trovati se sa terapijama ali mi sada trenutno dobro doe dok se to malo neizregulira.Htjeo sam ustvari napisati nesto o tom visokom tlaku (tihi ubojica) koji kazu u 95% slucajeva dolazi od nepoznatog uzroka.Neznam puno o tome ali znam koji su simptomi iz prve ruke.Vec duze vremena sam imao jedan neugodan pritisak u grudima na koji nisam obracao previse paznju jer sam mislio da je u pitanju los krevet,malo fizicki rad ovo,ono uglavnom nikako ga nisam povezao sa visokim tlakom.Druga stvar koja je bila uz taj osjecaj u grudima je plitko disanje ne konstantno nego povremeno e to me vec malo cimalo ali sam i to presutio zeni a ja na to zazmirio kao da se nedogada uz sve te smetnje sam znao biti pospan.Bez obzira sto sam se probudio sat,dva prije.Znaci popijem jutarnju kavu ,krenem raditi i pukne me spavanje totalno neopravdano i uz sve to sumovi u glavi,zujanje u usima.pisem ovo iz razloga da skrenem paznju malo Vutriima da treba obratiti paznju na takve promjene.Siguran sam da ima jos limuna koji neobracaju pa~nju na te "sitnice"Savjetovao bi svima da povremeno provjere svoj tlak.Cak bi rekao da je to obavezno. (Uz pljugu idu razne grickalice kola,pivo,klopa opcenito a to je okidac.)kontrola tlaka nekosta nista a moze spasiti zivot.Od visokog tlaka umire puno ljudi jer uzrokuje mozdani i srcani udar i jos niz pizdarija a sve po vitalnim organima a to je i vise nego dovoljan razlog da kontrolirate svoj tlak.Pozdrav i pazite na sebe:) evo jedan link o simptomima visokog tlaka http://prirodnolijecenjevisokogtlaka.com/visok_krvni_pritisak_simptomi.php
jun 2013.#36
ja sam uvek za prirodne lekove :icon_wink: tih tableta se uvek klonim.
imala sam slicne probleme, samo sto su se ti "napadi" meni desavali desetak puta mesecno. uz taj bol u grudnom kosu i ubrzane otkucaje, nisam mogla ni da disem. borim se za vazduh par minuta a onda se ili normalizujem ili onesvestim xD
beta blokatori su mi snizili pritisak ali kod tahikardije nisu pomogli. prestala sam da ih pijem i sve se nastavilo po starom.
a onda sam probala vutru! :dada
ne znam koliko je bas ona pomogla, ali odmogla nije sigurno. napadi su prestali posle kratkog vremena a pritisak je sada odlican. ponekad se javi samo aritmija, no, nista strasno
jun 2013.#37
joa jedan savjet, izbjegavaj kavu jer ona dosta di~e tlak, bolje se prebaci na zeleni
aj ili neku drugu alternativu koja ne utje
e na tlak....
jun 2013.#38
Ovo je sada provjereno kao na granici sa Bugarskom...definitivno spusta tlak..treci put sam mjerio prije i poslije pljuge.prvi put 150/100 malo povisen poslije pljuge !40/90 drugi put 150/110 poslije pljuge 129/80 i treci put prije 10 min.140/90 poslije 117/ 79...nema dileme GANJA SPUSTA TLAK:) sretan sam zbog toga kao klinjo kada dobije play station;)
jun 2013.#39
eto vidia... :)
bez obzira na to treba srediti uzrok poviaenog tlaka, ne ga samo prividno lije
iti...
jun 2013.#40
Nezdrav zivot je definitivno glavni uzrok..pretrpavanje sa kojekakvim emulgatorima i pojacivacima okusa koje je tesko izbjeci...sol,kava ,gazirani sokovi cak i mineralna voda,kola je u spici napada kao i vegeta ..ustvari pun krc toga sto koristimo i sve to placamo lovom i sto je najgore zdravljem koje opet moramo placati...samo lova.Boli kita proizvoace za potrosace...Na rtl..mame su preporucile paatetu jer su fucking mame bile tamo pa su vidjele sta se u pastetu stavlja.Svjesno laganje direktno u facu..A i aeks mi dize tlak i milanovic mi dize tlak i kompletan zoloski vrt na markovom trgu..prestat cu gledati tv
jun 2013.#41
Usled hroni
ne bolesti imam poviaen krvni pritisak i ve godinama pijem tablete za to poato je imperativ da mi pritisak bude u granicama normale ili
ak malo ni~i. Pre nego ato prvi put samostalno veu koli
inu popuaio raspitivao sam se po internetu vezano za krvni pritisak, meutim nigde nisam mogao da nadjem informaciju. Izmerio sam pritisak pre i posle, ne secam se ta
nih vrednosti ali znam da je pritisak drasti
no opao dok je puls sko
io (nezabrinjavajue vrednosti). Meutim, sva
iji organizam druga
ije reaguje tako da ako imate aparat za merenje pritiska mo~ete i sami da proverite. Ali, mislim da oscilacije u pritisku nisu zabrinjavajue.
