VUTRA
ForumMarihuanaMedicinaMarihuana i srce
LEGACY

Marihuana i srce

98 odgovora9,602 pregleda

avg 2017.

Pozdrav svima, Ja sam novi ovdje pa ako ima tema ovakva(koristio sam search ) i ako sam fulio podforum izvnjavam se. Imam problem i dilemu. Da li da pocnem da pusim marihuanu. Imam uredjenu srcanu manu, bikuspidalna aortna valvula. Redovno idem na kontrole i nije neki to sad problem iako pijem tablete bisoprolol 5mg 2x dnevno. Mogu se baviti sportom, teretana, plivanje itd (naravno mislim da se ne smijem forsirati). Nekad i alkohol pijem. Uglavnom da stvar bude gora ja imam strasnu fobiju od srca, cim brze lupa ili preskace ja se prepadnem toliko da mi se kuci ide ili da dobijem napad panike. Nudili su mi tablete, al dosta tableta, mozda jedino ova prirodna varijanta, a to je marihuana. Zanima me je li iko pusi a da ima ovo moje stanje sa srcem(jer znam da ona ubrza dosta srce ) i da li je ok uzimati to sa ovim tabletama ? ps. imam 25 godina Hvala.
PrculaAMBASADOR

avg 2017.

Hm.. Kad ve imaa frku i bez ganje definitivno ti ne treba ! Pogotovo ne uzimanje u tvom druatvu gde nema starijih i iskusnijih prijatelja. Imao sam tu vrstu " frke" da ostim na svojoj ko~i par puta davnih dana iz detinjstva i svakako je ne bih po~elio ni neprijatelju, pamtiu je dok sam ~iv ( zanimljiva pri a ali nije joj mesto sada ovde) ! Ali sam bio uporan pa eto me i prili no aktvan ve 30tak godina ;)

avg 2017.

sad me zanima, koliko je slicna situacija ti bila ? :)
PrculaAMBASADOR

avg 2017.

Toliko da sam imao utisak da mi srce kuca u dupetu a munje sevaju kroz njega, dok sam sebe gledam iz drugog ugla i ne verujem da se to meni baa deaava :) Na posletku sam otiaao i kod de~urnog lekara jer sam mislio da u da explodiram kao balon :bocni:: Srea dooh sebi posle meranja pritiska i otkucaja srca. Nakon tog putaaestvija sa lekarom brisnuh kui sa prvom prilikom . To je bilo najgore a bilo je i par manjih kasnije koje sam sve bolje kontrolisao :let:.
Ig0rLEGENDA

avg 2017.

Pozdrav , neznam dali si ikada probao pusti ili bis htio probati prvi put ? Uglavnom mislim da ako ces pusiti nesto sa ulice sto niti neznas sta je niti odakle je doslo da to izbjegnes u sirokom luku a ako sam uzgajas ili ako ako ti neki prijatelj uzgaja iz nekih provjerenih izvora mislim da ti nema sta puno izgubiti ako probas povuci 2,3 dima pa vidis kako reagujes . Mozda ti bude super pasalo a mozda te opere jos veca panika , tako da ti ne preostaje nista nego da sam probas :) Savjetujem da ako krenes sam uzgajati da onda probas neku sortu sa visokim udjelom CBD-a jer one te nece sigurno lupiti na paranoju i imaju puno manji postotak udjela THC-a od nekakvih hibrida recimo . Mislim da ti neka CBD-uaa definitivno moze samo pomoci u bilo kakvom pogledu i bilo kakvom problemu sto zdravstenom sto psihickom :) Evo ja sam pusio shark-shock-cbd i to je ujedno i najbolja trava koju sam ikada probao , nisam imao nikakvih negativnih efekata niti nus pojava cak i dosta budes aktivan znaci ajmo reci blago si napusen nije da te razvali full .

avg 2017.