A ako iko ima probleme sa visokim pritiskom.
- Izbacite SO, ali totalno je izbacite. Mozete postepeno to da uradite tako ato e te prvo prei na kalijumovu so (koja je mnogo zdravija) i polako smanjivati. Namirnice koje unesete u toku dana imaju same po sebi dovoljno soli za dnevne potrebe. U pocetku e vam biti
udno, ali posle se totalno naviknete i ne primeujete razliku. Ovo je prva odbrana od visokog pritiska.
- Smanjite stres...li
no mrzim ovaj savet jer ~ivimo u vrlo stresnom vremenu. Tako da, bolja formulacija bi bila da smanjite kako reagujete na stres. Bitno je prepoznati trenutak kada stres nastaje i opustiti se. Ve~be i tehnike opustanja je potrebno ve~bait par dana ali posle toga vrlo poma~u.
- Ve~bajte - bitna stvar, mislim da ne moram da objaanjavam prednosti. Naravno, pod ovim ne podrazumevam sada da idete u teretanu, tr
ite 3 kilometra ili bilo ata drugo. Lagane ve~be u sobi, kad god vam odgovara e biti sasvim dovoljne.
I naravno, ako prija vasem pritisku, duvajte :)
jun 2013.#42
@opa cupa
ja ti mogu reci da sam imao slicnih problema u zivotu. kod mene je bio stress i napadi panike. bol u prsnom kosu, vrtoglavica, srce kuca 200 na sat itd. nema sta nisam pregledao i kod kojeg doktora nisam bio. Ct i MRT, ortoped, internist, picka materina..sve zivo...
svaki doktor je reko da su nalazi u redu... onda sam malo citao i informirao se o stvarima koje prije nisam shvacao kao bitne a to su: prehrana, dusevno zdravlje, sport, rekreacija
nakon sto sam kompletno izbacio bilo koji oblik svinjeceg mesa iz prehrane (za slavonca teski zadatak izbaciti sunku, kobasice, slaninu i ostalo :-) i poceo jesti manje vise samo vegetarijansku hranu, puno ribe i voca kvaliteta zivota mi se 100% poboljsala.
izbacio sam colu i sve coca cola produkte iz upotrebe (secer secer secer...)
2 tjedno jogging po 20 - 30 min ili duza setnja cuda radi!
jako bitno!!!: ne gledati nikakve debate na TV-u nego se dobro naduvati uz omiljen film i pojesti lubenicu umjesto slatkisa
i da vidis kako problemi nestaju sami od sebe....
testirano!
jun 2013.#43
jednostavno sve sto je dobro to moram izbaciti i jesam evo vec 10-ak dana tlak je odlican cak zna biti 100/60 sto je vec malo nizi od normale..pljuga mi digne krvni tlak i otkucaje srca ali srcani ostane isti i to ne svaki put a kada se i dogodi traje kratko.Smanjio sam ustvari sve ..netrpam u pljugu pola grama sada od te kolicine napravim tri pljuge i jos uvijek se drzim onoga dvije prije podne dvije poslije podne i dvije navecer haha..ali nema cjepanja na koso nema Paskog sira nema ni livanjskog sira..slanina mi sluzi samo kao after sheve i za podmazat motorku.Pivu vidim samo na reklami.malo plazim po ekranu da vidim jel hladno i sta cu?!! a od sporta samo klasicni misionarski eventualno dva plitka i jedan duboki onako sa boka i to je to pazi se jbg.
sve si mislim da je to samo privremeno da cu opet moci malo nacijepat kakvih delicija od roktala samo da se malo ocistim i koju kilu skinem.Odo u planinare na Grmovscicu nadmorska visina 63 metra haha kamen bacim preko nje Do gore cijelo prije podne a nazad down hill (kotrljajuci) pa svratim kod mare na burek sa mesom i ladnu zuju ko Korana...salim se, samo malo mastam;) Nista zuja 0 bodova a Boga mi ni burek..neidem pokraj takvih trgovina ..idem okolo
jun 2013.#44
Uh bas te je snaslo...sad si me bacio u trans i nostalgiju za slavonskim delicijama sva sreca da mi kuma neki dan bila u posjeti pa donijela jedan mali kulincic da se nadje a prijatelj dalmatinac nedavno poslao prsuta jos samo da skoknem po sir i ima da se rasturim :bale
sory prijatelju ja moram sve kontra tebe...imam problema sa niskim tlakom :)
jun 2013.#45
joj Marac barabo..sto je dobro imati niski tlak..a ja da gurnem ruku u vrecu punu pi..e a samo jedan krc ja bi copio za njega.Nece mene niski tlak nego ajmo po plafonu. ..................A mali kulencic kazes..fino se stiso pa mirisi po kuci :bale joj,joj..jbg odo jest inune i krompir salata :crash:
jun 2013.#46
latinska izreka kaze: "ono sto jedes to si ti". treba da se povede racuna sta se jede,
evo Opa je drasticno popravio pritisak, ja bi reko i previse :D al bolje imati nizi nego visoki
pritisak, kazu ti ljudi duze zive. Opa ako ti se pritisak sredio moze pomalo probati svoje deliaktese mesne,
ne treba ni u cemu preterivati pa ko vidis da raste ti izbaci, ne valja i ici iz krajnosti u krajnosti, izbacis to sto volis
al se deres sto ne jedes sto prija pa ti se zdravlje pogorsa zbog nerviranja. Ove kole cuda muda ne bi trebalo
ni da si savrseno zdrav posto su otrov. Naravnoa fizicka aktovnost je savrsena za zdravlje pa makar to bio i samo
sex, bitno da se srce pocne lupati malo jace i eto ti kardio vezbe :D
jun 2013.#47
I ako ti ga Mammoth di~e (tlak) :joint2:, mani ga se...
jun 2013.#48
Znaci ,jedan ujutro (moze sativica ) i jedna pridvece (vecinom indica ) i naravno malo sredis zivot . Cini se ovako da si se isforsirao bas . Tek sad videh da je tema ponovo otvorena
p.s.Inace te zena uzima pod svoje :)
jun 2013.#49
prepustio sam svoj zivot u ruke voljene zene haha....jbg doslo i to.eto mene na 70 kila za dva tjedna.Incuni pa srdela pa posni sir ..sol sakrije da je nemogu naci i neostavlja me samog u stanu.Vise neidem u pekaru i nesmijem kod mare na pivo:)Prebacuje program kada je zoloski na tv-u Skroz mi je to nenormalno ali je tlak zato normalan:)
jun 2013.#50
de ti meni kazi opa_cupa koliko ti imas godina?
jun 2013.#51
dvadeset i jednu haha ali puta dva.....tek sam postao mladji punoljetnik:)
jun 2013.#52
opa, ata velia na aia
evape s kajmakom, hehe...mo~da mala porcija ak R. da...ma ili bolje ne :)
jun 2013.#53
Jesam...vraze jedan..moze i bez kajmaka ali s pivom..bojim se da mi kajmak nenaskodi;)
jun 2013.#54
hahahah znala sam to za pivu, al nisam htjela pretjerivat
jun 2013.#55
uh taj kajmak bas zna teko sjest na zeludac pa uvijek radje uzmem jednu mrzlu od pola kile da imam sa cime zalit...radi sigurnosti :)
jul 2013.#57
lajkam cijelu sliku,hehe,vidim da si dobro,a i da ti je dobro... ;)
jul 2013.#58
odlicno..imam problem s niskim tlakom :smoke18:
jul 2013.#59
imaa ~enu,pa nek ti di~e.........tlak ako je nizak. :)
okt 2013.#60
al vidim da su ti otkucaji veliki bez obzira na tlak.........kad mene tlak jebe(samo da kazem da sam i ja trebao gutat kemiju do kraja zivota) al srecom tu je biljna medicina, zapalim indiku i skuham si cajic od gloga,imele i valerijane par dana tako pijuckam i mjesec dana iza toga sam miran sa tlakom...malo izbalansiram prehranu i to je to, jedino sto je sreca kod mene da imam slabe otkucaje srca u min. (56) pa mi ganda taman to i tlak izregulira tj. na taj nacin odrzavam kondiciju bez problema.....
okt 2013.#61
Travica garant skida, tj. normalizira tlak.
Mani su prepisali Amlopin, Tritace, po potrebi i Apaurin ako ga ne mogu druga
ije spustiti.
3 dima, ali doslovce 3, u roku 5-10 minuta i tlak je najnormalniji.
Sada sam na ulju, pratit u kako to djeluje na ove oscilacije tlaka kod mene, ali ako aljaka pljugica, ja vjerujem da e i ulje...
avg 2014.#62
Pozdrav.A koju si pusio tada? sativu ili indiku neku?