Pusio sam prije, preko 6 godina. I ok mi je bilo do trenutka kad sam stavio ruku na srce i vidio kako brzo kuca od tad svaki put kad sam pusio opet stalno sam bio opterecen srcem (a tad jos nisam znao za dijagnozu) sad kad znam nekako mi jos gore iako me doktor uvjerava da je moje srce super... A kod nas je bas tesko sr*nje sa ulice, jedino mi ostaje da je sam uzgojim pa da probam, al jos nisam siguran. Vise me brine za srce koliko moze biti stetno, nego sto bih mogoa imati napad panike (to mogu kad tad nauciti kontrolisati, vec sam skoro i zavrsio s tim)
dedaZMAJ

avg 2017.

Odvali se narkoza indikom pa da tra~ia rukom po prsima: A jel mi kuca srce uope? :)
Ig0rLEGENDA

avg 2017.

E jbg drug nemozes tako gledati ako neznas ni sta si pusio , siguran sam da postoji sorta koja bi ti pasala . Na forumu imas temu i smoke report brendiranog sjemena i imas sve zive informacije kako da sam uzgojis , a i manji ti je rizik da imas doma jedan box i da sutis i pusis nego da okolo zivkas kojekakve dilere i ides po vutru :) A ako te peru te neugodnosti i to imas i bio gnojiva pa ce ti mozda biti u psihi lakse zapaliti nesto sto si sam uzgojio i potom je i biolosko :) Zivio drug i samo citaj forum :)
thugsta187ENTUZIJASTA

avg 2017.

Uf ako te i ovako srce zeza ne bi preporucio da pusis ista za sta ne znas odakle je,ako imas sansu da biras uzmi strain sa vecim postotkom CBD-a kao sto je kolega Ig0r rekao iznad :)

avg 2017.

Danas kad sam video temu kontao sam napisati post. Pa onda odustao. I sad opet kontam ajd da napisem nesto. Meni su su pre 20-tak godina (u redovnom sluzenju vojnog roka) vojni doktori nasli sum na srcu. Kasnije sam sam poslije vojske otisao civilnim doktorima gdje sam "fasovao" aritmiju. Preskakanje i lupanje srca su za mene svakodnevnica. Radi vutru, nemoj da ona radi tebe. Moj moto. Nisam nikad za to vrijeme isao doktoru, to jest, nisam imao razloga. Ja samo znam da imam aritmiju i to je to. Jbm li ga, ali meni vutra nije pravila probleme ovih godina. Kontrola drugar... Prestalo je i lupanje i preskakanje... Svaki put kad pomislim da nikad zbog dijagnoze nisam popio tabletu za mene znaci pobjeda. Nista hemija ovo,ono. Eto. Poenta... Duvam skoro 20 godina. Imao sam napade svakakve vrste. Od panike pa na dalje. I danas zna nekad, ali to pripisujem svakojakoj ganji koju pusim.

avg 2017.

Casa domace rakijice od kajsije, sljive ujutru, dorucak i jedan dzoint iz svog vrta i da vidis kako lepo pocne dan, i onda uvece pred spavanje se sredis i ima da ti srce lupa kao detetu od 10godina, samo organika i samo zdravo, zdravlje na usta ulazi :D

avg 2017.

Hvala svima na savjetima, uskoro cu planirati da i ja neku sam uzgojim pa sta bude bude :) Volio bih da je neko imao istu dijagnozu kao ja, al i ovo mi znaci. Hvala jos jednom

avg 2017.

Ja sam u tim nekim terapijama..Nibel Kaze dotur..srcani bolesnik ! Prestao sam piti terapiju prije godinu i pol i sve 5.srce sljaka kao masina....za sada. Duvam kao da sam u normi i ne biram strainove :) Anksioznost je drugi par opanaka..pogodi me tu i tamo,ali znam taktiku,prepoznam uljeza haha i zarolam drugu :) edit; Izbacio sam i Amoldipin..za tlak.cc 6mj
Ig0rLEGENDA

avg 2017.