Meni sativa tako digne pritisak da i zile mi se vise vide.Moram da nadjem neku indiku ako ona spusta.
Nerazumem kako nekim ljudima ne dize pitisak sativa.
avg 2014.#63
Evo jedan savjet od tlakasa ....trava kao i kava digne tlak trenutno i kratkotrajno.Nista strasno ali ima jedna bitna stvar trava spusti tlak vec nako pola sata od pljuge.
Znaci u prvom momentu digne a poslije ga spusti odnosno izregulira.
Meni je svejedno dali je sativa ili indica ..vaznije je da si umjeren i da nepretjerujes.
avg 2014.#64
kako je opa napisao, trava svakom dize pritisak u startu, ne znam kome se konkretno obracas al fizioloski je nemoguce da ne digne pritisak kad dunes
avg 2014.#65
opa cupa a kakvi su ti bili trigliceridi i kolesterol prije izbacivanja krmetine a kakvi su sada ???
avg 2014.#66
:rofl:
To samo drugima dajea savjet ili se i sam toga pridr~avaa? :icon_lol: :P
avg 2014.#67
Pa dajem savjet haha...znam teoriju :) ali radim na tome...intezivno :)
Neuro...nisu mi nista posebno otkrili na Endokrini .Malo povisene masnoce i to je to .Kolesterol nista 5..kaze doktor -odlikas haha
Ali sam izbacio svinjetinu totalno..gazirano,kavu..sol samo u tragovima.jedino eto ta Ganja ona je moj problem.
avg 2014.#68
Tu i je problem kod konvencionalne medicine ato lije
nici lije
e simptome bolesti a ne uzrok bolesti. Uzrok visokog tlaka je nepravilna prehrana ali na tim savjetima farmaceutski magnati nemogu zaraivati i to je taj za
arani krug, samo materijalni interesi. U mojim viaegodianjim obljetanjima oko doktora dva puta sam bio sluaatelj i iza zatvorenih vrata izmeu lije
nika i trgova
kog putnika koji radi za farmaceutsku firmu i nudi mito za prepisivanje njihovih lijekova na recept. Mamu im jebem i doktorima kad im ni Hipokratova zakletva niata ne zna
i. Na kraju bolesnik mora sam sebi biti doktor tra~ei alternativu a cijeli radni sta~ za kaco plaati zdravstveno osiguranje
avg 2014.#69
Mislio sam na ljude sa kojima duvam.neki ne osecaju nista a meni pritisak u glavi strasan.ali ne od svih zato me interesuje koje su to vrstve da mi je dobro od njih.ili su to mozda samo malo slabije pa ne osecam.
avg 2014.#70
"Tu i je problem kod konvencionalne medicine ato lije
nici lije
e simptome bolesti a ne uzrok bolesti. Uzrok visokog tlaka je nepravilna prehrana ali na tim savjetima farmaceutski magnati nemogu zaraivati i to je taj za
arani krug, samo materijalni interesi. "
najzadnje ata ~elin je pravit se pametna u ne
emu u ata se nerazumin, a to je medicina, ali vidin da drugi mogu, pa u i ja.. ata nismo lipo onda svi doktori kad sve znamo..
za tlak je kriva nepravilna prehrana itd.. upravo tako, i joa za puno toga.. ne medicina jer nema lijeka, nego ljudi sa svojin postupcima.. normalno da lije
e samo simptome takvih bolesti, kad postane prekasno za iata.. tijelo sve pamti..
u jednoj temi su nabrojali za koliko bolesti nema lijeka.. ( ne ra
unajui zdravstvene tegobe ! )ajmo rei da ih sve skupa ima 30 max.. a lijeka ima za tisue.. to emo zanemariti?
karci, osjeaj pritiska je normalna pojava.. malo viae svje~eg zraka i vodurine..
avg 2014.#71
sativa div@
Tu i je problem kod konvencionalne medicine ato lije
nici lije
arani krug, samo materijalni interesi. "
Drago mi je da su i mlai po
eli shvaati rad naae medicine i da citiraju moje viaegodianje spikanje.
Uzrok visokog tlaka kao dijagnoze dobro si mu objasnila, NEPRAVILNA PREHRANA !!!
Ali kod karcija i kod svih nas je nazovimo " KRIV " mozak. Da pokuaam objasniti lai
ki, da bi mozak funkcionirao i da bi neuroni preneli nove informacije u mozgu potreban im je kisik, neuroni automatski aalju informacije dijelu mozga da ubrza rad srca i da dopremi viae kisika u mozak jer e u tom momentu mozak dobiti informacije sa kojima se ne susree
esto i nije ih memorirao u svojim elijama. Isto se dogaa kao kad ste pod stresom, u nekom strahu ili napadu panike. Zna
i svaka nova informacija mozgu podi~e trenutno krvni tlak.
Kod karcija tlak podi~e svaka nova sorta trave koju mozak nije registrirao!!
Karci@
Zato puai uvjek istu sortu i to ti se nee dogaati, uzgoji svoji i nemoj ~icati, hehehehe.
Isto ti je kao kad mijeaaa ~estoka pia prije se napijea od iste koli
ine mjeaanog alkohola nego od istog. Zna
i piti sam bali a ne mjeaati jack daniels
avg 2014.#73
Meni je tlak sko
io od nekih komentara u ovoj temi.
Ovakvi mi posebno dignu tlak:
Al zato mi jedan dobar :leafblunt: izregulira tlak i smiri ~ivce, pa autor tog posta ne dobije opomenu za neprimjereno izra~avanje.
avg 2014.#74
zlo&naopako@
Kako bi se ti izrazio kad jedan visoki sud doka~e da su doktori pogreaili ato je nekome oateen organizam i ugro~en ~ivot i kazni iste. Dali bi im ti pljeskao da si na mjestu ugro~enog ili mu jebo mater zbog nesavjesnog rada a za koji je jako dobro plaen :ohno:
Prepiae ti lje
nik neke ljekove koje imaju te~e nuspojave opasne po ~ivot, ti troaia ono ato je on preporu
io i nakon godine dana taj isti lje
nik netra~i tvoju krvnu sliku da vidi ato je taj lijek napravio tvom organizmu osim onoga ato smanjuje simptome tvoga oboljenja. ZNAI NE SAVJESTAN RAD i treba biti ka~njen. To ato se puno ljudi boji doktoru neato prigovoriti iz samo njemu poznatih razloga ili neznanja to je problem za koji niko ne odgovara.
Bio sam na takvom jednom Evropskom sudu kao oateenik i jako mije dobro poznat proces suena i pitanja educirnih pravnika optu~enome.
Medicina nije povjest, matematika da se ne mjenja nego sa razvojem farmaceutike i znanosti se mijenja
ak i priroda i biologija.
Zato se doktori i nakon zavraenog studija moraju educirati a ne raditi aablonski kako su u
ili prije trideset,
etrdeset godina. Dru~e moj ustavom veine dr~ava je zabranjeno ekperimentirati na ~ivotinjama a da nepri
am o ljudima. Izvini ato sam konstruktivan ali o nekim temama neznaa i bolje da zalijea svoju travu ili da pri
amo viceve. Zaato ja nepri
am u temama o uzgoju trave jer joa nisam nau
io :dada ali nakon par stotiona pro
itanih knjiga o medicini,bolestima,alternativi, lje
enju mogao bih slobodno i doktorirati ali netreba mi joa jedan prefiks jer i ovaj dosad ato imam nisam volio koristiti :thumb:
avg 2014.#75
Nemora visoki tlak biti izazvan nepravilnom prehranom..cak i u vecini slucajeva je uzrok nepoznat.Hipertenzija se dijeli u dvije grupe.Sekundarna i esencijalna...kod ove prve se zna uzrok..npr gusteraca ili nadbubrezna zlijezda ali kod esencijalne koja je kod mene..nema sigurnog uzroka .moze biti genetski na kraju krajeva.
prehrana moze utjecati daleko od toga ali nije ona glavni uzrok.
avg 2014.#76
Obino nakon uvrede ide isprika, ali mo~e i ovako, obrnutim redosljedom. Meutim, ja ne opraatam, bez obzira kojim je redosljedom ialo, pa se ovaj puta pozivam na pravilnik foruma, koji jasno ka~e:
Kao prvo, gospodine "volim mislit da sve znam", moram vas razo
arati i napomenuti vam da vi o meni ne znate apsolutno niata. To ato ne piskaram u svakom drugom postu o sebi i svojim zdravstvenim tegobama, ne zna
i da sam potpuno zdrav, kao ato ste mi napisali jednom u privatnoj poruci.
Drugo, to ato vam je jedan (ili mo~da joa poneki-manje bitno) lije
nik u
inio neato na~ao, ne znai da imate pravo psovati kompletnu struku. Ponovo mogu dati primjer, te rei da meni tlak sko
i (kad smo ve u temi o tome) kad vidim policajca, ali to ato mi se nekolicina njih zamjerila, ne zna
i da u ih sve nazivati pogrdnim imenima i psovat ih.