Opa ne duvas koda si u normi nego duvas koda si teenager hahahahahah

avg 2017.

Bojim se prestati :)
dedaZMAJ

avg 2017.

ja pijem tablete za tlak, odavno, imam visok tlak, ato po maj inoj strani genetski, ato stresan posao, ato 25 kila viaka. i puaim non stop. overdose sativom mo~e me prenabrijati, ali puaenje na vejp ili samo po dim dva jointa, pa opet malo kasnije i tako pomalo dr~i me u stanju bla~enstva. pametno doziraj i nema frke

avg 2017.

Ja sam zdrav prav pa se ponekad atrecnem kad se do duae poateno nagruvam. Tako da ti nebi preporucio vise zbog paranoje.

avg 2017.

Nagla promjena straina zna izazvati probleme vezane za anksioznost,paranoje bla bla :) Anksiozni napad ima slicne simptome kao infarkt...dovoljno slicne da mislite na najgore.

avg 2017.

Hvala svima jos jednom Ma sto se tice napada panike lako cu aj njih iskontrolsiati, samo nek ne steti srcu i to je to :)

avg 2017.

Ja sam u vise navrata u toku AN imao otkucaje 180...cista tahikardija ! To je tri puta brze nego je normalno !
hazeriZMAJ

avg 2017.

Napad panike se povezuje sa jacim otkucajima srca,nervozom... Ako ces pusiti nadi si mjeru i probaj sa vaporizerom.Meni duhan jako smeta i lupa mi jace srce nakon prvog dima. Ugl.bitna je mjera..kad nades mjeru na konju si:thumb::razvaljen::
anonimalac123ENTUZIJASTA

dec 2017.

Eh zanima me jedna stvar, kako marihuana utice na srce koje su mane i koje su prednosti ako ih ima.. Koliko moze da oslabi srce ako je moguce... Sta ako neko boluje od srcane mane a pritom i pusi canabis. Cuo sam kao da marihuana usporava rad srca tacnije puls opada.. Sad ubrzan rad srca sam dobio samo prvi put kad sam pusio, puls mi je oko 60-68, po neki put mi se ubrza rad srca dok pusim ali mogu da kazem da nije nista opasno, ne plasi me. Nikad mi nisu postavili dijagnozu tahikardije. Igram dosta sport i dosta trcim pogotovo leti. Mislim ja se ne brinem sto pusim i to ali me samo zanima sta moze biti, kako moze da se desi, prednosti i mane itd.. Zanima me jel moze trajno da odsteti srce nebitno od sorte tj oslabi srce i to je to :D E i da zanima me koja je razlika sa cigaretom posto se i to isto pusi kao i marihuana, tj uvlaci dim, ne pusim cigare ali me eto samo zanima razlik

dec 2017.

Postavljas to pitanje na vise mjesta ...naravno da inhaliranje bilo kakvog dima steti srcu!! Ukljuci logiku!

dec 2017.

wk50Szx_des
anonimalac123ENTUZIJASTA

dec 2017.

Postavio sam.. i tema je otisla u graveyard, nisam dobio odgovor, dobio sam od urednika da postavim u ovu temu i tako radim ubuduce (postojace teme), moja greska.. cak sam zamolio admina da izbrise temu ako moze. pricam na uticaj zbog thc-a ne zbog dima. Ja znam da steti ali me zanima koliko steti i sta se javlja kasnije.Time da thc ubrzava srce pusenjem. Citao sam ja sad na blogovima i to ali nzm na jednoj pise tahikardija na drugoj bradikardija na trecoj infarkt itd. Zanima me kako ide u praksi, za teoriju znam(tahikardija, infarkt 4x veca sansa itd itd), ne duvam svaki dan, duvam jednom nedeljno neki put 1 u 2 nedelje Hvala powerseed, gledam cim dodjem kuci ali msm da sam pogledao taj klip

dec 2017.