Tree, diploma ne zna
i niata, ako nisi
ovjek. Poatujem one ni~eg stupnja obrazovanja jednako kao i one viaeg.
Savjetujem da razmislite prije vaaeg slijedeeg posta, jer tolerancija mi nije ja
a strana, a imam ovlasti i odrijeaene ruke da vas uklonim s ovog foruma, te vam povodom ovog upozorenja citiram joa jedan dio pravilnika:
Ugodan dan ~elim!
z&n
feb 2016.#77
hahaha znam kako je vama s tim problemom meni je isto bas prije 4 mjeseca pocelo to sa srcem svaki put kada zapalim srce mi aiba ko ludo bas ono pravo i promjeni mi se vid i sve ja sam isto bas bio na hitnoj imo sam poviseni tlak i jako brze otkucaje srca,a ja josi zapalim dok me frendovi nagovaraju i onda molim boga da prezivim a fali mi ipak sam 5 godina puaio svaki dan ,,,a cudno je to nesto krvna slika mi je u redu doktor kaze da nebi trebo imati nikakvih tezih problema i to bas zato sto pusim me ne shvaca ozbiljno jer je protiv toga al meni nikad nije nis bilo prije nego sto me prvi put to uvatilo,,samo znam da mi s tim problemom netreba prjetjerivati s mari ja vise nemogu ni podnjest od 0.2,0.3 a da i srce ne uzlupa i ubrza a prije sam pusio topine od 5 grama po danu...ako ko tu sta moze pomoc neka se javi i kaze svoje misljene o tome a ja mislim da nemoguce uvjek sam bio zdrav to je mozda moguce do krvnih zila i srca da nije tu u redu nesto jer krvna slika je u redu cjela sve pet
feb 2018.#78
Visok krvni tlak se mo~e rjeaiti cbd uljem, poznajem nekoliko slu
ajeva gdje su se totalno skinuli tableta, konzumiraju cbd ulje i tlak im je kako treba ;)
apr 2018.#79
Pozdrav ekipo, potrebna mi je pomoc
Pre oko godinu dana sam merio pritisak po prvi put i bio je oko 150 sa 100...poprilicno zabrinjavajuce za moje godine(30).
Juce sam se opet dovatio meraca za pritisak i 1. put je pokazao 170-110 uz puls 120, ali mislim da sam se tad previse uspanicio.
2. i 3. put je pokazao 155 - oko 115 ,s'tim sto je drugo merenje pokazalo puls 110, a trece 85.
Za neki dan idem kod doktora(posle 100 godina), i ne verujem da cu mu reci za vutru, a ne znam koji uzrok bi mogao biti, osim genetskog nasledja i mozda stresa.Nit' forsiram slanu i zacinjenu hranu, nit' alkohol, kafu, hemiju i cigare sam batalio pre 4 godine(primetio sam da sam tad poceo i vise da se znojim),povremeno i treniram, a pre mesec dana sam cak prestao i da ubacujem duvan u jointe.
Vutru purnjam 14 godina, oko 12 aktivno(2 jointa dnevno), a od pre 4 godine sam pojacao na oko 5 jointa na dan.
Jel moguce da dugotrajna upotreba vutre povecava krvni pritisak kao sto pisu neki sajtovi, i ima li to veze sa prekomernim znojenjem ?
Ima li neko resenje za ove moje muke, ili savet neki pre nego sto odem kod doktora?
apr 2018.#80
Moras reci za vutru..inace je moguca kriva dijagnoza i kriva terapija.
apr 2018.#81
Plasim se da ce posle toga automatski da okrive nju za iskljucivog krivca..:fuck:
jel ti redovno pijes lekove ili samo po potrebi dok se izregulise?
Jel to cbd ulje sto moze legalno da se uzme prava stvar, ili mora neki home made?
apr 2018.#82
Mislim da bi vutra trebala snizivat tlak al sad svi smo razliciti...sta pusis sativu ili indiku?
apr 2018.#83
Znam da bi indika trebala snizavat', al' u moje selo ni dileri ne znaju da l' je indika, sativa ili hibrid..
apr 2018.#84
Spusta tlak i jedna i druga,ali naknadno.Dok duvas tlak divlja..zajedno sa otkucajima.Jedan joint kao sprint na 100metara.
Znaci..inhaliranje dima bilo kojeg..dize tlak !! To je jasno.
U svakom slucaju tlak nije zahebancija i jedini koji o tome moze nesta pametno reci je lijecnik.
Znaci po uputnicu kod svog i via specijalist...specijalisti.Endokrina i taj lounge set i turisticki obilazak bolnice hahah u trajanju od cc 2 tjedna
Na kraju dobijes dijagnozu esencijalne hipertenzije i naravno terapiju.esencijalna=nepoznat uzrok.
zato je vazno reci svom lijecniku ono sto bi morao znati.
zato je tvoj lijecnik
Ako duvas jbga onda duvas.Izadji iz ormara..bar kod svog lijecnika;)
apr 2018.#85
Zna se i dogodit da ti padne tlak, a srce ubrza da do nadoknadi ali u tvom slu
aju to nije s obzirom da ti se di~e tlak. Sla~em se sa @opa cupa , trebao bi napravit neke pretrage prije nego nastavia svoj tempo.
apr 2018.#86
Meni je duvanje ganje pomoglo kod visokog tlaka. Sa 20 sam vec imao 150-160 sistolicki i radio svakakve pretrage i nije nista pametno ustanovljeno...osim da po odnosu sis i diastolickog je sindorm bijele kute. U prijevodu psihosomatski, stres...ili nesto 10to.
Pio sam neko vrijeme i betablokatore al batalio to. Godinama sam vuko taj visoki tlak i prihvatio ga kao takvog :D .... dok nisam poceo duvati svaki dan. (brendirane sorte, obicno indike, nikad nista sa ceste).
Od onda mjerim 115-120 sistolicki. Ja te brojke nikad nisam vidio na tlakomjeru :) evo 3 godina vec tlak ko kod djeteta.
Moja preporuka je da izmjeris tlak dok si "trijezan". Mozda najbolje ujutro. Pa pola sata nakon vutre izmjeri i usporedi. I jos jednom nakon 1h ili kad te pocne pustat.
Pitanje je zasto imas tolike otkucaje a velis da se zdravo hranis i povremeno treniras. Sjedni i budi na miru barem 5-10 minuta prije nego mjeris tlak pa onda vidi otkucaje(dok nisi naduvan), jer ako su ti otkucaji 120 dok si na miru onda po uputnicu za kardiologa nek vidi zasto tuces toliko.
apr 2018.#87
Vataj se dobrih,a ne prejakih indica...do 12,15% thc po brederu...male trube,par dimova,bez duhana...to probaj i vidi situaciju.Ako ti se ponavlja begaj kod doktora na "dijagnozu"..mada nas dobri @Stipe dobro pise:thumb:
apr 2018.#88
Moguce da sam se uspanicio zbog samog merenja, jer kad sam 3. put merio(u kratkom vremenskom roku) bio je 85.
@Stipe sad ne pijes nikakve lekove za tlak?samo ganja?
apr 2018.#89
Naravno da ce ti otkucaji divljat ako se prestrasis. Zato ti kazem da mjeri ujutro kad si smiren i bez aktivnosti neke.
Nemas sto panicit. 150 nije kriticno i 120 otkucaja nije opasno. Al bi bilo dobro vidjet zbog cega i rijesit to.
85 je normala manje vise.
Ne brigaj nista, nadji sorte koji ti odgovaraju i batali to na sa ceste.
Ne pijem nista vec 3-4 godine. Par grama dnevno dimim, tu i tamo malo ulje.
apr 2018.#90
nevezano za pritisak, ali brate 5 dilerskih jointa dnevno, evo i meni sad cuka udara od toga sto sam procitao, stres ybg :)
jun 2018.#91
Iznijet cu svoje iskustvo, cisto radi reference.
Kanabis definitivno izaziva povecanje krvnog pritiska u zilama, posebno u mozgu.
Osobe, koje pate od niskoga krvnoga tlaka, podloznije su negativnim utjecajima kanabisa poput:
-Dezorijentiranosti
-Nesvjestice
-Gubitka kratkorocne memorije
-Obamrlost zivaca sto izaziva oslabljen hod i motoricke pokrete opcenito
-Bolove u ocima, posebno kod ljudi koji imaju osjetljive zilice u ocima
-Dehidriranost-
-Opca iscrpljenost
-Psihoa (kod svakodnevne visegodisnje konzumacije)
Mnogo je negativnih efekata a povecanje krvnog tlaka je samo jedan od njih.
Na vlastite oci sam vidio osobe kako se ruse na pod i gube svijet zbog prejake doze kanabinoida u njihovim tijelima. Nije bilo nikada nikakvih trajnih posljedica, stvar je vise bila komicna nego ista drugo, posve beznacajno, no osobe koje ne zele biti pod utjecajem narkotika trebaju biti svjesne sto kanabis radi od covjeka.
jun 2018.#92
Kanabis smanjuje tlak, posebno u ocima i zato najvise pomaze osobama sa glaukomom (poviseni ocni tlak)
Zato ti i srce pocne nabijat brze da kompenzira pad tlaka u zilama.
da, zato sto im vec nizak tlak srusi jos vise, pogotovo kod pocetnika dok tijelo ne razvije toleranciju.