@anonimalac123 Ako cemo iskreno buddy... nervoza, kafa, negativa, sve to ateti i srcu i mozgu i svim celijama u tijelu. Realno! Pa sad ti racunaj kolko je bitno dal ce ti oslabiti srce i od cega. Svi cemo mi jednog dana umrijet i oslabiti ce nam srce. Ja se vise bojim ovih cigara koje siljim ko lud i kafe koje pijem ko ovisnik... vise nego sto trava ce mi naskodit. Ali znas i ono ako ti je mozak zdrav 'sve celije u tijelu su ti zdrave'. Sad ako tebi odgovara kada pusis, cini te sretnim, onda je pusi i ne brini. A ako je pusis nazor onda je bolje nemoj pusiti i rijesio se briga. Najbolje je naci mjeru a to sa travom vrlo lako mozes. Ako si pocetnik ili paranoja man, onda koji dim i dosta ti je.

dec 2017.

ma daj bre... pa ovde ima nas koji koristimo vise decenija i srce nam je koliko toliko u redu.
anonimalac123ENTUZIJASTA

dec 2017.

To je sta trazim, ako ima jos neko misljenje o ovom bilo bi korisno.. Sto se tice jesam pocetnik, imao sam prvi put paranoju kad sam probao jer sam se overdo sad i ne bas, bukvalno mogu da se smirim 100%, ali srce kuca brze pa sad bio malo high, msm kuca dok sam high ali to isto i ostalim drugovima..

dec 2017.

Ne volim da se ponavljam, al evo za one sto nisu citali temu od pocetka... Za mene, dovoljno receno... :spliff:
anonimalac123ENTUZIJASTA

dec 2017.

Znaci koliko sam razumeo, samo dim steti, thc moze da steti zbog paranoje i AN ali ako to kontrolises onda si good?

dec 2017.

Ne moze THC da ti steti. Udisanje dima moze. Bilo to duvan, trava, ili majcina dusica. Zato bi ti kao sportista trebao koristiti vaporajzer. Isparivac... Nema dima, ucinak isti, ili bolji. :spliff:

dec 2017.

Thc nabije otkucaje i podigne tlak !! To traje kratko. Znaci djeluje na srce kao sprint na sto metara. Pisem ono sto znam jer sam morao pratiti sve to .Znaci digne tlak i usto podigne otkucaje ..nakon pola sata tlak bude kao kod studenta. Ako je dobar tlak :)dobri su i otkucaji:djede:

feb 2018.

Dijagnoziran mi je perikarditis, zapaljenje srcane kese. Nasli su mi i neku urodjenu "smetnju" zbog koje sam i otkrio perikarditis jer imam iregularne otkucaje. Doktorka kaze strogo mirovanje mjesec dana naravno cigare ne dolaze u obzir pa sam skapirao da ne bi valjalo ni duvat. E sad sto poslije tih mjesec dana to je vec enigma.

feb 2018.

Ja ne bih duvao u tvom slucaju. Trava, kao sto znas ima uticaja na ubrzan rad srca, tako da, izguraj taj mjesec pa ces vidjeti sta i kako. Cigare definitivno batali. Ja sam negdje ovdje u temi napisao da su meni prije nekoliko godina dijagnosticirali blagi aum na srcu i aritmiju, ali nisam imao problem sa duvanjem i cukom. Mada, nesto ni ne primjecujem ni aritmiju zadnjih godina. Sad, jel to od trave ili ko ce ga znati. Uglavnom, nisam pio lijekove. (ne pusim cigare inace)
hazeriZMAJ

feb 2018.

Genjo...ono sto znam sigurno je da se niti slucajno ne naprezes prilikom obavljanja velike,male nuzde..niti da radis bilo sta sto brzo podize otkucaje srca..To znam jer...nazalost znam.. Skuliraj tih mjesec dana pa dijagnoza..nema druge.Drzi se:respect::thumb:

feb 2018.

Uuu bem ti bas negativan video ono da se zapitas da li ces ikad vise duvat :)
L0oDZMAJ

feb 2018.

A tek kakva cuda radi neka mlada devojcura,tu od 19 ili eventualno 20 leta... odma krv kroz telo prostruji :rasta::banana123: pa posle buksna i miran ka mala beba u besik:zvizd: zaboravices sta to bese srce:D:D:mad::rasta:

feb 2018.

Pa kad mi zena sazna zaboravit cu sto su muda :)

feb 2018.

E kad bi imao da biram. Sta predlazes?

feb 2018.

Ja sam vise za to .... da to bude javno !! Znaci muci me to i to..i zato ti je dobro to i to. Chill ti si genijalac i ja da mogu svoj zdravstveni karton bi prebacio kod tebe...toliko o tvom znanju:respect: edit: htjeo sam reci ..steta je da to ide na pp

feb 2018.

Slazem se sa gore napisanim... I sam sam vec napisao ovdje u temi da imam povremenu frku sa ukom, tako da, ne bi bilo loae da i procitam atogod a da mi mo~e koristiti...

feb 2018.

Pa nemam sta da krijem. Imam iregularne otkucaje srce koji su toboz urodjeni blok lijeve strane srce. Akutno imam perikarditis ali nisam hospitalizovan samo moram mirovati 20tak dana bez lijekova samo vitamini.
EasygoerAMBASADOR

feb 2018.

Moj akolski je naprasno umro od srca pre neku godinu. Na fudbalu. Ekipa se navari i igra fudbal. Godinama. Nikad nisu igrali bez vu. Trideseta mu bila. Sin jedinac. Moje neveliko iskustvo: Neke sorte - uka normala... Neke druge uka do pod grlo... Sa Crimea Blue sam imao uvek to.
changadmtLEGENDA

feb 2018.

@Easygoer a opet, moj drugar sa kojim sam odrastao, nikad u zivotu nije duvao, pusio, pio samo kad su neki veci dogadjaji, trenirao fudbal, redovno isao kod sportskog lekara na preglede, pravi sportista... ostao na mestu mrtav, stalo mu srce na skolskom terenu, dok je igrao mali fudbal sa naduvanom ekipom... jel to znaci da je mali fudbal stetan? ne... ne mozes izvesti nikakav generalni zakljucak iz pojedinacnog primera, pa ni da je vu uzrok njegove smrti...
EasygoerAMBASADOR

feb 2018.

Nikakav zakljucak u mom postu ne postoji. Samo navodim kauzalitet. Kauzalitet ne znaci uzrok. A sugerisem da neke sorte ubrzavaju rad srca, i to duplo, a neke ne. Od nekih pocrvene oci, od nekih ne, od nekih su suva usta kao i drugi antiholinergicki efekti, od nekih manje. U nastavku dajem konkretno iskustvo sa sortom od koje sam dobijao "racing heart" efekat. Da se ne napreze masta da se vidi zakljucak gde ga nije bilo, evo mog zakljucka: ono sto znatno ubrzava srcani puls, ma sta to bilo, izbegavati ako postoji problem sa recenim organom... Dakle birati strain na osnovu SVOG iskustva, a poslusati i tue... Konoplja je kompleksna stvar izuzetnog potencijala, a i organizam takoe. Negde na susretu izmeu konkretnog straina i licne fiziologije u datom trenutku dogaa se dejstvo. Raznoliko kakvo moze biti, ipak postoji prostor da se povuku neke smernice, a u buducnosti jos i vise, jer smo prakticno tek zagrebali povrsinu dosadasnjim istrazivanjima. Aj' pa tako...

feb 2018.

ne znam sta si tacno hteo da napises al koliko sam ja ucio, causa na latinskom znaci uzrok a kauzalitet je upravo filozofski koncept koji pokuaava da objasni odnos uzroka i posledice.
EasygoerAMBASADOR

feb 2018.

"Samo navodim korelaciju, korelacija ne implicira kauzalitet", treba da stoji. Lapsus calami. Hehehe lapsus chillum - i...

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se