Za neke ostale simptome koje si naveo je zasluzan thc i nema veze sa visokim ili niskim tlakom. Dehidriranost, memorija....
Jedan sam od izlijecenih od hipertenzije. Cannabisom, naravno. Ne ulazim da mozda nekome nece pomoc, al osobno i ono sto istrazivanja kazu, pomaze i kod visokog i kod niskog tlaka, s time da se kod niskog tlaka treba pripazit bas zbog nesvjestica u pocetku i regulirati sa vecim kolicinama tekucine i secera. Takodjer treba i na sorte i doziranje pripazit.
Educiraj se malo vise kako cannabis i kanabinioidi djeluje na tijelo i mozak/cb1, cb2 receptore i sto to sve dalje povlaci za sobom da ne generaliziras samo tako.
jun 2018.#93
Aha pa da. Ako imaju niski tlak onda im jos vise smanji i onda im ne bude dobro. Jer im se krvne zile prosire, srce treba pumpati vise krvi. Hvala!!
jun 2018.#94
ovo nema veze sa krvlju i krvnim pritiskom,
poviseni ocni pritisak, kod glaukoma dolazi od viska ocne tecnosti kad su kanali zapuseni i ne izlaze vanka.
jun 2018.#95
u pravu si. smanjuje tlak u cijelome tijelu i trenutno smanji intraokularni tlak koji pritisce zivac.
jun 2018.#96
Moj prijatelj ima velikih problema s time. Obozava travu, popusi po nekoliko joja dnevno a ima problema s ocima. Svaki dan koristi kapi za oci iz ljekarne iako sam mu rekao da to bas nije pametno. Kaze da ne moze bez trave a ne moze ni bez kapi. Sta da radi?
jun 2018.#97
ako kapi stavlja samo zbog crvenila, onda neka proba sa fizioloskim rastvorom.
jun 2018.#98
Upravo tako @Stipe
Mnogi odmah okrive Travu ali sa pravilnom edukacijom sve se da srediti:thumb:
jan 2023.#99
Pozdrav,
podijelit cu sa Vama rezultate mjerenja vrijednosti sistolickog i dijastolickog tlaka ,otkucaja srca i razine secera u krvi dobivene prije te nakon konzumacije kanabis cvjeta uglavnom indice 83% sa okvirno 15% THC-a.,kolicine 0.5g. Razlog je informativno zabavnog karaktera te ne sluzi kao znanstveni dokaz za nista. Mjerenja su iznimno individualna te na rezultate moze utjecati sirok spektar cimbenika ovisno od osobe do osobe te isto i do same vrste kanabis cvjeta koji konzumirate. Ovo mjerio sam na sebi, nakon 2h.30min sata odmora-izlezavanja na fotelji poslje rucka. Cisto radi nekog omjera, o meni, tezina 85kg, dob 38god. Koristim iskljucivo u rekreativne svrhe te sam zdrav u potpunosti. Mjerni uredaji su ispravni. Prvo mjerenje u 17:20 ,od 17:50 do 18:00 :joint2: ,drugo mjerenje u 18:30-pola sata nakon zadnjeg dima.
U nastavku pogledajte rezultate !
Vide se blago povisene vrijednosti,nista znacajno po meni ja se osjecam odlicno. :)
Prije : 138-86-82 -- 5.3
Poslje : 168-100-114 -- 6.2
sep 2023.#100
Pozdrav, prije 2 tjedna sam imao ozbiljniju traumu oka i oporavak je iaao dobrim tokom do odreenog trenutka, za vikend je krenula glavobolja i u ponedjeljak je izmjeren abnormalo visok o
ni tlak, uvedena je terapija za smanjenje o
nog tlaka te se
eka stabilizacija nakon koje slijedi kiruraki zahvat kojim e se smanjiti pritisak na o
ni ~ivac. Poato nisam znao kako marihuana utje
e na o
ni tlak, odlu
io sam ne puaiti od saznanja te informacije. Dakle puaenje ne bi trebalo imati negativnih posljedica na o
ni tlak? ( U oko je jos prisutno krvarenje i popucani kapilari)
sep 2023.#101
ako se ne varam, mislim da je upotreba kanabisa kod glaukoma jedna od prvih bolesti za koja se ve~u pozitivni u
inci u lije
enju tog stanja
e sad, jel baa puaenje bilo u igri, vjerojatno nije :D, ali msm da ne mo~e odmoi, ako ionako puaia